# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
OL DRAKE – Old Rake
| 22.06.2015

Oldr Ake.

Günaydın arkadaşlar. Bugün baştan sona çılgın bir gitar albümüyle karşınızdayız. Eski EVILE gitaristi Ol Drake, 2013 yılında gruptan ayrılmış, kısa bir süre sonra da solo bir kariyere atılacağını açıklamıştı. İşte o solo albüm yalnızca 3 gün önce raflardaki yerini aldı.

Oliver Drake olan adını “Ol Drake” olarak uyarlayan, bununla da yetinmeyip albümün adını “Old Rake” (Eski Süpürge) yaparak sevimli bir kelime oyununa imza atan O Ldrake, bu sayede herkesin kafasını karıştırma konusunda sağlam bir adım atmış. Albüm, bekleneceği şekilde net bir gitarist albümü. Van Halen’dan (Han Valen) Dimebag’e, Steve Vai’dan Malmsteen’e dek pek çok ilham kaynağını şeker kıvamında yansıtan Oldra Ke, çok hızlı çalıyor oluşuyla yetinmeyip bestesel anlamda da arkası sağlam bir işe imza atmış. “Old Rake”i dinlerken, Oldrak E’nin ne yaptığını baya iyi bildiğini her bir notada görüyoruz.

Çılgın bir gitar kullanımı olan (e bi zahmet) albümün tertemiz bir prodüksiyonu var ve bundan sorumlu kişi de süper insan James Murphy’den başkası değil. Albümdeki şarkıların delirme ve sakinleşme dozu iyi ayarlanmış. “Old Rake”in bir shred albümü olduğunu hissettirmediği pek çok an var. “Duygu yok” muhabbeti yaptıran türde manyakça nota basılan bir albüm değil bu. Özellikle son şarkı An Absence bu konuda başı çekiyor. Aynı şekilde İngiliz folk müziği etkileri taşıyan pamuksu Karma da gayet güzel bir örnek.

O Ldrake’in sevimli bir konuğu var bugünlerde!

Aslında birkaç konuğu var. Albümün altıncı şarkısı Guitarists Playing Guitars’da, Ol Dr. Ake’ye eşlik eden 4 isim var. Bunlar, EXODUS ve SLAYER’dan Gary Holt, süper insan James Murphy, SYLOSIS’ten Josh Middleton ve gitarist Amit Sharma. Albümdeki tüm davullardan ise -ki baya iyiler- FEAR FACTORY davulcusu Mike Heller sorumlu.

Çok uzatmaya gerek olmayan, yağ gibi akan bir gitar albümü “Old Rake”. Elbette ki sadece gitar albümü sevenlerin ilgisini çekecek, enstrümantal solo gitar albümlerinden hoşlanmayanların hiçbir şey bulamayacağı bir albüm. Hiçbir şey de demeyelim, Karma ve An Absence farklı müzik türlerinden hoşlananların da sevebileceği tatlılıklar.

“Gitar albümü” daha ziyade seksenlerin olayı olsa da, birileri bu enstrümanı çalmaya devam ettikçe karşımıza çıkmaya devam edecek. Ol Drake bu işi biraz eski usül, biraz modern, aşırı otuzbire kaçmadan, eli yüzü düzgün şekilde yapmış ve ortaya da samimi bir iş çıkmış. Zaman içinde daha kendine has bir sound ve his yaratırsa, ileride de kendisinden çok tatlı albümler dinleyebiliriz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.95/10, Toplam oy: 20)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Earache Records
Kadro
Ol Drake: Gitar

Konuk:
Mike Heller: Davul
Şarkılar
1. Han Valen
2. Onions
3. Spaceship Janitor
4. Emperor
5. I’ll Be Bach (Get It?)
6. Guitarists Playing Guitars
7. Karma
8. The Rake Waltz
9. An Absence
  Yorum alanı

“OL DRAKE – Old Rake” yazısına 4 yorum var

  1. crowkiller says:

    ben baya sevdim albümü,dinlemeden önce dragonforce gibi dijital ve kusursuzluk kasan bir sound bekliyordum ama gayet güzel ve gaz bir albüm

  2. şeyh hulud says:

    Kritik sağolsun, merak edip dinlettirdi bana. Gayet güzel daş gibi heavy metal. Enstrümantal albümden ziyade “vokalsiz” heavy metal de denebilir rahatça, öyle bir havası var. Müziğin dışında, böyle rahat, kendiyle de hafiften dalga geçen metal albümlerini ayrıca seviyorum. İsim, kapak, şarkılar çok iyi oturmuş.

  3. 12ParmakBağırsağı says:

    Harry Gold

  4. 74 says:

    güzelmişşş…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.