# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,554 yorum var

  1. trivago says:

    dünyanın en seksi gitar riffi plug in baby’e ait bence

    https://www.youtube.com/watch?v=dbB-mICjkQM

  2. çaksu says:

    İki film

    Possessor – Brandon (Yavru) Cronenberg

    İkinci filminde yumruğu masaya çakmış yavru Cronenberg. Sevmeyen de çok olur belki, çoğunlukla ağır tempo, baya rahatsız edici ve gerilimli, ve izleyicinin elinden pek tutmayan bi film olmuş. Orjinal ve bana çekici gelen bi görselliği var. Çoğunlukla halüsinatif, kimlik karmaşasının görsele vurulduğu sahnelerden bahsediyorum bunu söylerken.

    Filmi çok sevdim mi emin değilim, ama çarptı aq. Böyle filmler izlemeyi özlüyor insan. Sinemanın kapasitesini sonuna kadar kullanan, erişilebilirlik, ticaret vs siklemeyen, vizyonu neyse 5. vitese takıp o yönde basan bi film. Karnında hissediyosun filmi. Helal olsun.

    (Oyunculuklar da müthişti bence. Özellikle Christopher Abbott acayip gözüme battı, müthiş bi iş çıkarmış)

    Aniara – Pella Kagerman, Hugo Lilja

    İsveç’ten bilim kurgu. Bu kadar iyi bulacağım bi film beklemiyodum. Bu da ağır tempo. Ama kurgu (filmin zamanı işleme şekli), performanslar (başroldeki kadın MUHTEŞEMDİ) ve Sartre hikayesi tadı veren ton… Etkilendim.

    Bonus: Malignant – James Wan

    Haha. Hikayenin neresinden tutsan elinde kalıyor ama… öyle yerlere gidiyor ki acayip keyif aldım. Sana da helal olsun James Wan. Diğer filmlerinden, Saw dışında, Conjuring miydi öbürü müydü (Insidious?) birini izlemiştim fena iş değildi tarz içinde. Bu filmdeki (çocuk ruhlar aleminde kayboluyodu da babası onu kurtarmaya gidiyodu falan) cif’li pril’li cilalanmış ton ve görselliği bu kadar leş ve B kafası bi filme taşıması da ilginç geldi.

    Vay anasını haha. Yapılsın böyle işler.

    deadhouse

    @çaksu, 19 Ağustos’ta Jorden Peele’nin Nope’u vizyona giriyor kaçırma. Get Out da Us da iyi filmlerdi. Nope da beğenilmiş diyorlar. Possessor için yaptığın izleyicinin elinden tutmayan bir film benzetmesi de film için okuduğum en doğru şey. Bu tür filmleri çok severim. Genelde bu tür filmlerde ya sıçarsın ya da başarırsın. Babasının çektiği son film Crimes of the Future da bu tarz bir filmdi. Oğlu başarmış babası sıçmış bence. Bazen büyük, usta yönetmenlere üst üste sıçtıkları zaman abi git torun sev yeter artık demek istiyorum.

    çaksu

    @deadhouse, Eyvallah. Haberim yoktu valla. İzlerim fırsatını bulduğumda. Aynen güzel iki film yaptı herif. İkisine de bayılmadım, Us çok daha güzel ve ilginç gelmişti bana. Böyle high concept işleri baya seviyorum. Crimes.. ı da merak ediyorum. İzlerim muhakkak. Beğenirim sonra kavga ederiz ^.^

    Baba Cronenberg’in izlediğim en yakın tarihli filmi A History of Violence sanırım. İyi iş gibiydi, ama yine çok sevdiğimi söyleyemem. Belki tekrar izlesem severim.

    Şimdi düşündüm de… The Fly’ı izleyeli rahat 10 yıl olmuştur. Bi bu, bi de The Thing. Bunlardan birini izlerim belki bu akşam, hasta pinekliyoken. Kriiçır fiiçırs ruuul

  3. Noumena says:

    Normalde asitli/gazlı içeceklerden hiçç haz etmem AMMA

    Redbull- Hindistan cevizi & Açai (beyaz)

    Cehennem sıcaklarına birebir

    Cryosleep

    @Noumena, Ben ona AlphaTauri aroması diyorum, renkleri çok fena derecede andırdığı için.

  4. çaksu says:

    Bölüm başlarındaki sahte sponsorluklara bayılıyorum şu podcastte. Konusacaklari bölümle (bı kitabı bölüm bölüm inceliyolar) ile alakalı oluyor bi de. Kitabı bilen için daha bi lezzetli ^.^

    https://rereadingwolfe.podbean.com/e/tbotns-216-jonas-pt-1-gene-wolfe-s-the-claw-of-the-conciliator-the-book-of-the-new-sun/

  5. Rust in Peace. says:

    Ben buraya yorum yapmıştım, gelmemiş mi gözden mi kaçmış bilmiyorum, baya da yazmıştım tekrar yazmak zor geldi. Spama falan bakabilir misiniz?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., spam’de yok maalesef. Spam ara ara temizleniyor, oraya gittiyse uçmuştur. Umarım çok uzun değilmiştir, kusura bakma.

  6. Metal-Archives Teethgrinder’ın nesini beğenmedi de siteye koymadı acaba. Mallık resmen.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, grubu bilmiyorum, ama kesin bir dönemlerinde hardcore’un veya punk’ın flan vurgulandıgı bir dönem olmuştur grindcore’dan ziyade.

    MA bi değişiksin lan.

  7. Canoir says:

    Ameliyat olmuş hastanede yatarken terkedildim. Uzun süre kendime nasıl geleceğim konusunda hiçbir fikrim yok

    Ahmet Saraçoğlu

    @Canoir, her ikisi için de geçmiş olsun. Ameliyat ciddi bir sorun için değildir umarım.

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, hastalık pek ciddi sayılmaz ama insanın yaşam konforunu inanılmaz etkileyen bir hastalık. Malesef ameliyatı da oldukça sıkıntılı, iyileşme süresi uzun ve iyileşene kadar da az çektirmiyor.

    Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Umarım iyi olurum ama biraz zor, hala kaldıramıyorum

    lammoth

    @Canoir, abi çok çok geçmiş olsun. Belki basit gibi gelecek ama çok benzer bir süreç yaşamış birisi olarak söylüyorum gerçekten de bizi öldürmeyen şey bizi yalnızca daha güçlü yapmak için bir vesile oluyor. Umarım gelecekte her şey senin için çok daha güzel olur.

    Canoir

    @lammoth, teşekkür ederim. Bu sefer nasıl güçleneceğim bir fikrim yok. Geleceğime dair bütün hayallerimde,planlarımda yer alan insan yarı yolda bıraktı beni. Tutunacak dalım elimden kaymış gibi hissediyorum

    Ouz

    @Canoir, Büyük geçmiş olsun, umarım sağlığınla ilgili her şey en kısa sürede yoluna girer.

    Diğer konu için yorum yapmaya çok gerek yok bana kalırsa. Zor zamanında yanında olmayacak, sana destek çıkmayacak birisi için kendini fazla üzme derim.

    Canoir

    @Ouz, teşekkür ederim Oğuz abi. Aynı sebepten 3. ameliyatım. Umarım bu sefer son olur çünkü çok yoruldum

    ismail vilehand

    @Canoir, çok geçmiş olsun. Pavyon kadrosuna dahil ettim seni de.

    Canoir

    @ismail vilehand, teşekkür ederim hocam. Şu an elimde günde 80 cc kan akıtan dreni taşıyıp paytak paytak yürürken pavyona gitmem biraz zor olabilir. Ama umarım bir gün gideriz, ismail vilehand’le pavyonda tanışmışlığım var diye anlatırım sağda solda

    çaksu

    @Canoir, Geçmiş olsun cano. İyi bak kendine.

    Sizleri tanımıyorum ama.. benim de içimden Ouz’un dediklerine benzer şeyler geçiyor. Sevgi dediğimiz şey ile böyle bi davranışı bağdaştıramıyorum. Belki yeterince olgun değil kendisi. Belki henüz değil… bilmiyorum.

    Dinlenmeye, iyileşmeye güçlenmeye bak. Bunu unutturacak güzellikler de yaşarsın işallah.

    Pratikte belki roman, özellikle spekülatif bilim kurgu fantazi türevi bişeyler, okumanı önerebilirim. Dilersen. Kendi hayatından uzaklaşmana, zihnen tatile çıkmana olanak verebiliyor, frekans tutarsa.

    <3

    Canoir

    @çaksu, teşekkür ederim çaksu.

    Sitede negatiflik istenmediğinin farkındayım ama Ahmet abi umarım bu seferlik görmezden gelir. Anonim bir ortamda içimi dökmeye ihtiyaç duyuyorum çünkü.

    Ben de sevgiyle karşılaştığım muameleyi bağdaştıramıyorum. Onca zaman pek çok şey yaşamış, somut olarak birbirimize sevgimizi göstermişken ansızın en kırılgan olduğum zamanda böyle bişeyle karşılaşmak… Bilemiyorum. Canım çok yandı. Üstesinden nasıl geleceğime dair bir fikrim yok. Kendime olan bütün güvenim sarsıldı. Beraber geleceğe yönelik planlar yapmışken, şimdi geleceksiz kalmış gibi hissediyorum.

    Bir yandan ağrılar ve ameliyat sonrası zorlukları bir yandan da duygusal çöküntü; gerçekten çok zorlu bir süreç. En nihayetinde mücadele etmekle yükümlüyüz her sıkıntıyla. En sağlıklı düşünce yapısının bu olduğunu sürekli hatırlatıyorum kendime, yoksa her şeyi koyvermeye çok müsait bir durumdayım.

    Kafamı dağıtmak için komodinin üstüne birkaç kitap yığmıştım. Okuyacak enerjiyi ve zihin berraklığını bulabilirsem başlarım diye umuyorum

    Dysplasia

    @Canoir, Bir süre kaçınılmaz olarak yas tutacaksın dostum. Bunu baskılamanın da bir anlamı yok. Ağlanması gerekiyorsa da ağlayacaksın. Sadece uzatmadan iyileşmeye odaklanmak gerek. Ne ameliyatı bilmiyorum ama mükerrer olduğuna göre tıbbi durumun da çaba ve zihinsel güç istiyor. Bazı insanlar kötü, habis. yapacak bir şey yok.
    Geçmiş olsun.

    çaksu

    @Canoir, <3

    Zeitgeist

    @Canoir, Çok geçmiş olsun :/

    Canoir

    @Zeitgeist, teşekkür ederim dostum

    Emir

    @Canoir, En içten dileklerimle büyük geçmiş olsunlar ve sabırlar diliyorum. İnşallah, en kısa zamanda hem bedenen hem de ruhen bütün yaraların sarılır ve gelecekte bugünleri hatırladığında “onlar da bir günmüş işte öyle” diye bakabilirsin. Bunu samimiyetle diliyorum senin için.

    Canoir

    @Emir, teşekkür ederim Emir. Umarım dediğin gibi olur

    Aura magula

    @Canoir, geçmiş olsun en kısa sürede iyileşmeni diliyorum.Terkedilmenin acısının hiçbir çözümü yok heleki deyer verdiğin biriyse acıdan uzaklaşmak imkansız oyüzden işleri akışına bırak bence.Ama enazından ileride “bunuda atlattım” deyip kendinle gurur duyacaksın ve motive olacaksın. Ayrıca öldürmeyen darbe güçlendirir sadece zaman gerek. Bence yani:)

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Canoir, Hacı çok geçmiş olsun, dünyadaki en önemli şey sağlık. Hele terkedildim diye hiç kendini üzme, bir kaç yıl sonra bu duruma gülüp geçeceksin. Benim Türk kızı hakkındaki düşüncelerimi yazsam muhtemelen mesajım yayınlanmaz, ama en hafif tabirle hiçbir karşı cins için kendini üzmeye değmez diyorum. Dediğim gibi çok değil bir kaç sene sonra unutacak ve güleceksin. Aşk diye bir şey yok buna kalıbımı basarım.

    Tekrar geçmiş olsun dediğim gibi en önemli şey sağlık. Terk edilmeyi boşver geçecek ve bir süre sonra güleceksin.

    Raddor

    @Canoir, şu sıralar mutsuzluktan kendimi s*kesim geliyor. Olumsuz duyguları yok sayamıyorsun, bir yerden çıkması lazım. En sağlıklı çözümüm onları müziğe akıtmak. Şu parçayı loop’a alıp karalar bağlıyorum. Bir yerden sonra azalıyor. Çünkü ne kadar uzun süre mutsuz olabilirsin ki, bir noktada o da bitiyor. Çok uzun sürmemesi dileğiyle. Geçmiş olsun.

    https://youtu.be/27Ahb_WRYik

    çaksu

    @Raddor, Dün gece Far Beyond Driven’ın ilk 4 ve sonraki bi kaç şarkısını çalarken boynumu yamulttum. Hala ağrıyor. Ama iyi geldi aq.

    Canoir

    @Canoir, bazı mesajları yeni görüyorum. Hepinize iyi dilekleri için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

    Drochshaol

    @Canoir, Çok geçmiş olsun hocam umarım önemlibir şey değildir ve bir daha bu sıkıntıdan muzdarip olmazsın çabucak toparlaman dileğiyle. En zor zamanında yanında olmayan bir insanla kurduğunuz gelecek hayaller ne kadar sağlıklı olurdu? Şu an yas süreci ileri de dönüp baktığında güleceksin buna hiç canını sıkma elbette her şey geçiyor önemli olan sağlık bu süreçte fazla üzüp kendini bitap duruma düşürme kendine çok iyi bak. Umarım gelecekte her şey hayal ettiğin gibi olur.

    Tuna

    @Canoir, Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda eskisinden de daha iyi olursunuz umarım.

  8. Cryosleep says:

    Kral yine döktürmüş. https://youtu.be/b3VJihqlzFQ

  9. Raddor says:

    Müzik Tarihinin En Rock ‘n’ Roll Anları :

    Episode III – Neşet Strikes Back !

    Bu bölümü çok önceden yazacaktım ancak önce üşendim, sonra unuttum. Şimdi ise vilehand’in en iyi 10 İbrahim Tatlıses parçası yorumuyla tekrar hatırladım.

    Bu paylaşımımla Türk müziği üçlemesini sonlandırmış oluyorum. Öncelikle hatırlamayanlar ve yeniden izlemek isteyenler için ilk iki bölümü burada tekrar paylaşayım.

    I : https://youtu.be/sfqoUSkK3tU
    II : https://youtu.be/-t-aY-ZlwVg

    Gelelim Episode III’e. Bu bölüm için biraz ön açıklama yapmalıyım. Burayı Star Wars Main Theme eşliğinde okuyun, en azından kafanızda canlandırın, yazıları kayıyor farzedin.

    It’s a period of Eski Türkiye. Egosuyla tanınan bir müzisyenimiz var bildiğiniz gibi. Bu adamın bir de Talk Show’u var, o nasıl Talk Show’sa artık. Bu egolu müzisyenimizin, bu topraklardan geçmiş en mütevazı insanlardan birini şovuna davet etmesiyle başlıyor bölümümüz.

    Mütevazı olan, eserini usulca pes sesiyle icra ediyor, herkes de dinliyor güzel güzel. Ama egoist olan durur mu? Tiz seslerin adamı bir kere. “Ben de Halford gibi gireyim şu parçaya, alem sesimi bir daha görsün diye” başlıyor esere salça olmaya. Sesini afedersiniz, adamın üstüne bindiriyor.

    Efendiliğiyle bilinen müzisyenin ise en dayanamadığı şey, kendi söylerken, başkasının müziğine müdahale etmesi. Bu noktada videoyu izlerken, şahsın beden diline odaklanmanızı tavsiye ediyorum. Bundan sonrası 18+’dır. Hayatımda böyle sikiş ve göt oluş nadir gördüm. 2.40′tan sonrasını seyretseniz yeterlidir.

    https://youtu.be/AJAw96eIQMw?t=160

  10. ismail vilehand says:

    Ulan millet rüyasında binbir türlü güzellik görür, ben Officer Tenpenny’yi gördüm. Sabaha kadar bana pis pis işler yaptırdı.

  11. Tuna says:

    Arkadaşlar Spotify listemi Apple Music’e nasıl aktarabilirim? Bir sürü program denedim (iki tane) olmuyor.

  12. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Amon Amarth’ın yeni albümü o kadar vasat, tekdüze ve banal ki o 43 dakikayı nasıl geçirdim bir ben bir Allah bilir.

  13. ismail vilehand says:

    Hayatta istediğim hiç bir şey olmuyor. Normal şartlarda başkası olsa kafasına sıkar ama ben müziği, güzel kafayı ve en önemlisi hatunumu çok sevdiğim için hayatı rölantiye alarak devam edebiliyorum.

    Haftanın 6 günü çalışıp; tatil, deniz, havuz, kum, güneş nedir bilmeden ve kazandığı ile sadece hayatta kalan insanlar nasıl çıtını çıkartmayıp kaderine mahkum olmayı kabul ediyor, aklım almıyor bunu.

    Bence gün aşırı, Amerika’daki gibi “Mass shooting” tarzı şeylerin olması lazım bu ülkede. Olmayanlar olanlara sıksın. Başka türlü bu iş düzelmez.

    Şöyle bir şarkı ile süsleyeyim hatta:

    https://youtu.be/ymYva17dI-g

    Raddor

    @ismail vilehand, günlüğüme yazdığım şeyleri yazmışsın abi. Günlük tutmaya başladım (mobil olarak), çok hafifletici bir şeymiş. Ama çok küfürlü oldu benimki. Kitap olarak yayınlansa bomba bi şey olurdu haha. Catcher in the Rye’ı geçerdi belki. Herkese tavsiye ederim, kız işi falan demeyin. Duygularınızın taştığını hissettikçe yazın, düşünmeden yazın, rahatlayacaksınız.

    Senin yine iyi abi, benim iş 7/24 hiç bittiği bir an yok (otelcilik). Uyanınca başlıyor, uyuyunca da maalesef bitmiyor. Kendimi kurtarayım dedim tüm sene ders çalıştım siktiğimin sınavı iptal oldu. Güzel başlayan ilişkim bitti. Kızın adı da çok yaygın bir kelime, her yerde herkesten duymak zorunda kalıyorum, böğrüme bıçaklar saplanıyor. Bu yorumda bile geçiyor adı. Sikeyim ya. Metalci adamım, iyice damarcı, arabeskçi oldum.

    https://youtu.be/4c-U8rQNpkc

    deadhouse da siteyi bıraktı. Bence son zamanlarda sağa sola fazla ateş ettiğini kabul edip geri dönmesi lazım. Gayet olgunca bir davranış olur, gurursuzluk değil. Burası aile gibi oldu. Millet ittifakı iktidar olunca sitece toplanıp içecez, Self Control’ü metal cover’layacaz amk nereye ayrılıyorsunuz haha.

    Şeyi hatırlıyorum, deadhouse Saw You Drown’ken Ahmet abi Linkin Park’ı hiç dinlemediğini yazmıştı. O da Ahmet abiye “hiç inandırıcı değilsin” yazınca yorumu onaylanmamıştı puhaha, on yıl falan olmuştur belki. Demek istediğim böyle şeyler hep oluyordu. Ama bu kadar gergin değildik. Biraz relax, chill bro.

    Benim de kendimi asmama sebebim disiplin. Bu konuda buralara çok yazdım. Yakın arkadaşlarımla tavsiyeleştik. Bazen ipin ucu kaçıyor ama mümkün olduğunca sporumu, işimi, dersimi, görevlerimi aksatmadan yerine getirince ayakta kalacak özgüveni sağlayabiliyorum. Sadece dış etkenler şu sıralar öyle zorlayıcı ki. Keşke şemsiyeyi zamanında girmeden açmayı akıl edebilseydim.

    Bu arada Mad Men’e başladım la çok iyi dizi.

    deadhouse

    @Raddor, Bir yere gittiğim yok. Hala okuyorum sevdiğim okurların yorumlarını okumayı. Bir anda kopamadım, 12 sene, alışkanlık olmuş. Haklısınız, bazen herkes gibi sakin olamadığım, kendimi dizginleyemediğim doğrudur. Yapacak bir şey yok. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ben de sana mail atacaktım bugün yarın, “bunca yıl sonra şu kadarcık tartışmadan dolayı siteden ayrılmak da neymiş?” diye. :) Sana attığım o yoruma bakınca ben de biraz ani parladığımı fark ettim açıkçası, kırıcı olduysam affedersin. Daha yeni Cattle Decap albümünü öveceğiz, Mertens ne koydu diye konuşacağız. İyi ki temelli gitmedin, seviyoruz seni.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Dünya olarak geçtiğimiz süreç bende maalesef fazla bir etki yaptı. Olaylara, durumlara tepkisiz kalamıyorum, biraz fazla etkileniyorum diyelim. Bu da her şeye gerekli gereksiz burnumu sokmama neden oluyor. ismail vilehand çok haklı, çünkü insan kendini biraz serbest bırakınca iş yanlış yerlere gidiyor. Bunu biliyorum ama uygulamada sorunlar yaşıyorum. Bir aralar twitter’da manyak aktiftim. Küçük bir fenomen olmuştum. Orada da benzer sıkıntılar yüzünden ayrıldım, hesabı sildim. Burası müzik sitesi evet. Ama “Serbest Kürsü” mevzusu bir nevi “her şeyi yazabiliriz aslında” köşesine döndü bende. Bu doğru değildi tabii. Böyle işte. Ben de kırdığım insanlardan özür dilerim.

    lammoth

    @Ahmet Saraçoğlu, @deadhouse, Gel de bu siteyi sevme işte. Müthiş. Çok sevindim. :)

    Raddor

    @Ahmet Saraçoğlu, @deadhouse, duygulandırdınız be aga 🤣 kızla da barıştım. Güzel şeyler oldu nihayet.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Raddor, ahah

    Sevgili günlük,

    Yaşıyorum bu hayatı. 😎

    Gökay

    @deadhouse, Bu arada ben de bir şey söyleyeyim mi

    Ligler başladı, lütfen ama. Daha kayısı yiyeceğiz

    deadhouse

    @Gökay, Abi kayısı yemek için 10 liralık kupon yetmez. 50-100 lira atıp 3 oranı bulacaksın. 300 lira gelecek. Çünkü kilosu 200 lira oldu haha.

    Gökay

    @deadhouse, valla sorma. Önceden maks kazancı 200-300 veren kuponlar yeterliydi, tutunca da gayet mutlu ediyordu. Şimdi en az maks kazancı 700-800 yapmam gerekiyor tutarsa tatmin etmesi için. Bazen misliyi arttırıyorum, bazen oranları. Dediğin gibi; çare Spor Toto

    deadhouse

    @Gökay, 12 bildim dün. Alanya’ya 2, Fener’e 0, United maçına 2 oynasaydım 15 bilecektim ve sadece 13.5 liralık kupon oynadım. Spor Toto oynamak gerçekten mantıklı. İddaa biraz hamallık gibi.

    Dysplasia

    @Raddor, Birkaç kere günlük tutmaya çalıştım ki severim aslında yazarak bir şeyler anlatmayı. Ama günlük tutarken nihilist bir boşluğa düşüyorum. ‘Şu an yaptığın şey çok anlamsız amına kodumun çocuğu, siktir git’ gibi bir şeydi kendime karşı son cümlem.

    Raddor

    @Dysplasia, o nihilist boşluk da iyi geliyor bazen. :)

    Fırat

    @Raddor, Günlüğün rahatlattığı konusunda ben de hem fikirim. Gerçi benimki biraz farklı, ingilizcemi geliştirmek için her gün kendime video çekiyorum en az 15 dakikalık. Bir nevi günlük oluyor ama güncel dinlediğim albümlerden veya yeni izlediğim NBA maçlarından da bahsediyorum. Biraz şizofrenik olsa da tavsiye ederim :)

    Raddor

    @Fırat, onun bir faydası da diksiyonunu ve beden dilini iyileştirmesi. Çok güzel olay ben de yapıyordum, rastgele bir şeyler anlatıyordum.

    Fırat

    @Raddor, Ben de dört aydır hergün yapıyorum ve geliştirdiğini hissediyorum. Tabi biriyle konuşmak gibi olmuyor ama epey faydalı.

  14. Dysplasia says:

    Be’lakor her sene albüm çıkarsın.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, Be’lakor’u çok seviyorum ama son albümü düşününce bunun epey kötü sonuçlanacağını düşünüyorum. Bence hiç acele etmesinler, Vessels gibi her şeyi yerli yerine oturttuklarından emin olduklarında yeni albüm çıkarsınlar.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben son albüm için o kadar da kötü düşünmüyorum ama demek istediğini de anlıyorum. Bazen hayatımda bu adamların melodilerine çok ihtiyacım oluyor şimdi olduğu gibi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, evet Be’lakor melodisi diye bir gerçek var. Hüzün ve gücü aynı anda verebiliyor Be’lakor. Çok acayip.

    Ayrıca “An Ember’s Arc” 3.15′te arkadaki melodiyle birlikte vokalin “This cascade of embers” diye girdiği an hayatımda duyduğum en güzel şeylerden biri.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Muazzam gerçekten, can alıcı anlara hazırlığı, yolu çok iyi yapıyorlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dysplasia, aynen. Valla yine tüylerim ürperdi düşüncesiyle bile ahah

    Noumena

    @Dysplasia, bu cümleye plase olarak In Mourning eklensin. Umarım canlı izleyebilirim bir gün şu iki grubu.

  15. Drochshaol says:

    Belphegor’un yeni albümü için kritik yazılmamış mı yoksa ben mi bulamıyorum umarım bulamıyorumdur gayet iyi bir albüm olmuş ben beğendim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Drochshaol, pazar günü sitede olacak.

    http://www.pasifagresif.com/2011/01/grup-onerme-sorma-bilgi-paylasim-ortami/comment-page-127/#comment-1105324

    Drochshaol

    @Ahmet Saraçoğlu, Teşekkürler Ahmet abi merakla bekliyorum. Gorgoroth kritiğini de çok merak ediyorum. Bu haftanın kritik programı harika olmuş.

  16. Cryosleep says:

    Güç bela da olsa Borknagar konserine gidebileceğim. İlk kez yabancı bir grubun konserine gidiyorum, evet.

  17. Dead Congregation, 2023′te de yeni albüm çıkarmazsab ortalığı karıştırırım, sana musallat olurum.

  18. Rust in Peace. says:

    Bugün yolculuk yaparken Melvins dinliyordum, (Night Goat) dinlerken dedim ki bu riff başka bir şarkının riffinin aynısı, çalmış mezemenkler Melvins’ten diye diye yürüdüm. Abartısız bir yarım saat 45 dakika düşündüm hangi şarkı diye, hatırladığımda küçük çaplı bir cringe geçirdim.
    O şarkı yine Melvins’in A History Of Bad Man’iydi 🥲

  19. şeyh hulud says:

    Machine Girl, Neon White için güzel bir OST yapmış. Drum & Bass severlere önerilir.

  20. woodenpint says:

    Ne zaman moralim bozulsa, canımı sıkacak bir şey olsa o an mümkünse açar Sabbath Bloody Sabbath dinlerim. Şarkı bütün stresi sıkıntıyı eziyor geçiyor yok ediyor

    Sabbath Bloody Sabbath
    Nothing more to do
    Living just for dying
    Dying just for you

    Hey yavrum be

  21. ismail vilehand says:

    James Bond, Jason Bourne ve Ethan Hunt arasında battle royal yapsak hangisi alır?

    Bence Jason Bourne diğer ikisinin ölülerini siker, karısı yapar. Ben bu kadar pislik dövüşen ve korkunç inatla kovalayan adam görmedim. Evlerden ırak orospu çocuğu. Seri boyunca döve döve öldürdüğü adamları izledikçe içim çekildi.

    James Bond ve Ethan Hunt’ın çok fazla zayıf yönü var ama Jason Bourne makine gibi pezevenk. Hata yapmıyor.

    Twat

    @ismail vilehand, üç franchise’ın da takipçisiyim. Aslında Bourne ve Hunt birbirine çok yakın. Ha yakın dövüşte bence de Bourne alır.

    Olayı yakın dövüşle kısıtlamazsak, Hunt mental olarak en dayanıklısı. Planlama ve kılık değiştirmede de önde. Gerçi kaçış, stealth, dil bilme, adapte olma, çabuk öğrenme, analiz etmede Bourne da iyi ama Hunt daha imkansız yerlerden kaçıyor(bkz.Tom cruise koşuşu).

    Bourne’un trajik geçmişi ve beyin yıkama olayı kendisinin zayıf yönü, her an breakdown geçirebiliyor. Öte yandan Hunt karşısındaki adam bunun karısına silah dayayıp tehdit ettiği hatta vurduğu halde görev sırrını ifşa etmiyor.

    Bond dövüşte alamaz ama sırf ekipman konusunda önde işte. Onlar da pek gerçekçi değil, işte süpersonik siksok kalem, uçurumdan yuvarlanırken kapalı hava yastığına(?) dönüşen ceket vs. Inspector gadget gibi. Bence bond’un dövüşlerde bu ikisiyle şansı yok. Zaten devamlılığı da olmadığı için Bond bence daha çerezlik, daha az ciddi bi seri. (Son filmde mental olarak Bond da çöküyor bu arada).

    Hunt eskrima, keysi, karate ve taekwondo’da iyi. Bourne ise malum Jet ken du, sokak boksu ve krav maga. İkisinde de birbirlerinin teknikleri biraz var(örn, Hunt krav maga’yı 3. ve 5. filmde kullanıyor biraz, bourne da sokak boksunu jet ken du’yla modifiye ediyor). Bond’un tekniklerine çok aşina değilim. 60 yıllık seride her tekniği kullanmıştır. Ama silah ve patlayıcılar konusunda üçünün arasından net Hunt alır.

    Bu arada buradan gönlümüzün şampiyonu polis akademisi’ndeki Tackleberry abimizi de rahmetle analım.

    deadhouse

    @Twat, Ethan Hunt. Diğer ikisine göre zayıf yanları en az olan karakter o. Bond’u direkt ele zaten. Ekipman ve ince işlerde iyi olabilir ama belli yerlerde elenir. Bourne kanının son damlasına kadar inatla savaşır ama onun da duygusal olarak çöküntüye girebileceği ve bir yerde yenilebileceği görülüyor. Hunt yenilmez bir karakter. Her türlü tehlikeyi atlatır, atlatamazsa bile diğer iki karakterden önce ölmez. En son o ölür.

    Twat

    @deadhouse, ben zaten HUNT’ÇI bir insanım da biraz objektif yazmak istedim hahah. Bond’u direkt ele kısmına katılıyorum. Hunt’ı yenilmez yapan travmasızlığı ve iradesi işte. Adamı kıramıyorsun. Ayrıca karakter gereği mizahi bir tarafı da olduğundan moral olarak Bourne’a üstün.

    Fırat

    @ismail vilehand, John Wick üçünü de döver gibime geliyor :)

  22. Tuna says:

    İstanbul’da The Prodigy plağı nerede bulabilirim arkadaşlar?

  23. Raddor says:

    Tommy Lee’nin paylaşımına karşılık, tüm galaksiye denge ve huzuru getirmeye karar verdim arkadaşlar:

    https://youtu.be/2IbsmvKXRsI

    Yiğit

    @Raddor, 6 inç gayet uzun bence zaten

    ismail vilehand

    @Raddor, bende mikropenis hastalığı var, gören sivilce sanıp sıkmaya çalışıyor o arada işimi hallediyorum.

    Raddor

    @ismail vilehand, itiraf bölümünde yazdığım 4 cm büyütme olayı doğruydu. Hem de 25′imden sonra ve doğal egzersizlerle. Bence kimse bana inanmıyordur.

    Sakalım da 27′den sonra Devourment albümünü dinledikten sonra çıktı. Öncesinde köseydim.

    Yoksa benim erkeklik hormonları geç devreye girdi de ben mi gelişmeleri hep başka şeylere atfettim haha.

    Mikropenis konusu da ; bizim yurtta Berkay diye bi eleman vardı. 2 metre boyuyla izbandut bir arkadaştı. Ne var ki o da mikropenis olduğunu söylerdi. Demese en az 20 cm var derdik. Taktir edilesi bir rahatlığa ve özgüvene sahipti.

    Sanırım bugün galaksiyi bayağı mutlu ettik. Güce dengeyi getirdik.

  24. ismail vilehand says:

    Hava o kadar sıcak ki, karşı binanın çatısında bir bulanıklık görüyorum ve şöyle sesler geliyor:

    https://youtu.be/1SGJDrVJzMI

  25. Opethsevenbiri says:

    Halo Effect başlığı neden silindi?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Opethsevenbiri, silinmedi. İşim olduğundan sabahtan haberleri ayarladım, çıkacağı saati bekliyor. Yeni klip haberiyle birlikte 16.00′da sitede olacak.

  26. Kürşat says:

    Megadeth yeni şarkı yayınlamış. Bildiğin Atabarı. Volkan Öge geliyor, Volkan Öğe gidiyor. Beğenmedim.

  27. deadhouse says:

    Dave her seferinde daha kötüsünü yapmayı nasıl başarıyorsun bunun bir sırrı var mı? 2. şarkıyı mumla aradım. Çok kötü bir parça bu. Metali yeni keşfetmiş, amatör bir demo yayımlamış yeni yetme grup şarkısı gibi şarkı yapmışsın.

    Şarkıdan anladığım; “Bakın arkadaşlar bu riftir.”
    “Bakın arkadaşlar bu solodur.”

    Aşırı özelliksiz parça.

    asil

    @deadhouse, kesinlikle katılıyorum. İlk şarkıyı bayağı sevdim, ikincisi meh, bu çok kötü. Aşağıya doğru hızla düşen bir grafik ve albüm konusunda iyice tedirgin eden bir durum oluştu bende.

    Kürşat

    @asil, Bence bu albüm sadece biraz daha iyi bir United Abominations albümü olacak.

  28. İncelenen albümler bilindik gruplardan olunca, önemli gruplar yeni albüm çıkarınca, haber sıklığı artınca, bir de sitenin kemik kitlesinden ara veren arkadaşlar yorumlara geri dönünce uzun zamandır gelmediği kadar çok yorum geldi bugün. Son 1 haftanın yorum ortalaması günde 25 civarıydı, bugün şimdiye kadar 98 tane yorum geldi. Hastasıyız böyle site kitlesinin.

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Son aylarim korkunc bir yogunluk ve is yeri degistirme fasliyla gecti abi, dinleyemedigim albumler oyle fazla ki icim hic rahat degil, yarindan itibaren gomulecegim valla siteye.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ece, kolaylıklar.

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Pek kolay olmayacak zira fena birikti yine de sagol abi :(

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, biri toto’yu tuttursun da pavyon temalı büyük pa buluşmasını gerçekleştirelim artık.

  29. ismail vilehand says:

    VHS kaset döneminden beri izlerim, benim top 10 James Bond filmleri bunlar:

    1- Casino Royal (2006)
    2- Skyfall (2012)
    3- Goldfinger (1964)
    4- Licence to Kill (1989)
    5- Goldeneye (1995)
    6- The Living Daylights (1987)
    7- Dr. No (1962)
    8- Live and Let Die (1973)
    9- From Russia with Love (1963)
    10- The Man With the Golden Gun (1974)

    Raddor

    @ismail vilehand, Goldeneye’ı ayrı bir seviyorum nedense. Izabella Scorupco’nun değişik bir çekiciliği var. Brosnan’la yakışıyorlardı. Aksiyonu da müthişti filmin.

    ismail vilehand

    @Raddor, https://youtu.be/iB7ZWNlF8DY

    Raddor

    @ismail vilehand, tam olarak bu sahne geçiyordu yazarken aklımdan, efsane ya.

  30. Tuna says:

    Gece itirafı

    Yıldız Tilbe’nin 90’lı yıllarda harika bir müzisyen olduğunu düşünüyorum. Gerçekten eserleri Avrupa seviyesindeymiş.

    ismail vilehand

    @Tuna, kaliteli kokain ürünleri. Malın kralını içiyordu Yıldız ablam. Led Zeppelinler, Black Sabbathlar nasıl yaptıysa o besteleri o da öyle yapmış. Keza Sezen Aksu da öyle.

  31. Erutururu says:

    Bugün Arch Enemy’nin yeni albümünü dinleyeceğim, hakkınızı helal edin.

    Tuna

    @Erutururu, ilk şarkıda clean vokal duyunca kapadım

  32. sakin says:

    Mgła’nin aralik gibi Turkiye’ye gelecegi konuşuluyor. Umarim doğrudur.

  33. Raddor says:

    Dün Hande Yener konserindeydim. İlk defa pop konserinde bulunuyorum, sevmem de ancak helal olsun kadına sahnesi çok iyiydi. Playback yoktu. Enstrümanlar dahil canlıydı ve 50 yaşına rağmen sesi stüdyo kaydı gibiydi.

    Sardı amk.

    Tuna

    @Raddor, Rock & Metal dışı konserlere gidip arada deşarj olmak lazım ya. 30 Eylül’de Sofi Tukker’e gidecem ben de, çok heyecanlıyım.

    Raddor

    @Tuna, konserleri hiç sevmiyorum ya. Beleş diye gittim ama çok dayanamadım.

    Konuşmasız hiçbir aktiviteyi sevmiyorum. Müzik sesimi bastırıyor. Yorum yapmazsa ölecek hastalığı var bende.

    Konuşmalı olanlar en iyisi haha.

    Tuna

    @Raddor, Valla ilk konser deneyimleri geçtiğimiz haftalarda yaşadım. Maneskin, Rock Off ve Pentagram’a gittim. Maneskin’de tüm şarkılara eşlik etmekten sesim kısıldı. Kreator’de ise Wall of Death’e girdim 😂. Benim için çok güzel deneyimlerdi hepsi, yeni insanlarla da tanıştım. Ekonomik durumum el verdiği müddetçe konserlere gitmeyi alışkanlık haline getireceğim.

    Bu arada iş arkadaşlarımla Gülşen konserine gitmeyi planlıyoruz ndjdjs. Kadının müziğini 90’lı yıllardaki bir şarkısı hariç hiç sevmezdim ama politik duruşu yüzünden hayranı olmama çok az kaldı.

    Raddor

    @Tuna, bugün gündemdeydi. Meme ucu açık sahne almış falan. Ben sevmiyorum onu. O Lolipop faciası neydi öyle.

    Tuna

    @Raddor, bence çok iyi bir politik duruş böyle bir ülkede. maneskin basçısı da meme ucu açık bir şekilde sahneye çıkmıştı. meme görmek insanın stresini azaltıyor.

    Raddor

    @Tuna, benim kadınla tek derdim Lolipop. Çıkmıyor aq şarkısı aklımdan, bak yine…

    İstemem lolipop, aaaaal
    Kucaklar dolusu looove

    Aşkımla ölçülemez hiçbir money
    Oh mommy, so yummy

    ismail vilehand

    @Raddor, https://youtu.be/RyNnleNxDIE

    Bu konserde de konuşur muydun mesela?

    Raddor

    @ismail vilehand, aaa en sevdiğim videolardan biri, kim bilir kaç kez seyretmişimdir. Zayıf yerimden vurdun abi.

    Riley Gale niye öldü ki. Dünyanın en zamansız gidişlerinden biriydi inanılır gibi değil.

    Dysplasia

    @Raddor, rap, pop derken site rayından çıktı ahah.

    Raddor

    @Dysplasia, haha en sevdiğim pop şarkı da bu : https://youtu.be/GdZn7k5rZLQ

    deadhouse

    @Raddor, Ben şarkıyı değil de bu klipteki Tarja Turunen’i seviyorum.

    Raddor

    @deadhouse, bu klipteki Bengü değil mi ya ?

    Dysplasia

    @deadhouse, Gerçek Tarja bu değil.

  34. 12ParmakBağırsağı says:

    Daha önce elektrogitarla uçağa binmiş olan var mı? 3 uçakla yaklaşık 20 saatlik bir uçak yolculuğu yapacağım ve epey paranoyaklaştım gitarımın başına bir şey gelecek diye. Bu gidişle almayacağım yanıma.

    Ahmet Saraçoğlu

    @12ParmakBağırsağı, Kanada’dan Londra’ya, oradan da İstanbul’a getirdim. Hard case olması gerekiyor tabii ve kırılacak ibaresiyle taşıtmak gerekiyor. Hiçbir şey olmamıştı, gayet normal şekilde geldi gitar.

    Daha önce de önüm geniş olsun diye acil çıkış kapısı yanından koltuk alıp gitarı yanıma koyup yolculuk yapmıştım.

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Teşekkürler cevap için. Yolun benzerini tersten gideceğim: İstanbul’dan Münih’e Münih’ten Washington’a oradan da Ottawa’ya. 3 uçak var, biraz obsesiflik belki ama illa ki birinde bir sıkıntı çıkacak gibi hissediyorum. Kabin dolabına sığmadığında aşağı bagaja gönderiyorlarmış, orada da valizlere nasıl davrandıkları malum. O strese gireceğime Ottawa’da ucuz bir gitar alma fikri daha cazip geliyor şu anda valla.

    asil

    @12ParmakBağırsağı, Ben de San Diego – Londra – İstanbul – İzmir hattında taşıdım daha önce, ancak hardcase ile değil iyi bir gigbag ile kabinde yanımdaydı ve çok daha güvenliydi.

  35. OblomoV says:

    https://www.youtube.com/watch?v=mi106DZJhuQ

    Bir süredir youtubeda gördüğüm en iyi şey. Bağımlılık yapabilir baştan uyarayım. 😅

    Raddor

    @OblomoV, mp3′e çevirdim dinliyorum, clean gitara bağlandığı bölüm ayrı hoş olmuş.

    çaksu

    @OblomoV, Şahane müzisyen bu adam. Ben de takip ediyorum.

    enemyofgod

    @çaksu, her yaptığı ayrı muazzam oluyor gerçekten fazla yetenekli.

    https://www.youtube.com/watch?v=RbKqJ8tOB-c

    Benim favorim bu.

    OblomoV

    @enemyofgod, Amcaların hızlı konuşma becerisi de takdir edilesi. :D

    Raddor

    @OblomoV, bunlar Müslümanmış. Pencabilermiş, söyledikleri parça da ilahi gibi bir şeymiş. Zaten şarkının yarısı “Ali, Ali, Ali” şeklinde. Orijinali şöyle:

    https://youtu.be/cOw99QaHP8c

    Ritim kaçırmadan, tertemiz söylemeleri biz Metalcilere yaradı. Hala dinliyorum.

    OblomoV

    @Raddor, Hipnotize edici.

    Birkaç videolarına daha baktım, epey enteresan kafa sallamalı falan performansları var. Dini içerikli olabilir o zaman dediğin gibiyse.

  36. çaksu says:

    Ben düzgün teknik öğrensem kolum hiç ağrımaz sanıyorum. Prof müzisyenin de 3 dk sonunda acımı paylaştığını görmek süper iyi geldi ya haha. O es’te ben de tam “ebeni sikim” deyip kolumu sallarken…

    3.03 <3

    https://www.youtube.com/watch?v=44FEn–p210
    PANTERA HERESY – Kitchen Cover – Amplitube Dimebag Plugin

    OblomoV

    @çaksu, Mutfakta Pantera çalmak da güzelmiş.
    Umarım müstakil bir evdir orası.😁

  37. ismail vilehand says:

    Sinema demişken.

    https://youtu.be/Hj3zkazLvbk

    woodenpint

    @ismail vilehand, Filmde izlenmeye değer tek sahne olabilir, inanılmaz bi absürtlük gerçekten hahahahah

    ismail vilehand

    @woodenpint, bence film baştan sona mükemmel. Kucak dansı sahnesi efsanedir.

    woodenpint

    @ismail vilehand, Ovvv evet o sahneyi unutmuşum mekandaki, kız arkadaş gruplarının aralarındaki uzuuuun muhabbetler beni sıkmıştı ondan aklımda öyle kalmış

  38. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    1 haftadır köy yerinde yaşıyorum, çiftçiliğe başladım. Inanılmaz bir ortam doğayla ve yeşillikle iç içesin, tam bir Atmosphheric Black Metal ortamı, insanda sinir stres kalmadı valla. Davar insan burda da var o ayrı ama genel olarak imkanı olanlara köy hayatını tavsiye ederim.

    Yalnız en büyük handikapı Allah’ın dağının başında internet belli belirsiz çekiyor, çok giremiyorum o yüzden.

    woodenpint

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Toprakla bağ bahçeyle uğraşıp bir de yaptığın işin karşılığını görmek insanı en basit ve doğal şekilde mutlu ediyor gerçekten

  39. Tuna says:

    Arada insta storylerime celebrity akını oluyor nedense Attila diye bir grubun solisti storylerimin hepsine like atmış abi senin grupla zamanında çok dalga geçiyorduk diyemedim kdkdkd. Dün de RDR2 oynarken attığım storyi Alice Cooper gitaristi beğenmiş. Çok fazla takipçim de yok bu adamlar bizi nereden buluyor ya?

  40. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    @woodenpint, İnşallah yaptığım işin maddi olarak da karşılığını alıcam ama biraz emek, sabır ve zaman lazım.

    Bir de buraya gelmeden önce antidepresan kullanıyordum şimdi hiç gereği kalmadı o kadar sakin ve huzurlu hissediyorum ki en basitinden bu doğal ortam, sessizlik ve sakinlik içinde uyku kalitem arttı. İnanılmaz gerçekten.

    Tuna

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Hocam öyle deme yine de. Doktor kontrolü olmadan bırakmamalısın. 14 yaşından beri antidepresan kullanan birinin tavsiyesidir.

    Drochshaol

    @Tuna, ben de şu an antidepresan kullanıyorum ama bırakmayı düşünüyorum ya böyle uzun süreli antidepresan kullanmak istemiyorum. Sence uzun süreli antidepresan kullanmak nasıl? Endişelerim gereksiz mi sence?

    Tuna

    @Drochshaol, Açıkçası antidepresanların tam anlamıyla fayda sağladığına inanmıyorum. Takviye gibi düşünebilirsin. Hayatının kalitesini kişiliğin ve çevrendeki insanlar şekillendiriyor.

    Drochshaol

    @Tuna, kişiliği değiştirmek ya da bakış açını değiştirmek çok daha önemli dediğin gibi. Ben şu an bunu deniyorum belki iyi bir terapi seansı daha çok faydalı olurdu ama onu hem bulması zor hem de seans fiyatları inanılmaz arttı çok zor onu karşılayabilmek. Sakıncası yoksa hangi ilacı kullandığını sorabilir miyim?

    Tuna

    @Drochshaol, Hocam açıkçası bu tür konularda açık konuşmaktan kaçınıyorum. Hem özel bir bilgi hemde hangi ilacın hangi bünyeye fayda edebileceği net bir şey değil. O yüzden size iyi gelebilecek ilacı sadece doktorunuz bilebilir.

    ismail vilehand

    @Tuna, @Drochshaol, en etkili antidepresan pavyondur. Beatdown hardcore konserleri de gayet olumlu ama pavyon her derde deva. Altılı ganyan tutturunca sizi de götüreceğim.

    Drochshaol

    @ismail vilehand, Teşekkürler hahaha İsmail Vilehand beni pavyona götürdü diye anlatırım artık. Büyük bir keyifle Pa ailesiyle pavyonda vakit geçirmek isterim :)

    Drochshaol

    @Tuna, Teşekkür ederim hocam aslında kullandığınız ilaca geçmek için sormamıştım ben de biliyorum bu antidepresanlara keyfine göre içilip bırakılacak şeyler değil, özelse zaten paylaşmamanızı anlarım problem değil teşekkür ederim.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Tuna, Evet doğru diyorsun aslında.

    woodenpint

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Gerçekten öyle hocam, temiz hava, ses ve gürültü kirliliğinin olmaması çok iyi geliyor. Sabır isteyen bir iş ama umarım en kısa zamanda karşılığını fazla fazla alırsın

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @woodenpint, Eyvallah hocam çok teşekkür ediyorum iyi dileklerin için.

    Dysplasia

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, birden bırakılan antidepresan bünyede ters etki yaratır, boka batarsın. Sakın ha.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Dysplasia, Doğru diyorsun da bırakmış bulunduk işte. Bir tersliğini görmedim ama şimdiye kadar. Dediğim gibi köy ortamı çok huzurlu yaptı beni kullanmaya ihtiyaç duymadım.

  41. Tuna says:

    Rock Off 2022 değerlendirmesi yapmayı unutmuşum. İlk metal konserim olduğu için çok eğlendim. Tüm gruplar mükemmeldi. Halo Effect üyeleriyle tanıştım, Kreator’de Wall of Death’e girdim. Bence her şeyiyle çok güzel bir festivaldi. Kesinlikle kadro ve bilet fiyatları bu ekonomiye göre iyiydi.

    Çoğunluğun sadece Kreator için gelmesi rahatsız etti beni. Kreator gelene kadar oturan bir sürü insan vardı. Festival ruhuna aykırı bu. Thurisaz dinlemeyen biri olmama rağmen adamları o sıcakta izledim mesela. Maneskin kitlesi bile daha eğlenceliydi.

  42. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Allah kimseyi eski sevgilinin köy düğününe gitmeye zorlamasın. Düğün boyunca bana baktı bir de. 2 gündür yüreğim sikiliyor.

  43. owlbos says:

    Hayatımın son 12 13 yilini flan düşündüğümde sanırım en az metal dinlediğim sene bu sene oluyor. Arada çok alakasız bir anda aklıma Pantera, Carcass, At the Gates flan geliyor ve garip bir mutluluk yaşıyorum.

  44. deadhouse says:

    Metale yapılmış en büyük kötülüğün melodik death metal müziği olduğunu düşünüyorum. Bence bu müzik türünü icat edenler metalin ömrünü en az 20 yıl kısalttı ve daha da kötüsü metalin gelişimine ket vurdular. Neyse ki dso/gorguts/ulcerate ekolü yeni bir soluk getirdi ve metal 2000′den sonra nefes aldı. İkinci soluğu da black metalde polonya/izlanda ekolü getirdi. Bu iki dalga melodik death metal akımının ve sonuçlarının metalde uğrattığı hasarı bir nebze olsa giderdi.

    ismail vilehand

    @deadhouse, hayatta en sevdiğim gruplardan bazıları The Black Dahlia Murder, Carcass ve At the Gates olduğu halde söylediklerine kısmen katılabilirim.

    Dinlenebilirliği yüksek/kolay dinlenebilir melodik death metal kadar metal çatısı altında duyduğum hiç bir şey bana bu kadar itici gelmemiştir. Ve cidden metal müziği uzun yıllar esir aldı bu akım. Korkunç gerçekten.

    Ugur

    @deadhouse, Hahaha hayatımda bu kadar saçma bir şey daha okumamıştım.

    deadhouse

    @Ugur, Peki sence metal tarihinde metal için hayır getirmemiş bir akım, tür, dalga var mı? Metal tarihini yazsaydın her şeyin lineer, akışında, doğru gittiğini söyleyebilir miydin?

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ne olursa olsun sansasyondan, olay yaratacak açıklamalar yapmaktan vazgeçmem diyorsun. :)

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahaha şimdi okudum da bence gayet sakin yazmışım. :)

    TanSolo

    @deadhouse, başıma bir şey gelmeyecekse kısmen ben de katılıyorum.

    deadhouse

    @TanSolo, Benim de sevdiğim melodik death metal grupları var (benim de kürt arkadaşlarım var gibi oldu haha) Bence mesele iyi grup, iyi albüm değil. Evet çok iyi gruplar, albümler çıktı. Ancak ismail vilehand’in dediği gibi 500 yıldır devam eden power metal gibi melodik death metal de bitmek bilmedi, doğası gereği gelişmeye uygun bir tür değil. Bir black metal değil. Ayrıca melodik death metal olmayan ancak dolaylı veya direkt olarak etkiledikleri başka türlerden müzik yapan binbir türlü boş grubun var olmasına da yol açtılar.

    TanSolo

    @deadhouse, buna harfi harfine katılıyorum. Ayrıca kürt arkadaşlarım da var.

    Dysplasia

    @deadhouse, Aksine, dinleyici katmak ve kitlenin ölüp gitmemesi anlamında melodik death kadar metale katkı sunan bir tür olmadı.

    Cem

    @Dysplasia, Kesinlikle. Aşağıda Nu Metal’in Metal müziğin commercial success tarafında yükselişi ve yeni dinleyiciler için gateway gruplar olma anlamında Metal’e katkısının hakkını vermiş deadhouse ama bunların aynılarını Melodic Death Metal’den doğan Metalcore ve Djent grupları da yaptı. Bayılarak dinlediğiniz Extreme Metal grupları günümüzde full time bir şekilde müzisyen olarak hayatlarını devam ettirip düzenli olarak albümler yayınlayabiliyorlarsa bunda Melodic Death Metal’in de katkısı göz ardı edilmemeli diye düşünüyorum.

    woodenpint

    @deadhouse, Djent denen ucube şey falan varken melodik death metale sıra daha çok bence. Modern metalin içine tükürdü boru gibi 38 telli gitarlar ve bu djent soundu, ortalık bu tarz birbirinin kopyası gruplarla dolu

    Format C: For Cortex

    @deadhouse, O zaman Nu metal, Djent gibi tarzların Metal müziğe yaptığı kötülük daha az yorumu çıkar mı?

    deadhouse

    @Format C: For Cortex, Bence Nu-metal mainstream camiada metali ayakta tuttu. Mdm gibi yüzsüzlük yapmadı. 5-10 sene şipşak işini halletti, gitti. 30 yıl öncenin klon müziğini tekrarlamadı. Bir de ben mdm derken Carcass, TBDM gibi grupları kastetmiyorum. O İsveç var ya İsveç oradan çıkan ve o tür mdm’yi yapmaya çalışan diğer grupları kastediyorum.

    Opethsevenbiri

    @deadhouse, Melodik Metalcore yapısıyla Nu Metalden çok daha klasik Metal’e yakın. Korn’un Linkin Park’ın ne kadar Metal olduğu tartışılır.

    Opethsevenbiri

    @Opethsevenbiri, Pardon ben bu yorumu Slaughter of the soul Metalcore’u çıkarttı yazılarından sanmıştım konunun metalcore ile alakası yokmuş.

    deadhouse

    @Opethsevenbiri, Nu metal ne kadar metaldir konusuna girmek istemiyorum çünkü şu metaldir, bu metal değildir diye net bir çizgi yok. Kimine göre Ac/Dc, GNR metaldir kimine göre Hard Rock’tır. Bunu boş ver. Söylemek istediğim şey başka. Metal müziğe metal müzik tarihi boyunca en büyük katkıyı yapan akımlardan biridir Nu metal. Milyonlarca insan Korn, Linkin Park, Slipknot, Soad, Limp Bizkit sayesinde metalle tanıştı. Metal, Pantera’nın 90′ların sonuna kadarki fırtınasını saymazsak, mainstream sahnede (97-2005) Nu metal, metal müziğe büyük katkı sağlamıştır. O dönem metal müziğin mainstream tarafında bu gruplar vardı. Metallica bile Nu metal albüm çıkardı. (St. Anger Nu-metal albümüdür)

    Opethsevenbiri

    @deadhouse, Bu konuda hak veriyorum genel olarak sert müziğe geçiş için önemli bir basamak ben de her şeyden önce Linkin Park dinliyordum neticede. Demek istediğim bence metal olabilmek için belirli gitar ve davul kalıpları içinde müzik yapıyor olmak lazım Nu metal bu konuda fazla ”alternatif”. Slipknot’un Metal dinleyicisi tarafından daha bağrına basılmasının sebebi de bence daha bi poplaştırılmış ekstrem metal gibi olması.

    Fırat

    @deadhouse, In Flames, DT, At the Fates ve Carcass’ın 90′larda yaptığı müziği gerçekten seviyorum. Ancak başlattıkları türün dönüştüğü şeye ve diğer gruplara olan etkilerine ben de bir türlü ısınamadım. Belakor gibi birkaç orijinal grup istisna olabilir sadece.

    Erhan

    @deadhouse, TÖVBE ESTAĞFURULLAH, TÖVBE ESTAĞFURULLAH. At the Gates, Carcass, Dark Tranquillity, In Flames, The Black Dahlia Murder geçti bu alemden reis. Hiç olur mu öyle şey Allah aşkına

    Raddor

    @deadhouse, olabilecek en kötü senaryolardan biri bu 💩’un Kreator’a bulaşmasıydı, oldu.

    ismail vilehand

    @Raddor, altına imzamı çaktım.

    deadhouse

    Sadece günümüz Amon Amarth, In Flames ve Arch Enemy gruplarına bakarsak bu müziğin nasıl anti-ilerici, kendi içinde sonsuz bir kötü bir kısır döngüye girdiğini görebiliriz. Ama ben şunu anladım. Gerçekten mdm fanları dünyanın en sadık fanları. 20 yıl boyunca sıçmış bir grubun 2022′de çıkardığı görece sert single’a heyecanlanabiliyorlar.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, metalcore

    ismail vilehand

    @Rust in Peace., metalcore; kolay dinlebilir, akılda kalıcı melodili ve clean vokalli melodeath’in haylaz çocuğu. Bu tepkinin yarısı zaten kafadan metalcore’a yazar.

    Opethsevenbiri

    @deadhouse, Gorguts Melodik Death Metalin yarısından daha eski abi.

    Emir

    @deadhouse, “Metale en büyük kötülüğü yapma” bahsi bence melodik death için ağır bir ifade. Yukarıda dendiği gibi Djent ya da en basitinden grunge gibi olgular varken bu ihaleyi melodik death’e yıkmak bence o türe haksızlık olur. Fakat diğer söylediğin her şeye katılıyorum. Özellikle bu türün 2000′ler sonrası metal müziğine etkisi bazında.

    Ben de aynı şekilde hiçbir zaman Gothenburg sahnesine ısınamadım; müziklerinde bana hep suni ya da inorganik gelen bir şeyler vardı. İsveç melodeath sahnesinden sevdiğim sadece iki albüm var bu yüzden; “Slaughter of the Souls” ve “The Mind’s I”.

    Öte yandan melodik death metalin bir de erken dönem blackened death metal ile kol kola giden bir tarafı da vardır ki mesela Dissection, Necrophobic ve hatta black metal olmasına rağmen “Those of the Unlight” dönemi Marduk’un bile içine girdiği bu sahne bana kalırsa daha organik ve özgündü. Hem death hem de black metal’e açılan çok esnek ve senteze dayalı bir yapısı vardı. Buna karşın sadece Dissection’dan bile nice klon peydahlandı. Yani “melodik death metal” gibi başarısız şekilde imite edilmeye onlar da çok müsait oldular. Dissection üç albümlük bir grup olarak kalıp Marduk da sonraki albümlerinde ultra sert bir black metal’e geçerek o melodikliği sonrasında terk ettiler. Bir tek Necrophobic malum çizgiyi belli bir yere kadar sürdürdü.

    Öte yandan Arch Enemy ve Amon Amarth’ın geldiği nihai noktayla melodik death metalin cidden yakın bağlantıları varsa, bu bile aslında bazı şeyleri açık açık söylüyor.

    deadhouse

    @Emir, Djent ve Grunge’ın metale zarar verdiğini düşünmüyorum. Metalcore ile Djent’i birleştiren ortaya karışık müzik yapan gruplardan bahsediyorsan haklısın. Ancak Djent tek başına niye zarar veriyor metale anlamadım. Dolaylı olarak zarar vermiş olabilir tabii biraz. Grunge’ın bence metalle bir ilgisi yok. Grunge’ın yükselişi metali gölgede bırakmış olabilir o dönem. Öyle bakarsak haklısın. Ama müzikal olarak bir akrabalıklarının olduğunu düşünmüyorum. Gruplar ve tercihleri hakkında yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.

  45. çaksu says:

    Biri bir şey düşünüyor diye sinirlenmeyi pek anlayamıyorum artık. Heraldi yaşlandım mk. Yaş 32 yolun yaklaşık yüzde 46′sı demişler.

    Birine birşey yapana, zor kullanana, hak yiyene kızalım da… Düşünmek, hissetmek, söylemek insan olmakla bir aq. Sen de şu gezegenden pırtlamış bir meyvesin ben de. Kelimelere, kavramlara, araçlara bu kadar “inanmaya” gerek yok bence. Aslolan kişisel tecrübe. Gerek senin, gerek benim için. Geri kalan şeyler geliyor geçiyor, uçuyor kaçıyor… Ne gerek var yani ıvır zıvır için kalp kırmaya, dövüşmeye çatışmaya.

  46. owlbos says:

    Umarım uzun bir süre daha site röportaj flan yapmaz. Neden mi? Cunku siteye her girdiğimde Deathspell Omega logosu görmek hoşuma gidiyor.

  47. ismail vilehand says:

    Neden insanlar sokaklarda banyo terliği ile geziyor? Bunla alakalı bişey oldu da ben mi kaçırdım?

    deadhouse

    @ismail vilehand, Daha ucuz.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Türkiye’nin en sosyetik semtinden bildiriyorum, fiyatıyla alakası yok bence. Ne zamandır dikkatimi çekiyordu bu gün daha da bir dikkat ettim, baya baya kadın erkek herkes banyo terliği giyiyor. Parmak arası terlik veya sandalet varken bu kadar korkunç göz yoran ve rahatsız duran bişi görmedim.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Banyo terlikterliklerinin yapıldığı madde ayak tabanlarını sike, çok zararlı. Mantar benzeri bir sürü hastalık çıkar. Adı üstünde banyo veya tuvalet için yapılmış terlik. Onların aklını. Bok giymek popüler olsa bok giyerler.

    dreadfulfate

    @ismail vilehand, Crocs olabilir mi o?

    TanSolo

    @ismail vilehand, crocs çok klas diye çocukken zorla giydirmişlerdi de bir hayli cringe bulduğumdan fazla giymemiştim. Göründüğü kadar rahatsız edici değil. Giyilmesinin sebebi elit izlenim yaratması o kadar.

    Canoir

    @TanSolo, elit izlenimi yarattığı sebebiyle kullanıldığını düşünmüyorum. Özellikle hastane ortamında herkes crocs kullanıyor. Sebebi aşırı rahat olması, uzun süre ayakta iş yapanlar için çok ideal olmasıymış. Ben kullanmadım ama kullanan bütün yakınlarım vazgeçemiyor.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Dünyadan (moda) haberi olmayan ismail vilehand ve deadhouse’a Crocs şoku :) Biz banyo terliği zamanlarından kalmışız abi. Nostaljik ve eski.

    Emre Görür

    Bad Bunny sebebiyle dünya çapında popüler oldu. Eleman Karayip sokak kültürünün en düşük seviyelerinden birini temsil ediyor.

    Gökay

    @ismail vilehand, abi bahsi geçen terlik crocs terlik mi

    Koralp

    @Gökay, bu sene moda olan yeezy terliklerden bahsediyor olabilir.

    Gökay

    @Koralp, Bu daha muhtemelmiş. Bir senedir dağ başında yaşadığım için bunu kaçırmışım galiba ahah. Sabolar da gayet tuvalet terliği bu arada, ama onu dışarıda giymezler herhalde ya, direkt tıpçı terliği o

  48. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    En sevdiğim 4 grup:

    Rammstein
    Megadeth
    Oomph!
    Kreator

    Manyak seviyorum koçlarım benim.

  49. Opethsevenbiri says:

    Hava sıcak diye Black Metal dinlemiyorum sıfır şaka. Geçen aklıma At The Heart Of Winter geldi dinleyemedim.

    ismail vilehand

    @Opethsevenbiri, yıllar önce Kemer, Alanya, Belek plajlarında bikinisinin altı araya kaçmış Rusları dikizlerken cayır cayır Marduk, Urgehal, Infernal War dinlemiş biri olarak bu dediğine hiç katılmıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.