# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KING PARROT – Dead Set
| 06.06.2015

Babacık.

Avustralya’dan çıkıp Phil Anselmo’nun kanatları altında kariyerine devam eden KING PARROT var bugün kritik köşemizde. Grindcore ile thrash/death metali iç içe geçiren bir grup olan KING PARROT, 2012′deki “Bite Your Head Off”un ardından, kısa süre önce de yeni albümü “Dead Set” ile döndü.

Anselmo prodüktörlüğündeki albüm, ilk dinlemede yarım saat süren bir tokada benzese de, ilk albümün tersine “Dead Set”in bariz bir oturaklılaşması söz konusu. Karanlık bir atmosferi olması için uğraşıldığı belli olan “Dead Set”, tahmin edilebileceği gibi Anselmo sayesinde bu karakteri kazanmış.

KING PARROT’a dair, grubu pek çok kişi için dinlenebilir ya da dinlenemez yapan başlıca şey, vokalist Youngy. Zira kendisi, tıpkı grubun adı gibi, papağana benzer bir vokal yapıyor. Grup adını bu şekilde mi aldı bilmiyorum ama vokaller gerçekten de “Babacık, babacık” diyen bir papağanı andırıyor. Duyduğunuz anda fark edeceksiniz zaten. İlk duyduğumda “Vov” demiştim, ancak dinledikçe alışıyorsunuz ve bir yerden sonra müzikle uyum içinde akmaya başlıyorlar.

“Dead Set”le ilgili söylenebilecek en büyük eleştiri, albümün leşlik ile uysallık namına arada bir yerde duruyor oluşu. Albüm kimileri için biraz fazla sert, kimileri içinse fazla sakin gelebilir. Grindcore dendiğinde kafamızda canlanan o dizginlenemez hoyratlık, leşlik burada çok da yok. Diğer yandan net şekilde grindcore olarak nitelenebilecek bir müzik de var. Dolayısıyla grubun biraz arada kalan bir sound’u olduğunu düşünüyorum. PIG DESTROYER’ın kimi yönlerini hatırlatan anlar da var, daha standart death, thrash metal oyunları da. Albümü kapsayan rifler baş döndürücü düzeyde yaratıcı olmasalar da, acayip vokaller, hırpani davullar ve genel atmosferler birlikte yırtıcı bir bütün haline gelebiliyorlar. Kimi rif paternlerinin uzun süre tekrar ediyor olması kimi dinleyicileri sıkabilir.

Kendini ciddiye alma konusunda, adeta hiçbir şeyi sikine takmayan ve kliplerinde olabildiğince saçmalamaya çalışan KING PARROT, Anselmo’nun himayesinde baya bir Kuzey Amerika, Asya, Avustralya turuna çıkmış bir grup. Böylesi bir müzikle yollarını bulmak isteyen bir gruba göre çok çalıştıkları belli olan KING PARROT, böyle devam ettikleri sürece adlarını daha çok insan duyurup daha çok turneye çıkacaktır.

“Dead Set” çok da tarif edilecek bir albüm değil. Duyar duymaz ne olduğunu anlayacağınız bir iş olsa da, aynı şekilde duyar duymaz sevip sevmeyeceğinizi anlayamayabileceğiniz bir iş.

Bunun sebebi de, vokaller dâhil kimi özelliklerine alışmak için en azından birkaç şarkı dinlemeniz gerektiğini düşünmem.

Kısacası grindcore ve yazıda anlattığım diğer kimi şeyleri seviyorsanız, KING PARROT’a bir şans verin. Çok bir şey beklemeyin, ama bir deneyin.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.12/10, Toplam oy: 17)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2015
Şirket
Housecore Records
Kadro
Slatts Slattz: Bas
Mr. White: Gitar
Youngy: Vokal
Squiz: Gitar
Todd Hansen: Davul
Şarkılar
1. Anthem of the Advance Sinner
2. Need No Savior
3. Hell Comes Your Way
4. Like a Rat
5. Tomorrow Turns to Blood
6. Home Is Where the Gutter Is
7. Sick in the Head
8. Punisher
9. Reject
10. Dead Set
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.