# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Dave Mustaine’den MEGADETH’ten ayrılan elemanlara ve yeni albüme dair iddialı sözler
04.02.2015

“Hayranlar onları istemiyordu.”

Dave Mustaine, yakın zamandaki bir röportajında bir süre önce gruptan ayrılan Chris Broderick ve Shawn Drover da dâhil olmak üzere, bugüne dek MEGADETH’ten ayrılan müzisyenlerin neden ayrıldıklarına dair açıklamalar yapmış.

“Birisi ile bir grupta çalmak, o kişiyle seks yapmaksızın olabilecek en yakın şekilde yaşamak demektir. Bir grubun elemanları birbirine aşırı derecede yakındır, birbirlerinin her şeylerini bilirler. Şimdi bakınca, James Lomenzo, James McaDonough, Glen Drover, Shawn Drover, Chris Broderick… Tüm bu adamlar hayranlar tarafından MEGADETH’te istenmiyorlardı. Bu kişilerin ayrılma ya da gönderilme sebepleri, bu kişilerin grubun geri kalanından farklı bir yöne gitmek istemeleriydi.”

Mustaine yeni albüme dair de şunları söylemiş:

“2 Mart’ta ne olursa olsun stüdyoya giriyorum. Bu kesin. Şirkete bundan böyle asla bir tane bile radyo şarkısı yapmayacağımı söyledim. Şirketler bizden bunu bekliyor. Bu durum MEGADETH’in tüm varlığına zarar veren en büyük lanetti. “Countdown to Extinction“da bir sürü radyo şarkısı vardı. “Youthanasia“, “Cryptic Writings“, “Risk“; hepsinde giderek daha fazla radyo şarkısı vardı. Tüm o şarkıları çok seviyorum ama MEGADETH hayranlarının istediği bu değil. Onlar “The Conjuring”, “Set the World Afire”, “Devil’s Island”, “Holy Wars”, “Take No Prisoners” gibi şeyler istiyorlar ve bunu anlayabiliyorum. O şarkıları ben yazdım, benzerlerini uykumda bile yazabilirim. Ancak biri gelip “Şunu yapman gerekiyor” dediğinde, ya bunu yaparsınız ya da yapmazsınız.”

“Yeni albüm için, “Peace Sells…” ve “So Far, So Good…” dönemlerinden kalan materyaller var. Onları dinlediğimde “Bunu nasıl çalabildim?” diye düşünüyorum. O yüzden o kayıtları bir programa yükleyip dinliyor, yavaşlatıyor, arkadaki gürültüyü çıkarıyor ve çaldığım şeyleri anlamaya çalışıyorum, çünkü ortada akıl almaz rifler var. Şu anda beni heyecanlandıran şeyler bunlar.”

  Yorum alanı

“Dave Mustaine’den MEGADETH’ten ayrılan elemanlara ve yeni albüme dair iddialı sözler” yazısına 29 yorum var

  1. oğuz says:

    Radyo şarkısı derken ne kastediyor?

    Aytek Akçakaya

    @oğuz, radyoda çalınabilecek sertlikte. Yumuşak, melodik parçalar demek istiyor. :)

    oğuz

    @Aytek Akçakaya, teşekkür ederim

  2. rondo says:

    meali: “ben bi bok yedim adamları xküstürdüm, zaten o şarkıları da isteyerek yazmıyordum hep şirketler, money talks, yapımcılar fln.”

    son ayrılma olaylarından sonra bu sefer beklemediği tepkiyle karşılaşınca old school albüm yapıcam merak etmeyin diyerek fanların gazını almaya çalışıyor bence. ki bunu yapmasına hiç gerek yok zira son albümler kötü olsa da “radyo şarkıları” içeriyor dediği CTE ve youthanasia gayet de başyapıt albümler benim gözümde. hatta ve hatta underrated bile denilebilir. ben fanların – en azından kendi adıma söylersem- yeni bir rust in peace veya peace sells istediğini düşünmüyorum. çünkü o albümler tekrar yapılamayacak kadar efsanevi albümler. ondan istenilen sadece turlamak amacıyla değil, dinlenebilen albümler yapması.

    ÖNCÜL

    @rondo, Dediklerine katılıyorum ama yine de içimde anlamlandıramadığım bir beklenti var.

  3. İlker says:

    Yeni bir Endgame yap valla başka bir şey istemiyoruz lan.

    gariban

    @İlker, aynen katılıyorum… endgame megadeth ın son döneminin en dolu albümüydu ben anlamıyorum öyle gaz bir albümden sonra nasıl sacma sapan albümler çıkardı nasıl bu kadar uçurum olabilir…

    Salih

    @gariban, Sen Thirteen’e saçmamı diyorsun çok yazık.
    Şarkıları Teker teker inceleyelim;
    *Black Swan’a harika melodik solosu uyarlaması gelmiş, tesmen harika bir mataryel.
    *Puplic Enemy No.1 Harika bir şarkı tartışmaya gerek yok.
    *Thirteen son dönemlerde çıkan metal albümlerine öncülük edcek çok Epik bir şarkı.
    * Sudden Death inanılmaz bir şarkı çünkü Chirs ve Dave’nin şarkının başından itibaren harika sololar ile dolu bir şarkısı.
    *Whose Life, Never Dead, Rast Lane, Wreceker da inanılmaz derece harika vokallik performansı, çok yaratıcı riff ve sololar var.

    Son Söz: Bu albümde Dave Mustaine Neredeyse Her Bulduğa Solo Atmış ve Bu Yüzyılın En Göreceksiniz En Harika İşlerinden Bir Tanesinin Çıkartılmış Olduğunu Göreceksiniz

    Sheva

    @İlker, +1

  4. hüseyin says:

    O şarkıları ben yazdım, benzerlerini uykumda bile yazabilirim…

    O zaman uyanma bir daha amk

    MetaLstorM

    @hüseyin, Ahahaha aynen :D

  5. hen says:

    Ulan laf etmediğin bir Countdown kalmıştı.

    Cattle Bilmemne

    @hen, Countdown’da bir sürü radyo şarkısı vardı demiş.

    Nedeni Countdown’da gerçekten de bir sürü radyo şarkısı olması. Kötü olması değil ki.

  6. ulaş says:

    Broderick iyiydi aslında yaa

  7. cenkozmercan says:

    bu dediklerini yaparsa çok inanılmaz olur…

  8. Deniz says:

    son paragrafı çok samimi buldum.

  9. Reblous says:

    Ben Megadeth’in eski havasini yakalayamayacagini dusunuyorum lakin bu sozler acaba yeni Megadeth nasil olacak diye beni dusundurmuyor degil.. Bu nedenle Dave gereksiz aciklamalar ile oyalanmamali herkes olayin zaten farkinda, elinden geleni yaparsa zaten herkes begenecektir kimsenin yeni bir rust in peace beklentisi de olmamali cunku o albumler gerek yazildigi donem gerekse de ekibin kusursuz bir is cikarmasi sonucunda ortaya cikti ve ayni ortami bir daha elde etmek cok zor olsa gerek..

  10. Rosemary says:

    Adamın açıklamaları fazlasıyla heyecan verici olmasına karşın biliyoruz ki yeni albüm her zamanki gibi kek olacak.

  11. Emre says:

    Dave,rust kadrosunu toplamak için uğraşıyodur bence,gruba dönmeye dünden razı Nick le çalışmaya başlamışlardır.Justis mustaine’inin videosunda gördüğünüz gibi am Marty gibi birini döndürmek için uğraşıyodur kızıl kafa. O adamda super collider yapmak için değil,sizlerin dediği gibi en azından endgame gibi bir albüm için gelir.Ocakta başlıyoruz denilen kayıt,2Mart’a alınmış mesela.Bence Dave,Marty’nin peşinden koşuyor

  12. Headmaster says:

    Marty Friedman gelirse acayip sevinirim. Dave Mustaine tam olmasını istediğim şeyleri söylüyor. Öyle bir beklentiye soktu ki hayranları bundan sonra ya vezir olacak ya da rezil..

  13. Korhan Tok says:

    İllallah ettim açıklamalarından Mustaine.

  14. Seks yapmaksızın olabilecek en yakın şey falan demiş ama Drover kardeşlerle kötü bir threesome deneyimi geçirmiş sanki. evet abi dinleyiciler kimseyi istemiyorlar, bi seni istiyorlar. o bakımdan kendini kopyalayıp her şeyi kendi kendine çal, hem sen, hemde fanboyların rahatlasın.

    yanlış hatırlamıyorsam yıllar önce Phil Anselmo; “Ben Mustaine’i iyi tanırım, bu adam ağır denyo, ne derse ‘yav he he’ diyip geçin, fazla muhatap olmayın tarzı bişiler demişti bir röportajında. ne kadar haklıymış.

    Hakan Yeşil

    @ismail vilehand, threesome değil de gangbang yapmışlar biri çok üzülmüş gibi geldi.

  15. Phaolrym says:

    İşin bir boyutu plak şirketinin beklenti ve yönlendirmelerine karşı çıkmakla övünmekse, ikincisi de hayranların beklentisine göre beste yapmak, eleman göndermek / seçmek midir? Bu doğru bir şey mi? Ben cevaptan pek emin değilim, ama bana pek doğru gelmiyor. Bir de bu adam çok dağınık şeyler söylüyor sürekli. Zaten kafasını odaklayabilse bu müziğine de yansır ve hayranlarını da böyle şeyleri işin içine katmadan memnun edebilirdi gibime geliyor.

  16. Joje Balon says:

    Ata binmeli metal gelecek muhtemelen. Pek bir beklentim yok. Eski kadro oluşursa tabi herkesin gözü yeni albümde olacak mutlaka ki. Fakat Countdown to Extinction ve Youthanasia albümlerine radyo albümü muamelesi yapması da hiç yerinde olmamış. Cryptic Writings ve Super Collider gibi iki albüm dururken.

  17. MetaLstorM says:

    Yaptığı açıklamalardan zerre kadar heyecanlanmadım.Tek istedığim şey EndGame veya The System has failed gibi bir albüm gelmesi.Cayir,cayir thrash istiyorum o kadar ama biraz zor o kadar da beklentiye girmemek lazim…

  18. Salih says:

    The System Has A Failed’in Trasl İle Bir Alakası Yok, Zorlasan Speed Metal Havası Var.
    Endgame İyi Bir Albüm Tartışmazsız ve Megadeth’in En Fazla Solosunu İçeren Albüm. Tam Bir Solaların Kapışması Türünden Chris vs Dave.
    Baylar Şunu Unutmayalım ki Thirteen Albümü Endgame den Daha İyi Bir Albümdür. Black Swan a yeniden harika bir uyarlama gelmiş, Sudden Death te Baştan Sona Dave ve Chris in Soloları Damgasını Vurmuş, Puplic Enemy i Anlatmaya Gerek Yok, 13 Şarkısı Gereçekten Çok Epik; Whose Life, Fast Lane, Never Dead; Gerek Solaları Olsun, Gerek Vokallik Olsun ve Azda Olsa Rifflerdeki Yaratıcılık Mükemmel.
    Ben Chris’in Hayranları Tarafında Sevilmemiş Olduğu Kanısına Hiç Kabul Etmiyorum Çünkü Ne Dave Chris’in İstediği Gibi Hareket Etmesini Sağlamış Nede Plak Şirketleri Piyasa Albüm Bütünün Dışına Çıkabilmiş. Eğer Chris e İstediği Gibi Bir Ortam Oluşturulabimiş Olsaydı Bırakın Endgame i, Thirteen i Falan 3-4 Misli Daha İyi Bir Albüm Gelirdi Sonra Eğer Dikkatli Bakacak Olursanız Thirteen de Her Bulduğu Boşluğa Dave Solo Atmış ve Sonra Yine Endgame de bile Ne kadar Fazla Solosu Var Hiçbir Albümde Olmadığı Kadar…
    Son Söz: Chris Yeni Kuracağı Kurubta Yazacağı Riffler ve Sololar nNasıl Olacak. Yeni Kadro ve Yeni Albüm İyi Olması Dileği İle…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.