# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DREAM THEATER’dan klip
07.05.2016

Our New World.

DREAM THEATER, son albümü “The Astonishing“den “Our New World”ün videosunu sundu.

“The Gift of Music”in klibi de aşağıda.

“Moment of Betrayal” da aşağıda.

Albüm trailer’ı da aşağıda.

Albümden “The Gift of Music” adlı şarkı da aşağıda.

Albümün içeriği de şöyle.

ACT I
1. Descent of the NOMACS
2. Dystopian Overture
3. The Gift of Music
4. The Answer
5. A Better Life
6. Lord Nafaryus
7. A Savior in the Square
8. When Your Time Has Come
9. Act of Faythe
10. Three Days
11. The Hovering Sojourn
12. Brother, Can You Hear Me?
13. A Life Left Behind
14. Ravenskill
15. Chosen
16. A Tempting Offer
17. Digital Discord
18. The X Aspect
19. A New Beginning
20. The Road to Revolution

ACT II
1. 2285 Entr’acte
2. Moment of Betrayal
3. Heaven’s Cove
4. Begin Again
5. The Path That Divides
6. Machine Chatter
7. The Walking Shadow
8. My Last Farewell
9. Losing Faythe
10. Whispers on the Wind
11. Hymn of a Thousand Voices
12. Our New World
13. Power Down
14. Astonishing

Albüm, grubun Şubat ayında başlaması planlanan Avrupa turnesinde baştan sona çalınarak görücüye çıkarılacakmış. DREAM THEATER yakın zamanda mail grubuna üye olan dinleyicilere şu görseli yollamıştı.

“The Great Northern Empire” ve “The Ravenskill Rebel Militia” nedir, bu iki isim grubun yaklaşan double konsept albümünün birer CD’sini mi oluşturmaktadır, bunları yakında öğreneceğiz. Bu arada grup, dün itibarıyla mail grubuna üye olanlara The Great Northern Empire adıyla bir açıklama mail’i de gönderdi, ancak çok uzun olduğu için şu an buraya yazmıyoruz, uyuz gibi sadece söylemekle yetiniyoruz.

  Yorum alanı

“DREAM THEATER’dan klip” yazısına 36 yorum var

  1. Beklentiye girmemek lazım …

    Sikth

    @BurakBost(betweentheburied), Böyle yorumlara gelemiyorum arkadaş ! Şu ezberinizi artık bir bozun be birader ,gerçekten çekilmiyorsunuz ya! Forumlar sizlerle dolup taşıyor anasını satayım.
    Dream Theater gibi müzikal olarak her yönden kendini dünyaya ispatlamış ve kadrosu nereden baksan çoğu müzisyence virtüöz sayılan adamlardan kurulu bir grup yeni bir albüm yapacak -Önceki albümlerini beğenirsin beğenmezsin , bu haberi heyecanla karşılarsın karşılamazsın bu görece ve sadece seni ilgilendirir saygı duyarım – ama ‘Beklentiye girmemek lazım’ gibi millete ucuz ve saygısız ahkamlar keseceksiniz.
    Bir bitin derim ben de o zaman, kusura bak!

    Nox

    @Sikth, Dream Theater müzikal yönden ne zaman kendini tüm dünyaya ispatladı? hangi dünya ya orası?

    Serkan

    @Sikth, Ağzına sağlık dostum. Böyle sığ yorumlardan bana da gına geldi.

    Cattle Bilmemne

    @BurakBost(betweentheburied), Abi DT dünyanın en iyi albümünü de yapsa bu lafı hep duyacağız sanırım bu saatten sonra.

    BurakBost(betweentheburied)

    @Cattle Bilmemne, beyler şimdi dream theater’ın self titled albümü yıl sonu listemde vardı en sevdiğim gruplardan biridir amma ve lakin kabul de etmek lazımdır ki bir scenes bir images daha gelmeyecek

    Cattle Bilmemne

    @BurakBost(betweentheburied), Abi bir Scenes bir Images gelmez tabi adamlar istedikleri zaman yapıyorlar öyle albümleri. Konsept mi istiyorsun al sana Scenes, ha diyeceksin ki bu albüm yıllar sonra bir Images bir Awake gibi anılmayacak… e anılmayacak çünkü onlardan farklı bir albüm her şeyden önce.

  2. Sikth says:

    Adamların bu çalışkanlığını gerçekten çok takdir ediyorum. Son iki albümde de Portnoy’un gidişinin grubun kimliğine çok iyi bir güncelleme verdiğini düşünen biri olarak bu albümü büyük bir heyecanla bekliyorum. Özellikle son albüm grubun diskografisinde en az Images and words kadar iyi bir yeri hakediyor.

  3. D.E.T. says:

    bunu dün gördüm ama niyeyse yeni albüm ihtimalini hiç düşünmedim. daha çok RPG oyun havası var. :D

  4. şeyh hulud says:

    Resmi görünce bilgisayarda jeton atacak delik arayasım geldi. “Join” ne la?

    O zaman ben de Dream Theatre’a soruyorum: “Continue?”

  5. bahadır says:

    Brother, Can You Hear Me? şarkısında abim boşver o kadın sürtükü coverlamışlar. o değilde 34 şarkı ne lan ortalama 10 dk olsa iftar-sahur arası yapılcak süre ajskdpasd

  6. Tek seferde bu kadar şarkı yayınlamak, bunca uzun bir albüm yapmak, bir de kalkıp konserde baştan sona çalmak, kanımca hatalı hareketler bütünü gibi bir şey. Tabi sevenine hoş gelir orası ayrı. En sevdiğim grubun 34 şarkılık duble albüm çıkarmasındansa 6 şarkılık bir albüm çıkarması daha mutlu ederdi beni.

  7. Alper. says:

    Albümü sevemeyeceğime dair güçlü bir his var içimde. Umarım yanılırım.

  8. Rashid says:

    Sanırım şimdiye kadar denedikleri her tarzda şarkı yazmışlar. 34 şarkı nedir be. Albümü 2. defa çevirmeye kalksan gün bitmiş olacak. Umarım en azından vasatın üzerinde bir albüm olur.

  9. Ortalama bir şarkı bence. İçinde çeşitli Dream Theater’lıklar var, biraz Dance of Eternity, girişteki davul kullanımıyla Metropolis havaları, ortalardaki narin klavye kısmı da Yes’vari bir hava katmış. Sözler de şarkının albümdeki ılıman şarkılardan biri olduğunu gösteriyor.

    Olumsuz olark diyebileceğim bir şey, böyle dev gibi konsept yapıp da ilk şarkıyı bu kadar dandik bir görsel sunumla yapmasalarmış keşke. Animasyona lafım yok da, bari tüm şarkıyı kapsayan bir animasyon olsaydı. Yarısına doğru bitip en baştan başlaması biraz amatör olmuş.

    Yine de ilginç bir şeyler gelecek belli.

  10. Draozg says:

    Bana göre keyifli bi iş olmuş. Pek öyle bir ilk elektrik almasam da, ilginç bir şey gelmesini isterim, bakalım. Bu tarz “daha az metal” sound, DT’nin şu müzik anlayışına daha iyi gitmiş bence. Awake gibi (benzeyen anlamında değil de, çığır açıcı) bir iş yapmadıkları sürece de öyle düşüneceğim.

  11. deadhouse says:

    Şarkının başı iyi. Ortası ve sonu kötü. Yalnız James Labrie’nin vokaline yakışan bir şarkı olduğunu fark ettim. Bu iyi bir şey. Sırıtmamış hiç olmazsa.

  12. Sikth says:

    Yayınladıklar şarkı 4 dakikadaysa eğer, herifler 5 dakikada ; ”Dream theater sık kullanılan minimal melodiler” şeklinde bir dosyada yazılı bulunan ve daha önce çalınmış milyon melodiden 4-5 tane çıkarıp hemen oracıkta kaydetmişler gibi duruyor.
    Bu albüm çok ama çok sıradan olabilir diye bir hissim mevcut.
    Umarım yanılırım çünkü son iki albümü gayet iyi ve heyecan vericiydi.

  13. TOPRAK says:

    sarkiyi bir kaç defa, baştan sona dinledim.

    giriş kısmıyla bile merak uyandıran bir arpejle başlayan şarkı, dream theater muziginin özüne modern bir yaklaşım sergilemekte.
    portnoy gittikten sonra, on yargıyla yaklaştığım mangini bu şarkıda kendini aştığını, üstüne bir şeyler koyarak, ” karakterini” ustaca yansıttı. ama burda iki kişi için ayrı parantez açmak lazım.. myung ve rudess. harikalar üretmek, üretirken zevk almak, ve o zevki dinleyiciye yansıtmak ışte bu adamların işi. progressive metal müziğinin kilit noktası, ( bana göre) klavye geçişi ve bas gitar yuruyusleridir. ve bunlara eklenen gitarlar ile, davul – vokal işbirliği ile tamam olur.
    ben bu doygunluga ulaştım.

  14. Ahmet says:

    Aslında yayınlamak zorunda kaldılar bunu. Pek istekli değillerdi diye okudum. Şarkı sızdırılmıştı ve önüne geçemediler ben bile bilgisayardan anlamayan adam bulup dinlemiştim.

    Bana albümde bunun gibi 2-3 şarkı daha var gibi geliyor. Fazlası yok bence. The Count of Tuscany gibi şarkılarla dolu bir albüm olacak görüşündeyim. ALLAHIM LÜTFEN ÖYLE OLSUN

    Hatta The Count of Tuscany Part 2 diye albüm yapsalardı ya? çok güzel fikirmiş bak

  15. thingol says:

    Gayet güzel bir şarkı .Albüm kapağı iğrenç. Bence albüm son iki albümden çok daha güzel olacak.
    Heyecanlandım ulan

  16. Buğra says:

    Albüm kapağında Megadeth’in kapağındaki şehrin, köprünün yıkılmadan önceki halini resmetmişler gibi. Uçan cisimler falan benziyor. Half Life’ta da fotoğraf çekeni vardı bunların. Levyeyle indirirdim. Neyse şarkı güzel.

  17. bahadır says:

    Dream Theater bitmiş. Nerde kaldı epikliğiniz, nerde kaldı sofistike yaklaşımınız?

  18. Nox says:

    koskoca dream theater çocuk şarkısı tadında işlere imza atıyor ahaha bu ney la? üstte bahadır da sormuş nerde kaldı epikliğiniz diye.

    bu grubun şu halini beğenenler olarak bi koro kurun da 23 Nisan’da bi dinleyelim sizi hahah.

  19. deadhouse says:

    Metrolis albümünden sonra hangi Dream Theater albümü kayda değerdi ki? Ben bir tane bile göremiyorum.

    zombikids

    @deadhouse, Six Degrees… dinlenir arada öyle deme.

  20. ismail vilehand says:

    hahahaha o nası trailer lan öyle. dandik free to play mmo oyunları gibi.

  21. Trailer cidden aşırı kötü. Konsept de çok fazla itici geldi bana.

  22. Ş. Yıldırım says:

    Telefonda oyun oynarken arada çıkan fragmanlar gibi olmuş.

  23. thingol says:

    Klasik dt bu işte

  24. TOPRAK says:

    Dream theater yapabileceği en güzel işlerden birine daha imza atmış. (burada rudess ve petrucci işbirliği başka bir göze çarpıyor.)

  25. Alcide Nikopol says:

    Uzun ve bilindik dt albumlerinden farkli bir album. Sevmeyeni seveninden daha cok olacak o kesin. Bugun spoty den iki kez dinledim ve bana pek kotu gibi gelmedi. Bilakis butunlugu ve muzikal yogunluguyla gayet guzel bir album. (Grubun cemaz-ül evvelini isin icine katmadan sadece bu album bazinda bakiyorum) Ha kesinlikle cok uzun. Bu biraz negatif yon gibi :) Ancak ozellikle Camel severler hos bir takim nuanslar yakalayacaklardir. Bazi kisimlarda ‘the snow goose’ tadi aldim :) Vesselam ust duzey muzisyenlik ve kompozisyonla gayet iyi is kotarmis adamlar…

  26. Erman says:

    Abi adamlar 30 yıldır aynı işi ve her seferinde farklı sürprizlerle yapıyorlar, kollarını kavuşturup konser dinleyen bir türk dinleyicisi ise çocuk şarkısı falanla itham ediyor.

  27. hunt says:

    O eski halinden eser yok şimdi, gereksiz bir albüm

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.