# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GHOST artık isminde “B.C.” kullanmak zorunda değil
27.07.2015

Yerinde müdahale.

21 Ağustos’ta “Meliora” isimli üçüncü albümünü çıkaracak olan İsveçli GHOST, 2013′te telif hakları nedeniyle ABD’de ismini “GHOST B.C.” olarak kullanacağını açıklamıştı. Grubun Nameless Ghoul’larından birinin Loudwire’a yaptığı açıklamaya göre grup yasal olarak ismini geri almayı başarmış. Açıklama şöyle:

Bu durum özellikle ABD’deki insanların herhangi bir şey yüzünden dava edilebilme ihtimallerine karşı çok büyük korkular taşımalarından kaynaklanıyordu. Çalıştığımız dağıtıcı firmanın oradaki kolu, anlaştıkları her sanatçının kendine özel ismi olmasına yönelik bir politika yürütüyordu ve biz, “GHOST” çok fazla grup tarafından kullanıldığı için ismimiz üzerinde hak iddia edemiyorduk. Bu yüzden firma bizden ismimize bir şeyler eklememizi istemişti. Biz de dinleyicilerimizin hâlâ “GHOST”a odaklanmalarını istediğimiz için bir şeyin kısaltmasını kullanarak ekleme yapmanın daha iyi bir fikir olduğuna karar vermiştik. Bu yüzden, istemeye istemeye, “Because of Copyright” ya da “Before Christ” anlamındaki “B.C.”yi kullanmıştık. Fakat insanlar bizi her yerde “GHOST B.C.” olarak anmaya başladığı için bu kısa sürede işin promosyon kısmına da yansıdı. Buna gerçekten üzüldük, çünkü biz sadece “GHOST” olarak anılmak istiyorduk. Eğer bir şeyler yemek için McDonalds’a gidecekseniz “Bakın ben McDonalds LLC’ye ya da McDonalds Şirketi’ne gidiyorum.” demezsiniz. Her neyse, yakın zamanda durumu bir kez daha gündeme getirdik ve önceki sefere göre şirket içinde biraz daha büyüdüğümüz için olayın üstüne daha fazla yoğunlaştık. Sonuç olarak “B.C.”den kurtulduk ve yeniden sadece “GHOST” olabildiğimiz için çok mutluyum.”

  Yorum alanı

“GHOST artık isminde “B.C.” kullanmak zorunda değil” yazısına 4 yorum var

  1. Nox says:

    ABD’nin ne kadar saçma bir hukuk sistemi var öyle ya. Gidip 2 albüm indirdi diye birine milyonlarca dolar ceza vermek olsun, ismimi kullandı diye dava açmalar olsun. bütün bu tarz saçma haberler hep ABD’den geliyor. aramızda ABD’de yaşayanlar varsa bi yorumlasınlar şu durumu.

    misal: http://www.theguardian.com/technology/2012/sep/11/minnesota-woman-songs-illegally-downloaded

  2. Rashid says:

    Ghost’un ne kadar büyüdüğünün tescilli kanıtıdır bu. Bende açıkcası sevindim bu habere. Ha bu arada Nameless Ghoul’ların yeni maskelerini hiç beğenmedim =/

    wılwıl

    @Rashid, Aynen, eskiden canlı varlık gibi durmuyorlardı sanki ruhları yok gibiydi şimdi yüzleriyle pek gizemli durmuyor.

  3. şeyh hulud says:

    hayırlısı, insanın tek derdi B.C olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.