# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Lemmy’nin cenaze töreni dün gece canlı olarak yayınlandı
09.01.2016

Efsaneye veda.

Kısa zaman önce kaybettiğimiz Lemmy Kilmister’ın cenaze töreni, dün gece saat 00:30′da aşağıdaki bağlantı üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Los Angeles’ta gerçekleşen tören sırasında Sunset Strip’teki barlar, başta Lemmy’nin en sevdiği bar olan The Rainbow olmak üzere, töreni canlı yayınla MOTÖRHEAD ve Lemmy severlere izlettiler. Dünyanın çeşitli yerlerindeki pek çok bar da tüm gece MOTÖRHEAD çalarak Lemmy’ye saygı duruşunda bulundu.

Bir kez daha huzur içinde yat Lemmy.

  Yorum alanı

“Lemmy’nin cenaze töreni dün gece canlı olarak yayınlandı” yazısına 29 yorum var

  1. orca says:

    Efsaneler asla ölmez sadece şekil değiştirir bu müziğin kralıydı çok üzüldüm harbiden

  2. Sacrifist says:

    R.I.P Lemmy Baba seni çok özleyeceğiz :((

  3. Ş. Yıldırım says:

    Yazıp yazıp siliyorum. En iyisi ”I don’t want to live forever,” demek. Ölümüne üzüntü duyulmasından pek hoşlanmazdı. Yine de fena burkuluyor insan. İkon. Metalin büyük babası. Marlboro ve Jack Daniels. Ace of Spades. Rock’n Roll’un vücut bulmuş hali.
    Victory or Die!

  4. northern says:

    metal müzik kitlesinin sevmenin de ötesinde bu derece sahiplendiği tek kişi lemmy olabilir. tabii bir sürü isim var bu alanda ama bana sanki bu metal camiasında abi, baba, dede olarak herkes ve her nesil tarafından garip bir şekilde bağ duyulan tek kişi lemmy gibi geliyor. motörhead’den önce ve sonra gelip metale ciddi etkide bulunmuş figürler (dio, iommi, harris, hetfield vs..) ama bu adam nedense apayrı bir yerdeydi. hani metalin fahri babası için lemmy desen herhalde kimse karşı çıkmaz.

    2015 motörhead’i de aldı be. geçen ay phil taylor bu ay lemmy. şu 2015 ne pis bi sene oldu arkadaş.

  5. deadhouse says:

    Alınabilecek en kötü haber. Kabul edilemez bir şey bu. Bir yakınım öldü sanki. Lanet olsun.

    psylocke

    @deadhouse, o gun tam olarak hissettigim buydu.

  6. Rashid says:

    Hay dilimi eşşek arısı sokaydı. Bir kaç gün önce Lemmy bu gidişle 2016′da kaybedeceğiz demiştim ama bu çok ani oldu. Şimdi diğer tarafda eski dostu Dio ile karşılıklı eğleniyorlardır.
    We Are Motörhead!

  7. burak35 says:

    ah be lemmy dede ne vardı o kadar alkol sigara tüketecek tamam evet kabul birgün bende ve hepimizde öleceğiz ama daha uzun daha sağlıklı yaşamak varken dimi benim için hep efsane olarak kalacaksın r.i.p lemmy sesinle fotoğraflarınla avunacağım bundan sonra umarım orada dio ile karşılaşırsın onuda unutmadğımızı ilet (gözlerim doluyor) ….

  8. Black Thunder says:

    Tüm rock ve metal dünyasının, neredeyse istisnasız bir şekilde sevdiği yegane insanlardan biri olabilir. Müthiş bir miras, unutulmayacak bir hayat bıraktı.

    Edit: Bu sitede, sadece bir tane Motörhead albümü (The Wörld is Yours) kritiği olması da çok büyük bir ayıptır.

  9. Ouz says:

    Üzülmemek elde değil, hem bu müziğe kattıkları hem de renkli kişiliği onu unutulmaz biri yaptı. Gereksiz insanların 80-90′larını gördüğü bu dünyadan erken ayrıldı. Huzur içinde uyusun…

  10. Buğra says:

    Aylardır içimde bunun olacağına dair kötü bir his vardı. Bad Magic’in Motörhead’in son albümü olacağını tahmin ederek çıktığından beri dinleyip durdum. Kendimi ne kadar hazırlasam da haber bıçak gibi girdi beynime. Artık Lemmy yok, Motörhead yok. İnsanın içi burkuluyor.

    En büyük idollerimden biriydin Lemmy, huzur içinde uyu.

  11. mr.blue.sman says:

    Monroe sikmek istediyse tutamazsınız babayı.

    Harun Ureten

    Listede o kalmissa bi tek demek ki….

  12. Cattle Bilmemne says:

    Hiç bu kadar şok olmamıştım.

  13. P L A G U E says:

    Yutkunamadım, bişi düğümlendi boğazımda……………….

  14. atilla says:

    Lemmy dede de gitti be… gerçi son dönemler pek iyi değildi, ölüm haberini duyursam şaşırmam diyordum kendi kendime ama sahiden üzüldüm ya. 2015 te önemli isimler göçüp gitti (hatta son bikaç senede). huzur içinde uyu Lemmy dede…

  15. ÖNCÜL says:

    Son dönemde kötü haberleri gelse de, ölüm haberi alacağımızı hiç düşünmüyordum. Hep “bir şekilde atlatır Lemmy baba” diyordum, olmadı. Huzur içinde yatsın.

  16. erdem says:

    neyine üzülüyorsunuz birçoğumuzun hayalini süsleyen bi hayat sürdü ve öldü.ölümü haketmek bile bir sanattır o bu sanatı icra etti ve görevini tamamladı bu kadar basit.

  17. Buğra says:

    Lemmy, menajerinin açıklamasına göre kanser olduğunu ve 2016′yı göremeyeceğini ta geçen seneden biliyormuş. Black Sabbath, Mötley Crüe gibi gruplar veda turnemiz diye ilgi toplarken asıl veda turnesini Motörhead yapıyormuş da haberimiz yokmuş yani.

    Hayranlarına öleceğini belli etmemeye çalışsa da son albümden bu şarkıyı bize veda amacıyla yazdığını düşünüyorum. Sözleri apaçık anlatıyor aslında her şeyi.

    https://www.youtube.com/watch?v=I4qHmryJYs0#t=12s

    Ş. Yıldırım

    @Buğra, albümün adı da bende böyle bir izlenim uyandırmıştı.

  18. P L A G U E says:

    Bende bunu izleyecek YÜREK YOK…

  19. Sikth says:

    Düşündüğüm şu şeyden büyük bir tiksinti duyup,
    buna yönelik yapılacak her türlü ayıplamayı da kendime reva görerek söylüyorum ki,
    Lemmy’nin ölümünü duyduğumda hissettiğim derin üzüntünün ardından gelen ilk duygu; boşta ve sahipsiz kalan o güzelim Rickenbacker bassların sahibi olamayacak olmanın verdiği içerlemeydi.
    Bunu daha önce de benim için efsanevi bir bass gitarist olan Chris Squire’ın ölümün ardından hissetmiştim.Yine çok ayıplamıştım ama o gitarları sahiplendiğimi düşündükçe hissettiğim hazzı tarif edemem.
    Yani bir Rickenbacker’im olsun arzusundan çok farklı asla tam olarak tarif edemeyeceğim bir sahiplenme duygusu bu.
    Tuhaf olansa bugüne değim hiç Rickenbacker hayali kurmamış olmam. Her daim 6 telli fretless Warwick ya da Spector’lara tutkunu oldum ilerde çulsuzluğumu bir nebze rahata erdirirsem alacak olacağım ilk şeyler de bu gitarlar ama ikidir bu duyguyu kendimden utanma pahasına yaşıyorum ve ikisinin de efsanevi rickenbacker signatür gitarları var :)
    Neyse şu saçma sapan düşünceyi bir kenara bırakırsam şu an canlı yayını izliyorum ve sadece cenaze töreni bile şu hayattan geçen milyonlarca insanın yaşadığı en şatafatlı hayatı kıskandıracak, aşağılayacak ve sahip olduğu tüm statüleri bir hiç bırakacak cinsten.
    Kendisine, müzisyenliğine ve müziğine verilen bu muazzam değeri sonuna kadar hakeden,
    bildiği ve hissettiği gibi yaşamaktan zerre ödün vermemiş bir adamın ölümü hakikaten büyük bir kayıptır.Huzur içinde yat.

  20. Ş. Yıldırım says:

    Bizimkilerin attığı saçma sapan yorumlara mı kızsam cenazedeki laubali ortama mı, bilemedim. Hiç bilemedim.

    Ş. Yıldırım

    @Ş. Yıldırım, yine de dokunaklı konuşmalar yapılıyor. Kastım ne gülüyonuz adam ölmüş değil, laubali konuşanlar oldu ama eğlenceli şeyler de söylendi. İkisinin arasında bir ayrım var. Duyguluyum PA.

    çaksu

    @Ş. Yıldırım, İzlemedim töreni de şu geldi aklıma. https://www.youtube.com/watch?v=gOZV4BdL4Bo

    Güzel şey gülerek anmak.

    Ş. Yıldırım

    @çaksu, gülerek anma olayını bende sevdim ancak laubali takılanlar oldu o kötüydü. Yoksa çok tatlı konuşmalr yapıldı yani

  21. atilla says:

    adam efsane olunca cenaze törenide kendisine yakışır şekilde oldu tabi. barların olayı da iyiymiş.

  22. deadhouse says:

    Güzel bir hayat yaşadın be Lemmy. Biz sürünüyoruz. Belki bir sonraki reenkarnemizde bize de nasip olur senin gibi yaşamak.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.