# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SADIST – Hyaena
| 09.11.2015

Mazoşistlik yapmayın, SADIST’i atlamayın.

Avrupa’nın uzun soluklu ama sınırlı sayıda insan tarafından bilinen pek çok teknik/progresif death metal grubu var. Fransız SYMBYOSIS bunlardan biri. İtalyan GORY BLISTER bunlardan biri, yine İtalyan SADIST bunlardan biri.

Bugünkü konumuz bu örneklerin sonuncusu olan deneyimli grup SADIST. Bir önceki albümü “Season in Silence”ı 2010 yılında çıkaran grup, son albümü “Hyaena”yı da Ekim ortasında sessiz sedasıza yakın bir sakinlikle çıkardı.

SADIST olayın çok yırtıcı olmayan, daha ziyade ATHEIST ve yer yer eski PESTILENCE tadında sanatsal ve müzisyenliğin çok öne çıktığı bir yansımasını sunuyor. Tüm grup elemanları enstrümanlarında üst düzey müzisyenler ve bu da grubun müziğini ibret alınası bir zenginliğe büründürüyor. Bu noktada SADIST’in en önemli özelliği ortaya çıkıyor. Grup, ne kadar usta müzisyenlerden kurulu olursa olsun, tek amacın bize iyi şarkılar dinletmek olduğu düşüncesini asla yitirmiyorlar.

“Hyaena” boyunca cidden birbirinden zengin, birbiriyle yarışır düzeyde yaratıcı fikir barındıran şarkılar dinliyoruz. Grup üst düzey müzisyenliği iyi bestecilik ve çok özgün fikirlerle mükemmel bir araya getirmiş. Bir bas solosuna hayran olduktan hemen sonra, dünyanın en basit ama akıllıca yazılmış melodisini günlerce aklınızdan çıkaramıyor, böylesi icra becerisi isteyen bir müziğin bu denli groove’lu ve eşlik edilesi oluşuna şaşırıyorsunuz.

SADIST’in en önemli unsurlarından biri olan klavye de “Hyaena”ya nefes aldıran ve gitarlara dev hareket özgürlüğü tanıyan bir öge olarak öne çıkıyor. Albümün konsept yapısını destekleyen atmosfer değişimleri, bu sayede ardı ardına geliyor ve albüm böylece dinlenirliğini güçlü şekilde artırıyor.

Grubun daha önce de etkilendiği Afrika konseptlerini yoğun şekilde sergileyen “Hyaena”, bu özelliğiyle de eşsiz ve sıradışı kalmayı başarıyor. Grup, teknik ve progresif death metale yedirmesi ve bağdaştırılması çok kolay olmayan Afrika temalarını enfes bir ustalıkla işliyor, gayet gizemli işler çeviriyor.

Tüm bunların yanında, özellikle davul ve perdesiz bas gitarın çılgın attığı (ama şov yapmadığı), şarkı trafiklerinin ders alınası incelikle oluşturulduğu bir albüm var karşımızda. The Lonely Mountain, Bouki, The Devil Riding the Evil Steed ve Eternal Enemies favorilerim olsa da, “Hyaena” her şeyiyle bu sene dinlediğim en iyi albümlerden biri olduğunu ilk andan itibaren gösteriyor. Yıl sonu ilk 10 listeme kesin gireceğini şimdiden söyleyebileceğim “Hyaena”, SADIST ile tanışmak adına süper, enfes bir teknik/progresif metal dinlemek adına da şahane bir adım.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.32/10, Toplam oy: 28)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Scarlet Records
Kadro
Tommy Talamanca: Gitar, klavye
Andy Marchini: Bas
Trevor Nadir: Vokal
Alessio Spallarossa: Davul
Şarkılar
1. The Lonely Mountain
2. Pachycrocuta
3. Bouki
4. The Devil Riding the Evil Steed
5. Scavenger and Thief
6. Gadawan Kura
7. Eternal Enemies
8. African Devourers
9. Scratching Rocks
10. Genital Mask
  Yorum alanı

“SADIST – Hyaena” yazısına 5 yorum var

  1. Dinlemedim ama beğendim. 9,5 işler benden.

    OnurOnur

    @Korcan Cinemre, Harbi sen misin lan ahahasghs.
    Yanlız bu tip ”espriler” bir kaç milyar kez yapıldı, daha yaratıcı ol.

    Headmaster

    @Korcan Cinemre, O değil de Epica’yı ne ara trolledin :D

    https://pbs.twimg.com/media/CTFTftsUYAALkID.jpg

  2. orca says:

    Bu adamların lego isimli 2000 tarihli albümleri dışında herhangi bir yamuklukları yok o albümde dönemin trendine göre yapılmıştı. sağlam gruptur pek bilenide yoktur.Türün sadık dinleyicileri dışında.

  3. özgür says:

    Sadist’ten yamuk çıkmadı gene. Müthiş grup, müthiş albüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.