# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IHSAHN’dan performans videoları
10.05.2016

Aristides gururla sunar.

Bir önceki albümü “Das Seelenbrechen”i 2013’te çıkaran IHSAHN, kritiğini çıkar çıkmaz yazdığımız yeni albümü “Arktis.“ten “My Heart Is Of The North”un, yeni custom Aristides gitarını kullandığı performans videosunu yayınladı.

Aynı şekilde “Frozen Lakes on Mars” performansı da var.

Önemli konuklar da içeren albümden “Celestial Violence” de albüm çıkmadan önce yayınlanmıştı. Şarkıda LEPROUS’tan Einar Solberg var.

Tüm konukları aşağıda yazdık, ama önce SHINING’den Jørgen Munkeby’nin saksafonuyla konuk olduğu yeni şarkı “Crooked Red Line”ı bir dinleyelim. Kendisi şuradan dinlenebiliyor. “Pressure” adlı şarkı da aşağıda.

Detaylara gelelim.

01. Disassembled
02. Mass Darkness
03. My Heart Is Of The North
04. South Winds
05. In The Vaul
06. Until I Too Dissolve
07. Pressure
08. Frail
09. Crooked Red Line
10. Celestial Violence

TRIVIUM’dan Matt Heafy, LEPROUS’tan Einar Solberg, Norveçli SHINING’den Jorgen Munkeby ve Tobias Ornes Andersen ile Norveçli yazar Hans Herbjornsrud da albümde konuk olarak yer alacakmış. Heafy’nin konuk olduğu “Mass Darkness”ın şarkı sözü videosu da aşağıdan dinlenebilir.

Ihsahn bir süre önce albüme dair şu açıklamayı yapmıştı.

Yeni bir albümün üstünde çalışmaya başladığım zaman elimdeki materyalin yaklaşık %95′i yeni şeyler olur. Yani daha önce yazıp kullanacaklarım yenilere göre oldukça azınlıkta kalır. Bu sefer durum böyle değil. Bu sefer “Das Seelenbrechen”i yazarken aklıma gelmiş olan ama “Sanırım bunu sonraki albüm için kullansam daha iyi olur.” diye düşünerek, “Das Seelenbrechen”e yakıştıramayıp sakladığım bazı şeyler de var.

  Yorum alanı

“IHSAHN’dan performans videoları” yazısına 16 yorum var

  1. Yine bambaşka ve aşırı güzel olacak <3

  2. Son albüm çok iyiydi, ama umarım yine mümkün olduğunca değişikli olur. Aynı çizgiden giderse yine memnun kalırım, ama önceki albümde yer bulamayan materyali ve yeni materyali karıştırırsa baya manyak bir şeyler çıkabilir ortaya.

  3. Çok gzl oldu bu. :’)

  4. Nurhacı Çeri says:

    Son albümü sevmiyorum, hatta Eremita’yı da sevmiyorum. Niye böyle oluyor ya :(((

  5. Justinyen says:

    Ihsahn mı kaldı be hadi ilk bir iki albümü güzeldi de sonra iyice zıvanadan çıktı değişik şeyler yapacam diye noluyo bunlara be !

  6. ağş says:

    angl gibi bir albüm daha gelir mi acaba

  7. Ne kaydederse kaydetsin “bu sefer neler peşinde acaba” diye merak ede ede dinleyeceğim bir kaç adamdan biri. Bana çok hitap etmese bile oturur analiz ede ede dinlerim. Baya heyecan verici haber.

  8. Horrendous says:

    Her albümde farklı bir Ihsahn, her albümde müthiş yenilikler. The Adversary’nin eline su dökecek albüm çıkarabileceğini düşünmesem de şu ana kadar gayet güzel bir diskografi sundu bana sorarsanız. ”Osursa dinlerim” kategorisine giren biri olduğu için mi bilmem ama inanılmaz heyecanlıyım yeni albüm için.

    Bu arada spotify listesinde İstanbul 109 aylık dinleyiciyle 5. sıraya girmeyi başarmış. Ufak bir ilkokul matematik hesabıyla karlı bir organizasyon düzenlenebilir diye düşünüyorum. Koca bir UMARIM çekip merakla bekliyorum.

  9. brog says:

    deneysel bir albüm geliyor… iyi mevzu olur

  10. Sacrifist says:

    Güzel birşeyler geliyor galiba beğendim.

  11. dkare says:

    Ah be gelsen şu torpaklara da bir kez de nur cemalini biz görsek be Ihsahn! Bir kerecik de biz kafa sallayalım şu goddamn müziğinle be adam!

  12. Horrendous says:

    Nereden baksanız 20 kere çevirdim parçayı, tek kelimeyle mu-aazzzz-zaaam. Özellikle yavaş yavaş kana karışıp 3:05′ten sonra patlama yapması… sonradan gelen güzellikler ooooofff of. Asansörde çişin gelir de kıvranırsın ya o kadar sabırsızım şu albüm için.

  13. ÖNCÜL says:

    Son albümdeki sikimsonik seslerden sonra iyi geldi.

  14. dkare says:

    son saatler… ehehe. kontrollü sırıtmalar eşliğinde keyifle bekliyoruz efenim…

  15. Horrendous says:

    “Celestial Violance” son zamanlarda dinlediğim en harika parça. Koy Leprous’a sırıtmaz. Einar mükemmel iş çıkartmış. Albüm hakkında konuşmak için daha erken ama mutluluk gözyaşları bunlar:)). Tek kulağa hoş gelmeyen şey tekno dokunuşlar, belki dinledikçe alışırım, bakalım. Çok mutuluyum laaaahgggnnn

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.