# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
THROWN TO THE SUN dağıldığını açıkladı
07.03.2016

“Başka isimler altında görüşmek üzere.”

İstanbullu grup THROWN TO THE SUN aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Merhabalar. Thrown to the Sun olarak tüm faaliyetlerimizi durdurmuş bulunuyoruz (dağıldık demenin laf dolandırmalı yolunu seçtik ayrıca). Uzun bir süredir emek verdiğimiz bu grubu daha insancıl bir sona kavuşturmak, haberini verdiklerimizi sizlerle paylaşarak veda etmek isterdik. Ancak bir projenin sona erme isteğinin önünde durmak nafile bir çaba.

Desteğiniz için çok teşekkürler, başka projelerde, başka isimler altında görüşmek üzere.

  Yorum alanı

“THROWN TO THE SUN dağıldığını açıkladı” yazısına 17 yorum var

  1. ahmetarkun says:

    Üçüncü albüm yayınlandıktan sonra dağılsalarmış keşke. Teaser’la, çizimlerle epey merak uyandırmışlardı.

  2. özgür says:

    İyi bir gruptu. Işıklar içinde

  3. 12ParmakBağırsağı says:

    Çok üzüldüm ya. Aslında house of resti çıkardıktan sonra dağılırlar büyük ihtimalle diyordum da bu kadar erken olmamalıydı. House of resti duyabilecek miyiz peki?

  4. sefagn says:

    ya bişey söyliyim mi zaten albümlerinizde öyle pek iyi işler değildi bakmayın milletin böyle şakşakladığına şimdi ayrılmanızla birlikte belkide yeni ve daha iyi projelerde yer alacaksınız hadi kolay gelsin.

  5. Agrypniæ says:

    Grup kurucusunun ayrılması pek hayra alamet değildi zaten.Ayrıca yeni bir albüm sürecinde işin kuyruğuna kadar gelip yayınlamamakta fazlasıyla absürt bence.O yazılan şarkılar ne olacak peki?

  6. Rashid says:

    Ahmet’in ayrılığından sonra zaten çatırtılar başlamıştı. Umarım yakın zamanda üyelerin yeni projelerini görürüz.

  7. Lefthandpath says:

    Sitedeki yazar kadrosundaki değişiklikler ve kritiklerin çıkartılması gibi gelişmeler beni üzmüştü açıkçası. Umarım arkadaşlıklarınızı zedeleyen durumlar oluşmamıştır, oluştuysa da telafi edilebilmesini gönülden isterim. Özel hayatımda yol ayrımına gitmem gereken dostlarımın olduğu bu son dönemlerimde etrafımda da böyle şeylere şahit olmak beni de etkiliyor ister istemez. Dediğim gibi umarım her şey düzelir.

  8. Salata says:

    Bunu tahmin ediyordum ama yine de üzüldüm 2 albüm de kötü işler değildi bence umarım yeni projelerinizi dinleme imkanımız olur.

  9. Alper. says:

    Grup içinde nelerin konuşulup tartışıldığını elbette bilemeyiz ama çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı söylemeliyim. En iyisi “Of Oceans and Raindrops”u açıp eski günleri yad edeyim.

  10. Konuyla ilgili soru soran çok kişi olduğundan, genel bir açıklama yapayım.

    Geçtiğimiz Ağustos ayı başında Thrown to the Sun’dan ayrılmam konusunda gruptaki diğer üyelerle aramda hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Sosyal medyada konuyu bilmeyen birkaç kişiden bazı garip yorumlar okuyunca bu konuya açıklık göstermek istedim. Gruplar kurulur, dağılır, hayatlar devam eder. Altında mutlaka çok derin şeyler olması gerekmez. Ttts’nin diğer gitaristi Bahadır Sarp’ın şu anda PA kadrosunda oluşu bir şeyler anlatıyordur sanırım.

    Thrown to the Sun’dan tamamen kendi isteğimle, işim ve geleceğe dönük planlarım o şekilde gerektirdiği için, grubu yavaşlatmamak adına ayrıldım. Ağustos ayında ayrıldım, ancak bunu aylar öncesinden düşünüyordum. Grubun dağılma kararı alması benim için de üzücü oldu, ancak demek ki böyle gerekiyordu. Birlikte güzel şeyler yaptık, hayatım boyunca unutmayacağım şeyler yaşadık.

    Yeni projeler denmiş, o konudan da bahsedeyim. Şu anda devam eden Achroma Rising dışında, yakın zamanda açıklayacağım yeni şeyler de olacak. Diğer grup elemanlarının müzikal anlamda ne yapacakları konusunda net bir bilgim yok, ancak Bahadır kayıt, prodüksiyon, miks/mastering konusunda aktif şekilde çalışmaya devam ediyor. Ben de üretmeye devam edeceğim ve yeni bir şeyler sunmak istediğimde gideceğim tek kişi elbette ki Bahadır olacak.

    Hazır konuşmaya başlamışken, yine çok fazla sorulduğu için Pasifagresif’te yaşanan kadro değişiminden de bahsedeyim.

    PA bundan 7 yıl önce kuruldu ve bu süreç içerisinde site kadrosuna dâhil olan ve kadrodan çıkan çok sayıda insan oldu. Tam sayısını bilmiyorum, ama şöyle bir düşününce 20′ye yakın kişi site kadrosuna girdi ve sonrasında çıktı/çıkarıldı.

    Baya uzun zaman önce siteden ayrılan Batuhan’ın sitedeki kritiklerinin kaldırılmasını istemesi konusunda da baya soru geldi. Bu konuda gerçekten bir bilgim yok. Öyle istedi, ben de hiç sorgulamadan kaldırdım. Yazdığı ortak incelemeler dâhil, şu anda Batuhan’ın PA’nın herhangi bir döneminde kadroda yer aldığına dair bir işaret kalmadı. Yazdığı albümlerden bazıları çok önemli olduğundan, o albümleri siteye yeniden kazandırmak adına o kritiklere öncelik verdik. Bu yüzden yakın zamanda sitede arka arkaya yüksek notlu albümler yer almış oldu.

    Dediğim gibi, yaklaşık 7 yıldır site kadrosuna epey bir giriş çıkış oldu. Bu çıkışların büyük kısmı, siteye yeterince vakit ayıramamaktan ya da bu müziğe olan ilgideki azalmadan dolayıydı. Bu kadar uzun soluklu ve haftanın her günü aktif bir mecrada bu tarz durumların olması gayet doğal. Bu yüzden de bu son kadro değişikliği, siteyi uzun zamandır takip edenler için çok da şaşırtıcı olmamıştır diye düşünüyorum. Siteyi son 3 küsür yıldır takip edenler, PA’yı yakın zaman önce siteden çıkardığım insanlarla birlikte tanıdıklarından, bu değişikliklerle sanki sitenin kadrosal ve içerik açısından büyük bir darbe yemiş olduğunu düşünebilirler.

    Lâkin durum öyle değil. Hatta, bu kadro küçültmesinin yaşanma sebebi de tam olarak buydu. Şu anda site kadrosunda yer alan yazarların kritikleri ve okurlardan gelen kritikler ile tartışma konusu köşesi hariç, son 10 aydır PA’ya dair gördüğünüz, okuduğunuz her şeyden, Instagram’ından tutun da Facebook’undan, röportajından, cartından curtundan hepsinden ben sorumluyum. İsimleri birkaç hafta öncesine kadar kadro bölümünde bulunan kişilerin çeşitli yoğunlukları ve meşguliyetlerinden dolayı bu uzun süre boyunca onlara müsamaha gösterdiysem de, bu durum bir yerden sonra kötüye kullanılmaya başlandı (siteye katkıda bulunulmamasına rağmen sitenin sunduğu maddi manevi avantajlardan yararlanmaya devam etmek gibi). Çok yoğun olduğunu söyleyip bana haber vermeden başka sitelerde yazı yazmaya başlayan dahi çıktı. Kısacası, en hafif ifadeyle, kadrodaki bazı insanlar PA’ya eskiden olduğu kadar değer vermemeye başladılar. Böyle bir durumda yapılacak tek şey, sadece siteye ilk günkü gibi sahip çıkan insanları kadroda tutup, diğer insanlarla yolları ayırmaktı. Ben de bunu yaptım.

    Demem o ki, kadrodan çıkan kişilerin zaten neredeyse 1 yıldır siteye herhangi bir katkıları yoktu. Dolayısıyla bu kadro değişikliğinin siteye içerik miktarı anlamında en ufak bir zararı olmayacak, bilakis yeni siteyle birlikte her şey çok daha akıcı hâle gelecek.

    Yeni site demişken; bildiğiniz gibi yeni site konusu 3 yıldır gündemde olan bir şey. Çeşitli sebeplerden ve birtakım şanssızlıklardan dolayı geciktikçe gecikti, farkındayım. Ancak şu anda gerçek anlamda yeni site için daha önce olmadığı kadar aktif şekilde çalışılıyor ve en kısa zamanda çok daha canlı ve aktif bir Pasifagresif’le buralarda olacağımızı söyleyebilirim.

    Son haftalarda bana çeşitli mecralardan sorulan pek çok soruyu cevaplamaya çalıştım. Hem PA hem de müzikal anlamda hiçbir yere gitmiyorum, merak eden varsa söylemiş olayım. Sizlere de bunca yıldır buralarda olduğunuz ve PA’ya olan desteğiniz için içtenlikle teşekkür ederim.

    Nox

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi şu siteyi bi düzeltin sonra uçuşa geçicez site ahalisi olarak.

    Analog Paralysis

    @Ahmet Saraçoğlu,

    İşlevsel, okunaklı, modern bir tasarım ve nick’e bağlı bir profil (çok matah bir şey olmasına gerek yok, üyenin yorum yazdığı kritik ve haberler görülse yeter) oluşturulur umarım. Çünkü bu haliyle bir takipçinin sitedeki varlığına işaret edebilecek veriye ulaşmak çok zor. Ancak Google üzerinde “nick + Pasif Agresif” şeklinde aratılırsa birkaç link çıkıyor.

    Uzun bir süredir herhangi bir başlığa yorum yazmak içimden gelmiyor. Bırakalım başka üyeleri tanımlamayı, site içerisinde ben hangi içeriğe yorum yapmışım, bilmiyorum. Hafıza da, bi yere kadar..

    “Bu yazıya yeni yorum yapıldığında haberim olsun”u tik’liyorum ama yorum yapıldığında mail’e bildirim gelmiyor. “Son yorumlar” bölümünden herhangi bir konuyu takip etmek de zor.

    Ardından “captcha code” problemi ile uğraşıyorum. Bir yorumu kodu doğru girmeme rağmen “gönderilemedi” uyarısından dolayı defalarca göndermek zorunda kalıyorum.

    Bana sorarsanız yeni siteyi “beta” olarak kullanıma açıp, var olan hataları ya da işlevsel sıkıntıları kullanıcı yorumlarına göre şekillendirmelisiniz.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Captcha code büyük problem yalnız. Denildiği gibi kod doğru girilmesine rağmen hata veriyor.

    Ugur

    @deadhouse, @Analog Paralysis Captcha code sanırım adblock ile alakalı olarak saçmalıyor.Adblock veya türevlerini kapatırsanız sanırım sorun olmayacaktır.

    Analog Paralysis

    @Ugur,

    Pasif Agresif, “beyaz liste”de uzun zamandır. Sorun ondan kaynaklı değil.

    Teşekkürler.

  11. önder says:

    Through neglect, we falter. Thoughts falter. Minds wander…

  12. cenkozmercan says:

    üzücü bir haber, ahmet’in ayrılması sonucu grup ortaya ne koyacak merak ediyordum. 2 albümü de zevkle dinledim. 2ncisi biraz daha oturaklı gibi olsa da ilk albümü daha çok sevmiştim.

    yıllardır konuşulan türkiye’den bir metalika niye çıkmıyor sorusunun cevabı biraz da burada yatıyor bence. gerçi neler oldu bilip bilmeden konuşmaya da gerek yok, herkesin yolu açık olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.