# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Metal konserinde çıkan yangında 32 kişinin ölmesi sonucunda Romanya başbakanı istifa etti
04.11.2015

“Tepkilere sessiz kalamam.”

30 Ekim gecesi Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Colectiv adlı gece kulübünde, yerel bir grup olan GOODBYE TO GRAVITY’nin yeni albüm lansman konseri sırasında, sahnedeki alevlerin yol açtığı yangında 32 kişi ölmüş, 200′den fazla kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından hükümete büyük tepki gösteren halk, dün gece Bükreş’in çeşitli yerlerinde protesto gösterileri yapmış ve başbakanın, iç işleri bakanının ve olayın olduğu bölgenin belediye başkanının istifasını istemişti. Bunun üzerine, Romanya Başbakanı Victor Ponta, bugün yaptığı açıklamayla tepkilere sessiz kalamayacağını ifade ederek başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ponta’nın istifasında, hükümete yönelik yolsuzluk suçlamalarının da etkisi olduğu söyleniyor.

30 Ekim’deki olayın görgü tanıkları, eski bir fabrika olan mekânın tek bir çıkış kapısı olduğunu ve dumandan dolayı büyük bir izdiham yaşandığını, insanların boğulmamak için birbirini ezdiğini ve çoğu kişinin zehirlenerek öldüğünü aktarmıştı. Yaklaşık 400 kişinin bulunduğu konser sırasında, grubun sahnedeki alev şovundan dolayı önce köpükten yapılma iki sütunun yandığı, sonra grubun sahnede tahta bir şeyler yakması sonucu alevlerin kontrolden çıktığı söyleniyor. Dün tutuklanan mekân sahipleri de, içerideki materyalin yanıcı olması nedeniyle gruba ateş şovu için izin vermediklerini ve ilk ateş ortaya çıktıktan 30 saniye sonra tüm tavanın tutuştuğunu ifade etmişler. Tutuklanan kişilerin tutuklanma sebeplerinden biri de, mekânın alabileceği kapasite için yeterli sayıda acil çıkış kapısı bulunmamasıymış.

 

  Yorum alanı

“Metal konserinde çıkan yangında 32 kişinin ölmesi sonucunda Romanya başbakanı istifa etti” yazısına 9 yorum var

  1. Nox says:

    Umarım yaşananlarda ihmali olan herkes en ağır şekilde cezalandırılır. özellikle de organizatörler ve grup üyeleri. Tam 3. dünyasına ülkesine yakışır bir olay bu. Bizde de mesela bir haggard konseri hatırlıyorum mekanın çatısı yağmur geçiriyordu. bildiğiniz kapalı mekanda grubun üzerine yağmur yağdı. orada da elektrik devlerinden dolayı bir yangın çıkabilirdi mesela. Tadımız kaçmasın diye ne grup ne de dinleyici bir şey dememişti fakat şu an farkediyorum ki büyük eşeklik etmişiz.

    can güvenliği her şeyden önemli sevgili pasifagresifler, yukarıda anlattığım gibi bir olaya dentepkinizik gelirseniz hiç düşünmeden aktif bir agresif olun gösterin.

    27 metalkafa dostumuz huzurla doğaya katılıp kadim ağaçlara, çiçeklere, böceklere karışsınlar. Ailelerine geçmiş olsun.

  2. Ahura Mazda says:

    Facebook yorumlarını çözebildiğim kadarıyla grubun gitaristleri de yaşamını yitirenler arasında ve vokalistin de ciddi yaralarının olduğu belirtilmiş.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ahura Mazda, 2 gitarist de ölmüş, basçı ameliyata alınmış, vokalistin vücudunun yarısı yanmış. Çıkışa en uzak onlar olduğu için kaçma şansları olmamış herhalde. Yazık.

  3. “O saatte orada ne işleri varmış.”

  4. “Kimsenin şüphesi olmasın…”

  5. Kaan says:

    Great White konseri faciasını hatırlatıyor.
    http://ultimateclassicrock.com/great-white-concert-fire/

  6. ismail vilehand says:

    “bu müziğin fıtratında var.”

  7. atilla says:

    darısı türkiye nin başına. ama yok ya bizim yöneticilerde utanma sıfır! neler gördük sayelerinde (ve görmeye de devam ediyoruz!).

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.