# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Eski SÓLSTAFIR davulcusundan açıklama
25.07.2015

Olaylar.

Eski SÓLSTAFIR davulcusu Guðmundur Óli Pálmason, geçtiğimiz aylarda diğer SÓLSTAFIR üyeleri tarafından gruptan çıkarılmıştı. Pálmason gruptan atıldığını mail yoluyla öğrenmiş, özellikle Aðalbjörn ile olmak üzere grup üyeleriyle bir araya gelmeye çalışmış, fakat sürekli olarak olumsuz cevap almıştı. İşi yasal boyuta taşıyan Pálmason, yeni açıklamasında şunları söyledi:

“İnternette SÓLSTAFIR’den zorla çıkarılışımla ilgili açıklamayı yayınlayalı bir aydan fazla oldu; işlerin yola girmesi umuduyla neredeyse yarım yıl boyunca yayınlamadığım bir açıklama. Aynı zamanda grubun menajeri olan Erin Lynch’in Stockholm’deki evinden bana yönelik bir cevap yazıp (ismimi bile yanlış yazdı) beni o açıklamayı sadece kin sebebiyle yazmakla suçlamasının ve “bana ait olanı alacağımı” belirtmesinin üzerinden de bir ay geçti. Bunu yapmamaya yönelik bir teşvik yoktu. Bu durum grubun benimle avukatları üzerinden iletişime geçme zahmetine girdikleri tek resmi iletişim yolu olan, ben 19 Ocak’ta “ayrıldıktan” sonra hiçbir ödeme almaya hakkım olmadığı belirtilen mektuba tam bir tezat teşkil ediyor. Şöyle ki: Ben her zaman radyoda çalınan şarkılar ve plak şirketi tarafından satılan albümlerden telif hakkı ücreti alacağım. Bunun grupla hiçbir alakası yok, bu STEF, GEMA ve benzer müzik telif hakkı kurumlarından geçiyor; ama bu çılgınlık. Grup her turnede on binlerce euro değerinde ürün satıyor, her zaman sattığı gibi. Bu ürünlere benim kişisel olarak tasarladığım şeyler ve grubun plak şirketinden aldığı CD’ler ve plaklar da dahil, ki bunlar hepimizin telif hakkı ücretlerinden düşülüyordu; bildiğim kadarıyla benimkinden de.

“Erin’in açıklaması tipik bir pasif agresiflik örneği. “Guðmundur kalan diğer üç üyeyi içeren ve çözülemeyecek derin boyutta bir kişisel sıkıntı nedeniyle artık grupta değil. Kendisi bunun gayet farkında” demişti. Benim bir şeyin farkında olup olmamamın bu durumla alakası yok. Kendisi burada gözlerinize kum üflemeye ve aramızdaki bu uçuruma sebep olan hareketlerin bilincinde olduğumu ve bunun benim suçum olduğunu söylemeye çalışıyor. Bu kesinlikle doğru değil. Ben 19 Ocak’ta e-postayı alana dek bilincinde olduğum derin boyutta bir kişisel sıkıntı yoktu. Kendisi grubun bir üyesiymiş gibi sonradan da şöyle devam ediyor: “Üçümüzden biri Guðmundur ile işleri yoluna koymanın bir yolu olduğunu düşünseydi bunu tabii ki yapardık; bunu yapmak adına gerçekten çabaladık da.” Bu da doğru değil. Grup işleri yoluna koymak adına HİÇBİR çaba sarfetmedi. Hatta işleri oluna koyma yönündeki tekliflerime Aðalbjörn’ın cevabı hepimizin alana, mesafeye ve sessizliğe ihtiyacı olduğu ve tüm iletişimi bitirmemiz gerektiğiydi. Başka bir deyişle, her şeyi halının altında sürükleyip hiçbir şekilde bu mevzular hakkında konuşmak istemedi.

13 Mayıs 2015 tarihinde bu mevzuları mahkeme dışında halletme yönündeki teklifim hala cevapsız. Grubun benimle veya benimle ilgili kişilerle geçtiği tek iletişim avukatlarının 16 Haziran’da ve ardından da 25 Haziran’da yolladıkları ve de “teklifime o hafta içinde cevap vereceklerini söyledikleri” iki e-posta şeklinde oldu Hala da cevap vermediler. Diğer iletişim şekli ise Svavar Austmann Trasusason’un Facebook üzerinden anneme uygunsuz mesajlar yollamasıydı. Annem ve babam emekli ve kendileri çok iyi insanlar. Hatta gruptan zorla çıkartıldığımdan beri gelirim olmadığından yasal ücretler için bana büyük miktarda para verdiler. Grubun bu kadar kişisel bir seviyede onları bu çirkin işin içine çekmesine hiç gerek yok.

Svavar’ın mesajı tamamen yalanlarla ve kendi lehine çevrilmiş doğrularla doluydu; bu yalanlar grubun benim hakkımda yaydığı tek yalanlar değil. Özellikle Svavar’ın bana destek veren insanlara yolladığı diğer mesajları gördüm. Yunan bir hayran grubun Şubat’taki Yunanistan konserinde onlara benim hakkımda bir şeyler sorduğunda zihinsel olarak hasta olduğum için onlarla turlamadığım cevabını almış. Aralarındaki kimsede ilkokul ötesinde eğitim olmayan bir grubun beni “zihinsel hasta” olarak tanımlayabilmesi biraz garip. Bunun yanında gruptan zorla çıkartıldıktan sonra birkaç psikiyatriste gittim ve hepsi de sadece depresyonda olduğumu, ama koşullara rağmen bu durumların altından iyi kalktığımı söyledi. Söylemişken belirteyim: Son yarım yıl benim ve bana yakın olanlar için dev bir yük oldu. İşin en kötü tarafıysa bütün hikayeyi bilmelerine ve benim bana ait olanı almadığımın farkında olmalarına rağmen grubun kalanı ile olan iş ilişkilerini arkadaşlığımızın üzerine koyan bazı arkadaşlarımı kaybetmek. On yıldır mümkün olduğunca tanınmasına katkıda bulunduğum ve duruşu “birbirinize doğru davranın” olarak tanımlanabilecek bir kuruluş için oldukça iki yüzlü bir hareket.

Fakat şunu önemle belirtmek isterim ki, bütün hikayeyi bilen arkadaşlarımdan hiçbiri kendi iş ilişkileri dışında bu durumda grubun tarafını almadı (onlardan birinin dediği gibi “sadece kendimi düşünmeliyim.”). Dolayısıyla sakın grubun sessizliğinin beni korumak için olduğunu düşünmeyin, aslında tam tersi. Bir aziz değilim ve benim de yanlışlarım oldu, ama her hareketimi açıklayabilirim ve yanlış bir şey yaptığımda özür dilemesini bilirim.

Bu durumu kendim ve eski grup arkadaşlarım arasında bitirmek için yapabileceğim her şeyi yaptım, ama sabrım tükendi. Yarım yıldan fazla süren uğraşım gruptan saygısız bir sessizlik ve önceden bahsettiklerim dışında hiçbir şey getirmedi. Dolayısıyla istemeyerek de olsa sizlere bu mevzuları mahkemeye taşımaktan başka çarem kalmadığını bildirmek durumundayım. SÓLSTAFIR isminin ve markasının benim katılımım olmadan kullanımı, satılan ürünlerden gelmesi gereken pay, hakaret ve ekipman hırsızlığı ihtimali (Ocak’ta Almanya’da verdiğimiz son konserde birkaç gün sonraki Avrupa turnemizde aynı sürücüyü kullanacağımız için tur ekipmanımızı orada bıraktık. Bildiğiniz gibi turneye katılmamaya zorlanmıştım ve uçak biletim benim bilgim olmadan iptal edilmişti. O zamandan beri ekipmanımı görmedim ve nerede olabileceğine dair sorularım grup tarafından cevaplanmadı. Fakat fotoğraflarında yerime aldıkları davulcunun benim ekipmanımı kullandığını gördüm). Aynı zamanda bütün bunlar başladıktan sonra bütün şarkıları birlikte yazmamıza rağmen Aðalbjörn’ün benim haberim olmadan bütün eski şarkılarımızı sadece kendi kompozisyonları olarak etiketlediğini gördüm. Bunu da mahkemede halledilecek şeyler listesine ekleyebiliriz.

Bütün hayranlara bu girişimde bulunduğum için özür dilemek istiyorum, gerçekten de işlerin bu noktaya gelmesini istemedim. Müzik deneyiminizi bozmayı ve SÓLSTAFIR ismini çamura sürüklemeyi gerçekten istemedim. Ama bunların denetiminde olan ben değilim, gemiyi davalarla dolu uçurumlara ben sürüklemedim; ben gemiyi daha sakin sulara sürmeye çalışırken bunu diğerleri yaptı. Lütfen bunu hatırlayın. Guðmundur Óli Pálmason.”

Gruptaki mevzuların bir an önce hallolmasını diliyoruz.

  Yorum alanı

“Eski SÓLSTAFIR davulcusundan açıklama” yazısına 5 yorum var

  1. Osman says:

    Acayip ayar oldum herife.

  2. Rashid says:

    Guðmundur Óli Pálmason’un söylediklerinin ne kadarı doğru onu bilemem ama eğer doğruysa Aðalbjörn adilik kelimesine yeni bir boyut getirmiş. 1995-cı yıldan bu yana birlikte çalıştığın birine en azından böyle şey yapılmaz.

  3. Olanlara inanılmaz üzüldüm, SÓLSTAFIR’i böyle bilmek istemezdim şahsen. Elbette kişiler arasında problemler olur, anlaşmazlıklar olur, sırf grubun kurucu üyesi olduğu için çıkartılamaz diye bir şey yok, ancak yazılanlara bakılırsa çok büyük haksızlıklar söz konusu, adamın ekipmanını bile geri vermemek bildiğin götlük. Umarım bu problemler bir çözüme ulaşır, SÓLSTAFIR’in bu şekilde aklımda yer etmesini istemem doğrusu.

  4. Nox says:

    koca koca insanlar aralarındaki böyle basit problemleri çözemiyor ve olay Müge Anlı/Flash tv seviyesine düşüyor. yazık ya üzüldüm cidden. o kadar hayranlık duyduğum adamların şu ergen ergen hallerine bak.

    bir sonraki mesajda da Aðalbjörn çıkıp “seni pezevenklerin elinden ben kurtarmadım mı?” desin bari.

  5. Bu olay benim için Solstafir’i baya baya etkiledi bu arada, ciddi anlamda eskisi gibi dinleyemiyorum grubu. Eskiden saf “atmosferik” bir grup olarak dinlerken şimdi aklıma DAVALAR falan geliyor. Umarım şunu bir şekilde çözüme ulaştırırlar yoksa cidden rahatsız olacağım ahah.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.