# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,554 yorum var

  1. Hafta içi kaçamağı.

    https://nsn.page.link/jjbgz

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, 👏 👏

    Ben de şöyle bir ikili yakaladım

    https://nsn.page.link/bVAxt
    https://nsn.page.link/nC4BJ

    Bunlar da kaçanlar

    https://nsn.page.link/sXctf
    https://nsn.page.link/zCrzA

    Favori Loko idi maçta, adamların ikinci yarı pozisyonu yok. 2/1 oldu maç son uzatma dakikasında. Bir tutamadılar oyunu

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, iki kuponun da çok iyiymiş. Beraberlik tutturmak kalp ben.

    Kaçanlara da yazık olmuş, benim de geçen hafta sonu 4 kuponum tek maçtan, hatta tek golden yattı. Hep 5′te 4, 4′te 3 tutturdum.

    Kendi kuponumda normalde BJK ve Başak’a handikap 0:2 oynardım ama GS ve FB kupa maçlarında anca 1-0 kazanınca gaza gelmeyeyim dedim, düşük oranlı tercih yaptım.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, geçen haftya göre bence çok güzel yakalamışsınız. Ben mahvoldum geçen hafta, lanet bir şeydi. Süpriz verdiğim maçlar daha da süpriz bitti falan, katlettiler gerçekten. Bu hafta ne olacağına dair hiçbir fikrim yok, bugün Galatasaray maçı biraz da yol gösterici olacak. Tsl’ de bilirsiniz, domino taşı gibidir zirve. Tahminimce; Galatasaray bugün H0 falan yaparsa dümdüz bir haftasonu izleyeceğiz. Bir de İspanya’ dan ufak bir bekletim var: Atl Madrid lig başladığından beri ilkyarı gol yememişti. Real Madrid geçen hafta bunu bozdu. Atl Madrid bu hafta Elche ile oynuyor. Elche de uzun bir aradan sonra ilk galibiyetini geçen hafta aldı. Atl Madrid muhakkak yenecektir, ama ligin alt sıra ekipleri uzun aralar sonunda aldığı galibiyetler sonrasında kolay kolay bırakmıyor. Atl Madrid’ e bir tane sıkıştırırların oranı 2.50 gibi değerli bir oran. Eğer bir gol atacaklarsa da bunun ilkyarıdan geleceğini düşünüyorum. Dep en çok gol ilkyarı oranı da 5.25’ i görmüş. Bence bir denenir, hafta sonu önerisi olsun süpriz arayan arkadaşlara.

    deadhouse

    @Gökay, Naçizane haftasonu bankolarım: Fener Kg Var, Mainz Kg Var, Bjk MS 1, Lille Kg Var. 50 attım. :)

    Gökay

    @deadhouse, Yalnız çok güzel ayıklamışsınız hocam elinize sağlık. Alındı 👍🏻 diyelim :) ama sadece Beşiktaş maçına biraz tedirginim.

    deadhouse

    @Gökay, Şöyle söyleyeyim: Bu maçlardan hangisi yatarsa yatsın üzülmem. Bjk almazsa almasın, hele hele dün Gs de puan kaybettikten sonra daha bir banko oldu gözümde.

    Gökay

    @deadhouse, Umarım sıkıntısız gelecektir. Bu arada Fener Kg Var bahsinizi arttırıp 1.5 üst msX diyorum.

    Geceye doğru da dolu dolu küfürlerle Marsilya maçındayım

    https://nsn.page.link/gkHZr

    deadhouse

    @Gökay, Şanssızlığın böylesi. Marsilya 45′te atmış. Sen git 2/1 tuttur, kupon tutmasın. Yalnız hocam ben 2/1 oynasam yanına maç koymam. 5 lira atarım, takip ederim. 22 oran neyime yetmiyor ki. Bu arada Werder deplasmanda ilk kez gol yemedi. O da bana denk geldi. :)

    Gökay

    @deadhouse, çok haklısınız aslında. Bugün için en güçlü iki maçım bunlardı. Parçalayıp başka kuponlarda da oynadım, ama maalesef başka maçlardan gitti diğerleri de. Ne güzel mutlu mutlu Immortal Rites çalışıp bir yandan da maçı izliyordum. Tam devrenin bitimine doğru cezasahasına doğru bir hava topu geldi, Reims’ in savunma oyuncusu etrafında kimse olmamasına rağmen topu indirmek yerine rastgele kafa ile uzaklaştırdı, e haliyle kaybetti topu. Kimdi hatırlamıyorum, o Marsilya’ nın ortasaha oyuncusu öyle derin bir top gönderdi ki kanada, valla müthiş bir organizasyonla buldular golü. Sezon boyu bakın, öyle bir top çıkartmamıştır o adam. Aşırı tadım kaçtı, neyse ki ekrana sadece elimdeki penayı fırlattım. Sonra Trey’ den girdim; Jackson, Ibanez, Dean den çıktım valla. Hayır saatlerce uğraşıp analiz yapıyorsun, ayın yılın başı bir şey yakalayacaksın, bu şekilde piç olması insanın canını sıkıyor gerçekten. Marsilya 1-0 önde başlasa sesimi çıkarmayacağım, ama böylesi işte. Evet, Almanya’ da gol yönünden üzdü bugün, sizin zaten Werder’ in ilklerine takılma gibi bir talihiniz de var ahah :) Benimkilerden bir tanesi de Augsburg’ a takıldı maalesef

    https://nsn.page.link/Kxjrt

    deadhouse

    @Gökay, Kötü bir gündü. Gecenin sonunda Sevilla 87′de yaktı beni. Marsilya’nın bulduğu gol gibi Sevilla da inanılmaz bir gol yemiş. 34′lük Raul Garcia Lucifer demeden vurmuş. Bundesliga bence dünya üzerinde en çok şikenin döndüğü lig. Bunu bile bile oynuyoruz suç bizim. 1.28′ten gitmek de insana koyar cidden.

  2. ismail vilehand says:

    Ciddi ciddi durduk yere üzülmemek için kimse açıp En Minor dinlemiyor. Hayatımda ilk defa böyle bişey görüyorum. Sorsan albümü herkes beğenmiş ama “moral bozmaya ne gerek var şimdi.” deyip açan yok. Bunlardan biri de benim.

    daud

    @ismail vilehand, Plak gelene kadar sabredip intertten vs dinlemedim, sonrasında toplamda 4 kere dinledim. Down II ve Southern Isolation dahil Anselmo’nun en buhranlı işi şimdiye kadar.

    Birde dediğin gibi, normal zamanda dinlenecek albüm değil kesinlikle. Çalışırken dinlemeyi denedim olmadı, iş yapasım gelmiyor albüme odaklanmaktan. Bu meret kuru kuru da gitmiyor illa yanına viski istiyor, ee viski olmuş 650 lira. Her türlü zararlı albüm.

    cotard delusion

    @daud,Savoy bile 140 lira. Bulgarlar bize gelip ucuza alışveriş yapmaya başladı. Yazıklar olsun. Bulgar kadar En Minor dinleyemiyoruz

    Agrypnie

    @ismail vilehand, Abi övüyor musun albümü gömüyor musun anlamadım bi türlü :)Lütfen şu albüm iyi mi çok mu kötü bi söyliyin de ona göre dinlemeye karar vericem.Dolaylamadan açık açık yazın ya :D

    ismail vilehand

    @Agrypnie, övdüğüm çok belli aslında. Ki daha önce de ne kadar iyi bir albüm olduğu muhabbetini çevirmiştik. Ancak albüm metal değil. Country, blues, gothic rock arası ucuz sigara ve burbon viski kokan bir ağır depresyon müziği. Göze alıyorsan dinle. Ben şahsen pek tavsiye etmiyorum.

    Rzeczom

    @Agrypnie, sakın dinleme. vilehand’a alkollüyken uyup, tavsiyesi üzerine dinlemeye başlamıştım… iki gün kendime gelemedim.

    Dysplasia

    @Agrypnie, bence öyle ağır bir deoresyon müziği değil. Yer yer blues yer yer kara caz melankolikliği yaşatan düşük oktavlı bir gece müziği.

  3. Rzeczom says:

    yıl sonu değerlendirmesi başlığı hangi gün açılacak? 2 haftadan az bi’ süre kaldı.

  4. All2 says:

    Bir ara her gönderinin altına “Güzel ama bir Faidra – Six Voices Inside değil” falan yazan biri vardı sanki ahaha :D
    Yorum atmadığını fark ettim epeydir, umarım iyidir

    Börbır

    @All2, İmha Tarikat röportajında görünce püskürerek gülmüştüm. Akıl almaz olaydı.

    Twat

    @All2, ben de hatırladım evet hahah.

    Kızacak olanlar çıkacaktır ama hele de övdüğü albüm albüm olsa. Baştan sona bir burzum kes yapıştırıydı. Birbirine benzeyen soundlu gruplar konusunda hiç katı değilim etkilenip yazmak en doğal şey ama en ince tonuna ve geçiş yapılarına kadar kopyalıyorsan da olmaz artık ya. Burzum’un her albümünü seven ve sürekli dinleyen biriyim, bu six voices inside’ı 4.şarkıda kapatmıştım.

  5. Dün ve bugün 4 farklı kuponda Dortmund’un, Fenerbahçe’nin, Arsenal’in yenileceğini; City maçının 2,5 alt olacağını, Barcelona’nın berabere kalacağını, Bayern maçının 2-3 gol olacağını bildim ama her kuponda bir tane kıyrıtık maç yüzünden hepsi yattı. Acım büyük.

  6. çaksu says:

    Bu yıl gördüğüm en smooth gol. Çocuklara türev anlatırken bunu izleticem.

    https://streamable.com/wwjmvc

  7. Son 10 gündür PA’da günde 1, en fazla 2 haberle idare ediyoruz. İşlerimin yoğunluğundan dolayı böyle oldu, kusura bakmayın. Elde biriken çok fazla haber var. 24′ünden sonra 8-9 gün rahat olacağım, hepsini gecikmeli de olsa siteye gireceğiz.

    Önümüzdeki hafta her gün 2 kritik olacak büyük ihtimalle.

    Yıl sonu listesini de en geç pazartesi açacağız.

    Yeni yıla röportaj köşesini de nihayet güncelleyerek başlamaya çalışacağız.

  8. tahsin says:

    Basit oynadık ama sağ olsun PA biz de piyasaya atıldık :)

    https://nsn.page.link/CGypt

  9. Çok genel bir soru soracağım.

    Konserleri ne kadar özlediniz? Gözünüzde tütüyor mu, gidip tepinelim diye içiniz içinizi yiyor mu, yoksa konsersizliği kabul edip “başlasa da fark etmez” gibi bir kafaya büründünüz mü? Ayrıca “başlasa bile virüs riskinden dolayı başlarda gitmem” diye düşünüyor musunuz?

    2021 için ülkemizde de planlanan birçok konser var, o yüzden soruyorum. Gerekli mecralara iletmek adına.

    Sinan Ceylan

    @Ahmet Saraçoğlu, ben özledim. Gidip tepinen biri değilim pek anca ayağımla ritim falan tutarım ama özledim yani.
    Diğer yandan aşı olayı ve toplumun büyük çoğunluğu aşı olmadan gitmem. 2021′de konserlerin gerçekleşmesini istiyorum, 2020 anketinde beklenti kısmına da yazdım ama kendim de pek inanmıyorum aslında.

    Alondate

    @Ahmet Saraçoğlu, Virusu atlatmis biri olarak cok net soyliyim uzun yillar kalabaliga SIKSELER karismam. Konser degil hic bir sey icin kalabalik icerisinde bulunamam artik.

    Berca B.

    @Alondate, ben de virüsü atlatmış biri olarak açıkçası tam tersi düşünüyorum. Hazır antikor yüklenmişken dışarı daha bi kafam rahat çıkıyorum, nerdeyse virüsü geçirdiğime sevindim. Ha şimdi kaptım ha kapacam diye düşünmekten çok daha iyi oldu.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Pis metalcilerle tepişmek özlenmez mi.. <3

    Konser mesafeli maskeli olduğu sürece gideceğimi sanmıyorum. Çok ekstra sevdiğim, canlı "dinlemek" istediğim bi grup/sanatçı gelmezse. Hareket etmek, kaynaşmak oluyor bence konseri konser yapan.

    Horrendous

    @Ahmet Saraçoğlu, Mgla konserinin ertelenmesi kadar üzüldüğüm başka bir pandemi olumsuzluğu daha olmadı. Psikolojik olarak o kadar hazırlamıştım ki kendimi hapishanede düşünce gücüyle beyzbol öğrenen tiplemeler gibi olmayan konserin her saniyesinin keyfini deneyimledim resmen. Metal konserlerinden ziyade tekno etkinliklerinde leş gibi tepinmeyi tercih eden biri olarak özlemimi farklı kulvarda çekiyorum.

    Öte yandan kaliteli canlı müzik dinlemeyi, konser muhabbetlerini, biralanmayı, bağıra bağıra eşlik edip kendimden geçmeyi gerçekten iple çekiyorum. Aşının etkisini gördüğümüz takdirde neden olmasın. Açık hava ilk tercihim olur. Takip etmediğim grupları bile canlı dinlemeye hazırım.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, konserlerle arası olmayan bir dinleyici; dışarıdan bakan birisi olarak isterseniz ben de bir yorumda bulunayım: eğer geçen sene olduğu gibi bu yaz sezonunda da kapıları açarlarsa bu sefer virüsün önünü isteseler de kesemeyeceklerini düşünüyorum.

    yaza daha aylar var. ancak ülkenin yönetimi malum. on binlerce insan öldü, yüzbinlerce insan hastalandı -ki bunun bize olan yan etkileri, ileride bizim vücudumuza vermiş olduğu zarar falan daha ortaya çıkmadı- haliyle hiç bir şeyin insan sağlığından daha önemli olduğunu düşünmüyorum ve konser fikrini pek mantıklı bulmuyorum.

    türk sanat müziği dinlemiyoruz, metal müzik dinliyoruz. tepinmeden, ter akıtmadan, ”sosyal mesafe kurallarına” uyularak gerçekleşen bir etkinlikten hiç kimsenin zevk alamayacağı aşikar.

    müzisyenlerin geçinebilmesi için acilen bir çözüm bulunmalı. ve bu çözüm ne kendilerinin ne de başkalarının sağlığına zarar vermemeli.

    naçizane görüşlerim.

    Joseph

    @Ahmet Saraçoğlu, abi pandemi bitsin İlk iş ulcerate konser için bir daha gelsinler böyle dehşetül vahşet olamaz bütün Gruplar yalan

    Opethsevenbiri

    @Ahmet Saraçoğlu, Dark Tranquillity, Mgla, Insomnium, Soen.. izlemek istediğim ve gelecek olan çok fazla grup vardı ondan dolayı bir hasretim var. Yoksa kasıntı liseli tiplerin arkamda yüksek desibelden kulak skecek seviyede bağırmasını, daracık alanda sigara yakan hırboları tabiki özlemedim.

  10. Alondate says:

    Gelin hele gelin. Su almanyadan sinir disi edilen turk aileyi gordunuz mu?

    Haberdeki olaydan ziyade bir cok kisi bunlarin aslinda dolandirici oldugunu yazmis. Haberdeki olay dogruysa rte icin ailenin gelecegini karartmak? HHAHAHAA bu aptallar bir de kalkip yurt disindan oy verip bizim gelecegimizi sikiyorlar ya ne deliriyorum. Hepinizin sonu aynen boyle olur umarim. Almanyada irkcilik, dolandiricilik yapmak nedir ulan??

    Ailenin oglu da zamaninda almanyadan boyle videolar cekip turklerle dalga geciyormus. Simdi essegin sikini gorursun umarim got oglani seni :)

    Joseph

    @Alondate, hem Avrupa’da yaşa hemde AKP’ye oy veren O.Ç Ları olduğunu görmek beni Neyse….* Benim Fransa’da yaşayan amcamda böyle akp sevdalısı. Babamda orda bir türlü gidemedim umarım seneye giderim bu sefaletden. Olmadı iltica

  11. İddaa Baronesi says:

    Bizim için kuponları tuttur Antalyam

    https://nsn.page.link/jtNRX

    İddaa Baronesi

    @İddaa Baronesi, Verimli bir hafta oluyor https://nsn.page.link/N7yTn

  12. Alimdat says:

    Sevgili PA takipçileri, marka sunumları ve final konuları yetiştirmeye çalışırken gelen anksiyete krizlerini savurmak için agresif, yumruk sıktıran albüm önerileri alabilir miyim? Tribüne ya da halı sahaya da gidemiyoruz, enerjimi sadece küfür ederek atamıyorum. Şimdiden teşekkürler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Alimdat, yumruk sıktırma konusunda benim ilk tercihlerim hep bu ikisi oluyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=Cfj1sGxR7sk&ab_channel=Homucifer666

    https://www.youtube.com/watch?v=ge90QcMxbZ0&ab_channel=TheMetalArchives

    Agresiflik, şiddet, yardırma vs gibi şeyler için bugün sitede kritiği çıkan albümü de öneririm.

    https://www.youtube.com/watch?v=ab2-UYIvA50

    Alimdat

    @Ahmet Saraçoğlu, bugünkü albümü repeate aldım abi cidden ”DİNLEYİN” dediğin kadar var cidden, tam istediğim kafada akıyor. Hatesphere’e de başladım şimdi çok teşekkür ederim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Alimdat, ne demek. Kolay gelsin.

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, The Sickness Within için 1 dakikalık saygı duruşu talep ediyorum.
    Hak ettiği değeri görmemiş manyak albümlerin başında gelir benim için.

    Ahmet Saraçoğlu

    @enemyofgod, net başyapıt.

    ismail vilehand

    @enemyofgod, “Hak ettiği değeri görmemiş.” demeyelim de unutulmuş diyelim. The Sickness Within’i ben çıkar çıkmaz dinlemiştim ve hunharca övmüştüm. O dönem metal basınında da herkes övüyordu. Grup Jacob Bredahl sonrası kötü işler yapmadı ama aynı dinamizmi bir türlü yakalayamadı ve unutuldu.

    enemyofgod

    @ismail vilehand, doğru söylüyorsun, evet.

    Joseph

    @Ahmet Saraçoğlu, DEPRAVITY vokalde suffocation ben bunu dinlerim

  13. ismail vilehand says:

    Geçenlerde yine bilmem kaç yüzüncü defa Nile diskografisini baştan sona dinledim ve şunu paylaşmadığımı farkettim. Bende güncel durum bu:

    Those Whom the Gods Detest > Annihilation of the Wicked > What Should Not Be Unearthed > In Their Darkened Shrines > Ithyphallic > Black Seeds of Vengeance > Amongst the Catacombs of Nephren-Ka > Vile Nilotic Rites > At the Gate of Sethu

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, oha bu konuda çok farklı düşünüyormuşuz. Benim için Annihilation of the Wicked, Black Seeds of Vengeance, In Their Darkened Shrines, Amongst the Catacombs of Nephren-Ka ilk dört; geri kalanı sonradan geliyor.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Those Whom the Gods Detest ve What Should Not Be Unearthed eski Nile fanları tarafından kısmen az sevilen albümler evet ama ikisinde de kulaktan kan boşaltan bir öküzlük var, ondan bayılıyorum. Ithyphallic’in ise neden az sevildiğini hiç anlamadım. Öyle enteresan zevkler renkler çiçekler böcekler işte.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu. Those Whom the Gods Detest’i 4′e koyardım belki.
    Dümdüz metal yapılacaksa yapan çok var. Nile’ın güzelliği eski mitolojilerden şeytani ve karanlık bir damar tutturması (idi). Kaybediyor bunu yavaş yavaş. Ayrıca ilk albümlerindeki riffleri geviş getire getire yeni şarkılar yapmaları da batıyor dinlerken.

    Ugur

    @ismail vilehand, Bendeki son durum:
    Annihilation of the Wicked > Ithyphallic > Those Whom the Gods Detest > In Their Darkened Shrines > Vile Nilotic Rites > At the Gate of Sethu > Black Seeds of Vengeance > What Should Not Be Unearthed > Amongst the Catacombs of Nephren-Ka

    Nil nehrinin karşı kıyısına tekne ile geçerken “Lashed to the Slave Stick” dinlemişliğim var, çünkü yapılmasa olmazdı hehe.

  14. deadhouse says:

    Bugün kupon yapıp da tutturmayan yoktur herhalde. Eğer ki oynayıp da tutturmayan varsa aşırı şanssızdır. Düz gelmeyen maç yok gibi bir şeydi.

  15. deadhouse says:

    Metalin politik anlamda kıt kaldığını düşünüyorum. Grindcore metal değil. Hayal kırıklığı bence. Death metal kendini yineleyemedi, Black metal de öyle. Elbette ki yer yer örnekler var, ben genel konuşuyorum. Her şeyi siktir ettim, günümüzde bile gereksiz, yersiz temaların peşinden gidilmesi inanılır gibi değil. Gerçi metali suçluyorum ama herhalde insanlık, tarih boyunca hiçbir zaman bu kadar dirençsiz, eylemsiz, korkak ve zavallı olmamıştır. 7.8 milyar insan aynı. Suçlu aramaya gerek yok. Herkes aynı zavallılıkta. İnsanlar arasındaki tek fark, bazıları çok fazla orospu çocuğu.

  16. Aura magula says:

    Hayatım olmuş mastodon.2 aydır distokrafiyi döndürüyorum.Ders çalışırken, boş zamanlarımda ve seyahat ederken hep mastodon dinliyorum.Zaman kısıtlıysa telefonda blood mountaindan herhangibir şarkı açıyorum.Akustik gitarda crystal skull çalmaya çalışıp egzersiz yapıyorum. Bas gitarda blood and thunder çalmaya çalışıyorum.Her gün aklımda farklı bir mastodon şarkısı çalıyor.Sanırım 2000 lerin en iyi ilk 10 grubundan biri.Tüm müzik alemi dahil.

  17. Sinan Ceylan says:

    Bi başlıkta Cyberpunk 2077 geyiği dönüyordu, kaçırdım neresi olduğunu şimdi ama buraya bırakmadan edemeyeceğim şu reddit paylaşımını.

    Epik resmen.

  18. ismail vilehand says:

    Cobra Kai dizisinden haberdar olup da, “@ismail vilehand, sen VHS çocuğusun. Eğer bu diziyi izlemezsen sana yazıklar olsun.” dememiş herkese yazıklar olsun.

    Geçen gece uyku tutmadı tesadüfe bastım dizinin ilk bölümüne ve sabaha kadar ilk sezonu bitirdim. Dizi konusunda dünyanın en seçici adamlarından biri olarak söylüyorum bunu.

    Berca B.

    @ismail vilehand, valla kareteli kuratalı filmlerin hastasıyım, bunu da o kadar uzun zamandır bekletiyorum ki “kesin tırt çıkıcak durup dururken tadım kaçacak” diye. Tamam bundan sonra Cobra Kai izlicem diye diye araya 5 dizi sıkıştırdım sırf bu yüzden.

    ismail vilehand

    @Berca B., sıkıcı tek bir diyalog veya gereksiz uzatılmış sahneler barındırmadan kısa bölüm süreleri ile yağ gibi kayıyor dizi. 80′ler göndermeleri efsane. Beğenmeme ihtimalin çok düşük bence.

  19. P L A G U E says:

    Jorginho’nun ‘futbolcu’ olarak para kazanmasını hazmedemiyorum. Bazı insanlar çok şanslı aq dünyasında.

    deadhouse

    @P L A G U E, Evinde Liverpool’a 2-0 mağlup olduklarında penaltıyı atamamış, kuponumu yatırmış ve bir dolu sövmüştüm kendisine. Dün yine penaltı atamamış, bu kez oynamadım ama penaltıyı atamadığını görünce, Chelsea taraftarı olmamama rağmen yine sövdüm kendisine. Öyle sevmem. Sarri kazığının, Chelsea’ye kazığı.

    P L A G U E

    @deadhouse, sarri yuve de kalsaydi oraya da alacaktı bu amın oğlunu. çok iddialı gelebilir bu söyleyeceğim şey ama, şu andan itibaren form tutacak şekilde chelsea antrenmanlarına katılsam tarz olarak vidal, pirlo, brozoviç kırması bir etki yaratırım orta sahalarında. Zamanında yaşadığım şehrin alt yapısı istemişti beni ama elde olmayan nedenlerden dolayı hayaller gerçek olamadı. O yüzden ne zaman bu tarz işe yaramaz boş beleş adamların sahada olduğunu görsem deliriyorum. Özellikle türkiye’de o kadar çok var ki bu tiplerden ama maalesef yapacak bişi yok.

    deadhouse

    @P L A G U E, Zaten oyuncu çıkmamasının bir nedeni de aile, toplum, elde olmayan nedenler. Çocukken hatırlarım; mahallede bir sürü yetenek, aileleri izin vermediği için, futbolculuğa meslek olarak bakılmadığı için, altyapılara yazılamadılar. Müthiş yetenekler vardı, heba oldular.

    riser

    @P L A G U E, horna ve sodom hayranı bir futbolcu sitenin gururu, alper potuk’un da paralel evrendeki zıt karakteri olurdu :)

    çaksu

    @deadhouse, O sekmeli penaltısı bana acayip cringe geliyo ya.

    çaksu

    @P L A G U E, Çok izlediğim, hakkında ahkam kesebileceğim bi adam değil de.. Şu golde Robertson’ın “Aha Jorginho!” deyip yanından basıp gitmesini çok seviyorum. :)

    https://www.youtube.com/watch?v=kkpC4I_YEXA

  20. çaksu says:

    Andy Robertson time lord teknolojisi bence. İçine 3 kişi sığabiliyor. İkisi dinlenirken biri koşmaya devam ediyor. Tahminim.

  21. Ashes of Wake says:

    John Dolmayan, Türklere ork demiş.
    https://www.instagram.com/p/CItifJDHqyI/?igshid=195pah6ge20ul

    enemyofgod

    @Ashes of Wake, System Of A Down üyelerini dinlemiyorum. Şarkılarını da dinlemiyorum. Kafam rahat.

    Melkor

    @Ashes of Wake, Onun demesine gerek yok ki lotr üçlemesi ilk çıktığında tolkien orkları türklerden esinlenmiş diye konuşan çok salak insan vardı. Bu millet rohanlılar dururken kendini orklarla karşılaştırdı. Nasıl ezik bi psikoloji içindeler anlamak mümkün değil.

    enemyofgod

    @Melkor, bunu da yazacaktım yazmayayım dedim sen yazmışsın zaten.
    Gerçekten bu kadar anlamsız bir karşılaştırma olamazdı. Lotr dünyasının geçmişte var olduğu teorisi bile daha akla yatkın.

    Rzeczom

    @Ashes of Wake, inanılmaz derecede cahil ve ırkçı insanlar. bu tarz saçmalıkları okuyunca ve duyunca ne bir sinir, ne bir öfke, ne de bir üzüntü hissediyorum. gerçekten kendi aptallıkları ile eğleniyorlar. üzücü.

    işin komik tarafı: sen, ben, hepimiz ne kadar bu toprakların insanlarıysak onların anne babaları da bu toprakların o kadar insanlarıdır. kendisine hakaret ediyor.

    bu yılın en çok boş yapan grubu kesinlikle SOAD. kendilerine tekrardan başarılar diliyorum.

    deadhouse

    @Ashes of Wake, Büyük eziklik. Bir sanatçının (?) bu denli faşistleşmesi, bir ırka, hangi ırk olursa olsun, bu denli korkunç ifadeler kullanması iğrenç bir şey.

    In White

    Türklere ork dememiş. Azerbaijan and turkey demiş yani ülkeleri kastediyor. Böyle cümlelerde ülke isimleri verildiği zaman direkt halk değil, ülkeyi yöneten siyasiler kastedilir. Örneğin Yunanistan akıllı olsun denildiği zaman tüm Yunan halkını kastedilmez.

    deadhouse

    @In White, Bu kadar iyimserlik de fazla. Adamları tanımasak hümanist ilan edeceksin neredeyse. Basbayağı Türk nefreti var adamlarda, bu gayet açık.

    In White

    @deadhouse, Direkt Türkler orktur deseydi, nefret söylemi sebebiyle Instagram’dan o içerik kaldırıldı. Demek istediğim bu yoksa Türk sever olduklarını iddia etmedim.

  22. Nox says:

    Bundan sonra hiçbir albümü sevmek için kendimi zorlamayacağım. ya dt yapmış, hayatımın yarısı bu adamların yaptığı müzikle geçmiş, üçüncü beşinci dinlemede bir şeyler yakalarım falan gibi hareketler bu yaştan sonra yapabileceğim şeyler değil. kaldı ki kimse de babamın oğlu değil. beni ilk dinlemede yakalayan yakalar aga bundan sonra. milyonlarca albüm var zaten dünyada.

    Yiğit

    @Nox, hayata karşı genel tavrımı okudum az önce

    Alondate

    @Nox, Zaten en başta kendini zorluyorsan büyük hata yapıyordun. 2018′de Uada’nın yaptığı albüm benim için yılın albümüydü. Sene sonu listemde bir numaraydı. Bu sene yaptıkları albümü 20.sıraya bile koymadım. Olmadıysa olmadı yani yapacak bir şey yok.

    Dysplasia

    @Nox, Gruplar da böyle düşünüp çer çöp işler çıkarmaya başlıyor zaten.

    Dunedain

    @Nox, bence zamanla keşfedilen tadına varılan şeyler de çok güzel oluyor. Bir resim şiir roman da olabilir bu. Hem bazı yapıtlar belli koşullar altında çok daha vurucu oluyor ya da tam tersi hiçbir etki bırakmıyor. Tabi kimse bir şeyi sevmek için kendini zorlamamalı. Birkaç şans vermekle zorlamak bence farklı şeyler.

    Aura magula

    @Nox, Önemli olan bir albümü uygun zamanda açmak.Canın DT çektiği zaman açmalısın yoksa her aklına geldiğinde açarsan hiç alışamazsın.Ben ısınamadığım albümleri bu şekilde dinliyorum ve gayet keyif alıyorum.Tavsiye ederim.

  23. McLorand says:

    Filmin konusu hakkında bilgim yoktu. Afişte davulu, adında metali görünce daldım izledim. Uf dedim şimdi ne şarkılar dinlerim, kafa sallarım… İlk 15-20 dakika da öyle gitti; Ruben ve Lou çiftinin grubu olan Black Gammon ile ilginç bir müzik deneyimi yaşadım. Ardından uzun bir sessizlik… Öyle bir sessizlik ki sinir bozucu ve düşündürücü. Adeta seyirciye vermek istenen mesaj: Ne idim değil ne olacağım demeli. Filmin ses tasarımı ile işitme duyusunun önemini ve bu duyuyu kaybetmenin sonuçlarını Ruben ile yaşadım. Hele ki işi ritim tutmak olan birinin başına gelmesi… Kendim de davul çaldığım için filme daha bir ilgi duydum.

    Filmin sonunda anladım ki “Sound of Metal” meğer kilise çanıymış.

    Alimdat

    @McLorand, Lou’nun evine gelmesinden itibaren son plana kadar o kadar iyi bir film izlettiler ki ne zaman sıkılsam oradan açıp izliyorum filmi. Ses miksajında ödül alır.

  24. Aura magula says:

    Diablo immortal nezaman çıkacak yeea beklemekten kafada saç kalmadı.
    Neyse immortal gelene kadar bende anima arpg oynarım.Tavsiye ederim offline da oynanabilir.

  25. ihsanoird says:

    Seda Sayan büyük bir Deftones hayranıymış. 07:35′te giren şarkıya dikkat

    https://youtu.be/2CCKAwE_5rA

    deadhouse

    @ihsanoird, Telif davası açsalar paraya para demezler.

    Joseph

    @ihsanoird, hahaha nasıl fark ettin

    Berca B.

    @ihsanoird, bu keşfin perde arkasını aşırı merak ettim. Hayatında Seda Sayan’ın 2009 yılı programını youtube’da izleyecek kadar Seda Sayan’a yer verip Deftones’a hakim dünyada kaç kişi olabilir?

    ihsanoird

    @Berca B.,

    Sanırım 2008 ya da 2009 gibi teyzem bize gelip seda sayan açmıştı, orada tesadüfen fark edip oha doğru mu duyuyorum lan demiştim tabii sonra kimseyi inandıramadım, çünkü inanılacak bişey değil. Baya yoğun internet taramasından sonra bu videoyu buldum. Hakkaten baya bir aradım yalnız. Hayır, evimde seda sayan posteri falan yok.

    enemyofgod

    @ihsanoird, ahahaha süpermiş. Montajcı arkadaş işi biliyor.

  26. Alondate says:

    Cumartesi gunu yayinlanacak olan all shall perish albumunu bu sarkiyi dinleyerek yazdim.

    https://youtu.be/owVeivdSgF0

    Bunca kritiktir hala albumun kendisini dinleyerek yazma isine henuz gecemedim.

    Cem

    @Alondate, Abi böyle yazınca cumartesi sitede The Price of Existence kritiği değil de yeni ASP albümü yayınlanacakmış gibi anlaşılıyor. Cümleyi ilk okuduğumda hasiktir yeni albüm mü geliyor dedim kendi kendime, sonra cumartesi siteye kritiğinin geleceğini hatırlayınca ayıktım mevzuyu. :( O günleri de görürüz umarım.

    Alondate

    @Cem, Reis sabah canlı derslerim var. Dersleri yapmadan önce ya da aralarda yorum yazınca gramer olarak inanılmaz bozuk cümleler yazıyorum. Şimdi okurken fark ettim. Kusura bakma boşa heyecan yaratmışım :(

  27. tahsin says:

    Uzun zaman sonra saçınız ilk defa kestirdiğiniz zaman pişman oldunuz mu? Yarın öğlen 5 yıldır uzattığım saçlarıma veda edeceğim. Çok sıkıldım artık.

    Berca B.

    @tahsin, 6 yıl uzattığım saçlarımı 2012’de askerlik için kestirdim, şimdi kafama silah dayasalar tekrar uzatmam. Kısa saç > uzun saç

    Börbır

    @tahsin, ben kestirdiğimde ilk bir iki gün yasını tuttum da şu an kulaklarımın yarısını kapatacak boyda ve keşke hep böyle kalsa diyorum. Kestirdiğimde çok uzun değildi omzumun hafif altına geliyordu da aşırı uzun saç benlik değilmiş onu anladım kestirince. Tabi bunları kendime göre söylüyorum yüzünü görmediğim için.

    Yiğit

    @tahsin, nisanda belime kadar gelen saçlarımı ense dibibe kadar kesmiştim. Hala pişmanım çünkü yeterince uzamadı daha. Şu an askerden bile kaçarım uzun saç için

    tahsin

    @tahsin, Suan kelim ve hic pisman degilim. O kadar rahatladim ki…

    Yiğit

    @tahsin, off gel yapıştırayım bir tane

    Format C: For Cortex

    @tahsin, 2012de saçımı kestirdiğime 46cm di. Şimdilerde düşünüyorum imkansız o kadar uzatmak 2-3 hafta da bir saçımı kestiririm. Arada özeniyorum ama yok yani belli bir yaştan sonra zor oluyor.

  28. Yiğit says:

    BU yılın en güzel olayı tahsinle kanlı canlı katatonia izlememizdi herhalde. Şaka maka bu olay pandemiye denk gelmediği için epey şanslıyız.

    Ara yılın bitişiydi. Ankara’ya birkaç gün erken dönüyordum konser için. Yolda Katatonia dinlemem daha dün gibi aklımda. Ciddi ciddi çok hızlı geçti bu yıl. İzmir setlistini ekşiden okuyup sövüyorduk tahsinle.

    Çok iyi bir konser sayılmazdı ama bizim z kuşağı için katatonia görmüş olmak yeterince büyük olay. Hele de tahsinle benim için katatonianın önemini düşünürsek tek şarkı çalıp gitseler bile laf etmezdik herhalde. Herkese iyi yıllar

    tahsin

    @Yiğit, Hayatimi bir puzzle olarak dusunursek o konsere gitmek 1 parcayi daha yerine yerlestirdi…

  29. Sinan Ceylan says:

    Jack Black iyi seneler diler:
    https://www.instagram.com/p/CJZx786DPFu/

    Herkese iyi seneler hakkatten!

    Rzeczom

    @Sinan Ceylan, kaç yaşına gelirse gelsin iyi anlamda saçmalamaktan ve kendisi ile dalga geçmekten sıkılmayan gerçek bir amerikalı.

    onun da yeni yılı kutlu olsun.

    Sinan Ceylan

    @Rzeczom, Ahah, acayip seviyorum. Çevrende böyle 3-5 tip olsa ömrün uzar, öyle bi adam.

  30. Oral says:

    metal-archives’ın yıl sonu listesi yayınlandı.

    https://forum.metal-archives.com/viewtopic.php?f=1&t=130205

    Rzeczom

    @Oral, 280 kişilik ”yılın albümü” listesi.

    Oral

    @Rzeczom, Bireysel listelerin aksine oylama usülü ortaya çıkan bir liste olduğu için bu kadar devasa sayıda albüm olması anlaşılabilir. Bu kadar kişi katılınca yelpaze genişliyor doğal olarak. Ama yaklaşık olarak 50. sıradan sonrasını çok dikkate almıyorum şahsen. Gözden kaçırdığım birkaç güzel albüm dinlememe vesile olursa ne ala.

    Opethsevenbiri

    @Oral, Ulcerate içinden geçmiş her yerin gerçekten.

    deadhouse

    @Opethsevenbiri, Ulcerate 10 senedir içinden geçiyor her yerin. Bu albümün daha fazla dinleyiciye ulaşmasının nedeni albümün nispeten kolay dinlenebilir olması. Albüm mükemmel. Ona diyecek söz yok. Önceki Ulcerate albümleri, zor dinlenebilir olduğu için bu kadar rağbet görmedi. Bana sorarsan Shrines Of Paralysis, TDOA, Vermis ve EIF Ulcerate müziğini anlamak ve tanımlamak için daha yerinde albümler. Favori albümlerim onlar. Açıkçası son albümü 5. sıraya koyarım ama yine de 10′luk bir albüm olduğunu düşünüyorum, kendi başına. Ulcerate müziği içerisinde değerlendirdiğimde ise 5. sıraya koyuyorum. Böyle de ilginç ve ulaşılması güç bir konumda Ulcerate.

  31. Fingolfin says:

    Alexi Laiho vefat etmiş, 2021 kötü başladı…

  32. deadhouse says:

    Şampiyonluk yolundaki takımlara darbe vurmaya devam. Dün Galatasaray’a oynadım, kaybetti. Bugün Inter’e oynadım kaybetti.

  33. ismail vilehand says:

    Geçen sene bir gün aniden önümde DeLorean dursa ve içinden Marty McFly inip “2021 ocak ayından geliyorum. Larin tek maçta 4 gol atacak ve gol krallığında lider olacak.” deseydi, “siktir git amk öyle saçma şey mi olur” derdim.

  34. In White says:

    Fifa 2004′de çalardı. Sırf bunu dinlemek için oyuna girerdim ve 7-8 yaşlarındaydım. Nostalji tokadı oldu.

    https://www.youtube.com/watch?v=w869Avr_fXI

    Dunedain

    @In White, vay be bunu görünce ben de duygulandım. Fifa serisinde her zaman çok güzel şarkılar olmuştur. Bir de bu grubun ismi istemsizce bana şunu hatırlattı https://youtu.be/XMt98-MEWmw

  35. P L A G U E says:

    Burada baya oyun konsolları ile ilgilenen bir tayfa var biliyorum. Önce kendim cevap vereyim: xbox series x sahibi olucam. Zamanında Xbox one x imi hemen al sat yapmıştım, o dönem güzel bir teklif alarak. Onun haricinde hep sony tarafında bir adamdım. Şu anda da aktif olarak ps4 kullanıyorum.

    Peki sizin tercihiniz ps5 mi olacak, xbox series x/s mi? Ne düşünüyorsunuz?

    Alondate

    @P L A G U E, Reis ben bu yili borc harc kapatarak gecirecegim. Fakat 2022de tahminen xbox series x alacagim. Ps1den beri sony adamiydim ben de ama artik oyun fiyatlarindan bezdim. Amele gibi surekli indirim kovalamak rezil bir olay. Xbox alip uzerine game pass cekiyorsun tamam olay bitmistir. Yeni oyunlarin bir cogu day1 sekilde free onune sunuluyor hem de komik bir paraya.

    Fiyatlar yukselmeden once sayisiz oyun almistim ps4e. Su an o kutuphanenin ekmegini yiyorum hala. Bitince cidden saticam artik. Sonynin sikinde degil turkiye pazari. Ancak ps now gelirse vazgecerim bu kararimdan. US hesap acip yine amele gibi oralardan almak istemiyorum oyun, plus ya da now. Series X kesinlikle.

    daud

    @P L A G U E, Sony bir çılgınlık yapıp MGS ve Silent Hill serilerine Konami ile anlaşıp doğru düzgün remake yapacak olursa ps5 alırım kesinlikle. Şu an Demon’s Souls dışında konsollarda bana hitap eden bir oyun yok.

    Aura magula

    @P L A G U E, %75 ihtimalle series x alırım.Çünkü bethesda microsoft tarafından satın alındı.Elder scrolls, fallout,doom, wolfenstein serileri psye gelmeyebilir. Gelmezlerse almak zorunda kalacağım.Birde forza serisi hoşuma gidiyor.Belki 2022 yılında alabilirim.Bu pahalılıkla anca kütüphanedeki tozlu cd kutularıyla idare edeceğim.

    Bende playstationcuyum hayatımın sadece 1 yılında pc ye geçtim sonra burnum yanınca psye devam ettim.Ps2 den beri her konsolu aldım.

    Dysplasia

    @P L A G U E, ps5′in dual sense teknolojisini merak ediyorum açıkçası. Çok enteresan deneyimler olabilir o kolla. Ama fiyatlar açısından xbox her türlü daha kullanıcı dostu bu ülke için. Oyunlara vereceğim paraya acımayacak olsam hem özgün oyun markaları hem de kolu nedeniyle ps5 alırdım ben.

    P L A G U E

    @Dysplasia, xbox kontrolcüsüne aşık olan bir adamım ama bende senin gibi ds5 i baya merak ediyorum. Ps5 tarafında şimdilik merak ettiğim bir exc yok ama eğer aklımı sökecek olan oyunlar çıkarsa al sat yapar geçerim diye düşünüyorum. Birinci konsolum kesinlikle xbox olacak bundan sonra. Almak için sadece belirli bir sürenin geçmesini bekliyorum. Konsollarda bu zamana kadar asla ilk çıkan kasaları almadım. Düzeltilmesi gereken eksikler varsa düzeltilsin diye düşünen taraftayım:)

    Ş. Yıldırım

    @P L A G U E, series x kullanıyorum ben de, malum sebeplerden, çok bi eksiklikle karşılaşmadım şu ana kadar. Aşırı derecede sessiz bir konsol, çalışıyor mu kapalı mı anlaşılmayacak ölçüde. İlerde herhangi bir sorun çıkar mı belirsiz tabii, şu an hala yeni nesil diyebileceğimiz işler yok piyasada malum. Cyberpunk rezil bir şekilde çıkmasa belki bir ölçüt olabilirdi herhalde. İlerde almak da mantıklı görünüyor o yüzden ama şu anda kusursuz performans sergiliyor diyebiliriz

  36. deadhouse says:

    Site full Sjw kaynıyor. Bunlara bulaşmamak lazım. Tehlikeliler.

    Sinan Ceylan

    @deadhouse, Nasıl tehlikeliler mesela? IP’den ev adresini bulup öldürmekle falan mı tehdit ettiler seni?

  37. feel the groovity says:

    bu whatsapp’tan telegram’a, signal’e geçme olaylarına ne diyorsunuz? hangisiyle devam etmeye karar verdiniz acep? ekşi’de de epey bir yaygara dönüyor.

    ismail vilehand

    @feel the groovity, bundan iyi ki erkenden haberim oldu da, profil fotomu ve username’i değiştirdim yoksa rezil olacaktık millete. Signal’i diş macunu hariç bilmiyorum ama telegramda büyük online sikiş dönüyor.

    feel the groovity

    @ismail vilehand, haha iyi denk gelmiş hocam.

    telegram sanki mesajlaşma uygulamalarının twitter’ı gibi görünüyor, o yüzden uzak durasım var. bakalım ben signal’i kuracağım birazdan. ekşide şöyle bir özet tablo gördüm bu arada:

    https://eksisozluk.com/img/fow521h2

    Dysplasia

    @feel the groovity, zaten yaptıkları bir olayın resmiyete dökülmüş hali bu. Akıllı telefon, instagram, facebook kullanan birisinin bu olanlara ekstra tepki göstermesi anlamsız. Her türlü kişisel bilgi gidiyor zaten.

    Melkor

    @feel the groovity, Son 15 sene mağarada yaşıyomuş gibi gereksiz. hicrete kalkıştılar. Yukarda da denildiği bu veri alma olayı hep yapılıyodu. Bir de bu whatsappı kapatalım diyen insanlarda biraz mantık olsa hiç facebooku ve instagramı da kapatalım derlerdi. Bu arada telegram rusların. Verilerim ruslara gidiceğine amerikaya gitsin aq.

    ismail vilehand

    @Melkor, katıldım bu yoruma. Artı Bir.

    Melkor

    @ismail vilehand, Keşke düzgün cümle de kurabilseymişim. Uykulu o kadar oldu xs

    ismail vilehand

    @Melkor, düzgün cümle kursan belki de o kadar katılmazdım hahaha.

    çaksu

    @Melkor, Verilerin güvenliği adına bir şey değişmese de bu açgözlülere biraz karşılık gösterilmesi hoşuma gidiyor.

    İlkel maymun tarafım “Hehee alın bakalım ibneler!” diyor, para kaybetmelerini istiyor. (Homofobik değilim, lafın gelişi. İsteyen istediğini uzayda istediği yere koyabilir {politik doğruculuk devrinde linç yemeyelim}).

    Kasıntı okumuş insan tarafım da “Birini herahngi bir düzende kendinden yukarda konumlandırıyorsan orada olduğunu hissettireceksin” diyor.

  38. Alondate says:

    Arkadaslar PA disinda hangi websitelere duzenli giriyorsunuz? Ben pek fazla bir yere girmedigimi farkettim. Internette vaktim ya redditde ya da twitterda geciyor. Boyle kayda deger siteler varsa bildiginiz paylasin lutfen

    In White

    Quora favorim bu aralar. Özellikle antik devletler hakkında soru cevaplamak güzel oluyor.

    Alondate

    @In White, Yorumlardan anladığım kadarıyla hepimiz az çok aynı yerlere giriyoruz.

    Bir tek In White’ın yazdığı Quora’yı bilmiyordum. Teşekkürler üstad.

    Yiğit

    @Alondate, youtube, facebook, webwhatsapp, Instagram..
    Kısacası cici verilerime mokoko yapıyorum hellyeah

    Murad

    @Alondate, Youtube, Fb, Insta, Twitter, Wiki, PA, bir de Serdar Ali Çelikler yazıları okumak için habertürk sitesini kullanıyorum, bana ayrılan internetin sonuna geldik.

    Muhammet

    @Alondate, https://twitter.com/liberal_gorus/status/1282583553524600836
    Şu twiti okuyana kadar twitter’da takılıyordum.

  39. Yiğit says:

    Taklitlere pek gülmem ama şundan daha iyi bir De Niro taklidi olabilir mi bilmiyorum

    https://www.youtube.com/watch?v=–fCN4KhCkc

    Dunedain

    @Yiğit, dicaprio’nun ses tonunu falan da çok iyi tutturmuşlar. Aylık 20 lira, sigara parası

  40. Aura magula says:

    The last of us part 2 hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Daha oynamamış olanlar varsa spoiler vermemmek için yazdım.Herkes oynadıysa bende düşüncelerimi yazarım

    P L A G U E

    @Aura magula, spoiler vermeden, ben baya beğendim oyunu, o kadar eleştiriyi hak etmedigini düşünüyorum. Ilk oyunun da gameplay ini çok seven bir oyuncu olarak bunda da küçuk birkaç şey eklemişler ama özellikle vuruş hissi baya tatmin edici benim açımdan. Onun haricinde ilk oyun yada bu oyun için oynamayan herkes için bence en önemli nokta DİNLEME MODUNU KAPATIN. Zaten böyle cephane kıtlığı ve gerilim ile ön plana çıkan bir yapımda işi çocuk oyuncağına döndürmek büyük saçmalik. Secenek olarak sunulmasindan ziyade bu mod asla olmamaliydi.

    Aura magula

    @P L A G U E, oynanış konusunda katılıyorum.Mükemmel bir oynanışı kusursuz yapmışlar.Ama dinleme modu olmasa ben oyunu 30 saatte anca bitiririm.Çünkü full gizlilik kasma takıntım var.Bir turda dinleme modu olmadan deneyecem merak ettim

    Alondate

    @Aura magula, Bu sitedeki insanların genel olarak kafa yapısını beğendiğim için cevaplayacağım bu mesajı. Twitter veya reddit olsa asla yazmazdım çünkü aptal aptal linçleniyoruz biz oyunu beğenmeyenler.

    Oyunu henüz oynamadım. En bilinmeyen Sony exc oyunlarını (dreams, matterfall, gravity rush vs) bile oynayan biri olarak hiç beğenmedim ve almayı da düşünmüyorum. Grafikler, animasyonlar, sesler, oynanış, atmosfer gördüğüm kadarıyla allahsal boyutta olmuş. Sezarın hakkını sezera verelim (cuckman). Asıl ve en büyük sıkıntı Naughty Dog denen firmanın yalan reklam yapıp insanları kandırması ve kimsenin bu konuda sesini etmemesi. Şöyle, oyun çıkmadan önce bir fragmanda Joel, Ellie bir çatışma içerisindeyken ona yardıma geliyor. Hepimiz şok. OOO JOEL REİSSS. Sonra oyun çıkıyor… HA? Tam o fragmandaki sahnede bir başka karakter. Ne lan bu? Ne çeşit bir oruspu çocukluğudur bu?

    Hadi bizi kandırdın. Senaryoyu silip komple bambaşka bir şey yazdın. Bari on numara bir şey yaz da gönlümüzü al, sağlam şekilde kıvır. Yok. Ne idüğü belli olmayan, gram dahi sevilmeyecek, antipatik, cins bir karakteri oyunda tam 10-15 saat yönetmek mi? HA???? Kardeşim siz kafayı mı yediniz?

    Bir başka sıkıntı ise bunları başka platformlarda yazınca “LGBT düşmanı, gerici, gerizekalı, oyunlardan anlamayan casual” gibi sayısız yafta yiyoruz. Şimdi profilime baktım 512 oyun oynamışım 200 platinim var. Casualmış :D Üzücü bir durum. Yani geçen sene Doom Eternal, Ghost of Tsushima gibi allah katında oyunlar çıktı. Her anlamda goty diyebileceğimiz. Ama ödülün tlou2ye verilmesi tam bir komedidir.

    Ayrıca ilk oyunu ps3de 3 kere, ps4de 1 kere bitirdim. Grounded modunu da bitirdim. Hal böyle olunca hayal kırıklığım üç beş katına çıktı :) Plus’a düşmedikçe oynayacağımı sanmıyorum.

    P L A G U E

    @Alondate, doom eternal cidden insan işi değil. Bunun üstüne nasıl çıkarlar bilmiyorum. Ghost of tsushima cidden o kadar iyi mi? Gameplay baktım biraz ama ben mi bisiler kaçırdım acaba?

    Alondate

    @P L A G U E, Bazı sıkıntı olaylar mevcut fakat bir aksiyon, samuray, açık dünya oyunundan ne istiyorsak fazlasıyla veriyor. Fiyatını uygun bulduğun an göm affetme. İnfamous tarzı oyunları sevdiysen bunu da seversin.

    P L A G U E

    @Alondate, dikkate alıcam önerini👍🏿 oynanis olarak alakasi olmasa bile yakin zaman sonra sekiro ya baslama planim var. Beklentim cok yuksek:)

    Alondate

    @P L A G U E, Abi ayiptir soylemesi Sekiro cok pahali be. Kutulusu da dijitali de ayri pahali hatta. Indirimli halleri 300. Blood, dark souls vs hepsini yalayip yutmus biri de olsam o kadar para veresim gelmiyor. Ikinci el ya da baska biriyle ortak almissindir belki sen onu bilemem.

    Sekiroyu cok seven de var, blooddan sonra olmadi i ihhh diyen de. Sen oynayinca gel az bir seyler yaz buraya muhakkak.

    P L A G U E

    @Alondate, bloodborne dan sonra olmamış diyenleri dikkate almıyorum, oyun mekaniklerinin alakasi yok. O yüzden kıyaslanma yapılması saçma geliyor.

    Başlayınca yazarım tabii ki de şu lanet olası mortal kombat’in pencesinden bi kurtulayım önce:)

    Yiğit

    @P L A G U E, daha önce souls oynadın mı abi bilmiyorum ama (zaten oynamadıysan şimdiden geçmiş olsun) bence mükemmel bir oynanışa sahip sekiro. Yani daha ne kadar iyi yapabilirlermiş bilmiyorum. Mobilitenin fazla olması ve deflect mekaniği from software oyunlarını ayrı bir noktaya getirmiş. Bu yüzden sekiro oynadıktan sonra souls oyunlarına geri dönülmüyor.

    O kılıcı düşmana saplayınca gelen tatmin hissi var yaa offff… Her boss kestikten sonra giren animasyonlarda sikim kalkıyor. 2. kez başlamayı düşünüyorum yakında

    Zorluğa gelirsek bence en zoru Sekiro. Kimisi de en kolayı diyor ama sebebini anlamak için Enis kirazoğlunun son sekiro videosuna bakabilirsin. Birebir aynı görüşteyim

    P L A G U E

    @Yiğit, elbette oynadım. Oynamadığım oyunlardan vakit bulursam özellikle ds3 icin platin kasma niyetim var. Bloodborne da aldim, daha sonra geriye dogru giderek ds-2-1 remastered olarak platin kupa planlarım var ama ne ara yapicam onu da bilmiyorum🙂 daha sekiro bile bekliyor işte maaleaef.

    Yiğit

    @P L A G U E, ds3 dönüp dolaşıp oynanacak oyunlar listesinin zirvesinde cidden. Sekironun diğerlerine göre eksi yanı atmosfer bence. Japon temasını cidden çok sevsem de Dark Souls oyunlarının ve özellikle de bloodborne’un atmosferi yok. Mekanlar daha az heyecan verici. Hele ds3ün müzikleri bile apayrı bir olaydı. Sekiro çok hafif kalıyor gözümde bu yönden

    Aura magula

    @Alondate, Uyarayım 2. Paragraf Spoiler içerir.Oyunu alacaksan 2. Paragrafa bakma.
    Hikaye konusuna gelirsek bence oyun standart klişe bir hikaye sunuyor. Ancak hikayenin sunuş biçimi okadar iyiki tüm klişeliğin üstünü kapatıyor.Mesela oyunun hikayesi tamamen intikam üzerine kurulu.Ancak 2. Karaktere geçtiğimizde işler değişiyor,tüm cevaplanmamış şeyler cevaplanıyor ve 2. Karaktere ısınmaya başlıyoruz.Böylelikle oyun bizi ikilemde bırakıyor.Her iki karaktere de hak vermeye başlıyoruz.

    Gelelim oyunun canımı sıkan taraflarına. Arkadaş sırf sjw mesajı verceğim diye 25 saatlik oyunun 2 saatinin eşcinsel sevişme sahnesiyle doldurmak nedir???Hayır eşcinsel olmasa yine huylanırdım dakka başı sevişme sahnesi nedir sanki netflix dizisi izliyoruz amk.Ve oyundaki her yerde sjw göndermesi mevcut.Oyundaki ana karakterlerin full kız olmasımı dersin, yarısının eşcinsel olmasımı dersin,erkek vicuduna konmuş kız kafasıyla 15 saat oynamamı dersin, lev isimli karakterin erkek olmak istemesimi dersin.Bunlara karşı değilim istediği kadar olabilirde sırf bunlardan ekmeğini yemek ve gözümüzün içine sokmakta artık…Hadi onu geçtim.Eli sırf intikam almak için dünya nifusunun yarısını temizliyor.Askermiş,komutanmış köpekmiş önüne geleni deşiyor, ordumuş taburmuş hiçbiri karşısında duramıyor ve hepsini bir sustalı bıçakla yapıyor,oyunun sonuna gelince aby’i öldürme şansı eline geçiyor.Buraya kadar tamam.AGA NİYE ÖLDÜRMÜYON NİYE??? bağışlayıp bırakıyor. Lan ben boşunamı 25 saat oynadım? Madem intikam almayacaktın okadar ölen kişi boşunamı öldü.Aynısını 2. Karakterde yapıyor tam eliyi öldürecekken bağışlıyor. Ulan niye??Madem intikam kötü bişey niye oyunun başında joel ölüyor niye?Cevabını da vereyim maksat oyuncuyu şaşırtmak.Gerçekten hikaye”intığam götü bijey gimzeyi oldütmeying gadına jiddede aayır” üstüne kurulu.Son desen tamda sezonluk dizi tadında.Eli eve döner ve ev boş dina onu terk etmiştir.Eli yola çıkar ve son.

    Sunuş biçimi mükemmel olmasa oyunu alma derdim ama oyun çok sürükleyici.Her oynadığımda acaba ne olacak diye merak edip oynadım.Oynanış zaten oyun dünyasında son nokta,grafiklere değinmiyorum bile. Yinede indirime girdiğinde al derim.Hikayenin tırtlığı bir kenara oyun taş gibi.Notum 9

    Yiğit

    @Aura magula, ben de oynamadım ama (oynamadan nasıl yorum yapıyorsam) grafik, animasyon, yapay zeka, sinematik kalitesi olarak rdr2′nin koyduğu çıtaya en yakın iş olmuş sanırım. Yani ben oynanışa bakınca aklım gidiyor. Karakterler resmen sinema oyuncusu gibi olmuş. Animasyonları o kadar gerçekçi yapmışlar ki oyunculuk izletiyorlar resmen.

    Daha oyun çıkmadan spoiler’ını yemiştim bu arada. Anti sjw kasacak değilim, hikayedeki tercihleri çok saçma sapan bulsam da saygı duyuyorum.

    Oyunlarda hikaye ne kadar önemlidir mevzusu var bir de. Bence kağıt üstündeki senaryo o kadar da önemli değil. Daha çok hikaye sunumu, sinematikler ve animasyonlar bir oyunu üst seviyeye taşıyanlar. Sinema ve edebiyat değil bu sonuçta, etkileşimli bir hikaye sunumu olarak bakarsak bence cidden kağıt üstünde senaryo oyuna büyük bir eksi yazmaz. Ha senaryo çok iyi olur o bir artıdır.
    Ancak dediğim gibi çok iyi olsa bile bir oyunda o sunumu iyi yapamazsan yine sınıfta kalırsın. Tlou2 de hakkını vermiş gibi duruyor.

    Aura magula

    @Yiğit, Oynanış olarak rdr2 ile kıyaslarsak çok daha rahat ve pratik.Grafik olarakda rdr2 ye çook yakın.

    Aksiyonlu bir oyunda tabiiki hikayenin kendisi çok önemli değil.Sonuçda point click oynamıyoruz.Ancak benim kıl olduğum mesele hikayenin sjw den geçilmemesi. Bende yaptıkları seçimlere saygı duyuyorum da biraz bokunu çıkarmışlar sanki. Hikaye konusunda Dost kayaoğlunun videosunu tavsiye ederim.Hikaye çokda umrumda değil önemli olan sunum.Sunumu kusursuz yapmışlar.

    Diyebilirimki oyun kusursuz olacakken gereksiz saçmalıklar yüzünden kusursuz olamamış.O hikayeyi mükemmel yapabilirlerdi.Yinede her ps4 sahibinin oynaması gerektiğini düşünüyorum.

    Oynanış:10
    Hikaye:8
    Sunum:10

  41. ismail vilehand says:

    Oyun muhabbeti dönünce aklıma geldi de Çiftlikpunk 2077 için Ps4 platformunda Türkiye’de henüz iade alabilen yok sanırım. Açıklama falan da yok. Keşke çıkıp “Keanu Reeves’i görünce zenci siki görmüş dul karı gibi atlayıp pre-order yapmasaydınız götekekler. Vermiyoruz ulan paranızı.” deseler de rahatlasak. 500 lirayı ben pavyonda karıya yapıştırmış adamım umurumda değil de mal gibi beklemek çok koyuyor.

    Para gelirse eğer Doom Eternal ve Ghost of Tsushima alacağım zaten.

    Alondate

    @ismail vilehand, Valla hic senlik bir hareket degil zaten oyle oyunlara preorder cekip 500 lira falan vermek. Zehir gibidir bu adam oyle bir sey yapmaz diye dusunmustum ben ilk oyun muhabbetlerini gorunce. Neyse ikisi de allah katinda oyunlar. Para gelince ilk is vur.

    Ayrica days gone, death stranding, final fantasy 7 remake, yakuza like a dragon da bomba oyunlar, site ahalisinin haberi olsun

    Ugur

    @ismail vilehand, Sanırım 1 yıl öncesinde kur 5 lirayken pre-order yapmanın tek iyi yanı bu oldu.Tabi ben iade etmedim, hayalkırıklığı içerisinde çatır çatır 50 saat oynadım ama launch’ta 500 Liraya alınıp iade gelmemesi insanın içie oturur sahiden.Umarım yakın zamanda iade gelir.

    Ş. Yıldırım

    @ismail vilehand, microsoft direkt kabul edip yolladı parayı, hala şaşkınım. İşin garibi oyun hala kütüphanemde görünüyor, tabii sadece görünüyor o kadar. Sony kısmında genel bi sıkıntı var sanırım her yerde görüyorum, pavyonda para kaptırmak şu durumdan daha fiyakalı

  42. Alondate says:

    Ahmet abi bir sey soylemek istiyorum. Eskiden kritiklere spotify linki koyardin. Neden artik eklemiyorsun? Plugin ile alakali bir sorun mu? Artik neredeyse herkes spotify kullaniyor. Daha pratik olur yani youtubedan falan dinlemeye gore

    enemyofgod

    @Alondate, Ben youtube’u tercih ediyorum pa kritiklerinde bence daha kolay ve daha güzel oluyor.
    Tabii herkesin tercihi farklıdır ona bir şey diyemem.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Alondate, hem alışkanlıktan hem de içten içe underground grupların YouTube’daki izlenme sayılarının daha fazla gözükmesini istediğimden sanırım ahah

  43. Sinan Ceylan says:

    PC oyuncusu yok mu hiç yav. Herkes konsolcuymuş PA’da.

    daud

    @Sinan Ceylan, Var tabii ki olmaz mı.

    Noumena

    @daud, Pc de oynadığım yegane 2 oyun var. Diablo ve Heroes of Might and Magic serisi( özellikle 3 ve sonrası)

    Diablo’yu Ps4 e kurban verdikten sonra Homm a pc den devam ediyorum arada. Özellikle pandemi sürecinde sıkıntıdan çok sardım hatta tüm haritaları heroic modda bitirmeye çalışmak gibi bir huy edindim. Ne kadar bağımlılık yaptığını unutmuşum tabii eşim hatırlattı sağolsun :D

    daud

    @Noumena, Grim Dawn’ı öneririm eğer henüz oynamadıysan. Son Diablo’dan her açıdan daha iyi, hatta Diablo 3′nin olması gereken hali resmen.

    Berca B.

    @daud, Grim Dawn’a ben de kefilim. En sevdiği oyun Diablo 2 olan biri olarak beni de acayip tatmin etmişti. Aynı şekilde Titan Quest’i de çok beğenmiştim ama onun üzerinden 13 yıl geçtiği için zamana yenik düşmüş olabilir.

    Aura magula

    @Berca B., Titan quest d2 gibi uzun ömürlümüdür yoksa 30 saatte biten rpglerdenmidir?
    başlamak istiyorumda sorayım dedim

    Berca B.

    @Aura magula, bence Titan Quest’i Diablo 2’yle kıyaslamak haksızlık olur. Ben normalde bitirdiğim bir oyunu hayatta tekrar oynamam ama Diablo’yu en az 7-8 kez bitirmişimdir, o derece farklı bi yerde Diablo benim için. Titan Quest’te bu olmadı, bir kez bitirdim geçtim ama bu oynarken çok eğlendiğim gerçeğini değiştirmiyor.

    Steam’den şimdi baktım 53 saat oynamışım Titan Quest’i. Ben genelde oyunları en zor ayarda cılkını çıkararak oynarım o yüzden normal bir oyuncu benden daha kısa sürede bitirir oyunu muhtemelen.

    ismail vilehand

    @Aura magula, Titan Quest full dlc’lerle birlikte 100 saat üzeri kendini oynatır bence. Diablo klonlarını seviyorsan affetme.

    Aura magula

    @ismail vilehand, 100 saat ve diblo klonu kelimelerni duyunca radarıma ekledim.Zaten bu tarz oyunlarda set item peşinde koşturduğumdan 100 saat sürer.İyi bir fırsat yakalayınca başlayacam oyuna

    Noumena

    @daud, bakacağım hemen, teşekkürler öneri için

    ismail vilehand

    @daud, Diablo 3′ü ön siparişle almıştım oyunun ilk hali ile şimdiki hali arasında uçurum var. Baya baya iki farklı oyun gibi neredeyse. Güncellemelerle çok iyi toparladılar oyunu.

    ismail vilehand

    @Noumena, Homm 3 gelmiş geçmiş en zevkli oyunlardan biri. Yıllarca çılgınlar gibi oynadım. Aynı tadı veren başka oyun görmedim henüz.

    Berca B.

    @ismail vilehand, Homm 3 benim ve pederin de en sevdiği oyunlardan kesinlikle. Homm 3′ü hala açıp oynayasım geliyor ama oynayacak daha bir sürü şey olduğu için vaktimi bir vakum gibi emmesini istemiyorum.

    Bu arada çok acayiptir bence Homm 5, 3′e yakın durmasına rağmen senaryonun sonunu getiremedim. Farklı campaignlerde saatlerce oyna oyna oyna bi yerden sonra artık içim şişti. Oyun hem zor seviyede tam bir ömür törpüsü, hem de aşırı uzun, bitmiyor. Başta çok severek oynamama rağmen yarısından itibaren soğudum oyundan resmen.

    ismail vilehand

    @Berca B., Homm 6′ya kadar bütün seriyi oynadım, hiç biri 3′ün yerini tutmuyor. Bir daha öyle oyun gelmez.

    Ugur

    @Sinan Ceylan, Buradayız.

    Bu arada 20′sinde Hitman 3 çıkıyor ama Epic Games exclusive.Seneye de Steam’e gelecek.Cyberpunk’ın hayal kırıklığından sonra bir nebze iyi gelecek gibi.

    Sinan Ceylan

    @Ugur, Epic’ten laf açılmışken, bu akşamdan itibaren hafta boyunca Star Wars: Battlefront II’yi ücretsiz verecek. Gözden kaçmasın.
    https://www.epicgames.com/store/tr/product/star-wars-battlefront-2/home

    Ugur

    @Sinan Ceylan, Bugün kaptım sağol hatırlatma için.

    CDPR ceo’su özür videosu yayınladı Cyberpunk’ın durumu ile ilgili.Suç oyunu yayınlama kararı alan ben ve üst yönetim tarafında şeklinde üstlendi.Yani açık açık oyunu yarım yamalak çıkardık dedi.Vay arkadaş ya.

    ismail vilehand

    @Ugur, @Sinan Ceylan multi atacak arkadaş grubunuz yoksa 100 küsür gb indirmeye değecek bir oyun değil. PS plus bedava vermişti single player modunu sırf 100 küsür gb indirme boşa gitmesin diye zorla bitirdim. Baya vakit kaybı bence.

    Sinan Ceylan

    @ismail vilehand, muhtemelen hiç indirmeyeceğim zaten ama bedavayken ekledim hesabıma. Oynancak zibilyon tane oyun birikti yav, yeni çıkan albümler var, eskileri tekrar dinlemesi var, okunacak kitaplar var, daha sonra izle listesine atılmış YouTube videoları, konserler bilmem neler, diziler, filmler… Böyle yazınca AAAAA!!! diye bağırasım geliyor da işte, geçen Berca falan da diyordu ya 24 saat kısa diye, harbiden kısa.

    ismail vilehand

    @Ugur, Hitman serisinin bütün oyunlarını oynadım, saçma sapan şekilde adam öldürürken gözümden yaşlar geliyor. Asla hayal kırıklığı yaratmayan bir seri.

    Berca B.

    @Ugur, daha 3-4 gün önce Absolution’ı bitirdim acayip eğlendim. Ama bence Hitman’i maksimum seviyede eğlenmek için Expert veya Purist modda, hatta Infiltrator olarak, stealth’in hakkını vererek oynamak gerekiyor. O zaman işte film gibi akıyor oyun. Max Payne gibi oynanıcak bir şey değil bence.

    ismail vilehand

    @Berca B., aynen. Mümkünse hiç silah kullanmadan hedefleri kaza süsü vererek öldürmek çok daha zorlayıcı ve eğlenceli oluyor.

    Bir de kaza ile öldüklerinde etraftaki NPC’lerin tepkileri beni gülmekten öldürüyor. Bayılıyorum gerçekten.

  44. Aura magula says:

    Dont starve serisini acı çekmek isteyen herkese tavsiye ederim.Bilmeyenler için tek cümlede açıklayım.Cupheadin sandbox survival versiyonu.Oynayan varsada shipwrecked için birkaç taktik önerebilirmi?

  45. In White says:

    Cloud gaming, konsol oyunculuğun fişini çekecek. Playstation 6′yı zor görürüz

    Alondate

    @In White, Çekmeli de zaten. Ameleliğe dönüştü artık bu iş. Ps1den beridir bıktım ben artık. İnternet hızları artık iyice arttı ve fiyatlar da eskisi gibi kazık değil. Ps6 döneminde cloud gaminge geçilir diye düşünüyorum ben de.

    In White

    @Alondate, Hem o hemde ÖTV denen zımbırtıyla üretenden daha çok kazananlar. Cloud gaming çok şeyden kurtaracak bizi. Ben elektronik cihaz alırken en çok ÖTV’ye sinir oluyorum. Yakında liberteryen olup çıkacağım bunun yüzünden

  46. Alondate says:

    FB – Kasımpaşa maçını izlediniz mi? Yine eksi iq seviyesine sahip bir oyun düzeniyle hayatımdan 90 dakika daha çalındı. Cisse ve Samatta gibi beyin özürlü adamları gördükçe Frey’e büyük ayıp edildiğini düşünmeye başladım. Heleki zamanında Kezman ve Guiza gibi adamlara hayvan gibi saydıranlar şu an ne düşünüyor çok merak ediyorum. Cyberpunk’daki npcler bile Cisse’den daha zekidir bence.

    enemyofgod

    @Alondate, Ara sıra baka baka izledim maçı, zaten Brezilya dizisi gibi dakikalar geçse bile aynı şey oluyordu. Gustavo tek başına oyunu kurtardı, o olmasaydı Kasımpaşa gol yağdırırdı ki zaten iyi pozisyonlar yakaladılar ama -FB şansı- kaçırdılar hep.

    Fenerbahçeli olarak dediğin her şeye katılıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.