# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,554 yorum var

  1. Az kalsın oluyordu ama şu unutulmasın ki Bayern Münih yenilebilen bir takım değildir. Bana da ders olsun.

    https://nsn.page.link/p53B7

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Bayern yenilir dediysen haketmişsin hakkaten.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, bazıları 17 yaşında olmak üzere gerekçelerim vardı:

    Nübel; Sarr, Alaba, Süle, Lucas Hernandez; Javi Martinez, Musiala; Douglas Costa, Arrey-Mbi, Sane; Choupo-Moting.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Form durumuydu şartlardı hiçbirşeyden haberim yok zaten. :) Tek bildiğim adamlar manyak. Düşününce ürperdim.

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Maalesef izlediğimiz futbol rezalet. Dün geceki maçlardan gram zevk almadım. Sürekli maçlar arasında dolaşıp bu ne yeaah diyip kapattım en son.

  2. çaksu says:

    B grubunda nolmuş öyle lan :o

    Bu sene futbola soğuğum, iki takımımın maçlarını bile kaçırdığım oluyor. İlk defa baktım ŞL’de noluyo bakim diye.

    çaksu

    @çaksu, Reddit’te biri uğraşmış.

    https://i.redd.it/4gidjtfmmn261.png

  3. Rust in Peace. says:

    Empyrium yeni single çıkarmış:

    https://youtu.be/ihSV3aDfqGo

    Şarkı öyle acayip bir şey değil ama albüm hakkında fikir veriyor ve mutlu etti beni. Empyrium’un tamamen akustik ya da black metal etkili parçalarını seviyorum bu yüzden son albümlerini tutmamıştım pek. Bu albüm de black metal etkili olacak gibi. Umarım Songs of Moors & Misty Fields gibi bir şey çıkar; flütü, akustik kısımları bol olan bir albüm olur.

  4. Tomas Takke says:

    Voidgaze ne abi, yeni genre çıkmış haberimiz yok

    enemyofgod

    @Tomas Takke, skandal cidden ama Spotify’dan da ne beklenir ki

  5. Spotify yıl sonu raporu yolladı. Bu sene 30.741 dakika Spotify dinlemişim. O bu kadarsa yaklaşık 5.000 dakika da YouTube’dan dinlemişimdir (Spotify’da olmayan daha underground şeyler).

    35.000 dakikadan hesaplayınca günde ortalama 1,5 saatin biraz üstü ediyor. Hafta sonları çok az müzik dinlerim, onları çıkarınca günde 2 saat falan ediyor. Kuş kadar süreymiş aslında. Bana sorsan çalışırken her gün 5-6 saat dinliyor gibiyim.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ya sayılarda bir tuhaflık var, ya da ben yanlış anladım. 30 bin saat demek istemiyorsun herhalde?

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, dakika olması gereken 3 yerde saat yazmışım. Şimdi düzelttim.

    Ömer Kus

    @Ahmet Saraçoğlu, ben de 39178 dakika dinlemisim. Youtube’dan neredeyse hic muzik dinlemedigim icin hepsi bu kadar yani.
    En cok calisirken ve ise gidip gelirken muzik dinliyorum. Calisirken metal dinleyemiyorum pek, konsantre olamiyorum ise ahah. Yeni muzik hic dinlemem zaten calisirken. O yuzden daha hafif rock, punk vs dinliyorum, listemde de en basi onlar cekmis bu sene. Korona dolayisiyla ise gidip gelme pek olmadigi icin o yollarda dinledigim metalden ve yeni muziklerden geri kaldim.
    Bu istatistikleri incelemek keyifli oluyor.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, benim de 35000 dakika çıktı. Bana sorsan hayatta o kadar dinledim demem acayip şaşırdım böyle bişi çıkınca. Benim bu kadarsa senin 2 katı falandır diye düşünüyodum.

    Bi de bunları sosyal medyasında paylaşanlara karşı bu sene “dinlediğiniz müzikten bize ne?” diyen bi tayfa hortlamış hikayelerden gördüğüm kadarıyla. Millet işsizlikten harbiden kafayı yemiş taktıkları şeye bak. Sen de siktir git fotoğraflarını instagrama yükleyeceğine bilgisayarında klasör oluştur orda bak o zaman çünkü bize ne mk? Valla gereksiz yükselttiler beni bu tipler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., sosyal medyayla ilişkim tamamen bitti sayılır, kim ne diyor ne konuşuluyor zerre enterese etmiyor artık ama kendini her şeye öfke duymak zorunda hisseden türlü türlü işsiz vardır elbet.

    Benim az çıktı gibi duruyor ama olay şu ki ben kritiğini yazacağım şeyler dışında oturup müzik dinlemiyorum. Fırsat olmuyor yani. Bu sene şu ana kadar 179 albüm incelemesi yazmışım, artık kaçar kez dinlediysem bu kadar saate tekabül etmiş. Yıl boyunca, yazmayacak olmama rağmen dinlediğim albüm sayısı 10′u geçmemiştir muhtemelen. Eskiler, sitede incelemesi bulunanlar ve yeni çıkıp da başkalarının yazacakları dâhil.

    ismail vilehand

    Bu çok ilginç: https://i.hizliresim.com/mBNFwD.jpg

    Bu da çok ilginç: https://i.hizliresim.com/7FYDTc.jpg

    Bu da aşırı ilginç: https://i.hizliresim.com/wecop1.jpg

    Bu hiç ilginç değil. Muhtemel son 15 senedir sabit devam ediyor:
    https://i.hizliresim.com/i2x7oE.jpg

    Onun harici 80.596 dakika spotify gösteriyor bende. Bu sene pandemi yüzünden neredeyse hep belli bir saatten sonra canlı performans izledim. Son 5 seneye göre en az spotify dinlediğim dönem oldu.

    ismail vilehand

    Şu işi Aralığın son haftası yapsalardı hepsi Sodom olacaktı bende. Ucuz kurtulmuş spotify. Pazar günü kritiği yayınlacak Hatebreed dahil, çıkışında beri yeni Sodom hariç hiç bişi dinlemedim henüz. Hayırlısı.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Bu listelerin şerefine senden Orman Kanunları kritiği bekliyoruz.

    ismail vilehand

    @deadhouse, o iş uzun zamandır aklımda. “PA bir metal sitesi değil, müzik sitesi tamam mı?” diye açık fikirlilik fetişizminin dibine vurmak adına Ferda Anıl Yarkın, Oya & Bora, Fatih Erkoç kritiği falan yayınlanırsa ben de Orman Kanunları kritiği yollayacağım. Müthiş eğlenceli olur ve Ben Fero’nun hoşuna gidip pozitif tepki vereceğinden de çok eminim.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Abi Pink kritiği yayınlandı bir ara.

    deadhouse

    @deadhouse, Ya bu arada milyonlarca yıldır medyada, sosyal medyada, hatta reel hayatta “yayınlamak” kelimesi kullanılıyor ve değiştirilemez bir zorlukta alışkanlık haline gelen bir kelime bu. Ben artık kelimenin orijinalini “yayımlamak” kullanacağım. Sahte olanı kullanmak nedendir bilmiyorum ama battı şu an bana. Artık yeter! :)

  6. Bu akşamki maçlardan epey bir beraberlik çıkabilir gibime geliyor, hayırlısı diyelim.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, https://bit.ly/37nZ55c şöyle bir şey hazırladım. Epey sıcağım buna.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, Barcelona epey iddialı olmuş ama belli olmaz tabii.

    deadhouse

    @Gökay, Hocam dün sistem kuponlarınızdan biri tuttu galiba. Tebrikler. Keşke Bayern maçına 1/0 oynasaymışsınız. :) Bu arada ben de Başakşehir’e 0 oynadım. Büyük ihtimalle dakika 20′de Leipzig 2-0 öne geçer.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ilk yarım saatte 0-2 öne geçen Leipzig, İkinci yarının başlarında 1-2 yapan Başakşehir ve 1-3′lk skorla Leipzig galibiyeti. Evi arabayı basabilirsiniz.

    Ahmet Saraçoğlu

    Dakika 5, Leipzig’in 5 pozisyonu var, 2′si net gollük. Olaylar olaylar.

    Ahmet Saraçoğlu

    Tutturamadım ama efsane maç oluyor. 1-3’ten 3-3 devam ediyor.

    Gökay

    @deadhouse, evet hocam teşekkür ederim. Normalde maçın ilk görüntüsünde ben de 0 tarafındaydım da, kadrolar açıklanınca, bir de rotasyon haberleri gelince ciddi bir düşüş oldu Atl oranında. Gerçi Şampiyonlar Liginde vesaire bu rotasyon haberleridir, hastalık kaza bela muhabbetleridir hiç sonuç verdiğini görmedim. Sıkıntılı olan taraf hep en azından bir beraberlik koparır.

    @Ahmet Saraçoğlu, Evet, yine zor bir kupon tabii. Gruplarda artık sona gelindi. 12 puana ulaşan takımlarda bazı gevşemeler olabiliyor. Milletin cebinden parasını alacak güzel bir maç gibi göründü gözüme Barca maçı da ahaha :) Leipzig dediğiniz gibi olabilir evet :) genelde 0 beklediğim maçlarda o 2-1 ile umutlanıp ardından gelen 3-1 ile yerime geri oturuyorum :) İyi şanslar herkese.

  7. Horrendous says:

    Hamilton’ın test sonucunun pozitif çıkması sebebiyle George Russel’ın Mercedes’e gelmesi inanılmaz heyecanlandırdı beni. Neler olacak hiç kestiremiyorum. Merakla bekliyorum.

  8. Bugünkü 2. seans için 3 kupon yaptım. 2’si tuttu 1’ini 1 golle kaçırdım.

    https://nsn.page.link/vcHU8
    https://nsn.page.link/utwF5
    https://nsn.page.link/M7Mwo

  9. Türk takımlarına asla güvenilmemesi gerektiğini hâlâ öğrenemediğimi görmek beni yıpratıyor. Sağ olsun bugün de Sivasspor belimizi büktü. Zorya Luhansk’ın Leicester’ı yeneceğini bil, Sivas’ın atamadığı 1 golle 2 tane gül gibi kupondan yat.

    https://nsn.page.link/m3tyu
    https://nsn.page.link/WbFJq

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Sivas büyük talihsizlik gerçekten. Zorya nın patlayacağını ben de tahmin ettim, ama Zorya erken gol bulur seçeneği daha risksiz göründü. İlkyarıdan sıkıştırsaydınız ya şu golü

    https://nsn.page.link/zp5gR

    deadhouse

    @Gökay, Hocam bunlar nasıl seçimler. Müneccim misiniz? :) Maçlar bugün düz geldi gibi. Genelde maçlar düz bitince ben kaybederim. Paok’a oynayan az sayıdaki garantici talihsizden biriyim maalesef. Hayır anlamadığım, bizdeki gurbette hemşehri birbirini siker deyimi Rumlarda da mı var. İki maçta 4 puan aldı Rum takımı Yunan takımından.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, güzel kupon, tebrikler. Ben de bir tane 7’de 7 yaptım.

    https://nsn.page.link/t1Mui

    Gökay

    @deadhouse, ahah yok hocam estağfurullah :) 2-3 haftada bir dönen şans diyelim, yine büyüğü vuramadım. Diğer haftayı bekleyeceğiz. Aslında 23:00 maçları düz bitti. Diğerleri yine biraz hareketli geçti. Deyim konusunda da çok haklısınız ahah :) Ya aslında durum biraz da şöyle: Avrupa Liginde 1 sene falan görülüp kaybolan ekipler var. Geçen sene Slovan Bratislava, Oleksandria gibi ekiplerken bu sene; Sloven Liberec, Rijeka, Omonia gibi ekipler geldi yerlerine. Bu tarz maçlardan uzak durmak ya da tam tersini oynamak en doğrusu gibi. Normalde Paok, bu arenada bilindiği üzere iyi mücadele veriyor. Bir önceki maçında önde başlayıp kaybetmişlerdi. Bir zahmet almaları lazımdı aslında bu maçı. Haklı olarak Paok’ a oynayıp, patlayacağı maça gelmişsiniz. Talihsizlik. Yalnız bu saydığım takımlar üst turlara çıkabilirse eğer, ki birisi genelde çıkar; güzel süprizler arayacağım.

    @Ahmet Saraçoğlu, Tebrikler. Sivas’ lı kuponlar da gelse daha tatlı olacakmış. Sivas bugün çifte şansını alan bir arkadaşımın 3300 lirasını yaktı. Boykot Sivas bundan sonra, cidden ne yapacağı kestirilemiyor.

  10. Aura magula says:

    Hornanın bu yılki albümü metal trackere düştü.192 mps yalnız.

  11. Alondate says:

    Shadow of Mordor oynuyorum bu aralar. Ara sahnelerde muhabbeti gecen kelimelere dikkat ettim de burzum, gorgoroth, carach angren, ephel duet vs neredeyse metal aleminin yarisi lotr evreninden almis isimlerini. Kitaplari okumak artik sart olmus. Su ana kadar okumamis olmam terbiyesizliktir zaten

    Aura magula

    @Alondate, Shadow of mordor yaman oyundur. Ara sıra canım ork kesmek istediğinde açar oynarım.Mükemmel aksiyon oyunudur,tek sıkıntısı harita çok küçük.Hatta bayağı büyük bir eksiklik.Keşke daha büyük yapsalardı

    Dunedain

    @Alondate, ilk kez lotr okuyacak olmayı aşırı isterdim çok şanslısın. Keşke beynimin o kısmını silseler de o dünyaya en baştan başlama heyacanını duyabilsem. Orta Dünya evreni dopdolu müthiş bir yer. Mekanlar,diller,ırklar, hikayeler hepsi müthiş işlenmiş. Dolayısıyla metal müziğe ilham olması zaten kaçınılmaz

  12. Berca B. says:

    Cyberpunk’ın çıkışına kısa süre kala oyunla ilgili kimsenin bilmediği detaylar paylaşılmış:

    https://twitter.com/kaankural/status/1335535086868045824?s=20

    ismail vilehand

    @Berca B., bu kanalda muazzam kafalar yaşanıyor gerçekten. İnanılmaz.

    Ugur

    @Berca B., Tam da GOG’da önyükleme açılmışken bu haber bir tokat gibi yüzüme çarptı :(

  13. çaksu says:

    Bir kaç aydır izlediğim en lezzetli film kategorisinde Mandy’nin yanında zirveye yerleşti şu an..

    https://www.imdb.com/title/tt1095217/
    Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009) (Werner Herzog)

    Herzog’a hayran olmama rağmen (hala az sayıda filmini izledim ama onlar da O.HA.) kaç yıldır izlesem mi diye düşünüp, sonra şu boktan posteri görüp vazgeçiyordum. Cage maratonuna girince abuk sabuk her halta toleransım arttı bu dönem, hadi artık bakayım dedim. Bu salak posterin ve remake’i gibi göründüğü filmin ima ettiğinden çok farklı bi havası ve lezzeti var. Coen’ler filmi tadında. Nick Cage de müthiş burda.

    Bir poster faciası da şu filmdi.. Bunu da sık sık duymama rağmen kaç yıl izlemedim bu yüzden. İzleyince çok iyi ve beklediğimden farklı bi tatta çıktı.

    https://www.imdb.com/title/tt1788391/?ref_=fn_al_tt_1
    Kill List (2011) (Ben Wheatley)

    Bir de İngilizler karakter ve diyaloğu çok iyi yapıyor bu tarz abuk genre filmlerinde. Gerçek karakterler, ilişkiler yaratıyolar, mitolojik yaratık filminde falan bile. The Ritual vardı böyle.

  14. Bu gece Barça-Juve’ye ne diyorsunuz?

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, İki formsuz takım. Berabere biter.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, 40 yılda 1 olduğu ve muhtemelen bundan sonra da çok çok az bir ihtimalle denk geleceği için Messi-Cristiano mücadelesini mi izlesem yoksa kazananın üst tura çıkacağı Manu-Leipzig’i mi izlesem bilemedim. Maçların başlamasına birkaç dk kalana kadar karar verememiş olacağım muhtemelen.

    Rashid

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi direk Manu-Leipzig’e odaklan bence. Manu yenmek isteyecek, Leipzig’de ŞL’de devam etmek için yenmesi lazım. Korakor bir mücadele geçecek bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rashid, orası kesin de diğeri de ender rastlanan bir doğa olayı olduğu için aklıma takılıyor.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Futbol tarihinin en istikrarlı 2 oyuncusunun düellosunu kaçırmak büyük kayıp olur bence. Hani sıkıcı geçse iyi ki Manu maçını izledim diyebilirsin, ama keyifli maç ihtimali pişmanlığa yol açar. Ronaldo’dan bir sağa bir sola çekmeli kontratak golü. Messi’den bir frikik golü…Şimdiden görür gibiyim.

  15. deadhouse says:

    Koeman Barcelona’yı mahalle takımına çevirmiş.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, Barcelona = Arsenal + Messi

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmet bunu başka bir yerde de yazdın mı? Onur Erdem Londra Merkez’de bu lafı alıntıladı hahah. Ya sen veya biri bu lafı başka bir yerlerde kullandı ya da Onur Erdem baya azılı ölüm metali sevdalısı.

    Yoksa Socrates Pasifagresif split’i mi geliyor??

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., Twitter’da yazan birkaç kişi görmüştüm, ben de oradan görüp yazdım. Sonra Onur Erdem’in de bu tür bir tweet’i RT’lediğini gördüm.

    Canoir

    @Berca B., ben de bunu yazmaya gelmiştim hahah. Onur Erdem alternetif müzik, britpop falan takılıyor.

  16. ismail vilehand says:

    Herşey bir yana, PSG – Başakşehir maçında olanlar inanılır gibi değil gerçekten. Büyük skandal.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, çok acayipti. Avrupa kupaları tarihinde görülmemiş bir geceydi.

    deadhouse

    Türkiye’de Negro diye bir bisküvinin satılıyor oluşu geldi aklıma. Yabancılar falan marketlerde görürlerse rezil oluruz :D

    enemyofgod

    @deadhouse, Halihazırda aynı ürün yurtdışında satılıyor ama farklı isimle. Çoğu şirket ülkeye göre kaygılardan ürünleri farklı isimlerle satıyor zaten.
    Ama yine de Türkiye’de bile bu isimle satılması iyi değil.
    Hem oreo daha popüler ve güzel.

    Ugur

    @enemyofgod, Yoo dostm yoo.Hiç katılmıyorum.Oreo tam bir acı hipster bisküvisi.Negro candır.

    Canoir

    @Ugur, oreo kadar overrated bir bisküvi yok ya gerçekten. N*gro siker

    Rust in Peace.

    @enemyofgod, negro >>>>>> oreo

    enemyofgod

    @enemyofgod, @Ugur, @Canoir, @Rust in Peace., 3′e 1 yenildim. (beyaz bayrak)

    Berca B.

    @ismail vilehand, şimdi tepki çekebilecek bişi söyleyeceğim ama bu olay bana bilinçli bir ırkçılık olarak gelmedi. Rumence’de negru direkt renk olarak siyah demek. Hakem muhtemelen kimin kırmızı kart görmesi gerektiğini söylemek için, kelimeyi belirgin özellik olarak bir sıfat olarak kullandı. Atıyorum polise “Kavgayı şu adam başlattı işte çekik gözlü olan” demek gibi.

    Bunu herifi savunmak için söylemiyorum, adam ırkçılıktan çok hırboluktan, çok da düşünmeden davranmaktan böyle bi kelime kullandı gibi geldi bana.

    deadhouse

    @Berca B., Fransa’da Fransız ve Türk takımlarının oynadığı maçta “İngilizce bilen, büyük ihtimalle” bir hakemin Rumence konuşması absürt geliyor bana. Cüneyt Çakır’ın bir Şampiyonlar Ligi maçında Türkçe konuşması gibi. Hadi diyelim ki hakem siyah demek istedi (ki bence fark siyah demesi de yanlış) niye bunu İngilizce söylemiyorsun. Bu arada Eurosport TR Twitter hesabında 4. hakemin kaynak gösterilerek yayımlanmış 5-6 skandal olayı daha var. Bana böylesine uluslarası bir arenada “hadi ırkçılık yapayım” motivasyonuyla bu kelimeyi sarf etmesi her ne kadar saçma gelse de insan bu diyorum ve türlü ahmaklıkları her yerde her zaman yapabilir diyorum. Bence hakem kötü niyetliydi.

    Berca B.

    @deadhouse, Rumence konuşması bence de tuhaf ama adam bu şekilde konuşmuş, Rumenler youtube yorumlarında ses kaydının tercümesini yapıyor, ki Webo da “bana neden negro diyorsun?” diye çıkışıyordu.

    Hakemin geçmişini hiç bilmiyorum o yüzden yorum yapamam ama bu olay özelinde bana “şu işte sakallı olan” misali Webo’yu göstermeye çalışıyor gibi geldi. 2020 yılında “siyah olan” demekle “uzun, kısa, sakallı, gözlüklü” demek arasında çok fark var tabii ki ama bana bi anlık salaklığına denk geldi gibi hissettim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., dün gece başka bir Rumen hakem (ya da gazeteci), mevzubahis hakemle ilgili olarak “12 yıl önce hayatına kıymaya teşebbüs etmişti. Duygusal açıdan çok kırılgan biridir” dedi. Hakem de bugün “ailem mahvolmuş durumda” diye açıklama yaptı. Bilinçli yaptı ya da boşluğuna geldi, umarım bu sebepten daha büyük bir trajedi yaşanmaz.

    Dysplasia

    @Berca B.,
    ’2020 yılında “siyah olan” demekle “uzun, kısa, sakallı, gözlüklü” demek arasında çok fark var tabii ki’

    Fark yok. Yani olmaması gerekiyor. Bu kelimeler üzerinden mesele yapıldıkça bu ırkçılık işi de çözüme kavuşmaz. ‘Black lives matter’ ırkçılık içermeyen bir slogansa ‘siyah olan’ demek de ırkçılık içermez. Daha doğrusu ırkçılık içermesi kontekste bağlıdır.
    Maçtaki olayı değerlendiremem, altyapım yok. Ama o webo’yla hakemi yan yana getirin bi konuşsunlar bence.

    Berca B.

    @Dysplasia, ideal bir dünyada fark olmaması gerekebilir ama yaşadığımız dünyada bu fark var. Ama yüzyılların kölelikten gelen hislerini, kelimelerin ağırlıklarını, hassasiyetleri tam olarak anlayacak ve buna çözüm önerisi sunacak bilgi birikim ve göt bende yok. Ne desek “e ama işin bir de bu tarafı var” şeklinde cevaplanacak milyon uçlu bir konu bu.

    Dunedain

    @Berca B., buna benzer bir şey yazacaktım kesinlikle durum böyle.

    Muhammet

    @Berca B., “Kavgayı şu adam başlattı işte çekik gözlü olan” bu da ırkçı bir cümledir. Ayrıca hakem orada ki başka birinden bahsedeceği zaman misal siyahi olmayan birisini göz önünde bulunduralım “Hey sen, şuradaki beyaz adam” diye bir cümle kullanmıyorsa bunu da kullanamaz.

    Berca B.

    @Muhammet, o cümlede bilerek ırkçı tınlayabilecek ama niyet olarak ırkçı olmayan, ayırt edici özelliğin vurgulandığı bir kelime seçtim. Çekik gözlü yerine kısa boylu desek niyette yine bir fark olmuyor mesela. Yukarda dediğim gibi bu olayın siyahı beyazı yok, “bu ırkçıdır bu değildir, böyle densin böyle denmesin, böyle hissedilsin şöyle hissedilmesin” şeklinde kesin hükümler vermek için fazla alengirli bir konu.

    Rust in Peace.

    @Muhammet, hayır efendim o cümle ırkçılık falan değildir. Kelimelerin anlamlarını çarpıtarak, olmadığı şekilde göstererek, aşırı detayına girerek önemsizleştiriyorsunuz. Artı dış etkenleri göze almadan sığ bir biçimde şu şunu yapmak şuculuktur diyorsunuz.
    Yarın öbür gün, diyelim çin asıllı biri tarafından gasp edilseniz gerçekten bunu belirtmeyecek misiniz? Ya da zenci biri yapsa? Türkiyede kaç tane zenci var? Polisin işini kolaylaştıracak bir bilgi işte. Gasp eden kişi esmerdi demekten hiçbir farkı yok.

    Rust in Peace.

    @Berca B., ne yalan söyleyeyim bana da öyle gelmiyor. Bir anlık boşlukta düşünmeden söylenmiş bir söz diye düşünüyorum. Cezası olur tabiki de, sonuçta büyük bir organizasyondasın ve yaptığın şey profesyonelliğe uymuyor. Ama hakemlik hayatını bitirmek falan da çok abartı ya. İnsan düşünüyor yarın öbür gün ben de bir anlık boşluğum yüzünden hayatımı mahvedebilir miyim diye.

    çaksu

    @Rust in Peace., Edebilirsin. Artık öyle, bi tweet bi söz, bazen bi fikir işini kariyerini emeklerini yakıyor insanın. Art niyet olsa da olmasa da. Art niyet olduğuna karar verilmesi için de bi gerizekalının cıngar çıkarması yeterli.

    Üniversitelerde olan bitenleri geçtim. Google’dan bile mühendis (James Damore) atıldığını biliyoruz, kadın ve erkeğin sosyal konumları arasındaki farklılığın sebepleri içinde biyolojik faktörleri de, bilimsel çalışmaları referans vererek, saydığı için.

    Webo mevzuunda durum nedir bilmiyorum. Hassas bi kelime, rahatsız olur, bunu belirtebilir. Ama fazlasını yapmaya, adamın hayatını kötüleştirmeye çalışıyorsa bence bu dandik insan alameti. UEFA tabi atar, ya da atmıştır. Kurumlar korkak olur, hiç risk almaz.

    Tabi, Romanya’lı orta yaşlı bi adamın siyahları aşağılık görmek için hiç bir sebebi olmadığını ve, özellikle de sporun içinde biri olarak, bu şekilde düşünecek kadar aptal olmadığını varsayıyorum. Yanlışsam yanlışımdır.

    deadhouse

    @çaksu, Bence fazla iyimser bakılıyor. Bu hümanistlik tarih boyunca ebemizi sikti. Ne demek istediğinizi anlıyorum. Adam ırkçı olmayabilir, sarf ettiği bir söz dolayısıyla hayatı kararmamalı, evet. Bunda hemfikiriz. Fakat arkadaş ortamında, karşılıklı rıza ile birbirine söyleyebileceğin hassas bir kelimeyi tüm dünyanın gözü önünde, tanımadığın birine söyleyemezsin. Bir de şey farkı var. Hani ırkçı bir ifade kullanırsın, ama aslında ırkçı değilim dersin. Bu düpedüz şarlatanlık bence. Irkçılık yapmak ile ırkçı olmak farklı şeyler. Özellikle bu ülkede çok fazla arkasına saklanan bir savunma mekanizması bu. Irkçılık yapar, ya ama ben ırkçı değilim ki der…Böyle savunma biçimi olmaz. En erdemli hareket özür dileyip bir daha yapmamaktır.

    ismail vilehand

    Bütün yorumları okudum. Katıldıklarım da var, katılmadıklarım da var. Ama olayı şöyle bir örnekle özetlemek istiyorum.

    Misal benim çok yakın can ciğer bir çocukluk arkadaşım var, adam Bitlis’li, “Lan amına koydumunun Kürdü, nerde kaldın?” falan diyorum adam gülüyor çünkü benim can ciğer kardeşim.

    Aynı şekilde Trabzonlu bir çocukluk arkadaşım da var, ona da diyorum “Senin Laz kafanın içinde, beyinin yerine dolaşan hamsileri koca yarrağımla sikeyim.” diyorum o da gülüyor.

    Sonra Sivaslı arkadaşlarım da var (birden fazlalar çünkü Türkiye’nin üçte biri Sivaslı.). Onlara da diyorum ki “sizi Sivastan İstanbul’a getiren trenin raylarını sikeyim. Amına koydumunun kangal kırması ayıları.” keza gülüp geçiyorlar. Çünkü hepsi yeri geldiğinde son kalan ekmeğimi bölüp paylaştığım, benim için mermi atıp mermi yiyecek çok yakın arkadaşlarım. Arkadaştan öte kardeşlerim. Ondan ben onlarla istediğim gibi konuşabiliyorum çünkü onlar buna izin veriyorlar.

    Ancak sen tüm dünyanın izlediği uluslararası resmi bir mücadelede “negro” veya “negru” diyemezsin abi. Yok öyle bir dünya. Hata ettiysen de cezanı çekeceksin. Orası senin arkadaş ortamın değil. Herkes kullandığı kelimelere dikkat edecek.

    Yoksa ben de her gördüğüm çekik gözlüye “senin çorba yapıp yediğin yarasayı götünden sikeyim ki, bir daha doğum yapıp senin gibi ibnelerin sofrasını süslemesin.” dersem ırkçı olurum. Olay tamamen bu bence.

    Berca B.

    @ismail vilehand, sorumluluğunu kesin alması ve cezasını çekmesi lazım ama günümüz koşullarında da ceza konusunda ölçülü olmak gerek. Bilinçli bi ırkçılığın farklı, anlık basiret bağlanmasının farklı sonuçları olmalı. Herkesin herkesi öldüresiye linç ettiği bi devirde kaşla göz arasında adamın hayatını sikerler valla.

    Bence hakemin açıklama yapıp durumu kendi tarafından anlatması, bilinçsiz yaptığı bişi için özür dilemesi, sonuçlarına katlanacağını söylemesi ve konunun da çok da uzatılmaması lazım.

    ismail vilehand

    @Berca B., dediklerin çok doğru. Neyse yaptırımı çektikten sonra bu adamı yolda görüp “pis ırkçı seni” diye saldıran birisi olursa şerefsizin önde gidenidir.

    Aynı şekilde ben hukuki olarak cezasını tamamlamış insanların geçmişi yüzünden günah keçisi yapılmasına da karşıyım.

    Bizim dükkanda bunu bizzat yaşadık. Cinayetten yatıp çıkmış adam bizimle çalıştı bir süre; hayatımda tanıdığım en dürüst, en namuslu adamlardan biriydi. Kendisi maaşlı çalışan olduğu halde bizim ticarethaneyi canı pahasına koruyup kolladı. Sonra memleketine dönmesi gerekti.

    Ondan sonra bize çok temiz çok namuslu 5 vakit namazında diye birisini yolladılar. Adam birkaç ay çalışıp kasadan paramızı çalıp kayıplara karıştı. Olay bu yani.

  17. tahsin says:

    Bugun yine bok gibi bir mac(juve-barca) izlerken, bir arkadasim ile ronaldo messi muhabbeti acildi. Soyle bir yorum yapti arkadasim; Ronaldo’yu tarihin en iyi ilk besine almak futbola bir hakarettir. Dusunculerinizi merak ediyorum bu konuda.

    Dunedain

    @tahsin, arkadaşın fazla abartmış. Ronaldo gol atmak konusunda tarihin en iyisi olabilir bu ilk beşe girmesine yeter zaten. Tabi burda ronaldo’nun çok doğru kariyer tercihleri de var. Gittiği takımlar zaten kendi liglerinin en iyileri (madride geldiği ilk yıl madrid sıçıştaydı tabi) Ronaldo bir yerden sonra sadece gole odaklanmaya başladı adamın tek gayesi istatistik kasmak oldu. Kendi yerine gol atan takım arkadaşına kızmışlığı var.
    Messi için yıllarca xavi-iniesta geyiği yapıldı, Sanki Ronaldonun arkasında kroos modric mesut alonso gibi adamlar oynamamış gibi. Her neyse sonuçta Ronaldo takımın en ucunda oynayan son vuruşu muhteşem yapan ama bence göze hitap etmeyen, büyülü bir tarafı bulunmayan, işini çok iyi yapan bir topçu. Bence disiplin manyaklığıyla, hırsıyla, istatistikleriyle ilk 5te olduğu kesin.

    Cem

    Daha saçma bir yorum görmemiştim Ronaldo ile ilgili yıllardır.

    ismail vilehand

    @Cem, aynen bunu yazmaya gelmiştim.

    Yiğit

    @tahsin, tarihin en iyi ilk 5′i denince basketbol 5′i geldi aklıma.

    Hastalık bu futbol’da bir laf duymuştum. “Bir mühendisten mükemmel futbolcuyu yapmasını isteseniz size Ronaldo’yu verir, bir sanatçıdan mükemmel futbolcuyu yapmasını isteseniz size Messi’yi verir.”
    Bana kalırsa bitiricilik ve şut çekme dışında Ronaldo topla oynadığı diğer zamanlarda pek bir şey yapamıyor. Ancak herif sürekli gol atıyor ve sürekli kazanıyor. Messi’ye rakip olabilmiş olması hatta yer yer onu geçmiş olması bile ilk ikiye sokar benim gözümde. Ama bir numara hep belli 🐐🐐🐐

  18. ismail vilehand says:

    102 gb oyun nedir ya. Bir zamanlar disketten oyun oynuyorduk lan biz.

    Alondate

    @ismail vilehand, Cyberpunk? Senden kisa zamanda oyun hakkinda bir yazi bekliyorum reis. Ben hic cikis gununde oyun almam. Artik yeni oyunlarin ici tamamen hata dolu oldugu icin verdigimiz paralara degmiyor. Yine de yakin zamanda almayi dusunuyorum

    ismail vilehand

    @Alondate, hala siftah yapamadım. Platformum ps4. Biraz oynadıktan sonra geri dönüş yaparım seve seve.

    Pontus Euxinus

    @ismail vilehand, Oyun kısayolunu diskete atıp eve varınca bir heyecanla o disketi bilgisayara takmak ama oyunun çalışmaması…

    ismail vilehand

    @Pontus Euxinus, hahaha. Tam bir “horror story”.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, 42 disketlik oyunu Yazıcıoğlu’nda X-Copy ile yükletip eve gelmek, oyunu oynamak için 8-10 adam bir odaya doluşmak, 2 saatlik yüklemenin arından 39. diskette hata çıkınca iki kişinin minibüse atlayıp Yazıcıoğlu’na gitmesi, tekrar çektirip eve dönmesi…

    Yine de hiçbir şey 31 Aralık saat 18.30′da hard diski kucaklayıp minibüse binmek, kapanmadan Yazıcıoğlu’na yetişmek ve hemen orada bir tamir yaptırtıp aynen eve dönüp yılbaşı gecesi bir düğmesi arada içine göçen Python’larla Fifa 96 turnuvası yapmak kadar hardcore olamaz.

  19. çaksu says:

    Bu yaygınlaşan konuşmayı (hatta düşünmeyi) düzenleme baskısı baya geriyor beni. İnternetin hayatı devralmasıyla mı yaygınlaştı bilmiyorum. Daha eskide bu kadar yoktu sanki böyle şeyler.

    Ki hakaret dahil; şu an somut örnek durum düşünemiyorum, belki bir şekilde direk olarak fiziksel şiddete sebep olabilecek bir söylem dışında; hiçkimsenin hiçkimsenin söylediği hiçbirşeye karışamaması gerektiğini düşünüyorum.

    Duygusal baskı ile baş etmek bireye düşer. Duygusal olarak en zayıf olanın rahat ettiği seviyeye kayıtsız şartsız herkesin çekilmeye çalışması delilik.

    “Katılmadığı” bir görüşün beyan edildiği bir videoyu (Jordan Peterson videosu) dersinde gösterdiği için “kötü hisseden” öğrencinin şikayeti sebebiyle üniversite öğretim görevlisi işinden oluyor. Kutsal ideolojilerine ters düşen, bilimsel çalışmalarla altını doldurduğu bir “fikir” beyan etti diye Google mühendisi işinden oluyor. Kamuya mal olmuş kişi aptalca bir şaka yapmayagörsün. Komedyenlerin çektiğini zaten saymıyorum bile…Daha abes ve mağdur edici örnekler de var. Rowan Atkinson’ın bir konuşmasında vardı birkaç örnek, belki bulur koyarım.

    Birkaç kez bahsini etmiştim buralarda. Sıkıcı hale gelmesini istemem ama.. Bence yerinde bi örnek. Hayatta nasıl var olacağımı bir türlü çözemedim. Uzun süre herşeyi olduğundan farklı, tarif etmenin utanç verici olacağı şekillerde algıladım. Herşeyden delice korktum. Suyun altındayım hissiyle, hep zar zor hakeret ettim, küçük küçük nefesler aldım. Bana ait olmayan bir yeri işgal ediyorum hissiyle yaşamaya çalıştım.

    Şimdi bu manyağa (ben) göre kalibre etmeye çalışabilir misin söyleyeceklerini, yapacaklarını? En ufak bir şey söylesen 3 gün uyuyamazdım. Bir şey söylemesen, görmezden gelsen 5 gün uyuyamazdım.

    Bu uç bi örnek belki ama nevrotikliğin hangi seviyesinden itibaren başkalarının davranışına müdahele etme hakkın oluyor?

    Höh.. Bu kadar dolu olduğumun farkında değildim haha. Az açınca pısss diye fışkırdı baya.

    Buradan herhangi bir kişiye yönelik yazmıyorum bu arada. Yukarda biraz farklı fikir beyan eden biri varsa üzerine alınmayabilir. Dikkatli şekilde okumadım henüz.

    Dolmuşum işte.

    deadhouse

    @çaksu, Hocam içten ve güzel bir yorum olmuş. Herkesin her şeyi söyleyebilme özgürlüğü bence ütopik bir şey. Gerçekten bahsettiğiniz şekilde gerçekleşse eyvallah, ancak ben bu ihtimali çok zayıf görüyorum. İnsan iki yüzlü bir varlık. Günümüzde bile ben her şeyi söyleyebilmeliyim diyen biri, kendisine veya kutsalına bir şey denildiği vakit çirkefleşebiliyor. Bunun olması için herkesin dürüst davranması lazım. Bu da haliyle çok zor. Yıllar evvel, (buralarda da yazmıştım) biriyle bu konuda tartışmıştık. Ona öncelikle kendi ırkına, sevdiklerine, değerlerine küfrederek tartışmaya başlamamız gerektiğini, aksi halde onu dürüst göremeyeceğimi söylemiştim. Kabul etmedi. Ben aileme, ırkıma vs. küfür etmem dedi. Oysa ben söze o şekil başlamıştım. Kısacası herkeste dürüst ve dobra olacak göt yok.

    çaksu

    @deadhouse, Alttan alta iki yüzlülük bende de vardır. İnsan bencil, çıkarcı bi varlık. Yaptığın iyiliğin altında da çoğu zaman iyi hissetme ya da kötü hissetmeme isteği formunda bencillik yatıyor. Yani bende böyle, ve herkes biraz kutsal biraz pisliktir diyen Jung’a hak verme eğilimindeyim. Buna bir istisna, başkalarında gördüğün “aynılık” hissi olabilir. İçinde benlik hissinin kaybolduğu bir empati mi diyeyim, sevgi mi diyeyim, hissi. Koşulsuz, öncülsüz. Hindu budist kafası.

    Yazmak biraz hoşuma gitti sanırım. Kafamda bir fikir kurmaya çalışmayalı epey olmuştu. Yukarıda da kötü ve kuğlak cümleler kurmuşum zaten. Egzersize yeniden başlamış gibiyim. Herneyse…

    İnsanlardan beklentim saf ve temiz olmaları değil, mümkün olan en az sayıda kural ve yaptırım benimsemeleri sanırım. Her kural bir şarta bağlanıyor, o şart bi tanıma, sıfata bağlanıyor, ve bu sıfatın geçerliliğinin alanı birinin yargısına bakıyor. O biri de hem kutsal hem pislik. Bu da başlangıçtaki fikrin/hassasiyetin/belki iyi niyetin dejenere olmasına çok müsait bi durum yaratıyor. Ucunu almazsan boku çıkıyor eninde sonunda.

    https://www.youtube.com/watch?v=LaOsgNIQad4
    Bill Burr – Pedophiles

    Bir kaç yıl önce ekşide birinin linç yediğini okumuştum bu arada. Kendisi erkek, ve otobüste bi kız çocuğuyla oynaşıp gülüşüyorlarken biri cıngar çıkarıyor.

    Hakemin varlığının hissedilmediği bir oyun hayalim. :)

    Dysplasia

    @çaksu, ‘Hassasiyet’ abartılmış bir kelime.

  20. çaksu says:

    Acemilikle şutun nerede olduğunu unutup kalecinin üzerine hızlı koşarak golü yapmak. Playstation’da tarzımdı bi ara.

    https://streamable.com/p6lruv

    2. saniyede topla yarışıp onu geçişi için de Salah’ı kutluyorum ^.^

  21. Canoir says:

    Sean malone ölmüş …

    Dysplasia

    @Canoir, Hay sikeyim ya. Cynic sayfasında siyah resim konmuştu dün, buymuş demek ki.

  22. P L A G U E says:

    Inter’in sahip olduğu bu güçlü kadro ile şampiyonlar liginde grupta sonuncu olmak büyük bir başarıdır. Tebrikler Conte reiz 😂😂😂

  23. Ömer Kus says:

    Youtube’daki su “X plays/dances to Meshuggah” videolarini butun gun sikilmadan izleyebilirim sanirim ahah.

    https://www.youtube.com/watch?v=Kl7gCqV-Xe4

    https://www.youtube.com/watch?v=EArdgKyQlVI&t=1s – 22 dakikalik bir epik.

    https://www.youtube.com/watch?v=GwIzYX5t5l4

    https://www.youtube.com/watch?v=R4pgbGLQaHY

    çaksu

    @Ömer Kus, +1 <3

    Özellikle bu epiğin başındaki yaşlı amcaya ve Bleed'le dans eden sufilere bayılıyorum.

    Bir de son videoda 0.40 ta CAGED'deki A şeklini hayvan gibi klasik gitar klavyesinde minnacık elleriyle çat diye basan kıza hayran oldum (pefodil değilim!). Ben 30 yaşındaki ellerimle elektroda hala çok zor basıyorum o akoru.

    Ömer Kus

    @çaksu, en bastaki yasli amca benim de favorim, muzikle uyumu filan inanilmaz. Bi de 2. dakika civari Straws Pulled at Random’a dans eden ve her yerinden SLAVLIK akan grup de sahane.

    A sekli akustik gitarda beni de cok zorluyor hala, ben yuzuk parmagimla bare yaparak caliyorum (calmaya calisiyorum) ama. Akustikte bazen duzgun ses cikiyor bazen siciyorum, ama elektroda pek problem olmuyor.

    Böyle kucuk cocuklari basmasi zor akorlari calarken görunce “YAAA SEN NASIL??” diye haykiriyorum ben de ahah.

    cotard delusion

    @Ömer Kus, Aynı huy bende de var. Benim favorim şu:

    https://www.youtube.com/watch?v=5-NpqvS99Oo&ab_channel=SomeKindofMaster

    Ömer Kus

    @cotard delusion, ahah bu da guzelmis, daha önce görmemistim.

  24. Arkadaşlar işlerimin yoğunluğu nedeniyle son 5 günde toplam 6 haber girebildik, hafta sonu da komple çalışmam gerekiyor ama müsait olduğum ilk anda eldeki haberleri gireceğim.

    Gecikmeler için kusura bakmayın. Kritikler konusunda bir aksama olmayacak.

  25. F A A O says:

    Denemek için turkcell mobil ödeme ile deezer pre aldım ama iptal edemiyorum yardım edebilecek var mı?

    https://i.hizliresim.com/387urR.jpg

  26. Berca B. says:

    Cyberpunkçılar bi ses verin de 250 bayılıp bayılmayacağımıza karar verelim. Hardcore oyuncuların şimdiye kadarki deneyimleri nasıl?

    Aura magula

    @Berca B., Oyunu çıkmadan evel deneyen bir editör oyunda 175 saat harcadığnı ama hikayenin bir türlü bitmediğni söylemiş. Ayrıca birçok yerde oyun buglıymış diyorlar.Youtubeun yalancısıyım

    Yiğit

    @Berca B., bence bekleyin. Glitchler ve hatalar bulunmakta. No man’s sky kadar olmasa da bu da bence erken çıkmış bir oyun. Ana görevlerde bile saçma sapan hatalarla karşılaştım. Bu arada dünden beri 7 saat civarı oynadım, birazdan tekrardan girecem.

    Öncelikle artılara gelirsek müthiş bir atmosfer var. Dizaynlar inanılmaz iyi. Ben bayıldım açıkçası. Sadece cyberpunk teması değil, metropol şehirler her zaman ilgimi çekmiştir. Hatta yıllardır keşke içinde harika bir metropol olan eli yüzü düzgün bir oyun olsa da oynasam diyordum. Cp2077 dikey olarak geniş bir dünya vaad ediyor ve şehrin büyüklüğü ve tasarımı karşısında büyüledi beni. Müzikler ve hikayenin girişi de güzel gayet. Rol yapma ve karakter geliştirme için konuşmak erken ama yeterince iyi gibi yine.

    Eksilere değinmek gerekirse öncelikle buglar herkesin malumu.. Artı olarak yapay zeka çok tırt. Açık dünyadaki yapay zeka bana çok boş geldi. Bu kadar güzel bir dünya tasarlayıp “canlı” hissettirememesi tadımı kaçırdı. Bu yönde ciddi bir beklentim vardı ama hala gta ve rdr oyunlarındaki seviyeye kimse yaklaşamıyor. Düşman yapay zekalar saçma sapan, açık dünyada neredeyse kimse doğal tepki vermiyor. Gta fanboyu değilim ama başka bir oyun oynayınca rockstar’ın ne kadar usta olduğu gözüküyor.
    Yakın dövüş çok kötü, ben hiçbir şey anlamadım. Gunplay ise düşük beklentimin üstünde çıktı. Vuruş hissini beğendim ve silah çeşitliliği çok iyi. Üstüne bir de karakter geliştirme, yeni özellikler açma vs derken zevkli olmuş aksiyon. Ah bir de düşman yapay zekası düzgün olsa…

    Biraz karışık ve anlaması zor geldi bana oyun. Bu denli büyük bir rpg için normal ama ne yapacağımı bilemedim ve kafam çok karıştı. Her yerden görev geliyor, bazı özellikleri ve mekanikleri hala çözemedim falan derken üstüne bir de hikayeyi ve karakterleri takip etmem gerekiyor. Bütün bunlara ek olarak dünyaya kendimi kaptırıp şehri izlerken ise biraz overload yaptım kendime. Gereksiz uzun bir yazı oldu ama o kadar zamandır bekliyorum bu oyunu…

    Rust in Peace.

    @Berca B., hardcore oyuncu olmasam da single player oyunların hastasıyım. Ben şu an 8 saati devirdim ve çok eğlendim şu ana kadar. Hikaye anlatımı çok iyi, müzik kullanımları tam isabet olunca alınan zevk de katlanıyor. Müzik demişken oyunda birçok radyo kanalı var. Elektro, rap, caz, metal, rock vs vs her biri farklı müzikler çalıyor. Free roam yaparken çok güzel hissettiriyor.
    Yalnız önerip önermemeyle ilgili yorum yapamam çünkü optimizasyon, bug konuları var. Şahsen ben bu konuda şanslıyım, 3 tane bugla karşılaştım aklımda kalacak, biri driver güncellemesi ile düzeldi, birinde 1 dk önceki savei açtım düzeldi. Diğerinde kendi kendine düzeldi. Çok büyük buglar değillerdi ama internette gördüğüme göre bazılarına çok bug denk geliyormuş. Optimizasyon konusunda ise ben 1660ti ile 40 – 60 arası takılıyorum yüksek ayarlarda, benim için yeterli. Ama optimizasyon sorunu var tabi orası bir gerçek

    Yiğit

    @Rust in Peace., ben 1660ti ile ultrada 40-50 civarı takılıyorum. Nvidia denetim masasından yüksek performans moduna al fark ediyor baya. Windows’tan da birkaç ayar yaptım bir de gpu’yu oc ettim. Kapalı alanlarda 50 üstü görüyorum. Görseller cidden şahane

    Dysplasia

    @Berca B., Bir RPG entüziyastı olarak yorumlayabilirim naçizane. Ben oyunu i7-6700′lü, gtx 1060′lı 3-4 senelik bir laptopta orta-düşük ayarlarda oynadım ve bende oyun öldürücü bug-crash gibi durumlar 13 saatlik oturumum süresince 0. Görsel ve işitsel glitchler yer yer mevcut ama beni oyunun havasından koparacak bir şeye de rastlamadım. Oyun ertelenip durduğu için insanlara battı sanırım bunlar. Bir de çömelme/stealth haraketleri pek akıcı değil, hareketlerde aksaklıklar oluyor. Araç kullanımı da iyi kotarılamamış. Ama silah kullanımı gayet güzel, katana kullanıyorum şimdilik ve o da aşırı zevkli. Hedefe kilitlenme olmadığı için bir aksiyon oyunu kalitesinde değil tabii. Ama Tes oyunlarının mallığında hiç değil.
    Oyun hikayesini çok iyi anlatıyor, metin yazarlığı üç kuruşluk Hollywood dangalaklıklarından çok çok ötede. FPS olmasına rağmen kişilerle konuşma sahneleri acaip iyi yapılmış, oyun kesilmeden sohbet seçeneklerini seçerek karşılıklı konuşuyorsunuz. Seçenekli diyaloglar oyunun doğal gidişatına entegre olmasına rağmen jestler mimikler çok iyi kotarılmış. Sizi oyuna daha çok çekiyor. Bu oyundan sonra Bethesda rpg’si oynanmaz, öyle söyleyeyim.
    Türkçe çevirisi de çok iyi, kelime değil anlam çevirisi yapılmış. Günümüzdeki Türkçe meme’lere bile rastlayabiliyorsunuz.
    Şehre canlı değil diyenlere de pek anlam veremiyorum. Gayet kalabalık bir şehir var, ara sokaklarda buram buram o iğrenç punk atmosferini soluyorsunuz. Cinnet geçirmeyi denemedim ama insanlar içinde, tutup sağa sola sıksam nolur bi bakmak lazım. Ha bunu GTA gibi oynamanın anlamı da yok gerçi.

    Şimdilik parasını hakettiğini düşünüyorum, zira oyun fiyatı normları artık bu bantlarda, yapacak bir şey yok. Ben açıkçası dolar yükselip durduğu için daha da artmasın diye yapıştırmıştım zamanında ama galiba steam ve cdprojekt kazık atmayacak gibi duruyor, o nedenle game of the year edition vs. ve indirim de beklenebilir daha makyajlı bir oyun için. Ben en azından hikaye piç olmadan oynuyorum diye avutacağım kendimi.

    Yiğit

    @Dysplasia, canlılık mevzusu yapay zekadan kaynaklanıyor. Npc’ler de birbirine benziyor. Npclerin bir amacı varmış, bir şey yapıyorlarmış gibi durmuyorlar. Yanlarına gidip bakınca boş modellenmiş bir grafikten öte hissettiremediler bana. Hele dün gittim sigara içen birine yumruk attım. Hiçbir tepki yok. Arabayı orta yere bırakın, trafik duruyor. 10 saat de geçse kimse tepki vermiyor. Canlılığı sağlayan şeyler kalabalık ve yapacak çok şeyin olması ama bu bahsettiklerim olmayınca yaşayan bir dünyada olduğum hissi kopuyor.

    Alt yazı cidden harika. Yer yer kahkaha bile attım ama spoiler olmasın diye belirtmeyecem. Witcher 3′ün gönüllü çevirisi vardı, onunla kapışır şu an

    Dysplasia

    @Yiğit, Ben hikaye odaklı oynamıştım açıkçası ve ‘dur şu açık dünyayı bir test edeyim’ diyip GTA vari sapıklıklara girişmeyince çevreniz çok canlı geliyor. Farklı farklı npc’ler, çok çeşitli günlük yaşam arka plan gürültüsü, orda burda birbirleriyle muhabbet eden elemanlar falan derken amacınız açık dünyayı test etmek değilse hiç sıkıntı yok.
    Dediğiniz gibi ne zaman dünyayla uğraşmaya başlıyorsunuz o zaman ai eksikliği canınızı sıkmaya başlıyor. NPC’ler genel olarak beklenilen tepkiyi vermiyor aksiyonlarımıza.
    Trafik-taşıt olayı ciddi kötü olmuş ama. Bir kere yozlaşmışlığın, silahlanmanın, suçun kol gezdiği bir dünyada hereksin ip gibi trafikte takılması rahatsız edici.
    CDPR’nin acilen multiplayer’la falan uğraşmayı bırakıp bu oyunu ‘bitirmesi’ gerekiyor yoksa Witcher’dan elde ettiği krediyi bitirecek.

    Yiğit

    @Dysplasia, uğraşmaya, didik didik aramaya gerek yok. Rezalet oğlu rezalet bir ai var. Hatta yok. AI yok bildiğin oyunda. Açık dünyada görevler dışında yapacak pek etkinlik yok. Ana görevlerde yanınızdaki npc’nin önünde bir engel olunca yanından geçip gidemiyor, buga giriyor. Düşman yapay zekası da yerlerde. Bu oyun net 6-12 ay erken çıkmış. Gta 3′te olan yapay zeka bile yok. O yerden yere vurulan, ubisoft’a hakaretler edilen watch dogs bile daha zeki bir açık dünya veriyordu bize.

    Hikaye çok güzel sunulmuş ama böyle açık dünya verince dolaşıp takılası geliyor insanın. Bırak rdr2 kalitesini, gta iv veya v bile değil bu oyun – ki bu oyunlar kaç yıllık-. Rockstar oyunlarında rastgele karşılaşılan npc’lerin verdiği tepkiler, rastgele olaylar vs o kadar canlıydı ki. Bunda onun %10u bile yok maalesef.

    Harcanmış bir potansiyel. Ha yine de zevkle oynuyorum ama şu anda oyunun potansiyelinin yarısını bile gördüğümüzden şüpheliyim. O potansiyelin %80ini bile kullansalar tarihin en iyi oyunları arasına girerdi

    Rust in Peace.

    @Yiğit, imzamı atarım açık dünya ile ilgili yazdıklarınıza. Belki de değişik değişik etkinlikler koyabileceğiniz en uygun temalardan biri. Her şeyin aşırı olduğu bir dünya. Ama ne yazık ki yok böyle şeyler. Mesela şehir dışında seyir terası gibi bir yer var, şehri görüyor tamamen. Seyir dürbünleri de var ama kullanamıyorsunuz. Arkadaş böyle saçmalık olabilir mi? Atari salonları var ama oyun makinesini kullanamıyorsunuz. Şehir tasarımı çok güzel, içinde gezmesini seviyorum ama oyun sizi arabadan çıkmaya ikna edemiyor görevler dışında. Asıl sorun da bu.

    Yiğit

    @Rust in Peace., “oyun sizi arabadan çıkmaya ikna edemiyor” olayın özeti bu kesinlikle. Görev yapmayacaksan arabadan çıkmana gerek yok. Görev yapmak dışında yapacak pek bir şey de yok zaten. Ya aklına gelebilecek her şeyi koyabileceğin bir dünya var elinde. Yapamayacak adamlar olduklarını bilsek yine neyse ama oyun içinde oyun yapıp birçok insanın saatlerini gömmesini sağlamış herifler bunlar.

    Sorun zaten müthiş bir şehir yapmış olmaları. Hala baktıkça ihtişamında kayboluyorum. Ama içi boş. Pişmemiş bu oyun. Çiğ resmen. Kocaman, yağlı bir bifteği alıp yanına da harika bir sos yapıp eti pişirmeyi unutmuşlar. Oturup zevkle yiyecem diyorsun ama çiğneyemiyorsun bile.

    Neyse hikaye gitgide güzelleşiyor. Yan görevler de öyle. Fps olması çok yerinde olmuş ve cut scene bile girmeden muhteşem sinematikler veriyorlar. Renk paleti ve ışıklar ise dediğim gibi Enter the Void izlerken ne zevk aldıysam aynı öyle

    Ugur

    @Berca B., Dün resmen mesaiyi erken bitirip daldım oyuna.İlk 3 saatimi anlatıyorum:

    Lanet olası bir beyaz yakaya yakışır şekilde oyuna Corpo olarak başladım, şirket binasında geçen ilk dakikalar müthiş bir atmosfer sunuyor.Cyberpunk dünyasına adım atmak için birebir.Yalnız lore’u biraz daha deşmek lazım sanırım.Detayları kaçırıyoruz gibi hissediyorum.Hikaye olarak youtube’da oyun çıkmadan önce paylaşılanlar dışında ana hikayede ilerleme kaydedemedim.Devam edip göreceğiz.

    Her yerde buglar ve performans konusu konuşuluyor, ben ufak tefek şeyler hariç major bir şeye denk gelmedim.Yapay zeka konusunda özellikle çatışmalarda bana biraz ‘eh’ dedirtti.Zor’da oynayınca ‘kurşun süngerine’ dönüyorum, normalde oynayınca yürüyerek geçiyorum içlerinden.Sırf bunun için 2 ay önce gidip rtx 2060 ekran kartı aldım.Daha doğrusu kendimi ilgili ayda öldürmeden alabildiğim kart bu oldu.FPS problemi kesinlikle yaşamıyorum 50-60 fps arasında high ayarlarda mis gibi çalışıyor.Ray tracing denemedim, ilerleyen zamanlarda bakarız ama bir rtx 2080 olmadığından endişeliyim.

    Herşeye rağmen en az 1-2 patch’e daha ihtiyacı var derim.Zaten 2021 yılının sonuna doğru GOTY sürümleri gelir DLC’leri vs daha rahat oynarız diye tahmin ediyorum.

    Ben ilk pre-order açıdığında gog’dan dolarla almıştım oyunu heralde 1 sene önce falandı.O günkü kurdan dolayı da steam’deki TL fiyatı ile aynıydı, o şekilde kurtarmış oldum.Çok özel bir oyun beklemiyorsanız bir ön siparişler yalan olur bu fiyatlarla.Örnek olarak bir 400 Lira Asscreed’e vermek, youtuber falan değilseniz akıl karı değil kesinlikle.

  27. Alondate says:

    https://psnprofiles.com/Alondate31

    Bu profilin sahibi bir beyefendi olarak size tavsiyem cidden hic bir zaman day1 sekilde oyun almamaniz. Zaten ulkemizde oyunlar absurd derecede pahali. Bir de cikis gununde tepeten tirnaga bug, glitch, optimizasyon problemleriyle geliyorlar. Tum omrum boyunca sanirim bir tek Persona 5 aldim cikis gununden bir kac ay sonra. O da her zaman 1.00 surumunde kaldi yani hatasiz bir oyundu :)

  28. Şu kupon 97’de yattı 97’de.

    https://nsn.page.link/LCJJL

    84′ – Young Boys 0-1 CFR Cluj
    91′ – CFR Cluj red card
    94′ – Young Boys 1-1 CFR Cluj
    96′ – Young Boys red card
    97′ – Young Boys 2-1 CFR Cluj
    100′ – CFR Cluj red card

    Adana adliyesi gibi maç sonu, çiçek gibi kupon gitti.

    Agrypnie

    @Ahmet Saraçoğlu, Ya şunlara ne demeli abi :D

    https://nsn.page.link/zG2Xx

    https://nsn.page.link/2pmj8

    Ahmet Saraçoğlu

    @Agrypnie, acın acımdır.

  29. riser says:

    https://www.instagram.com/p/CIl9op8gj1f/?igshid=h1f9p6wdtngk

    Kaan

    @riser, Dead’e bak, vay be!!

    enemyofgod

    @riser, Nergal beğenmiş postu.
    Zaten Nergal’in işi gücü sosyal medya.

  30. Rzeczom says:

    ne alakaysa rüyamda ahmet abiyle güzide ablayı gördüm. o kadar saçmaydı ki nereden tutsan elinde kalıyor.

    Kaan

    @Rzeczom, Hiç şaşırmadım, bende sık sık rüyamda görüyorum onları :) buraya takılmanın kaçınılmaz sonuçlarından biri bence ;)

    Rzeczom

    @Kaan, dostum benimkisi siteden vs. alakasız ama. ben aşkı memnu’daki behlülü oynuyordum arkada türk dizi müzikleri çalıyor birden ahmet abi geldi sohbet ettik. sonra güzide abla hizmetçiyle tartıştı ama ben onu hiç göremedim. ahmet abiyle güldük falan adamın birini rezil etti.

    ben bihterle piyanoda fingerdeşirken konak içerisinde BURZUM muhabbeti yapıyorlardı. kalkınca ”bu neydi lan” dedim.

    Güzide Arslaner

    @Rzeczom, Ahah hayır olsun. Hayatımda bir emekçiyle tartıştığım vaki değildir ama rüya bu tabii.

    Kaan

    @Rzeczom, Gerçekten karışık ve garipmiş ama rüya bu her şey görülebilir. Aşkı Memnunun içinde PA yönetimini görüyorsan Deadhouse un bombası kadar güçlü espriler üretilebilir :D

    deadhouse

    @Kaan, @Rzeczom, Maalesef çok korkunç bir rüya gördüm bugün. Balkondan elle nükleer füze atıyordum? ama uzağa gitmiyordu. Yere düşüyordu ve her şey çok dehşetli bir şekilde yanıp yok oluyordu. Aşırı gerçekçiydi. Filmlerde kabus gören kişi bağırarak uyanır ya ben bağırmadım ama uyandıktan sonra bile 3 5 dakika rüya devam ediyordu sanki. :(

    Rzeczom

    @deadhouse, aklıma GTA’yi getirdi. onda yakına nişan alınca füze sana da zarar veriyordu ya.

    Kaan

    @deadhouse, Senin rüyan korkunç ama anlamlıymış. Benimkiler Profanatica nın müziği gibi..Başlıyor bir yere gideceğini zannediyorum, hiç bir yere gidemiyor. Örneğin sadece araba kullanıyorum. Ya da bir piton kovalıyor..sonu yok.

    deadhouse

    @Kaan, Ahaha abi bence seninkiler de anlamlı. Aslolan yolda olmaktır olarak yorumlanabilir, araba sürmek.

  31. Yiğit says:

    Cp2077 oynamadan önce şu videoya ve serinin diğer videolarına göz atmakta fayda var https://youtu.be/IcSaZrd4Cow

    Keanu reeves abimizin olduğu bazı kısımları daha iyi anlamak ve lore’a hakim olmak için şiddetle tavsiye ederim. Çok iyi sahneler var çünkü oyunda ve ekrana bön bön bakıp noluyor yav demeyin..

  32. ismail vilehand says:

    Salıdan beri tanıdığım insanlara ve yakınlarına ağır makineli tüfek ile ateş açılsa daha daha az insan ölürdü. Burası her ne kadar bir metal müzik sitesi olsa da az buz okunmayan bir yer değil, fazla ayrıntı vererek sıkıntı yaratmak istemiyorum ama Alibeyköy mezarlığında 400+ Covid-19 vefatı kireçlenerek gömülüyordu en son. Başka da bişi demek istemiyorum. Çok dikkat edin.

    Ben ölümden sonra yaşama inanmadığım için mezar ziyareti umrumda değil ama İstanbul’da yaşayanlar için söylüyorum, eğer aile mezarlığınız yoksa İstanbul’da sevdiklerini gömecek yer kalmamak üzere.

    cotard delusion

    @ismail vilehand, Bursa’da en işlek dükkanlardan birinde çalışıyorum ki dükkan da büyük değil. Kışın tüketilen gıdalar sattığımız ve bizim kültürümüzde (yılbaşı kutlaması olmayan) güç kuvvet verdiğine inanıldığı için çok yoğun zamanlar oluyor. İçeri tek tek aldığımızı söylesek de dalıyorlar. Mesafeyi koruyalım diyoruz gerginlik çıkıyor. Bursa’nın özellikle merkez ve doğu kısmında yaşayan kitleyi bilen insan ne dediğimi anlayacaktır. İğrenç bir profil var. Utanmadan sırası geldiğinde içeri girip ben vebalıyım diyor. Hangi dünyada yaşıyorlar bilmiyorum. Ağzındaki maskeyi süs diye mi takıyorsun be orospu çocuğu diyemiyorsun. Bahsettiğim kitle de sokağa çıkma yasağı o saatte çoktan başlamış olan +65 yaş kitlesi çoğunlukla.

    Joseph

    @ismail vilehand, ölümden sonra ki hayata inanmamak beni korkutuyor nedense. Bu hayat bu kadar sıradan olmamalı herşeyin bir nedeni bir sonucu olmalı

    Alondate

    @Joseph, bizim hayatlarimiz siradan oldugu icin boyle dusunuyorsun. Sinirsiz paran olsaydi, sagligin ultra iyi, san ve sohret sahibi olsaydin obur dunya hikayeleri zerre umrunda olmazdi :)

    Joseph

    @Alondate, Bana 100 milyon dolar verseler karşılında bir daha METAL dinlemeyeceksin deseler cevabım şu olur :)
    https://www.youtube.com/watch?v=XBJRLgp2wAs

    çaksu

    @Joseph, Beni de olması fikri korkutuyor. “Ölünce de mi rahat yok mk” hissindeyim düşününce.

  33. Joseph says:

    @deadhouse, Akhlys son albümünü dinledin gündüz vakti akşam oldu uyudum Rüyamda karabasanlar gördüm boğazımı sıkıyorlardı titreyerek uyandım 2 hafta sonra Tekrar oldu bu sefer yatağımın üzerinde siyah bir varlık gördüm hafif uykulu halde Sen insan mısın dedim Bana sen cinlere inanmıyor musun diye bı şey söyledi sonra boğazımı sıktı yüzümüme karşı bakarak tikreyerek uyandım

    enemyofgod

    @Joseph, Merak ettim hiç Akhyls’e dava açanlar olmuş mudur psikoloji bozma suçları gibisinden. Kalbi olanlar var sonuçta gördü mü tık diye gider.
    Çok geçmiş olsun bu arada.

    çaksu

    @enemyofgod, Hep de yatmadan önce dinliyorum ama şöyle ağız tadıyla bi kabus yaşamadım henüz.

    Alimdat

    @Joseph, geçenlerde ben de dinlerken etrafıma bakmaktan kendimi alamadım ”kesin bir şey olacak ya” deyip. Kabus dolu bir deneyim gerçekten iki albüm de.

  34. çaksu says:

    Rüya kabus deyince.. Remeron ve Redepra kullandığım ki dönem oldu. Antidepresan. Kullanmayın. Ekşide mi biri demişti, öküz gibi yedirip inek gibi uyutur.

    Başladığım dönemde, aldıktan yarım saat sonra bi baş dönmesi getirip bayıltması dışında (evet) rüyalarıma da çok enteresan şeyler yapmıştı bi süre. Hiç olmadığı kadar canlı ve gerçek hisliydi rüyalarım. Normalde pek hatırlayamam, bu dönemde film gibi hatırlardım. Ve lucid idi rüyalarım hep. Uykuya dalmadan başladığı oluyordu. Kulağımda bir şey dinlerken o çalan şeyle birlikte sokaklarda yürümeye başladığımı falan biliyorum, yattığım yerde. Rüyada istemediğim bir şey olduğunda hemen uyanıp düzeltip tekrar dalıp devam ediyordum. Bir kez rüyanın içinde DMT tribi yaşadım. Hiç kullandığım birşey değil, fikir ilgimi çekse de. Muhtemelen gerçeği ile alakasız bişeydi ama baya tripti yani. Rüyanın altered state’i içinde 2. bi altered state olmuştu.

    Hey gidi.. Marula şehvetle baktığımı hatırlıyorum kullanırken.

    Dunedain

    @çaksu, burdan insanlara şunu bunu kullanın ya da kullanmayın demek pek doğru değil bence. İnsomnia tedavisinde redepra ve remeron diğer ilaçlar gibi kişiden kişiye çok farklı etkiler gösterebilir. Mesela redepra beni çok iyi uyutuyordu ve uzun süre kullanınca rüya da görmemeye başlamıştım. Her ilacın artısı ve eksisi var bunu bilerek kullanmak gerek.

    çaksu

    @Dunedain, Haklısın. Doktor ne uygun görüyorsa onu yapmak en iyisi.

    Ukalalık edip kendi başıma iş yaparak çok kötü (konuşamaz, düşünemez, işini yapamaz) hale gelmişliğim var, daha birkaç ay önce. Anı olabilirdim burada haha. İnadı bırakıp doktora danıştım, haplara geri döndüm, sonra yavaş yavaş insanlaştım.

    Ciddiye alan olmaz diye biraz da gevşek halde yazdım da.. Almayın aman. Uzmanlık gerektiren şeylerde uzmanı dinleyin.

    Kısmen de bunu salt SSRI (seratonin işleyişini düzenleyici {antidepresan işte}) olarak görüp bunun için çok daha az yan etkili alternatifler var diye düşündüğümü hatırlıyorum. Uyku için alternatif var mıdır nedir tabi bilemem. Neyse. Halt yemişim sayın hakim bey.

    Tıkabasa tokken bile aç hissettmekten nefret etmiştim kullanırken ama haha.

  35. Rust in Peace. says:

    Cyberpunk 2077 oynuyorum, oyunda black metal radyosu var ama rap ve elektro o kadar iyi uyum sağlıyor ki oyuna black metale sıra gelmiyor. Ki bence oyunun atmosferine hiç uymuyor zaten black metal. Rock, rap, elektro radyoları arasında dönüyorum.
    Düzenli rap dinlemem, ayda yılda bir tech nine, eminem gibi bilinen rapçileri dinlerim, yeni nesil rapi sevmezdim ama sevebiliyormuşum da. Araba sürerken mesela özellikle gece şu şarkı çok iyi uyum sağlıyor atmosfere
    https://youtu.be/ITD0F1cUpcM

  36. deadhouse says:

    Yılın ortasında çok beğendiğim 5 6 albüm olmuştu. Sonraki 5 ayda beğendiğim albüm sayısı ise 2. Yılın ikinci yarısı benim için verimsiz geçti. Bence bu sene çok fazla vasat Black metal albümü çıktı. Ve bu albümler bir sürü platformda 8′er 9′ar puanla ödüllendirildi.

    Aura magula

    @deadhouse, Aynen bende buyılın başında 20 den fazla albüm beyendim ve yılın sonuna doğru sadece 3 tanesini dinledim.Geçen sene çıksa 7 verilericek birçok albüme buyıl 9-10 verildi.Underground piyasa şahlandı ama demirbaş extreme gruplar albüm çıkarmayınca piyasanın underground gruplara kalmaması gerektiğini anladım. Bayağı vasat albüm çıktı buyıl,adam gibi black metal albümü sayısı iki elin parmaklarnı geçmez.

    deadhouse

    @Aura magula, Her sanat dalında anaakım sahnesinin de iyi olması gerektiğini düşünenlerdenim. Underground ve anaakım birbirini besler. Biri kötüyse diğeri vasata alışır.

    Aura magula

    @deadhouse, Tabiiki.Anaakımda hep vasat işler çıkıyorsa “ben daha iyisini yaparım” diyen underground sanatçılar da çıkmaz.Bence rekabet çok önemli.Ticari açıdan değilde direk etkileyici bir iş çıkarmak için rekabete ihtiyaç var.Daha iyisini yapmak için hırs yapan sanatçılar gerekli.Bu yıl anaakım metal sahnesinde hiç hareketlenme olmadı.Aralık ayı güzel geçti hem yılın ilk yarısı.

  37. çaksu says:

    İzlerken istemsiz bağırdığım şey çok azdır. Tahta köprü sahnelerinde kendimi kontrol edemedim resmen. Ağzım kurudu açık açık izlemekten.

    https://www.imdb.com/title/tt0076740/
    Sorcerer (1977) – Friedkin Manyağı

  38. çaksu says:

    Burada ufak bir It Follows muhabbeti olmuştu sanırım. Çok etkileyici bi deneyim yaşatıyor bence. Herhangi bir anda kameraya doğru yürüyen herhangi biri “o” olabilir hissini yaşıyorsun. İçine girebildiğim filmlerde nefesini tutan karakterle beraber nefesini tutan biri olarak beni başkarakterin kafasına sokmayı çok güzel becermişti.

    Cinefix adlı güzel insan topluluğu filmin 3 sahnesini incelemiş. Benim bulamadığım kelimeleri bulmuş, yapamdığım teknik analizi yapmış. Süper.

    https://www.youtube.com/watch?v=UgJofZTg5Pk
    3 Brilliant Moments of Horror

  39. ismail vilehand says:

    Arsenal ne kadar berbat bir takım oldu böyle ya. Son yıllarında herkesin ayarsız sövdüğü Wenger tarihi boyunca bu takımı ilk dörtte tuttu, en kötü ilk altıdan düşürmedi. Premier lig tarihinin en görkemli şampiyonluklarından birini alan takım için şu anki pozisyonları utanç verici.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Kendini kurt hoca sanan Arteta sağ olsun. Öğrenmişler defansif, kontrollü oyun diye bir şey bizi yiyorlar. Yarrak gibi takım. Kaptanı Xhaka olan takımdan anca bu kadar olur.

  40. Aura magula says:

    Heheheyyy Cyberpunkın ps4 sürümü ne lan öyle!!!??Youtubea ps4 gameplayini arattim lets play yapan bir kişi bile yok.Okadar boktan port etmişlerki grafikler halflife 2 ye dönüştü.Tüm hevesim kaçtı,seneye GOTY versiyonu çıkarsa belki alırım.

    Gidip Rdr2 de haritanın dışına çıkayım bari.100 saatten sonra yapacak hiç bişey kalmadı,bari çöl haritasını doldursaydınız.çöl haritasının İçi boş kola tenekesi gibi.

  41. deadhouse says:

    Atletico Madrid-Chelsea. Son yılların en keyifli, en zevkli, bol gollü, bol pozisyonlu, şuta, tekniğe, futbola doyacağımız eşleşmesi.

  42. M’Gladbach – M. City
    Lazio – Bayern Münih
    Atl. Madrid – Chelsea
    Leipzig – Liverpool
    Porto – Juventus
    Barcelona – PSG
    Sevilla – Dortmund
    Atalanta – Real Madrid

    - Guardiola cenabetliği düşündürtse de M. City
    - Bayern Münih net
    - Simeone kütüklüğü baki olsa da en meral uyandıran eşleşme bu bence ve Atl. Madrid sağlamlığıyla alır gibime geliyor.
    - Ön üçlü, defans veya kaleci sakatlığı olmazsa Liverpool
    - Porto bir sürpriz yapabilir gibime geliyor ama Ronaldo bir daha kaç kez ŞL yarı final/final şansı bulur belli olmayacağından dellenebilir oğlan.
    - Normal şartlarda PSG alır bu sefer. Barça cidden fecaat.
    - Dortmund ligde rezalet ama Favre’ı yolladılar ve Sevilla’yı eleyemezlerse çok kızarım, Sevilla’ya uyuzum.
    - Atalanta romantizmi iyi hoş ama Madrid tecrübesiyle alır çok büyük ihtimalle.

    Siz nasıl görüyorsunuz?

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, İçim gıcırdıyo Liverpool ve sakatlık kelimelerini aynı cümlede görünce. Matip dışında ana kadrodan stoper kalmadı zaten. Fabinho oynuyor yanında bir iki maçtır. Bunların da ikisi de uzun süreli sakatlıklar geçirdi. Gençler oynadı bol bol. Onlar olmasa heraldi Hendo Milner falan oynardı dicem onlar da sakattı mk. Kadro çıkmıcaktı akademi olmasa.

    Ahmet Saraçoğlu

    @çaksu, ben FM 2000′de Liverpool’la CL finaline koşarken o kadar çok sakatlık olmuştu ki bir maçta savunma tandeminde Henderson Naby Keita oynatmak zorunda kalmıştım. Şu anki 11′e çok yakın bir kadroydu (Jota yoktu, orta sahada Kai Havertz vardı, Mane’yi de PSG’ye satmıştım) ve bu ikisi dışında alternatifim yoktu. Oynarken her yeni sakatlık olduğunda yuh aq bu nedir artık falan diye oyunun saçmaladığını düşünüyordum ama Liverpool gerçekten buna yakın bir duruma geldi son birkaç ayda. Acayip gerçekten.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, https://youtu.be/6_rgZJXo7Ik

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, Atl. Madrid’in kayması en iyi andı.

  43. OblomoV says:

    Kritiklerde, ”kim daha ilginç başlık atacak?” yarışı var galiba. 🙂

  44. Muhammet says:

    Death Orchestra diye bir oluşum Death şarkılarının senfonik coverlarını yapıyor. Dinlemesi oldukça zevkli. Spirit Crusher favorim.

    https://www.youtube.com/watch?v=EU4M9gWhUHQ

  45. İlk 3 dakika 15 saniyesinin Animals as Leaders’la pek çok ortak yönü var.

    https://www.youtube.com/watch?v=1fJw71ZJUy4&ab_channel=muzxyen

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, İsmet Topçu da bağlama konusunda saçma sapan bi seviyede. Kafa gidip gidip geliyor, bağlamayla yeri geliyor klasik müziğe bağlıyor, yeri geliyor eski Opeth’e bağlıyor. Enstrumanında bu kadar manyak bi seviyede çok az insan gördüm.

    https://www.youtube.com/watch?v=vze8UsVDq54&ab_channel=EmrahHopal%C4%B1

    Ömer Kus

    @Ahmet Saraçoğlu, bunu kim tavsiye etmisti nerede görmustum hatirlamiyorum ama bir sure önce dinledim, cidden manyak bir sey.

    Horrendous

    @Ahmet Saraçoğlu, Bağlamaya bu parça yüzünden başladım, 6 ay sonra bu parça yüzünden bıraktım. Şarkının büyüsü imkansıza yakın sağ el kontrolü ve tezenesinin beyin yakan tempo değişimlerinde gizli. Hipnotize ediyor, akıllara zarar gerçekten. Bu topraklarda yazılmış en komplike beste olarak anılıyormuş halk müziği camiasında. Ne kadar mutlu oldum anlatamam videoyu görünce. Hocamın dediğine göre çoğu konservatuar öğrencisi bile çalmakta zorlanırmış, bir nevi bitirme projesi olarak görülüyormuş.

  46. ismail vilehand says:

    KOKOŞKO

  47. ihsanoird says:

    Şu maçtaki goller hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Aşırı beceriksizler mi yoksa kesin şike dönmüş müdür?
    Bazı ligler b*his şirketlerinin köpeği olmuş bence.

    https://tinyurl.com/ybhcrhx4

    Ahmet Saraçoğlu

    @ihsanoird, net şike var. İlk 2 golde kaleci tam bir angut diye kendini inandırsan bile ev sahibinin ilk golünde (2.54) kalecinin sağ eliyle uzanıp topu rahatça tokatlayabilecekken rakip topa vurabilsin diye emeklemesi çok net gösteriyor bence.

    deadhouse

    @ihsanoird, Şike var ama amatörce bir şike. Çok belli etmişler.

  48. Aura magula says:

    The outer worlds u oyanyan varmı? Varsa birkaç sorum olacak
    1-Oyunun rpg yönü nekadar güçlü,new vegasla kıyaslayacak kadar serbest mi?
    2-Almaya deyermi yoksa çerezlik bir oyunmudur?

    C

    Alondate

    @Aura magula, Ben henuz almadim fakat kesinlikle cerez oyun degil onu soyliyim. Bildigin koca bir RPG. Oyundaki bir cok gorevi mermi sikmadan bitirebilme sansin var diyalog yoluyla. Cesitlilik cok iyi. Son cikan bombos fallout oyunlarindan ziyade bunu tavsiye ederim sana.

    Bir benzeri olarak daha aksiyonlu bir sey istersen Prey var onu da onerebilirim muthis oyun.

    Aura magula

    @Alondate, Bunu öğrendiğim çok iyi oldu çünkü ben bu oyun 20-25 saatlik fallout worship sanıyordum.Peki preyde rpg elementleri varmıdır

    Alondate

    @Aura magula, Var evet ve konusu inanilmaz iyi. Ayrica cok guzel bir bolum dizayni var oyunda. Gizemli hava yaratma konusunda 10/10 is yapmis adamlar. Dishonored oynadiysan bilirsin ayni yapimcinin oyunu. Bug, glitch vs de yok tertemiz oyun. Al kesin seversin.

    Dysplasia

    @Aura magula, fallout’tan ziyade firefly worship.
    Prey ise rpg denemeyecek 10/10 bir oyun. Yetenek sistemi, karakter inşası mevcut ama oyunda birkaç yerde ufak tefek seçimler var sadece. Dishonored dinamiklerinde bir oyun eğer biliyirsanız. Aynı şirket zaten.

    Dysplasia

    @Aura magula,
    Rpg yönü bol ama kör göze parmak seçimler de bol açıkçası. Her şeyi yapıp en son A’ya mı yanlıyim B’ye mi gibi ikilemlere sokuyor. Ama sorun çözme yömtemlerindeki çeşitlilik güzel.
    İtem ve skill sistemleri de pek parlak değil. Çok loot olup işe yarar az şey düşmesi sıkıcı.
    Hikaye ilginç. Karakterler eh.
    7/10 bir oyundu benim için. Tekrar oynatmadı ama kendisini. Sağlam bir indirimle alınabilir.

    Aura magula

    @Dysplasia, Ozaman çok iyi çünkü beni tek ilgilendiren rpg yönü.Fallout4 ün boktan loot sisteminden bile keyif alıyorum heralde bu oyununkindende keyif alırım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.