# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ABHORRENT – Intransigence
| 28.11.2015

Çok çirkinsin keşke ölsen.

Çirkinliğe hoş geldiniz. Karşınızda içinde iki adet “meşhur” isim barındıran teknik/brutal death metal grubu ABHORRENT.

Eski THE FACELESS davulcusu Lyle Cooper ile Death metal dünyasının en iyi birkaç basçısından biri olan Erlend Caspersen’i kadrosunda barındıran ABHORRENT, özellikle son yıllarda iyice ön plana çıkan acayip akor bileşimli, atonal, çirkin müziğin yılmaz bir savunucusu edasıyla müzik hayatına atıldı. Peki kısa süre önce çıkan “Intransigence”, 2007 kurulumlu grubun ilk albümünü 8 yıl sonra çıkarmasına yol açacak düzeyde dev bir içeriğe sahip mi?

Grup icrası epey zor olan bir death metal icra ediyor. Bir SPAWN OF POSSESSION durumu olmasa da, grubu oluşturan elemanların teknik becerileriyle doğru orantılı bir müzik var “Intransigence”da. GORGUTS, ULCERATE, DEATHSPELL OMEGA, NERO DI MARTE gibi tatsız gruplar size sabah don değiştirtiyorsa, ABHORRENT’ı da sevmeniz büyük olasılık. Çok etkin bir gitar, bas ve davul kullanımı içeren albüm, ne cerrah edasındaki steril bir teknik death metal, ne de göğüs kafesini ortadan ayırıp içine boşalan bir brutal death metal ihtiva ediyor. Bu iki unsurun denk bir oranda yansıtıldığı albüm, bahsettiğim atonal ve uğursuz dokunuşların da katılmasıyla epey can sıkıcı, tat kaçıran bir hâle bürünüyor.

Eski PSYCROPTIC vokalisti Chalky ve THE BLACK DAHLIA MURDER vokalisti Trevor Strnad’ı da konuk olarak barındıran “Intransigence”, kanımca bu ağırlığını tam olarak yansıtan düzeyde bir görkeme sahip değil. Ya yıllardır maruz kaldığımız usta grupları kanıksadığımızdan, ya da ABHORRENT’ın bu atonal çirkin müzik olayını zaman zaman atonal çirkin müzik yapmış olmak için yapıyor oluşundan, ortada çok yoğun, dinleyiciyi buhranlara sürükleyen bir müzik olduğunu düşünmüyorum.

“Intransigence” elbette ki eli yüzü çirkin, insana darallar getiren bir havaya sahip bir albüm olsa da, GORGUTS, ULCERATE gibi gruplar yıllardır bu işin kitabını yazdığından, çok da aklımı kaybettiğimi söyleyemem.

Bahsettiğim grupları seviyorsanız mutlaka şans verin.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.13/10, Toplam oy: 24)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Willowtip Records
Kadro
Lyle Cooper: Davul
Marlon Friday: Gitar
Erlend Caspersen: Bas
Nick Browntown: Vokal
Şarkılar
1. Passage
2. The Elegance of Asymmetry
3. Ifrit
4. Reward System Malfunction
5. Clarity of Will
6. A Lightness of Mind
7. Ill-Conceived
8. Eternal Recurrence
9. Larva
10. Parasite
  Yorum alanı

“ABHORRENT – Intransigence” yazısına 13 yorum var

  1. Horrendous says:

    Az-orta pişmiş arası… Ne hastası oldum ne de kötü buldum, taş çatlasa 6.5/10 çalışır benden.

  2. Kemal says:

    Erlend fena yardırmış yine.. Onun dışında standart bir atonal death metal çalışması olmuş bence de.

  3. ray malifalitiko says:

    iyi grup olduğunu söyleyemeyeceğim ama heriflerin hayli underground olması şarşırtıcı. siz anca hala burzum mayhem dinlerken adamlar deathspell omega, antaeus, katharsis, svest falan dinliyor. siz burda gelmiş megadeth in yeni albümü çok kötü yaa diyen adamlarsınız. hakkaten dandik bir web sitesi. türk metalcilerinden ne bekliyorsunuz zaten. hala teknik death metal dinleyenler var. gidip bi dead congregation, cruciamentum, perdition temple, angelcorpse, nuclear desecration falan bunlara bakın da açınız değişsin. kareli gömlekli teknik death metalciler sizi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ray malifalitiko, ne zaman underground’umsu bir şeyler yazsak bu tarz bir yorum geliyor.

    “Siz x dinlerken millet y dinliyor.”

    Dinlediği şeyle ego tatmini yapmak mı, kendi hariç herkesi “siz” diye küçümsemek mi daha kötü belli değil. Kötü niyet, tatminsizlik, memnuniyetsizlik ne kadar içimize işlemiş. “Ne güzel, bu albümü yazmışlar, birilerine tanıtmaya çalışıyorlar” demek yerine “siz bilmezsiniz, dandik bir sitesiniz”.

    Saydığın grupların tümünü kuruluşlarından itibaren dinliyorum ama müziğe senin gibi bakan biriyle müzik muhabbeti yapacağıma sadece Metallica dinleyen adamla oturup konuşmayı tercih ederim. En azından sevdiğimiz ortak bir şeyler çıkar, karşımda sürekli egosunu sergilemeye çalışan biri olmaz.

    zombikids

    @Ahmet Saraçoğlu, adam seni trollemiş sende cevap vermeye tenezzül etmişsin. herkes ne olduğunu biliyor bunların. bok atıp kaçan bir cins işte.. emeğe saygı!

    B U R Z U M

    @ray malifalitiko, grup onerme sorma bolumune bi bak bakalim sadece burzum mayhem mi var???? Vaktini bi ayir 15 dakka yeter zaten anlaman icin…

    Ş. Yıldırım

    @ray malifalitiko, Türkiyeli metal müzik kitlesi için bence PA eşsiz bir site. Müziğin özünü kavrayan kişilerin burada yazdığını çok iyi bildiğimden şahsen çok da güvendiğim bir site. Metal müziğe bakışımı değiştirmiş, dinlediğim şeye kıymet vermemi sağlamış, üç beş grubun holiganlığını yapan bir et kafa olmamamı sağlayan site. Bence siteyi kullanan pek çok kişi için de vaziyet bu. Underground olması ya da olmaması gibi konuları pek takan biri değilim. Bu yorumu da takmam ama üç beş kelam etmek istedim sadece. PA’nın dinleyiciler açısından çok iyi bir kaynak olduğunu düşünüyorum.

    dice

    @ray malifalitiko, deathspell omega, dead congregation, perdition temple gibi gruplar çokça ünlü olmasalarda, bu muziği dinleyen insanlar tarafından gayet gayet bilinen gruplar. sitenin kaliteli olması adına etkisi nedir ? toplamda grup elemanları dahil 4 kişinin tanıdığı grupları dinlemek insana bir çok şey katabildiği gibi, babamın falan bile bildiği megadeth’i dinlemekte insana bir çok şey katabilir. kaldı ki ünlü,ünsüz,underground oluşumları bir kenara bırakalım; 5 tane az bilinen grup bulup, bunlarla insanları hor gören bir davranışa sahip birey yerine; buradaki çoğu insan, gidip pop dinleyen normal kişiliğe sahip olan insanlarla dost olmayı tercih edecektir. hala teknik death metal dinleyenler var cümlesi ise cidden vahim bir bakış açısı. aa 30 yaşı geçmişsin hala mı metal dinliyorsun? sorusu kadar abest, anlamsız ve tamamen kendi bakış açından gelmiş bir şey.

  4. ray malifalitiko says:

    biz de size bayılmıyorduk zaten. ben egomu sergilemiyorum. sergiliyor olsaydım isim falan verirdim. ben sizin ne kadar dandik olduğunuzu hatırlatmaya çalışıyorum. ben de öyleydim itiraz etmiyorum ama bu kadar basit olmayın.

    Başer Çelebi

    @ray malifalitiko, Karanlık Büyücü nickli zıpır, sen misin yoksa? Değilsen de git bi tanış, bence iyi anlaşırsınız. Lykathea Aflame dinle bir de. Açın değişir.

  5. ismail vilehand says:

    kritikten dolayı Gorguts, Deathspell Omega, Ulcerate ekolüne daha yakın bi albüm olarak hayal etmiştim ama ufak dezonant dokunuşlar hariç karanlık teknik death metal havasında ilerleyen bir albüm. sadece son şarkı beklediğim kafada. gerçi albümü genelini de fena bulmadım. gideri var gibi.

    aklıma gelmişken söylemeden geçmeyeyim, bu grubun elemanlarından dörtte üçünü barındıran Absvrdist adlı black metal/grindcore grubunu kaçırmayın derim. müthiş manyak bişey.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.