# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
İtiraf
| 13.04.2015

Aramızda ;)

“Basenlerim belime göre biraz daha geniş. Sıkılaşmak için spor yapıyorum. Aradaki farkı anlamak için de çocuk parkındaki küçük salıncaklara oturarak deneme yapıyorum.” (şhulem, Kadın, 32, İzmir)

Herkese mutlu ve hızla geçen bir Pazartesi dileyerek haftanın konusunu sunuyorum: itiraf.

Bu hafta geçmişteki ve günümüzdeki “siz”e ait sırlardan, gizli zevklerden, afacanlıklardan bahsedelim. İtiraflarınızın müzik çerçevesinde olmasına gerek yok, arzu ettiğiniz konuda ilginç veya karanlık yanlarınızı, bugüne kadar kimseye yansıtmadıklarınızı gönlünüzce paylaşın. Burada kural namına tek ricamız kimseyi ayıplamamanız ve yargılamamanız.

Köşemizde eğlenceli dakikalar geçirmenizi umuyor, her şeyiyle doyurucu bir hafta olmasını diliyorum.

  Yorum alanı

“İtiraf” yazısına 425 yorum var

  1. Koralp says:

    14 yaşında brutal death metali keşfettiğimde leş albüm kapaklarını ve kurbağa gibi vokali görünce korkudan 1 gece uyuyamamış ve 1 seneye yakın death metal dinleyememiştim :(

  2. Ortaokulda bir Ramazan ayında, beden dersi sonrası susuzluktan gebermiştik ve ben soyunma odasında “Ben de orucum ama dayanamıyorum, içeceğim” deyip su içmiştim. Benden cesaret alan 10 küsür çocuk da gerçekten oruç tutmalarına rağmen “tamam yeaea bi kereden bi şey olmaz” deyip musluktan deli gibi su içmişlerdi.

    Aslında oruç tutmuyordum, hepsinin orucunu bozdurmuş oldum. http://bit.ly/1CHwley

    Furkan Keskin

    @Ahmet Saraçoğlu, ahahashah münafıklıque at its best.

  3. 10 küsür yıl önce bir baton jambonu (sanırım 2 kilo falan oluyorlar) komple dilimletip tek başıma bir seferde yemişliğim var.

  4. Ali İhsan Balı says:

    Bu anlatacağım olayı sitedeki arkadaşlardan bazıları biliyor ama bilmeyenler için anlatayım;

    Yaklaşık 10 sene önce falan Eskişehir’deki aşırı kötü öğrenci evimizde gecenin bir vakti yapacak hiç bir şey bulamamam ve koridorda çok yüksek sesle OSURARAK yaklaşık bir-iki saat boyunca dolanmam ve ev arkadaşımın GÜRÜLTÜYE uyanarak “Aga uyuyamıyorum, her ne yapıyorsan yapmayı bırak” demesi. İşin daha bombastik kısmı ise, üst katımızda oturan ev sahibinin, sabah kapıya gelip “Dün gece sizin evden gelen sesler de neydi öyle ya” diye sorması..

    Sanırım hayatımın en awkward gecesi oydu ya.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ali İhsan Balı, aşırı temiz anlatmışsın ama bu haliyle bile müthiş bir anı. İçkili bir gecede olayı Ali İhsan’dan dinleyen biri olarak, umarım bir gün herkes bu olayı bir ortamda senden dinler.

    Furkan Keskin

    @Ali İhsan Balı, bunu ve altındakini 3-4 defa farklı insanlara anlatışına şahit oldum ve sanırım 20.seferde falan da aynı şekilde gülmeye devam edeceğim ya sdgf.

  5. Ali İhsan Balı says:

    Dur bi tane daha var bu benim başımdan geçmiyor. Olay bundan yine bi 10 sene önce falan dedemin dükkanında yaşandı. O sıralar liseye giden kuzenim yaz tatilinde dedeme işlerde yardım ediyor ve o anda dükkanda dedemin kendisi gibi manyak arkadaşları var.

    Dedem, kuzenime “Sen büyüyünce ne olacaksın” diye soruyor. Çocuk da teknik lisede bilgisayar bölümü okuduğu için bilgisayar mühendisi olmak istediğini söylüyor.

    Dedem de artık trademark’ı olmuş hareketiyle sigarasından bir nefes aldıktan sonra buna dönüp “Oğlum sen kadın doğum doktoru ol. Çünkü sen AM HASTASISIN. Orada her türlü amı görürsün” diyor.

    Yazarken olayın muazzamlığını tam olarak aktaramıyorum ama bugüne kadar en fazla güldüğüm şey budur kesinlikle.

    Baybora Topaloğlu

    @Ali İhsan Balı, Müthiş abi ya ahah, uygulamalı olarak dinlediğim için kendimi en şanslı hissettiğim şeylerden biri.

    Ozan H. E. Turakine

    @Ali İhsan Balı, Daha dün şunu canlı dinlemiş olmam. <3 Sabah yolculukta da ara ara aklıma geldi, telefon gibi titreyip durdum shahshashaha

    emre

    @Ali İhsan Balı, Abi Anadolu’da GÜNLÜK “espriler”, şakalar bu şekilde hep ya. Küçüklüğümden beri bu anlattığına benzer şeylere o kadar çok şahit oldum ki…

    Bir de bahsettiğin olayı andıran nitelikte ‘jigolo’ muhabbeti, şakaları dolaşır ki, hiç girmeyeyim.

  6. InkognitOwl says:

    Mahalledeki bizden bikaç yaş ufak çocuğu kekliyorduk, ki biz de 9-10 yaşlarındayız. Böyle birimiz anında gökyüzünü gösterip “Aha Süpermen geçti bak, gördün mü” diyor öbürü de “oha süper, gene geçti” deyip tasdikliyor, çocuk da mal gibi gösterdiğimiz yerlere pür dikkat bakıyor, bi anda “Aaaaa, gözden kaybolduuuu…” diyor birimiz, “sen bakmaya devam et havaya, sık sık geçiyor buralardan” deyip çocuğu ekiyoruz. Sonra o kadar abartmıştık ki havadan Süpermen, He-Man geçiyor şakasını, çocuk göremediği için ağlamıştı bi keresinde. Çocuk zalimliği, sadizmi başka bişey ya. En azında bizde öyleydi. Ve kötü tarafı da karşı tarafa acı verdiğini anlamadan yaptığın şeyin kötü olduğunun farkında olmuyorsun. Umarım o yaş kuşağından kişilere kötü örnek olmuyoruzdur buradan…

    Bi de benim bi keklenmemden bahsedeyim metal müzikle alakalı da bu da bi nevi karma gibi olsun. Böyle 12 yaşında falanız deli gibi her yeni metal grubuna dumur oluyoruz, müthiş bi açlık ve merak var bilmediğimiz gruplara karşı. (bilmediğimiz dediğim, 4-5 grup hariç tüm gruplar). O dönem internet hatta CD olayı bile yok, ve ufak bi yerleşim yerindeyiz, gelen kasetler bile sınırlı yani. Bi arkadaş “Yeni bi grup keşfettim, Sepultura falan halt etmiş” falan dedi, bende nasıl bir merak. Grubun adı ne dedim, 2 saniye duralayıp “Detroit” dedi. O kelimeyi sanki duymuş gibiydim ama uyanamadım, hatta arkadaş da abartıp logo bile çizdi gruba ve güzel bişey de çizdi. Nasıl manyak gibi heyecanla ertesi gün Detroit diye bi metal grubunun albümü gelecek, ben de walkman’ime koyup dinleyeceğim, evde de boş kasede çekeceğim diye bekliyorum. Ertesi gün elemana nerde kaset dediğimde, ilk başta hatırlamadı bile yaptığı şakayı. Hatırlatınca, ha şakaydı ya o deyince onu dövmemek için baya kendimi tutmuştum. :D

  7. B U R Z U M says:

    28 yaşında, ağustos sonunda evlenecek olan, kazık kadar, metal dinleyen, liveleak sitesinde video izlemeden bir gün geçiremeyen, watain-enthroned-cannibal corpse tişörtleriyle etrafta gezinen ben, babama “küpe takıyorum bende” diyemedim ya la:( al aq nooldu o kadar soguk kanlilik, sadistlik, asilik?? Desene babana küpe takıom die? Diyemiyorum dostlar:( ben bu küpeleri 2004 ten beri takıyorum. En son 2007 de 4 ledim. Bütün sülalem, nişanlımın ailesi falan biliyor küpe taktığımı ama babam bilmiyor. Ayni babam yüzünden piercing yaptıramadım. Ulan insan watsap fotosu yaparken kulak bölümünü keser mi lan:) aha iste ben kesiorum:):):)

    B U R Z U M

    @B U R Z U M, bu arada babam ciddi anlamda çok iyi bi adamdır yanlış anlaşılmasın ama küpe ve piercing gibi şeylere karşı bi sıkıntısı var. Zamanında saçlar omuzdan aşağıdayken bile bu ne hal demedi. Olay küpede bitiyor saka gibi. Eve gelirken 2 bira kap gel dediimde alip gelen adam ama iste kupeyi diyemedim:):):)

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @B U R Z U M, Ahahah. Ben de lisedeyken yalnizca sol kulagimda bir tane kupe vardi. Sanirim universite birinci siniftayken babam is icin Turki cumhuriyetlerden birisine gidip bir yila yakin orada kaldi, babam dondugunde iki kulagimda toplam YEDI kupe vardi (o aralar canim sikildikca kulagimi deldiriyordum asagi yukari). Babam eve geldi, kapida karsiladim hosgeldin dedim, daha hosbulduk demeden LAN BU NE HAL MAKARNA SUZGECINE DONMUSSUN dedi adam o aklima geldi ahahah.

    Ilk piercingimden sonra annemin iki gun benimle konusmamasi, bir hafta kadar da yuzume bakamamasi kismina hic girmeyeyim.

    B U R Z U M

    @Ertuğrul Bircan Çopur, ahahaha:) makarna sügeci iyiymiş yalniz:):):) birde kulak deldirme muhabbeti 2 mizin ki birbirine benziyor. Ben bütün kulak deldirme işlerini babam yurt dışındayken yaptım. 2. Deliği açtırdıktan 2 gün sonra babam sürpriz yumurtadan çıkar gibi geldi eve. Küpeyide çıkaramıyorum tabi. O yaz sıcağında uzun olan saçları salarak gezdim evin içinde:) denizli nin ciddi anlamda lanet bir sıcağı vardır. 3 gün durdu evde ama bana işkence gibi gelmisti.

  8. Metal müzik adına en büyük itirafım çok uzun bir süre cahil görünmemek adına bilmediğim grupların sohbeti geçtiğinde biliyormuş gibi yapmış olmam sanırım. Şu tip durumlara maruz kalmayayım diye iki haneli dinleyici sayısına sahip grupları başımın tacı ettim anasını satayım. Sözde 10 yıldır metal müzik dinliyorum hala Metallica’nın bir albümünü baştan sona çevirmişliğim yoktur.

    knight of ni

    @Ozan H. E. Turakine, metalhead’lik müessesesinin (o nasıl kelime la kombo yaptım resmen) olmazsa olmazlarındandır. Ben biliyorum yerine onun bir yumuşağı “ha, duyduydum” u tercih ederdim. Biliyorum diyince bir soru gelirse malum göt olma ihtimali var.

    Borabay

    @Ozan H. E. Turakine, Beni yazmışın :D

  9. ceren says:

    BURZUM nickname’li arkadaş her kimsen senin küpeyle ilgili yaşadığın sorunun aynısını omuzumdaki hayvan boy dövme yüzünden yaşıyorum 2 tane dövmem var ailem ilkini biliyor ama ikinciyi 1 senedir saklıyorum (aileden uzakta yaşayınca sülale raad tabi:).Bende Whatsapp’ta omuz kısmını kesiyorum zaaaa:D

    Bonus itiraf: geçen yıl Headbangers’ Weekend’de tanıştığım hayvan herifi hala unutamıyorum kısa bir süre mesajlaştık ve ben 20 gün sonra Manowar konseri için İstanbula geldiğimde yüzyüze görüştük ama neredeyse 1 yıldır görüşmüyoruz. İstanbula taşındıktan sonra geçenlerde çocuğa ofisten bir arkadaşıma mesaj atıyomuşumda yanlışlıkla ona atmışım gibisinden ergenus bir hareket yaptım engelledi Whatsapp’tan göt herif. Geçenlerde Dorockta karşımda gördüğümde gözüne araba farı tutulmuş tavşan gibi kaldım lan. Hayvan herif hala o günkü gibi yakışıklı :))))

  10. Ali İhsan Balı says:

    2. sınıftayken bir Sevgililer Günü’nde nedense gaza gelip, Belirli Günler ve Haftalar şiiri tadında bir şiir yazmıştım. Sonra annemlerin eve geldiğini duyunca telaşla kağıdı buruşturup camdan attım ve tam da annemin ayağının dibine düştü.

    Şiiri okuyup baya güldüler ve eve gelince “Sen mi yazdın bunu” diye sordu. O an çok fazla utandığım için şiiri benim yazdığımı söyleyemedim ama buradan itiraf ediyorum ahah. Gerçi anlamıştır zaten.

  11. InkognitOwl says:

    Böyle ergenliğe yeni girmişim, atari salonunda oyun oynuyoruz. Bi grup abi var benden baya 4-5 yaş büyükler en az, biryantin sohbeti yapıyorlar yanımda, ben de gizlice dinleyip anlamaya çalışıyorum neymiş biryantin diye. Böyle garip bi halde konuştuklarından, prezervatif gibi bişey sandım. “Biryantin kullanmayan erkek mi olurmuş” muhabbetinden sonra bi anda birbirlerine “senin biryantinin ne marka?” diye sormaya başladılar, hop diye biri dönüp bana da sormasın mı? “Biryantin kullanmayan erkek mi olurmuş” diye düşünen bir gruba karşı ne yapabilirdim ki? Kesinlikle iyi marka bi biryantin kullandığıma inandırmıştım marka ismi vermeden. Öyle durumlarda iyi blöfçüyümdür. Ama iyi ki de öyleyim. Birader ben jöle kullanıyordum zaten, sanki herkes biryantin kullanmak zorundaymış gibi düşünmek yanlış bence zaten. xD

    InkognitOwl

    @InkognitOwl, edit: briyantin’miş zaten. Nasıl hiç kullanmadıysam demek…

  12. crowkiller says:

    üniversiteye ilk başladığımda kampüsten çıkarken de kimlik gösteriyordum

    rbarac

    @crowkiller, adasddfgd harika ya.

    Akanker

    @rbarac, Ahahahahahah aynen ben de

  13. Bathory says:

    küçükken punkçı traşı dediğimiz halk arasinda 2002 umit davala saçı diye bilinen şekilde saçımı kestiriyordum ama oyle dolasmaya utandigimdan abi kes ama fazla belli olmasin diyordum, ayrica kuyruk bırakıyordum kuzenim örmüştü, denemek icin dolapta buldugum spreyle kuruğun ucunu kizila boyamis aynı gun mahalleden arkadaslar çağırdığı icin kuyruğu kesip dışarı çıkmıştım.ilkokuldayken liseye giden kuzenim black metal klipleri izletmisti etkilenmemiş gibi yapıp eve gidince biraz korkmustum, ve tabiki eskiden “haa o grubu duydum sanki yea” kelimesini bazen bende kullaniyodum

  14. progressive says:

    Ya orta son ya da lise 1 gibi falan, kuzen de karışık bi cd vardı, içinde metal gruplarının belli albümlerinin olduğu. Sadece marilyn manson,dream theater ve sepultura yı hatırlıyorum. Dream Theater ın “Master of Puppets” ı full coverladığı albüm vardı, ben ciddi bi süre metallica ya ait olduğunu bilmeyerek yaşadım dfgdafgadf ta ki gitar kursuna başlayana kadar :D Bir de sepultura nın hangi albümü vardı hatırlamıyorum ama baya korkmuştum vokali ve müziği duyunca asgfdgdfshgdfah marilyn manson ne güzel efendi efendi söylüyodu :D

  15. rbarac says:

    üniversitenin ilk zamanlarında cemaat evinde kalıp içki içiyolar diye milleti ispiyonlayıp kendimi namazında abdestinde biri olarak göstermiştim. tabi onlardan daha çok içiyordum.

  16. ihsanoird says:

    Tuvalet kağıdını tek elle, fevri bir bilek kıvraklığıyla koparmaya çalışıyorum. Sonra bazen tüm ruloyu yerden toplamak zorunda kalıyorum.

    Burak

    @ihsanoird, dünyanın en tatmin edici şeyi ya.

  17. Korhan Tok says:

    İzmir’e arkadaşıma kalmaya gidecektim 10-15 gün. Foça’da adını bile hatırlayamadığım bir festival düzenleniyormuş ve Dawnfall elemanlarıyla çok yakın arkadaş olan bu arkadaşım bana hafta sonunu orada geçireceğini, o yüzden istersem oraya gelebileceğimi, yoksa 2 gün Foça’da yazlığı bulunan anneannemde takılıp sonra onun yanına gelebileceğimi söyledi. Ben de otobüsten inip Yeni Foça’ya anneannemin yazlığına geçtim.

    Harika bir kahvaltı, saadet, ilgi ve şefkatten sonra Eski Foça’ya yola çıktım. Öğlen 11 civarı yol kenarında dolmuş beklerken bir türlü gelmeyen dolmuş, 40+ derecedeki sıcaklık ve yol yorgunluğu birleşince kenarda gördüğüm bir büfeye dalıp “abi soğuk ne varsa ver,” diye bağırdım çılgınca. Adam da “elektrik gitti, sadece bira soğuk” deyince çaresiz 2 bira aldım ve herhalde 90 saniye içerisinde falan bitirdim. Sonraki 3-4 dakika içerisinde de maymuna döndüm haliyle ve hala gelmeyen dolmuşa sövüp bir yandan da yampiri yampiri yürürken bir kamyonet durdu neyse ki. Kamyonetin kasasına atlayıp samanların içerisinde yolculuk ederken o kafayla uyuyakaldım. Foça’ya ve arkadaşlarıma ulaşmam bile epey saçmaydı yani.

    Fakat daha fenası alana gelir gelmez suya atlayıp kendime gelmem, sonrasında içmeye başlamamız, fakat ertesi gün tüm gün ekipmanla, sahneyle, soundcheck hede hödöyle uğraşacak olacağımız için erken yatmaya karar vermemiz, akabinde Kaptan Mağara Adamı kılıklı birinin çadırımıza dalıp “Abi bu müzisyen çadırı mı, biz Dokuz Eylü Dağcılık Kulübü’yüz, bizde 10 şişe falan votka var, gitar var, hanım arkadaşlar, ortam filan her şey var ama şu gitarı çalabilen yok. İsterseniz biz size votka verelim, siz de bize gitar çalın,” gibi reddedilemez bir teklifte bulunması ve benim arkadaşla beraber sabah 05:00′e kadar falan kupa kupa votka içmemiz şeklinde devam ediyor.

    Artık kör olma raddesindeyken etraftaki 20 kişinin dağıldığını fark ettiğimde ise yanımda bir kız olduğunu, o kızın benim bacağıma elini koymuş olduğunu falan fark ettim bir de. Neyse buraları çabuk geçiyorum, biz bu hanım kişiyle çadıra gittik. Arkadaşım da Dawnfall elemanlarının çadırına gitti.

    15 dakika kadar sonra ben çadırda susuzluk, yorgunluk, uykusuzluk kombinasyonuyla delirip, kızcağıza “YA SEN KENDİ ÇADIRINA MI DÖNSEN ACABA, BURASI HAMAMA DÖNDÜ YA, ŞEY ETMESEK Mİ ACABA HİÇ” falan gibi hayvan oğlu hayvan çıkışlarda bulundum. Kız da haliyle türlü söylenmeler eşliğinde çadırı terk etti.

    Arkadaşım uyuyamayınca, (zaten saat 06:30 olmuş, bunların erkenden uyanıp İzmir’e gitmesi, davul ekipmanlarındaki bir aksaklığı falan halletmeleri gerekiyordu) iki kahve alıp benim çadıra geliyormuş. Hani hanım kişi uyuduysa eğer beni ayıltacak, işe koşturacağız vs.

    Tabii benim barzoluğumdan habersiz, çadırların arasından geçerken bu kızı görmüş ve kıza “günaydın” deme gafletinde bulunmuş. Kız “RÖÖÖÖAAAAHHH!” gibi bir savaş narasıyla arkadaşıma patlatmış bir tane.

    Sonrası benim bu olayı arkadaşıma anlatışım, arkadaşımın bir yandan alandaki revirde yanık tedavisi görürken bir yandan TIHIHISISIHISI diye durmadan gülmesi, bir yandan da benim uzak akrabalarıma sövmesi şeklinde devam etti.

    Biraz saçma bir festivaldi. Dawnfall konserinde de uçmasınlar diye (burna sahne kurmuşlar, estikçe esiyordu, ulan festivaldeki her şey saçma) sahneye çıkıp konser boyunca davul setini, zil ayaklıklarını falan tutmuştum. Sonra bir ara Hayko Cepkin sahne almadan evvel bira içtik beraber sahne arkasında. Arkadaşımın yanık yaralarını görünce sordu adam haliyle, biz de anlattık. Hayko bir 10 dakika güldü, introyu 2. kez girmek zorunda kaldılar zira gülmekten sahneye çıkamadı falan.

    Ömrü hayatımda yapmaya çalıştığım 2 festival zamparalığından biri buydu kısacası. Diğeri biraz daha usturuplu ve kontrolüm dahilindeydi ama, ne bileyim. Gençlik işte.

    B U R Z U M

    @Korhan Tok, cidden sesli güldüm :):):):):))::):))

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, hahahaha varya şu olaydan ya süper bi komedi filmi yada alkolün zararları temalı bi kamu spotu olur. döner ekmek yerken okuyodum Hayko’nun gülmekten sahneye çıkamaması kısmında istemsiz kahkaha attım burnumdan turşu çıktı. ekmeği bıraktım hala gülüyorum.

  18. InkognitOwl says:

    Ankara’daki bi festivalde sahne aldıktan sonra, bi kenarda bira içip bizden sonraki grubu izlerken yanıma kel, top sakallı bi elemanın gelmesi ve İngilizce olarak “Az önceki gruptaki solist sendin değil mi? Çok beğendim, hatta şimdiye kadar çıkan gruplar arasında bir tek sizi beğendim, özellikle de seni” demesi. Ben de “Teşekkürler, sen sondaki çıkacak Amerikan gruptaki bi eleman mısın?” demem. (Deadsoul Tribe ismini bile unuttum.) Adamın da “evet” demesi. “Ne çalıyorsun” demem ve eliyle gitar çalma işareti yapıp, “bi de vokal” demesi. Ben de “izleyeceğim, grup isminizi duymuştum ama daha melodik prog metalle ilgiliyim daha çok Symphony X gibi, gene de merak ediyorum” falan demiştim. Neyse Deadsoul Tribe’ın yarısını izleyip gitmek zorunda kaldım şehirlerarası otobüsü kaçırmamak için, ama epey beğendim. Megafonla falan şarkı söylüyor adam, baya da iyilerdi aslında. Ertesi gün internet kafeden bakayım dedim grup elemanlarının ismine, Devon Graves’i görünce “Ulaaan Psychotic Waltz!!!” olup utandım böyle. (Elemanların fotolarına hiç dikkat etmemişim, grubun hayranı olmama rağmen.) Hemen mail yazdım “öncelikle yarısında gitmek zorunda kaldım ama çok beğendim, ve ayrıca Devon Graves olduğunu bilmiyordum kusura bakma, Psychotic Waltz’ı çok severim” falan dedim. Gayet olgun ve anlayışlı biçimde karşıladı ve güzel bi muhabbet oldu. Muhtemelen standart bi hayran, elemanın tipini anında tanırdı. İster istemez utanmıştım tanıyamadığım için, ama şimdi düşününce müziklerini bilmem, tipini tanımamdan daha önemli bence.

  19. çok küçükken ezan okunduğu zaman gökyüzünden allah bağarıyo sanırdım. hatta uzunca bi süre öyle sandım.

    OnurOnur

    @ismail vilehand, bende o yaşta, sokakta yerde falan çamaşır suyu, yıkama suyu vs. birikintisi gördüysem 3 kere DESTUR diyordum ahahah bu manyaklığı ailemden falan öğrenmemiştim neyse ki ama nedense kararlılıkla uyguluyordum

  20. ayhan says:

    Metallica’yı ilk kez bir derginin verdiği kaset ile tanıdım.Yanlış hatırlamıyorsam Nothing Else Matters ve Master Of Puppets şarkıları vardı sadece içinde, karışık bir şeydi, guns n roses falan da vardı galiba. Çok uzun süre kaset falan da almamıştım parasızlıktan.

    Yıllar sonra bir arkadaştan ödünç metallica kasetleri alıp, aynı şarkıları dinlediğimde farkettim ki şarkıların benim dinlediklerimle alakası yok. Vokaller değişik bir sürü şey değişik.. benim yıllar boyu metallica diye dinlediğim şey aslında cover grupların çaldıkları Metallica şarkılarıymış. Baya utanmıştım çocuk halimle.

  21. knight of ni says:

    Abimin bana MHP’yi Metal Head Partisi diye yedirmesi benim mallığıma dair bir itiraf sayılabilir herhalde. Hatta bak elleriyle yaptıkları işaret bile aynı diyodu. Küçükken bir aralar baya inandırmıştı beni, kurt işaretini devil horns zannediyodum.

  22. ihsanoird says:

    Amon Amarth’ı Marilyn Manson gibi bir adam sanıyordum.

  23. - Megadeth’i United Abominations albümüyle tanımıştım ve albüm kapağından yola çıkarak ağır underground bir grup zannediyordum.

    - Big Four’un hiçbir albümünü baştan sona dinlemedim.

    - Iron Maiden’dan Nurhacı, Ünal, Baybora ve Onur’un tehdit ve zorlamalarıyla bir iki albüm dinledim. Dinlediklerimin hepsini çok sevdim ama diğer albümleri dinlemeye atılmadım.

    - Dark Tranquillity elemanlarını görmeden önce (ki The Gallery ve Skydancer’ı ezbere bilecek kadar çok dinledikten sonra grup elemanlarının fotoğraflarına bakmak aklıma gelmişti) bildiğin corpse paint’li adamlar zannediyordum.

    - 2009′da günlüğüme hayatım boyunca metal dinleyeceğimi ancak bu serüvende black metale hemen hemen hiç yer vermeyeceğimi, black metali kafamın kaldırmadığını ve black metal gruplarını genelde samimiyetsiz ve itici bulduğumu yazmıştım.

    - Hayatımda dinlerken ağladığım tek şarkı Watain – Waters of Ain

    Bir tane de gurur duyacağım bir itiraf yapayım;

    Hayatımda hiç içlik giymedim.

  24. ÖNCÜL says:

    Anathema’yı Yunan, Dream Theater’ı Danimarkalı zannediyordum. Anathema’nın büyük bir grup olduğunu biliyordum, ancak İzmir’e sık gelmelerinden kıllanıp “Bu kadar büyük bir grup sık sık İzmir’e geliyorsa kesin yakın bir ülkeden olmalı” şeklinde kendimce bir tümevarım yapmıştım. O zamanlar elimin altında internet yoktu ama yine de DT’yi neden Danimarkalı zannettiğimi gerçekten bilmiyorum. Bir de Metallica ve Iron Maiden’ın son iki albümünü baştan sona hiç dinlemedim, hala da dinleyesim gelmiyor.

  25. şuan hayatta en çok sevdiğim ve benim için vazgeçilmez olan gruplardan The Dillinger Escape Plan, Converge ve Deftones’u ilk dinlediğimde hiç sevmemiştim. hatta uzun süre nefret ettim. şimdi ise bu üç gruptan birini dinlemeden duramam o derece çok seviyorum.

    birde uzak ara en sevmediğim metal grubu Iron Maiden. ilk dinlediğimde çok küçüktüm sevmemiştim. hayatımın farklı dönemlerinde sürekli şans verdim ama hiç bir şey değişmedi. işin tuhaf kısmı öyle nazlı bir dinleyici değilim en nefret ettiğim gruplardan bile sevdiğim şarkı veya şarkılar bulabilirken heavy metal efsanesi Iron Maiden’dan bulamamış olmam epey acayip. mesela bir Run to the Hills veya 2 Minutes to Midnight kötü gelmiyor ama hiç bir şeyde ifade etmiyor. bünyemin Iron Maiden’a verdiği tepki sıfır.

    Berca B.

    @ismail vilehand, hahahah Iron Maiden için neredeyse aynısını düşünüyorum ben de. Bir tek Dance of Death albümünü çok seviyorum, geri kalanı için diyebileceğim tek şey “kötü değil ama çok bir şey ifade etmiyor”.

  26. Metal dinlemeye ilk başladığımda brütal vokalden pek haz etmiyordum . Çok nadir beğendiğim vokalistler oluyordu elbet ama dinlediğim grupların %90ı clean vokalist barındıyordu.
    Sonra PA ile tanışınca bir sürü kritik okudum burada. Sonra dedim ulan bunca insan beğeniyorsa bi bildikleri vardır. Kendimi zorladım ve sonrası zaten kendi kendini getirdi.
    Ama şunu dediğimi hatırlıyorum:”Ömrüm boyunca yapmam diyebileceğim tek şey Black Metal galiba, o ne öyle kusar gibi vokal mi yapılır , 1000bpm de tek telde picking yapan bi gitarist bas desen duyulmuyor bateri zaten hayvan tek ritm bu benim müziğim değil.” Sonra Enslavedle başlayıp eskilere uzanan bi black geçmişine de eriştim.
    Ulan üzerimden bi yük kalktı resmen daha önce kimseye anlatmamıştım bunu

    BurakBost(betweentheburied)

    @BurakBost(betweentheburied), ve ömrüm boyunca hiçbir zaman Metallica fanı olamadım. Konserlerini izlemek çok keyifli sevdiğim şarkıları var ama hayatımın grubu olamadı hiçbir zaman

  27. Berca B. says:

    İlk satın aldığım Metallica albümü Load. Kartoneti açana kadar da hiç tiplerini görmemiştim. Kartonete bakınca nedense James’i davulcu Jason’ı da vokalist sandım ve buna kendimi inandırdım. Bu baya uzun bir süre böyle devam etti.

  28. şimdi Berca’nın yorumunu görünce aklıma geldi, küçükken kuzenlerim bana video kasetten One’nın klibini izletmişlerdi ve ilk defa Metallica elemanlarını orada görmüştüm. ay parçası gibi surat, incecik kılsız kollar ve kabarık saçlara klibin siyah beyaz olması da eklenince Kirk Hammett’ı zenci bi kızcağız sandım. çekinip kuzenlere de soramayınca baya uzun süre bu böyle devam etti.

    şimdi aklıma geldikçe gülüyorum ama çocukluğuma hak vermiyor da değilim. cidden Kirk Hammett’ın kıza benzediği bir dönemi var. örnek olarak: http://bit.ly/1CQZRyp

    Berca B.

    @ismail vilehand, hahah kesinlikle ya. Bana kalırsa imaj olarak en iyi dönemi siyah albüm zamanı ters şapkalı serseri zamanlarıydı, neden onda ısrar etmedi bilmiyorum. Diğer türlü tipi kıza dönmeye çok müsait cidden. Mesela şu alttaki nedir Oprah Winfrey’in gençliği gibi:

    https://40.media.tumblr.com/65fa095b5ec3551cb301dc9961af1224/tumblr_nmowkqtivs1tu0i70o4_400.jpg

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., evet burada gerçek bir Ayşegül cidden.

  29. Korhan Tok says:

    Orta 2. sınıftayken parlak Blastoise (Pokemon-Squirtle’ın en gelişmişi) kartını bir çocuğa dönemin parasıyla 14 milyona, bu karttan dünyada 4 (niye 4 bilmiyorum) tane var diyerek satmıştım. O parayla 9 tane falan booster (içinden 7-8 kart çıkan paketler) satın alabiliniyordu ve aldığım 3-4 paketten bir tanesinde gene Blastoise çıkmıştı ve ben hayvan evladı gibi onu da bir başka çocuğa satmıştım.

    Ticarete atılsaymışım şu an AKP kadrolarında kendime çok rahat yer bulabilirdim galiba ya. Tüh ulan.

    ismail vilehand

    @Korhan Tok, Jet Korhan.

    Korhan Tok

    @ismail vilehand, ahasd KORİ İnşaat filan diyeceğim ama hiç olmazmış ya sdf.

    Nurhacı Çeri

    @Korhan Tok, Ben de internetin ucundan bile geçmediği bir mahallede 6. sınıfı okudum, bilgisayarı olan tek çocuktum ve arkadaşlarımdaki dolup taşan libidoyu görünce millete evdeki Barış Manço, Beatles, Sting karışık VCD’lerini MİKİLİ FİLİM diye satmaya karar verdim, ”Olm bunda film falan yok saçma sapan şarkılar var” diyen arkadaşlarıma da ”sizin VCD’niz bozuktur” deyip iade kabul etmiyordum.

    Baya güzel para kırmıştım ya hshshsh.

  30. diğer bir ünlüyü zenci bayan sanma hikayem daha var o da şöyle. çok küçük yaşlardan beri ateri salonları ile başlayıp Sega Mega Drive ile devam eden bir Mortal Kombat hastalığım vardır. Mortal Kombat ile alakalı bulduğum her şeyi almışımdır. sene 1998′di sanırım Mortal Kombat: Annihilation filmi çıkmıştı babamla sinemada izledik. filmden birkaç gün sonra müzik marketin birinde filmin soundtrack albümünü görüp aldım ve Megadeth’ten ilk defa şu şarkı http://bit.ly/1JMsEKt ile haberim oldu.

    şarkıyı pek beğenmemiştim ama kaseti sarmaya üşendiğimden dinliyordum hep ve yine çok uzun yıllar Megadeth’in vokalistini zenci ketum bi karı olarak hayal ettim. neden öyle sandım tam bilmiyorum ama şarkının girişindeki nazlı vokallerin ve sondaki efektli vokallerin bunda payı büyük olsa gerek.

    işin daha da komik kısmı beynim çözemediği şeyleri siyahi bayan olarak kodlayarak küçük yaşlardan sinyalleri vermeye başlamış. biraz daha büyüyüp bayanlara ilgi duymaya başlayınca ünlülerden falan hep siyahi olanları beğendim. ki hala öyle hahahaha

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, “…şarkının girişindeki nazlı vokallerin…” ahahah.

    Bundan böyle Dave Mustaine’e Nazlı diyeceğim.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, mortal kombat dedin beni benden aldin. Ayrica butun sartelim atti aq. Neden atti dersen, mkx oyununda en uyuz oldugum karakterlerin ölmeden devam edişi yetmezmiş gibi, bide bunların çoluk cocugu oyuna dahil etmisler. Yok aq cassie mis, jax in kizi jaqishaksh bilmem ne, yok kenshi nin oglu takeda, yok kung lao nun bilmemnesi kung jin falan. Abi hakikaten hastasi oldugum bir seri kof serisi ile beraber ama gercekten deli oldum. Nightwolf, Noob saibot, rain, baraka, kabal, cyrax, sektor, smoke, sindel in yerine yukarida bahsettigim salak sacma tipler eklenmis oyuna gercekten hayret ediyorum. Yinede bazı yeni karakterler biraz ilgi cekici ozellikle erron black denen adam, ayrica buyuk merak icinde jason i bekliyorum. Asiri severim jason ı. Bi onceki oyunda freddy ile show yapiyordum umarim jason in hareketleri freddy kadar iyidir. Tremor ve predator var daha gelecek olan. Ha oyunda guzel seyler var, mesela karakterlerin 3 er varyasyonu var. Bu gayet guzel dusunulmus. Hareketler baya degisiyor. Oyunun oynama suresini uzatacak diye dusunuyorum. Ama yinede ozellile cyrax ve noob saibot un olmamasi ve digerlinin olmamasi durduk yere kufur ettiriyor bana.

    Berca B.

    @B U R Z U M, yanlış hatırlamıyorsam bu karakterler Mortal Kombat 9′da ölmüştü, oyunun hikayesi de önceki oyunun kaldığı yerden devam ediyordu. Bu sebepten o karakterler olmayabilir. Ama sallıyor da olabilirim, tam olarak hatırlayamadım şimdi.

    B U R Z U M

    @Berca B., yok haklısın ölenler var aralarında ama sözde liu kang de ölmüştü ama bu oyunda var. gerçi şu olayda var mk evreninde illaki ölenler geri geliyor bi şekilde, yani ölseler bile geri getirilebilirler;) eğer eğer sırf hikaye için bu saydığım karakterler yoksa, o hikayenin aq ben.

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, MK X henüz almadım. yaz başı almayı planlıyorum. çünkü elimdeki oyunlar şişme yaptı önce onları bitirmem lazım. eğer MK X alırsam biliyorum huyumu sabah akşam onu oynarım diğer oyunlar yine kalır.

    yalnız şimdi senden öğrendim o karakterlerin oyunda olmadığını. aslında bilerek oyun hakkında pek araştırmaya girmedim süprizi kaçmasın diye.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, bende henüz almadım. zaten ps3 için haziranda çıkacakmış sanırım ama ben ps4 alabilirsem(nerde o günler:(:(:( )yanında bu oyunla beraber almayı planlıyorum. o yüzden hunharca videolarını izliyorum:(

    yalnız aynı kafada olduğumuz şurdan belli, bende karakteri ilk gördüğüm an aha dedim nightwolf ile bu kasaba şerifi tipli adam süper dövülür:)

    TAAKE

    @B U R Z U M, ben de oynamadım ama en iyi mortal kombat komplete editin bana göre,o oyun tam manasıyla olmuş,onu aşamayacaklar bence

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, şimdi Erron Black’e baktım da o ne tip öyle ya. MÜTHİŞ. Nightwolf’le deli kapışır bunlar hahahaha

    TAAKE

    @B U R Z U M, haklısın hacı bende deli fanatiğiyim mortal kombat ın,bana göre bir mitoloji,bir kült mortal kombat,oyun değil,ben de çok umutluydum ama karakterer benimde canımı sıktı,reiko gene yok,ulan şukarakteri bi koyun artık bi youna ya,en önemlisi noob saibot yok,umarım fujin ve shinnok vardır,var diyorlar ama onlarda yoksa tüm karakterle bir kez bitirir,kenara atarım herhalde,jason ve predator beni de svindirdi,bir de spawn olsaydı güzel olurdu

    ismail vilehand

    @TAAKE, aynen ya Spawn aklıma hep geliyor. dövüş oyunlarına çok yakışacak bir karakter ama bunca senedir hiç bir dövüş oyununa koymamalarının sebebi DC yada Marvel comics’ten çıkmaması bence. yoksa Marvel vs. Capcom veya Injustice: Gods Among Us’ta olurdu illaki.

    B U R Z U M

    @TAAKE, reiko nun olmasını bende çok isterdim. çok karizma bi karakterdi. fujin de aynı şekilde. shinnok oynanabilir karakter, hatta hikayede baya önemli yer kaplıyor diye biliyorum;) bi ara spawn eklenecek dedikoduları dolaşıyordu ortada ama sanırım tercih predator dan yana kullanıldı.

  31. InkognitOwl says:

    Birkaç metal konseri videosu izleyene kadar, distortion gitar’daki üst tellerle yapılan ritimleri bas gitar, solo kısımları da lead gitar sanıyordum. Ve albüm kapaklarında isimleri verilen bas gitaristlere gereksiz bir hayranlık duymuştum kısa bi süre, özellikle ritim gitardan zevk aldığım için.

  32. Korhan Tok says:

    İlkokul 2. sınıfta dönemin alamet-i farikalarından “Gansta’s Paradise”‘ın sözlerini internet cafeden çıktı alıp okulda Sinan adlı bir arkadaşla ezberlemeye çalışmışlığımız var. O yaşlarda öğrenilen şeyler kolay kolay unutulmadığı için kelimesi kelimesine ezbere biliyorum şarkıyı. Hala da epey severim hatta. :/

    Bir de benim Eminem tişörtüm vardı bir ara. Hayri Plak’tan Rotting Christ-A Dead Poem tişörtü ile birlikte almıştım. Benden başka herkes dev şaşırmıştı tabii bu duruma asdf.

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @Korhan Tok, Benim de Kizilay’da Tupac tisortu uzerine Metallica kolyesiyle gezmisligim var ya. Ahah.

    Korhan Tok

    @Ertuğrul Bircan Çopur, Senin üstünde Tupac, benim üstümde Metallica tişörtleriyle gezinirken rapçi bir korsan cd satıcısından laf yediydim senin yüzünden ya hatırladın mı? Ulan ahahahah.

    Resmen bugünlere zor gelmişiz lan sasdf.

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @Korhan Tok, Abi evet ahahahah. Karanfil’de merdivenlerin orada. “Yo dostum Tupac tamam da o Metallica noluyo yæ” gibi bir sey demisti.

  33. Harun Kolçak’ın “Gir Kanıma” şarkısının

    “Gir kanıma
    Hani bekarlık sultanlık derdik
    Yetti canıma
    Yaşarım ben senle gir kanıma”

    şeklindeki nakaratını birkaç sene öncesine kadar:

    “Gir kanıma
    BANA BEKARLIK SULTANLIK DENDİ?
    Yetti canıma
    YETER ARTIK HAYDİ GİR KANIMA”

    olduğunu sanıyor ve “Bana bekarlık sultanlık dendi?”deki naifliği, şaşkınlığı çok seviyordum ahah.

    Sonra gerçeğini öğrendikten sonra bile yanlış şekilde söylemeye devam ediyorum her ortamda.

    OnurOnur

    @Ahmet Saraçoğlu, Günlerdir buradaki hikayelere kahkaha atıyorum, en son bunada yarılınca yazayım dedim hahaha. Beynin ‘Yetti canıma’ya en uygununun “YETER ARTIK GİR KANIMA” olduğunu düşünüp devamını öyle getirmesi gibi bir durum olmuş sanki hahahaha
    O değil Ömer Kuş olayı bendede var sdjljs Hepimiz milyon şey yaşamışızdır ama resmen gelmiyor aklıma

  34. Berca B. says:

    Tam olarak şu anda ofiste bir gerçeği öğrendim burda da itiraf edeyim. Yıldo’yu ben Yunan asıllı şarkıcı falan sanıyodum, meğer adam bildiğin Konyalı, gerçek adı da Ahmet Yıldırım’mış.

    ismail vilehand

    @Berca B., aynı zamanda kendisi eski futbolcudur. eski kız arkadaşımın babasıyla aynı takımda oynamışlar bana da o söylemişti şok olmuştum.

  35. InkognitOwl says:

    İki tane arkadaşım bana doğum günümde Anathema tişörtü hediye etti, ki bi tek Silent Enigma’yı iyi biliyorum, bi de bi iki şarkısını daha. tişört de Judgement Day tişörtü. Yani en fazla bi arkadaşlarda takılırken çalmışlarsa dinlemişimdir, ama hiç bilmediğim bi albüm. Barda buluşacağız bu hediye eden arkadaşlarla ve bikaç kişiyle daha, ben de jest olsun diye yakın zamanda hediye ettikleri tişörtü giyeyim dedim. Gittik bara, böyle sanırım bi Anathema şarkısı çalarken bi eleman kaş göz etti yan masadan, birasını kaldırıp “şerefe” gibi bi hareket yaptı, ben de yaptım falan. Sonra böyle içli içli bakıyor adam bana. Sonra yandan “Sen de bendensin kardeşim” falan deyip, Klark Kent edasıyla siyah sıvetşörtünü bi sıyırdı, aynı bendeki tişört varmış altında. Hayalleri yıkılmasın diye bişey diyemedim, böyle birayı ben kaldırdım bu sefer, bi “şerefine” daha yaptık.

  36. 1994-1995 civarı ortaokuldayken sınıftan 2-3 arkadaşla stüdyoya gittik. Benim ilk stüdyo deneyimimdi ve ilk kez davul çalacaktım. Sadece Metallica’nın siyah albümünü çok iyi biliyordum, ancak o güne dek elime herhangi bir enstrüman almamıştım. Daha önce birkaç kez stüdyoya gitmişliği olan gitarist arkadaş ve yine hayatında ilk kez eline bas gitar alan diğer arkadaş ile Enter Sandman falan çalmaya karar verdik.

    O güne dek gördüğüm kliplerde fazla dikkat etmediğimden ve en ufak bir kaynak olmadığından, davulun nasıl çalınacağını bilmiyordum. Ben de en mantıklı gelen şeyi yaptım ve trampet vuruşlarında trampete, kick vuruşlarında ise yine trampete (biraz daha sessizce) vurmaya karar verdim (tüm stüdyo boyunca kick’e bir kez bile vurmadım, orada bir pedal olduğunu bile fark etmedim).

    Hi-hat, ride gibi şeyleri zaten koordinasyonsuzluktan dolayı hiç kullanmadığımdan (bazı ölçü başlarında birkaç kez crash var), 1 saat süren ve kaydı da alınan bu provanın, davul namına dünyada dinlenebilecek en kötü şeylerden biri olduğunun garantisini verebilirim.

    1 saat boyunca tüm şarkılarda şöyle bir davul var:

    tık tık TAK tık tık tık TAK tık tık tık TAK tık tık tık TAK tık TISSSSS (gitarı duyamayıp biraz bekleme) tık TAK tık tık tık TAK tık (şaşırtıcı şekilde düzgün bir alto atağı) (tekrar gitarı bekleme) TAK tık tık tık TAK tık…

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, hahahahahah of kahkahalar attım ya. Şu an millet noldu neye gülüyosun diye sorular soruyor.

    Ben de benzer bir ilk stüdyo deneyimi yaşamıştım. Hayatımda ilk defa davul başına bir süredir birlikte çalan bir okul grubuyla oturmuştum. Çok büyük rezillikti ya, bi daha da aramadılar beni zaten.

  37. Ali İhsan Balı says:

    Bi gece öncesinde Bursaspor’un şampiyonluğundan dolayı kafayı yediğim için aslında aşırı seviyor olmama rağmen Dio’nun ölümüne hiç üzülmemiştim.

    Dio’nun adı her anıldığında hala kendimi suçlu gibi hissediyorum sdf.

  38. emre says:

    Küçükken ateistlerin “Atatürk’e tapanlar” olduğunu zannederdim.

    İlkokul dönemlerinden bahsetmek ne kadar “itiraf” şeyine giriyor, ne kadar ilgi çekici oluyor bilmiyorum ama kızın birinden sürekli fena halde dayak yerdim. sdfgd

    Aklıma başka şeyler gelirse bi ekleme yaparım.

    Berca B.

    @emre, bu başlığın haylazı gibi her posta cevap veriyorum ama buna da yazmam lazım. Askerde usta birliğinde toplam 3 kısa dönemdik, biri Cübbeli Ahmet Hoca hayranıydı, diğeri de ateist’i ataya tapan zannediyordu.

    Zor bir 4 aydı.

    emre

    @Berca B., sddgfg Abi hala öyle olduğunu zanneden çok fazla yetişkin insan var ya, ahah.

  39. Ali İhsan Balı says:

    Ortaokul’dan mezun olduğum yaz hepsi benden 2-3 yaş küçük olan akraba çocuklarıyla beraber otururken, yabancı bi çocuğun bizim gruptan birine vurup kaçması üzerine ben de o çocuğun peşinden gittim.

    Yan sokağa dönünce başka bir çocuk “Abi şu tarafa gitti” diye bana yol gösterdi. Gittiğim yerde çocuğu yakaladım ancak bir anda aralarında bana yol gösteren elemanın da olduğu 7-8 çocuk etrafımı sardı ve beni çok temiz dövüp, oradan uzaklaştılar.

    Ayrıca bu güne kadar yediğim en iyi dayağı da adı MUHAMMED ALİ olan birinden yemiştim :/

    Cattle Bilmemne

    @Ali İhsan Balı, Adamın hayatı travmalar üzerine kuruluymuş resmen lan asdfcklmasdsd…

    Ali İhsan Balı

    @Cattle Bilmemne, Başlığın genel havasına uygun kaçmayacağı için, beni çok fazla tanıyormuşçasına yaptığınız bu yoruma cevap vermeyeceğim.

    Cattle Bilmemne

    @Ali İhsan Balı, Enteresan olaylar yaşamışsın demeye getirdim abi, tanımıyorum etmiyorum seni, niye kötü anlamda bir şey diyeyim?

    onurtoptas

    @Ali İhsan Balı, abi çok benzer bir şeyi ben de veletken yaptım. Ama benim hikayedeki olayda yol gösteren piç bendim.:) Yan mahalleden yaşça büyük, bisikletli bi hırbo dadanmıştı. Büyüklere ispiyonladık. Ben bunu kızdırıp küfür edip var gücümle koştum ve tuzağa çektim. Abilerimiz de laciverde boyadılar itoğlu iti.

    (Sen haksız yere dayak yemişsin tabi.Onların evlerine ataşlar düşe.)

    ali ihsan balı

    @onurtoptas, Abi dayağın en güzel kısmında rol almışsın ya eline sağlık. Net çok iyi dayak ahahah

  40. Ugur says:

    -Çok küçükken kasedini dinlediğim sanatçının hoparlörden beni izlediğini sanırdım.Her şarkıdan sonra hoparlöre el sallardım.

    -Üniversitenin ilk yılında bir derste ilk defa yoklama alınacaktı ve ben yoklama kağıdına cep telefonumu yazmıştım, okul numaraları 050.. şeklinde başladığından olaya uyanmamış bir de üstüne ‘niye okul no’su değil de cep telefonu yazılıyor ki’ diye söylenmiştim.

    -Ortaokulda numetal hakkında ‘dünyanın en iyi müziği bu başka hiçbir şey dinlemem’ şeklinde çok müthiş yorumlarda bulunmuştum

    -Counter-Strike’a beta 7.1 versiyonuyla başlamıştım.Çok muazzam bir oyuncu olmadığıdan kime söylesem inanmazdı.

    -Beni 3 kez terk etmesine rağmen onursuz gibi aynı kişiyle tekrar birlikte olmaya çalıştım, 2 ay önce yine terk etti.

    koas

    @Ugur, yanlış yapmışsın…bi kız sana gelmeden sen asla ona gitmemelisin… hem kız açısından bir çekiciliğin kalmaz hem de aşkı erkek değil kadın başlatır… doğaya karşı gelmek manasız…

    gelmiyorsa yoluna bakacan… geleceği varsa mutlaka gelir… tanışmıyorsanız tanışmaya çalışır, küsmüşseniz karşılaşmaya çalışır…bi umut görüyorsa iletişimini devam ettirmeye çalışır…

    küsmek baş şey ama ayrılmış kızdan da hayır gelmez..

  41. you are a dead punk, Payne! says:

    üniversiteye başlayana kadar sadece 80′lerde kaydedilmiş metal albümlerini dinledim (Annihilator ve metallica hariç). 80′ler dışındaki hiç bir metal albümünü dinlemiycem diyodum.

  42. Ömrümde hiç counter strike oynamadım , ne zaman okuldan çıkılıp bir kafede dust açılsa doğulan yerde durup ateş etmeye çalışırdım :( baskıcı bir ailenin çocuğu olarak oynadığım en extrem oyun nbalive 2003 tü

  43. Ömer Kuş says:

    Lan dusunuyorum dusunuyorum öyle pek ilginc seyler gelmiyo aklima basimdan gecen. Söyle bi tane var eksi sözluge de yazmistim zamaninda:

    Bundan yillar önce, mahalle tabiriyle Eycof’un ilk ciktigi zaman abimle Besiktas’ta cd’ci dukkanina gittik. Cd satan abiye direk kutuk gibi “AGE OF EMPIRES var mi abi?” dedik, böyle yazildigi gibi okuduk yani. Abi de butun karizmasiyla “EYC OF EMPAAAAYIRS mi? Var” dedi ve bizi oracikta göt etti. Hala unutmam.

    Bu arada Besiktas ve cd dukkani diyince aklima bi ani daha geldi. Yine o yillarda bir arkadasim, abim ve ben Windows Ses Kaydedicisi’nin inanilmaz nimetlerinden faydalanarak gunumuzu gun ediyorduk. Half Life oyunu kurarken mi ne bi sifre istiyordu, biz de cd dukkanini arayip bunu soracaktik. Icimizden hangi sivri zekalinin aklina geldiyse, soracagimiz soruyu kagida tersten yazalim, onu okuyalim ve sonra ses kaydedicide tersine cevirelim dedik sdjhlk. Bu sesi kaydettik, cd dukkanini aradik ve adam acinca play’e bastik:

    “Meeeerhaba, biiiiz, siiiizden, hhhhhaaalf llaaayf diiye bir ooyun aaalmistik vs.” diye sacma sapan bir tonlama ve duraksamalarla örulu bu cumleler karsisinda abinin mavi ekran vermesini adeta telefondan hissedebiliyorduk. Adam bisi sorunca, tekrar playe basip ayni mesaji okutuyorduk falan, hayatimda en cok guldugum anlardan biri olabilir. Bu taktigi daha sonra birkac kez daha yapmistik da onlarda ne dedigimizi hatirlamiyorum.

    ismail vilehand

    @Ömer Kuş, Beşiktaş’tan korsan CD alışverişini hangi yıllar yaptın bilmiyorum ama müzik konusunda işin erbabı bir Faruk Abi vardı, kulakları çınlasın şuan Spotify neyse o yıllar Faruk Abi de oydu. adamın hakkını asla ödeyemem. internetsiz dönemde bana en manyak grupların full diskografisini verdi hep. “eyc of empayırs” dönemleri Beşiktaş’a gidip müzikte satın almışsan tanıma ihtimalin olabilir ondan dedim.

    birde “öyle pek ilginç şeyler gelmiyo aklıma başımdan geçen.” demişsin ama şu ses kaydedicisi olayı beni bu başlıkta en çok yaran olay oldu hahahaha. bir daha okuyup kahkaha atmamak için senin yorumu hızlı atlıyorum o derece. hayır, bide ilginç bişey olsa demek ki gülmekten yüz felci geçirticen bana.

    Ozan H. E. Turakine

    @Ömer Kuş, Ses kaydı olayı harbiden süpermiş, farkında olmadan Twin Peaks’e fena gönderme yapmışsınız. :D

  44. cef luumis says:

    8. Sınıftayken godsmackın dünyanın en iyi grubu olduğunu düşünüyordum. Gece kalkıp porno izledikten sonra i stand alone dinleme gibi bi tutkum vardı.
    Bas gitarı oktav akorları basılırken aradaki telin susturulmasından gelen cık cık sesi sanıyordum.
    Diğer birçoğumuz gibi death ve black metali ilk duyduğumda bunu asla dinlemem gibi bi tepki vermiştim.

    Lise 1de yurttayken bi arkadaş ciddi sinirimi bozmuştu. Herhangi bi kavgada vsde alamıycağım biriydi. Çocuğun yattığı yatağa yatak boşken girdim üstüme yorganı çektim malafatı çıkarıp çatır çatır 31 çekmeye başladım. Tabi yetiştirdiler çocuğa. Geldi yanıma ya yapma etme napıyosun gibisinden ben hiç tınmıyom tabi o puştluğu yapmadan önce düşüncektin dedim. Herkes gülüyo halimize. Yorganı kaldırdı yine yılmadım. Sonunda o da benim yatağıma gitti aynı işi görmeye. İş ciddiye binince ikimiz de pes ettik. Ergenlik baya kayıp zaman…

    cef luumis

    @cef luumis, bi arkadaşla okul koridorunda herkesin arasında üstü kapalı squirting muhabbeti yapmışlığımız vardı. İçine şeytan giriyomuş gibi oluyo eli ayağı titriyo falan demiştik.

  45. Kemal says:

    Hayatımda kartonetini adamakıllı incelediğim ilk albüm And Justice For All’du. Orada her şarkının yanında yazan “Hetfield/Ulrich” gibi isimleri o şarkıyı yazanlar değil, o şarkıda çalan grup üyeleri sanıyordum. Bütün şarkılarda davul, gitar ve vokal olduğu için bütün şarkılarda Hetfield ve Ulrich’in adının geçmesi çok mantıklı geliyordu. Hammett’ı sadece adının geçtiği şarkılarda solo atıyor sanıyordum. Yine aynı şekilde sadece Newsted’in adının olduğu şarkılarda bas gitar var sanıyordum. Hatta şaşırıyordum adamın çaldığı şarkılarda da bas duyulmuyor ne acaip diye :D

  46. Ugur says:

    -Ortaokulun başı, çok sinir olduğumuz bir kız vardı, aşırı kavgacıydı tırnaklarıyla kavga ettiği kişinin yüzünü falan çizerdi.Birgün biz bununla yine tartışırken kasıklarıma esaslı bir tekme att.Ben de o acıyla bunu ittim.Düşerken kafasını tahta sıranın sivri ucuna çarptı.Ağlayarak hocaların yanına koştu sonra annesi geldi hastaneye götürdü falan.Sonraki iki gün okula gelmedi.Kıza birşey oldu diye korkudan aklım çıkmıştı.

    -17 Ağustos depremini hissetmemiştim annemler beni uyandırıp apar topar aşağı indirmişlerdi.Ne olduğunu anlamamış eve giren birilerinden dolayı kaçıyoruz sanmıştım lol

    -Tasolarla hiç oynamadım, arkadaşlarım cipslerin içinden tasoları alıp yemeden bırakırlardı.O cipsleri ben alıp yerdim.

    Yalnız düşündükçe o kadar çok şey geliyor ki aklıma bazıları özellikle çocuklukta olanlar, neyse ya ahahah.

    Ali İhsan Balı

    @Ugur, Depremi ben de hissetmedim ya. O gece 04.30′da, o ilk korku geçtikten sonra eve geri dönen bizimkilerin ve ev 1. katta olduğu için “tekrar sallanırsak hemen kaçarız” diye düşünerek bizim eve gelen komşuların gürültüsüne uyandım. Bizimkiler beni unutmuş resmen lol.

  47. saw you drown says:

    Heavy metal ölüyor. Bırakın Heavy Metal’i artık kimse Hard Rock bile dinlemiyor. Varsa yoksa avantgarde/caz/progresif/ deneysel/post-punk vs vs.

    14 yaşındaki yeğenim bana, amca yeni bir grup keşfettim, deneysel rock yapıyormuş diyor. Kimse kimsenin ne dinlediğine elbetteki karışamaz ama ağır bir geleneksel heavy metal hayranı olarak bu durum beni üzüyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=XDhkVTKTBoY

    https://www.youtube.com/watch?v=_0ZSuq-CgZk

    Paylaştığım 1. şarkı site sakinlerine; 2. şarkı ise, tüm insanlığa gelsin :)

    Headmaster

    @saw you drown, Aklıma bu klip geldi. Trajikomik.. İzleyince üzülüyor insan.

    https://www.youtube.com/watch?v=rRjOBr6tmM8

  48. Aiden says:

    - 7′inci sınıfta falandım,çok sinir olduğum bir takım arkadaşımın içi gözükmeyen matarasına işemiştim. Hava da çok sıcaktı çocuk sıcaktan suyun tadı değişmiştir -yazın arabada su bırakanlar bilir o iğrençliği- falan diye lıkır lıkır içti suyu.

    -Yine 7′inci sınıfta sınıfta hiç sevmediğim ve sınıftaki çoğu erkekten daha uzun favorileri olan bir kız vardı. Doğum gününde sırasının altına bir zarfın içinde permatik bırakmıştım. Bir de not düşmüştüm “Hepimize bir iyilik yap,bir dost” diye

    -Bundan bir 3 sene önce falan yazlıkta en az 3 arkadaşım hoşlandığı kızı/kuzenini eve atmıştım. Hatta bir kez birini arkadaşımın odasına atmıştım. Çok da iyi bir arkadaş olduğumu söyleyemem

    -GTA V’i bitirmek için kız arkadaşımı ekip “uyuyakalmışım ya” demiştim. Bütün gece oynamıştım ve oyunu bitirmeden o koltuktan kalkmaya niyetli değildim pek.

    -Bir de son olarak tam 1 çirkin olduğumu düşünsem de aynaya baktığımda “Olm bacaklarım ne kadar güzel yea” diyorum

  49. patognomonic says:

    ilkokul birinci siniftayken sünnet olunca, 15 gün okula gidemedim.Bu iki haftalık aradan sonra okula gittiğim ilk gün, Derya diye bi kiz “ehehehe senin neden gelmediğini biliyorum,herkese anlatcam ehehehee” deyince,kıza yumruk atmıştım.

  50. Nurhacı Çeri says:

    Arkadaşlarıma göre biraz geç sünnet olduğumdan (10 yaşındaydım sanırım, hepsi 5-6 yaşında olmuşlardı) dışarı çıkamadığım iki haftayı İSHAL oldum diyerek açıklamıştım, 9 senedir bağırsak hareketlerim ile ilgili seviyesiz şakalara maruz kalıyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.