# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,554 yorum var

  1. deadhouse says:

    Murat Boz mu yok artık ahaha. Siz gerçekten aşmışsınız. Her şeye eyvallah da bu kadarı fazla. Gerçekten fazla.

    Rzeczom

    @deadhouse, https://www.youtube.com/watch?v=EvNi8PE5O10

    Dysplasia

    @Rzeczom, Alttaki bir yorum:
    ’13 milyon ciddi misiniz türkiye artık kaliteli şarkı nedir bilmiyor bu klip en az 50 milyon izlenmesi lazımdı şimdi aleynanın klibi bu klipten daha güzel öyle mi şu adam varken aleyna dinleyin siz’

    Milletin Queen, Pink Floyd vs için yaptığı yorumlardı lan bunlar, ne ara buralara düştü?

    Rzeczom

    @Dysplasia, isterse bu yorumu black sabbath, beatles için yapmış olsunlar: bu tarz yorumları her kim nereye yazarsa 9 yaşından büyük olamayacağını düşünüyorum.

    Yiğit

    @Dysplasia, bunun hakkında bir yorum atmıştım önceden. Artık her türlü saçma sapan müziğin altında Aleyna Tilki vs hedef tahtasına konulup kaliteli müzik (!) övülüyor. Tabii cidden güzel olan ve değeri bilinmeyen Türkçe eserlere de geliyor yorumlar.

    Bir de Aleyna Tilki türevlerine gidip nostalji kasanlar var. Vay be eskiden dinlerdik diye yorumlar geliyor, eskiden dediği 3 sene önce ilkokula giderken herhalde.

    Alondate

    @deadhouse, Yani düşündüm de harbiden HİÇ AMA HİÇ BİR GÜÇ beni ileride herhangi bir zaman diliminde murat boz, gülşen, ebru gündeş dinlemeye itemez. Yani öyle bir dünya yok. She past away, jakuzi gibi elektronik garip şeyler dinliyorum ama seviyenin oraya kadar gideceğini (düşeceğine) imkan veremiyorum şahsen. Yarın öbür gün evlenirim, çoluk çocuğa karışırım, işlerim yoğunlaşır vs ama hiç bir zaman açıp bir black metal albümü eşliğinde kafayı kırmayı bırakmam, bırakamam. Millet cidden acayip. Dediğin gibi gerçekten fazla…

    ismail vilehand

    @deadhouse, https://youtu.be/1Er0NHAljYk

    Rzeczom

    @ismail vilehand, ben bunu unutmusum hahaha

  2. Alondate says:

    Ahmet abi geçen ay hatırladığım kadarıyla Aralık ayında çıkan tüm incelemeler gibi bir başlık açmıştın. Harf butonları çalışmadığı için onu düzenli şekilde yaparsan sevinirim. Birçok kişi için çok yararlı olacaktır.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Alondate, Aralık’ta günde 2 kritik yayınladığımızdan anasayfadan çok hızlı düşüyordu kritikler, o yüzden yapmıştık. Şu anda normal hızda ilerliyoruz. Ekstra bir başlık güncellemek zorunda kalmayayım artık, kaçırmak istemeyen de haftada 2-3 kez siteye giriversin. :)

  3. Soru: piyasaya çıkan albümlerin kritiklerini albüm çıktıktan 2-3 gün sonra PA’da görmek iyi oluyor mu yoksa keşke 1 hafta sonra falan sitede yayınlansa da dinlemiş sindirmiş şekilde yorum yapabilsem diyor musunuz?

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, ben zaten albümleri -çok hastası değilsem- çıkar çıkmaz dinlemiyorum ama site tarafından bakacak olursak, dinleyicinin sindirdiği bir albümü sonradan okuması, etkileşim ve yorum sayısı olarak daha iyi olur gibi geliyor bana. Henüz sindirilmemiş veya hiç dinlenmemiş albümlerin kritiğinde müzikten ziyade kritiğin kendisi konuşuluyor sanki, “kritik süper, albümü merak ettim” vs gibi.

    Daha sonra yazılan veya yıllar sonra incelemesi gelen eski albümlerde yorum sayısı daha fazla oluyor gördüğüm kadarıyla. Ben de bilmediğim dinlemediğim bir albümün kritiğinde yazıcak bişi bulamazken dinlediğim albümlerde ayrı bir gaza gelip yorum döşeyesim geliyor.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, albümler bir yere kaçmadığı gibi kritikler de bir yere kaçmıyor. Dinlesinler diye milletin keyfini beklemek albümü çıkar çıkmaz dinlemiş ve kritiğini okumak/yorumlamak isteyenlere haksızlık olur.

    Berca B.

    @ismail vilehand, bence bir albümü 3-5 gün geç yayınladığında kimseye haksızlık etmiş olmazsın ama demek istediğini anladım. Yine de sadece kritik değil herhangi bir şeyi bir süre beklediğinde, artık gelsin istediğinde heyecan dozajı da aynı şekilde artıyor ve bu yorum sayısına da yansıyor.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence site için yeni albümü hemen incelemek iyi olur.

    Ama bana kalırsa bazen albümü sindirmek için bir hafta bile yetmeyebilir ve bir de lan dinleyim de inceleyim zorunluluğu ile çok iyi iş çıkmayabilir. Bence bir hafta değil iki hafta ama güzel, dolu bir inceleme daha iyi olur.

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu, bana kalsa albüm çıkmadan yayınlansa daha iyi. Tabii böyle bir durum her albüm için söz konusu olamaz ama ne kadar erken o kadar iyi diye düşünüyorum. Bazen albüme süre verip vermeyeceğime bu sitede karar veriyorum.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, bu resmen paradoks. Erken yayınlansa yazmak için dinlemek tongasına düşülebilir ve sindirilmeyebilir, geç yazılsa milletin gazı çoktan geçmiş olabilir..

    Bence en sağlıklı değerlendirme eski örneklere bakmak. Kritik ne süreyle geldiğinde ne kadar etkileşim oluyor hemen akla gelen belli başlı albümlerden bakılabilir. İstatistik ilmine yaslanmak lazım

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Profesyonel anlamda eleştirmenlik mesleğini icra edenler, bir müzik albümü dinlediklerinde veya bir film izlediklerinde, bir sahne performansı izlediklerinde, hemen kağıdı kalemi alır, eleştirilerini yazmaya koyulurlar ve yazdıkları eleştiri yazısını, bağlı oldukları basın kuruluşlarına zaman kaybetmeksizin teslim ederler. Bu hep böyleydi, bence usulüne uygun davranmak daha iyi. Sonuçta kritikler, acaba millet bu albümü dinlemiş mi diye düşünülerek yazılmıyor.

    Erhan

    @deadhouse, katılıyorum.

    Sinan Ceylan

    @deadhouse, Bu noktada şu konuyu gündeme getirmek lazım. Profesyonel demek o işten para kazanan, meslek olarak yapan demek. Ahmet Saraçoğlu veya bu siteye katkı sağlayan diğer yazarlar bu işten para kazanmıyor bildiğim kadarıyla. Dolayısıyla zaman konusunda acele edip etmemeleri kendi insiyatiflerinde kalmalı diye düşünüyorum ben şahsen. Sonuçta yeri geliyor 20 sene önce çıkmış bir albümün de kritiği yazılıyor.

    deadhouse

    @Sinan Ceylan, 30 yıldır bu müziği dinliyor. 10 bin 20 bin albüm dinlemiş. (Sormuştum bir kez) Para konusunda haklısın. Ancak müzik yazarlığı konusunda gayet profesyonel biri kendisi.

    Sinan Ceylan

    @deadhouse, Yok ben yazarlığına haşa bi şey demedim zaten, bilgi birikimine veya tecrübelerine nasıl laf edeyim. Hem kendisinin hem de diğer yazarların eleştirilerini keyifle okuyorum zaten. :)

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Bir kritiği görünce ancak bir albümden, bir gruptan ya da çok sıkı takip ettiğim bir grup değilse bile beklediğim bir albümün çıktığından haberdar olup onu dinleme listesine almak şeklinde benim bu siteyle ilişkim. O nedenle ne kadar erken kritik o kadar iyi benim için.

  4. Rust in Peace. says:

    Şu Boğaziçi olaylarıyla ilgili yorumlara baktıkça içimdeki hayvan uyanıyor resmen. Mantığı bir kenara bırakıyorum istemeden. Hak, hukuk kavramları gidiyor aklımdan, sadece şiddet geliyor aklıma. Ülkeyle tüm bağımı koparmak istiyorum ama sonuçta burada büyüdüğüm için ne kadar uzak kalsam da bende de aynı ortadoğulu kafasından izler kalacak. Üzücü.
    Şu ab pasaportu bir çıksın da mezun olduğum gibi kaçacağım neresi olursa.

    cotard delusion

    @Rust in Peace., İlk üç cümlene aynen katılıyorum. Altıncı vitesten aşağı müzik de dinleyemez oldum. Özellikle nefret içerikli şeylere yöneliyorum. İstiklal mahkemesi hayalleri kuruyorum.

    Ama kesinlikle bu ülkenin senin de ülken olduğunu unutma. Ben İstanbul’da değilim sosyal medya hesabım da yok ama bu gidişle açacağım. Elimden geldiğince. Daha pek çok şey de yapılabilir. Dediğim gibi elimden geldiğince.

    Muhalefet bile bu ülkenin aydın kesimini sırf ekonomi kozunu kaybetmemek için yalnız bırakıyor. akp ve onların destekçisi soysuzların hakkını arayan herkese terörist etiketi yapıştırmasından korkuyorlar. Ya bu şerefsizleri kazansan ne olur kazanmasan ne olur? Korkak ve hainler, cahiller, kaypaklar. Türkiye kadar cehalet ve dinden anası ağlayan başka ülke var mı lan dünyada?

  5. çaksu says:

    Görmeyeli aşmışlar. Gezi den beri aktif şekilde bi eylem ya da direnişin içinde bulunmamıştım. En son pazartesi Hisarüstü’nden annemin yanına giderken bölük bölük makineli tüfekli kalkanlı polislerin arasından geçmem gerekti.

    Sonra keskin nişancı ve helikopter görüntülerini de görünce etkilendim gerçekten. Boş durmamışlar ^.^

    Bugün de otobüse vapura binenlere arama yapıp Boğaziçi’li çocukları indiriyorlar, rastgele yerlerde keyfi şekilde gözaltına alıyorlar. Normalde yaşadığım semtte duraktan öğrenci toplanıyor şu an.

    Ohh ne güçlü erkekler! Pipileri çok büyük olmalı.

    Yiğit

    @çaksu, sinirim hopluyor şöyle şeyleri duydukça. Ülkeye dair en ufak umut zerresi barındırmıyorum. Gerçekten tek düşündüğüm nasıl siktir olup gidebileceğim. En azından demokrasinin d’sinin olduğu bir yerde yaşamak istiyorum.

    Neyse Z Kuşağı olarak epey bir tepkiliyiz maluma. Tüm gençliğimizin sikilmiş olması, artık kimsede umut kalmamış olması vs artık kendileri de bildiği için it gibi korkuyorlar yeni nesilden. İstediklerini yapsınlar oy moy yok onlara. Gerçekten sinirden ne diyeceğimi ve daha doğrusu ne dememem gerektiğini bile bilmiyorum. Açtım The Decaying Light dinliyorum sinir atmak için

  6. nokturnal says:

    Cephalic Carnage yıllardır album çıkarmıyor ve bu durum çok tadımı kaçırıyor

  7. riser says:

    daha önce de paylaşmıştım, 2-3 kat aralığında garanti kuponlarla iddaa’dan para kazanmaya çalışıyorum. aslında şu ana kadar fena gitmemişti, 250 tl’den 600 tl’lere yaklaşmıştım. bir kaç kez kaybettikten sonra çok banko olduğunu düşündüğüm bir kupon yaptım. kupon şuydu:

    https://hizliresim.com/ddVoTF

    ve bilmeyenler için şu yaşandı:

    https://www.sahadan.com/futbol/haber/uemraniyespor—samsunspor-macinda-kural-hatasi-mi-yapildi/5ecxqew8jffl18zlcqpivp9as

    yani bu da başıma geldi şu bahis dünyasında, ne diyeyim bilemedim. hayır sen git bu kadar maç içinde bu maça 3.5 alt bahsi oyna. moralim bozuldu ara verdim ben de.

    deadhouse

    @riser, Alt bahsi çok gaddar, hain bir bahis. Nedense üstten yatınca zoruma gitmez. Fakat bir maçtan 3 gol veya 4 gol çıkmaz dediğimde ve o maçtan 3 veya 4 gol çıkıyorsa kendimi suçlarım. Kocaman iki kale, 22 futbolcu…neye dayanarak bir maça şu kadar gol çıkmaz denilebilir ki. Üst üste 10 maçı alt biten takıma alt oynadım 4:3 bitti. 1.25 veriyordu.

  8. Punished Osman says:

    Ne zaman haberlere baksam reaksiyonum “böyle ülkenin amk” olduğu için pek ilgilenmiyorum. Neyse geçen arkadaşım discorddan yazdı Ahmet’i (gerçek ismi değil) tutuklamışlar diye oradan öğreniyorum her şeyi.

    Söz konusu resim meme potansiyeli açısından 10/10. Tablosunu yaptırıp odama asarım.

    çaksu

    @Punished Osman, Din elden gidiyo galeyanıyla cadı avına çevirdiler işi. Şu iktidarın 20. yılında artık bir şey şaşırtmaz beni diyodum, ama yanılmışım. Kadıköy’e, Hisarüstü’ne giden otobüslerde Boğaziçi öğrenci kimliği çıkanları indiriyolar. Bazı yerlerde GÖZALTINA ALIYORLAR. Şaka değil. Gerçek.

    Aşağı bakma olayını görmüşsünüzdür. Aynen o şekilde. Bunlar zaten din düşmanı hain terörist. Ne gereği var sebebin mebebin. Al gitsin.

    Arkadaşını alırken “Noluyo!” diye bağırana “Gel sen de gel!” diyo polis. Elma seçer gibi. Videoyu dışarı kapalı bi grupta izlediğimden paylaşamıyorum şu an.

    Dün akşam yine kapalı grupta “İşten eve gidicem, otobüse binenleri hala tutukluyolar mı?” diye soruyordu biri. Zerre ironi olmadan.

    Vay mk.

    Politikaya ben de uzaktım ama geldi girdi götüme.

  9. Spacedementia says:

    Selamlar, Alexi Laiho’yu anmak uğruna şöyle bir cover videosu hazırladım, iyi seyirler.
    https://youtu.be/FjCZ0ZdE7_I

    Rzeczom

    @Spacedementia, eline sağlık.

    Spacedementia

    @Rzeczom, Çok teşekkürler

    Dunedain

    @Spacedementia, eline sağlık. Kitaplığın da güzelmiş :)

    Spacedementia

    @Dunedain, Çok teşekkürler, edebiyatı da müzik kadar seviyorum :) Hatta umarım ilerde bunun üzerine de bir konu açılır sitede zira çok sağlam okuyucular var diye tahmin ediyorum.

    Rzeczom

    @Spacedementia, sen böyle yazınca kesin güzide arslaner böyle bir konu başlığı açmıştır dedim ve geçmişte yazdığı kritiklerden birisinde, isminin üzerine tıklayarak on sayfa boyunca tek tek taradım ama bulamadım.

    böyle bir başlık açılırsa süper olur.

    Spacedementia

    @Rzeczom, çok iyi olur gerçekten. Özellikle metal, edebiyattan epey beslenen bir tür olduğu için konuşulacak yığınla konu çıkıyor ortaya. En basidinden, nickname’ine bakarken bile Odraza-Dostoyevski ilişkisi geliyor aklıma Stawrogin’den dolayı :) Yazılmış en iyi romanlardan biridir Ecinniler.

  10. çaksu says:

    Ben Davies’i hiç tanımıyorum ama Ozan Liverpool için iyi transfer. Sadece GS’daki yarım sezonundan bilsem de buradaki ilk bir kaç maçından “değişik” bi şey olduğu belliydi. Şimdi baktım da Almanya’da ilk 1.5 sezon çok iyi, seon yarım sezon kötüydü diyolar. O zaman çare Klopp.

    Tabi onun için büyük bi “challenge”, ama altından kalkacak kafa yapısı ve kabiliyet var bence onda da. İnanılmaz bir fırsat. Son EPL şampiyonuna hiç bir stoperi kalmamışken transfer olmak. Tabi bi de Klopp. Acayip performanslar almadığı oyuncu neredeyse yok.

    Bu arada Van Djik ve Gomez’den sonra Matip de sağolsun resmi olarak sezonu kapattı, ve as kadrodan stoper kalmamış oldu. 4. tercih, orta sahadan stopere mecbur çevirdiğimiz Fabinho da yok şu an. Klopp’un duruma karşı hislerini 5.55 te görebilirsiniz haha.

    https://www.youtube.com/watch?v=hzrT5tmNthk
    Jurgen Klopp Reacts To Kabak, Davies Signings, Minamino Loan | Van Dijk Update | Press Conference

  11. Bitchfinder General says:

    Konu dışı olacak ama şu inanılmaz videodan yarım saattir çıkamadım:

    https://twitter.com/vaziyetcomtr/status/1357032213188116480?s=19

    İlk bakışta adamın çok içten küfür etmesi, kalabalığın istemeden en iyi sloganı seçmesi ve her şey tam halloldu derken adamın ikinci bombayı patlatması göze çarpsa da videonun her ayrıntısı süper.

    - İlk slogandan sonra öndeki kadının tempoyu tutturamaması
    - İkinci bombadan sonra öndeki adamın sikerler diyip aniden gitmesi
    - İkinci bombadan sonra ikinci sıradan “al bunu ver mk” der gibi ışık hızıyla bir mikrofon uzatılması
    - Tayyip’in tüm hengamede sürekli ÇALIŞAN MİKRF… ÇALIŞAN MİKROFO… diye derdini anlatmaya çalışması
    - Tüm bunlar olurken öndeki abinin rabia işaretinden asla vazgeçmemesi
    - Bu esnada arkada dev bir şekilde ARKANDAN YÜRÜYECEK yazması.

    Her şeyiyle bir sanat eseri.

  12. Aura magula says:

    Gitar çalan arkadaşlara jasco itsariyi çalmalarını şiddetle tavsiye ederim. Hem parmak stili çalmayı geliştirir hem aynı anda lead ve ritim atmaya başlamış olursunuz hemde parmaklarınız açılır.Pek zor değil ama epeyi pratik ister.Elektro da çalması daha kolay

  13. Ashes of the Wake says:

    Ana muhalefet partisi gençlerden hangi yüzle oy isteyecek bir dahaki seçimlerde cidden merak ediyorum. Resmen baskıyla seslerini çıkardılar. Öğrencilerin yanında sadece HDP ve TİP milletvekili vardı. Halk olarak çok güzel bir direniş sergiledik ve arkadaşlarımız serbest bırakıldı.

    Umarım hala “LGBT+i bayrağı ne alaka ya” diyen apolitik aptallar yoktur. Feministler ve kuirler olmasa yaprak kıpırdamayacak koca ülkede.

    Boba Fett

    @Ashes of the Wake, Protestoya herkes katılabilir ayrımcılık yapmak yanlış olur ama konu rektörse başka sloganlar söylenmesi doğru olmaz.

    Ashes of the Wake

    @Boba Fett, @Boba Fett, rektör homofobik, lgbti bireyler sapkın denilerek hedef gösterildi, cihatçılar bizi yüksek binalardan atmakla tehdit ediyor. dahası boğaziçi lgbti kulübü kapatıldı. pardon ama başka sloganların neresi yanlış? meseleyi sadece rektör sanıyorsanız uyuyorsunuz demektir. insan haklarımız ihlal ediyor ya en basitinden. ayrıcalıklı olup bunları demek kolay. boğaziçi direnişi “sjw hihihi” denilen LGBTİ hareketi olmasaydı bu kadar büyüyemezdi bile.

    Boba Fett

    @Ashes of the Wake, ben sadece rektör meselesi olarak bildiğim için böyle bir yorum yaptım, iş başkaysa tabi bilemem ne olduğunu.

    çaksu

    @Ashes of the Wake, Direnişi bi gruba atfetmek bence haksızlık olur. Müslümanı, kapalısı dahil her tür insan bi ucundan tuttu, tutuyor. İşin lokomotifini belki dediğin insanlar yürütmüştür, belki de değil emin değilim. Her türlü canımı yesinler.

    Ashes of the Wake

    elbette dediğiniz gibi birlik ruhu var ama farklı yaşam tarzından insanların haklarımızı savunması çok mutlu etti beni bir lgbti bireyi olarak. bu dayanışma ruhu insana umut veriyor.

    Opethsevenbiri

    @Ashes of the Wake, Bence bu tarz bariz haklı olunan durumlarda meselenin inanç, cinsel yönelim gibi kişisel yerlere çekilmesi en çok eylemin muhattabının işine geliyor. Artık iş işten geçti bu saatten sonra o bayrakların çıkmaması hata olur ama keşke en baştan malum kesimin eline koz vermeden önlem alınabilseydi.

    Yiğit

    @Opethsevenbiri, katılıyorum. Haksız olunan bir durum yok ama adamlar kendi lehine çeviriyorlar. Cahil koyun sürüsü de linçe koşuyor hemen.

    Ashes of the Wake

    @Opethsevenbiri, malum kesimin eline koz verme diye bir şey yok. malum kesim bizi hedef gösterdi biz de demokratik eylemlerle cevabımızı verdik. “aman malum kesimin eline koz vermeyelim” kafasıyla bir yerlere varılmaz.

    Dysplasia

    @Ashes of the Wake,
    konuyla alakalı:
    https://youtu.be/atkQ0FSJpkM

  14. Rzeczom says:

    @ahmet saraçoğlu, ben arada böyle sitede eksik gördüğüm şeyleri yazıyorum da, sıkıntı olmuyor değil mi? bazen çok fazla takılıyorum burada ve özellikle bazı grupların etiketlerinin eksik girildiğini vs. görünce yazasım geliyor. karşı tarafta nasıl yankı bulduğunu bilmediğimden sormak istedim.

    iki üç tane daha buldum ona göre gördüğüm zaman size ileteyim mi diye sormak istedim. gıcık gibi görünmek istemem çünkü.

  15. Yiğit says:

    Flu TV çok güzel iki video yayınlamış Boğaziçi olayları ile ilgili

    https://www.youtube.com/watch?v=qJwySEF5KDs&feature=youtu.be

    LGBTi bayrağı vs demeden önce izlemek icap eder. İlker hocayı da pek sevmezdim ama inanılmaz saygı duydum böyle bir video yayınladığı için. Harbi taşaklıymış

    Melkor

    @Yiğit, Hala sevmiyorum bunu. Boğaziçi konusunda iyi hareket etti o kadar. Ayrıca taşşaklık bi durum da yok ortada.

    Yiğit

    @Melkor, ben de sevmiyorum ama böyle kitlesi olup da bu videolardaki bazı lafları edebilecek kaç kişi var şu ülkede? Sezarın hakkı sezara, gayet de taşşak var bu videoda

    Ashes of the Wake

    @Yiğit, kutsallarla dalga geçeceğini söyleyen ilker hoca neden şahmeran konusunda sesini çıkaramamış acaba..
    yemez tabi herkesin kutsalına. lgbti bayrağı anca homofobik bir insanı rahatsız edebilir. homofobik olmayan insanların “lgbti bayrağı ne alaka ya” diye zırlamasını saçma buluyorum. her kesimden insan direnişe gelebilir. biz de bir kimlik mücadelesi veriyoruz. melih bulu’nun rektör olduğu üniversite lgbti bireyler için güvenli bir alan değil. hetero hetero konuşmak cidden en kolayı. empati yapmak lazım. illa özne olmaya gerek yok.

    deadhouse

    @Ashes of the Wake, Bu adam yerle göğü ters düz etse yine onu izlemem. Hiçbir olumlu özelliği olmayan bir kişi bana göre. Tam tersine vasatlaştırıcı, yüzeyselleştirici, ucuzlaştırıcı bir özelliği var. Bunu seven kişilere baktığımda da savımda haklı olduğumu görüyorum.

  16. ismail vilehand says:

    Bugün kasa kuponu basacağım. Tüm iddaacı arkadaşların kuponlarını ve tüyolarını şiddetle görmek istiyorum.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Banko kupon: Juve MS 1, Az Alkmaar MS 2, Mgladbach MS 1, Dortmund Kg Var. 3.6 oranı var.

    riser

    @ismail vilehand,

    huesca – real madrid 2
    freiburg – borussia dortmund 2.5 üst
    lyon – strasbourg 1

    ismail vilehand

    @riser, @deadhouse, ikinizin verdiği maçları miksleyip oynadım ama mönşıngladbah siktirecek güzelim kuponu.

    https://nsn.page.link/tPRKx

    deadhouse

    @ismail vilehand, Evinde Bayern Münih’i 3-2, Dortmund’u da 4-2 yenmişti. Gitti kıçıkırık Köln’e yenildi. Şans.

    Mgladbach yerine Sevilla, Leipzig galibiyetleri de denenebilirdi. Ama Mgladbach’a daha fazla güvenmiştim.

    ismail vilehand

    @deadhouse, günün en banko gözüken maçıydı. Milletin ocağını söndürdüler.

    riser

    @riser, umarım oynamışsındır, ya da oynadığın kasa kuponunu kazanmışsındır.

    yarın için;

    beşiktaş – konyaspor 1
    liverpool – manchester city 2
    lazio – cagliari 1

    ismail vilehand

    @riser, şunu tutturdum:

    https://nsn.page.link/pUdsw

    Gece yatan kuponlar:

    https://nsn.page.link/vjKDA

    https://nsn.page.link/vjKDA

    Bugün tekrar 6 lirayla kasa yapıcaz hahaha. Kupon ve tüyolarınızı bekliyorum.

    ismail vilehand

    Gece yatan ikinci kupon. Yanlışlıkla aynı linki atmışım

    https://nsn.page.link/Uctxq

    deadhouse

    @ismail vilehand, Sürpriz ve çok maçlı bir kupon yaptım. Bjk MS 1, Brondby MS 1, Sigma Olomouc Kg Var, Hoffenheim MS 0, Bilbao Kg Var, Marsilya Kg Var, Gaz Metan 2-3 Gol, St.Etienne 2-3 gol. Toplam Oran: 80

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, şimdilik şunlar var:

    https://nsn.page.link/ULgz6
    https://nsn.page.link/LySLb
    https://nsn.page.link/B2Vdm

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, bu da benden

    https://nsn.page.link/8Sfgh

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, geçmiş olsun.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Eyvallah, yakındı cidden. Size de tebrikler. Bunu bekliyorum şimdi de

    https://nsn.page.link/evaAD

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, Konya ilk yarı atamadı, hayırlısı diyelim. :)

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Maalesef kırmızı kartı değerlendiremediler. Kaleyi bile bulamadılar. Anlaşılan, bugün bize bir şey yok.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, şöyle bi karışık yaptım ama Antalya maçı sıkıntı:

    https://nsn.page.link/gdW16

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, Antalyaspor hayatımda gördüğüm en dengesiz, en sağı solu belli olmayan takım.

    Gökay

    @ismail vilehand, Abi öncelikle merhaba. Bugün süpriz olarak gözüm İspanyada. Levante haftaiçi Villarreal ile uzun bir maç oynadı ve kupada Finale yükseldi. Oynadıkları son 8 maçı da kaybetmemişler. Bu maçta ufak bir fire verme zamanı geldi diye düşünüyorum. Ben, direkt olarak Granada’ ya oynadım. Granada’ nın gol atar oranına şu an 1.35 veriyor, değerlendirilebilir. Villarreal maçında da benzer şekilde süpriz arayacağım. Villarreal son 9 maçında falan ilkyarıları kaybetmedi, bu haftaiçi kupa yorgunluğu muhabbeti ile birlikte, Elche nin son iki maçında gol atamadığını da düşünerek, ilkyarı Elche galibiyeti denedim. Levante ya da bu maçta kesinlikle bir süpriz çıkacağını düşünüyorum. Elche, kaybetse bile gol atacaktır en azından. 1.80 gibi değerli de bir oranı var golünün.

    Barnsley – Derby maçı için de Var düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bir on maç kadar oldu, Derby maçlarına var oynuyorum ve yatıyorum. Adamların son 13 maçı ciddi ciddi karşılıklı gol görmedi. Karşılaşan iki takımın da geçen maçlarında gol atamadığını düşünerek, bu maçın bir miktar gollü geçebileceğini düşünüyorum, ki Championship’ de Gollere eğilim şu an diğer maçlarda. Çok göz önünde bir maç da değil, temizinden gelir gibi kg si.

    Geçen hafta da Newcastle için, önümüz hafta maçına iy galibiyeti gireceğimi söylemiştim. Southampton’ da ciddi sakatlar var. Avrupada en çok oynanan bahislere baktığımda, iki tarafın da ayrı ayrı kazanır bahislerine ciddi paralar yatırılmış. Özellikle Newcastle’ a, rakip takımın eksiklerinden dolayı sağlam bir yüklenme var. Küme üstü, orta sıra ekipleri. Bence ikisi de beraberliğe hayır demez. Yüksek oranlı süpriz olarak da 1/0 ı gayet makul görüyorum. Yanına bir de Galatasaray ın 2/0 ı alınıp, yatarına 3-5 atılabilir. Bol şans herkese şimdiden.

    Ayrıca İddaa denince öcü gibi çıkmam çok iyi değil mi ahah

    Özet geç derseniz, kuponlarım da bunlar abi:

    https://nsn.page.link/UyWpF
    https://nsn.page.link/evAR7
    https://nsn.page.link/dBKNv
    https://nsn.page.link/U7jyb

    Yine de bir tekrar değerlendirirseniz daha iyi, çünkü eskisi kadar takip edemiyorum maalesef

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, sabahtan beri koşuşturuyorum, hiç bakamadım maçlara. 2 saate falan bakıp yazacağım bir şeyler.

    ismail vilehand

    Beşiktaş maçının 79. dakikasında canlıdan bu kuponu oynadım şu an tırnaklarımı yiyorum.

    https://nsn.page.link/oR59s

    deadhouse

    @ismail vilehand, Son 8 maçta 1 gol yiyen, son 13 maçta yenilmeyen, son 9 maçını kazanan çok formda City’i karşına alıp formsuz Liverpool’a oynayarak neyi amaçladın? Motivasyonun neydi?

    (Çok biliyorum ya oynamadım bile City’e. Sonradan konuşmak kolay. riser abi gibi korkmadan oynamak gerekiyordu)

    ismail vilehand

    @deadhouse, Liverpool kazanmak zorunda diye oynadım. Kaybedince liderden 10 puan fark yiyeceklerdi ki yediler de. Beter olsunlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, @ismail vilehand, ben de Liverpool kazanır oynadım. Hatta bir de 0-0 ve 1-1 skor oynadım, ki Alisson şov yapmasaydı gayet de 1-1 biterdi maç.

    City şampi diyebiliriz sanki yavaştan. Son 10 maçta Liverpool’dan 18 puan fazla almışlar. Biri 20 biri 38.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Premiere ligde yılbaşına lider girip de şampiyon olamayan 2 takım vardı. İkisi de Liverpool’du. 3.sü de bu yılki Liverpool olacak.

    İlki Brandon Rodgers dönemi. Suarez Sturridge’li efsane sezon. PL fanlığından Liverpool fanlığına kayışım sanırım 2 sezon öncesinde tamamlanmıştı. Klopp dönemi de müthiş keyiflidir ama o yıldaki (13-14 sanıyorum) coşku ve heyecanı yaşamadım bi daha. Heey gidi. Suarez de bu formayla izlediğim en iyi oyuncu. Puşt. (Gerard değil evet)

    2.si yine 97 puanla mı ne 2. olduğumuz, iki sezon öncesi. Sapık City, Kompany’nin son dk’daki “yapacağınız işi sikiyim ver topu” anı..

  17. Twat says:

    Mayıslar bizimdir.

  18. Rust in Peace. says:

    Türk futbol taraftarlarının büyük kısmı paranoid şizofreni bunu farkettim

  19. çaksu says:

    Bugünkü derbideki tüm faulleri ve kendini yere atmaları da izledim beinspor özeti sağolsun. Bunlar dışında zorunda olmamalarına rağmen bir gol ve 2 şut da koymuşlar. Hakkını veriyor işin kim hazırlıyorsa.

  20. Dünkü maçın ardından sosyal medyaya bakınca, Fenerbahçeli birtakım hesapların sırf etkileşim için Fenerbahçe’yi kullandıklarına bir kez daha tanık oldum. “Takımın oyununu konuşmaya gerek yok, tamamen hakem yüzünden”, “Erol hocaya laf eden Fenerli değildir, biz 3 gol atsak da maçı bize vermezlerdi” yazan on binlerce takipçili bir sürü insan/hesap var ve altında büyük çoğunluk buna hak veriyor. Bence Fenerbahçeliler yıllardır hakkımız yeniyor diye diye bu düşünceyi tamamen içselleştirdiler ve artık bazı şeyleri göremiyorlar.

    Ben baya sağlam Galatasaraylıyım ve dünkü maçtan sonra da kahkahalar eşliğinde yorumları okudum ama bazen Fenerbahçelilerin bu kadar sabit fikirli olması beni bile sinirlendiriyor. Arkadaş, 2020′yi saymazsak ben 2018-2019 sezonundan bu yana Alanyaspor’un tüm iç saha maçlarına gittim. Tüm deplasman maçlarını TV’den izledim. Lig başlamadan bana “tüm ligde Fenerbahçe’ye en alakasız santrfor kim?” diye sorsalar, Alanyaspor’da gol krallığı kovalayan Papiss Cisse derdim.

    Yani akıl var mantık var, Marcao ve Donk gibi insan yiyen iki stoperin arasına 4 ay sonra 36 yaşına basacak çıta gibi Cisse’yi mi atıyorsun gerçekten? Orta sahaya 7 tane adam almışsın, ileride santrfor mu kanat mı olduğu belli olmayan 3-4 adam var. MHY geldiğinde herkes transfer çalımı diye göbek atıyordu, şimdi herkes bu takımın topçusu değil diyor. İCK’ye manyak gibi para veriyorsun, herhalde bu öndekilerden bir sik olmaz bari bu ceza sahası dışından vursun diye.

    Ezeli rakibimiz, başarısızlığı sevindiriyor falan ama futbolsever olarak da insan cidden anlam veremiyor.

    Ali Koç da çıkmış bu yenilgi şampiyonluğumuzun habercisi diyor. Akıl tutulması mıdır nedir anlamadım. Hadi GS Mostafa Mohamed’i, bir sürü uçan kaçan hızlı adamı almasına rağmen tökezledi diyelim. Bunun daha BJK’si var; adamlar Aboubakar’ın üstüne bir de Cenk Tosun’u aldılar. Fenerbahçe ligin yarısından fazlası bitmişken ve daha 11′i net değilken bir de ezeli rakibine sahasında yenilip hangi şampiyonluk ateşini yakıyor.

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, 3. paragrafa copy-paste katılıyorum.

    ben twitter hiç takip etmiyorum tabii, o yüzden genel tepkileri bilemiyorum. pek anlam da ifade etmiyor böyle şeyler bana.

    işin gerçeği şu ki bizimkiler akıllanmıyor. ya daha geçen sene kopan falcao fırtınası da akıllandırmamış. transfer maçtan daha çok zevk veriyor taraftarlara. mesela fenerbahçe ne yaptı; 34 yaşında her maç sarı/kırmızı kart müdahalelerinde bulunan bir oyuncuyu tek yedekleyebilecek adamı takasta kullanıp başak’a gönderdi. transfer ettiği oyunculardan sadece bir tanesini yarım saatliğine girebildi oyuna. böylece galatasaray maçını hiç etmiş oldun. sürekli aynı şeyleri deneyip farklı sonuçlar almaya çalışıyoruz. sosa-ozan-mert hakan üçlüsüyle çıkıp kaleye yaslanmak nasıl bir sonuç verebilirdi ki, yiyeceksin golü işte.

    bu arada yenilgi şampiyonluğun habercisiyse hiç çıkmayıp hükmen yenilseydik bari, uzun lig maratonunda futbolcular dinlenmiş olurdu.

    beşiktaş akşam kazanırsa, üç takımın puanı eşit olacak. böyle bir durum tarihte hiç yaşandı mı acaba, bu kadar ileri bir haftada bu üç takımın puanlarının eşit olması çok enteresan.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, ben 38 yaşındayım bu zamana kadar fenerin hakkının yendiğini görmedim.gs nin hakkının yendiğini de görmedim.Beşiktaşlıyım, dışardan olaya bakıyorum.

    gs nin forma rengi berbat,fenerin sembolü serçe çok tırt,gs terimin gazıyla oynuyor,fenerin 10 yıldır iyi top oynadığını görmedim.fener şike yapar,gs dik alasını yapar…
    Hagi,Alex ten çok daha iyiydi…bu gerçekleri kabullenmek lazım arkadaşlar.

    Bora

    @Ahmet Saraçoğlu, Sadece Fenerbahçe değil, Beşiktaş medyası da aynı şekilde. Fena halde troll, meczup arası gidip gelen yüzbinlerce takipçili hesaplar sosyal medyayı kaplamış durumda.

    Şahsen bundan 10 yıl önce rahat rahat futbol konuşabildiğim fenerbahçeli beşiktaşlı birçok arkadaşımla bile bu nedenle artık futbol sohbeti edemiyorum 2. dakikada kopyala yapıştır bu meczup hesapların tekerlemeleri geliyor çünkü. Sosyal medya işi de bize özgü kendi canavarlarınadn birini daha yarattı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Bora, yukarıda dediğim gibi iyi bir GS’liyim ama benim için çok büyük oranda:

    FB taraftarı = GS taraftarı = BJK taraftarı
    FB medyası = GS medyası = BJK medyası

    Hepsi aynı bok, renkleri değişik.

    Bu sabah 15.000 takipçisi olan bir FB taraftar YouTube kanalında konuşan adam Twitter’dan bir tweet okudu ve bilgisayarının ekranına bakarak aynen şu cümleyi söyledi: “Arsenal efsanesi Dennis neymiş bu Ber-g-kamp, neyse işte, yorumunda Mesut Özil formundan bir şey kaybetmemiş dedi”.

    Adam futbol konuştuğunu iddia ediyor, 15.000 kişi de bunu takip ediyor ve Dennis Bergkamp diye birinden o tweet sayesinde haberdar oluyor. Harbiden inanılmaz.

    Bora

    “FB taraftarı = GS taraftarı = BJK taraftarı” bu denklemin doğruluğu konusunda zaten hiç şüphe yok. Sıkıntı, taraftarın dönemsel mutsuzluğunu, başarı eksikliği nedeniyle tepkisel oluşunu fırsat görüp parsayı değerlendirmek isteyen leş meczup gazeteci kılıklıların, sosyal medya meczuplarının yükselişi. Yoksa GS de 10*15 yıllık felaket bir döneme girse de benzer adamlar yüzbinlerce takipçi edinip bu defa bu tarafa verecek gün boyu zehirlerini. Birebir aynı sahneler yaşanacak. Toplum ortalamamızın ne yazık ki başarıyla da başarısızlıkla da imtihanı berbat.

  21. ismail vilehand says:

    Dün RAMBO OKAN’a yapılan müdahale kırmızı karttı.

  22. Alisson sen nasıl bir kobalaksın. Vietnam, Malezya liglerindeki açık açık şike yapan; topu rakibe verip takılıp düşmüş gibi yerlerde yuvarlanan kaleciler gibi.

    unanimated

    @Ahmet Saraçoğlu, tam bir avel ya. Konsantrasyon eksikliği mi yoksa dümdüz aptallık mı ayrımını yapmak çok zor öyle mal pozisyonlar

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, sezon sonu kiralık olarak Beşiktaş’ta.

  23. ismail vilehand says:

    Liverpool bitmiş.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, oyundu gerçek oldu.

    http://www.pasifagresif.com/2015/05/serbest-kursu/comment-page-30/#comment-763253

    Gerçekten Henderson stoper oynuyor. Umarım sonraki maçta Ozan’ı stopere alır da Henderson’u yerine koyar. Gelir gelmez çılgın atan Jota’ya da köpek gibi ihtiyaçları var şu anda. Aralık’ta 4-8 hafta sakat demişlerdi ama Klopp “umarım Mart’ta döner” gibi şeyler söyledi.

    Kaleci hataları, defans mallıkları ve ileri uçların istikrarsızlığı düşünüldüğünde Liverpool neredeyse “biraz daha iyi Man Utd” gibi bir şey şu anda. Evinde 4 maç galip gelememek, son 4 maçta 1 gol atmak, enteresan durumlar.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Bugünkü maçı izleyemedim de..

    Stoper krizi orta sahayı da bozdu kesinlikle. Hendo Fab ikisi de içinden sezgi fışkıran, hep doğru yerde olan ve çok hızlı reaksiyon gösteren adamlardı. Faulsüz müdahele konusunda da çok iyilerdi. Rakibin atağını gelişmeden bozmakta üstlerine yok. Eksikleri bariz.

    Bu arada önceki 2 3 maç Fab da yoktu haha. Nat Phillips diye bi çocukla oynadı Hendo. İyi de oynadı aslında kerata.

    deadhouse

    @çaksu, Torres’in Liverpool’daki ilk sezonu da benim izlediğim en iyi Liverpool performansı. Adam o sene uzak ara dünyanın en iyi forvetiydi. Sonraki sezon uzaylılar tarafından kaçırılıp Dna’sıyla oynanmasaydı, o seneki performansını ileriki yıllarda da görebilirdik.

    çaksu

    @deadhouse, O kutlu günlere yetişemedim ben ya :( Torres’in gittiği yıl takip etmeye başladım hatırladığım kadarıyla.

    Ama Suarez puştu çok başkaydı be.

    Yiğit

    @çaksu, Suarez cidden bambaşkaydı. O dönemler deli gibi Liverpool fanıydım. Her maç Suarez’i izlemek için tv karşısına geçerdim.

    O dönemler Coutinho, Henderson, Sturridge, Sterling gibileri de parladı liverpoolda. Bütün bunlara ek olarak çocukluktan gelme bir Gerrard aşkı da vardı. Sonra ayağı kaydı falan biliyorsunuz kötü sonu…

    ismail vilehand

    @Yiğit, Demba Ba’nın golünden sonra Mourinho’nun sanki kendisi şampiyon olmuş gibi sevinmesi…

    Yiğit

    @ismail vilehand, orospu çocuğu

    ismail vilehand

    @Yiğit, ben herşeye rağmen seviyorum Mourinho’yu. Karşı tarafın sinirlerini bozma konusunda kara kuşak sahibi. Arsene Wenger gibi beyefendilik timsali bir adamı bile üstüne saldırtmayı başarmışlığı var hahaha.

  24. ismail vilehand says:

    Bir gün pavyon açarsam adını Atletico Madrid koyacağım. Çünkü ikisi de günün sonunda insanın bütün parasını alıyor.

    çaksu

    @ismail vilehand, Haha. Atletico kara delik. İçine kaçıp kaybolanın (futbol, keyif, spor ahlakı) hesabı yok.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Atletico dünyayı yatırdı dün. Yalnız işin ilginç tarafı benim için şu: Herkes Atletico’nun MS 1′inden yattı. Ben ise 2-3 gol oynamıştım. Son dakikada gol yiyeceği tuttu.

  25. ismail vilehand says:

    Ali Koç Rambo Okan’ı ısınmaya gönderdi.

  26. Dün gece şöyle şeyler oldu:

    https://nsn.page.link/njH3r
    https://nsn.page.link/dzwF5

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, 👏 👏

    Benim de bir gol fazlam var

    https://nsn.page.link/nS4Xa

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, ah be yazık olmuş.

  27. ismail vilehand says:

    Eğer dün bire iki veren kupon bile yakalamış olan varsa helal olsun. Dün gece minik minik biriktirip 90 küsür lira yaptığım kasamdan bugüne 9 lira kaldı. Maç sonuçları tek kelime ile korkunçtu. Bugün baştan kasa yapıcaz mecbur. Aşırı güvendiğiniz bankolarınız varsa alırım bi dal.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Sivas 2.5 alt, Bilbao MS 1, Botosani Kg Var.

    ismail vilehand

    Ulan harbiden bu oyun ibnenin bel kemiğinden yapılmış.

    https://nsn.page.link/2ygoA

    https://nsn.page.link/8wSQy

    ismail vilehand

    Neyse, kasa bitti rahatladım. Bundan sonra at yarışına geçiyorum.

  28. Aura magula says:

    RPG ciler selam baldurs gate ye başladım. Karakterim okçu sınıfı korucu elf noldor. Yardımcılarım imoen(hırkız), neera(vahşi büyücu), jaheira(druid/dövüşçü), kagain(dövüşçü cüce), khalid(dövüşçü)

    Sizce druidi şutlayıp cleric almalımıyım can bassın diye yoksa bu grup yeterince optimizemidir.Yada hangilerini atıp hangi companionları almalıyım

    Dysplasia

    @Aura magula, jaheira ve khalid karı koca olsuğu için ikisini birden atmak gerekiyor. Zannımca yerinde bir karar olur. ikinci oyuna devamlılıkları var, hikaye olarak ilginç olabilir belki ama oyun mekaniği olarak pek bir olayları yok.
    Bunlar yerine bir cleric ve bir warrior (favorimiz tabii ki Minsc, rpg aleminin en eğlenceli karakteri olabilir ama alignment da önemli) daha yerinde olur. Cleric elzem gibi bir şey bu oyunda bence.

    hen

    @Aura magula, sinir oldugun tipleri gruptan at istedigin adamlari gruba al. 1 druid yeter mi yetmez mi biraz oyun stiline bagli, her turlu biter sonucta. druid tek kalirsa ambulansa donusur oyunun zorluk seviyesine gore.

    baldur’s gate 2′de enhanced edition characterleriyle cok vakit kaybetme. bg1 biraz uzun ve yavas ilerliycek ona sabret.

    canon party ile bg1′i bitirmek istersen:

    imoen – jaheira – khalid – minsc – dynaheir ile oyunu bitirebilirsin.

    bg1′i kimle bititirsen bitir bg2 bu party’le bitirmissin gibi davranicak konu icabi.

    Aura magula

    @hen, Dsyplasia Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Söylediklerinizi değetlendireceğim sağolun

    Retrokafa

    @Aura magula, oyunun tam versiyonu çıktımı ya?

    Aura magula

    @Retrokafa, maalesef çıkmadı:(
    İlk oyundan bahsetmiştim

  29. İşlerden dolayı bir süredir beklemekte olan haberler bugün saat başı olmak üzere saldırı hâlinde sitede olacak.

  30. Berca B. says:

    Chick Corea vefat etmiş. Dave Weckl ile çok uçuk kaçık şeyler yapmıştı rahmetli, toprağı bol olsun.

    https://www.youtube.com/watch?v=TzWrYuGyZcA&ab_channel=YohannGuichard

    deadhouse

    @Berca B., Haberi duyduğumda şoke oldum. Büyük bir müzisyendi. Ruhu şad olsun.

  31. ismail vilehand says:

    Liverpool artık iyice yarrağı yemiş.

    Cem

    @ismail vilehand, Kim koyarsa koysun Liverpool’a koyandan allah razı olsun

  32. Liverpool sana yazıklar olsun. Annesini kaybetmiş Klopp’u bir de siz üzdünüz bu nasıl oyun.

  33. Yiğit says:

    Fenerin amk az daha yenemiyorduk. Karagümrük’ün defans ve kalecisi ne kadar amputeyse bizim takım komple ampute. Neyse ki mesut özile bakıp 31 çekebiliyoruz. Yine de ikinci yarısı fena bir maç değildi. Yediğimiz gol de efsaneydi ayrıca. Ha bir de Altay her yerinden öpüyorum koçum

    Live maçında odaya girdiğimde 1-0 öndeydi. Ben girer girmez gol oldu. Arka arkaya follofoş oldular inanılmaz zevk aldım. 3. golden önce bir tane de çizgiden çıktı gol. Allison resmen Beşiktaş’ın yeni kalecisi olmak için her şeyi yapıyor. Zamanında Liverpool’u ve Klopplu Dortmund’u çok seven biri olarak klopp live’sinden inanılmaz gıcık kapıyorum

    ismail vilehand

    @Yiğit, Alisson son maçlarda yaptıklarıyla Karius’a rahmet okutur. Ölmeden önce Beşiktaş forması giymesi kaçınılmaz.

  34. P L A G U E says:

    Bugün kendimce başarılı bir işe imza attım. Mortal kombat 11 de skarlet adlı bacımızla uzmanlaştım. Adınını ‘raining blood’ koyduğum custom variation ile 3 adamın hepsini üst üste very hard seviyesinde double flawless victory + brutality ile geçtim. Bu herifler sırasıyla;

    Shao kahn
    Kung lao
    Sindel

    Bunu neden yazdım? Yarın ölüp gidersem, adam iyi oynamış aq desinler diye…

    Noumena

    @P L A G U E, helal olsun valla. Keşke videosunu görebilseydik :)

    Mk11 de ben de Cetrion’da ve Terminator’de alıştırmalar yapıyorum Skarlet için ana taktiğin nedir merak ettim.

    P L A G U E

    @Noumena, video işlerine dalacak olsam ilk bloodborne ile başlardım. Sağlam solo kasmıştım bi dönem:) taktik yok ama custom ability neler dersen(ps4 controller için) ;

    1- kan kusturma (ileri , geri , yuvarlak)
    2- kendi uzerime kan yagdirip damage buff yapmak(2 aşağı üçgen)
    3- parry. (aşağı geri kare)

    skarlet ok de, frost, sub-zero ve kano ile baya kan alıyorum. Online daldığımda milleti sinir krizine sokma potansiyelim yüksek. Benzer işi mk9 da kitana ve mileena ile yapıyordum:)

    Noumena

    @P L A G U E, ben de deneyeceğim tavsiye için teşekkürler bro

  35. deadhouse says:

    Ne iğrenç bir gündü iddaa için. Genelde böyle olduğunda diğer gün düz geliyor maçlar. Yarınki maçlar düz gelebilir.

    deadhouse

    @deadhouse, 10 15 maç yazacağım. Seç, beğen, oyna.

    Inter MS 1, Real Madrid Kg Var, Villareal Kg Var, Roma Ev sahibi 1.5 üst, Victoria Plzen MS 2, Brondby MS 2, Lask Linz Kg Var, Standart Liege Kg Var, Brentford MS 1, Brescia Kg Var, Panathinaikos Kg Var, Wolfsburg Kg Var, Nürnberg Kg Var, Anderlecht MS 2.

    ismail vilehand

    @deadhouse, iddaa çığrından çıktı iyice. Milan ve Lyon maçlarına bak mesela. Cidden inanılmaz.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Felaket bir gündü bugün. Almanya Ligi full 0 bitti. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Pandemi, ekonomik kriz, Şike + futbolcu bıkkınlığı (yorgunluğu) eklenince dediğin gibi boku çıktı bahisin.

    ismail vilehand

    @deadhouse, pandemi bahis işini bok etti. Eskiden iç saha – dış saha diye bişi vardı, hangi takım içerde veya dışarıda iyi diye takip ediyorduk artık o da bitti.

    Son haftalarda tutturduğum kuponlarda hep basketbol var, onlar da bahis fenomenlerinin verdiği kuponlardan aldıklarım maçlar. Bence baskete yönelelim. Basketbolda alt – üst işi çok güzel, sürprizsiz ve güzel getirili.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, @ismail vilehand, cidden safi ziyan bir gündü. City- Tottenham’a 3-1 skor oynamıştım, bir ona yaklaştım ama diğer hepsinde bir şekilde yattım. Siz deyince baktım, Milan ve Lyon bile yatırmış harbiden. Bugün olmayacakmış, belli.

  36. Erhan says:

    Ahmet abi şu spotify listelerini görünür yapsan da faydalansak fena mi olur. 2 gün önce falan baktığım da 2 tane playlist vardı sadece. Hadi göster cicikleri hahha

    Ahmet Saraçoğlu

    @Erhan, Spotify’da liste yapma alışkanlığım yok. O ikisi de çok da takip edilecek listeler değil aslında. Biri prova içindi, diğeri arkadaş arasında bir oyun için.

  37. Gökay says:

    Üç gün önce 2-0 kazandığınız takıma karşı, öne geçip de kaybetmezsiniz be abi

    https://nsn.page.link/LvQCJ

    ismail vilehand

    @Gökay, tahminlerini takip ediyorum, sistem oynasan parayı çok rahat bulursun. Böyle düz kuponlarla zor.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Ben bir tane 1/0 falan tahmin etsem yanına maç koymam. 15 oran neyime yetmiyor. Koysam bile 2 tane 1.4 1.45 koyarım. 30 oranı bulurum. Sistem oynamayıp iki tane 1/0 2/0 oynamak büyük iş. Ancak riskli.

    ismail vilehand

    @deadhouse, tek tahmin hakkında bir tane iy/ms bulmak zor olduğu için sistem her zaman daha mantıklı. 4 maç yazıp sistem 2 yapsan kupon bedeli 6 TL oluyor. Bütçeye göre 2-3 misli yapmakta mümkün fazla bişi tutmuyor. 2 tane 10 civarı oran takılsa mis gibi para. Eskiden böyle tutturmuşluğum çok var.

    Keza 3 maç iy/ms yazıp 2-3 sistem yapmakta çok mantıklı. Kupon bedeli 4 TL oluyor, bir tane çok garanti maç atıp 2 tane sürprize gideceksin, biri takılsa kasa yaparsın, ikisi de gelirse mis gibi para.

    Gökay

    @ismail vilehand, Abi haklısınız. Aslında sistem de oynuyorum, ama genelde 3-4 ya da 4-5 oluyor. Önümüz hafta, önerinizi göz önüne alarak; 3’ lü 4’ lü sistemler deneyeceğim abi, teşekkür ederim. 2-3 sistem de birara oynuyordum aslında. Onda da 2 tane süpriz iy/ms yanına en az 3 oranlı bir maç koymak lazım. Büyük süprizlerden birisi yatınca 30-60 tl arası bir şeyler veriyor, ama maalesef o meblağ da beni kesmiyor. Dediğiniz gibi, kasa mantığında çok tutarlı, ama maalesef ben biraz dağınık oynuyorum. Sadece 3-4 misli oynamamın sebebi biraz da o, günde 10-13 kupon falan yapabiliyorum çünkü.

    @deadhouse, evet hocam biraz kaşıntılı kuponlardı. Aslında oradaki maçları parçalayıp, bir de 4-5 sistem kuponlarına koyuyorum. Southampton’ ın sadece iy1 i başka bir sistem kuponundaydı mesela.

    Bir de bugün Villarreal’ in 90+5 deki golünü yemeseler şöyle bir şeyim vardı

    https://nsn.page.link/TnqGu

    Hakem maalesef faulü avantaja bırakmak yerine golü yemeyi tercih etti.

    Bu hafta epey bir kuponum tekten gitti
    https://nsn.page.link/4aEtm
    https://nsn.page.link/XEapn

    Bunlar en yakınları. Elimde sadece şu kaldı:

    https://nsn.page.link/u4ffm

    Olur da gelirse, bir yarım kilo kayısı yeriz artık.

    deadhouse

    @Gökay, Bu hafta genel olarak çok kötüydü. Son cümleye istemsizce güldüm bu arada ahahaha. Yalnız hocam moral bozmak gibi olmasın, umarım yanılırım ama Malatya’nın ilk yarı bahsi bence düşük bir ihtimal.

    Gökay

    @deadhouse, maalesef yükselen oranlarla birlikte ben de görüyorum hocam. Sağlık olsun. Şu büyük süpriz gelseydi iyiydi ama, doğalgaz aboneliğine geçen hafta 661 lira 25 kuruş ödedim şimdi. Evet, 661 lira 25 kuruş.

  38. Aura magula says:

    Gitar çalan arkadaşlara joseph merrick i öneririm(Mastodon-leviathan albümünde son şarkı)Özellikle arpej,akor,gam gibi konularda yeniyseniz tekniğinizi bayağı ilerletecektir.Çalışı hem çok zor değil hemde çok zevkli

    Distorsiyonu kısın cleani açın akoru d standarta çekin.Songster adlı uygulamada tabı mevcut.

  39. Rust in Peace. says:

    Gitarım bozulmuş. Ses vermiyor. Jak girişine bağlı kablolardan birinin koptuğunu düşünüyorum, orası gevşekti biraz. Sizce kendim mi bakayım yoksa riske atmamak için götüreyim birine? Yapabilir miyim bilemedim, pek tecrübem yok bu işlerde

    Gökay

    @Rust in Peace., Hocam o kablolar lehim istiyor diye hatırlıyorum. Elinizin yatkınlığı nedir bilmem de deneyebilirsiniz bence.

    Berca B.

    @Rust in Peace., gitarın aktif manyetik olabilir mi? Öyleyse pili değiştirmen problemi çözer büyük ihtimalle.

  40. Antalya’yı tuttuğum için üzdü ama beraberlikler konusunda bir iç güdümüz var gibi.

    https://nsn.page.link/4HgUb

  41. Bu gece:

    Leipzig-Liverpool
    Barça-PSG

    İki maç da X olursa şaşırmam. Nedir düşünceler?

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence Leipzig 0 biter. Barça ise maçı kazanır diye düşünüyorum.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, normal şartlarda Liverpool’un ligde bir iddiası kalmadığı için buraya asılması gerekir ama son haftalarda o kadar berbat top oynuyorlar ki güvenemiyorum. Beraberlik ve Leipzig yenilmez gayet mantıklı.

    PSG – Barça maçı ise gollü olur. Kg varın oranı 2,5 üstten daha iyi. Denenebilir.

    deadhouse

    Neymar ve Di Maria yok. Barça H1 Leipzig 0 oynadım.

  42. Agrypnie says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Leipzig bence X/X ama PSGnin en az 2 farkla alacağını düşünüyorum 🤭

  43. Ozan Kabak 11′de. Alisson lütfen saçmalama, yakma şu çocuğu. Leipzig-Liverpool daha ateşli olacak gibi geliyor, onu izleyeceğim. Şu 2 maçlı günlerde 2 maçı aynı saate koymak da ne bileyim.

  44. deadhouse says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Nagelsman yerine başka bir teknik direktör olsaydı ben de Leipzig – Liverpool maçını izlerdim. Kendisi iyi bir taktisyen, teknik direktör olabilir. Ancak süper üstü sıkıcı bir futbol anlayışı var. Bu taktiğiyle maçı kilitleyeceğinden endişe ettiğim için Barça – Psg maçını izleyeceğim. Hem ne olursa olsun hala Messi var.

    çaksu

    @deadhouse, Ben de aksine keyifli maç olur diye düşünüyordum. Öyle de oldu bence. Hızlı ve hareketliydi iki takım da.

    RB kan kokusu almış, baya önde baya baskılı oynamaya çalıştı haha. Bizimki de ilk yarı sürekli uzun tek toplar, 2.yarı pas ve karşı baskıyla boşa çıkarttı çoğunlukla. 2 gol de hatadan geldi ama maç boyu deneyerek zorla yaptırılmış hatalar.

    Ozan göze batmadı ama iyiydi. Özgüveni yükselirse daha iyi de olacak. Güven eksiği belli. Yaşıtı TAA abisi gibi kolluyor onu. Her topu alışında pas opsiyonu oluyor.

    TAA de kaptanlık programına başlamış sanırım. Son bi kaç maçtır işler kötü giderken aldığı sorumluluk, tüm oyunu o kuytu köşeden kontrol edebilmesi falan müthiş.

  45. ismail vilehand says:

    Barça bitmiş.

  46. unanimated says:

    Barçanın MK. Pique ile lenglet nefret ediyorum lan sizden allah belanızı versin.

  47. deadhouse says:

    Di Maria ile Neymar’ın olmamasına dua etsin Barça. Yoksa Mbappe ile beraber 7 8 gol atarlardı. Bu Barça bir daha kendine gelemez. Tam kadronla bile çöp bir oyun oynuyorsan seni kimse kurtaramaz.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Barça’nın çöküşü böyle başladı:

    https://youtu.be/QHO9NRBOFJI

    deadhouse

    @ismail vilehand, Para ilginç bir madde. Çok olunca her şeye hakkın olduğunu sanıyorsun. Alves’in de olayı tam olarak bu.

  48. Aura magula says:

    Oha bu ne coşkulu davul çalmaktır lan
    https://youtu.be/bmgHdwUNn8U

  49. Rzeczom says:

    çok pis alkollüyüm ve eski sevgilimle konusuyorum birileri birşeyler döngdersin hadi pa

    ismail vilehand

    @Rzeczom, https://spoti.fi/2ZDJwTH

    deadhouse

    @ismail vilehand, Abi yapma adama cinnet geçirteceksin.

    Rzeczom

    @ismail vilehand, saen bene oldurmeye calsııyrsun mk

    deadhouse

    @Rzeczom, Looserrrr

    Rzeczom

    @deadhouse, https://i1.imgiz.com/rshots/10433/sapik-ismet-1996-deep-turkish-web_10433907-47960_1920x1080.jpg

    deadhouse

    @Rzeczom, Film müziği seviyorsan, gelmiş geçmiş en iyi film müziklerinden biri. Duymuş olman yüksek ihtimal, meşhur zaten. https://youtu.be/ro7ustlPLu

    Maurice Jarre abimiz huşu içinde bırakıyor insanı. Unut, boş ver kızları mızları.

    deadhouse

    @deadhouse, Video kullanılamıyor diyor ilginç.

    https://m.youtube.com/watch?v=ro7ustlPLuc&t=11s

    Aura magula

    @Rzeczom, celtic frost monotheist
    Göden beyond darknes
    Cathedral forest of equilibrium

    Bunları dinle turp gibi olacaksın

    Dysplasia

    @Rzeczom, Şu anasını siktiğimin hayatında daha hüzünlü bir şey duyacağımı sanmıyorum.
    https://youtu.be/A0zDiAFkoUM

    Rzeczom

    @Dysplasia, novembre candır.

  50. ismail vilehand says:

    Bu gece ŞL maçlarına tahminleriniz nedir?

    Juve ve Sevilla alır gibi düşüyorum şimdilik ama kararsızım.

    ismail vilehand

    Hadi la vakit kalmadı.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Sevilla H0 Porto MS 0. 9,7 oran fena değil.

    Bu aralar ne oy oynasam tersi geliyor. Tersini oynayabilirsin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ben iki maça da beraberlik oynadım.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, @deadhouse, ikinizin de verdiği kuponları oynadım. Artı; Juve, Sevilla, Marsilya yener oynadım. İçlerinden biri tutarsa gece gelen parayı NBA maçlarında orospu edeceğim.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Haftasonu esaslı bir kupon yapmak lazım. Çok sürpriz oluyor CL’de. Bunlara oynanmaz.

    Yiğit

    @ismail vilehand, harika tutturdun abi :)

    Yalnız Haaland büyük orospu çocuğu. 13 cl maçı 17 gol.

    çaksu

    @Yiğit, Yerinde durmayı ve gol kaçırmayı öğretmemişler çocuğa. Haberi yok.

    ismail vilehand

    @Yiğit, baksana Ahmet benim tahminlerin tersini oynayıp parayı bulmuş. Daha benim bu siteye nasıl katkım olabilir ki?

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, maça 1 dk kala şunu araya sıkıştırdım, geldi.

    https://nsn.page.link/cAL2w

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.