# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,293 yorum var

  1. Drochshaol says:

    Malum yıl sonu yaklaştı 2022 yılı kritikleri arasında en yüksek yazar notunu ve okur notunu görmenin ya da sıralamanın bir yolu varmı merak ettim. Şöyle bir düşününce bu listeye bakıp hiçbirinin hakkını yemeden yıl sonu listesi yapmak isterim. O kadar güzel albümler dinledik ki bazen dönüp tekrar dinlemek istiyorum ama hangisini dinleyeceğime karar veremiyorum ya da bazılarını unutuyorum aklıma gelmiyor o an için.

  2. Canoir says:

    Spor yaparken de kullanabileceğim, rock/metal için uygun bir bluetooth kulaklık önerisi olan var mıdır ? 1000-1200 tl’ye kadar çıkabilirim

    Drochshaol

    @Canoir, Sennheiser modelleri üzmeyecektir onlara bakabilirsin. 3 yıldır kullanıyorum ve neredeyse ilk günkü gibi bu zamana kadar kullandığım her kulaklığın 6 ayda ömrünün bittiğini düşünürsek mükemmel bir kalite. 1000-1200 TL civarına bugün hifi kulaklık ya da muhteşem ses kalitesini bulabileceğini sanmıyorum. Bütçen buysa ve uzun ömürlü yarı yolda bırakmayacak bir şey arıyorsan bu tartışmasız sennheiser’dır.

    Canoir

    @Drochshaol, sennheiser’ın kablolu kulaklıklarını bi kaç kez kullandım. Hem ses kalitesi çok kötüydü hem de çok çabuk bozuldular. O yüzden mesafeliyim, bilemedim. Anker soundcore life dot 3i’ye sıcak bakıyorum şu an ama yeterli yorum da bulamadım.

    ismail vilehand

    @Canoir, eskiden cuma namazı çıkışlarında tespih, çakmak ve Nokia 3310 kulakları satarlardı, 3 TL falandı. Şu an 1000-1200 TL olan kulaklıklar anca o kadar ses veriyor maalesef.

    Canoir

    @ismail vilehand, çok fakir hissettim lan kendimi :( öğrenci adamız napalım

    Retrokafa

    @ismail vilehand, hacı o kulaklıklar yüzünden kulağı sktik maalesef.benim 1 kulak ful çınlıyor…sesi bok var gibi sonuna kadar açtık. bir de içerik hayri plaktan alınma suyunun suyu çekme kaset olunca sesi iyice açtık, kulağı patlattık.

  3. Melkor says:

    Doğmadan önce bana kendi deneyimlerinden daha çok türünün sürekli sergilediği eforsuz vahşeti, yarattığı korkunç karanlığı yük edinmek zorunda kalacaksın, devamlı aklına, vicdanına mukayet olman, sırf insan kalabilmek için bile sürekli enerji harcaman gerekecek deselerdi su samuru olmayı falan seçerdim. çünkü bu kadar verimsiz bir yaşam formu olabilir mi aq.

    deadhouse

    @Melkor, Bugün sağanak yağışın altında 45 dakika yürüdüm. Saçma gelebilir ama terapi gibiydi. Doğayla bütünleşmiş hissettim. Bahsettiğin duyguların ağırlığını biliyorum. Herkes yağmurdan kaçarken, insanlar kapalı bir yere sığınma telaşına düşmüşken ben yavaş adımlarla sırılsıklam olmayı tercih ettim. İyi geldi. Tavsiye ederim. Bahsettiğin şeyler ömürlük hisler. Böyleysen ölene dek böyle yaşıyorsun. Su samuru değiliz. İnsanız.

    Melkor

    @deadhouse, Yok aslında iyiyim sağol. Eski zamanlarda bir insan ömrü boyunca kaç vahşete, kaç kötü olaya şahit olabilir diye düşünürken buralara geldim. Çünkü internet sayesinde bombardıman gibi böyle şeyler önümüze düşüyor. Kendi kişisel deneyimimiz olmadan abuk subuk şeylere maruz kalıyoruz. Yük gibi birikiyor amk şeyi. Psikolojimiz yine iyi dayanıyor.

    deadhouse

    @Melkor, Rashomon filminde hatırlarsın, köylüler gerçekleşen olay için birbirlerine “öyle elim bir olay ki bu anlatılamaz” minvalinde şeyler söylüyorlardı. Çünkü internet yok, metropol yok, TV yok hiçbir şey yok, dağ bayır, yılda bir belki bir olay duyuluyor. Biz orantısız şekilde dediğin gibi yük bindirdik kendimize.

    Boba Fett

    @Melkor, 2000 sene önce köyde yaşayan adamın çevresi olsun olsun 150 kişidir, duyacağı haber de sınırlıdır, çok uzağa gitmeyelim 20 yıl önce yine haberlerle vs. duyarsın ama şimdi sosyal medya ile her saniye gerekli, gereksiz bir sürü habere maruz kalıyorsun, korkunç bir şey bu. Gelişmiş hayvan olduğumuz düşünülürse bu korkunçluk daha da ortaya çıkıyor bence.

    lammoth

    @Melkor, dediklerine %100 katılmakla birlikte “eforsuz vahşet” ne kadar güzel kalıp olmuş ya. Eline sağlık Bauglir!

    Canoir

    @Melkor, hocam senin nickin Melkor :(

    Melkor

    @Canoir, Eru yanlış nota bastı onu düzelttik olum suç mu işledik. Ayrıca fingolfin’in o saatte orada ne işi varmış? lcnepcndş

    Raddor

    @Melkor, Morgoth bile insanlığa acıdıysa durum gerçekten vahim demektir.

  4. Sürekli dinlemek istediğim ama bir türlü eğilemediğim gruplar var. Mesela The Arcane Order. Çok iyi grup ama bir türlü detaylı eğilecek fırsatım olmadı. Bir gün olur umarım.

  5. Rust in Peace. says:

    Daraldım. Bunaldım. Son zamanlarda öyle şeyler oluyor ki insanın nefes almasına izin vermiyorlar. Salı günü sınavım var, konsantre şekilde soru çözüyordum, Göztepe-Altay maçında olanları gördüm. Bir anda gitti tüm konsantrasyon, son zamanlarda olan tüm şeyler de aklıma geldi kalktım masadan dışarı çıktım nefes almak için.
    Bu ülkede yaşanmaz, yaşanmıyor. Herkes her konuda kutuplaşmış, her şeyden kavga çıkıyor. Ruhsal açıdan sağlıklı insan yok, sağlıklı olanları da ruh hastaları zıvanadan çıkarıyor. Benim hayatımda şu anda kötü giden bir şey yok, hatta durumum iyi diyebilirim, sadece vizelerin gelmesinin verdiği bir gerginlik var ama gayet normal ve büyütelecek bir şey değil. Ona rağmen ülke gündemi darmadağın ediyor beni, moral, motivasyon falan bırakmıyor. Hayatı kötü giden, bu konulara duyarlı insanlar ne yapıyor hiçbir fikrim yok.

  6. Gulyabani says:

    futbolda şiddeti her türlü desteklerim. Deplasmana gittiğin zaman çıkan kavgalar beni orgazma ulaştırır. 26 saatlik İzmir Rize deplasmanı yolda içilen cigaralar, şaraplar, dinlenilen yıldız tilbe, Müslüm falan off.. O yolda kafanı cama dayar bir düşünürsün ve en derin düşüncende sabahın 4 ü gibi arkadan bir ses gelir. SENİN SEVGİİİN BUU DÜNYADAAA. Çıkartıp sıvazlayasım gelir yolda zevkten.

    Dün gece bir şey yaşandı İzmirde. Maç öncesi 20 bin kişi köpekler gibi içtik sahilimizde. Herkes acayip mutluydu. Birbirimize viski votka, rakı şişeleri uzatıyorduk stada polis aramasına girerken. Polisler bile neşeliydi amk yaa. ” kardeş böyle alamam sağına ver şişeyi döndür öyle gel ” diyordu

    altaylılar gelsin de küfürleşelim karşılıklı, 2 de gol falan olursa eğlenelim, hayatımızın tüm nefretini ana bacı, din kitap söverek kusalım, bir 2 saat hayatı sikelim diyorduk.

    Irkını, rengini, yaratanını, mağarasını siktiğimin bir çingenesi bizim tribüne işaret fişeği attı. Yılların tribünü Göztepe tribünü. Bu tarz şeylere hazırız normalde. Ama bu Altaylı orospu çocuğu çingenesi bir anda attı. Normalde İzmirde bu konuda ateşkes olmuştu. Atılmasın bu bok çok sakat diye. Çingene işte orospu çocukları dinler mi.

    Attılar, 3 kişi yandı. Belki görmüşsünüzdür nasıl yandığını

    Bizim çocuklardan biri delirdi, sahaya girip korner direğini Altay kalecisinin götüne sokmaya çalıştı. Bir hayli paraladı kaleciyi götüne sokacam diye.

    Keşke soksaydı diyecğim bu sinirimle ama o da yanlış tabii

    Maç sonu izmirin en nezih semtlerinden biri komple dağıldı sonra. O unuttuğumuz Tomalar, çöp tenekeleliryle yapılan barikatlar, “onlar burdan geçmeyecek amirim ” atarlanmaları, Otoyolda kıstırıp pompalıyla kibarca (!) cevap falan. 6 7 kişi de onlardan gitti :(

    Diyeceğim o ki, futbol da her türlü holiganizme çok varım. Ultra kültürünü yaşatalım tribünlerimizde ama işaret fişeği atılmasın. Meşale ok zaten yolda sönüyor o atılırken de roket gibi fişek atılmasın.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gulyabani, özel ambulans şoförleri sokmuş fişeği. Tuvalette bir yere bırakıp haberleşmişler, o şekilde tribüne sokulmuş fişek. Fişeği atarken de önce bulundukları yere sis bombası atıyorlar atan kamerada anlaşılmasın diye. Geçmiş olsun kimin canı yandıysa.

    mandrake

    @Gulyabani, şair burada “dikişe her türlü varım ama BDSM hariç” demek istemiş.

    Kamu Sutopu: Holiganizmi acilen bırakın, medeniyet ve IQ düşüklüğü yapar.

    riser

    @Gulyabani, “Bizim çocuklardan biri delirdi, sahaya girip korner direğini Altay kalecisinin götüne sokmaya çalıştı. Bir hayli paraladı kaleciyi götüne sokacam diye.”

    Hakkaten İzmir’in en nezih semtlerinden biriymiş.

    Berca B.

    @Gulyabani, başta bişi demiyim dedim dedim dayanamadım. Dostum kusura bakma ama böyle kültüre sokayım. Şiddet isteyen, deşarj olmak isteyen gitsin mücadele sporu yapsın, pamuk gibi olur.

  7. Arkadaşlar son 2 gündür siteden Gökay ve takipçilerimizden Akın bizde kalıyorlardı. Maçtır, muhabbettir, gezmedir falan yorum onaylama işini biraz geciktirdim, kusura bakmayın. Normal akışa dönüyoruz bugün itibarıyla.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, abi iş yerine döndüğümde sanki bir haftadır buralarda değilmişim gibi hissettim, yabancıladım; öyle uzaklaşıp dinlenmişim. PA huzurunda da teşekkürlerimi edeyim. Gerçekten mükemmel insanlarsınız

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, sağ olasın, duygular karşılıklı.

    Koralp

    @Ahmet Saraçoğlu, baya kıskandım şu an, ne muhabbet dönmüştür. Ahmet abiyle bir kere karşılaştım, belki kendisi bile hatırlamıyordur şu an. 2019′daki Watain konserinde İstanbul’da nasıl ulaşım sağlayacağım konusunda çok yardımcı olmuştu sağ olsun, konserde kendisini görünce “Merhaba abi ben Koralp” deyip elini sıkmıştım, o da “Merhaba” deyip tanımayan gözlerle bir bakış atmıştı. Ben başı kalabalıktı da dalgınlığına geldi heralde diye düşünerek uzaklaştım, daha sonra o kişinin ben olduğumu belirten bir mesaj atınca ismimi anlamadığını o yüzden tepki vermediğini söylemişti hahaha. 5 saniyelik tanışma faslımız da bu şekilde yalan oldu. Umarım aynı şehirde bir gün denk geliriz, İzmir’e yolu düşen herkese kapım açık.

    Akın

    @Ahmet Saraçoğlu, yıllardır sitenin düzenli takipçisi olarak ilk mesajım da bu teşekkür mesajı olsun. Bol metalli, bol futbollu, bol biralı ve bol sohbetli rüya gibi bir hafta sonu oldu benim için. Harika misafirperverliğiniz için tekrar teşekkür ederim. Gökay’a katılıyorum, ‘gerçekten mükemmel insanlarsınız’.

    Herkese selam, bundan sonra sadece düzenli bir takipçi değil düzenli bir katılımcı da olmaya çalışacağım. İlk mesaj heyecanı geçtiğine göre artık paldır kültür metal mubabbetlerine dalabilirim herhalde :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Akın, ilk mesaj hayırlı olsun. Rica ederiz, bilmukabele. Her zaman bekliyoruz.

    Paldır küldür dal zaten, aksın gitsin muhabbetler.

  8. Rust in Peace. says:

    Metallica yeni şarkı çıkarmış. Kötü değil ama çok sıradan geldi bana. 2.ye dinleyemeyeceğim bir albüm. En sevdiğim grup Megadeth’in albümünü bile çıktığı aydan beri dinlemedim. Metallica bu tarz şarkılarla devam ederse albümü 2.ye dinlemem herhalde.

  9. Yiğit says:

    Metallica’nın yeni turunda Türkiye’ye gelmesi gibi bir durum olabilir mi acaba? Hiç mi ihtimal yok? Yoksa iki sene para biriktirip yurt dışında izleyecem.

    lammoth

    @Yiğit, aynı durumdayım. Lütfen gelin lan. İlla Evropa mı yapalım?

  10. Berca B. says:

    Metallica – Lux Æterna çok fena ateş ediyor. Acayip sevdim şarkıyı.

    Canoir

    @Berca B., Ben de baya beğendim. Motörhead soslu metallica; Eğlenceli, gaz, kısa ve öz = mis

  11. lammoth says:

    Metallica ulan!

  12. Cryosleep says:

    Metallica kendisinin parodisi gibi şarkı yapmış. Albüm de, kapaktan anladığım kadarıyla, sidik gibi olacak.

  13. Erhan says:

    Metallica ilk single benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Hardwired sound’u ile yapılmış dümdüz bir şarkı. O yapay prodüksiyonun aynısı, tıpkısi önceki albümde de kullanıldı ve görünen o ki Metalika yine upuzun ve sıkıcı bir şeyle geliyor.

    Umarim yanılırım ve kafami duvarlara vururum.

    deadhouse

    @Erhan, Yemin ediyorum sıradan bir grup yapsa dikkate bile alınmaz. O derece kötü bir şarkı. 80′lerde kurulmuş rock’n roll yapan bir grubun albüm dolsun diye yapmış olduğu türden bir şarkı.

  14. Raddor says:

    Yine mi lan niye sıkmıyor niye Allah mısınız !?!

    https://imgyukle.com/f/2022/11/30/JHqjFU.png

    Rust in Peace.

    @Raddor, Benim Clutch olmuş en çok dinlediğim. Diğerleri sırayla Soen, Paradise Lost, Megadeth, Savatage. Diğerleri neyse de abartmıyorum Paradise Lost’un sadece Host albümünü dinledim. En çok dinlediğim 3.grup olmuş :D
    Şarkı sıralamaları da ilk 10 şöyle;
    1- Belakor- The Smoke Of Many Fires
    2- Cloven Hoof – Call Of The Dark Ones (bu şarkıyı geçen bahardan beri dinlemiyorum ona rağmen 2. olmuş
    3- Clutch – Profits Of Doom
    4- Acid Bath – Scream Of The Butterfly
    5- Soen-Antagonist 6- Ashenspire-Plattennau Persephone Praxis 7- Clutch-Dc Sound Attack 8- The Ocean – Silurian: Age of Sea Scorpions(bunun ilk 5′e girmesini isterdim) 9- Soen-Lumerian 10- Ashenspire-Beton Brut

    Diğerleri de paylaşırsa böyle çok güzel olur, merak ettim kim ne dinlemiş.

    Raddor

    @Rust in Peace., bir Pop, bir Metal, bir Rockabilly, bir Arabesk ve bir Rock ile tam Guilty Pleasure benim ilk beş. İlk iki şarkı zaten Stranger Things etkisi, nasıl popüler kültürün kölesi olduğumu yansıtıyor.

    https://imgyukle.com/f/2022/12/01/JL5tWN.png

    Raddor

    İlk beşte değiller ama Steel Panther’dan Michael Starr ile Stix Zadinia, en çok onları dinlediğim için teşekkür mesajı göndermişler. “Spotify’a da teşekkür ederiz kıçımıza tekmeyi basmadılar” dedi Maykıl.

    ismail vilehand

    @Raddor, ben bu spotify verilerine pek güvenmiyorum ama şöyle çıktı benim sonuçlar:

    https://bit.ly/3is6r0L

    Raddor

    @ismail vilehand, oha 62 bin dakika. Bir rekor olmalı, geçen varsa paylaşsın.

    ismail vilehand

    @Raddor, köpek gibi çalışmamdan ötürü bu benim son 10 yılda en az müzik dinlemiş halim. 100 bin dakika sadece Uzi ve Güneş dinlemiş gençler var. Bu benim 62 bin dakika içinde 200 üzeri farklı sanatçı var. Müzikle yaşayan insanlar için ortalama bir rakam.

    Raddor

    @ismail vilehand, ben yine de bu sitede bu dakikayı geçen biri olduğunu sanmıyorum varsa paylaşsın isterim ama çıkmaz bence :D

    Ahmet abi geçtiğimiz senelerde tüm gün müzik dinlediğini düşünürken kendininkinin 20 bin küsür dakika çıktığını söylemişti. Ben de aynı şekilde 26 bin gibi bir süre gözüküyor.

    Benim linkler ölmüş. Ne çükündürük siteymiş bu imgyukle nereden bulduysam.

    Canoir

    @Raddor, eski özetlere bakabiliyorsak 100.000 dk var benim bir tane. Onun dışında da uzun bi süre 90.000′lerde seyretti. Son iki senede ciddi düşüş var ama

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, dakika olarak çok yakın çıkmışız :)

    https://ibb.co/Gp0nWwN

  15. Ali Osman says:

    Bu sene yeryüzünde en çok Katatonia dinlemiş kişi olma ihtimalim nedir?
    https://ibb.co/1QBXkGh

    deadhouse

    @Ali Osman, https://youtu.be/Voik-uSKF3U

    Ali Osman

    @deadhouse, ahahah sağ ol hocam. Zor bir sene geçirdim. Bu sene kurtarıyorsa kurtarsın yoksa işim yaş. Yeni yıldan beklentim beni dünya genelinde Katatonia dinleme derecesi yaptıracak kadar üzmemesi

    deadhouse

    @Ali Osman, Valla abi üzülsem de üzülmesem de dinlemiyorum epeydir üzücü müzikleri. Best of Bach yazıyorum kafamı dinliyorum. Olmadı deep house. Metal dinleyince de Bolt Thrower, Morbid Angel, Slayer açıyorum karışık bir şeyler.

    Üzücü müzikleri dinleyecek kadar güçlü hissetmiyorum artık.

    Ali Osman

    @deadhouse, işin daha da kötü yanı sıralamada ikinci grup Anathema. Arada sırada pop dinleyeyim diyorum, geçmişe çağrışım yapıyor ondan da tokadı yiyorum amk. Beni Carcass falan kurtardı yine, Decapitated da keza bu sene bolca yardımıma yetişti.

    Yiğit

    @deadhouse, bu direkt benim hayatım. Fazlası yok eksiği var.

    deadhouse

    @Yiğit, Çok daha iyisini hak ediyorsun Yiğit kardeşim. Alkolü azalt. Sen yeni dünyanın geleceğisin. Örnek alınacak biri ol. :)

    Şaka tabii ye iç sıç sikiş hiçbir şeyi sikleme. Eski dünyayı da yeni dünyayı da sikeyim. Yalnız yerinde olsaydım Katatonia, Radiohead gibi mod düşürücü, insanlık düşmanı, enerji emici grupları az dinlerdim.

    şeyh hulud

    80′ler Japon city pop albümlerini çok dinliyorum bu aralar, eğlenceli harika işler yapmışlar zamanında. Asimile olacaksan Japonlar gibi olacaksın, biz asimile olmayı bile beceremedik. Anri’nin Timely albümünü öneririm.

    Bir de Kanadalı Alvvays diye bir indie pop grubu var. Hiç abartmıyorum, son yıllarda rastladığım en iyi melodi yazan grup. 3 albümünün de hastası oldum.

  16. Cryosleep says:

    Spotify senin yapacağın uygulamanın taa…

    Gökay

    @Cryosleep, anladığım kadarıyla sen de benim gibi eski model telefon sınırına takıldın

  17. OblomoV says:

    Sizce en iyi yerli death metal albümü hangisi? (alt türlerini de işin içine katıp düşünün)

    riser

    @OblomoV, nettlethrone – dissonant progression

    Cryosleep

    @OblomoV, Cenotaph – Puked Genital Purulency ilk geldi aklıma.

    deadhouse

    @OblomoV, Putrescent Infectious Rabidity.

    owlbos

    @OblomoV, Yerli metalle aram yok denecek kadar az. Ama Baht – In My Veins çok başarılı bir albümdü. Hatta Mix, Mastering Dan Swanö imzalı.

    Boba Fett

    @OblomoV, Khepra – Khepra

    Koralp

    @OblomoV, bence Cenotaph – Putrescent Infectious Rabidity.

    Fırat

    @OblomoV, albümünü bilmiyorum da şarkısı Asafated – Tout Va Bien olabilir.

    Canoir

    @OblomoV, out of themselves things will come

    cosku

    @OblomoV, Asafated – Tout va bien

    Ugur

    @OblomoV, Self Torture – Person-A

    ismail vilehand

    @Ugur, artı bir.

    Ugur

    @ismail vilehand, Kalp.

    Bir de hiçbir yerde yok allah rızası için bulan olursa link atsın üzerimize.

    ismail vilehand

    @Ugur, orjinal CD’sine sahibim. Online olarak ben de hiç görmedim ve dinlemedim.

    Avcı

    @OblomoV, Fazla yerli Death Metal grubu dinlediğimi söyleyemem ama dinlediklerimin en iyisi (açık ara) Burial Invocation’ın Abiogenesis albümü. Her dinlediğimde ağzımı açık bırakan bir sanat eseri.

    Cenotaph’ın Pseudo Verminal Cadaverium albümünün yurtdışında çok fazla seveni var. Dinlemediğim için bir şey diyemem ama Metal-Archives’de 6 kritik yazılması bile (Türk gruplar arasında açık ara rekor) bu albümün bir farklılığı olduğunu gösteriyor. Bir ara dinlerim herhalde.

    feel the groovity

    @OblomoV, cenotaph – perverse dehumanized dysfunctions

    Merdomerdo

    @OblomoV, Her ne kadar albüm değil EP olsa da Burial Invocation – Rituals of the Grotesque.

    OblomoV

    @OblomoV, Sanırım benim de en sevdiğim; Raven Woods – ..and Emotions Are Spilled

    İlker

    @OblomoV, Putrescent Infectious Rabidity ya da Precognition to Eradicate

    İlker

    @İlker, Çok olacak ama 2 güçlü aday daha söyleyeyim: Abiogenesis ve Khalkedonian Death

  18. deadhouse says:

    Spotify’da üçüncü kez en çok dinlenen müzisyen Bad Bunny olmuş. Nasıl bir simülasyon bu amk. 70′lerde en çok dinlenen sanatçılara bakıyorum şimdikilere bakıyorum, inanılmaz. Seviye bu kadar mı düşer.

  19. owlbos says:

    Müzik dinleme uygulaması konusunda hala tam bir taş kafa olduğum için spotify istatisteklerimin bir anlamı yok. Korsan müzik dinlemeyi acilen bırakmam lazım.

    owlbos

    @owlbos, 20′li yaşlarımda en çok dinlediğim 12 grup/sanatçı

    Mastodon
    Kanye West
    Opeth
    Gojira
    The Weeknd (WTF?)
    The Black Keys
    Tame Impala
    The Beatles
    Radiohead
    Enslaved
    Baroness
    Between the Buried and Me

    Ugur

    @owlbos, Uygulamada büyük sıkıntılar var zaten.Bir şey tekel olunca da düzeltme zahmetine de girmiyorlar.Shuffle rezalet ötesi, 350 şarkının olduğu listede 20 tane aynı şarkı çalıyor sürekli.Hayatının çoğu arabada-yollarda geçen birisi olarak aşırı derecede can sıkıcı bir durum.Bir de desktop uygulamasında takip ettiğim sanatçıların yeni çıkanları nerede ulan? Telefondaki app’e notification koyuyorsun da eşek kadar masaüstü uygulamanda niye yok, bazen çıkıyor bazen çıkmıyor.

    Ecnebinin dediği gibi acilen ‘go back’ karşim, 2007′ye falan.200 kb/sn ile ‘mediaportal_ru’dan albüm indirip dinlemek emek isterdi ve daha zevkliydi hahaha

    Dysplasia

    @owlbos, aimp vardı, ne kutsal bir uygulamaydı o ya.

  20. deadhouse says:

    10 yılda bir düzenlenen Sight And Sound anketinde Get Out, Moonlight, Parasite, Alev alan genç bir kızın portresi gibi filmler tüm zamanların en iyi 100 filmi listesine girmiş.

    Sığlık her yanımızı sarmış durumda.

    1 numarayı beğendim. Hakkının verildiğini görmek güzel.

    96 filmle sorunum olmadı ama bu 4 film rahatsız edici.

  21. Noumena says:

    Wrapped 2022 listem ektedir:

    1) Watain
    2) Volbeat
    3) Decapitated
    4) Katatonia
    5) Wilderun (buna şaşırdım açıkçası)

    Şarkılar

    1) Watain- Before the Cataclysm
    2) Watain- The Howling
    3) Volbeat – The Devil Rages On
    4) Watain- We Remain
    5) Decapitated- Just a Cigarette

    Sanırım sitenin fahri Watain fanı benim ne zaman albüm çıkarsalar listemde tepelerde oluyor :)

  22. çaksu says:

    something wicked this way comes

    https://www.setlist.fm/setlist/pantera/2022/foro-pegaso-toluca-mexico-13bf1535.html

    cotard delusion

    @çaksu, Anselmo’nun sesi beklenenden çok daha sağlam değil mi?

    çaksu

    @cotard delusion, valla iyi geldi bana da, videolara kısa kısa bakınınca şöyle..

  23. Drochshaol says:

    Son zamanlarda her işim ters gidiyor. Aşırı keyifsizim hiçbir şey keyif vermiyor hiçbir şey yapmıyorum yapamıyorum. Çok doldum taştım. İşin kötü yanı bir şekilde boşalamıyorum da atamıyorum yani bunu yapabilsem yine bir köşesinden hayata tutunup devam edicem ama yok olmuyor. Öğrencisin paran bir yere kadar içsem desem içmek bile keyif vermiyor üstelik ona vereceğim para yine dert oluyor. Sınavlar yaklaşıyor, projelerin deadline’ı yaklaşıyor ama bende tık bile yok.

    Çok yoruldum, bunaldım, sıkıldım ama elimden hiçbir şey gelmiyor günler boş boş geçip gidiyor. Hayatımda bazı şeyleri rutine sokmuş birisiydim çok basit şeyler olsa da en azından onlar duruyordu. Artık onları da yapamıyorum. Eşyalarımı koyduğum yerleri hatırlamıyorum her gün kaç farklı şeyi kaybediyorum işin tuhafı bulamıyorum da. Bir şeyleri kaybetmeye yatkın bir yapım var, kaybetmemek için bu zamana kadar hep rutine bağlamışımdır kullan her zamanki yerine koy ama rutinlerim bozulunca bunlar da üstüne geliyor. Baya anlamsız aslında bu kısmı ama o kadar tükenince ve yine bir şeyi kaybedince doldum buraya yazasım geldi.

    Bazen her şey üst üste geliyor ve insan hepsini bir şekilde göz ardı ederken basit bir şeyin kaybolması o dolup taşmışlığın patlamasına sebep oluyor. :)

    Yiğit

    @Drochshaol, ikinci satırı çok yanlış anladım, çeşitli tavsiyeler verecektim.

  24. Drochshaol says:

    @Yiğit, Tahmin edebiliyorum :) Ben normal eşyalardan bahsediyodum. Diğer konuda ise kaybetmeye alıştım artık sürekli kaybetmekten. Tavsiyeleri de yine de yazabilirsin işime yarar ya da başkalarının da işine yarayabilir. Zaman zaman burada içini dökmeyi tercih ediyor bazen arkadaşlar bu sefer de ben yapmak istedim buradaki insanların anlayacağını düşündüğümden.

  25. Cem says:

    Bu sitede kritik arşivi butonu neden çalışmıyor?

  26. deadhouse says:

    Her şey mizah malzemesi olabilir. Bununla bir sorunum yok. Yalnız SÜREKLİ her şeye mizahi yolla yaklaşılmaz. Bu nesillerden bir bok olmaz.

    Ne söylersen söyle, neyden bahsedersen bahset, mizah üretmeye çalışıyorlar.

    Sizin ben kulağınızı gözünüzü sikeyim.

    Boba Fett

    @deadhouse, Eskiden fırlama piç tipler olurdu, onlar espri yapardı diğer insanlar da normal normal takılırdı şimdi herkes bir fırlamalık piçlik peşinde, herkes ucuz espriler, ucuz şakalarla kendi kendilerini kendilerine uymayan kalıplara sokma peşinde. Herkes çok komik, herkes çok fırlama, herkes her şeyi çözmüş… Sosyal medyayı sikeyim.

    deadhouse

    @Boba Fett, Bunlar dünyanın anasını sikecek ileride. Oy verdikleri tipleri görüyorsun. Trudeau, Marin vs.

    O liberal dünyaları başlarına yıkılacak. Bir sikten haberleri yok. Sadece genç nesil değil, 30′lu 40′lı yaşlardaki tipler de böyle.

    Yiğit

    @deadhouse, her siki ciddiye alanlar <<<< her şeyle taşak geçenler

    deadhouse

    @Yiğit, Sen sağlam dayak yememişsin. Bu tipler zaten sağlam dayak yemediği için böyle.

    Bir haber gördüm bugün. 13 yaşındaki kız arkadaşını öldüresiye dövdü diye. Video da var. Zavallı kız ağlıyor, sızlanıyor, korkunç şekilde şiddet görüyor.

    Yorumların hepsi;

    Msn Yılmaz
    Yılmaz düş yakamızdan ehehe
    Yılmaz xD

    Biliyor musun o öldüresiye dayak yiyen kız her boka mizah yapmayacak. Bundan emin olabilirsin. Tek iyi şey bu.

    Yiğit

    @deadhouse, aynen xD

    Kavgaya karıştığım için elim kırılalı ve ameliyat olalı 2 ay geçmedi. Adam gelmiş sen dayak yememişsin diyor. Herkes her şeyi çözmüş, yeni nesli yeni nesilden daha iyi biliyorsunuz. Bahaneyi başkalarına yıkmayın, bu çarkın tek dişlisi biz değiliz. Siz de bizim kadar rezilsiniz. Biz en azından sikimizin keyfine her şeyi dalgaya alıyoruz.

    Her şeyle taşak geçmeye devam edeceğim. Sebebini de açık açık söylüyorum: SİKİMİN KEYFİ. İtirazı olana cevabımı only fans hesabımdan vermek isterim.

    deadhouse

    @Yiğit, Bana ne amk 7/24 her şeyle dalga geç. Ben tek bir nesli kastetmedim bu arada laflarımı çarpıtma gazeteciler gibi. Ağırlıklı olarak sizin nesil böyle dedim diğer nesiller de berbat.

    Yalnız Yiğit şöyle bir şey var: Sürekli her şeyle dalga geçen insanlarda dermanı olmayan derin yaralar ve üst seviye dengesizlik gözlemledim. Yanlış anlama senin için söylemiyorum, seni tanımıyorum. Reel hayatta tanıdığım kişiler için söylüyorum.

    Yiğit

    @deadhouse, beni tanımadığın şimdi mi aklına geldi cidden :D

    Hiçbir şeyi ciddiye alamama durumu zaten derin yaralarla birlikte gelen bir şey. Her şeyle dalga geçemesem ve bir şeyleri ciddiye alsam intihar ederdim herhalde.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, @Yiğit, aslında bu durum bence bir savunma mekanizması olarak da işliyor. Yani her şeyle dalga geçmek illaki sik kafalılık olarak yorumlanmak zorunda da değil. Gündeme bakınca, ülkedeki seviyesizliği, akıl almaz boyutlardaki cahilliği falan görünce insan ister istemez hissizleşiyor ve bu da dalga geçmek olmasa da mizahi açıdan yaklaşmayı ya da en azından sallamamayı beraberinde getiriyor. 2022 yılında konuştuğumuz şeylere, insanların yaşadıklarına bakınca insan ister istemez olaylardan kopma eğilimi gösteriyor. Aksi takdirde herkesin sinirden öfkeden kendini sikmesi lazım. Kendi adıma konuşursam dalga geçmesem bile ülkede ve dünyada pek çok şeyi çok utanç verici bulduğumdan en azından üzülme duygumun ortadan kalktığını görüyorum ve bir kaçış olarak kafaya takmama, umursamama, yok sayma yolunu seçiyorum.

    Bu tartışmalara konu olan nesle gelince; cidden katlanılamayacak düzeyde bilgisiz, hiçbir şeyden haberi olmayan bir kitle de var ama Yiğit gibi aslında ne olup bittiğinden gayet haberdar, her şeyin farkında, gayet aklı başında ama dönemden ve ülkenin durumundan dolayı bununla farklı şekillerde baş eden insanlar da var.

    Bence burada suçlanması gereken bireyler veya belirli bir nesil değil, insanları/gençleri bu hâle getiren sistem, devlet politikaları ve dünyanın genel gidişatı.

    Sonuçta pek çok şey sik gibi ve herkes bir şekilde bunlarla baş etme yolları arıyor.

    Rust in Peace.

    @Yiğit, anlatmaya değmez. Mucize olur da sana hak verse bile 2 gün sonra herhangi bir tartışmada yine sen şöylesin böylesin diye girecek lafa, tepki görünce suçlu karşısındaymış gibi davranacak. İnsanlar değişmiyor.
    Seni haklı gördüğümden de demiyorum bunu, insanların aşırı duyarsızlığı sinirimi bozuyor benim de bazı konularda. Yalnız bu adam öyle yazıyor ki en doğru yorumu bile falsolu. Dediğin gibi yeni nesille yatıp kalkıyor, iki kere köy kahvesine gitse yakındığı tiplerin babalarını, dedelerini habitatlarında görecek ama olur mu, yeni nesile sallamak daha kolay. 2500 yıldır sallıyorlar zaten yeni gelen her nesile, üstünlük duygusunu da beslemek lazım.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Yiğit kardeşimle hiçbir konuda aynı düşünmesek bile epeydir onun kişiliğiyle ilgili düşüncelerim sabit. İnan bana küfretse canın sağ olsun derim. Samimi ve çok parlak bir insan.

    Sen resmen arası iyi olan iki kişinin arasını bozmaya çalışan 3. kişi olarak daldın olaya.

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben Yiğit ve Boba Fett kardeşimle samimi şekilde konuşuyordum.

    Üstteki arkadaşa yazman gerekiyordu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ayrım yapmamak için konuşmanın tüm taraflarına yazdım.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, ben kimin arası iyi kimin arası iyi değil, samimiler mi değiller mi bilmek zorunda değilim. Özelden yazışmıyorsunuz, gördüğüme yorum yapıyorum ki samimiyet seviyenizin de beni ilgilendiren bir tarafı yok, neyin kimi rahatsız ettiğini anlayabiliyorum. İlk kez de olmayan bir şey demek ki de öyle yazmışım, sen şöylesin sen böylesinle girip tartışmayı başlamadan bitiriyorsun.

    Ahmet Saraçoğlu

    Konu yine bir şekilde “toplu yorum silme zamanı yaklaşıyor”a geldi. Bu kadar sakin ortamda nasıl bu kadar hızlı yükselişler oluyor, tanımadığımız kişilere karşı kesin yargılar oluşturuluyor. Gerçekten hayret edilesi. PA ile ilgili olarak uzak ara EN sevmediğim, hatta TEK sevmediğim şey toplu yorum silmek ama belli ki yine tek çare bu olacak.

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, mustaine – ulrich
    joker – batman
    yiğit – deadhouse

    güzel episode’du bence.

    https://www.youtube.com/watch?v=Ee3Jh5qRDMo

  27. fuin says:

    Psikiyatri hastanesinde yatmak o kadar sıkıcı ki normalde futbolla ilgilenmeyen biri olmama rağmen her gün “Dünya kupası maçı olsa da izlesem.” diyorum. Bu sıkıcı günleri futbol ve Mgla – EiF sayesinde atlatacağım umarım.

    Dysplasia

    @fuin, Tavla ve damayla geçmişti benim günlerim. Manik dönemindeki bipolar bir dayıyla harala gürele oyun atıp duruyorduk. Psikozlarla muhabbet etmek de ilginç bir deneyim idi. Nörozlar genelde sıkıcı ama.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @fuin, Eğer çok kişisel değilse teşhisiniz/hastalığınız nedir? Hastaneye yatmanın kıyısından dönen bipolar bozukluk sahibi biri olarak merak ettim de.

    @Dyplasia aynı sorum senin için de geçerli. Kişisel değilse tabi.

    fuin

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, teşhislerim bipolar bozukluk ve borderline kişilik bozukluğu.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @fuin, Kişisel değilse bir sorum daha olacak. Depresif epizodda mıydınız yoksa mani/hipomani dönemi miydi. Bir de hastaneye yatışı siz mi istediniz doktor mu sevk etti?

    fuin

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, depresif dönemdeydim. Yatış için doktorumla ortak karar aldık diyebilirim.

    Dysplasia

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Depresyon, EKT için yatmıştım.

  28. Ben böyle hayatın anasını avradını sikeyim. Sanki “Hell” seviyesinde Diablo 2 oynuyoruz.

    Yiğit

    @ismail vilehand, abi bizden bir bok olmaz.

  29. deadhouse says:

    Avatar 2′yi eleştirmenler çok beğenmiş. 3 milyar doları geçer diyorum gişesi.

  30. DEV ANKET

    Aşağıdan kopyalayıp yapıştırarak bu grupların en sevdiğiniz şarkısını yazınız.

    TEK KURAL: SADECE 1 ŞARKI YAZILABİLİR.

    Herkesin büyük kısmına cevap verebilmesi adına sadece öne çıkan bazı türlerin demirbaşı sayılacak gruplar arasından başlıca 50 grubu yazdım.

    İlginiz olmayan grupları silersiniz.

    BLACK SABBATH:
    JUDAS PRIEST:
    MOTÖRHEAD:
    IRON MAIDEN:
    METALLICA:
    MEGADETH:
    SLAYER:
    PANTERA:
    TESTAMENT:
    KREATOR:
    EXODUS:
    SEPULTURA:
    ANTHRAX:
    MANOWAR:
    DEATH:
    MORBID ANGEL:
    CANNIBAL CORPSE:
    CYNIC:
    ENTOMBED:
    DISMEMBER:
    NILE:
    DEICIDE:
    BEHEMOTH:
    DECAPITATED:
    ROTTING CHRIST:
    CARCASS:
    AT THE GATES:
    IN FLAMES:
    DARK TRANQUILLITY:
    ARCH ENEMY:
    CHILDREN OF BODOM:
    AMON AMARTH:
    IMMORTAL:
    MAYHEM:
    BURZUM:
    DARKTHRONE:
    EMPEROR:
    ENSLAVED:
    ULVER:
    WATAIN:
    DEATHSPELL OMEGA:
    OPETH:
    KATATONIA:
    LAMB OF GOD:
    MASTODON:
    GOJIRA:
    DREAM THEATER:
    PAIN OF SALVATION:
    NEVERMORE:
    GHOST:

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu,
    BLACK SABBATH: Under the Sun / Every Day Comes and Goes
    JUDAS PRIEST: Painkiller
    MOTÖRHEAD: Ace of Spades
    IRON MAIDEN: Powerslave
    METALLICA: Dyers Eve
    MEGADETH: Holy Wars… The Punishment Due
    SLAYER: Angel of Death
    PANTERA: Regular People (Conceit)
    TESTAMENT: D.N.R. (Do Not Resusciate)
    KREATOR: Impossible Brutality
    EXODUS: Blacklist
    SEPULTURA: Mass Hypnosis
    ANTHRAX: Indians
    DEATH: See Through Dreams
    MORBID ANGEL: Opening of the Gates
    CANNIBAL CORPSE: Frantic Disembowelment
    CYNIC: How Could I
    ENTOMBED: Crawl
    DISMEMBER: Override of the Overture
    NILE: Unas the Slayer of the Gods
    DEICIDE: Kill the Christian
    BEHEMOTH: O Father O Satan O Sun!
    DECAPITATED: Post (?) Organic
    CARCASS: 316L Grade Surgical Steel
    AT THE GATES: Cold
    DARK TRANQUILLITY: Punish My Heaven
    MAYHEM: Life Eternal
    DARKTHRONE: Kathaarian Life Code
    ENSLAVED: Ethica Odini
    ULVER: Dead City Centres
    DEATHSPELL OMEGA: The Shrine of Mad Laughter
    OPETH: Face of Melinda
    KATATONIA: Sleeper
    LAMB OF GOD: 11th Hour
    MASTODON: The Last Baron
    GOJIRA: The Art of Dying
    DREAM THEATER: Dance of eternity
    PAIN OF SALVATION: Rope Ends
    NEVERMORE: This Godless Endeavor
    GHOST: Ritual

    Ahmet Saraçoğlu

    @TanSolo, sevdim seni.

    PANTERA: Regular People (Conceit)
    LAMB OF GOD: 11th Hour

    Yiğit

    @TanSolo, sevdim seni. Tanışalım mı.s

    Avcı

    @Ahmet Saraçoğlu,

    SLAYER: Necrophiliac
    DEATH: Altering The Future
    MORBID ANGEL: Rapture
    CANNIBAL CORPSE: Carnivorous Swarm
    ENTOMBED: Supposed To Rot
    NILE: Kheftiu Asar Butchiu ya da Kafir (Seçmek çok zor)
    DEICIDE: Lunatic Of God’s Creation
    BEHEMOTH: Ben Sahar
    DECAPITATED: Exiled In Flesh
    AT THE GATES: Terminal Spirit Disease
    MAYHEM: De Mysteriis Dom Sathanas
    WATAIN: Serpents Of Chalice

    Dismember ve Carcass’ı biraz biraz dinlediğim için aklıma bir şarkı gelmedi açıkcası. Geri kalan gruplara ilgim yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    BLACK SABBATH: Solitude
    JUDAS PRIEST: A Touch of Evil
    MOTÖRHEAD: Orgasmatron
    IRON MAIDEN: Afraid to Shoot Strangers
    METALLICA: Blackened
    MEGADETH: Holy Wars… The Punishment Due
    SLAYER: Postmortem
    PANTERA: Regular People (Conceit)
    TESTAMENT: Burnt Offerings
    KREATOR: When the Sun Burns Red
    EXODUS: War is My Shepherd
    SEPULTURA: Desperate Cry
    ANTHRAX: Among the Living
    MANOWAR: Thor (The Powerhead)
    DEATH: Perennial Quest
    MORBID ANGEL: God of Emptiness
    CANNIBAL CORPSE: From Skin to Liquid
    CYNIC: I am But a Wave to
    ENTOMBED: Drowned
    DISMEMBER: Dreaming in Red
    NILE: Lashed to the Slave Stick
    DEICIDE: Homage for Satan
    BEHEMOTH: O Father O Satan O Sun!
    DECAPITATED: Just a Cigarette
    ROTTING CHRIST: Noctis Era
    CARCASS: Embodiment
    AT THE GATES: Unto Others
    IN FLAMES: Jotun
    DARK TRANQUILLITY: …Of Melancholy Burning
    ARCH ENEMY: Heart of Darkness
    CHILDREN OF BODOM: Warhead
    AMON AMARTH: Last with Pagan Blood
    IMMORTAL: One by One
    MAYHEM: Crystalized Pain in Deconstruction
    BURZUM: Glemselens Elv
    DARKTHRONE: In the Shadow of the Horns
    EMPEROR: Thus Spake the Nightspirit
    ENSLAVED: Ruun
    ULVER: I Troldskog Faren Vild
    WATAIN: Underneath the Cenotaph
    DEATHSPELL OMEGA: Abscission
    OPETH: The Night and the Silent Water
    KATATONIA: July
    LAMB OF GOD: 11th Hour
    MASTODON: The Wolf is Loose
    GOJIRA: Remembrance
    DREAM THEATER: Metropolis Pr. 1
    PAIN OF SALVATION: A Trace of Blood
    NEVERMORE: The River Dragon Has Come
    GHOST: Ritual

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, slayer, exodus, behemoth ve deathspell omega için yazdıklarını ikinci sırama yazarım ben de

    Fogs Kiss

    @Ahmet Saraçoğlu,
    BLACK SABBATH: Heaven and Hell
    JUDAS PRIEST: The Sentinel
    MOTÖRHEAD: Ace OF Spades
    IRON MAIDEN: The Prisoner
    METALLICA: Disposable Heroes
    MEGADETH: Take No Prisoners
    SLAYER: Seasons in the Abyss
    PANTERA: Cemetery Gates
    TESTAMENT: The New Order
    KREATOR: Suicide Terrorist
    EXODUS: Metal Command
    SEPULTURA: Desperate Cry
    ANTHRAX: Caught in a Mosh
    MANOWAR: Battle Hymn
    DEATH: Perennial Quest
    MORBID ANGEL: Maze OF Torment
    CANNIBAL CORPSE: Stripped, Raped and Strangled
    CYNIC: How Could I
    ENTOMBED: Supposed to Rot
    DISMEMBER: Sickening Art
    NILE: Lashed to the Slave Stick
    DEICIDE: Oblivious to Evil
    BEHEMOTH: Lucifer
    DECAPITATED: Nine Steps
    CARCASS: Blind Bleeding the Blind
    AT THE GATES: Suicide Nation
    IN FLAMES: Dead Eternity
    DARK TRANQUILLITY:OF Melancholy Burning
    ARCH ENEMY: I am Legend/Out for Blood
    CHILDREN OF BODOM: Kissing the Shadows
    AMON AMARTH: Embrace the Endless Ocean
    IMMORTAL: Solar Falls
    MAYHEM: Pagan Fears
    BURZUM: Beholding the Daughters OF the Firmament
    DARKTHRONE: Kathaarian Life Code
    EMPEROR: Towards the Pantheon
    ENSLAVED: Loke
    WATAIN: Waters OF Ain
    OPETH: The Night and the Silent Water
    KATATONIA:Brave
    LAMB OF GOD: Break You
    MASTODON: The Wolf is Loose
    GOJIRA: Esoteric Surgery
    DREAM THEATER: The Count of Tuscany
    NEVERMORE: Inside Four Walls
    GHOST: Cirice

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, BLACK SABBATH: War Pigs
    JUDAS PRIEST: Painkiller
    MOTÖRHEAD: God Was Never On Your Side
    IRON MAIDEN: Wasted Years
    METALLICA: Blackened
    MEGADETH: Holy Wars
    SLAYER: Seasons In The Abyss
    PANTERA: No Good
    TESTAMENT: Return to Serenity
    KREATOR: Destroy What Destroys You
    EXODUS: Good Day To Die
    MANOWAR: Brothers Of Metal
    DEATH: Story To Tell
    MORBID ANGEL: God Of Emptiness
    CYNIC: Integral Birth
    DISMEMBER: Override Of The Overture
    BEHEMOTH: O Father O Satan O Sun!
    DECAPITATED: Kill The Cult
    ROTTING CHRIST: The Raven
    CARCASS: Keep On Rotting in the Free World
    AT THE GATES: World Of Lies
    IN FLAMES: Jester Script Transfigured
    DARK TRANQUILLITY: Punish My Heaven
    CHILDREN OF BODOM: Needled 24/7
    MAYHEM: Freezing Moon
    BURZUM: Dunkelheit
    ENSLAVED: Reflection
    ULVER: So Falls The World
    DEATHSPELL OMEGA: Wings Of Predation
    OPETH: Blackwater Park
    KATATONIA: Deliberation
    LAMB OF GOD: Laid To Rest
    MASTODON: The Czar
    GOJIRA: Esoteric Surgery
    DREAM THEATER: Space-Dye Vest
    PAIN OF SALVATION: Undertow
    NEVERMORE: This Godless Endeavour
    GHOST: From The Pinnacle to the Pit

    Rust in Peace.

    @Rust in Peace., en çok Deathspell Omega’da kararsız kaldım galiba. Abscission ve Apokatastasis Panton da en az Wings of Predation kadar sevdiğim şarkılar, başka zaman cevap versem başkasını da yazabilirdim muhtemelen

    Mehmet Yüce

    BLACK SABBATH: Electric Funeral
    JUDAS PRIEST: Victim of Changes
    MOTÖRHEAD: God was Never on Your Side
    IRON MAIDEN: The Number of the Beast
    METALLICA: Dyers Eve
    MEGADETH: Five Magics
    SLAYER: Angel of Death
    PANTERA: Domination
    TESTAMENT: DNR
    KREATOR: Phobia
    ANTHRAX: Deathrider (Neil Turbin’li versiyonu)
    MANOWAR: Heart of Steel
    DEATH: Suicide Machine
    MORBID ANGEL: Invocation of the Continual One
    CYNIC: Veil of Maya
    DEICIDE: The Stench of Redemption
    AT THE GATES: Terminal Spirit Disease
    ARCH ENEMY: Diva Satanica (Johan Liiva’lı versiyonu)
    BURZUM: EA
    LAMB OF GOD: Now You’ve Got Something to Die For
    NEVERMORE: Sentient 6
    GHOST: Monstrance Clock

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, BLACK SABBATH: Paranoid
    JUDAS PRIEST:
    MOTÖRHEAD: Whiplash
    IRON MAIDEN: Run to the Hills
    METALLICA: …and Justice for All
    MEGADETH: Take No Prisoners
    SLAYER: Jesus Saves
    PANTERA: Strength for Strength
    TESTAMENT: D.N.R
    KREATOR: Violent Revolution
    EXODUS: Bonded by Blood
    SEPULTURA: Arise
    ANTHRAX:
    MANOWAR:
    DEATH: Scavenger of Human Sorrow
    MORBID ANGEL: Immortal Rites
    CANNIBAL CORPSE: Make Them Suffer
    CYNIC: How Could I?
    ENTOMBED: Left Hand Path
    DISMEMBER: The God That Never Was
    NILE: Lashed to the Slave Stick
    DEICIDE: Homage for Satan
    BEHEMOTH: Ben Sahar
    DECAPITATED: Spheres of Madness
    ROTTING CHRIST: A Dead Poem
    CARCASS: No Love Lost
    AT THE GATES: Blinded by Fear
    IN FLAMES: Jotun
    DARK TRANQUILLITY: Through Smudged Lenses
    ARCH ENEMY: Silent Wars
    CHILDREN OF BODOM: Needled 24/7
    AMON AMARTH: Bastards of a Lying Breed
    IMMORTAL: At the Heart of Winter
    MAYHEM: Funeral Fog
    BURZUM: Det som en gang var
    DARKTHRONE: Divided We Stand
    EMPEROR: I Am The Black Wizards
    ENSLAVED: Havenless
    ULVER: Capitel I: I troldskog faren vild
    WATAIN: Malfeitor
    DEATHSPELL OMEGA: Sola Fide I
    OPETH: Forest of October
    KATATONIA: For My Demons
    LAMB OF GOD: Black Label
    MASTODON: Blood and Thunder
    GOJIRA: To Sirius
    DREAM THEATER: Space Dye-Vest
    PAIN OF SALVATION: Ending Theme
    NEVERMORE: Narcosynthesis
    GHOST:

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Ahmet Saraçoğlu,

    BLACK SABBATH: Megalomania
    JUDAS PRIEST: Painkiller
    MOTÖRHEAD: Iron Fist
    IRON MAIDEN: Aces High
    METALLICA: Blackened
    MEGADETH: Hangar 18
    SLAYER: Angel of Death
    PANTERA: Cemetery Gates
    TESTAMENT: Raging Waters
    KREATOR: Violent Revolution
    EXODUS: Bonded by Blood
    ANTHRAX: Madhouse
    DEATH: Bite the Pain
    CANNIBAL CORPSE: Hammer Smashed Face
    BEHEMOTH: At the Left Hand of God
    ROTTING CHRIST: The Sign of Evil Existance
    CARCASS: Heartwork
    CHILDREN OF BODOM: Silent Night Bodom Night
    AMON AMARTH: Victorious March
    IMMORTAL: Tragedies Blows at Horizon
    MAYHEM: Freezing Moon
    BURZUM: Jesus Tod
    DARKTHRONE: Transylvanian Hunger
    EMPEROR: Into the Infinity of Thoughts
    ENSLAVED: Midgards Eldar
    ULVER: So Falls the World

    Tek bir şarkı seçmek kötü oldu ya. Bazı gruplarda hangisini yazacağıma zor karar verdim.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu,
    BLACK SABBATH: Heaven and Hell
    JUDAS PRIEST: The Sentinel
    MOTÖRHEAD: Orgasmatron
    IRON MAIDEN: Hallowed Be Thy Name
    METALLICA: Fight Fire with Fire
    MEGADETH: Countdown to Extinction
    SLAYER: Expendable Youth
    PANTERA: Mouth For War
    TESTAMENT: Careful What You Wish For
    KREATOR: World Anarchy
    EXODUS: Children of Tthe Worthless God
    SEPULTURA: Ratamahatta (kimse kusura bakmasın)
    DEATH: Zero Tolerance
    MORBID ANGEL: God of Emptiness
    CANNIBAL CORPSE: Hammer Smashed Face
    CYNIC: How Could I
    ENTOMBED: Drowned
    DISMEMBER: Override of the Overture
    NILE: Unas, Slayer of Gods
    DEICIDE: Scars of Crucifix
    DECAPITATED: The First Damned
    CARCASS: The Granulating Dark Satanic Mills
    AT THE GATES: Suicide Nation
    IN FLAMES: Jotun
    DARK TRANQUILLITY: The Gallery
    ARCH ENEMY: End of The Line
    CHILDREN OF BODOM: Needled 7/24
    AMON AMARTH: Bloodshed
    IMMORTAL: Tragedies Blows at Horizon
    MAYHEM: De Mysteriis Dom Sathanas
    EMPEROR: Ye Entrancemperium
    ENSLAVED: Havenless
    DEATHSPELL OMEGA: The Repellent Scars of Abandon and Election
    KATATONIA: Evidence
    LAMB OF GOD: Contractor
    MASTODON: Stargasm
    GOJIRA: Stranded
    DREAM THEATER: Fatal Tragedy
    PAIN OF SALVATION: Undertow
    NEVERMORE: Enemies of Reality
    GHOST: Cirice

    Dysplasia

    @Dysplasia, Opeth’i kendim silmişim yanlışlıkla. Zaten seçemiyordum; Reverie/ Harlequin Forest diyeyim.

    All2

    @Ahmet Saraçoğlu,
    BLACK SABBATH: Killing Yourself to Live
    JUDAS PRIEST: The Sentinel
    MOTÖRHEAD: Overkill
    IRON MAIDEN: Killers
    METALLICA: Creeping Death
    MEGADETH: Take No Prisoners
    SLAYER: Angel of Death
    PANTERA: Strength Beyond Strength
    TESTAMENT: Eyes of Wrath
    KREATOR: Pleasure to Kill
    EXODUS: And Then There Were None
    SEPULTURA: Dead Embryonic Cells
    ANTHRAX: Indians
    MANOWAR: Hand of Doom
    DEATH: See Through Dreams
    MORBID ANGEL: God of Emptiness
    CANNIBAL CORPSE: Condemnation Contagion
    CYNIC: How Could I
    ENTOMBED: Left Hand Path
    DISMEMBER: And So Is Life
    NILE: –
    DEICIDE: Dead but Dreaming
    BEHEMOTH: Blow Your Trumpets Gabriel
    DECAPITATED: Cancer Culture
    ROTTING CHRIST: Enuma Elish
    CARCASS: Incarnated Solvent Abuse
    AT THE GATES: Cold
    IN FLAMES: December Flower
    DARK TRANQUILLITY: Punish My Heaven
    ARCH ENEMY: –
    CHILDREN OF BODOM: –
    AMON AMARTH: –
    IMMORTAL: Solarfall
    MAYHEM: Freezing Moon
    BURZUM: Det Som En Gang Var
    DARKTHRONE: Lost Arcane City of Uppakra
    EMPEROR: The Majesty Of The Night Sky
    ENSLAVED: Ethica Odini
    ULVER: Soelen Gaaer Bag Aase
    WATAIN: Waters of Ain
    DEATHSPELL OMEGA: Carnal Malefactor
    OPETH: The Moor
    KATATONIA: –
    LAMB OF GOD: 11th Hour
    MASTODON: Blood and Thunder
    GOJIRA: In The Wilderness
    DREAM THEATER: A Change of Seasons
    PAIN OF SALVATION: People Passing By
    NEVERMORE: Bittersweet Feast
    GHOST: Ritual

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, BLACK SABBATH: Symptom of the Universe
    JUDAS PRIEST: Rock Hard Ride Free
    MOTÖRHEAD: (We Are) The Roadcrew
    IRON MAIDEN: Caught Somewhere In Time
    METALLICA: Dyers Eve
    MEGADETH: In My Darkest Hour
    SLAYER: Postmortem
    PANTERA: I’m Broken
    TESTAMENT: Over the Wall :D
    KREATOR: Amok Run
    EXODUS: The Ballad of Leonard and Charles
    SEPULTURA: –
    ANTHRAX: Madhouse
    MANOWAR: -
    DEATH: In Human Form
    MORBID ANGEL: -
    CANNIBAL CORPSE: -
    CYNIC: How Could I
    ENTOMBED: Wolverine Blues
    DISMEMBER: Override of the Overture
    NILE: Lashed to the Slave Stick
    DEICIDE: -
    BEHEMOTH: Blow Your Trumpets Gabriel
    DECAPITATED: -
    ROTTING CHRIST: -
    CARCASS: Torn Arteries :D
    AT THE GATES: Blinded by Fear
    IN FLAMES: Bullet Ride
    DARK TRANQUILLITY: Punish My Heaven
    ARCH ENEMY: -
    CHILDREN OF BODOM: Çok sevmem fakat dinlediğim ilk metal parça In Your Face diyeyim.
    AMON AMARTH: Victorious March
    IMMORTAL: -
    MAYHEM: -
    BURZUM: -
    DARKTHRONE: -
    EMPEROR: I Am the Black Wizards
    ENSLAVED: RIITIIR
    ULVER: Rolling Stone
    WATAIN: -
    DEATHSPELL OMEGA: -
    OPETH: The Moor
    KATATONIA: Sulfur
    LAMB OF GOD: -
    MASTODON: Jaguar God
    GOJIRA: The Art of Dying
    DREAM THEATER: The Dance of Eternity
    PAIN OF SALVATION: Beyond the Pale
    NEVERMORE: The Sound of Silence
    GHOST: Elizabeth
    STEEL PANTHER: Wasted Too Much Time

    Emir

    @Ahmet Saraçoğlu, BLACK SABBATH: War Pigs
    JUDAS PRIEST: Between the Hammer and the Anvil
    MOTÖRHEAD: Love Me Forever
    IRON MAIDEN: Caught Somewhere In Time
    METALLICA: Welcome Home (Sanitarium)
    MEGADETH: In My Darkest Hour
    SLAYER: Necrophobic
    PANTERA: This Love
    TESTAMENT: Musical Death (A Dirge)
    KREATOR: Some Pain Will Last
    EXODUS: Chemi-Kill
    SEPULTURA: Mass Hypnosis
    ANTHRAX: Medusa
    MANOWAR: -
    DEATH: See Through Dreams
    MORBID ANGEL: Blessed Are the Sick/Leading the Rats
    CANNIBAL CORPSE: Post Mortal Ejaculation
    CYNIC: Uroboric Forms
    ENTOMBED: Evilyn
    DISMEMBER: Override of the Overture
    NILE: 4th Arra of Dagon
    DEICIDE: Crucifixion
    BEHEMOTH: Lucifer
    DECAPITATED: -
    ROTTING CHRIST: -
    CARCASS: Exhume to Consume
    AT THE GATES: Under A Serpent Sun
    IN FLAMES: -
    DARK TRANQUILLITY: Hedon
    ARCH ENEMY: -
    CHILDREN OF BODOM: -
    AMON AMARTH -
    IMMORTAL: Cryptic Winterstorm
    MAYHEM: Buried by Time and Dust
    BURZUM: Key to the Gate
    DARKTHRONE: A Blaze in the Northern Sky
    EMPEROR: Curse You All Men
    ENSLAVED: Isoders dronning
    ULVER: -
    WATAIN: –
    DEATHSPELL OMEGA: The Shrine of Mad Laughter
    OPETH: The Lotus Eaters
    KATATONIA: -
    LAMB OF GOD: Ruin
    MASTODON: -
    GOJIRA: -
    DREAM THEATER: Stream of Conscioussness
    PAIN OF SALVATION: -
    NEVERMORE: This Godless Endeavor
    GHOST: -

    alican kina

    @Ahmet Saraçoğlu, BLACK SABBATH:
    JUDAS PRIEST: a touch of evil
    MOTÖRHEAD: killed by death
    IRON MAIDEN: hallowed be thy name
    METALLICA: dyers eve
    MEGADETH: symphony Of destruction
    SLAYER: dead skin mask
    PANTERA: fucking hostile
    TESTAMENT: alone in the dark
    KREATOR: phobia
    SEPULTURA: roots bloody roots
    ANTHRAX: indians
    DEATH: jealousy
    CYNIC: integral birth
    DECAPITATED: carnival is forever
    CARCASS: keep On rotting in the free world
    AT THE GATES: unto others
    IN FLAMES: episode 666
    DARK TRANQUILLITY: lost to apathy
    EMPEROR: thus spake the nightspirit
    ENSLAVED: roots of the mountain
    ULVER: all the love
    OPETH: godheads lament
    KATATONIA: july
    LAMB OF GOD: embers
    MASTODON: the czar
    GOJIRA: global warming
    NEVERMORE:the river dragon has come
    GHOST: cirice

    Format C: For Cortex

    @Ahmet Saraçoğlu,
    JUDAS PRIEST: All Guns Blazing
    ENTOMBED: I For An Eye
    BEHEMOTH: Slaves Shall Serve
    ROTTING CHRIST: Santa Muerte
    CARCASS: Tomorrow Belongs to Nobody
    AT THE GATES: Unto Others
    IN FLAMES: Ordinary Story
    DARK TRANQUILLITY: Through Smudged Lenses
    CHILDREN OF BODOM: Bodom Beach Terror
    AMON AMARTH: Tattered Banners and Bloody Flags
    OPETH: Burden
    KATATONIA: Dispossession
    LAMB OF GOD: Set to Fail
    GOJIRA: The Heaviest Matter of the Universe
    GHOST: Dance Macabre

    Murad

    @Ahmet Saraçoğlu,
    BLACK SABBATH: Neon knights
    JUDAS PRIEST: A touch of evil
    MOTÖRHEAD: We are Motorhead
    IRON MAIDEN: Prowler
    METALLICA: Damage inc.
    MEGADETH: The Disintegrators
    SLAYER: Season in the Abyss
    PANTERA: Domination
    TESTAMENT: True American Hate
    KREATOR: Enemy of God
    SEPULTURA: Slaves of pain
    ANTHRAX: Deathrider
    DEATH: Evil dead
    CYNIC: How could I
    ENTOMBED: Supposed to rot
    DISMEMBER: Override of overture
    AT THE GATES: Forever blind
    IN FLAMES: The Jester Race
    DARK TRANQUILLITY: Science of noise
    AMON AMARTH: Cry of the black birds
    MAYHEM: Funeral Fog
    BURZUM: Jesu Dod
    DARKTHRONE: Transilvanian hunger
    KATATONIA: Relention
    LAMB OF GOD: Erase this
    MASTODON:Show yourself
    GOJIRA:Explosia

    Merdomerdo

    @Ahmet Saraçoğlu,

    BLACK SABBATH:Hand of Doom
    JUDAS PRIEST: You’ve Got Another Thing Comin
    MOTÖRHEAD: Iron Fist
    IRON MAIDEN: Children of the Damned
    METALLICA: Fight Fire With Fire
    MEGADETH: Poison was the Cure
    SLAYER: Read Between the Lies
    PANTERA: Hard Lines Sunken Cheeks
    TESTAMENT: Practice What You Preach
    KREATOR: Command of the Blade
    EXODUS: Bonded by Blood
    SEPULTURA: Inner Self
    ANTHRAX: Mad House
    MANOWAR: Blow Your Speakers
    DEATH: Together as One
    MORBID ANGEL: Chapel of Ghouls
    CANNIBAL CORPSE: I Cum Blood
    CYNIC: Celestial Voyage
    ENTOMBED: Left Hand Path
    DISMEMBER: Fleshless
    NILE: –
    DEICIDE: –
    BEHEMOTH: From the Pagan Vastlands
    DECAPITATED: Exiled in Flesh
    ROTTING CHRIST: King of a Stellar War
    CARCASS: Exhume to Consume
    AT THE GATES: Blinded by Fear
    IN FLAMES: The Hive
    DARK TRANQUILLITY: –
    ARCH ENEMY: Never Forgive, Never Forget
    CHILDREN OF BODOM: Warheart
    AMON AMARTH: Guardians of Asgard
    IMMORTAL: Antarctica
    MAYHEM: Life Eternal
    BURZUM: War
    DARKTHRONE: Summer of the Diabolical Holocaust
    EMPEROR: I am the Black Wizards
    ENSLAVED: As Fire Swept Clean the Earth
    ULVER: I Troldskog Faren Vild
    WATAIN: Malfeitor
    DEATHSPELL OMEGA: Abscission
    OPETH: Windowpane
    KATATONIA: –
    LAMB OF GOD: Descending
    MASTODON: Sleeping Giant
    GOJIRA: The Heaviest Matter of the Universe
    DREAM THEATER: As I Am
    PAIN OF SALVATION: –
    NEVERMORE: The River Dragon Has Come
    GHOST: Ritual

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, Haha anket taym

    BLACK SABBATH: An National Acrobat
    JUDAS PRIEST: Leave After Midnight
    MOTÖRHEAD: Killed by Death
    IRON MAIDEN: Flash of the Blade
    METALLICA: Mama Said
    MEGADETH: Countdown to Extinction
    SLAYER: Silent Scream
    PANTERA: Living Through Me
    TESTAMENT: Down For Life
    KREATOR: Suicide Terrorist
    EXODUS:-
    SEPULTURA:Nuclear Seven
    ANTHRAX:-
    MANOWAR:-
    DEATH: Without Judgement
    MORBID ANGEL: Nothing But Fear
    CANNIBAL CORPSE: Encased In Concrete
    CYNIC: Integral Birth
    ENTOMBED: Sinners Bleed
    DISMEMBER: Skin Her Alive
    NILE: Utterances of the Crawling Dead
    DEICIDE:-
    BEHEMOTH: At The Left Hand ov God
    DECAPITATED: Kill The Cult
    ROTTING CHRIST: Semigod
    CARCASS: 316L Grade Surgical Steel
    AT THE GATES: At The War With Reality
    IN FLAMES: Coerced Coextistence
    DARK TRANQUILLITY: Hours Passed In Exile
    ARCH ENEMY: The Immortal
    CHILDREN OF BODOM: Follow The Reaper
    AMON AMARTH: Where Silent Gods Stand Guard
    IMMORTAL: Solarfall
    MAYHEM: Crystalized Pain In Deconstruction
    BURZUM: Kaimadalthas Nedstigning
    DARKTHRONE: Boreal Fiends
    EMPEROR: Ye Entrancemperium
    ENSLAVED: Death In The Eyes of Dawn
    ULVER: Vigil
    WATAIN: THe Serpets Chalice
    DEATHSPELL OMEGA: Abscission
    OPETH: Reverie/Harlequin Forest
    KATATONIA: The Longest Year
    LAMB OF GOD: Blacken the Cursed Sun
    MASTODON: Crack the Skye
    GOJIRA: Liquid Fire
    DREAM THEATER: Pull Me Under
    PAIN OF SALVATION: In The Flesh
    NEVERMORE: Dreaming Neon Black
    GHOST: From The Pinnacle To The Pit

    Baya zor işmiş tek bir şarkı seçmek haha.

  31. Retrokafa says:

    -King Diamond-MF-Bathory NİYE YOHTİR?

    BLACK SABBATH:N.İ.B
    JUDAS PRIEST:
    MOTÖRHEAD:MOTÖRHEAD
    IRON MAIDEN:Hallowed be thy name
    METALLICA:Mater of puppets
    MEGADETH:
    SLAYER:Kill Again…
    PANTERA:
    TESTAMENT:Return to Serenity
    KREATOR:Ripping Corpse
    EXODUS:Til Death Do Us Part
    SEPULTURA:Beneath the Remains
    ANTHRAX:-
    MANOWAR:Warriors of the world
    DEATH:
    MORBID ANGEL:-
    CANNIBAL CORPSE:
    CYNIC:
    ENTOMBED:
    DISMEMBER:
    NILE:
    DEICIDE:
    BEHEMOTH:
    DECAPITATED:
    ROTTING CHRIST:
    CARCASS:
    AT THE GATES:
    IN FLAMES:
    DARK TRANQUILLITY:
    ARCH ENEMY:
    CHILDREN OF BODOM:
    AMON AMARTH:
    IMMORTAL:the sun no longer rises
    MAYHEM:Life Eternal
    BURZUM:Key To the Gate
    DARKTHRONE:Pagan Winter
    EMPEROR:The Loss and Curse of Reverence
    ENSLAVED:Isoders Dronning
    ULVER:NATTENS IV
    WATAIN:-
    DEATHSPELL OMEGA: Abscission
    OPETH:-
    KATATONIA:DEADHOUSE
    LAMB OF GOD:
    MASTODON:
    GOJIRA:
    DREAM THEATER:
    PAIN OF SALVATION:
    NEVERMORE:
    GHOST:

    Ahmet Saraçoğlu

    @Retrokafa, baktım da Marduk, Overkill falan da yok. Destan gibi olmasın diye aklıma gelen ilk 50′yi yazdım, atlananlar olmuş evet.

  32. Yiğit says:

    BLACK SABBATH: Solitude
    JUDAS PRIEST: Victim of Changes
    MOTÖRHEAD: Overkill
    IRON MAIDEN: Hallowed Be Thy Name
    METALLICA: To Live is To Die
    MEGADETH: Lucretia
    SLAYER: Dead Skin Mask
    PANTERA: I’m Broken
    TESTAMENT: Down for Life
    KREATOR: Pleasure to Kill
    EXODUS: Blacklist
    SEPULTURA: N/A
    ANTHRAX: Madhouse
    MANOWAR: N/A
    DEATH: Perennial Quest
    MORBID ANGEL: God of Emptiness
    CANNIBAL CORPSE: I Cum Blood
    CYNIC: Veil of Maya
    ENTOMBED: Left Hand Path
    DISMEMBER: Skin Her Alive
    NILE: Kafir
    DEICIDE: Dead By Dawn
    BEHEMOTH: The Satanist
    DECAPITATED: Just A Cigarette
    ROTTING CHRIST: N/A
    CARCASS: Heartwork
    AT THE GATES: Suicide Nation
    IN FLAMES: December Flower
    DARK TRANQUILLITY: Punish My Heaven
    ARCH ENEMY: N/A
    CHILDREN OF BODOM: Needled 24/7
    AMON AMARTH: N/A
    IMMORTAL: Where Dark and Light Don’t Differ
    MAYHEM: Funeral Fog
    BURZUM: Erblicket bilmemne
    DARKTHRONE: Natassja in Eternal Sleep
    EMPEROR: Inno A Satana
    ENSLAVED: Loke
    ULVER: Solitude
    WATAIN: Waters of Ain
    DEATHSPELL OMEGA: The Shrine of Mad Laughter
    OPETH: Blackrose Immortal
    KATATONIA: In the White
    LAMB OF GOD: N/A
    MASTODON: Oblivion
    GOJIRA: The Art of Dying
    DREAM THEATER: Finally Free
    PAIN OF SALVATION: Undertow
    NEVERMORE: THe River Dragon Has Come
    GHOST: Jigolo Har Magiddo

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, seni de sevdim.

    DEATH: Perennial Quest
    MORBID ANGEL: God of Emptiness
    DECAPITATED: Just A Cigarette
    NEVERMORE: THe River Dragon Has Come

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu,

    BLACK SABBATH: Iron Man
    
IRON MAIDEN: Prodigal Son

    METALLICA: Disposable Heroes

    MEGADETH: Tornado of Souls

    SLAYER: Necrophobic

    DEATH:Voice of the Soul

    CANNIBAL CORPSE: Hammer Smashed Face

    ENTOMBED: Supposed to Rot

    BEHEMOTH:O Father O Satan O Sun

    DECAPITATED: Just a Cigarette

    CARCASS: This Mortal Coil

    AT THE GATES: Cold

    IN FLAMES: Embody the Invisible

    DARK TRANQUILLITY: Lost to Apathy

    ARCH ENEMY: My Apocalypse

    CHILDREN OF BODOM: Everytime I Die

    AMON AMARTH: Doom Over Dead Man

    DARKTHRONE: The Hardship of the Scots (evet eminim)
    
ENSLAVED: Ethica Odini

    WATAIN:Waters of Ain

    OPETH: Black Rose Immortal

    KATATONIA: July

    MASTODON: Bladecatcher

    GOJIRA: Where Dragons Dwell

    DREAM THEATER: Fatal Tragedy

    GHOST: Ghuleh(Zombie Queen) -ama nerdeyse Square Hammer yazacaktım-

  33. Yiğit says:

    Hidetaka Miyazaki. Sen GOAT’sun. Kojima işine bak kardeşim.

    Melkor

    @Yiğit, Sony’nin paralarına rağmen fromsoftware siker.

  34. Cryosleep says:

    BLACK SABBATH: Symptom Of The Universe
    JUDAS PRIEST: Beyond the Realms of Death
    MOTÖRHEAD: Bomber
    IRON MAIDEN: Killers
    METALLICA: For Whom The Bell Tolls
    MEGADETH: Ashes In Your Mouth
    SLAYER: Dead Skin Mask
    PANTERA: Suicide Note Pt.1 ve 2
    TESTAMENT: Down For Life
    KREATOR: Extreme Aggression
    EXODUS: The Toxic Waltz
    SEPULTURA: Inner Self
    ANTHRAX: Time
    DEATH: Sacred Serenity
    MORBID ANGEL: God Of Emptiness
    ENTOMBED: Sinners Bleed
    DISMEMBER: Dreaming In Red
    BEHEMOTH: Ov Fire And The Void
    DECAPITATED: Just A Cigarette
    CARCASS: Embodiment
    AT THE GATES: Under A Serpent Sun
    IN FLAMES: Jester Script Transfigured
    DARK TRANQUILLITY: Insanity’s Crescendo
    ARCH ENEMY: Black Earth
    CHILDREN OF BODOM: Silent Night, Bodom Night
    AMON AMARTH: Guardians of Asgaard
    IMMORTAL: Call of the Wintermoon
    BURZUM: Det Som En Gang Var
    DARKTHRONE: Quintessence
    EMPEROR: The Loss & Curse Of Reverence
    OPETH: The Moor
    KATATONIA: Brave
    LAMB OF GOD: Ruin
    GOJIRA: The Heaviest Matter Of Universe
    DREAM THEATER: Metropolis – Part I

  35. Black Thunder says:

    Bir oturuşta kaç bira içebiliyorsunuz?

    Yiğit

    @Black Thunder, bugüne kadar maksimumu birayla görmedim, hep karıştırdım. Ancak günümdeysem 12-13 birayı görürüm gibi.

    Black Thunder

    @Yiğit, karıştırma hiç benlik değil. Bira dışında pek bir şey içmem ama 12-13 fena değilmiş. Tüm güne yayarsam bende o kadar içebilirim. Benim için, bir oturuşta en fazla 7-8 ideal.

    Yiğit

    @Black Thunder, bira midemi çok şişirdiği için 12-13 biradan daha fazla alkol ihtiva eden içecekleri daha rahat tüketebiliyorum. En son sarhoş oluşumda 7 bira ile başlayıp bir 50lik rakı içmiş(t)im. Gerisini hatırlamıyorum, yalan yok.

    Uzun süredir adam akıllı içmiyorum. 4-5 bira yetiyor. 6-7 de gününe göre gayet güzel gidiyor. Fazlasına gerek yok cidden.

    mandrake

    @Black Thunder, idealim 3 maksimum 5, fazlası bulantı yapıyor.

  36. Ahmet’in yazdıklarını sabit bırakıp hiç alakam olmayan veya hiç sevdiğim şarkısı olmayan grupların yerine başka birer mainstream grup yazdım. Pek de öyle uzun uzun düşünmedim açıkçası. Şöyle bişi çıktı ortaya:

    BLACK SABBATH: War Pigs
    JUDAS PRIEST: A Touch of Evil
    MOTÖRHEAD: Overkill
    IRON MAIDEN: Run to the Hills
    METALLICA: …And Justice for All
    MEGADETH: Peace Sells
    SLAYER: Angel of Death
    PANTERA: Strength Beyond Strength
    TESTAMENT: Fall of Sipledome
    KREATOR: People of the Lie
    EXODUS: Blacklist
    SEPULTURA: Stronger Than Hate
    ANTHRAX: Keep it in the Family
    SODOM: Body Parts
    MANOWAR: Return of the Warlord
    DEATH: Pull the Plug
    AUTOPSY: Ridden with Disease
    MORBID ANGEL: Fall from Grace
    HATE ETERNAL: Infernus
    CANNIBAL CORPSE: I Cum Blood
    OBITUARY: Slowly We Rot
    ASPHYX: M.S. Bismark
    BOLT THROWER: The Killchain
    ENTOMBED: Left Hand Path
    DISMEMBER: Skin Her Alive
    NILE: Call to Destruction
    DEICIDE: Homage for Satan
    BEHEMOTH: As Above So Below
    DECAPITATED: Instinct
    SUFFOCATION: Thrones of Blood
    CARCASS: Incarnated Solvent Abuse
    AT THE GATES: Kingdom Gone
    IN FLAMES: Artifacts of the Black Rain
    DARK TRANQUILLITY: Through Smudged Lenses
    CHILDREN OF BODOM: Sixpounder
    MARDUK: With Satan and Victorious Weapons
    IMMORTAL: Wrath From Above
    MAYHEM: Rape Humanity With Pride
    DARKTHRONE: Fucked Up and Ready to Die
    URGEHAL: Dead Cold December
    WATAIN: Legions of the Black Light
    DEATHSPELL OMEGA: The Shrine of Mad Laughter
    LAMB OF GOD: Redneck
    MASTODON: Curl of the Burl
    GOJIRA: Toxic Garbage Island
    THE HAUNTED: Godpuppet
    HATEBREED: Facing What Consumes You
    TERROR: Relentless Through and Through
    CROWBAR: The Lasting Dose
    DOWN: There’s Something on My Side

    Erhan

    @ismail vilehand, aynı şekilde ben de bir kaç değişikliğe gittim. Senin liste bana daha yakın geldi senden kopyaladım.

    BLACK SABBATH: War Pigs
    JUDAS PRIEST: The Sentinel
    MOTÖRHEAD: One More Fucking Time
    IRON MAIDEN: No More Lies
    METALLICA: Frayed Ends of Sanity
    MEGADETH: This Was My Life
    SLAYER: Angel of Death
    PANTERA: Cemetery Gates
    TESTAMENT: D. N. R.
    KREATOR: Murder Fantasies
    EXODUS: Forward March
    SEPULTURA: Slave New World
    ANTHRAX: In My World
    SODOM: Tombstone
    NAPALM DEATH: The Great and The Good
    DEATH: Bite the Pain
    AUTOPSY: The Voracious One
    MORBID ANGEL: Immortal Rites
    HATE ETERNAL: Two Demons
    CANNIBAL CORPSE: Hammer Smashed Face
    OBITUARY: Slowly We Rot
    ASPHYX: M.S. The Sole Cure is Death
    BOLT THROWER: The Killchain
    ENTOMBED: When In Sodom
    DISMEMBER: Tragedy of the Faithful
    NILE: Call to Destruction
    DEICIDE: Homage for Satan
    BEHEMOTH: Furor Divinus
    DECAPITATED: Just a Cigarette
    SUFFOCATION: Liege of Inveracity
    CARCASS: Mount of Execution
    AT THE GATES: Cold
    IN FLAMES: The Hive
    DARK TRANQUILLITY: The Emptiness From Which I Fed
    THE BLACK DAHLIA MURDER: Removal of the Oaken Stake
    MARDUK: Frontschwein
    IMMORTAL: Northern Chaos Gods
    MAYHEM: Funeral Fog
    DARKTHRONE: Dead Early
    URGEHAL: Goatcraft Torment
    WATAIN: Nuclear Alchemy
    DEATHSPELL OMEGA: Abscission
    LAMB OF GOD: Walk With Me in Hell
    MASTODON: The Wolf is Loose
    GOJIRA: Where Dragons Dwell
    POWER TRIP: Waiting Around to Die
    HATEBREED: Empty Promises
    TERROR: Hard Lessons
    CROWBAR: The Lasting Dose
    DOWN: There’s Something on My Side

  37. Boba Fett says:

    Kablosuz kulaklık kullananlar var mı? Ses kalitesinden memnun musunuz?

    mandrake

    @Boba Fett, Jbl Tune 510BT (kulak üstü) tam fiyat-performans ürünü. Tavsiye ederim.

    Boba Fett

    @mandrake, Bu tarz büyük kulaklıkları sevmiyorum hocam, merak ettiğim bir konu kablosuz kulaklıktan ses kalitesi olarak bir farkı var mı? Kısık ses, kalitesiz ses gibi?

    mandrake

    @Boba Fett, kulaklığı hangi ortamda ve ne amaçla kullanacağınız önemli hocam. Müzik aleti çalmak, bilgisayar ortamında canlı yayın veya görüşme yapmak, online oyun oynamak vs. içinse kablolu kulaklık çok daha avantajlı. Sesi direkt kaynaktan aldığı için ses kalitesi olarak kablosuza oranla her zaman daha üstündür. Gecikme ve -belli bir süre dahilinde- kısıklık, ses kabı olmaz.

    Ancak zaman içinde özellikle temassızlık sorunu ya da jak girişi yalama olur; kablo kısmı katlanma ve dolanma esnasında bir şekilde hasar görür ve ses/kalite kaybı belli/belirsiz yansımaya başlar. Ses kalitesi hiçbir zaman başlangıçtaki gibi olmaz. Bu kaçınılmaz. Ben bu problemi zamanında çok yaşadığım için uzun zaman önce kablosuza geçtim.

    Örneğin cep telefonunuz var ve yürürken, spor yaparken vs. 320kbps müzik dinleyeceksiniz, o açıdan kaliteli bir kablosuz kulaklık tercih etmeniz daha mantıklı bana göre. En azından kabloluya oranla daha uzun ömürlü ve konforlu olur.
    Hasar görmediği sürece, 2 gün ya da 2 yıl sonra “ya bundan ses ilk başlarda sanki daha iyi geliyordu” dedirtmez. En azından ben o tip bir problem henüz yaşamadım. Belli başlı yerlerde sinyal kesici kullanılır ve o alan içinde bluetooth bağlantısı sapıtır, cızırtı/kesilme/ses kaybı yaşanır ki bu da son derece normal, sürekli başa gelmez.

    Biraz da tercih meselesi aslında, artılarını eksilerini değerlendirip ona göre bir karar vermek gerekir.

    Tabi konunun uzmanı değilim, sadece kendi tecrübemi paylaşıyorum. Yine detaylı olarak araştırmanızda fayda var.

    Boba Fett

    @mandrake, Hocam dışarıda müzik dinlemek dışında bir şey yapmam sanıyorum, kablo ile uğraşmak istemiyorum. Şu an Apple kablolu airpodlarını kullanıyorum sesinden çok memnunum, aynı performansı kablosuz kulaklıktan duyabilir miyim bunu merak ediyorum. Teknoloji boomerıyım sanırım.

    Teşekkürler yorumunuz için, tecrübeniz için.

    mandrake

    @Boba Fett, rica ederim. Ear/airpodların olayı direkt apple/i-phone ile tam performans çalışması. Dediğim gibi teorik olarak kablolu kulaklıkların ses ve seviye performansı, kablosuza oranla net olarak daha iyi.
    Yani kabloludan kablosuza geçişte, aradaki o fark olumsuz olarak hissedilebilir.
    Eğer bu durum sizi rahatsız edecekse, kabloludan devam etmenizi ya da “kulak üstü” kablosuza geçmenizi tavsiye ederim hocam.

    Ayrıca şu tip bir inceleme videosu konuyla ilgili iyi bir fikir verebilir:
    https://www.youtube.com/watch?v=FIQB06NlkZk

    Boba Fett

    @mandrake, Tekrar teşekkür ederim, kendime saat alacakken bir kaç kampanya olduğunu fark ettim. Belki uygun fiyatla beni götürecek bir şeyleri tecrübe etme fırsatım olur, denemiş olurum.

    D

    @Boba Fett, Sony WH-1000XM4 kullaniyorum. Gayet kaliteli ve keyifli. Android cihazlarda ldac destegiyle baya yuksek kalite medyalari da oynatabiliyor. Yalniz ios tarafinda durum biraz sikinti cunku allahsiz Sony LDAC lisansinda pislik cikariyor. Ayni sekilde windowsta da oyle. Linux cihazlarda rahatca LDAC dinleyebiliyorsun. Windows ortaminda ise ya bir ton ugrasla kurabilecegin yontemler var ya da bi tane LDAC transmitter gerekiyor ki bluetooth uzerinden LDAC yayin yapan bildigim kadariyla bir tane cihaz var (FiiO BTA30). Bluetooth uzerinden yuksek bitrate veri transferi de hala tartismali konu bu arada.

    Ancak genel olarak kulakligi tavsiye ederim. Active noise cancelling konusunda zaten inanilmaz basarili. Kulak yastiklari cok rahat, ses kalitesi de oldukca tatmin edici. Gorusmelerde kullanabilecegin mikrofonlar da gayet kaliteli. Tek sorunu yagmurda kullanamiyorsun cunku urun su gecirmez degil. Ayrica yakin zamanda cikan xm5′i denedim. Rahatlik olarak cok cok daha iyi olmus. Bir tik daha para verilip alinabilir.

  38. owlbos says:

    Popüler tarzlar arasında RnB genel olarak en sevmediğim türlerden biridir. Ancak şu son 10 yılda alternative RnB nanesi altında çıkan bazı sanatçıları ciddi anlamda tebrik ediyorum. Frank Ocean en tepede ve bu tarzda dinlediğim -tek- kadın vokalist SZA, SOS adında yeni albüm çıkardı. Bir daha ne zaman dinlerim bilemiyorum ama mis gibi aktı valla. Albümün sonunda Wu-Tang Clan’ın delisi rahmetli Ol’ Dirty Bastard’ı duymak da harika düşünülmüş.

    SZA – Forgiveless (Audio) ft. Ol’ Dirty Bastard

    https://www.youtube.com/watch?v=2ing0GBYUws

    deadhouse

    @owlbos, SZA, Kendrick Lamar ile olan düeti (All the Stars) ile beraber takibinde olduğum bir şarkıcı. Ses rengi çok özel. Bir aralar sesini kaybetme tehlikesi yaşamıştı, üzülmüştüm. Bahsettiğin albümden haberim var, en yakın zamanda dinleyeceğim.

    owlbos

    @deadhouse, Isaiah Rashad ile düetleri vardı. Sonradan öğrendim ikisi de TDE’ye bağlıymış. O şekilde tanışmıştım.

    owlbos

    @deadhouse, NYT’ye röportaj vermiş bu kariyerimin son albümü o yüzden en iyi albümümü yaptım demiş. Talks money be karşim desem de bu ses kaybetme muhabbeti de olduğu için gerçek olabilir. Sadece iki albümü olması ama düşündürücü.

    Noumena

    @owlbos, valla şöyle entry leri görünce seviniyorum. Normalde metal dışı müziğe karşı çok seçici davranıyorum ama SZA döktürmüş resmen! Benzer hisleri Nas’ın son ve muhteşem albümünde yaşamıştım. Popülerse böyle popüler olun canımı yiyin

    Berca B.

    @owlbos, Metal dışı bir şeyler konuşulunca ben de şunu bırakayım. Anderson Paak zaten çok özel bir adam ama şu konserdeki davulcu/vokalist performansı inanılmaz. Bu konudaki en yüksek standartlardan Spock’s Beard’ın Nick D’Virgilio’dan bile iyi bir performansı var bence.

    https://www.youtube.com/watch?v=KuPLfRSkKo0&ab_channel=AndersonPaakLive

    owlbos

    @owlbos, albümün özellikle 2. yarısındaki Taylor Swift varilik olmasa (karnım ağrıyor kadının vokal tarzını duyunca) yılın albümlerinden biri olabilirdi benim için. Onun haricinde hatuna deli oluyorum.En beğendiğim siyahi kadın vokal açık ara.

  39. deadhouse says:

    Vay be 100 sene sonra hiçbirimiz var olmayacak.

    şeyh hulud

    @deadhouse, bunun başına “vay be” değil de “neyse ki” yazınca kulağa daha doğru geliyor.

    Drochshaol

    @deadhouse, İyi ki böyle olacak 2000′leri gördüm 2100′leri de görmek istemem yetti bana bu kadarı

    deadhouse

    Hayatın geçiciliğine vurgu yapmak istedim. Ve bunun büyüleyici bir tarafı olduğuna. Haklısınız, 200 yıl yaşamak bir şey kazandırmaz.

    Ha 60 yıl ha 200 yıl. Ne de olsa neden burada olduğumuz bilgisine haiz olamayacağız.

    Her ne kadar bazıları (materyalizm ve din) bu bilgiye sahip olduğunu düşünse de…

    Drochshaol

    @deadhouse, bu hayatın geçici olması en büyüleyici en etkileyici tarafı. O bilgiye haiz olamayacağımızı düşünüyorum ne bilim ne de teknoloji bence bizi o noktaya getirmeyecek ya da en azından o günü görebileceğimi sanmıyorum ben. Bu bilgiye haiz olmadan şu dünyada hayatını devam ettirmekte çok zor bunu bilip kabullenmek çok zor. Bir de bunun yanında bunca kötülüğün olduğu bu kadar rezil bir dünya da ölümsüzlükte ödülden çok ceza gibi gelir insana bunu da es geçmemek lazım.

  40. Melkor says:

    Fransa o kadar itici ki southgate’li ingiltere yanında ehven-i şer kalıyor.

  41. Zeitgeist says:

    UFC’deki jüriler rezalet kararlar vermeye devam ediyor. Sean O’Malley olayından sonra dünkü kartta da Jared ve Ankalaev’i doğradılar hakem kararlarıyla. Jan’in kendisi bile maçı kazanmadığını söylerken split draw kararı kelimenin tam anlamıyla rezaletti.

    Berca B.

    @Zeitgeist, Paddy’nin galibiyeti benim gördüğüm en büyük hakem faciasıydı. Hadi Jan kazanmadığını söyledi ama Paddy’nin maçın yakın bile olmadığını söylemesi büyük rezillikti. Sean O’Malley’in net kaybettiği maçı bile haklı galibiyet gibi gösterdi bugünkü saçmalıklar. UFC hakemleri seçmiyor, Dana White da geçmişte bu olaylarla ilgili çok şikayet etti (GSP – Johnny Hendricks maçı) ama artık bi otoritenin bu saçmalığa el atması şart. Para getiren adamların kayırılması çok can sıkmaya başladı ve bu sene bu olay gerçekten çok abartıldı.

    alimdat06

    @Zeitgeist, Ben bu konu hakkında farklı düşünüyorum. Evet, Ankaleev son iki round g&p ile sağlam öğüttü; ikinci ve üçüncü round’da Jan bacaklara neredeyse bitirmeye giden seviyede zarar verdi. Ankaleev’in yer oyununu ilk üç round yeterince durdurdu. Haliyle maç beraberliğe kaldı. Jan da maçı izledikten sonra ”kaybetmemişim ama kazanmadığıma da eminim” tweeti attı, haklı da. Paddy-Gordon maçı çok büyük bir fiyasko. Bu tür olayların artması Dana White’ın işine gelmeyecektir çünkü Brandon Moreno gibi adamların koçu olan Krause’un bahis skandalı FBI’a taşındı, yüksek ihtimal ufc nin kararlarıyla beraber incelenecektir gözü fazla kendine çekmek istemez.

    Daha yapıcı kararların verilmesi adına adımlar atılacağına inanıyorum.

    Bu arada Jiri’nin her iki tarafı da domine edebileceğini gördüğümüz bir maç oldu. Denisa umarım sağlam bir şekilde döner de hakkı olanı geri alabilir. O gelene kadar Hall’u boğup öğütüp Glover kemerini alacak.

    Zeitgeist

    @Berca B., Son zamanlarda bir insandan bu kadar hızlı soğuduğumu hatırlamıyorum MMA camiasının çoğu hemen hemen aynı şeyi düşünüyor işte Paddy bunu başardı. Dövüşçü maaşları hakkında söyledikleri, Ariel helwani mevzusu, Jared’i daha önce iki kere pes ettirdiğini söylemesi bu adamın ağzından çıkan her şey yalan ve senin de bahsettiğin gibi dövüşten sonraki açıklamalarına değinmiyorum bile hahahshs.

    @alimdat06, Medyaskorları ve istatistiklere bakınca Ankalaev’in kazandığını düşünüyorum ben. Düzgün bir kamp sürecine girebilselerdi ben çok daha farklı bir maç izliyor olacağımızı düşünüyorum çünkü sadece 2 hafta hazırlanma şansları oldu malum Jiri’nin sakatlığından dolayı. Jan’in taşşaklarına gerçekten beton yetmez herkesin yapabileceği bir açıklama değildi o. LHW’de hala favorim Ankalaev ama uzun bir süre herhangi bir maça çıkabileceğini düşünmüyorum bacağından dolayı.

    Bu dövüşten hemen sonra ufc283 için yeni kemer maçı duyurulması filan bir başka rezalet. Bilemiyorum tüm bunlar planlı şeylermiş gibi geliyor ister istemez. Glover, Ankalaev maçını kabul etmedi ve dövüşten çekildi hemen sonraki kemer maçını ona vermemeliydiler. Bu senaryoda yapılacak en makul kemer maçı Jan-Ankalaev 2 olurdu bence.

    Şike skandallarının üstüne bu olaylar kesinlikle hiç iyi olmadı ufc için o konuda katılıyorum sana. Bu konuda bir şeyler yapılması gerekiyor çünkü ufc’nin şefaflığının ciddi derecede sorgulandığı bir dönemdeyiz.

    Berca B.

    @Zeitgeist, ben de en son Masvidal’den çok hızlı soğumuştum ama Paddy’den soğumam gerçekten 3-4 gün içinde oldu. Ariel Helwani’nin Paddy’nin ses kayıtlarını ortaya çıkarmasına rağmen halen o mevzuda haklı gibi davranması, bu maçı yakın bile olmayan bi şekilde kazandığını iddia etmesi falan. Adam hayal aleminde yaşıyor belli ki. Milletin pohpohlaması ve gazlamasıyla farklı bir gerçekliğe geçmiş. Genelde bu döngü, biri tarafından çok fena KO’lanmakla sonuçlanır, biz de onu bekleyeceğiz artık.

    LHW için hangi senaryo uygulanmalı benim kafam çok karışık açıkçası. Bi yandan bu maçın rövanşının olması gerekiyor, diğer yandan bence bu senenin en iyi maçı olan Glover-Jiri maçının Glover kanadı da kemer maçını hak ediyor. Bu kadar karmaşık bir senaryo için Glover-Hill ve Jan-Ankalaev 2 için ya iki adet interim kemer vermeli, ya da ikisini de Bout maçı olarak ayarlayıp kazananları kemer maçına çıkarmalıydılar. Jiri de bir sene sonra döndüğünde kemerin sahibiyle ünvan maçına çıkardı. Ne olursa olsun herhangi birine haksızlık yapılması kaçınılmaz bir durumdayız şu an.

    alimdat06

    @zeitgeist, Glover’ın Ankalaev’i reddetme sebebi olarak belirttiği ”düz guard’a ve unorthodox’a çalıştım”’ nedeni çok makul. Ben de birkaç aydır BJJ yapıyorum, arada striking çalıştığımızda karşımda düşük BJJ’si olan birini hemen yere alma iç güdüsü oluşuyor. Çünkü daha submissive ve baskın bir şey yer oyunu. Sambo da BJJ kadar var o iç güdü adamın içine işlemiş. Fakat Texeira bir submission üstadı olmasına rağmen tüm kampı Poatan ile geçirdi muhtemelen striking mentalitesine kendini sokmuştu. Bir hafta kala ground and pound’a kendini ankalaev seviyesinde biriyle adapte etmesi çok zor.

    Her şeye rağmen, Uriah Hall maçı bana niyeyse ”Biraz da eksik olan White American şampiyonu çıkaralım” kafasıyla eşleştirilmiş gibi görünüyor. Bu yüzden Glover’a haksız kazanç diyenler olursa bozuşurum.

    Ayrıca aslında hakkı olan maç Blachowicz ve Texeira 2. İlk maçd Texeira domine edilirken şapkadan cin çıkarmıştı tıpkı öz abim DoBronx gibi; hem de günün sonunda rank olarak en üstteki rakip Blachowicz. Fakat Brezilya kartı bomboştu bu yüzden güzel bir seçenek oldu Brezilya için.

    Önümüzdeki dönemde Jiri’nin de dönüşüyle buralar çok canlanacak. Kim bilir eğer Francis sözleşme sağlayamazsa Jon Jones bile dönebilir LHW’e. Önemli olan UFC’nin buradaki ön yargıları temizleyecek bir sistem kurması yoksa bana artık WWE’den farksız gelen bir organizasyon gibi gelmeye başlayacak.

    Ha bu arada Paddy’ye bayılıyordum fakat iyice götün teki çıktı. LW’de şöyle güzel bi Dan Hooker maçı versinler UFC 285′e de ağzını burnunu dağıtsın.

  42. şeyh hulud says:

    BLACK SABBATH: Killing Yourself to Live
    JUDAS PRIEST: Desert Plains
    MOTÖRHEAD: Life’s a Bitch
    IRON MAIDEN: Blood Brothers
    METALLICA: Wherever I May Roam
    MEGADETH: Addicted To Chaos
    SLAYER: Tormentor
    PANTERA: Cowboys from Hell
    TESTAMENT: Practice What You Preach
    KREATOR: Ripping Corpse
    EXODUS: And Then There Were None
    MANOWAR: Sleipnir
    CYNIC: Veil of Maya
    ENTOMBED: Wolverine Blues (bütün albüm işte)
    CARCASS: Keep on Rotting in the Free World
    IN FLAMES: Episode 666
    IMMORTAL: Sons of Northern Darkness
    BURZUM: Glemselens elv
    DARKTHRONE: Circle the Wagons
    ENSLAVED: Giants
    ULVER: Southern Gothic
    DEATHSPELL OMEGA: Our Life is Your Death
    OPETH: Moon Above, Sun Below
    KATATONIA: Decima
    MASTODON: Dry Bone Valley
    GOJIRA: The Heaviest Matter of the Universe
    GHOST: Cirice

  43. northern says:

    10 tane yeter, kafa göz şişmesin.

    Black Sabbath: Snowblind (cocaine!)

    Judas Priest: Dreamer Deceiver (en iyi ballad ve solosu)

    Maiden: Hell on Earth (hala inanamıyorum. ayısın steve harris)

    Pantera: This Love (no more head trips)

    Immortal: Beyond the North Waves (immortal bu şarkıyla zirvede bitirmiştir gözümde, gerisi boş)

    Burzum: Det Som Engang Var (det som ass dedirtecek bir atmosfer)

    Katatonia: Tonight’s Music (yazarken bile moralim bozuldu. last fair deal kapatılsın)

    Meshuggah: Dancers To A Discordant System

    Nirvana: Aneurysm

    Tarkan: Biz Nereye

  44. Koralp says:

    BLACK SABBATH: Black Sabbath
    JUDAS PRIEST: Painkiller
    IRON MAIDEN: Fear of the Dark
    METALLICA: Master of Puppets
    MEGADETH: Tornado of Souls
    SLAYER: Chemical Warfare
    PANTERA: Cowboys From Hell
    TESTAMENT: Souls Of Black
    KREATOR: Pleasure To Kill
    EXODUS: Bonded By Blood
    SEPULTURA: Arise
    ANTHRAX: Caught In A Mosh
    DEATH: Symbolic
    MORBID ANGEL: Immortal Rites
    CANNIBAL CORPSE: I Cum Blood
    ENTOMBED: Left Hand Path
    DECAPITATED: One Eyed Nation
    ROTTING CHRIST: The Sign Of Evil Existence
    AT THE GATES: Slaughter of the Soul
    ARCH ENEMY: Nemesis
    CHILDREN OF BODOM: Follow The Reaper
    AMON AMARTH: Twilight Of The Thunder God
    WATAIN: Sworn To The Dark
    KATATONIA: Saw You Drown
    LAMB OF GOD: Desolation
    GOJIRA: Oroborus
    DREAM THEATER: Scene Three: II. Fatal Tragedy
    GHOST: Infestissumam

  45. Drochshaol says:

    İngiltere’nin elenmesine üzülen nadir insanlardanım sanırım.

    0705pu 40cu9u

    @Drochshaol, Ana sayfada yorumun sadece “İngiltere’nin elenmesine üzülen” bölümü gözüküyordu, sandım ki “İngiltere’nin elenmesine üzülen kesin vurduruyordur” yazmışsın.

    Rust in Peace.

    @Drochshaol, üzülmek değil de Fransa’nın çıkmasına sinir oldum diyebilirim. Adamlar yine final oynayacaklar büyük ihtimalle. Diğer tarafta desen hırvatistan yarı finale çıkmış. Fransa hırvatistan finali olursa hem can sıkıcı hem de ilginç olur. Gerçi İngiltere de daha geçen kupada finale çıktı. Daha yakın. Aman ne halleri varsa görsünler benim dememle maç sonucu değişmiyor zaten. Arjantin-Fransa olsun da heyecan olsun

    Drochshaol

    @Rust in Peace., Maça baktığımda daha etkili oynayanın İngiltere olduğunu düşünüyorum özellikle de oyunun geneline bakınca. Hakeminde kötü olduğunu düşünüyorum ilk penaltıdan önce bir pozisyon daha vardı ve bence o da penaltıydı hakem vermedi. Son olarakta eğer kalede Lloris yerine başka bir isim olsaydı muhtemelen turu atlayan İngiltere olurdu diye düşünüyorum inanılmaz şutlar kurtardı. Özellikle bu eşleşmede herkes Mbappe’nin fark yaratmasını bekliyordu ama asıl farkı yaratan Lloris’di. Fransayı yarı finale taşıyan Lloris’di Mbappe değildi bence.

  46. Aura magula says:

    GOW ragnarok hakkında ne düşünüyorsunuz? Yılın oyunu olarak da seçilemedi bayağı gıcık oldum ama elden ring de bayağı sağlam rakip

    Yiğit

    @Aura magula, birkaç sene sonra söylerim fikrimi

    Melkor

    @Aura magula, Gow ragnarok çok iyi oyun olabilir fakat elden ring kilometre taşıydı. Goty almasına çok sevindim. Storycilik değil, gameplay kazandı.

    Aura magula

    @Melkor, Gow’un exclusive olmasının seçilememesinde etkisinin olduğunu düşünüyorum birde çok radikal değişikliğin olmaması bayağı etkiledi bence

    Melkor

    @Aura magula, Bence etkilemedi çünkü rdr2 karşısında goty almıştı. Değişiklik meselesine gelince ilk oyunun havası başkaydı o etkiyi ikinciye yapması çok zor. Hele bu kadar benzediğini düşünürsek yapamadı yani. İnsanlar şu baba-oğul dramasında da sıkıldı artık.

    Aura magula

    @Melkor,@ Yiğit seçilememesinin en büyük sebeplerinden biri de eski oyunun yarattığı o şok etkisini yaratamamasıydı bence. Çoğu kişi yeni dlc kafasıyla oynadı. Belki exc olması bir neden olmayabilirde ama bilemiyorum günümüz oyun sektöründen her şey beklenir

    Yiğit

    @Aura magula, red dead redemption 2 gibi bir oyuna karşı goty aldılar. Zaten bizlerin oyu %10 etki ediyor. Exc olmasının negatif bir etkisi olduğuna inancım yok şahsen.

    D

    @Aura magula, Oyunu ciktigi hafta bitirdim. Yilin oyunu olmamis olmasina sasirilmamali, ilk oyuna gore uzerine ekledigi cok fazla sey yok. Ben sahsen ilk oyuna gore bunda daha cok eglendim. Ancak iki oyunun da bence en buyuk eksisi mekanlarda cok fazla tekrar olmasi. Bu durum bir yerden sonra bayiyor. Yine de cicek gibi oyun. (Bu arada PS4′te oynadim oyunu. Bi takilma akari kokari olmadi.)

    Aura magula

    @D, Yani GOW un sadece hikaye kısmına abanmışlar gerisini sadece cilalamışlar. Hikayenin gerek epikliği olsun gerek kratosun tanrılarla, mitolojik yaratıklarla karşılaşması, olayların gidişatı felan olması gereken olmuş ama sanki combat sistemini biraz daha değiştirebilirlerdi. Özellikle önceki oyundaki yetenekleri bir kere daha açmak falan pek mantıklı gelmedi bana, birde kaos kılıçları neredeyse hiç değişmedi sadece düşmanın kafasına atlamayla düşmmanı kendine çekme Efsane olmuş okadar gerisi aynı. Ha birde duvara tırmanmak yerine kılıçla uçmak iyi olmuş ama zaten 2022 yılındada 2 saat duvar tırmanmayalım artık

    Ama hikaye konusunda bence bayağı ilerlediler bir önceki oyun gibi hikaye sadece dialoglarla ilerlemiyor.Birtek Atreusla oynadığımız yerlerde sıkıldım ben bayağı.Oyundaki sjw muhabbetine hiç girmeme gerek yok direk eksi amk.Birde yan görevlerin hikayenin akışını bölmesi dışında hikayeden gayet memnunum.Bence oyun olmuş ama ps exclusive olduğu için elden ringi Goty seçmek daha mantıklı gibi

    D

    @Aura magula, Cidden Atreus bolumleri gereksizdi. Yan gorevler benim genel olarak hoslandigim bir olay oldugu icin cok rahatsizlik vermedi.Duvar tirmanma konusundaysa soyle teknik bir durum var; malum eskiden bolum ya da alan degisikliklerinde yukleme ekranlari vardi. Ancak artik sinematik anlatimin artmasiyla bu sekilde duvar tirmanma, ara konusma sekanslari gibi yerler aslinda birer kullaniciya yuklenme ekrani gostermeden yuklenme alanlari. Muhtemelen performans iyilestirmeleri sonucu kilicla ucma olayi eklenmis olabilir ki bence de cok daha keyifli bir mekanik.

    Ugur

    Sabah sabah ofiste bu muhabbeti görmem iyi oldu hazır kimse yokken hehe.

    Ben dayanamayıp söyleyeceğim: GOW bence aşırı abartılıyor.

    İlk oyun da abartılmıştı, yetmedi Ragnarök’u da abarta abarta bitiremediler.İyi yazılmış karakterler, epik bir hikaye ve çok iyi yazılmış yan görevlerle dolu oyun oynamak isteyen gider Witcher 3 oynar.’Epiklik’ istemeyen de gider RDR2 oynar.

    Tamam açık dünyada bir görevden diğerine koşuşturmak bir yerden sonra aşırı yorucu ama bu ‘Single take’ filmimsi oyun serisi de bir o kadar yorucu be kardeşim.Napıyoruz nereye gidiyoruz diyorum bir yerden sonra.

    Elden Ring de ayrı bir konu.Oyuncuyu geri zekalı yerine koyan oyun mekaniklerini katlayarak önümüze atan ve bunu savunan geliştiricilere tokat attı resmen.Ödülü alması çok iyi oldu.

    Yiğit

    @Ugur, Witcher 3 ve Rdr2 oynamak isteyen GoW’un aksiyonundan mahrum kalır. Zaten oyunun en büyük olayı hayvan gibi iyi bir aksiyonunun olması. Açtığın yeteneklerle de çok iyi gelişiyor. Ben şahsen bayılıyorum.

    Ragnarok oynamadım. 2018 GOW, Rdr2′den kesinlikle daha iyi bir oyun değil. Ragnarok’un da Elden Ring’den daha iyi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Yine de hakkını yememek lazım.

  47. Aura magula says:

    @Ugur, Rdr2 herkese göre bir oyun değil. Çok yavaş açılan yavaş tempolu aşırı gerçekci bir oyun.Mekanikleri muazzam olsada özellikle çatışma mekanikleri çok hantal.Aksiyon konusunda eksikleri var rdr nin bana göre. Ha hangi oyun daha iyi orası tartışılır çünkü rdr2 belkide gelmiş geçmiş en olmuş oyun bile olabilir.

    Witcher 3 ise her nekadar muazzam hikayeli görevli dolu bir oyun olsada combat sistemi ve mekanikleri saçma. Ata mı biniyoruz mobilet mi sürüyoruz belli değil, dövüş sistemi desen aşırı bayık vuruş hissiyatı hiç yok, finisher lar %80 buglı . Mesela o yıllarda çıkan shadow of mordorun combatı aşırı iyiydi tüm mekanikleri süperdi

    2018 Gow fazla abartılmış olabilir ama
    ragnarokun abartıldığına hiç katılmıyorum. Hikaye mesela eski oyunlardaki gibi aşırı epik, combat önceki oyunla aynı olsada souls oyunları dışında rakibi bile yok ve aşırı zevkli. Singlen take konusunda katılıyorum hem yorucu hemde kasıntı geliyor bana. Yani rdr2 gibi bir oyunu single take yapsalar okeyim de gow ne alaka, çok da uygun değil gibi

    Yiğit

    @Aura magula, rdr2′nin gunplay’ine tek kelimeyle bayılıyorum. Ağır oluşu bence hantal olduğu anlamına gelmiyor. Tabii bu kendi fikrim. Yakın dövüşü, bıçak ve ok gibi ekstra silahlar da gayet harika yine.

    Süleyman E.

    @Yiğit, Kesinlikle katılıyorum. Oyundaki gunplay’e alışmak biraz zaman alabiliyor ama alıştıktan sonra mükemmel olduğunu anlıyorsun. Özellikle vuruş hissi şahane. Muazzam bir gerçeklik katmış adamlar olaya.

    Oyunu geçen sene sindire sindire acele etmeden, ağırdan alarak bitirdim ve tadına doyamadım. Müsait zaman bulunca tekrardan oynayıp bitirmek istiyorum. Bu sefer ağırdan alarak değil, tüm gün başından kalkmayarak oynamak istiyorum hem de :D

  48. Yıl sonu listeleri futbol başlığının olduğu pencerenin yerine geleceği için dünya kupası biter bitmez, pazartesi günü yıl sonu listesi başlığını açacağız.

  49. PA TARİHİNİN EN BÜYÜK ANKETİ

    Önceki sayfada 50 grupluk bir anket yapmıştık ve bayağı da katılım olmuştu. Baktım ki insanlar sevdikleri başka grupları da ekliyorlar, ben de daha kapsamlı bir anket yapayım dedim.

    Aşağıdaki 150 grupluk listeyi kopyalayıp grupların en sevdiğiniz şarkısını cevap olarak yazın. Dinlemediklerinizi boş bırakır ya da silersiniz.

    Tek şarkı yazmak zorunludur.

    MARDUK:
    LEPROUS:
    SIX FEET UNDER:
    SUFFOCATION:
    OBITUARY:
    BLIND GUARDIAN:
    QUO VADIS:
    ENSIFERUM:
    THE HAUNTED:
    AMORPHIS:
    HATEBREED:
    OVERKILL:
    KATAKLYSM:
    CATTLE DECAPITATION:
    HELLOWEEN:
    BORKNAGAR:
    ORPHANED LAND:
    SATYRICON:
    SEPTICFLESH:
    INSOMNIUM:
    VADER:
    SOILWORK:
    SODOM:
    MGŁA:
    THERION:
    DESTRUCTION:
    MERCYFUL FATE:
    KING DIAMOND:
    MOONSPELL:
    GORGOROTH:
    DARK FUNERAL:
    GORGUTS:
    BATHORY:
    CELTIC FROST:
    HAGGARD:
    OBSCURA:
    BOLT THROWER:
    THE BLACK DAHLIA MURDER:
    BETWEEN THE BURIED AND ME:
    ANIMALS AS LEADERS:
    ULCERATE:
    PERIPHERY:
    TIAMAT:
    DOWN:
    SAVATAGE:
    CRADLE OF FILTH:
    THY ART IS MURDER:
    ICED EARTH:
    PARADISE LOST:
    BLOODBATH:
    ANATHEMA:
    KALMAH:
    BEYOND CREATION:
    LORNA SHORE:
    PORCUPINE TREE:
    IMMOLATION:
    DISSECTION:
    NAPALM DEATH:
    NECROPHAGIST:
    HYPOCRISY:
    KORPIKLAANI:
    TRIVIUM:
    THE FACELESS:
    DEATH ANGEL:
    CONVERGE:
    NASUM:
    AVENGED SEVENFOLD:
    DYING FETUS:
    MACHINE HEAD:
    QUEENSRŸCHE:
    DIO:
    AGALLOCH:
    MYRATH:
    SYMPHONY X:
    ACCEPT:
    MESHUGGAH:
    ABORTED:
    1349:
    ALCEST:
    BLUT AUS NORD:
    ANAAL NATHRAKH:
    SLUGDGE:
    DIMMU BORGIR:
    EMPYRIUM:
    DRUDKH:
    FUNERAL MIST:
    KVELERTAK:
    FINNTROLL:
    IHSAHN:
    SHINING (Swe):
    SHINING (Nor):
    MELECHESH:
    MOONSORROW:
    PRIMORDIAL:
    HATESPHERE:
    VENOM:
    SAMAEL:
    TAAKE:
    MISÞYRMING:
    WINTERSUN:
    DEVIN TOWNSEND:
    ATHEIST:
    MISERY INDEX:
    GOREFEST:
    VOLBEAT:
    SPAWN OF POSSESSION:
    FALKENBACH:
    HATE ETERNAL:
    THE DILLINGER ESCAPE PLAN:
    SOULFLY:
    GOROD:
    FIRST FRAGMENT:
    CANDLEMASS:
    HAKEN:
    THEORY IN PRACTICE:
    LOST HORIZON:
    STRATOVARIUS:
    URGEHAL:
    EDGE OF SANITY:
    ANNIHILATOR:
    REVOCATION:
    VEKTOR:
    EVERGREY:
    VOIVOD:
    BELPHEGOR:
    THE OCEAN:
    PENTAGRAM:
    ELUVEITIE:
    CORONER:
    BE’LAKOR:
    MORS PRINCIPIUM EST:
    INCANTATION:
    DARKEST HOUR:
    PSYCROPTIC:
    SUMMONING:
    NE OBLIVISCARIS:
    ORIGIN:
    SCAR SYMMETRY:
    VINTERSORG:
    SOEN:
    ARKONA:
    TOOL:
    SLIPKNOT:
    KORN:
    SYSTEM OF A DOWN:
    LIMP BIZKIT:
    RAMMSTEIN:
    ARTILLERY:
    FEAR FACTORY:
    BORN OF OSIRIS:
    VEIL OF MAYA:

    Eklemeyi unuttuğum en büyük grup kimse -kesin vardır- onu da yazın bu arada.

    northern

    15 yeter, şişmesin.

    Amorphis: In The Beginning (Tales… en iyi amorphis albümüdür)
    Borknagar: Ocean Rise (Nakarat öldürür, bitiş süründürür)
    Therion: Birth of Venus Illegitima (emule’den 500 saatte klibi indirip martina’ya kitlenenler eqlesin)
    Bathory: Necromancy (varg bunu alıp war diye baştan kaydetti ama olur öyle)
    Haggard: Awakening the Centuries (demeyeni vuruyorlar)
    Bolt Thrower: ANTI-TANK AAAAAAAARGHHHHHHHHH!!!!!!
    Tiamat: A Pocket Size Sun (wildhoney gibi bir albüm bir daha gelmez)
    Agalloch: The Hawthorne Passage
    Dimmu Borgir: Perfection or Vanity (nick barker, abimsin)
    Taake: Banjo (zaaaaa)
    Limp Bizkit: Rearranged
    Offspring: The Kids Aren’t Alright (geçen dinledim, sözleri biraz kötü vurdu)
    My Dying Bride: A Doomed Lover (2004-2007 arasını itinayla yedi bu albüm)
    Acid Bath: Tranquilized (hala unutamıyorum bu albümü)
    Pentegram: Puratu (en iyi şarkıları)

    Erhan

    @Ahmet Saraçoğlu, İki yıldan beri 2010-2019 arası en iyi albümler anketi istiyorum. Bence asıl büyük anket o olur Saraçoğlu. Duy sesimi.

    Yiğit

    @Erhan, +1

    deadhouse

    @Erhan, http://www.pasifagresif.com/2019/12/2000lerin-en-iyi-10-albumu/

    2000 albümlerini çıkar. Geriye kalan albümler istediğin anketin sonuçlarını veriyor.

    Erhan

    @deadhouse, sence bu yeterli mi kanka :D

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu,

    MARDUK: Phosphorous Redeemer
    ENSIFERUM: Slayer of Light
    THE HAUNTED: No Compromise
    AMORPHIS: Sky Is Mine
    HATEBREED: A Call for Blood
    CATTLE DECAPITATION: Bring Back the Plague
    BORKNAGAR:Rhymes of the Mountain
    ORPHANED LAND: Birth of the Three
    SATYRICON: The Wolfpack
    SEPTICFLESH: Narciussus
    INSOMNIUM: Against the Stream
    SOILWORK: Strangler (aşırı zor soru, FNF’deki bütün şarkıları yazabilirim aslında haha)
    MOONSPELL: Ruin and Misery
    BATHORY: To Enter Your Mountain
    CELTIC FROST: Domain of Decay
    THE BLACK DAHLIA MURDER: Deathmask Divine
    BETWEEN THE BURIED AND ME: White Walls
    PERIPHERY: Garden In the Bones
    TIAMAT: Undressed
    CRADLE OF FILTH: Saffron’s Curse
    THY ART IS MURDER: Deathe Dealer
    ICED EARTH: A Question of Heaven
    PARADISE LOST: First Light
    BLOODBATH: Cry My Name
    ANATHEMA: Angels Walk Among Us (dinleyemediğim en sevdiğim şarkılardan, üzücü anılar..)
    KALMAH: The Evil Kin
    PORCUPINE TREE: Blackest Eyes
    DISSECTION: Where Dead Angels Lie (bu da çok zordu)
    NAPALM DEATH: When All is Said and Done
    NECROPHAGIST: Seven
    HYPOCRISY: Eraser
    TRIVIUM: Throes of Perdition
    NASUM: Relics
    AGALLOCH: Falling Snow (üniv.’e başladığım yılın fon müziklerinden vay be)
    MYRATH: Believer
    MESHUGGAH: Combustion
    ABORTED: Gloom and The Art of Tribulation
    ALCEST: La Nou Naissent les Couleurs Nouvelles
    ANAAL NATHRAKH: So Be It
    DIMMU BORGIR: Borderskapets Ring
    DRUDKH: Sunwheel
    KVELERTAK: Bratebrann
    IHSAHN: After
    MELECHESH: Sacred Geometry
    MOONSORROW: HUUTO (ölene kadar sadece bunu dinleyebilirim sanırım)
    PRIMORDIAL: God’s Old Snake
    HATESPHERE: Last Cut Last Head
    WINTERSUN: Battle Against Time
    DEVIN TOWNSEND: Rain City (Bu da 2014′de işe giriş anılarıma fon müziği)
    SOULFLY: Innerspirit
    HAKEN: Earthrise
    EDGE OF SANITY: Of Darksome Origin
    EVERGREY: Forever Outsider
    THE OCEAN: Ordovicium The Glaciation of Gondwana
    PENTAGRAM: Stand to Fall
    ELUVEITIE: The Somber Lay
    MORS PRINCIPIUM EST: Life In Black
    SCAR SYMMETRY: Slaves to the Subliminal
    ARKONA: Serbia
    TOOL: Rosetta Stone
    SLIPKNOT: Before I Forget
    KORN: Make Me Bad
    LIMP BIZKIT: Hold On (Bu sefer gece yolculuğu anıları…Bunu bir dinlemenizi öneririm bildiğiniz Limp Bizkit ile alakası yok)
    RAMMSTEIN: Keine Lust

    Merdomerdo

    @Ahmet Saraçoğlu, Valla yıllardır dinlemediğim grupları yeniden dinledim anketler sayesinde, sağol Ahmet Abi :D

    MARDUK: Afrika
    LEPROUS: The Flood
    SUFFOCATION: Pierced from Within
    OBITUARY: The End Complete
    BLIND GUARDIAN: Valhalla
    QUO VADIS: Silence Calls the Storm
    THE HAUNTED: Bury Your Dead
    AMORPHIS: Black Embrace
    HATEBREED: Defeatist
    OVERKILL: Nothing to Die For
    CATTLE DECAPITATION: Manufactured Extinct
    HELLOWEEN: I Want Out
    BORKNAGAR: Erodent
    ORPHANED LAND: Like Fire to Water
    SATYRICON: Du Som Hater Gud
    INSOMNIUM: Ephemeral
    VADER: The Wrath
    SOILWORK: Light the Torch
    SODOM: Bombenhagel
    MGŁA: EiF I
    DESTRUCTION: Bestial Invasion
    MERCYFUL FATE: Buried Alive
    KING DIAMOND: Tea
    GORGOROTH: Ødeleggelse od Undergang
    DARK FUNERAL: Where Shadows Forever Reign
    GORGUTS: Disincarnated
    BATHORY: Dies Irae
    CELTIC FROST: Into the Crypts of Rays
    BOLT THROWER: World Eater
    THE BLACK DAHLIA MURDER: What a Horrible Night to Have a Curse
    PERIPHERY: Scarlet
    DOWN: Swan Song
    SAVATAGE: Holocaust
    PARADISE LOST: Victim of the Past
    BLOODBATH: Cancer of the Soul
    LORNA SHORE: https://youtu.be/Cpwhl4FqJ4w Bu :D
    IMMOLATION: Father You Are Not a Father
    DISSECTION: Beyond the Horizon
    NAPALM DEATH: Suffer the Children
    NECROPHAGIST: Stabwound
    TRIVIUM: Ascendancy
    DEATH ANGEL: The Devil Incarnate
    CONVERGE: The Broken Vow
    NASUM: Relics
    AVENGED SEVENFOLD: Bat Country
    DYING FETUS: Subjected to a Beating
    MACHINE HEAD: Bite the Bullet
    DIO: We Rock
    AGALLOCH: Of Stone Wind and Pillor
    ACCEPT: Restless and Wild
    MESHUGGAH: Do not Look Down
    ABORTED: Coronary Reconstruction
    1349: Satanic Propaganda
    ALCEST: Protection
    BLUT AUS NORD: Tellus Mater
    ANAAL NATHRAKH: Forward!
    DIMMU BORGIR: In Death’s Embrace
    FUNERAL MIST: Shedding Skin
    KVELERTAK: Kvelertak
    PRIMORDIAL: Where Greater Men Have Fallen
    VENOM: Don’t Burn the Witch
    TAAKE: Du Ville Ville Vestland
    MISÞYRMING: Og er haustið líður undir lok
    ATHEIST: On They Slay
    GOREFEST: From Ignorance to Oblivion
    VOLBEAT: Becoming
    THE DILLINGER ESCAPE PLAN: Gold Teeth on a Bum
    SOULFLY: Carved Inside
    CANDLEMASS: Samaritan
    URGEHAL: Goatcraft Torment
    ANNIHILATOR: King of the Kill
    REVOCATION: A Debt Owed to the Grave
    VEKTOR: Tetrastructral Minds
    VOIVOD: Brain Scan
    PENTAGRAM: Unspoken
    INCANTATION: Christening the Afterbirth
    SLIPKNOT: (sic)
    KORN: Got the Life
    SYSTEM OF A DOWN: Aerials
    RAMMSTEIN: Du Riechst so Gut
    ARTILLERY: By Inheritance

    alican kina

    @Ahmet Saraçoğlu,

    LEPROUS: Thorn
    BLIND GUARDIAN: into the storm
    QUO VADIS: hunter killer
    THE HAUNTED: bury your dead
    AMORPHIS: black winter day
    CATTLE DECAPITATION: mammals in babylon
    BORKNAGAR: the earthling
    ORPHANED LAND: ocean land
    SATYRICON: phoenix
    SEPTICFLESH: rising
    VADER: this is the war
    SOILWORK: rejection role
    MERCYFUL FATE: melissa
    KING DIAMOND: beyond this wall
    OBSCURA: anticosmic overload
    BETWEEN THE BURIED AND ME: sun of nothing
    ANIMALS AS LEADERS: tooth and claw
    TIAMAT: do you dream of me
    DOWN: stone the crown
    SAVATAGE: handful of rain
    BLOODBATH: eaten
    ANATHEMA: lost control
    PORCUPINE TREE: anesthetize
    DISSECTION:where dead angels lie
    THE FACELESS: Autotheist Movement III
    DYING FETUS: kill your mother
    QUEENSRŸCHE:eyes of a stranger
    AGALLOCH: our fortress is burning ii
    ACCEPT: fast as a shark
    MESHUGGAH: bleed
    ALCEST: souvenirs d’un autre monde
    EMPYRIUM: ode to melancholy
    IHSAHN: the eagle and the snake
    PRIMORDIAL: empire falls
    TAAKE: Over Bjoergvin Graater Himmerik V
    WINTERSUN: sadness and hate
    DEVIN TOWNSEND: hyperdrive
    MISERY INDEX: you lose
    VOLBEAT: guitar gangster and cadillac blood
    THE DILLINGER ESCAPE PLAN: one of us is the killer
    GOROD: Sailing Into the Earth
    LOST HORIZON: highlander
    EDGE OF SANITY: black tears
    ANNIHILATOR: alice in hell
    REVOCATION: dismantle the dictator
    THE OCEAN:Rhyacian
    SCAR SYMMETRY: illusionist
    VINTERSORG:a metaphysical drama
    TOOL:10,000 Days (Wings Pt 2)
    SYSTEM OF A DOWN:toxicity
    RAMMSTEIN:mein herz brennt

    ismail vilehand

    Çok göz yormaya başladı ve yazması da zor oluyor diye ben bu işi playliste çevirdim. Daha pratik oldu sanki:

    https://spoti.fi/3uZCAj7

    deadhouse

    @ismail vilehand, Ben bu ankete baştan beri anlam veremedim. Yanlış anlamayın dostlar müzik zevklerinize çok saygı duyuyorum ama 150 grubun hangi şarkısını sevdiğinizi okuyacak kadar geniş değilim. Hani tek bir kişi yazsa neyse herkesin onlarca grubun hangi şarkısını beğendiğini okumak gerçekten yorucu. Beynim almaz.

    Bence en fazla 15 grup falan olmalıydı.

    Fogs Kiss

    @Ahmet Saraçoğlu, MARDUK: Dracul Va Domni Nou in Transylvania
    SUFFOCATION: Torn in Entrallment
    OBITUARY: Slowly We Rot
    BLIND GUARDIAN: Mordred’s Song
    ENSIFERUM: Victory Song
    AMORPHIS: Black Winter Day
    HATEBREED: Looking Down the Barrel Of Today
    OVERKILL: Coma
    CATTLE DECAPITATION: Manufactured Extinct
    HELLOWEEN: Keeper Of the Seven Keys
    BORKNAGAR: The Genuine Pulsw
    SATYRICON: Immortality Passion
    SEPTICFLESH: Anubis
    INSOMNIUM: Where the Last Wave Broke
    VADER: Dark Age
    SODOM: City Of God
    MGŁA: Exercises in Futility VI
    MERCYFUL FATE: Evil
    KING DIAMOND: At the Graves
    MOONSPELL: Alma Mater
    GORGOROTH: Prosperity and Beauty
    DARK FUNERAL: Shadows over Transylvania
    GORGUTS: Stiff and Cold
    BATHORY: A Fine Day to Die
    CELTIC FROST: Circle Of the Tyrants
    HAGGARD: Per Aspera ad Astra
    OBSCURA: Septugaint
    BOLT THROWER: The Killchain
    THE BLACK DAHLIA MURDER: Kings Of the Nightworld
    SAVATAGE: Hounds
    CRADLE OF FILTH: Malice Through the Looking Glass
    THY ART IS MURDER:
    ICED EARTH: Dear Desolation
    BLOODBATH: Outnumbering the Day
    ANATHEMA: Deep
    KALMAH: The Groan Of Wind
    BEYOND CREATION: Omniprecent Perception
    LORNA SHORE: To the Hellfire
    PORCUPINE TREE: Blackest Eyes
    IMMOLATION: Fostering the Divide
    DISSECTION: Thorns Of Crimson Death
    NECROPHAGIST: Epitaph
    HYPOCRISY: Killing Art
    TRIVIUM: Kirisute Gomen
    THE FACELESS: Ancient Covenant
    DEATH ANGEL: Voracious Souls
    AVENGED SEVENFOLD: Afterlife
    DYING FETUS: Justifiable Homicide
    MACHINE HEAD: Slanderous
    QUEENSRŸCHE: Eyes Of A Stranger
    DIO: Last in Line
    AGALLOCH: Limbs
    SYMPHONY X: Paradise Lost
    ACCEPT: Teutonic Terror
    MESHUGGAH: Bleed
    DIMMU BORGIR: Tormentor Of Christian Souls
    EMPYRIUM: Ensemble Of Silence
    MOONSORROW: Sankarihauta
    SAMAEL: Baphomets Throne
    TAAKE: Myr
    WINTERSUN: Sleeping Sun
    GOREFEST: For the Masses
    SPAWN OF POSSESSION: Lash by Lash
    CANDLEMASS: Well Of Souls
    THEORY IN PRACTICE: Shapelifter
    LOST HORIZON: Cry Of A Restless Soul
    STRATOVARIUS: Coming Home
    URGEHAL: Goatcraft Torment
    EDGE OF SANITY: Crimson pt 1
    ANNIHILATOR: Alice in Hell
    REVOCATION: Diabolical Majesty
    VEKTOR: Asteroid
    BELPHEGOR: Stigma Diabolicum
    PENTAGRAM: Behind the Veil
    ELUVEITIE: İnis Mona
    CORONER: Masked Jackal
    BE’LAKOR: In Parting
    MORS PRINCIPIUM EST: İn Torment
    SUMMONING: Old Mornings Dawn
    TOOL: Vicarious
    SLIPKNOT: Sulfur
    SYSTEM OF A DOWN: Toxicity
    RAMMSTEIN: Sonne
    ARTILLERY: Bombfood
    FEAR FACTORY: Replica
    BORN OF OSIRIS: Empires Erased

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, ODRAZA: Rzeczom

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.