# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GHOST – Popestar EP
| 16.09.2016

Yerler kaymıyo yalnız.

Meliora” ile dünyayı ele geçirme planına daha da yaklaşan GHOST, 2013′teki “If You Have Ghost”un bir benzeriyle karşımızda. “Popestar” adlı yeni EP bugün çıktı ve biz de tabii ki geciktirmeden siteye kazandıralım dedik.

Bu müziği uzun yıllardır dinleyen bir insan olarak, GHOST’un rüya gibi devam eden kariyerinin gerçekten de dersler alınası, ayakta alkışlanası şekilde geliştiğine inanıyorum. Grup, 6 yıl önce başlayan yolculuğuna adeta tek bir hata bile yapmadan, tüm adımlarını doğru atarak, dahası Grammy kazanmak gibi GHOST gibi bir grup için muazzam başarılarla dolu bir şekilde devam ediyor. Düşünün; bir grup kuruyorsunuz ve daha ilk albümünüz çıkmışken, James Hetfield, Phil Anselmo gibi metal tarihine adını yazdırmış insanlar grubunuzun tişörtünü giyiyor, bununla da yetinmeyip karşılaştıkları yerde sizinle fotoğraf çektirmek istiyorlar. E bu başarı değildir de nedir?

“Meliora” ile yapabileceklerinin sınırının sanılandan çok daha geniş olduğunu ve kendilerine yönelik ilginin büyük ölçüde imajlarından kaynaklandığını düşünenlerin baya dev yanıldığını çok net şekilde kanıtlayan GHOST, çok iyi şarkı yazabiliyor oluşu sayesinde geldiği bugünleri, ikinci bir EP ile renklendirmek istemiş. Bugün çıkan “Popestar”, bunu gerektiği şekilde yapan bir çalışma.

İmajları ve müziklerinin gücü sayesinde zaten unutulma ve geri planda kalma gibi bir sıkıntısı olmayan GHOST’un böyle üretken olması ve sunduğu materyalin kalitesinin hiç düşmemesi , onları daha da özel kılıyor diye düşünüyorum. GHOST; paranın konser vererek, sağda solda boy göstererek ve ürün satarak kazanıldığı bu devirde sık sık materyal üreterek her an için anlamlı kalmayı, hep var olmayı ve adından söz ettirmeyi biliyor. Asıl gücünü albümlere saklayan grubun bu cover ağırlıklı EP’ler ile ara sıcaklar sunmasının bu açıdan son derece mantıklı olduğuna inanıyorum.

Bu durumu çok daha iyi kılan şey ise GHOST’un ara ara sunduğu yeni şarkıların da albümlerdekinden eksik kalır olmaması. “Popestar” ile tanıştığımız Square Hammer bunun için çok iyi bir örnek. Rock opera tarzına yaklaşan, GHOST’un en büyük gücü olan “sevilesi olmak” durumunu her şeyiyle yansıtan ve akılda kalıcı vokal melodileriyle yine kendini öne çıkarmayı başaran bir şarkı.

EP’de yer alan dört adet cover’a geçmeden önce, GHOST’un aşırı zeki hamlelerle yarattığı, oturttuğu ve bence bundan sonrasını da garanti altına aldığı durumdan bahsetmek istiyorum. GHOST, bir grubun başarabileceği en büyük şeylerden birini gerçekleştirdi. Bu durumu özellikle cover’larda görebiliyoruz. Elbette ki şarkı seçimleri de bu durumda etkili olsa da, asıl başarı şu ki; GHOST, dinlediğimiz şeyi sadece GHOST olduğu için sevmemizi sağladı. Bence bu bir grubun başarabileceği en ama en büyük şeylerden biri. Öyle ki, GHOST bugün herhangi bir pop şarkısını kendine uyarlayıp cover’lasa, gerçek hâlinin bir notasını bile dinlemeyecek on binlerce insan bu cover’ı ayıla bayıla dinleyecektir. Sadece ve sadece GHOST tarafından çalınıp söylendiği için.

İşte bu yüzden, “Popestar”da ortaya konan cover’lar da, tıpkı “If You Have Ghosts”ta olduğu gibi “çok tatlı olmuş yhaa :D” şeklinde yorumlanıyor ve anında benimseniyor. Şarkılardan tek tek bahsetmeyeceğim, sonuçta bunlar cover ve hepsi de kişisel yoruma dayalı şeyler. Grup bazılarında daha bir coşmuş, kimisinde (Bible) orijinaline sadık kalmış.

Uzun lafın kısası, bu rüya gibi kariyere tanık olmak gerçekten çok güzel, hele ki bir de ilk anından itibaren takip etmeye başlamışken. Umarım GHOST, “imajı olmasa hiçbir şey” diyenleri daha da susturacak şekilde başarıdan başarıya koşar, çok tatlı efendimizin bıcırık mesajlarını tüm dünya çocuklarına yaymaya devam eder.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.18/10, Toplam oy: 44)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Spikefarm Records
Kadro
Papa Emeritus III: Vokal
The Namaless Ghouls: Enstrümanlar
Şarkılar
1. Square Hammer
2. Nocturnal Me (ECHO & THE BUNNYMEN cover'ı)
3. I Believe (SIMIAN MOBILE DISCO cover'ı)
4. Missionary Man (EURYTHMICS cover'ı)
5. Bible (IMPERIET cover'ı)
  Yorum alanı

“GHOST – Popestar EP” yazısına 6 yorum var

  1. Vertax616 says:

    Baya hızlı eklendi kritik :D. Abartmıyorum gece 12′de Spotify’a eklendiği andan itibaren 10 kere falan dinlemişimdir. Bunun da sebebi aynen kritikte de yazdığı gibi Ghost tarafından yapılmış olması. Coverlardan sadece Bible’a ısınamadım fakat kalanları gayet başarılı buldum. Bence bu ep’nin parlayan ismi Papa Emeritus, vokaller 10 numara. Square Hammer’ı zaten ilk yayınlandığından beri habire dinliyorum o derece sevdim. Kritik için teşekkürler…

  2. Ghuleh says:

    Bu ghost vokalisti ilk albümdeki elemanla aynımı ? Çünkü bakıyorum 2015 ten sonraki canlı konserlerinde ritualı falan daha garip bir sesle söylüyor

  3. Raddor says:

    Albüm kapaklarında da kendilerini giderek aşıyorlar. Ben albümü çok beğendim. Bible’ı ayrı bir beğendim. Ki daha bir iki kere dinledim. Zaten Ghost her zaman tek dinlemede beş kere dinlenmiş gibi akılda kalıyor.

  4. ÖNCÜL says:

    Square Hammer son günlerde duyduğum en muhteşem şey.

    ÖNCÜL

    @ÖNCÜL, Klip de şahane, son zamanlarda izlediğim en iyi kliplerden. Şarkının etkisini artıran cinsten. Retro havasıyla, renk tonlarıyla, kendi imgelerine yaptığı göndermelerle, filmdeki atmosferiyle herşey muhteşem olmuş.

  5. Rashid says:

    Kritikte söylenildiği gibi adamlar kimin şarkısını cover’larsa o şarkı dinlenecek ve otomatikman şarkı artkı Ghost’un şarkısı oluyor. If you have ghost’ta yer alan şarkıları daha çok sevmiştim ama bunun da ondan aşağı kalır yanı yok. Benim şuan da tek korkum Omega sonrası ne olacağı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.