# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DEW-SCENTED – Intermination
| 15.07.2015

I

5 üyesinin 4′ü Hollandalı olan Alman grup DEW-SCENTED’ın yeni albümüyle karşınızdayız bugün. 23 yıl önce kurulan ve 1996′dan beri de ya 2, ya da 3 yılda bir albüm çıkararak sağlam bir istatistikle oynayan grup, tümü “I” harfiyle başlayan albümlerinden sonuncusu olan “Intermination”ı da 2 hafta önce piyasaya sürdü.

DEW-SCENTED’ın açıkçası çok da fazla yorum yapılamayacak bir grup olduğunu düşünüyorum, zira bağlı oldukları thrash/death metal içerisinde son derece kalıplaşmış ve sevdikleri şeyden vazgeçmeyen bir müzik icra etmekteler. Bir DEW-SCENTED albümünü dinlediğinizde hepsini dinlemiş sayıır mısınız? Belli oranda sayılırsınız aslında. Çünkü grup tek bir şey yapmayı seviyor ve her albümde bunu tekrarlıyor.

Avrupa thrash’ini seviyorsanız, misal bir HATESPHERE seviyorsanız, onun kadar yaratıcı olmadığını bilmek suretiyle dinleyebilirsiniz. Ortada icra, prodüksiyon, performans namına eli yüzü düzgün bir albüm olduğu açık, lâkin tüm bunlar “Intermination”ın uzun yıllar dinlenecek, arka arkaya defalarca başlatılacak bir albüm olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Standart thrash rifleri, tıka tıka tıka tıka davullar, bu türden ne bekliyorsanız sadece onu alabileceğiniz besteler.

Baktığımız zaman sanki THE HAUNTED, HATESPHERE, aktifken CARNAL FORGE çok mu deneysel işler yapıyorlar? Hayır, ancak onların kendi karakterlerini yansıttıkları belli bir tınıları, özgün formülleri, çeşitli öne çıkarlıkları var. DEW-SCENTED’da ise durum “bu müziği seviyoruz ve durmadan bunu yapmak bizim için yeterli” havası var. Her ne kadar LEGION OF THE DAMNED kadar sıkıcı olmasa da, DEW-SCENTED da en azından uzun dinlenebilirlik namına çok da olumlu izler bırakmıyor.

İyi tarafından bakınca, DEW-SCENTED çatır çatır kazımasyon bir thrash metal saldırısında bulunuyor. Gayet tatlı rifler, makine gibi bir davul ve yırtıcı bir vokal var. Ama dediğim kekremsi unsurlardan dolayı “Intermination”ın bu kritik yazımı öncesi ve boyuncaki dinlemelerim haricinde kulaklarıma pek fazla dolacağını sanmıyorum. Hatta daha açık sözlü olayım; bundan sonra “Of be bi “Intermination” dinleyeyim de kendime geleyim” deyip şu albümü açacağımı sanmıyorum. Daha yüksek bir not verdiğim “Invocation“ı, kritiği yazdığım 2010 Ekim’inden beri en fazla 2 kez dinlediğim düşünüldüğünde, “Intermination”ın kaderi de farklı olmayacaktır.

Daha fazla uzatmayayım. Thrash metal ve death metal birlikteliği sizi uykunuzda ıslatıyorsa, “Intermination”a şans verin. Net pişman olmazsınız. Ancak varyasyon arıyorsanız ve yazıda adı geçen THE HAUNTED, HATESPHERE, CARNAL FORGE gibi daha iyi müzik yapan grupları seviyorsanız, DEW-SCENTED’ı ortalama bulmanız ve fazla etkilenmemeniz kuvvetle muhtemel.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.30/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Prosthetic Records
Kadro
Leif Jensen: Vokal
Marvin Vriesde: Gitar
Joost Van Der Graaf: Bas
Koen Herfst: Davul
Rory Hansen: Gitar
Şarkılar
1. Declaration of Intent (Intro)
2. On a Collision Course
3. Scars of Creation
4. Affect Gravity
5. Means to an End
6. Ode to Extinction
7. Demon Seed
8. Power Surge
9. Ruptured Perpetually
10. Living Lies
11. Atavistic
12. Reborn
13. Radiation Sickness (REPULSION cover'ı)
  Yorum alanı

“DEW-SCENTED – Intermination” yazısına 2 yorum var

  1. 74 says:

    “Thrash metal ve death metal birlikteliği sizi uykunuzda ıslatıyorsa, “Intermination”a şans verin.” ahahahahha

  2. gerekli says:

    div-sentıd 2017 albümü “I-IIHHhh”

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.