# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Müziği yüzünden idam tehlikesinde olan İranlı metal grubu CONFESS için imza kampanyası başlatıldı
15.02.2016

#FreeConfess

İranlı grup CONFESS’in 21 ve 23 yaşlarındaki iki üyesi Nikan “Siyanor” Khosravi ve Arash “Chemical” İlkhani; kutsal değerlere saygısızlık, sistem karşıtlığı, yasalara aykırı müzik grubu ve plak şirketi kurarak satanist müzik yapma, din karşıtı sözler yazma ve yabancı radyo istasyonlarına röportaj verme suçlarından, İran İslami Devrim Muhafızları Ordusu tarafından tutuklanmış ve Kasım ayından beri gözaltında tutulmaktaydı. Aşağıda detayları görülebilecek olay için, metal dünyası ayağa kalkmış ve pek çok site ve sanatçı konuyu gündeme taşımıştı. Bizim de 4 gün önce paylaştığımız bu haber, Facebook sayfamızda 155 kez paylaşılmış, site üzerinden de yaklaşık 1.000 kez beğenilerek 40.000′den fazla insana ulaşmış ve 7 yıllık PA tarihinin en geniş kitleye yayılan haberlerinden biri olmuştu. Metal dinleyenlerin bu şekilde duyarlılıklarını gösterdiği CONFESS’e destek için, pek çok metal sitesi de çeşitli şekilde farkındalık yaratmaya çalışıyordu. Bugün, konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve CONFESS’in idam ya da hapis cezası almaması bir imza kampanyası başlatıldı. Katılmak isterseniz şuraya göz atabilirsiniz.

5 Şubat’ta 30.000 Dolar tutarında kefaleti ödeyerek gözaltından çıkan elemanlar, şimdi de 6 ay ile 6 yıl arası değişen hapis cezasına çarptırılabilecekleri ve hakimin kararına göre, kutsal değerlere saygısızlıktan suçlu bulundukları takdirde idamla sonuçlanabilecek bir dava sürecindeler. Grubun yeni albümü “In Pursuit of Dreams”de “I’m Your God Now !” diye bir şarkı olduğu düşünüldüğünde, işin idama varması çok da uzak bir ihtimal olarak durmuyor.

Bu konuda aktif anlamda yapılabilecek tek şey olarak, farkındalık yaratıp bu durumu insanlara duyurarak, Khosravi ve Ilkhani’nin ceza almadan ya da en azından hayatlarından olmadan kurtarılmaya çalışılması görünüyor. Siz de bu haberi veya başka metal sitelerinin paylaştıkları CONFESS haberlerini sosyal medyada paylaşarak, İran’daki basının ve dünya genelindeki sivil toplum örgütlerinin bu durumdan haberdar olmasına yardımcı olabilirsiniz.

İki genç müzisyenin, en içten dileklerimizle kurtulmalarını umut ediyoruz.

  Yorum alanı

“Müziği yüzünden idam tehlikesinde olan İranlı metal grubu CONFESS için imza kampanyası başlatıldı” yazısına 12 yorum var

  1. oophelia says:

    yazık be. gencecik çocuklar sanat yapmaya kalkmışlar, şimdi de idam cezasıya karşı karşıyalar. yazıklar olsun.

  2. OldSchooldeath says:

    Din’in insanları düşürdüğü hale bak.Din’e baş kaldıranlarını ortadan kaldır ne güzel. İran’nın insan yönetimi altındaki katı din uygulaması cidden cahillikten öte değil. Yaptıkları sanatın sonucu ne olursa olsun idam olmamalı.

  3. Infirmity says:

    İslam’da dinden çıkmanın cezası ölümdür, İran’da bu gençlerin mürtet olduğuna karar verirse tövbe etmelerini isteyecektir buna göre hapis cezası veya idam gerçekleşir.Hadislere göre konuşuyorum ama İran’da şeriat aksi şeyleri yapabilir

    NeWWorld

    Lanet olsun Basit düşüncelere ve cahil akla !
    – Bu grubu bilmiyorum yaptıklarının yanlış veya doğru ile ilgili bir bilgimde yok fakat. Müzik can alan bir alan değildir. Dünya’nın geldiği hale üzülemiyorum bile..

  4. P L A G U E says:

    Ulan bu kadar gerizekalilarsa yapcak bisi yok zaten. Yasadiklari ulkenin zihniyeti belli, bilmemnesi belli? Neyinize guvenip bu islere girisiyonuz? Elemanlarin yaptiklari sey asla kotu degil ama yasadiklari, buyudukleri ortam belli. Sikerler orda adami. Bu 2 elemani milletin icinde ibret olsun die kafalarini keserler sonra ??? Unutulup gidecek, bu 2 genc adam boku bokuna ölmüş olacak.

  5. irem says:

    Muzigi dinlemenin bile zor oldugu bir ulkede metal muzigi icra etmek cesaret isteyen birsey bu da insanlarin metale olan tutkusunu ve metalin insana kazandirdigi ozguveni kanitliyor yaptigin muzigin bedelini caninla odedigin bir toplumda yasamak cok zor olsa gerek

  6. atilla says:

    iran, suudi arabistan vb. sistemle yönetilen ülkeler… işte rezillik, cehalet, kincilik! bu tip dinci-faşist yönetimlerden NEFRET ediyorum. Umuyorum günün birinde bu tip sistemlerin hepsi halk tarafından yıkılacak!!

  7. warschau says:

    arkadaşlar ortada bi samimiyetsizlik yok mu demin phil anselmo haberini okudumda ordan geldim. Dine falan küfür edince özgürlük falan diyoruz, başka bir ırka küfür yada hareket edince herkes ayağa kalkıyo – bi ÇELİŞKİ var sanki ??

    Nox

    @warschau, @warschau, Çelişkinin zerresi yok. Irk doğuştan gelir, insanların bu konuda seçim şansı yoktur bundan dolayı da kimse ırkıyla yargılanamaz. Beyaz ya da siyah olmak insanları diğerlerinden üstün kılmaz. Din denen sistemli masallar topluluğu ise her ne kadar toplum tarafından dayatılsa da neticede kişinin kendi seçimidir. Kin, nefret ve ayrımcılık içerir. Sağlıklı bir toplum yaşamından dışlanması gerekir.

    warschau

    @Nox, amma yaptın şimdi sana göre bana göre oldu bahsettiğin konular göreceli kavramlar sana göre masal başkaasına göre kutsal, başkasına göre doğuştan başkasına göre lütuf.
    not ırkçılığı savunmam, sadece dünyada aşırı bi samimiyetsizlik var o yüzden düşüncelerimi paylaşmak istedim.

    SeventhSon

    @Nox, Dine küfredince ooo ırka küfredince au au.

    sdfsd.

  8. burak35 says:

    iran niye böyle bir ülke niye gelişmez niye ilerlemez anlamıyorum müzik yapan insanları idama çarptırmak nedir ya hangi devirde yaşıyoruz yazık üzüldüm..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.