# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
EVIL INVADERS – Pulses of Pleasure
| 18.11.2015

Hız metali.

Sitemizin eski yazarlarından Berca B. Kantarcıoğlu’nun “Tüm sludge şarkıları güzeldir, istesen de kötü sludge şarkısı yapamazsın” yorumunu aklıma getiren bir gruptan ve albümden merhaba.

Bugün, bir takipçimizden gelen bir mail ile haberdar olduğum Belçikalı speed metal grubu EVIL INVADERS’ın 2015 başlarında çıkan ilk ve tek albümü “Pulses of Please”dan bahsedeceğim.

EVIL INVADERS, seksenlerde yapılan speed metali, hiç modern bir bakış açısıyla ele alma çabasına girmeden, aynen, nasıl biliyorsak o şekilde yapıyor diyerek sizi neyin beklediğini en baştan söyleyelim.

İmajlarından müziklerine, şarkı sözlerinden sound’larına EVIL INVADERS speed/thrash metalin ansiklopedik anlamı gibi. Türün en büyük gruplarını akla getiren ve bu geleneksel sound’u yer yer daha da melodikleştirerek IRON MAIDEN’vari olaylara giren grup, vokale Bruce Dickinson’ı alsa baya baya IRON MAIDEN’a dönüşebilecek kadar baskın bir Eddie sevgisi taşıyor.

İlk şarkının adının Fast, Loud ‘n’ Rude olması, EVIL INVADERS müziğini zaten en baştan özetler nitelikte. Yırtıcı gitarlar, duyulabilir bir bas, her şeyiyle speed metal kokan davullar ve çığlıklı, heyecanlı ve seksenlerde imal edilmiş bir vokal, grubu özetlemek için yeter de artar bile. Özellikle vokalist/gitarist Joe’nun çeşitli anlarda rastgele kelimeleri çığlıkla söylemesi cidden hem komik, hem de eğlendirici, bir hava yaratmış. Bu şekilde özetlendiğinde, grubu ve albümü tanıtmayı burada da bırakabilirim zira sizi bekleyen şeyin ne olduğunu hepiniz anladınız. Ortada sofistike, beklenmedik, şaşırtıcı hiçbir şey yok; zaten türün de böyle bir amacı yok. Leşliğe kaçmayan, retroluğu peynir ekmekle yiyen EVIL INVADERS, eskiyi özleyenlerin tebessümle ve gazla dinleyebileceği bir grup, “Pulses of Pleasure” da bu amaç doğrultusunda gayet iyi oluşturulmuş bir albüm.

Yazının ilk cümlesine dönersem, aynı Berca’nın dediği gibi, speed metali de seviyorsanız, sizin için kötü speed metal şarkısı olmayabilir; zira içine katılabileceklerin sınırlı olduğu ve mevcut hâliyle derdini anlatabilen, gerekli duyguları verebilen bir müzik. Türü seviyorsanız atlamayın.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.69/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Napalm Records
Kadro
Joe: Vokal, gitar
Sam Lemmens: Gitar
Senne Jacobs: Davul
Nico Beekwilder: Bas
Şarkılar
1. Fast, Loud 'n' Rude
2. Pulses of Pleasure
3. Eclipse of the Mind
4. Siren
5. Stairway to Insanity
6. Shot to Paradise
7. Venom
8. Blinded
9. Master of Illusion
  Yorum alanı

“EVIL INVADERS – Pulses of Pleasure” yazısına 3 yorum var

  1. Kaan says:

    80 lere döndüğümü hissettirerek Ofisimde yumruğumu kaldırıp ayakta dinlemek zorunda kaldım ya, benden 10 puan. Teşekkürler Ahmet Saraçoğlu.

  2. şeyh hulud says:

    Sadece “speed” olmanın bir tür olmaya yettiği eski güzel günler.

  3. İsimlerini aldıkları gruba öykünerek müzik yapsalar keşke çok daha güzel tepkiler alırlar. Razor gibi müzik yapan yok tamam ama adamların müziklerini konuşan da yok. Dünya üzerindeki en hızlı gruplardan hala. https://www.youtube.com/watch?v=OxGIkn2J5a0

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.