# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
UR DRAUGR – With Hunger Undying
| 17.12.2015

Yeni favori progresif death/black metal grubunuza ve yıl sonu listelerini değiştirecek albüme merhaba deyin.

Geçtiğimiz Şubat ayındaki “Bunları Duydunuz Mu?” yazımda “The Wretched Ascetic” EP’sinden bahsettiğim ve ne mutlu ki beğeniyle karşılanan Avustralyalı grup UR DRAUGR’un ilk albümünden merhaba.

Yazının manşeti biraz iddalı gözüküyor değil mi? UR DRAUGR bu iddianın altını dolduran bir müzik yapmasa elbette ki böyle bir manşet atmazdım. Ancak grup, gerçekten de etkileyici ve heyecan verici şekilde, çok sağlam adımlarla geliyor.

UR DRAUGR; eski OPETH ve “Bergtatt” dönemi ULVER, günümüzden de WINTERFYLLETH benzeri bir müziği, daha yırtıcı bir anlayışla yapıyor. Müthiş akustik pasajlarla dolu, devasa akorlarla soğuk duvarlar ören, son derece epik bir progresif death/black metal var “With Hunger Undying”de. Akustik gitar, OPETH’in ilk zamanlarında olduğu kadar her bulduğu araya girmiyor, daha geniş, uzun bölümler kaplayarak olası benzerliklerden sıyrılıyor.

Grubun ne yaptığını çok net şekilde bildiğini gösteren bir havası var. Bu durum hem müzikten hem de genel atmosferden rahatça anlaşılabiliyor. EP gibi albümde de aynı sanatçıyla çalışan grup, albüm kapağı konusunda kendi karakterini oluşturma amacında olduğunu da hissettiriyor.

UR DRAUGR’a dair söylenmesi gereken ilk şeylerden biri, grubun mükemmel bir davulcuya sahip olduğu. Bu mükemmellik sadece çok iyi davul çalmaktan gelmiyor. Maelstrom adlı bu arkadaş, EP yazımda da bahsettiğim üzere çok zekice yazılmış davul paternleriyle kendini hemen belli ediyor. Ortada bir şov yapma durumu yok, ancak “bu tarz epik bir müziğe ancak böyle davul gider” algısını kıran, denenmiş ve işe yaramış pek çok fikir var albüm boyunca.

Tarama gitarlar ve blast beat’ler olayın black metal dozunu artırırken, oktavlı gitarlarla oluşan epiklik ve ara sıra kendini belli eden “delirme” bölümleri, UR DRAUGR’un kendini ayrıştırmasına yardım eden unsurlar. Grup epiklik olsun diye epiklik yapmıyor, melodiler, rifler, etkin davullar ve kısmen varyasyonlu vokaller, “With Hunger Undying”in dinlenirlik ömrünü uzattıkça uzatıyor.

Vokal namına, eski dönem Mikael Akerfeldt etkisi net şekilde seziliyor, ancak grup eski dönem OPETH’i özleyenlerin ilacı olalım gibi bir arayışta değil. UR DRAUGR’un müziği eski OPETH’e göre çok daha sertleşen pek çok ögeye sahip. Clean vokalin neredeyse olmadığı albümde, Cult of the Greatwurm’un ortasındaki gibi çok bariz “Bergtatt” göndermeleri var. Bahsettiğim kısımdaki derinden gelen vokaller, bence tartışmasız şekilde “Bergtatt”a selam çakmak amacıyla katılmış mükemmel tatlar.

Kurulalı henüz 11 ay olan UR DRAUGR, bu üretkenlik ve kalite istatistiğiyle oynadığı takdirde mutlaka adını daha geniş kitlelere duyuracak ve her albümü heyecanla beklenen bir gruba dönüşecektir. 2015′in en iyileri listenizi henüz yapmadıysanız, bunu bir 45 dakika daha erteleyin ve kararınızı “With Hunger Undying”i dinledikten sonra verin.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.00/10, Toplam oy: 17)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum
Kadro
Drew Griffith: Bas, gitar, vokal
Maelstrom: Davul
Dean Lockhart: Gitar
Şarkılar
1. Fertile Crescent
2. Seeds Sown in Famine
3. Rise of the Thaumaturge
4. Solace Within Torpor
5. Augur Incarnate (Distended Crown)
6. Cult of the Greatwurm
7. Lethe Drinker
8. With Hunger Undying
  Yorum alanı

“UR DRAUGR – With Hunger Undying” yazısına 3 yorum var

  1. deadhouse says:

    Baya iyi müzik. Akıcı ve komple. With Hunger Undying 9 dakikadan fazla ama 5 dakika gibi geldi. Kolay dinlenebilirliği var. Tanıtım için teşekkürler.

  2. Horrendous says:

    EP’yi inanılmaz sevmiştim, albümü daha dinleme fırsatım olmadi ama daha sonra gelip sevgi sözcüklerini donatacakmış gibi hissediyorum.

  3. bahadır says:

    Akustik kısımları cidden bambaşka Ahmet’in de dediği gibi bir Opeth taklidi yok sadece ilham alınmış. Sırf bir akustik albümleri olsa köpek gibi dinlenir dedim. Benim puanımda 8,5. Kritik için teşekkürler

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.