# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MGŁA – Exercises in Futility
| 10.10.2015

Nihilist manifesto.

Ertuğrul Bircan Çopur

Büyük gerçek, aslında büyük bir gerçeğin olmadığı
Ve bunu öğrendikten sonra her şey yalnızca daha kötüye gidiyor

MGŁA 2012’deki “With Hearts toward None” ile black metal adına bir yeni dönem klasiğine imza atmıştı desek yanlış olmaz muhtemelen. Erken dönem BURZUM’un izinden giden bir müzikal anlayışla birlikte, hem şarkı sözleri hem de besteler açısından çok ileri düzey bir icra vardı ortada. Özellikle metalin bu alt kolunda rastlaması biraz daha zor derinlikte, üzerinde düşünülmüş ve ortaya belli düşünceler koymaya çabalayan şarkı sözleri tek başlarına dahi albümü benzerlerinden bir adım öne çıkartmayı başarıyordu.

Yeni bir MGŁA albümünün haberini aldığımda işlerinin hiç kolay olmadığını düşünüyordum açıkçası, çünkü hem icra ettikleri nispeten çiğ ve orta-yüksek arası gidip gelen tempodaki black metale ilgi gittikçe düşüyordu, hem de hitap ettikleri kitlenin büyük bir kısmının baştacı ettiği “With Hearts toward None” gibi bir albümü takip etmeleri gerekiyordu. Bu kolay olmayan işin altında muazzam bir başarıyla kalktıklarını şu anda itiraf etmem gerek, zira “Exercises in Futility” henüz ilk dinleyişimden itibaren, duyduğum en iyi black metal albümlerinden biri olarak aklıma kazındı bile.

Yıkılmış hayaller ve sakat ruhların mezarlığında hep sığ mezarlar
Çıplak ellerimizle kazardık onları, bir an bile olsa yükselebilmek için

Şunu belirtelim, karşınızdaki net bir black metal albümü. Hatta aslında black metalin günümüzde geldiği noktayı reddeden özü, olması gerektiği hali. Herhangi bir deneysellik, progresiflik çabası yok; yalnızca ömrünün son demine değin kullanılan rifler, tempoyu belirleyen ve gitarların nefes aldığı anları dolduran davul, ziller ve bas ve her şeyin anlamsızlığını bir manifesto şeklinde suratımıza tüküren vokaller var. Ve tüm bunlar öylesine güzel yazılmış ki, albümü üst üste bilmem kaçıncı dinleyişinizde bile aynı rifin tekrar edişinin ikinci dakikasında kendinizi o tempoya kaptırmış bulmanız, ya da M. ile birlikte defalarca “Nether!” diye bağırdığınızı fark etmeniz işten bile değil.

Değinmişken, vokallerin grubun yapmakta olduğu müzik için neredeyse mükemmel olduğunu belirtmeden geçmeyeyim. M.’in kesinlikle bağırmadan; fakat boğazı parçalanmış bir izlenim vererek yaptığı, İngilizceniz ortalamanın üzerindeyse tane tane anlaşılması dahi oldukça kolay olan vokalleri albümdeki tüm varlığımızın nafile olduğunu anlatan atmosferi perçinliyor.

Her imparatorluk, her millet, her kabile
Sonunun biraz daha düzgün geleceğini düşünürdü

“Exercises in Futility”deki tüm parçalarda tekrarların fazlasıyla kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu aynı temaların şarkıda defalarca dönmesi anlamında değil; daha ziyade bahsettiğim gibi erken dönem BURZUM yahut DRUDKH havaları estirecek şekilde, örneğin aynı rifin dakikalarca tekrar etmesi şeklinde vuku buluyor. Ve buna rağmen, bir şarkıyı baştan sona dinleyince referans olarak gösterilen bu grupların akla gelmesi çok da olası değil; zira şarkılar tüm bu tekrarlara rağmen kendi içlerinde oldukça dinamik bir yapı barındırmayı başarıyorlar.

Bunu sağlayabilmelerinin en önemli yollarından bir tanesi şarkı sözlerinin çoğu yerde adeta düz yazı gibi yazılmış olmasından dolayı bunların söylenirken şarkı temposunun değiştiği illüzyonunu yaratması iken, bir diğeri de peş peşe gelen riflerin birbiriyle benzerliğinin çok az olması. Aslında art arda gelmeleri uyumsuz gözükebilecek, ortak noktaları tek bir notadan öteye gitmeyen riflerin arasında davulcu Darkside’ın yeteneği sayesinde öylesine temiz geçişler var ki, şarkı bir anda bir uyumsuzluğa itilmeden bambaşka bir hal alabiliyor. Ve en önemlisi, böylesine tekrarlı bir pasaj sona erdiği zaman, tam da doğru zamanda bittiği hissiyatını her defasında yaşıyorsunuz.

Kutlu olsun zavallılık, pislik, uyumsuzluk ve dehşet
Kutlu olsun yalanlar, suçluluk, gam ve ihanet
Kutlu olsunlar zira bunların harici bir sebebi yok
Kutlu olsunlar zira bunlar hep içimizden gelenler

Sanıyorum ki övmelere doyamayacağım bir albüm olmuş “Exercises in Futility”, ve yılın sonuna doğru yavaş yavaş değişmeyeceğini düşünmeye başladığım yılın en iyileri listemi öyle gözüküyor ki alt üst edecek. Bestelerin, icranın, sözlerin üzerinde bunca emek sarf edilip mükemmelleştirilmesi bir yana; 2015 yılında, artık black metalde birkaç eskiden gelme büyük grup dışında söz sahibi olabilmek için dezonant riflere, noise pasajlarına ya da progresif elementlere abanmak gerektiği bir dönemde böylesine “siyah” bir black metal albümü çıkartıp, üzerine de bir şeyler anlatma çabasında olan bir gruba duyduğum saygının haddi hesabı yok.

Sanıyorum ki ne Spotify’da, ne de benzer bir platformda dinlemeye açık olan grubun Bandcamp sayfasından albümü 7 Euro ya da üzeri bir meblağa ister MP3 olarak ister kayıpsız formatlarda temin edebilirsiniz. Destek olunmayı hak eden bir oluşum MGŁA, ve tıpkı “Hearts toward None” gibi, “Exercises in Futility” de 2000’li yılların en iyi black metal albümlerinden biri.

Ve bunlar biraz daha fazlası olsaydı
Hiçlikten gelen bir kartpostalın dipnotlarından biri
Ya da manasızlığa yapılanların el kitabının bir bölümü olmaktan

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.37/10, Toplam oy: 361)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Northern Heritage Records
Kadro
Darkside: Davul
M.: Vokal, gitar, bas
Şarkılar
1. Exercises in Futility I
2. Exercises in Futility II
3. Exercises in Futility III
4. Exercises in Futility IV
5. Exercises in Futility V
6. Exercises in Futility VI
  Yorum alanı

“MGŁA – Exercises in Futility” yazısına 124 yorum var

  1. Ghoul says:

    Bu yıl Marduk’tan sonra en çok dinlediğim black metal albümü bu. Hem albüm hem kritik gayet güzel olmuş. Eline sağlık. Okur notunun düşüklüğünü anlayamadım. Birisi seri 1 vermiş sanırım. Benden de bir 9/10.

  2. Korhan Tok says:

    Ben kul köpek olacak kadar beğenmedim ama bu gibi şeyler o kadar az çıkıyor ki, aşırı kıymetli oluyor ister istemez. Bir 8 de benden çalıştı.

    Senenin en cevval albümlerinden biri. Düzgün bm sevip de bunu sevmeyen çıkmaz herhalde.

  3. Mumiy says:

    Usta yalnız söyle bişey var bu grubun bi onceki albumude bulamadım. bilen varsa paslasında bari indirip onu dınleyek.

  4. Koralp says:

    Yılın en iyi black metal albümü. Çıktığı günden beri sürekli dinliyorum, çok sağlam iş çıkartmışlar.

  5. şeyh hulud says:

    Kılçıksız black metal. Sabahtan aç akşama kadar dönsün, ziller bir yerden sonra hiptonize ediyo zaten.

  6. TAAKE says:

    bu grubu ilk çıktiğı andan beri takip ediyorum,hatta grup önerme bölümünde önermiştim,gerçekten süper bir grup,hala cazır cazır old school black yaparak melodikçi ve progresivci tatlı su blakcilerine orta parmağını gösteriyor grup,grup isminin anlamı sismiş,zaten bir grubun ismi sis olupta kötü olması veya mükemmel olmması imkansız…bkz>Taake
    bu albümü hala dinlemedim ama eminim daşşşşşş gibidir,bu arada bu grubun Mdłości ep si çıkıtğı yılın en iyi black metal albümü seçilmişti,asıl bu grubun olayı o ep de meraklıları dinlesin,bu albümden bağımsız olarak şunu söylüyebilirim ki en iyi parçası şudur grubun

    https://www.youtube.com/watch?v=Dt5_hI3ySCw

  7. vavi says:

    Grubu ilk kez duyuyorum kritikteki parça baya iyiymiş,teşekkürler PA.Normalde şarkı sözlerine çok takılmam eğer black dinliyorsam.Ama bu sözler nedir abi ya adamlar edebiyat,felsefe bırakmamış ortalığı dağıtmışlar.9/10

  8. Mehmet Ali says:

    Mgla son albümüyle üçte üç yapmış bence; groza harika bir çıkış, Hearts… ve Exercises’la üstüne koyarak yola devam etmiş… Albümde M. e Darkside harika eşlik etmiş yada onu tamamlamış diyebiliriz, katılıyorum, özellikle ziller… Bütün olarak harika bir albüm ama kafama kazınan parça kesinlikle Exercises in futility 5, tam anlamıyla bir ayin!!! Benim için bu yılın tartışmasız en karanlık ve iyi albümü…

  9. B U R Z U M says:

    Gercekten inanilmaz bir album olmus bu. Anca dinleyebildim ve mest oldum. Sene sonu listeme kesinlikle girecektir. Bu sene black metal adina ve benim adima gercekten bomba gibi bir sene oldu. AyricaTsjuder i sindirmeme de az kaldi. Black metal sevenler mutlaka goz atsin derim antiliv albumlerine.

    TAAKE

    @B U R Z U M, tsjuder albüm çıkarmış dedin,hemen baktım,gerçekten çıkarmış,bu ne hız yahu,sen demesen hiç haberin yoktu,hemen gömülüyorum

  10. Mehmet Ali says:

    @Burzum yılın son güzel haberini vermiş belkide; Tsjuder den yeni albüm!!!

  11. progressive says:

    Bu sene kesinlikle ilk 5′imde. Plak olarak çıktığı an arşivime katılacak olan yeni dönem klasiği bu albüm. Vanum, Blaze of Perdition, Macabre Omen, Misþyrming, Akhlys, Lychgate ile birlikte Mgla bu senenin en kral black metal albümlerinden birine imzasını attı!

  12. Horrendous says:

    Albüm kanlı canlı elime geçmeden dinlememe kararı almıştım, iyi ki de öyle yapmışım… Herifler küçücük booklet’e kütüphanelerce kitap sığdırmışlar. Gerçekten inanılmaz. Saf karanlık, dozunda nefret, bir o kadar içten. Davulları da ayrı parantezde alkışlamak lazım. Zillerin bu kadar etkili kullanıldığı sayılı albümlerden. Tek kelimeyle kusursuz 9.9/10

    P L A G U E (Ex. B U R Z U M)

    @Horrendous, seni sevdim horrendous…bu konuda ayni kafadayiz…bende bu tarz asiri begendigim albumleri orijinali almadan cok dinlemek istemiorum. Ornek olarak marduk son albumune yazdiklarima bakabilirsin.

  13. ismail vilehand says:

    bu sene boş vakitlerimi fazlasıyla gamer olarak geçirdiğim için eskiye oranla çok daha az müzik dinleyebildim. bundan dolayı son zamanlarda dünya çapında önde gelen sitelerin sene sonu listelerine ve yüksek puan alan kritiklerine bakıp açığı kapatmaya çalışıyorum. bu süreçte o kadar fazla shoegazeli progresif avangart hipster post-black metal sıçmığına maruz kaldım ki cidden aklıma geldikçe kusasım geliyor. abartısız 20′ye yakın albümü 5 dakikadan fazla katlanamayarak kapadım. ve bunların hepsi yüksek puan alan deli gibi övülen albümler.

    şimdi düşünüyorum da, iyi ki Marduk, Tsjuder, Infernal War, Horna, Gorgoroth, Mgla gibi gruplar var. bu sene adam gibi black metalin yükünü komple bu gruplar çektiler. seneye ne olacak, ne kadar süre daha eli ayağı düzgün black metal bulup dinleyebileceğiz bilmiyorum ama ben işin bu kadar boka sardığının farkında değildim. black metal adı altında maruz kaldığım şeylerden sonra ciddi ciddi bu müziğin geleceğine karşı acayip endişelerim oluştu. umarım yakın zamanda bu karamsarlığı atarım üzerimden.

    albüme gelecek olursam yılın en iyi, en hakiki black metal albümlerinden biri. Davullar ve vokaller şahane. albüm yağ gibi kayıyor, 42 dakikanın nasıl geçtiğini anlayamıyor insan. aldığı övgülerin tümünü hak eden bir albüm.

    P L A G U E (Ex. B U R Z U M)

    @ismail vilehand, bu ne guzel yorumdur yahu. +100000

  14. deadhouse says:

    Baştan çıkarıcı bir albüm.

  15. ismail vilehand says:

    Exercises in Futility V dinlerken aklımı kaybettim, şuan hastaneden yazıyorum ortam baya güzel. Mgła sevenlere koğuş açacaklarmış.

    P L A G U E

    @ismail vilehand, banada ayır bi tane koğuş:)

    Ghoul

    @ismail vilehand, ah o ziller yok mu o ziller …

    Erhan Yiğit

    @ismail vilehand, uzun zaman olmuş iyileşen varsa bana ayirsinlar boşta kalan yatağını.

    Çünkü ben de geliyorum…

  16. daud says:

    Bu albümü sevdiyseniz kriegsmaschine – enemy of man’i öneririm.

    Ozan H. E. Turakine

    @daud, Zamanında o albümle ilgili birkaç kelime yazmıştım. Gerçekten oldukça fena bir albüm.

    http://www.pasifagresif.com/2014/12/bunlari-duydunuz-mu-7/

    daud

    @Ozan H. E. Turakine, Geçen sene dinlediğim en iyi black metal albümüydü, baya süpriz olmuştu benim için ancak mgła kadar duyuramadı kendini nedense. Oysa iki grubunda esas adamı aynı kişi.

    TAAKE

    @daud, sağol haber verdiğin için,ben kriegmachine yi infernal war ile yaptığı splitten biliyordum sadece dediğin gibi mglaya çok benziyor,hemen yumuluyorum

  17. ismail vilehand says:

    Exercises in Futility I son zamanların en manyak açılış şarkılarından biri bence. albümü öyle bir açıyor ki “hadi, sıkıyosa devamını dinleme.” dermiş gibi.

  18. TAAKE says:

    bu kadar övülünce hemen dinledim,gerçekten başyapıt,black metali sevmeyenlere tokt gibi cevap vermişler ama eski karanlıklarını her albümde düşürüyorlar ve daha dinlenesi(!)bir sounda doğru gidiyor mgla,demek istediğimi Mdłości epsini özellile Mdłości II şarkısını dinleyince anlarsınız,o şarkı mgla nın ulaşacağı son nokta

  19. Yazdigim bazi albumlere sonradan donup bakinca “yuh ilk gazla amma abartmisim puani” dedigim oldu ara ara. Fakat ilk defa “ulan bunun puani az olmus” diye dusunuyorum bir albumde.

    Kritigi yazali iki bucuk aydan fazla olmus, hala gunde ortalama bir defa bastan sona dinliyorum albumu, ve her defasinda tekrar tekrar hayranlik duyuyorum, kafayi yiyecek gibi oluyorum. Gercekten inanilmaz bir album.

    O ziller ya.

  20. cüneyt says:

    https://www.youtube.com/watch?v=RAGKV3oyqo0
    Mikko Aspa ve Mgla.Zaten daha ötesi olamaz…

    Horrendous

    @cüneyt, Youtube’a yüklenmiş en değerli video falan herhalde. Yok böyle bir sound. Kafayı yemek üzereyim az kaldı…

  21. bahadır says:

    bildiğin hüzün yağmuru bu. bana black metal’den daha çok dark metal havası verdi.

  22. Şafak says:

    Şimdi Metal Archives ten baktım da grubun liderinin babası Polonyada ünlü bir aktörmüş. Böyle bir ortamda bu tür müziğe yönelmesi ilginç gerçekten.

  23. P L A G U E says:

    With hearts toward none VII……..bu inanilmaz parca kafayi yedirtio bana bu ara…mgla sevenler bi baksin derim.

    ismail vilehand

    @P L A G U E, bende With Hearts Towards None III ve IV peş peşe çok büyük terbiyesizlik diyeyim o zaman. Mgła övme ve yüceltme derneği üyeleri olarak boş durmayalım.

  24. Siteyi 2 – 3 yıldır takip ediyorum, en fazla beğenilen albümler genelde benim hayatım boyunca dinlemeyeceğim türler olurdu fakat bu albümle birlikte (yine en uzak durduğum türlerden birisi) tam anlamıyla bütün ilgiyi ve yıl sonu listesine girmeye değer albüm olduğunu düşündüm. Bu albümün üzerimde yaşattığı etki hiç bi albüm de olmadığı kadar iyi. Ölünün ardından yakılan ağıt gibi. Bir müzik ancak bu kadar güzel harmanlanabilir. Depresyona girmeme saniyeler kaldı, o derece iyi şarkılar var. Boş boş sağa sola bakıyorum yani şu an. Daha fazla dinlersem sabah sabah kendimi balkondan aşağı salacam. İlk defa iyi müzik dinlerken aşırı derecede moralim bozuldu. Benim üzerimde bu tarz etkiler bıraktığından dolayı bu tarz müziklerden uzak duruyorum sanırım. Bi de IV muazzam, ağlarım.

  25. CupOfHeresy says:

    Atterigner’e laf edenleri hiç anlayamıyorum M.’in vokalleride aynı çiğlikte insanlar Infernus’un yaptığı melodikleşme safsatasına bok atıcaklarına sinirlerini gaahl’ın gitmesinden çıkarıyorlar. Bu arada söylemedende edemiycem albüm tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi black metal albümleri arasında yerini aldı bile çoktan heleki vokal ve o öküzümsü davul performasını göz ardı etmemek elde değil.

  26. Horrendous says:

    Her dinlediğimde daha da büyüleniyorum olamaz böyle bir güzellik, ağlamak istiyorum sayın seyirciler. Her notasını ezberledim belki de ama hala ilk dinleyişteki heyecanımı koruyorum, ooooooofff of.

  27. ismail vilehand says:

    merhaba beyler ben geldim. neler diyeceğimi biliyorsunuz o yüzden hemen kaçıyorum.

    Horrendous

    @ismail vilehand, Kelimelerin kifayetsiz kaldığı an…

    P L A G U E

    @ismail vilehand, hahahahahahahhahahahahahaah;):):):):):):) yarıldım :):):):):):)

  28. Horrendous says:

    Uzun süre kendi kendimi inkar ettim, ” hadi len ordan abartma” gibisinden içimde fırtınalar koptu ama ”Tüm zamanların en iyi BM albümü” gibi bir cümle kurma cesaretini göstermenin zamanı geldi diye düşünüyorum. En azından çok küfür yemem umarım. Paracletus’u ilk duyduğumdan beri ilk defa böyle bir düşünce geçiyor aklımdan, hadi hayırlısı…
    Bu arada youtube’da albümün view sayısı 600 binlere yaklaşıyor, black metal için inanılmaz şaşırtıcı bir rakam -ya da albüm su gibi akıp gittiğinden herkes deliler gibi çeviriyor-
    5. şarkının son 2 dakikası diyor olmayan ceketimin önünü saygıyla ilikliyorum.

    SEN ÇOK YAŞA M. EFENDİ

    deadhouse

    @Horrendous, Gerçekten öyle. Hani mainstream bir grup olur normal bir sayı dersin ama Mgla gibi tanınırlığı üst seviye olmayan bir black metal grubunun albümünün 600 bin izlenme sayısına ulaşmış olması tuhaf. Aslında bu albümün ne derece yankı uyandırdığının başka bir kanıtı.

  29. Godhead'sLament says:

    Henüz dinlemedim ( tamam tamam vurmayın ) en fazla ne kaçırmış olabilirim ki?

  30. Horrendous says:

    İlk pro-shot videoları hayırlı olsun, ses kalitesi daha iyi olsa tadından yenmezdi ama görüntüler inanılmaz başarılı. M. babanın müzikal dehasına bir kez daha hayran kaldım, ritim ve lead gitar uyumu muhteşem gerçekten. Bir elmanın iki yarısı gibi tamamlıyorlar birbirlerini ve tüm bunların tek elden yazıldığını düşündüğümde kendimden geçiyorum…

    https://www.youtube.com/watch?v=7yguSkVd2rk

    deadhouse

    @Horrendous, Ses sistemi kötü baya ya. Keşke daha iyi olsaymış.

  31. ÖNCÜL says:

    Bazı albümler vardır, zaman ve mekandan bağımsızdır. Nerede, nasıl dinlediğinizin bir önemi yoktur. Etrafınızda olup bitene rağmen sadece müziğe odaklanır ve teslim olursunuz. İşte bu da böyle bir albüm. (Evet, ben de plajda black metal dinleyenler kulübüne katıldım.)

  32. CD’sini satın aldıktan sonra, bugün üst üste 4. dinleyişim. Bıkılmıyor resmen.

  33. Horrendous says:

    Naber:)

  34. Başer Çelebi says:

    O kadar seviyorum ki…

  35. Horrendous says:

    İnsan değil
    https://www.youtube.com/watch?v=CBViYOSq0co

    P L A G U E

    @Horrendous, adam resmen zillerle taşak geçmiş. Süper paylaşım beynine sağlık \m/

  36. İlker says:

    Son 10 küsür yılda çıkan en iyi black metal albümlerinden biri. Kelimeler kifayetsiz kalıyor cidden. Olağanüstü bir manyaklık.

  37. ismail vilehand says:

    grup elemanlarının kafalarına siyah maske(?) geçirmesinin olayı kendilerini gizlemek değil, tamamen konsept meselesi.

    gözlemlediğim kadarıyla adamların roadie’si yok, adamlar kendi ekipmanlarını kendileri taşıyıp kendileri kuruyorlar. hatta göstere göstere vokalli soundcheck yapıyorlar. acaba yanılıyormuyum diye grubu çok yakından takip eden Polonyalı bir elemana sordum o da onayladı. yani ortada bir gizlenelim durumu yok.

    kısacası adamlar anlattıkları konsepte çok uygun olarak; yüzlerini kapayıp, seyirci ile hiçbir diyaloğa ve göz temasına girmeden, hatta şarkı arası bile vermeden dümdüz çalıp gidiyorlar.

    tüm bunlara rağmen bence, The Black Dahlia Murder ve The Dillinger Escape Plan’den sonra canlıda çalan en iyi gruptur. anlatılmaz yaşanır cinsten.

  38. Şafak says:

    Zaten grubun 2 asli üyesinin de facebook hesabında isimleri ve yüzleri açık.

  39. deadhouse says:

    Metallica albümünden geliyorum. CD 2 o kadar sıktı ki kendimi zar zor kurtardım bu muazzam albüme attım kendime. Muhteşem bir güzellik. Yıllar geçse de değeri hiç azalmayacak bu albümün.

    Horrendous

    @deadhouse, Oh ulan kurtuldum en sonunda derkeeeen yorumu görmemle albümü açmam bir oldu. Psikopat olduğumu düşünmeye başladım artık. Yok abi bırakamıyorum… Her allahın günü mü dinlersin? Temel ihtiyaç haline geldi resmen. Sigarayı yeni bırakmış birinin önünde tüttürüyormuşsun gibi vaziyet. ooof ulan oooffffff of

  40. Horrendous says:

    İnsan böyle sözler yazabilecek gücü nereden alır? Ne yaşaması lazım? Görmesi, duyması, bilmesi? Ölü-diri eline kalem almış tüm şair ve yazarlar bir araya gelse ancak böyle bir eser çıkar ortaya. Yok abi aklım almıyor.

  41. deadhouse says:

    Bu kadarı da fazla ama! https://www.youtube.com/watch?v=iCAvAOFf0P8

    P L A G U E

    @deadhouse, cidden bokunu cikarmislar…

  42. TAAKE says:

    işte bu yüzden tüm götünü göğsünü açıp medya maymunu olan tikkylere bir yumruktur bu albüm
    yaşasın black metal uleeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnn!…..

  43. Şu cover için ne yazsam bilemedim.

    https://youtu.be/YxLZOR3BuMA

    P L A G U E

    @Osman Gümüş, ben sadece bununla sabaha kadar içerim. Hakkaten abartmıyorum. Muhteşem olmuş. Ayrica hafta ici alkol almadigim icin paylasacağin seyi zikeyim:):):):) saka bi yana cok degerli bi paylasim bu. Beynine saglik\m/

    Osman Gümüş

    @P L A G U E, Abartısız söylüyom ilk bulduğum gün yaklaşık 3 – 4 saat loop’a aldım döndü durdu arkaplanda.
    Dinlerken kendi kendime klasik müzik sanatçıları metal müzik yapsalar ne olurdu diye sordum durdum. Bana göre çok muazzam cover olmuş.

    riser

    @Osman Gümüş, bu da yeni çıktı fırından :)

    http://www.youtube.com/watch?v=yUmnvJXvmr4

    Osman Gümüş

    @riser, Bence otursun bütün albümü tamamen cover yapsın.

  44. deadhouse says:

    Bence bu albümü yıllar boyu övmeye devam etmeliyiz. Hak ediyor. Horrendous doğru söylüyor. Lanet gibi bir şey. Bak şimdi gördüm yine dinleyeceğim. Kurtuluş yok!

  45. umitduran says:

    An itibariyle Youtube’da Mgla – Exercises in futility (Full Album) tıklanma sayısı 1.453.446

  46. Godless Killing Machine says:

    Seni seviyorum Mgla.

  47. Horrendous says:

    2017′den tek dileğim var…

  48. Godless Killing Machine says:

    2017′den bir dileğiniz olmasın, çünkü aynen şöyle bir mail attı davulcuları bana:

    Hello.
    Some US tour will take place for sure, but not earlier than after new album release (which i wouldn’t expect in nearest future).

    Best Regards
    Maciej/No Solace

    Yani diyor ki elbette Amerika’da konser vereceğiz ama yeni albüm çıkarmadan gelmeyeceğiz. Yeni albüm de yakın zamanda çıkmayacak.

    :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

  49. deadhouse says:

    Az önce yine dinledim de yine (tavaf etmeye devam) galiba Black metal tarihinin en iyi 20 albümünden biri. Hiç olmazsa artık benim için öyle.

  50. northern says:

    iv’ün bir yorumu:

    https://www.youtube.com/watch?v=zR3ahee-qFU

    elemanın, dunkelheit’ına da bir bakın hazır açmışken.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.