# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,294 yorum var

  1. Melkor says:

    Elizabeth’in ölümü üzerine evde şampanya patlattık hahah. Kraliyet ailesinin köküne sıçayım. Hepsini taramak lazım.

    deadhouse

    @Melkor, Fonlanmış medya ve fonlanmış sözde aydınlar haftalarca kafamızı sikecekler, Kraliyet Köpekleri.

    Melkor

    @deadhouse, Siktir et o yavşakları. Bunlara karşı kesinlikle bolşevikler gibi olmak lazım. Adamların nadir yaptıkları iyi işlerden biri romanovların hepsini taramaktı.

    Twat

    @Melkor, bir emperyalist daha geberdi gitti. Geç oldu ancak hiç ölmemesinden iyidir. Şarap açtım. Darısı diğerlerinin başına. 🥂

    Twitter’da Ruanda muhalefet liderinin baş sağlığı dilediğini “çık çılışkındı ı yıştı bili çışıyırdı” vs. dediğini gördüm. Ulan sen Ruanda cumhuriyeti’nin emperyalizme kafa tutmuş, onları ülkeden siktir etmiş kurucusunun ardılı bir partinin liderisin. Sana mı kaldı senin ülkeni sömürmek isteyenlerin torununa ve zihniyetine başsağlığı dilemek!

    Rust in Peace.

    @Melkor, şampanya patlatacak bir şey yok ki, kadın 96 yaşında etrafında ailesi varken huzurlu bir şekilde kalesinde vefat etti. Bundan daha iyi bir ölümü kim nereden bulacak?

    Melkor

    @Rust in Peace., Yok doğru diyosun abartmak için öyle yazdım.

  2. ismail vilehand says:

    Gayrimeşru İslamik-faşist hükümetin saraydan yönettiği ülkenin insanları, kendi ülkesinde olan bitene çıt çıkarmayıp, formaliteden yerinde duran sikko bir kraliçenin ölümüne sevinince beni bir gülme alıyor. İran halkına yazıklar olsun.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, öldüğü yaş da 96…

    Yiğit

    @ismail vilehand, uzun süredir okuduğum en haklı yorum. Sorsan pek de devrimcidir bu tipler.

    Adamların en azından işe yarayan bir parlamentosu var. Senin ülkende o da yok birader. Tek adamın ağzının içine bakıyor koca ülke. Bir monarşi veya dikta tepkisi koyulacaksa çok uzağa gitmeye gerek yok. Ağlanacak halimize gülüyoruz gerçekten. M

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, şöyle abukluklar da var. Siz ne alaka aq

    https://twitter.com/JeffBecerra/status/1567967562033500169

    hickdead

    @Ahmet Saraçoğlu, jeff possessed’in tüm sosyal medya hesaplarını kendi kişisel hesabı olarak baya aktif kullanıyor. twitch’de oyun falan da oynuyo hatta. ömrü tekerlekli sandalyede geçmiş bir adam neticede. interneti ergen gibi kullanmasını buna bağlıyorum şahsen. grubun imajı konusunda kaygılanmadığı belli.

  3. deadhouse says:

    Yeryüzünün dört bir tarafını sömürgeleştiren, onlarca ulusun, medeniyetin kültürel, ekonomik, tarihsel zenginliğini yok eden köleci Kraliyet ailesinin Kraliçesinin ölümüne sevindiğimiz için özür dileriz.

    Birkaç ay önce Rusya şöyle, Putin böyle diyordunuz? Niye İslamik-Faşist hükümetinizle ilgilenmek yerine yabancı devletlerin problemlerini dile getirdiniz? İran halkına yazıklar olsun.

    Göte göt demek suç değildir, gülünç hiç değildir. Bir yerde bir yanlış varsa bunu dile getirmek en doğal haktır.

    Ulan daha 80′lerde anasının amını siktiğimin İngiliz ordusu İngiliz Kraliyet ailesi adına garibim Arjantin’e savaş açtı, binlerce km öteye gidip Falkland adalarını zorbalık kullanarak işgal etti. Ne yapalım yani ülke bok durumda diye dünyadaki diğer boktanlıklara susalım mı?

    Yiğit

    @deadhouse, aktif olarak insanlık suçu işleyen birini dile getirmekle 96 yaşında pasif bir kraliçeyi dile getirmeyi bir tuttuğun için tebrik ederim.

    O zaman sana da sorarlar madem batının 40 senelik işgallerine bu kadar ses ediyorsun da hastane vs bombalayıp 2022 yılında toprak işgal edip sivil öldüren Rusya’ya niye laf etmiyorsun? 10 lafından 9′u batı, ama işgalci Rusya’ya tek bir laf ettiğini hatırlamıyorum. Bunu sana bok atmak için değil, bize yönelttiğin ithamın senin için de geçerli olduğunu belirtmek için söylüyorum. Yoksa neye saldırdığını önemsemiyorum.

    Ayrıca krallık ile İran’daki tek adam rejimi arasındaki korelasyonu es geçmen de çok talihsiz olmuş. Neyi gülünç bulduğumuzu anladığına emin değilim. Adam diyor senin ülkende dikta rejimi var, kralın alası var, sen ise buna sesini çıkaramayıp tamamen pasifize olmuş ve fosile dönmüş bir kraliçenin ölümüne seviniyorsun. Bunun Rusya ile ne alakası var? Ha Putin diktatörünü de bizdeki diktatörle bağdaştırıp ikisini de gömüyoruz yeri geldiğinde, o konuda haklısın.

    Yiğit

    @Yiğit, gerçi kime laf anlatıyorsam. Ne dersem diyeyim, ne kadar mantıklı konuşursam konuşayım senin gözünde batı medyası tarafından kör edilmiş bir ahmak olacağım.

    deadhouse

    @Yiğit, Aklından öyle bir şey geçirme. Saygı duyuyorum sana. Düşüncelerimiz farklı olabilir, bu birbirimize kötü niyetli davranacağımız anlamına gelmiyor. ismail vilehand harika bir insan. İdeolojik olarak farklı yerlerdeyiz diye insanları kötü niyetli yaklaşmam. Tartışma şeklim sert, bundan mutluluk duymuyorum.

    Sıkıntım şu ki ilgilendiğim bir konu konuşulduğu zaman kayıtsız kalamıyorum. Her insanın zaafları vardır.

    Melkor

    @deadhouse, Sikko kelime oyunları yapıp laf sokulması çok acıklı ya. Polemik çıkmasın diye cevap da vermedim. Kimin nelere tepki verebildiği pa’dan belli olmuyor tabi. Olur öyle şeyler.

    Yiğit

    @Melkor, kimin nelere tepki verebildiği belli olmuyor ama sınıfsal bilincimiz olmadığını direkt anlıyorsun. SEN KAHİN MİSİN?

    Melkor

    @Yiğit, Alındın mı sen kıyamam ya. İngiltere parlementosu övdüğün kısım sınıfsal bilinçli halin mi senin ahaha. Kusura bakmayın siz başlattınız. Durduk yere yok kraliçenin ölümüne sevinip bizimkine karşı ne yapmışlar ayakları yaparsınız cevabınızı alırsınız. Sebepli veya sebepsiz şekilde neye sevinip, üzüleceğimizi size soracak değiliz.

    ismail vilehand

    @Melkor, PA aslında Cybertron, biz de Autobotlar ve Decepticonlar olarak sürekli hakimiyeti ele almak çarpışıyoruz. Bu raundu siz almış olabilirsiniz ama intikam için geri geleceğiz.

    Ahahaha. Adam ciddi ciddi burda gruplaşıp çatıştığımızı falan düşünüyor. “İlk kanı siz döktünüz…” falan demiş bir de. Sabah sabah hiç güleceğim yoktu gerçekten. Durun bir de random güleyim asdfjafgs

    Rust in Peace.

    @deadhouse, sevinmek için sebebiniz yok ki. Ölümden kaçabilen kimse yok, bu kadın da bir insanın görebileceği en iyi ölümlerden birini gördü. Zaten yıllardır bir işlevi de yoktu, ölmesinin kimseye bir faydası olmadı. Sevinmek için gerçekten bir sebep göremiyorum ben, garip geliyor bana.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Rust in Peace, tarihin görüp görebileceği en iyi albümlerden birinin adını taşıyorsun. Mevzu Melkor’un dediği gibi mesele 96 yaşında bir Kraliçenin yatağında ölmesi değil. Kraliçe bir sembol. Tabii herkesin hayata bakışı farklı. Senin için belki hava hoştur, belki başkası için hava hoş değildir. İnan sabaha kadar sayfalarca yazı yazsak fikrini değiştiremeyiz.

  4. Melkor says:

    Gram sınıfsal bilinci olmayan insanlara allan belası bir kraliçenin ölümünden sonra neden sevindiğimizi anlatmak zorunda kaldık. Mevzu elizabeth değil anlamadılar aq ahah. Evren bir daha göstermesin.

    Drochshaol

    @Melkor, Üstte bolşeviklerin yaptığı birkaç doğru işten biri yazmışsın burada da sınıfsal bilinç deyince merak ettim ideolojik olarak kendini nereye konumlandırıyorsun? Dalga geçmiyorum meraktan soruyorum.

    deadhouse

    @Melkor, Abi anlayan anladı, anlamayan anlamadı. Yapacak bir şey yok. 15 yıllık arkadaşım bir ara insancıl(!) kapitalizm istiyorum dedi. Cevap vermedim adama. Gerçekten kendimi yormak istemedim. Üzüldüm kendisi için.

  5. woodenpint says:

    Duyduğum en iyi Lemmy Kilmister taklidi bu, inanılmaz

    https://youtu.be/J6WdsugwI2s?t=46

    Raddor

    @woodenpint, bu da çok iyi ama Abbath çıkacak sandım.

    https://youtu.be/wP72p9aMG5s

    woodenpint

    @Raddor, Aaa doğru yav onun cover grubunu nasıl unutmuşum. Neredeyse ayırt edilemeyecek kadar benziyor o da, görüntü olmasa rahat karıştırır yani her gün dinlemeyen biri

  6. AprilRust says:

    Pentagram Makina Elektrika kritiği gelecek mi?

  7. ismail vilehand says:

    Bill Clinton ölse üzülürüm çünkü çok SİKİŞÇİ bir adam.

    Raddor

    @ismail vilehand, buraya komikli bir klip bırakayım da ortalık biraz yumuşar belki.

    https://youtu.be/Qa1wdUkeuvE

    Hadi bir de bonus: 13 yıl öncesinden komik bir haber.

    https://youtu.be/VWCXDCxlKyU

    ismail vilehand

    @Raddor, biraz diri olsa Lemmy bunu fena düdüklerdi yalnız.

    Raddor

    @ismail vilehand, :D

  8. Drochshaol says:

    Pa’da siyaset tartışmalarına bulaşmayı tercih etmiyorum artık. Bir zamanlar yazıyordum ben de Pa’da bazı kimseler ile bozuştuk bundan sonra kimsenin de kalbini kırmak istemiyorum. Zaten buradan yazarak kimseyi de ikna edemeyeceğime göre bu tartışmalar manasız geliyor bana.

    Not: Kraliçenin ölmesine öyle aşırı keyiflendiğimi söyleyemem belki ama üzüldüğümü de söyleyemem zaten kalesinde zenginlik içerisinde rahat içerisinde öldü. Sonu Romanovlar gibi olsaydı o zaman bak işte bir şişe viski açardım bu olayın üstüne.

    ismail vilehand

    @Drochshaol, ömrü boyunca sütlü çayını yudumlayıp amını götünü şılap şulup yalatarak kebap gibi hayat yaşadı ama gören de sanır ki 20 yaşında Afrika’ya ülke sömürmeye giderken çatışmada öldü.

    Drochshaol

    @ismail vilehand, Reddit’de de çok gördüm takip ettiğim communitylerde çok sevindiler ama böyle rahat içerisinde bir ölümü başta ben kendim için isterim. Hastalıktan, kanserden sürünmedi, yoksulluktan 70 yaşında mendil satmak zorunda kalmadı vs. Buna sevinmek bana üzülmekten daha garip geliyor. 2. Elizabeth gitti 3.’sü gelecek aynı bok devam edecek o simge de devam edecek bir gün tamamen halledilir kraliyet ailesi işte o zaman gerçekten çok mutlu olurum.

    deadhouse

    @Drochshaol, En iyisini yapıyorsun. Siyaseti ne babanla, ne arkadaşınla, ne sosyal medyada ne sokakta ne pa’da hiçbir yerde konuşmamak gerek.

    Drochshaol

    @deadhouse, öyle bir de radikal fikirlere sahipsen toplum içinde yalnızlaşıyorsun herkesin tadı kaçıyor. Bir de tabi bunun kendini koruman gerektiği gerçeği de var her insan anlayışlı olmuyor. Bir birey olarak kendimi siyasetten de soyutlayamıyorum en azından ben yapamıyorum bana dokunmayan yılan bin yaşasın mottosuyla da yaşayamam. Bu mottoyu uygulayana, apolitik olana da saygı duyamıyorum. En azından artık çok zıt kutuplarda değilsek insanlarla hiç siyasete girmeyip ilişkilerime devam ediyorum. Farklılıklara da bir noktada saygı göstermek gerekiyor anlaşmak ya da uzlaşmak gerekmiyor.

  9. ismail vilehand says:

    Gündemle alakalı şöyle bir playlist yaptım:

    https://spoti.fi/3DesfWa

    Jose

    @ismail vilehand, niye herkes bu karidan nefret ediyor

  10. deadhouse says:

    Arkadaşlar, Güneş Batmayan Ülke, Güneş Batmayan İmparatorluk, Kraliçe 2. Elizabeth için kimseyle kavga etmem. Bu kadarı fazla bana. Bu kişi için biriyle kavga edersem kendime ihanet etmiş olurum. Asla bunu yapmayacağım.

    M E T A L ♡

    Şarkı da verelim.

    https://youtu.be/nM__lPTWThU

  11. deadhouse says:

    Yüzüklerin Efendisi dizisiyle ilgili hiç yorum görmedim. Yanılmıyorsam sitede Tolkien ve LOTR hayranı epey kişi var. Neler düşünüyorsunuz diziyle ilgili?

    Melkor

    @deadhouse, Lore’u falan geçtim. Görselliği dışında kendi içinde de kötü senaryolu, kötü diyaloglu, mantık hatalarıyla dolu, karakterlere sikko motivasyonlar verilen derinliği olmayan bir dizi. House of the dragon güzel gidiyor. Got’un ilk sezonlarındaki gibi Grr martin’in işin başında olduğu belli oluyor.

    Raddor

    @Melkor, Silmarillion’da Arda yaratılırken Valar şarkı söylüyor. Meleklerin müziğiyle dağlar, ovalar, bayırlar oluşurken Melkor onlara tezat, bozucu bir müzik icra ediyor. O müziğin hep Heavy Metal olduğunu hayal etmişimdir hahah.

    Tolkien müzik sevmezmiş hiç. Karısı Edith çok ilgiliymiş. Evde piyano çalarmış. Tolkien ondan bile hoşlanmazmış. “Anca gam geziyor amk karısı” dermiş.

    Neden? Benim teorim; Tolkien harbi Metalciydi fakat bunu öğrenemeden öldü. Çünkü ne yazık ki Tolkien ile Metal çağdaş değiller. Eğer Tolkien, Metal ile aynı dönemde buluşabilseydi müziğe karşı arayışı son bulacaktı, “İşte bu aq diğer türler neydi öyle gıy gıy gıy” diyecek ve en harbi Headbanger olup saçları uzatacaktı, olmadı.

    Melkor

    @Raddor, Manwe ve diğer valarlar klasik müzik veya jazz icra ederken araya black metal ile girmiş olabilir ahaha. Tolkien’i bilmiyorum da aklıma hemen Christopher Lee geldi. Adam hayatının son demlerinde metal albümleri çıkardı. Muazzam bir insandı gerçekten. Bu arada benim de ismim Arda.

    Noumena

    @deadhouse, ben de ilk üç bölümü izledim. Sosyal medyada gömüldüğü kadar kötü değil ama iyi de değil. Aslında benim derdim bu evrenin diziye aktarılması. Bence çok kötü bir fikir, romanlarda ve filmde efsane bir şekilde kalmalıydı. Bu haliyle ancak asıllarını yaşatıyor maalesef.

    House of the Dragon ise gayet iyi Lotr a göre.

    Yiğit

    @deadhouse, kelimenin tam anlamıyla bok gibi. Yüksek prodüksiyonlu bir bok izlemek istiyorsan Marvel filmlerinden bile daha kötü bir tercih. En azından Marvel filmleri karakterlerini gerçeğe yakın yansıtıyordu, ekrandakinin çizgi romanlardaki Iron Man olduğunu biliyordun. Bunda o da yok.

    deadhouse

    1 milyar dolarlık dizi yapacaklarına 5 filmlik sinema serisi yapsalarmış daha iyi olurmuş. Ya da hiç girmeselermiş bu işe çünkü P.Jackson bile Hobbit’te batırdı. Zorlamamak lazım. Rahat bıraksınlar Tolkien babayı.

    Yiğit

    @deadhouse, Hobbit tek film olsaydı (ki PJ sanırım öyle istemiş ama WB üçleme olmasında diretmiş) ve senaryoyu doldurabilmek için elf-cüce aşkı gibi saçmalıklar eklenmeseydi gayet güzel olabilirdi.

    House of the Dragon çıktığından beri Game of Thrones’u tekrardan izliyorum. Hem hotd bölüm aralarında izleyecek bir şeyim oluyor hem de kız arkadaşım daha önce got izlemediği için onunla da muhabbetini yapıyoruz. Game of Thrones’u tekrar izlemeye başladığımdan beri eskisinden çok daha net fark ettiğim bir şey oldu: Bu senaristler ve yapımcılar hiçbir sikten anlamıyor.

    Bu noktada eseri çekilen kitabın çok önemi var. Hobbit bir masal kitabıydı. Derinlemesine yazılmış karakterler, diyaloglar, olay örgüsü vs yok kitapta. LOTR kitabı ise tam tersine. Bu yüzden beyaz ekrana uyarlanırken senaristlerin ve oyuncunun işi daha kolay. Karakterler çok net çünkü. Senaryoya farklı bir şey ekleyeceğinde bile X karakterin o durumda ne yapacağını çok iyi biliyorsun. Ancak kitap bu kadar altı dolu yazılmış karakterlere ve diyaloglara sahip olmadığında yapımcılar işi eline yüzüne bulaştırıyor. HotD daha sıçmadı ama oradaki karakterlerin derinliği ve diyalogların kalitesi GoT’un yanına bile yaklaşamaz. Aynısı Hobbit-Lotr kıyasında da geçerli.

    Şimdi de hakkında neredeyse sadece olayların tarihsel olarak yazıldığı bir dönemin dizisini çekiyorlar. Rings of Power’ın işleyeceği olaylar aslında acayip ilgi çekici. Üstüne Galadriel ve Elrond gibi izleyicinin gözünde hem tanıdık hem de nispeten detaylı işlenmiş karakterler var. Ama adamlar bunu dahi kullanamamış. Galadriel’in bizim bildiğimiz Galadriel’le hiç alakası yok. Olay örgüsünü ucundan işleyip kendi yazdıkları boktan senaryoyu izletecekler bize.

    ”Yaa yine de güzel olmuş” diyenlere de kılım. Yok abi güzel müzel değil. Sevdiğimiz, hayran olduğumuz evreni sikip atmışlar. Sabaha kadar da anlatırım nasıl siktiklerini. Yahu hiçbir şey yapmalarına gerek yok, eldeki malzemeyi kullansalar yetecekti. Üstüne de sağlam prodüksiyonu bas, al sana mis gibi dizi. Bu kadar kolay mı? Evet, bu kadar kolaydı.

    deadhouse

    @Yiğit, Piyasada sinema/dizi eleştirmeniyim diye dolaşan tipleri cebinden çıkarırsın. Çok iyi yorumlar.

    Yiğit

    @deadhouse, beyaz perde yerine beyaz ekran yazan birinden eleştirmen olmaz bence 😁👍

    Teşekkür ederim.

    Drochshaol

    @deadhouse, Çok iyi başlamadı ama çok da kötü değil ya gömüldüğü kadar. Bence yönetmen belli ki Orta Dünya’dan baya uzak bilmiyor hâkim değil. 2. sezonda yönetmen değişebilir belki bu işin altından Peter Jackson kalkardı ama o da hiç bu riski almaz. Filmde danışman olarak görev yapıyor diye biliyorum ama ilerleyen sezonlarda sikerim yapacağınız işi diyerekten ipleri eline alabilir. :D

    Fazla bir lore yok zaten 2. çağa ait dolayısıyla yönetmenin yazması gerekiyor o noktada bence fazla eleştirmemek lazım. Eleştirilecekse çok saçma bir senaryo yazdığı için karakterlere bir derinlik katamadığı için eleştirilmeli. Hatta ciddi ciddi düşünüyorum senaryoyu yazabilecek bunun altından kalkabilecek birilerini bulmaları lazım aynı zamanda kendisi bir Orta Dünya fanı da olması lazım.

    Spoiler içeriyor bundan sonrası!

    Halbrand mesela kim nereden bağlayacaklar baya merak ediyorum. Sıçadabilirler çok efsane bir şey de çıkarabilirler. Zaten şimdiden hayran teorileri konuşulmaya başlanmış sosyal medyada bakalım işin arkasından ne çıkacak. Öyle ya da böyle 5 sezonu izleyeceğim kendimi bildim bileli, çocukluğumdan beri Orta Dünya hayranıyım çok uzun zamandır, duyurulduğundan beri bekliyordum diziyi.

    Dysplasia

    @Drochshaol, Dizi zaten daha çok kendi yazdığı orjinal karakterleri anlatmak için kitaptan gördükleri karakterleri kullanmışlar gibi hissettiriyor. Elemanların derdi kesinlikle Tolkien evrenindeki karakterlerin/olayların/fenomenlerin hakkını vermek değil gibi. Galadriel bile Halbrand için harcanacak diye düşünüyorum.

    Drochshaol

    @Dysplasia, Biraz öyle olmalıydı zaten silmarilliondan olayları analtırken karakter eklemeliydiler senaryo yazmalıydılar ama bu tamamen başka bir şey Tolkien’in anlattıklarından tamamen kopuk ilerleyecek gibi duruyorlar.

    Dysplasia

    @Drochshaol, Zaten bu çağı seçmelerinin sebebi sağlayacağı özgürlüktü tabii de işte bu tarz evrenlerin hikayelerini yazarken belli şeylerin hakkını vermek gerekiyor. Celebrimbor’u, Silmarilleri döven çekici öyle martıya ekmek atar gibi ortaya atınca, Galadriel’i, elfleri küçümseyince o bağı kuramıyorsun ve yazarların da bu dünyayı yeterince içselleştiremediğini hissediyorun.
    Ben öyle ölümüne bir Tolkien nerdü de değilimdir, evrene de çok hakim olduğumu söyleyemem. Dizi bu haliyle zaten nerd olmayanlar için gayet keyifli bir dizi olarak gidiyor.

    Drochshaol

    @Dysplasia, nerd olmayan için bile iyi gitmiyor şu an nerdüyüm ama izlemeye devam ediyorum belki ilerleyen sezonlarda bir şeyler değişebilir.

  12. Aykut taştan says:

    @ismail vilehand, işte adam gibi adam yorumu. Kendi ülkesinde, ülkenin anasını zikiyorlar tekbir kelime etmezler. Hakketten bro iran halkına yazıklar olsun.

  13. Aykut taştan says:

    @ismail vilehand, birde şunu söyliyimde bazı arkadaşlar üzerine alınmasın yada alınan alınsın. Kraliçe ölümüyle ilgili sosyal medyada okadar hakaretler birde müslümanım diye ortalıkta dolanan tiplerin yazdıklarını okuyunca insan şaşırıyor. Biri yazmız ulan diana ya böyle davrandın hadi öbür tarafta hesap zamanı yok zamanında bunu bunu yaptın atesin bol olsun. Iyiki öldün evde götümüzde şampanya patlattık evde bir bayram şenliği falanlar filanlar. Ya arkadaş yaşları 25 30 yaşında bu ülkede bu sikko rejimden başka birşey görmemiş, ülkenin anasını ağlatmışlar gençlerinin geleceğini dipsiz kuyuya çevirmiş. Sistemin hertarafından pislik akıyor. Bunlara laf söylenmiyor. Zamanın 80ler 90lar yıllarından kitaplar okuyup kafalarına göre siyaset rejimi ve gorüşlerini sindirmeye çalışıp propogandaları yapanlar. Kendi ülkesine gelince tek kelime etmez yada üstü körü tamam bende eleştiriyorum arkadaş sözlerinden ileriye gidemeyen acayip bir guru var. Arkadaş kraliçenin senin hayatın boyunca yaptığı etki şuan başında bulunan dallamaların yaptığının onda biri bile değil. Birde ortalikta emekli dayılar çıkıp hayatım süper ekonomidende herşeydende memnunum diyen dayılar varya ayar oluyorum. Yabancı ülkelerde emekliler mis gibi geçinip yemesinden içmesine kadar her sene 3 veya 4 ay farklı ülkelerde tatil yapıyor. Bizim emekliler adamcağız ay başını zor getirip tek eğlencesi mahalle kahvesine gidip akranlarıyla buluşmak olan şimdi gidemiyor hatta gitsede çay içmeye bile paranın hesabını düşünüyor ama sorunca biz çok iyiyiz. Valla sizlerin ölümünden daha çok kraliçenin ölümüne üzülüyorum. Birde eski ülkelerin başkanlarının ölmerinden büyük bir keyif alan kitle var ki. Hayret ediyorum. Eski devlet adamları tamam yanlışlar filan yapıyorlardı da bari herifler yapıcam edicem diyince yapıyor her nekadar rakiplerinin yalnış olduğunu düşünsede yaptığı yalnışın arkalarında sonuna kadar duruyorlardı. Bir karizmalık vardı. Şimdiki gibi dünya geleninde buluna ülke liderleri gibi dansöz değillerdi. Sonuca gelirsem valla kralicenin ölümüne ne çok üzüldüm nede çok sevindim. İsmailin dediği gibi formaliteden yerinde duran patates püresi pişmaniye olmuş biri öldüğü için sevinenleri gerçekten benide bir gülme alıyor.

    TAAKE

    @Aykut taştan, aynen hocam,bizim millet kendi boktan durumunu kabul edemeyip-aslında çok iyi biliyor-başkasının en ufak kötü durumuna ahkam kesiyor,neymiş 96 yaşındaki kadın ölmüş,ulan sanki sen ölmeyeceksin,bu milleti üstün gören en ağır milliyetçi Atsız bile Bu ülke delilerle, gerizekalılarla, ruh hastalarıyla doludur demiş,adam bile kabul etmiş,çok da haklı bizim millet gibi acayip,insanı yoran yok

  14. çaksu says:

    Terapi niyetine PA’ya hediyem olsun. Aşkım Vi Hart’tan..

    https://youtu.be/EdyociU35u8
    Doodling in Math Class: DRAGONS

    https://youtu.be/dsvLLKQCxeA
    Doodling in Math Class: Dragon Dungeons

    https://youtu.be/Oc8sWN_jNF4
    Doodling in Math Class: Dragon Scales

    Üçünü de izleyen varsa.. en sondaki şaka omg <3

  15. Toplu mesaj silmek istemiyorum artık.

    Kraliçenin ölümü üzerinden de kavga edilmesin ÇOK RİCA EDİYORUM.

    Bundan sonra bu konuda yorum yaparsanız yayınlanmayacak, çünkü yine aynı yere gidiyoruz belli ki.

    Ahmet Saraçoğlu

    Siteye en çok, belki de tek zarar veren şey bu artık belli oldu. Saatlerimi verip kritikler yazıyorum, haber giriyorum, röportajlar yapıyorum sonra altında birbirine laf sokma yarışına giren insanlar görmek cidden çok asabımı bozuyor. Bir de matah bir konu olsa bari. Artık yeter harbiden. Yukarıdaki mesajları da ilk müsait olduğun anda sileceğim, bundan sonra da siyasi yorum yapıldığında direkt sileceğim hiç tamamını bile okumadan. İsteyen Twitter’da istediğini yazsın.

  16. deadhouse says:

    The Best

    Wagner
    Bach
    Beethoven
    Tchaikovsky
    Schubert
    Chopin
    Prokofiev
    Mahler

  17. Kürşat says:

    Pentagram’ın yeni albümü bok gibi olmuş. İnanılmaz kötü.

    woodenpint

    @Kürşat, Albüm Seek and Destroy ile kapanıyor. Niye abi? Bi de bu grupta niye 8 kişi var? Acapella grubundan hallice oldukları halde niye şarkının birinde vokaller tamamen efektli? Özellikle albümün ilk yarısı tarifsiz kötü

    deadhouse

    @woodenpint, 8 kişi olmalarının sebebi grubun 3. adının (malum diğer adı Mezarkabul) Turkish Anatolian Metal Band olmasıdır.

    Kürşat

    @woodenpint, Grup Destan mısınız diye sormadım değil. Bilerek kötü yapsalar ancak bu kadar olurdu. KASDAV grubu gibi olmuş koca koca adamlar.

    Yiğit

    @woodenpint, çünkü hala dinlenmelerinin sebebi nostalji mastürbasyonu. Gençliğinde biraz metal-rock müzik dinlemiş tipler ”aa bizim eskiler hep toplanmış” kafasına girip dinliyor pentagram’ı. 8 kişi olmaları o nostaljik hissiyatı katlıyor. Youtube yorumlarında demek istediğimi daha iyi anlayabilirsin.

  18. ismail vilehand says:

    Asıl problem Pentagram’ın kötü albüm yapması değil, birilerinin onlardan iyi albüm beklemesi.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Seek and destroy coverlamışlar. Bir Metallicasever olarak dinleyip yorumlarsan sevineceğim.

    ismail vilehand

    @deadhouse, dinledim. Çok manasız saçma sapan bişey.

    Hatta albümü sabredip komple dinledim, Türkiye’nin en köklü ve eski metal gruplarından biri bunu yapıyorsa vay halimize.

    Türkiye’nin uzak ara en çok tanınan metal grubunun yaptığı protest şarkı ve klip:

    https://youtu.be/xmWY_6iOyFg

    Türkiye’de sevilen ama popülerlik olarak ilk 10′a anca girecek bir rapçinin yaptığı protest şarkı ve klip:

    https://youtu.be/9cxF4FtjDbU

    Başka sözüm yok hakim bey.

    Sonra kimse gelip “Çocuklar rap dinliyor metal sevmiyor.” diye ağlamasın. Fark ortada.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Vokalist bir yerde vokali artık “pop vokal” olarak söylüyor. Pop, country gibi türlere dönüştürüyor şarkıyı. Çok rahatsız oldum bundan.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Valla mesele sadece protestlik olsaydı Murder King diye bir antitez sunardım.

    Yiğit

    @ismail vilehand, yani dünyada durum çok mu farklı sanki? Rap’in çok daha fazla dinleniyor olmasının Pentagram veya Gazapizm arasındaki kalite farkıyla hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum şahsen. Aradaki kalite farkı tam tersi yönde olsaydı bile durum pek değişmezdi.

    Kürşat

    @ismail vilehand, Yani abi, geçmişte kalburüstü tatlı albümler çıkarmış adamlar. Ama şu albüm… Düşman götüne yani. Umut Kuzey organizatörlüğündeki festivallere giden gencolar için bile kötü ya.

    Cryosleep

    @Kürşat, Unspoken’a kadarki diskografisi gerçekten güzel de ondan sonrası felaket. Hele şu son albüm… Bir kere dinledim ve yetti, afedersiniz ama yarrak gibi.

    Drochshaol

    @ismail vilehand, Gerçekten öyle dinlemeyi düşünmüyorum hele de Seek and Destroy coverını gördükten sonra valla metallica’ya soğudum o kadar kötü olmuş düşman başına.

    Retrokafa

    @ismail vilehand, hahhah pera ya albüm yapan adamlar bunlar ne bekliyosunuz? hayatında ilk kez scream vokali hayko cepkinden duymuş,hatta onun icad ettiğini düşünen cocuklar dinliyor pentagram

    woodenpint

    @ismail vilehand, Abi şunlara baksanıza. Kafayı yemiş millet.
    https://eksisozluk.com/entry/142511675

    Yiğit

    @woodenpint, buna patladım. Z kuşağına laf sokması, albüme şaheser demesi, tc eziklemesi, öz değerler, whataboutism, strawman… Her detayıyla harika bir entry.

    Not: Gen Z

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Albümün prodüksiyonu dışında itin götüne sokulacak bir albüm olduğunu düşünmüyorum. Yani Pentagram’dan başka bir şey bekleyen mi vardı da ortaya bunu koyunca herkes hayal kırıklığına uğradı? Senelerce pop yapmış elemanlarını geri toplayıp ortaya da ortalama bir hard rock/ heavy metal albümü çıkarmışlar işte. Ha şu albüme bakıp da ‘babalar tecrübesini konuşturmuş’ da denmez amına koyim, o ayrı. Bu adamların potansiyeli budur yani. Seek and Destroy’daki oryantalist gamlar da gayet eğlenceli olmuş.
    Ama bu prodüksiyonun bi savunması yok. 8 kişiler bir de.

  19. Boba Fett says:

    Konuda çok fazla Elizabeth tartışması olmuş ama bunun foyasını 10 yıl önce Tobias Forge şu mısralarında ifşa etmişti zaten:

    She was an evil woman with an evil old soul
    Piercing eyes emotionless
    a heart so black and cold

    Başka söze gerek yok, İsveçli bir grup bile 2. Elizabeth için böyle şeyler söylüyorsa oturup düşünmemiz lazım.

    Ayrıca Pentagram falan geçin abi zaman ayırmaya değmez. Yunanistan yanımızda bir sürü grup çıkarıyor biz de hala Pentagram falan filan cart curt, Pentagram isteyen TDM olanını dinlesin bizimkiyle uğraşmasın.

    Mehmet Yüce

    @Boba Fett, Yalnız o şarkı Macar kontes Erzsebet Bathory için yazılmamış mıydı?

    Boba Fett

    @Mehmet Yüce, Tüh öyle miydi?

  20. ismail vilehand says:

    Keşke Californication bitmeyip 20 sezon falan sürseydi.

    owlbos

    @ismail vilehand, tadında bitti bence abi ya.

  21. Melkor says:

    Vay be godard’da gitti.

  22. Kürşat says:

    Bir yıldır falan 2000ler ortası warped post-hardcore tarzı scene müziklerine sardım. Çok güzel çok farklı işler varmış, çokpismetalciliğime zeval gelecek diye kaçırdığım burun kıvırdığım.

  23. Şu andan itibaren çıkacak yaklaşık 15 haber bir süredir bekleyen, zamansızlıktan giremediğim haberler (bir gelişme olduğunda aralarına güncel haberler de girebilir tabii). Gecikmeler için kusura bakmayın.

  24. Kürşat says:

    TBDM, Brian vokalde olacak şekilde bir tribute konseri düzenlemeyi planlıyormuş. Brian vokalleri yapacağı için de pek sevgili Ryan Knight geri dönüyormuş. Bunu yazarken bile hala Trevor’ın öldüğünü kabullenemiyorum. Umarım anısına güzel bir şey olur.

  25. Erutururu says:

    Lonra Shore yeni single’ı Pain Remains’i paylaştı. Bu sefer hiç beklemediğimiz yerden vurmuşlar. Son derece duygusal ve melodik bir şarkı olmuş. Albüme çeşitlilik katması açısından bu tarz şarkılar güzel oluyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=JglOS8TRFp4

  26. deadhouse says:

    Amına koyayım hadi anladık tarım ilacı, gdo, hormon, kimyasal gübre vs. Ulan kanser edin öldürün onu anladık, kabullendik ama bari elmanın da tadı güzel olsun be. Kaç aydır tadı güzel bir elmaya rast gelmedim. Bir elma zevkimiz vardı onu da aldınız elimizden.

    https://youtu.be/-mox5qm9ULQ

    Boba Fett

    @deadhouse, Kebabın, dürümün tadı kaçtı dandik mezelerden yahu ben de kaç yıldır doğru düzgün domates yiyemiyorum.

  27. Arkadaşlar selam. Biz 4 günlüğüne Denizli’ye geldik. Denizli’de olan kimse varsa isterseniz görüşebiliriz. Kimse yoksa ama Denizli’yi bilen varsa, maç izlenen mekân önerirseniz sevinirim. Akşamki Galatasaray maçını bir yerde izleyelim diyoruz ama maç gösteren neresi var bilmiyoruz. Araştırıp buluruz tabii ama tavsiye edebilecek biri varsa diye önce buraya yazayım dedim.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Memleketim olmakla birlikte hem uzun süredir gitmediğim hem de ilgi alanım olmadığı için maç nerede izlenir bir fikrim yok. Ama belediye sanat merkezinin oralarda ayakaltı bir kafe topluluğu mevcut. Şehir merkezinin güzel kısımları ise güney tarafında, Kınıklı – Çamlık bölgesinde ve Üniversitenin çevresinde konumlanmış durumda. Oralardaki çay bahçelerinde veya mekanlarda maç varsa tercih edilebilir diye düşünüyorum.
    Gitmişken de bir kebap yersiniz. Kebapçı Enver olur, Kocabaylar olur, Halil olur.. Olur yani.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, çok sağ ol. Bugün yorgunluktan otele döndük, odada izledik ama yarın öbür gün dediğin taraflara gideriz.

    Yemek konusunda gerekli tüm adımları atacağız, o konuda sıkıntı yok.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Rica ederim, pek yardımcı olamadım. Normalde bu günlerde Denizli’de olma planım vardı aslında; bir aksilik yüzünden iptal oldu maalesef. Keşke gidebilseymişim, iyi denk gelirmiş.

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, Hoşgeldiniz abi benim de memleketim olur canım Denizli’m :) Ama maalesef Antalya’dayım bu hafta yoksa bir bira ısmarlamak isterdim. Maç izlemek için Kınıklı-Kampüs civarında bir çok cafe mevcut, herhangi birine rahatlıkla gidebilirsin abi.

    Bir de ilginizi çekerse Teleferik ve Seyir Tepesi’ni de görün. Pamukkale’yi söylememe gerek bile yok zaten

    Ahmet Saraçoğlu

    @Noumena, biz buraya gelmişiz sen bizim oraya gitmişsin. :) Neyse artık bir sonrakine diyelim. Tamam sağ olasın. Pamukkale’ye gittik, Teleferik ve Seyir Tepesi de bugün.

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, eşimin ailesinden dolayı yarı Antalyalı sayılırım abi :) O yüzden özellikle yazları sık gidiyoruz Antalya’ya. İyi gezmeler size 👍🏻

  28. Melkor says:

    GTA 6 leaklerine baktım, oyun ham olmasına rağmen çiçek gibi gözüküyor. Allan belası take2, trailer yerine oyunu erteler şimdi.

    Yiğit

    @Melkor, kaynak kodları da sızdırılmış sanırım. Ciddi sıkıntı. Ertelenmesi hiç şaşırtmaz.

    Görüntüler dikkate değer. Zaten grafiksel anlamda irdelemek anlamsız çünkü yerleştirme assetler kullanılıyor belli ki. Sızıntı görüntülerin çoğu animasyon testleri.

    Bu tarz sızıntılardan nefret ediyorum. Hiçbir zaman hayır gelmiyor çünkü. Oyunun yapımı sekteye uğruyor. Zamanında half life 2 ertelenmiş bu yüzden, aynısı gta için de olacak gibi. Tloupt2′nin de senaryosu sızmıştı. Manyak bir hikaye sunumu olacakken millet hikayeyi text olarak okuyup daha oyun çıkmadan bokladığı için ciddi zarar görmüştü oyun.

    Sızıntıların sebebinin de pandemi olduğunu düşünüyorum. Zaten görüntülerin pandemi döneminden olduğu düşünülüyor (kullanılan gpu ve win10 sürümlerinden dolayı). Muhtemelen uzaktan çalışırken çalışanlar yaptıkları işin videolarını çekip üst mercilere bir platform üzerinden aktarıyorlardı ve sızan görüntüler de bundan ibaret. Hayırlısı olsun diyelim.

    Ha bir de unutmadan oyunun Vice City’de geçeceği kesinleşmiş oldu. Zaten önceki sızıntılar ve tahminlerde kesin gibi bir şeydi. “VI” numaralı oyunun Vice kelimesiyle birleşiyor oluşundan zaten en başından belliydi bence. Oyunun afişinde de GTA VIce gibi bir ibare görebiliriz.

    Aura magula

    @Melkor, rdr2 nin gta şubesi gibi olacak gibime geliyor yerden silah alma, aynı anda birkaç silah taşıyıp cepden minigun çıkaramama, polise laf atma felan acayip detaylı bir oyun geliyor.Daha 1 saatlik vidyoya bakmadım bakınca analizini buraya yazarım.

    Ama cidden kötü bir olay ya sadece sızıntıyla kalsa neysede kaynak kodları sıkıntı. Take2 da bir teaser yayınlasa duyuru yapsa artık, yani adamların oyun hakkında konuşması için illa hacklenmesi gerek yoksa 50 yıl daha gta 6 haberi yok

  29. Cryosleep says:

    Okulların açılması bana hiç iyi gelmedi. Ciddi depresyona girmiş olabilirim.

    Camboard

    @Cryosleep, yaş kaç? Belki tavsiyelerim olabilir. Ben 39um mesela. Herhangi bir şey bundan 10 sene öncesine kıyasla çok daha kötü.

  30. Rust in Peace. says:

    Yapay zekanın bu kadar gelişmesi ile beraber Eliran Kantor’un işini kaybetmesi yakındır

    Joseph

    @Rust in Peace., Aynısı metal gruplarıde geçerli 😜

    Camboard

    @Rust in Peace., bizzat ai ile uğraşan biri olarak söyleyebilirim ki ai o kadar gelişmedi. Hatta bundan 10 hatta 5 yıl öncesinde hayal edilenin çok çok gerisinde.

  31. feel the groovity says:

    onlarca, yüzlerce kez dinlemiş olsanız bile hala sıkılmadan dinlediğiniz, bayıldığınız şarkılar var mı? misal kendimden örnek vereyim:

    eric johnson – trademark
    riverside – lost
    eric johnson – manhattan (g3 live)
    animals as leaders – kascade
    vinai trinateepakdee – amen
    meshuggah – do not look down
    steve vai – the boy from seattle
    dream theater – another day
    andy timmons – cry for you (live)
    andy timmons – on your way sweet soul
    joe satriani – home

    deadhouse

    @feel the groovity, Symphony X – Egypt, Dream Theater – Lie. Bu iki şarkıya takıntılıyım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @feel the groovity, son 20 yıldır asla sıkılmadığım ve düzenli aralıklarla dinlediğim birkaç tanesi şunlar:

    Soilwork – Rejection Role
    Dying Fetus – Justifiable Homicide
    Cattle Decapitation – Your Disposal
    Lost Horizon – Pure
    Nevermore – Born

    Yakın dönemden de Decapitated – Just a Cigarette ve Blind Guardian – Secrets of the American Gods.

    Rust in Peace.

    @feel the groovity, ISIS – The Beginning And The End
    Gojira – Esoteric Surgery
    Cult of Luna – A Dawn To Fear
    Batushka – Yekteniya II
    Borknagar – Gods Of My World
    Persephone – Stilness is Timeless ve Aathma Pt. I: Universal Oneness
    Wintersun – Sleeping Stars
    Helstar – Aieliaria and Everonn
    Caligula’s Horse – Graves
    The Ocean – Silurian: The Sea Scorpions
    Deathspell Omega – Paracletus’un hepsi
    Revocation – Tragedy Of Modern Ages
    Be’lakor – The Smoke Of Many Fires
    Decapitated – Kill The Cult
    Rivers Of Nihil – Where Owls Know My Name
    Dredg – I Don’t Know
    Villagers Of Ionnina City – Age of Aquarius
    Quo Vadis – I Believe

    Bu sene çıkanlardan, Mantar – Hang’em Low, Allagaeon – Bastards Of The Earth, Inanimate Existence – Endless Waves, Hypermass – The Degenerate Strain, Celeste – Des torrents de coups

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., bak yemin ederim şunları da yazayım diye düşünüp bilgisayardan acele kalkmam gerektiği için kısa kesip eklememiştim. Oha cidden, baya şaşırdım bu kadar aynı olmasına. Direkt bu grupların bu şarkıları yani, bu kadar olur.

    Gojira – Esoteric Surgery
    Borknagar – Gods Of My World
    Be’lakor – The Smoke Of Many Fires
    Quo Vadis – I Believe

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, kalpler birmiş demek ki :) Bu 4 şarkıyı da sıralama yapsam yukarıdaki şarkıların çoğunun üstüne koyarım bu arada. Smoke Of Many Fires birinci olur, çıktığı zamandan beri dinliyorum daha iyi şarkı duymadım ya da hatırlamıyorum diyebilirim. I Believe (gitarda en çok çaldığım şarkılardan bu arada) ve Esoteric Surgery’nin davullarına, Gods Of My World’ün vokallerine hastayım.

    Fırat

    @feel the groovity,

    Primordial – The Coffin Ships
    TOOL – Schism
    Russian Circles – Harper Lewis
    Cynic – How Could I

    Merdomerdo

    @feel the groovity,

    Suffocation – Pierced from Within
    TBDM – What a Horrible Night to Have a Curse
    Entombed – Left Hand Path
    Trivium – Pull Harder on the Strings of Your Martyr
    Asphyx – We Doom You to Death
    KSE – My Last Serenade

    Dysplasia

    @feel the groovity, Hangi birini yazalım arkadaş… Bir liste yapayım dedim, uzadıkça uzuyor. Tek gruptan 10 – 15 şarkı çıkıyor ahah. Sonra son bir iki aydır sikik ruh halimin beni döndürüp dolaştırdığı sanatçılardan yazayım dedim, o da 50 tane oldu. Ben de ikisinden de atıyorum:

    On tane de tüm zamanların favorilerinden yazayım:
    Nile – Unas Slayer of the Gods
    Deicide – Scars Of The Crucifix
    Tool – Grudge
    Dark Tranquillity – Lost to Apathy
    Opeth – Reverie/Harlequin Forest
    Mgla – EiF V
    Camel – First Light
    Testament – Careful What You Wish For
    Rivers of Nihil – A Home
    BtBAM – White Walls

    On tane de son iki aydan atayım:
    Be’lakor – Abeyance
    Hardal – Leyla
    Asia Minor – Mahzun Gözler
    Allegaeon – Into Embers
    The Halo Effect – Feel What i Believe
    Sıfırbir – Ölümsüzler
    Katatonia – Evidence
    Erkin Koray – Gün Doğmuyor
    Cem Karaca – Ay Karanlık
    Mazhar ve Fuat – Adımız Miskindir Bizim

    feel the groovity

    @Dysplasia, @Merdomerdo, @Fırat, @Ahmet Saraçoğlu, @Rust in Peace, @deadhouse

    çok teşekkürler arkadaşlar. yazdığınız şarkılara ara ara bakıyor olacağım.

    Noumena

    @feel the groovity, Bythos- When the gold turns into lead
    Odraza- swit opowiadaczy
    Revolution Renaissance- Last Night on Earth
    Epica- Martyr of the Free Word
    In Mourning- The Lighthouse Keeper
    Wilderun- Far from Where Dreams Unfurl
    Katatonia- July (son dönemde Untrödden)

    İlk aklıma gelenler

  32. Son birkaç yıldır izlediğiniz ya da dayanamayıp izleyemediğiniz en kötü dizi ve filmler neler?

    Misal biz Netflix’teki Uysallar dizisinin 2-3 bölümünü izleyip sonra cringe’den izleyememiştik. Çok kötüydü gerçekten. Film olarak da İlk Arınma Gecesi (The First Purge) hayatımda izlediğim en kötü filmlerden biriydi.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, abi rings of power direk küfürdür.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben de Netflix’den Aşıklar Bayramı filmini izledim geçenlerde. Çok kötü diyebilirim. Jack Nicholson ve Tom Cruise’un oynadığı A Few Good Men filmini de ekleyebilirim. İki filme de puanım 5′in altında. Bu arada The First Purge bariz kötü film. Ama “ben kötüyüm diye bağıran” filmlerden pek rahatsız olmuyorum. İlgiyle seyretmiştim. The First Purge bu tarz bir film. Sinema aşkıyla yapılmışsa ne kadar kötü olursa olsun izlenebiliyor. Gelmiş geçmiş en kötü film listeleri var, onlara bakıyorum bazen. Genelde 1. sırada bu film yer alır.
    https://m.imdb.com/title/tt0052077/ Bence harika bir filmdir. Çetin İnanç’ın Dünyayı Kurtaran Adam’ı da bu yapıdadır. Sinema şaheseri benim için.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, The Batman (2022). Yarısında kapattım. Hayatımda hiç bir filmi izlerken bu kadar irite olmamıştım diyebilirim. Karizma yoksunu, kunek Bruce Wayne/Batman görmeye katlanamadım. Yapımda emeği geçen herkesin amına koyayım.

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, 1. sezonundan sonra game of thrones, oyununun ve kitaplarının manyak gibi fanı olmama rağmen Witcher dizisi, Logan dışındaki tüm marvel filmleri, son dönemde utanma sınırlarını zorlayacak düzeyde tarih revizyonistliği yapan filmler, woke ve sjw zorlaması rezil remake’ler.Fragmanları bile cringe ötesi.

    Yani genel itibariyle yeni çıkan film ve dizilerin %70′i.Nasıl bir döneme denk geldik anlamadım ki ben.İçimdeki sinefili bir kaç yönetmen ve kendini ciddiye almayan ama aşırı eğlenceli bir kaç dizi prodüksüyonu tutuyor.

    Yiğit

    @Ugur, 1. Sezonu sevip 3. Ve 4. sezonu nasıl sevmedin?

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, pig

    deadhouse

    @Yiğit, Yapma. Gayet iyi filmdi. Cage abi de içten oynamıştı. Nesini beğenmedin merak ettim.

    TanSolo

    @deadhouse, filmin en büyük arızalarından birisi bence Cage’in oyunculuğu. Bayağı yapmacık, insanı cringe’den yerin dibine sokuyor.

    Yiğit

    @TanSolo, bence iyi veya içten oynamak için kasmış. O kasıntılığı net hissettik senle. Birbirimizi sürü psikolojisi gibi etkilemiş olabiliriz diyeceğim de yok, harbi çok sıkıcıydı.

    deadhouse

    @TanSolo, @Yiğit, Bana sanki tam istediği rol verilmiş gibi hissettirdi. Malum Cage abinin son 30 filmi üçüncü sınıf aksiyon filmlerinden oluşuyor. Garip bir adam seviyorum kendisini. Hiçbir şeyi siklemiyor. Bu arada 2018 yapımı Mandy filmi son filmleri arasından sıyrılıyor. Çok iyi bir yapım, stilist ve görsel açıdan üst seviye bir iş. İzlemediyseniz tavsiye edebilirim.

    çaksu

    @deadhouse, Face Off – Laughter Scene
    https://youtu.be/1OI5Rf1tOTc?t=85

    Garip bir adam seviyorum kendisini +1.

    Mandy acayip bi trip, ben de çok beğenmiştim.

    Hz. Werner Herzog’un Bad Bad Lieutenant’ı bence çok underrated olan harika bi film. Cage de müthiş filmde.

    Bu yeni Unbearable Talent filmi de izlenir, hoş bişeydi. Şakaları 10 saniye öteden görüyorsun, son kısmı da bence boktan. Ama Mallorca’mıydı, Akdeniz kıyısında nefis mekanlarda takılıp Cage’in kendi meme’lerini kucaklamasını izliyorsun. Eheh. Pedro Pascal çok iyiydi onda. (meme kucaklamak… hmmm…)

    Bonus

    Face Off (1997) – Hallelujah scene ( Cage goes wild )
    https://www.youtube.com/watch?v=PDnW5XxjwI8

    TanSolo

    @deadhouse, Mandy’nin daşşağını yerim. Acayip büyük Nick Cage hayranıyım her filmini izlerim. Ve Mandy şu an hatırlayamadığım bir film yoksa net favorim.

    Yiğit

    @deadhouse, bu nasıl eleştiri diyeceksin ama bomboş bir filmdi bence. Bazı uzun sahnelerin hiçbir anlamı yoktu veya neden o şekilde çekildiğini de anlayamadığım sahne çoktu.

    Ama evet diğer filmlerine göre daha içten oynamıştı. Ancak izlerken baygınlık geçirdim. Zor bitirdim gerçekten.

    Ahmet Saraçoğlu

    O zaman şunu da sorayım. The Offer izleyen var mı? Godfather serisini izleyeli 20 yıl oldu ve dizinin Godfather’la olan bağlantısı düşünüldüğünde diziye başlamadan önce sizce Godfather serisini tekrar izleyip bir tazelemek gerekir mi? Şimdi düşününce filmlere dair pek çok şeyi hiç hatırlamıyorum çünkü.

    Merdomerdo

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben yeni başladım izlemeye ama çok beğendim. Gerekli değil bence dizi filmi hatırlatır ama faydası var, izlerken kitabı bile baştan okuyasım geldi.

    Serkan

    @Ahmet Saraçoğlu, Diziyi sadece hikayesi için izleyecekseniz çok gerek yok ama bu tarz diziler orjinal esere yapılan referanslarla zenginleşmekte. Kremalı pasta vs. kremasız pasta. Bu arada sadece ilk filmi izlemek yeterli olur dizi için ama ilkini izledikten sonra da peşine ikinci filmi izlemek de fena olmaz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Serkan, @Merdomerdo, tamamdır, fırsat bulursam en azından ilk filmi tekrar izlemek daha iyi olacak gibi. Sağ olun.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Bilumum Marvel dizileri, Wheel of Time.
    En son Prey’i izleyemedim.

    Cryosleep

    @Ahmet Saraçoğlu, Uncut Gems sanırım, izlerken gerçekten yoruldum ve yarısında kapattım filmi. Geri dönmeyi de düşünmüyorum şu an.

    deadhouse

    @Cryosleep, Son yıllarda çekilmiş en özgün filmlerden. Bayılmıştım o filme.

    Noumena

    @Cryosleep, kitaplarını da okumuş bir olarak Foundation dizisi diyebilirim. Bildiğin yazara hakaret gibi birşey. Ama kitaplara bulaşmamış biri diziyi beğenebilir bilemiyorum.

    Bir de eşimin zorlamasıyla başladığım Bir Başkadır dizisi hayatımda yarım bıraktığım nadir dizilerden olmuştu ki bir şeyi yarım bırakmayı hiç sevmem genelde.

    Tuna

    @Ahmet Saraçoğlu, Get Out ve Us filmlerine bayılan biri olarak Nope izlerken uykum geldi. Filme gram odaklanamadım. Peele gibi bir dehaya yakışmayan bir film olmuş.

  33. deadhouse says:

    Çok iyi bir Türk sineması örneği izlemek isteyenler Erdem Tepegöz’ün Gölgeler İçinde filmini seyredebilir. Bence son birkaç senede yapılmış en iyi Türk filmi.

  34. deadhouse says:

    Biz söyledik demeyi sevmiyorum demeyi bile sevmiyorum ama durum ortada. Uyuyanlar iyi uykular. Götünüzde bir şeyler patladığında onu bunu suçlamayın, sadece aynaya bakın. İyi Çarşambalar. Şarkı da verelim:

    https://youtu.be/1tQlk4Asess

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, yine ne yaptık? :)

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben buradan dünyaya konuşuyorum Ahmet abi ahaha. Estağfurullah site ahalisiyle alıp vermediğim bir şey yok. Seviyorum buradaki insanları.

    Drochshaol

    @deadhouse, Putin’in nükleer çıkışını mı kastediyorsun yoksa kaçırdığım başka bir haber mi var?

  35. Boba Fett says:

    Çok pis Godfather fanıyım, her sene mutlaka üçlemeyi baştan sona izler ders alırım.

    deadhouse

    @Boba Fett, Öğleden sonra sisli bir Kış günü 70′lik bir Jack alıp Godfather Part Two’yu açacaksın. Film bitince viski de bitmiş olmalı. Son sigarayı da yakıp akşam vakti yürüyüşe çıkacaksın. Sonra tenha bir parkta oturup derin düşüncelere dalıp üşüyüp üşüyüp bir çay içip sigaraları art arda yakmaya devam edeceksin. Eve vardığında ise dünü hatırlayamayacak kadar derin bir uykuya dalacaksın. Sabah uyandığında…Bu kadar yeter. :)

    Boba Fett

    @deadhouse, Sigarayı puro ile değiştirelim, ben bunu yaparım. Kitabı ayrı filmi ayrı güzel. Yeri geliyor hayat dersi veriyor, büyütüyor yeri geliyor felsefe yaptırıyor, yeri geliyor sadece oyunculuklara odaklanıp etkileniyorsun, yeri geliyor efkarlanıyorsun, yeri geliyor müzikle beraber sen de o kimsesizliği hissediyorsun, tek başına doğup ailenle ölmeyi, ailenle doğup tek başına ölmeyi yaşıyorsun, erkek nasıl olunur onu öğreniyorsun. Klasik kitapların filmlerin karşılığı Godfather, her yaşta izleyiniz.

    Yiğit

    @deadhouse, dünyanın en iyi filmi. Bu filmi yazdıkların kadar seviyorum. Eline sağlık.

    woodenpint

    @Boba Fett, İlk iki filmdeki ağırlık ve dram o kadar mükemmel ki gerçekten insanın üzerine çöküyor izlerken, en ufak bir cıvıklık yok. Brando’yu ne kadar daha da unutulmaz yaptıysa De Niro ve Pacino’nun kariyerini de tek başına hazırlamıştır herhalde bu ikisi

  36. owlbos says:

    Sonbahar gelince önünü alamadığım bir Norah Jones dinleme isteği çöküyor.

    Bloodbath’in üstüne de bir sigara yakıp Norah Jones dinlemezsin be a-m-k.

  37. Raddor says:

    Aranızda Eskişehirli olan kesin vardır. Tam metılcı şehri. Kasım’da oraya taşınıyorum. Sizi bulacam olm!

    Haha neyse taşınıyorum ama şehri pek bilmiyorum. Birkaç tüyo iyi olurdu. Oralı olanlarınız varsa bir ses ederseniz sevinirim.

    https://youtu.be/13fMQzaGfBU

    Fırat

    @Raddor, Aslında çok da metılcı şehri olmayabilir ya da ben bir şey bulamıyorum :) Dört yıldır Eskişehir’de yaşıyorum ama hala doğru düzgün bir rock/metal çalan bir mekan bulamadım.

    Retrokafa

    @Fırat, beer oclock barlar sokağı

    Fırat

    @Retrokafa, Bir bakayım, teşekkür ettim.

    Raddor

    @Retrokafa, oo kanka sen de mi oradasın. İyi mekanımız da belli oldu.

    Yakalığıma Raddor yazıp gezeceğim.

    Şaka maka 10 senedir her gördüğüm metalciye “Pasifagresif’i takip ediyor musun?” diye soruyorum. Gözlerinde belli belirsiz bir korkuyla “Yooo” deyip uzaklaşıyorlar.

    Sonradan öğrendim meğer bu “Pasif”, “Agresif” falan gay terimleriymiş. Elemanlar hep yanlış anlıyormuş.

    Dysplasia

    @Raddor, Pasifagresif’ten ‘pasif’i çekip götünün derdine düşen özgüvensizle de tanışma zaten ahah. Pasifaktif olsa hadi neyse…

    Retrokafa

    @Raddor, Ankara’dayım ben ama orada tanıdıklar var cok giderim esk ye.zaten trenle 1 saat…beer oclock iyi mekan,yalnız fıçı bira içilecek gibi değil, şişe iste.

    Raddor

    @Fırat, 81 il içinden herhangi birini tercih edebilirdim ama Eskişehir’i seçtim. Artık bir metalci daha var. 🤘 Beldeden geleceğim için her türlü iyi benim için.

    Fırat

    @Raddor, hayırlı olsun hocam. Bence güzel tercih yapmışsın, şehir güzel. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa ulaşabilirsin, bir süre daha buralardayım :)

    Raddor

    @Fırat, teşekkürler. İşte Türk Metal kardeşliği. 🤘
    https://youtu.be/-cvcONUphtc

    Fırat

    @Raddor, Ahahaha çok iyiymiş \m/ \m/

  38. Drochshaol says:

    Roger Waters’ın Polonya’daki konserleri iptal edilmiş Zelensky’nin eşine yazdığı mektup sebebiyle.

  39. Almanya’nın Leipzig şehrinden -sanki çok sık kullanılan bir kelimeymiş gibi- iki tane “Hadopelagyal” adlı grubun çıkmış olması acayip bir şey. Grup üyelerinin de birbiriyle alakası yok. Bu isimde bir grup kuruyorsun ve aynı şehirden başka iki kişi daha aynı isimde grup kuruyor. “Ne ayaksınız siz olm” diye üstlerine yürüyesi gelir insanın.

  40. deadhouse says:

    Büyük hayranlık beslediğim aktristler:

    Bette Davis
    Ingrid Bergman
    Isabelle Huppert
    Barbara Stanwyck
    Simone Signoret
    Kim Novak
    Hanna Schygulla

    ismail vilehand

    @deadhouse,

    Joanna Angel (Pantera fanı)
    Dana DeArmond (Yılan gibi)
    Rebeca Linares (Latinaların patroniçesi)
    Ava Adams (Milflerin kraliçesi)

    owlbos

    @ismail vilehand, Sektörle ilişkim kısıtlı olsa da müzik zevki en müthiş star Joanna Angel olabilir.

    Merdomerdo

    @owlbos, bence Rae Lil Black

    https://instagram.com/rlblack666?igshid=YmMyMTA2M2Y=

    trivago

    @Merdomerdo, bu hatunla mgla konserine gidilir

    deadhouse

    Kültür-Sinema konuşalım dedik PA ahalisi Pornocu çıktı.

    Drochshaol

    @deadhouse, senin yazdığın aktrislere bakıp film ekledim izleme listeme sadece Ingrid Bergman’a aşinayım listenden. İsmail Vilehand’ın yazdıklarına da baktım hiçbirini tanımadığımdan…

  41. riser says:

    a tout le monde’un scabbialı versiyonunu orijinal versiyonundan daha fazla;

    swamped xx’i de en az swamped kadar seviyorum.

  42. çaksu says:

    Şöyle bi kitaba denk geldim. Okumuş değilim. Burda bahsi geçmiş midir onu da bilmiyorum.

    Darkest Hours – Mike Thorn
    https://www.goodreads.com/book/show/57851532-darkest-hours

    https://www.youtube.com/watch?v=jCZmKRo_qA4
    Lovecraftian Horror for Metal Lovers

    Adamı okumadım ama ismi çok tanıdık geliyor. Sanki Rereading Wolfe podcast’ine yorum ve teori yazan (yayında okurlar) insanlardan biriydi… Öyleyse Wolfe fanı bir canciğer olmalı kendisi.

  43. Fırat says:

    Korku hiç okuyabildiğim bir tür değil maalesef. Kara Kule dışında King okumuşluğum bile yok yani. Yıllar önce bir Lovecraft girişimim olmuştu sadece. Ama bu ilgimi çekti, bir bakabilirim belki :)

    Konudan alakasız olarak Ölümün Sonu – Cixin Liu okuyorum ve seriyi herkese tavsiye ederim, inanılmaz gerçekten.

    çaksu

    @Fırat, Ooo sci-fi okuyan insan! <3 Ender's Game bahsini de senle yapmıştık galiba ^.^

    Korku ben de hemen hiç okumadım valla. Bunu metalci bi kitapmış diye buraya yazıverdim :)

    Three Body Problem serisinin 2 ve 3. kitaplar çok çılgın diye duyuyorum hep. Muhakkak okucam bir zaman. Zaman şerefsiz, yetmiyor.

    deadhouse

    @çaksu, Stanislaw Lem’in hangi kitabını önerirsiniz? Bende tüm kitapları var.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, Yenilmez ve Solaris’i okudum ben. Yenilmez’i daha çok beğendim. Solaris’in konusu daha ilgi çekici bence ama okurken çok sıkıldım. Betimlemenin, açıklamanın ucunu kaçırmış. Sayfalarca gezegeni anlatıyor kitabın ortalarında, ansiklopedi okuyor gibi hissetmiştim.

    Bu arada, @çaksu @Fırat ooo sci-fi okuyan insanlar! Klasik fantastik kurgu benim çok hoşuma gitmiyor ama çok daha popülerler. Scifi okuyan insan göremiyorum çok.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Sağ ol. Yenilmez’i not aldım.

    çaksu

    @Rust in Peace., <3 <3 <3

    Ben de öyle ya. Fantastiğe mesafem var biraz, aşarım umuyorum. Bu büyünün mekaniğini, neden-sonuç ilişkisini falan tam anlamıyla görememek biraz itici geliyor sanırım. Bizim evrenden bildiğimiz kanunlara bağlı olmadığı için. Tabi çok az okudum. Götümden sallıyor oalbilirim. Belki çağdaş popüler olan romanlarda bunu yaşamam.. neyse bakalım.. ayağımı sokucam zaten ufak ufak. Belki The Name of the Wind ile falan.

    Sci fi seviyosan youtube'da Media Death Cult (discord kanalı da inanılmaz aktif ve renkli), Fit2BRead, Bookpilled gibi süper kanallar var, öneririm. Hatta Fit2BRead aylardır bi video hazırlıyor. En İyi 210 Bilim Kurgu kitabı diye. Bugün ya da yarın yayınlanacak sanırım.

    Ben de grup kurdum haha. Whatsapp'ta 5 kişiydik, herkes ilgiliydi ama bi türlü görüşme ayarlayamayınca (biri Amerika'da o yüzden aşırısüperekstra zordu) biraz gazı kaçtı ve discord açınca sadece 1 kişi geldi. İki kişiyiz galiba :) Hatta daha derli toplu da yazayım aşağı. Link de atayım. Beklerim aq. ^.^

    çaksu

    @deadhouse, Ya ben hiç Lem okumadım henüz. Solaris’i okucaktım geçen boş kalınca ama kıyamadım.. belki bi okuma grubumla okuruz diye sakladım eheh. Flowers for Algernon da aynı şekilde. Solaris dışında The Cyberiad adlı hikaye toplamasının önerildiğini duydum bir kaç kez. Yine okumadım, bilmiyorum.

    deadhouse

    @çaksu, Okuma grubu derken? Bir araya gelip kitap mı okuyorsunuz. Yoksa bu bir mecaz, metafor falan mı? :)

    çaksu

    @deadhouse, Yasadışı aktivitelerim için bulduğum kılıf :)

    İşte aynı zamanda aynı roman, hikaye, metin vs yi okuyalım, konuşalım, yazışalım, atışalım tutuşalım.. zoom meet vs olabilir.. discord da yazışmak olabilir..

    Fırat

    @çaksu, Evet Ender’s Game konuşmuştuk finali üzerinden :) Tüm zamanlar favorim olur kendisi ama Üç Cisim de orayı zorlamıyor değil. Bu arada zaman sorunu bende de var, günde 10 sayfa okusam “işte bu” diyorum öyle saçma bir durumdayım.

    çaksu

    @Fırat, Her yönüyle 10/10 bi kitap ya Ender’s Game. <3

  44. deadhouse says:

    Yılın tartışmasız en iyi filmi Netflix’te yayında. Rakı içenler, okey-batak masasından ayrılamayanlar, tek işi sokakta kız kovalamak olanlara göre değil yalnız.

    çaksu

    @deadhouse, Adı nekine?

    Yiğit

    @deadhouse, neymiş o film?

    Melkor

    @deadhouse, Netflix’te en son izlediğim kaliteli yapım, Kaufman’ın I’m Thinking of Ending Things filmiydi. Sonra da kapatmıştım zaten.

    Gökay

    @deadhouse, sanırım Blonde u diyorsun Deniz Hocam. Dün ben de başladım; bugün şehir dışına çıkacağım, kafamın daha boş olduğu bir vakitte izlerim deyip ilk yarım saatten sonra bıraktım. Şahaneydi. Ana de Armas acayip yükseldiğim bir hatun kişisidir. Muhtemelen Blonde ile zirve olacak. Fragmandan beri çok heyecanlıydım bu filme.

    deadhouse

    @Gökay, Hocam hata yapmışsın. Yarıda bırakıp sonra devam ederim denilecek son filmlerden Blonde. 2 saat 40 dakika boyunca kıpırdamamalıydın.

  45. Melkor says:

    Filmekimi biletleri 75 lira olmuş. Imax 80 lira değil miydi lan. Noluyoruz aq. Festival partilerinde kokteyl emizleyip, instagramını şenlendiren, sinefil-network tayfaya davetiye gidiyor tabi. Filmler ortamlara düştükçe izlerim artık.

    deadhouse

    @Melkor, Çok fazla. Geçen sene 45′ti o da çok fazlaydı. Ee markette 2 kg pirinç 80 lira olunca diğer şeyler de çok yadırganmıyor, kanıksanıyor.

    Melkor

    @deadhouse, Ya aslında parasında değilim. 100de verilir ama festival ruhuna ters bu fiyatlama. Öğrenci halimle bir sürü filmi rahatça izlediğim organizasyon, festival kisvesi altında başka bir şeye dönüştü. Ülke komple panayıra dönünce festival de olmuyor tabi.

  46. çaksu says:

    Ben “Imaginative Fiction” (bilim kurgu/fantezi/korku ve her türlü gariplik) odaklı bi okuma grubu kurmaya çalıştım. Kurdum mu emin değilim. İlgisi olan varsa beklerim. Bakim kurmuş muyum.

    https://chat.whatsapp.com/LwBMj2r3bgyDHGtkQvxdw5

    https://discord.gg/NkQUhSB6

    Bi şart İngilizce yeterliliği diyim belki. Okumayı seçtiğim(iz) şeylerin Türkçe çevirisi yok ya da bulması zor olabilir sanıyorum. Mümkün. Uyarıldınız.

    Bi de şu sıra pek aktif olmayabilir. Belki zaman içinde olur. Belki olmaz.

    Harlan Ellison’dan I Have No Mouth, But I Must Scream’i okuduk. Sonrasında Borges’in Library of Babel’inde karar kıldık sanırım. Kısalarla gideriz bi süre, gidersek. Henüz hiç konuşma yapmadık. Pazartesi Salı falan niyetimiz var, ben ve bir arkadaşımın.

    Fırat

    @çaksu, çok beğendim bu fikri. Tek şüphem metinlerin felsefik boyutları düşünülünce ingilizce okumayı ne kadar başarabilirim emin değilim. Bir de gerekli zamanı ayırma meselesi var. Bu ikisini değerlendirip duruma göre katılabilirim, grup da uygun görürse :)

    çaksu

    @Fırat, Grup yok zaten grup benim şu an :) 5 kişi whatsapp’taydık ama Discord’a 1 kişi geldi sadece. İlgisi sönmemiş bi kişi var benden başka. O da yoğun. Kısa, tek günde okuyabileceğim bişeyler olursa okuşuruz diyor.

    Bu ara ben de pek aktif olmam belki. Biraz düşük modum ve enerjim. Ama zararı yok aktif kalmasa da dursun platform. Zaman içinde sen, başkası, katılanlarla bişeyler yapabiliriz. Ayda bir roman, ruh çağırma seansları vs..

    Gel yani ilgin varsa, beklerim ^.^

  47. Erutururu says:

    Buraya yazıldı mı bilmiyorum ama Lorna Shore Pain Remains’in ikinci kısmını yayınladı. Millet sıkıntıdan LoG falan konuşunca yazma ihtiyacı hissettim.

    Leastrange

    @Erutururu, Çok fazla single yayınladılar. Bunu da artık dinlemedim albüme kalsın diye.

  48. owlbos says:

    Yeni bir Queens of the Stone Age albümü çıksa da dinlesek.

  49. trivago says:

    coolio ölmüş. gangsta’s paradise dünyanın en iyi rap şarkısıydı üzüldüm lan.

    https://www.youtube.com/watch?v=fPO76Jlnz6c

  50. ismail vilehand says:

    Acaba SADETTİN TEKSOY şu an ne yapıyordur?

    Dysplasia

    @ismail vilehand, En son Stranger Things’in reklamında oynadıydı heralde.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.