# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
LET IT FLOW’dan yeni EP
21.07.2015

Fragments.

2003 yılında kurulan gotik/doom/dark metal grubu LET IT FLOW, uzunca bir aranın ardından “Fragments” adlı yeni EP’siyle geri dönüyor.

Yeni EP’si “Fragments“ı şuradan dinlemeye açan grubun konuyla ilgili açıklaması da şöyle:

“Fragments, Let It Flow’un 2000′lerden sonra yazdığı üç şarkıdan oluşuyor. Kayıtlar aslında üç sene öncesinde, 2012′de gerçekleşti. O dönem yapılan plan, önce Fragmest EP’sini yayınlamak, ardından tam teşekkülü bir albüm çıkartmak yönündeydi. Bir adım geri gidelim ve Let It Flow o dönemde ne yapıyordu, bir bakalım.

2008′de kaydedilen ‘Meanings’in, Hammer Müzik’le yaşanan ve internete de yansıyan zıtlaşma nedeniyle fiziksel olarak basılmayıp online olarak paylaşıma sunulmasının ve çok geçmeden Ant Balcı (bas) ve Murat Sarlıcalı’nın (gitar, vokal) gruptan ayrılmasının Let It Flow açısından pek hoş bir süreç olduğu söylenemez. Ne var ki kurucu elemanlardan Can Uzer (davul) ve Özgün Akay(gitar, vokal, klavye), yeni şarkılar yazarak ve gruba Aykan Özmen (gitar), Can Güneş Danacı (bas) ve Doğuş Begar’ı (klavye) katarak önlerine bakmaya devam eder.

2012′ye gelindiğinde, Let It Flow yeni kadroyla yeni bir albüm öncesi EP için kayıt sürecine girer. İstanbul SAE Institute’de yapılan bu kayıtlar bittiğinde grup elemanlarının çeşitli hayati zorlukları nedeniyle gerek EP’nin çıkışı ve devamında planlanan albüm çalışmaları da ertelenmek zorunda kalır. Bu sırada ‘Migraine’ parçasının remix’i single olarak yayımlanır.

Bugüne (2015) kadar, bir türlü yayımlanamayan Fragments, haliyle grubun içini kemirip duruyordu. Nihayet, grubun davulcusu Can Uzer’in kendi imkanlarıyla Finlandiya’da revize ettiği şarkılar Let It Flow dinleyicisiyle buluşabildi. Fragments, üç sene öncesinde Let It Flow için önem taşıyan hislerin ve kavramların bir günlüğü, o döneme ait anıların bir derlemesi. Kaçınılmaz ayrılıklar, yapılan hatalarla yüzleşmeler ve şehrin boğucu kalabalığında yaşanan yabancılaşma, kaçıp gitme isteği… Fragments yeni bir şey anlatmıyor aslında, hepimizin yaşadığı, hepimizin mücadele ettiği, hayata dair zorlukları kendi sözleriyle aktarıyor, aynı haykırışların başkalarının gerçekliğinde de yankılanabilmesi umuduyla.

Let It Flow, vadettiği o albümü dinleyicilerine bir gün sunacak mı, yoksa Fragment bir kapanış armağanı mı olacak, biz de bilmiyoruz. Fakat umarız ki bu şarkılar, tekrar birilerinin belleğine ve hislerine dokunabilir ve bugün dahi bir anlam kazanabilir.

Sevgiyle,

Let It Flow”

  Yorum alanı

“LET IT FLOW’dan yeni EP” yazısına 3 yorum var

  1. patognomonic says:

    Haberi ‘This Empty Flow’dan yeni EP’ diye okuyarak, saliselerle ölçülecek bir heyecan yaşadım

  2. mnemic says:

    Bu grupla 2005′te tanıştım. O dönemde yaptığı işler zamanının ötesindeydi. Çok içten ve samimi adamlardı. Hammer’la anlaşmışlardı klipleri falan çıkmıştı, yolları açıktı. Sonra ne olduysa oldu, grup devam edemedi. Diğer albümlerini de dinlemenizi öneririm. Sevindim adlarına, umarız bu Ep sonrasında 3. albümü yaparlar.

  3. Gökhan says:

    Özgün Akay’ın askerleriyiz. Yıllardır bekliyorduk.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.