# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
CYNIC konuk bir davulcuyla Avrupa’da tek bir konser verecek
22.09.2015

Destek TRIOSCAPES’ten.

CYNIC, daha doğrusu davulcu Sean Reinert, kısa bir süre önce şok bir kararla grubun dağıldığını açıklamıştı. Ardından Paul Masvidal, farklı bir davulcuyla CYNIC’in devam edeceğini söylemiş, ancak grubun görünürdeki tüm konser ve turneleri iptal edilmişti. CYNIC, yeni bir açıklamayla ayarlanmış konserleri arasından sadece Euroblast performansını gerçekleştireceğini açıkladı. Bundan böyle Masvidal’le aynı sahnede yer almayacağını söyleyen Reinert’in yerine, gruba TRIOSCAPES davulcusu Matt Lynch grupla birlikte çalacak. Dağılma konusundaki tüm detaylar aşağıdan okunabilir.

Grubun davulcusu Sean Reinert, Facebook’ta yaptığı açıklamada müzikal ve kişisel farklılıklardan dolayı daha fazla devam edemeyeceklerini anladıklarını belirtti.

CYNIC’in İstanbul’u da kapsayan Avrupa turnesi de böylece iptal olmuş oldu diye düşünülürken, dün gece yine beklenmeyen bir şey oldu ve grubun gitarist ve vokalisti Paul Masvidal, CYNIC’in dağılması konusunda bilgisinin olmadığını ve grubun devam edeceğini açıkladı. Aşağıda önce Sean Reinert’in, ardından da Paul Masvidal’in açıklamaları okunabilir:

Sean Reinert’ın açıklaması:

CYNIC’in bugünkü haberlerini derin bir üzüntüyle paylaşıyorum. CYNIC artık aktif bir grup değil. Sanatsal ve kişisel farklılıklardan ötürü, CYNIC KİTABI’nın ikinci bölümü de sona erdi.

Japonya’daki son konserler beni olumlu anlamda etkilese de, bunlar Paul, Sean Malone ve benim son kez aynı sahneyi paylaşışımızdı. Paul’le olan uzun süreli yaratıcı birlikteliğim biz daha çocukkene dayanıyor ve bu birliktelik pek çok zorlu badire atlattı, ancak bana kalırsa CYNIC’İn bundan sonra kurtarılması, tamir olması veya devam etmesi tek kelimeyle imkânsız.

Bizi Çin, Tayvan ve Avrupa’da görmeyi bekleyen hayranlardan samimiyetle özür dilerim. Grupların başına böyle şeyler gelebiliyor. Farklı boyutlarda tartışmalar ve/veya fikir ayrılıkları, müzikal farklılıklar ve bakış açıları olabiliyor. Bazen bu şeyler üstesinden gelinemez olabiliyorlar ve ne kadar zaman ve çaba harcarsanız harcayın düzelemiyorlar. CYNIC’in şu anki durumu bu şekilde.

Facebook sayfamızı kapatmayacağız, bireysel sayfalarımız da duruyor ve bu sayfalardan sizleri neler yaptığımız konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Sevgilerimle,

Sean Reinert”

Bu açıklamanın ardından gelen Masvidal açıklaması da şöyle:

Sevgili hayranlar ve arkadaşlar, tüm bunlardan yeni haberim oluyor. Japonya’dan yeni döndüm ve inbox’ım patlamış durumda.

Sean, grubun resmen dağılması ve turun iptali konusunda benimle ya da Malone’la konuşmadı.

Yıllar boyunca işlerin zorlaşmasından dolayı bu durumdan biraz memnun olsam da, başka bir davulcuyla bu turneyi gerçekleştirebilir miyiz diye de düşünüyorum. Sean’ın son dakikada böyle çekilmesinin yarattığı zarar, şu noktada benim için kabul edilemez.

Lütfen bu mesajı arkadaşlarınızla ve dinleyicilerle paylaşın, çünkü Sean beni Facebook sayfamızın idaresinden çıkarmış, bu yüzden şu anda CYNIC sayfasından paylaşım yapamıyorum.

Hepinize sevgiler. Tüm bu drama için kusura bakmayın, hayat bazen tatsızlaşabiliyor.

Not: CYNIC öyle ya da böyle devam edecek.

Paul Masvidal”

Bu açıklamadan sonra Paul Reinert bir açıklama daha yaptı ve bir screenshot yayınlayarak Masvidal’i Facebook sayfasının idaresinden çıkarmadığını gösterdi ve Masvidal’in yalan söylediğini ifade etti.

Paul’ün başka müzisyenlerle CYNIC şarkıları çalmasını fiziksel olarak engelleyemem, ancak Paul’ün yapmak istediği gibi kiralık müzisyenlerle devam etmesi halinde ortaya çıkacak şey CYNIC olmaz. İşlerin bu şekilde devam etmesini istemiyorum.

Masvidal ve Reinert’ın olayı Facebook’a taşımasına hayranlar da tepki gösterdi ve CYNIC adının zarar görmemesi için iki müzisyenden bu dalaşmayı hemen sonlandırmaları istendi.

Bu tarz olayların CYNIC gibi bir grubun içinde yaşanmasına gerçekten üzüldüğümüzü ifade etmek isteriz.

Beklemedeyiz, her tür güncellemede sizleri haberdar edeceğiz.

  Yorum alanı

“CYNIC konuk bir davulcuyla Avrupa’da tek bir konser verecek” yazısına 30 yorum var

  1. Rashid says:

    oldu mu şimdi?! Baya üzüldüm bu duruma.

  2. ağlıyorum şuan, cynic görecektik dünya gözüyle ne güzel ya, mastodon iptalinin ardından olacak şey mi :(((((

  3. saw you drown says:

    :’(

  4. D says:

    Nasil ya? Cok sasirdim. Konserlerini bekliyordum. Uzdu

  5. Ah ulan. Demek ki baya ağır bi anlaşmazlık var ki Sean bu kadar üstüne basa basa söylemiş imkânsız diye.

    O zaman hemen rastgele anket yapalım, yeniden birleşmelerinden sonra çıkan albümlerden en sevdiğiniz Cynic şarkısı hangisi?

    Benim uzak ara Evolutionary Sleeper.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Unknown Guest diyesim var.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, tabii ki ‘How Could I’

    Engin

    @Ahmet Saraçoğlu, Traced in air baambaska bi yana Moon Heart Sun Head diyorum

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, King of Those Who Know.

  6. Dysplasia says:

    Ya tamam ben konsere gelemiyorum diye bu kada şaapmayın:(

    Turneleri yarıda bıraktıklarına göre bayaa kavga falan var heralde. Sebebi neydi ki..?

    Hayatımın gruplarından birisi. Kötü oldu. Sean’ın daha baskın olduğu bir albüm beklerken hemi de.

  7. senu says:

    sevgimize mani oldunuz.

  8. Melkor says:

    konserde alacağım t-shirtlerin parasını bile ayarlamıştım. harbiden çok kötü haber. şok oldum amk

  9. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Koca grup patates olmuş bea. Bari turneyi bitirip dövüş edeydiniz.

  10. Ouz says:

    Aferim iyi b.k yemişsiniz. Ben bu adamları anlamıyorum ya, çocuk gibi iş yapıyorlar.

  11. Mastodon iptal olduktan sonra, Cynic konserinin haberiyle teselli olmuştum. Hadi Mastodon’u illa bir şekilde görürüm de Cynic hayatımın gruplarından biri, göremeyecek olmak benim için gerçekten çok üzücü. Bari bir ay daha sabretseydiniz be. :(

  12. Ulan pamuk gibi CYNIC resmen dün kurulmuş bebe grup gibi Facebook’ta laf dalaşına girdi.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, onca yoga, meditasyon, üçüncü göz falan hep boşunaymış:(

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, cidden büyük hayal kırıklığı. Masvidal’in cevap vermesi normal de, Reinert’ın screenshot falan koyması hiç Cynic’lik bi iş değil.

    Draozg

    @Ahmet Saraçoğlu, Screenshot koymasından öte, yalan söylediğinden emin gibi konuşması çok öfkeli olduğunu gösteriyor. Yani teknik bi sebeple o an adminlik kısmına girememiş falan da olabilir neticede. İlginç olaylar bunlar, keşke dendiği gibi telefonla falan halledebilselerdi…

  13. Sheva says:

    Cynic içinde bu tarz olaylara şahit olmak hepsinden daha üzücü.

  14. saw you drown says:

    Bu nedir ya? Hadi grubu dağıttınız anladık, çocuk gibi dalaşmak nedir?

  15. Rashid says:

    Facebook’da o haberleri gördükçe içim kıyıldı. Lan al eline telefonu yapın konuşmanızı bitsin gitsin. Biz Cynic’i buralarda peygamber ilan edelim ama sizin yaptığınıza bak. Şu heriflerin ilahi sakinliyi nereye gitti lan. Ha bu arada Cynic ile birlikte Aeon Spoke’da gitti.

  16. saw you drown says:

    Aşırı üzüldüm. Daha Hint felsefesi etkili EP’ler yapacaktınız. Circle gibi şarkılar yapacaktınız. Daha progresif müziğin amına koyacaktınız. Lanet olsun. İhtimal bile vermiyordum. Cynic tişörtümü mü yakayım ne yapayım şimdi

    saw you drown

    @saw you drown, Focus albümünü dinlemeyeceğim uzun bir süre. Belki yıllar sonra. Focus albümünü yapan adamların bu adamlar olduklarını düşünmek beni çıldırtıyor. Sen git 20′li yaşların başında metal müzik tarihine damga vuracak bir albüm yap. 20 yıl sonra da çocuk gibi hareket et grubun amına koy. Bu düpedüz sorumsuzluk, düpedüz kendini bilmezlik.

  17. Melkor says:

    Şimdi dağıldılar mı dağılmadılar mı amk? yanlış anlamadıysam turneye eksikte olsa çıkma ihtimalleri var

  18. Aaron says:

    Cynic’i daha önce canlı izleyememiş olanlar için üzülmemek elde değil.

  19. Dysplasia says:

    sean hala laf yetiştiriyor. gözlerim acıyor yemin ediyorum şu yazdıklarına bakınca. çocukluktan beri birlikte çalan adamlar bunlar. en sevdiğim davulcuydu bir de. nabam nere gidem ben?

  20. Oğz says:

    Bence bir aşık gibi gözü kör,öfkeli tepkilerle tükürdüğünü yalamaz hallere düşmüş oldular.üzücü. İlk ist. konserinde izleyebilmiş olmak mutluluk verici fakat konuk sanatçı değil kafa grup olarak görmek de vardı…

  21. Kamil says:

    Bir wtf çektim karşıdaki dağlar titredi. Cynic gibi grup bildiğin yalan oldu.

  22. İlker says:

    Gerçekten çok utanç verici.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.