# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
THE RINGO JETS – 22 Nisan 2015, Manhattan Bar, Ankara
| 26.04.2015

Tease.

THE RINGO JETS’i uzun zamandır takip ediyorum. Kendilerinin yaptıkları müziği oldukça sevmemle beraber yurtdışı dâhil hatrı sayılır bir kitleye bu kadar kısa sürede nasıl ulaştıklarını hep merak ediyordum. Bu merakımı gidermek için tek bir konserlerini izlemem bile yetti.

Gece 11 civarı suçtaki ortaklarım Nurhacı Çeri ve Ünal Akünal ile konsere gitmek üzere yola çıktık. Mekana vardığımızda maalesef HEAVY SKY çoktan sahneden inmişti. Kendilerinin nasıl olduğunu site okurlarından Borabay’a sorduk ve gayet iyi bir performans sergilediklerini belirtti. LENNY KRAVITZ’den DEEP PURPLE’a kadar genişleyen bir yelpazede cover’lar çalıp aynı zamanda kendi materyallerinden de çalmışlar.

Hep birlikte THE RINGO JETS’i beklemeye başladık. Bu sırada etrafta öylesine gelmiş gibi duran çok insan olduğu dikkatimizi çekti. Tabii ki en nihayetinde katılım katılımdır, öte yandan da grubu hazır bir şekilde bekleyen birçok kişi vardı zaten. Küçük bir mekan olmasına rağmen makul derecede kalabalık vardı, bir süre sonra THE RINGO JETS sahneyi aldı.

“TRJ Anthem” ile giriş yaptıktan sonra hız kesmeden devam ettiler. Şarkılar geldikçe insanlar daha da öne gitmeye başladı, biz de arkalardan çeşitli şekillerde eşlik ettik. En çok “Tease” sırasında eğlendim ve en nihayetinde konser akıp gitti. Şu tartışmasız, THE RINGO JETS’de mükemmel bir grup dinamiği var. Özellikle Deniz Ağan’ın vokali ve Lale Kardeş’in davulculuğu çok hoşuma gitti. Mekanda da yeterince iyi bir ses sistemi olduğundan enstrümanlar daha da açık bir şekilde duyuldu ve performans boyunca kendi kendime “davullar ne kadar temiz ya” diye düşündüm. Performans sırasında milleti güzelce gaza getirmeyi de bildiler, sahnedeki hareketleri bile gittikçe daha çok kişiyi aksiyona katmaya başladı.

En nihayetinde cidden çok iyi bir konserdi. Grubu canlı izledikten sonra KADAVAR’ın altına çıkmış olmalarına, çoktan çeşitli ülkelerde çalmış olmalarına (hatta Fransa’da minik bir turne yapmış olmalarına) ve genel olarak isimlerinin bu kadar çok anılmasına hiç şaşırmadım. Zaten şaşırmıyordum, ama performansları bunu resmileştirmiş oldu. Bazen cidden de küçük bir mekandaki samimiyet büyük bir arenadaki kalabalıktan daha ağır basıyor, yine de umarım THE RINGO JETS’i çok daha yüksek konumlarda görürüz. Son çıkan iki EP’leri “Evil Eye Part I” ve “Evil Eye Part II”ye de tüm dijital platformlardan ulaşabilirsiniz.

  Yorum alanı

“THE RINGO JETS – 22 Nisan 2015, Manhattan Bar, Ankara” yazısına 3 yorum var

  1. The Ringo Jets’i her geçen gün daha çok seven bir dinleyicileri olarak konserlerine gittikten sonra bu konudaki ivmemin baya bir arttığını söyleyebilirim. Performansları gerçekten çok iyi ve enerjilerini doğrudan seyirciye aktarabiliyorlar. Tam olarak yapmak istedikleri müziği tam olarak istedikleri şekilde yaptıkları ve bunun her saniyesinden fazlasıyla keyif aldıkları sahnedeki hareketlerinden direkt olarak belli oluyor, ki bu tarz bir müzikte olması gereken en önemli şeylerden biri bu bence. Uzatmayayım, epey eğlendim konserde, umarım Ankara’ya sık sık uğrarlar da daha çok izleme şansı buluruz. Ve evet, Tease mükemmel bir şarkı, klibi daha da mükemmel hatta. Eline sağlık Bora.

  2. crowkiller says:

    çok begendigim bir grup, yeni albüm falan çıkartsalar da dinlesek

  3. Borabay says:

    Benim The Ringo Jets hakkındaki tek bilgim, konserden bir gün önce izlediğim Tease videosu idi. Ama buna rağmen, Ünal’ın da o akşam dediği gibi, enerjilerinin yüksek olması ve bu işi severek yapıyor görünmeleri beni kendilerine çekti.

    Heavy Sky ise makalede söylediğim gibiydi. Özellikle vokalleri Batu Akdeniz’in kaliteli bir sesi ve sahneyi dolduran bir duruşu var, bunu da belirteyim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.