# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
St. Anger hayranlar tarafından yeniden kaydedildi
15.01.2015

Bir de böyle dinleyin.

METALLICA’nın belki de en tartışmalı albümü olan “St. Anger”, #STANGER2015 isimli grup tarafından baştan sona yeniden kaydedildi.

Grubun kayıtla ilgili açıklaması şöyle:

St. Anger, düşük akorlu gitar riffleri ve çiğ prodüksüyonuyla birçok hayranın grupla ilgili fikirlerinin değişmesine yol açmıştı. METALLICA’nın en karışık döneminde yayınlanması da cabası. #STANGER2015, albümü o dönemde beğenemeyen hayranlar için kurduğumuz bir oluşum. Bu projeden hiçbir gelirimiz yok. Bunu sadece gruba olan sevgimizi ifade edebilmek için yaptık.

Lars Ulrich de bir ropörtajında albüm için yapılan kötü yorumlarla ilgili şöyle konuşmuştu:

Dürüst olmak gerekirse, evet, o dönem albüm için yapılan düşmanca eleştiriler bizi biraz yıpratmıştı. Çünkü biz zaten sound’un olabildiğince çiğ olmasını istemiştik ve bunu başardığımızı görüyorum. (Gülüyor) Her neyse, bu bazı dinleyicilerimize fazla çiğ gelmiş olabilir tabi ki. Ancak, bu albüm neyse o. Geriye baktığımda bunu herhangi bir pişmanlık olarak görmüyorum; aksine böyle bir iş yapabildiğimiz için gurur duyuyorum.

  Yorum alanı

“St. Anger hayranlar tarafından yeniden kaydedildi” yazısına 30 yorum var

  1. rorschach says:

    arkadaşları tebrik ediyorum metallica prodüksiyonu nasıl yapmamalı sorusunun cevabını vermişler ahah

    deli_kassaP

    @rorschach, :D :D sahiden öyle koca albümü baştan dinlettirdiler bana desem yeridir

  2. Berca B. says:

    Valla ben çok beğendim. Keşke Metallica da en azından davul sound’unu buna yakın yapsaydı da halen orjinal halini dinliyor olsaydım.

  3. imam says:

    aklıma gelmişti metallica bu albümdeki şarkıları kısaltıp, solo ekleyip iyi bir prodüksiyonla tekrar kaydetse nasıl olurdu diye. gerçi ömürlerinin sonuna kadar unutmak istiyorlardır bu dönemi.

    sırf prodüksiyon kurtaramamış.

  4. Osman says:

    Hala bok gibi. Çabalarından dolayı takdir etmek lazım ama yetersiz. St Anger’ın bi yönünü seviyosam o da komik olmasıdır abi. Bu albüm St Anger’ın aslı olsaydı skalada benden daha fazla puan alabilirdi; ama sıkıcı, özelliksiz, herhangi bir iş olurdu. Hiç taşak geçilebilitesi yok. Davullar fazla iyi. Geç abi yeaaa.

  5. felaket seviyede bir Metallica fanboyu olduğumdan dolayı ben bu albümü olduğu haliyle zaten çok seviyordum ama bu adamların yorumunu baştan sona keyifle dinledim ve gerçekten harika olmuş. Metallica versiyonu ile aradaki tek pozitif fark davul bence. buradaki davul soundu orjinalinde de olsaydı çok şey fark ettirirdi.

  6. Hayatımda hiç bir Metallica albümünü baştan sona dinlememem, ünlü şarkıları dışında hiçbir şarkılarını bilmememden ötürü olsa gerek, bu işe de bakacağımı sanmıyorum. (vurmayın lan) Diğer yandan belli ki Metallica’nın en beğenilmeyen albümü, hemen her mecrada yerden yere vurmuşlar. Dinlesem kesin bunu beğenirim, öyle de kılçık müzik zevkim var. (aga valla vurmayın)

  7. Tcan says:

    güzel düsünce , güzel calısma, müsait olunca dinleyecegim , bu arada bende albümü dinlemedim daha önce hiç :) ama haterlıktan haberim var

  8. junkman afatsum says:

    Albüm aktı yürüdü resmen, bir çırpıda dinledim. Bu hali orijinal halinden kesinlikle çok daha iyi olmuş yani, davul tonları yeter zaten.

  9. atilla says:

    vay be enteresan olmuş :) böyle bi akım var mı şimdi? yoksa eğer bu çalışmadan sonra kwsin popüler olur ve benzerleri yapılmaya başlanır bak :D

  10. Ugur says:

    İnsanların bu albümle derdi ne? Kötü desen o kadar da kötü değil.Yani dinlerken bir rahatsızlık falan mı uyandırıyor insanlarda? Anlam veremediğim nadir durumlardan şu albüme yapılan eleştiriler.İlginç.

    Dysplasia

    @Ugur, bana sorarsan bildiğin kötü. akıllarına üç beş iyi fikir gelmiş ama bunları özelliksiz ve sıkıcı bir biçimde kendini tekrar edip duran şarkıların arasına serpiştirmişler gibi geliyor ve ne zaman açıp dinlemeye, bir şans daha vermeye kalksam kapatıp gidiyorum. şu videoda da öyle oldu. daha dinlenilir olmakla birlikte death magnetic için de aynı şeyleri düşünüyorum ben. ikisinin de prodüksiyonu kötü ama iyi prodüksiyon da kurtarmıyor benim için. ben hatta ‘ya o zamanlar kötüydük, bunalımdaydık, çok sinirliydik’ olaylarının da sudan bir bahane olup albüme gelen tepkileri azaltmak adına abartıldığını düşünmüyor değilim.

  11. Bahadir Sarp says:

    süper hareket. Albümü zaten seviyordum, bir de bu vokal ve tonlarla dinleyince daha başka tatlı oldu.

    Alican Erbaş

    @Bahadir Sarp, canım ya <3

  12. Kaan says:

    Deli bir Metallica hayranı olduğum için mi bilmiyorum ama bu albüm içinde müzikten ötesini barındırdığından dolayı olaya sadece müzikal yönden bakmak yanlış bence.Albüm içinde bulundukları bunalımdan çıkış yolu gibiydi onlar için.Ki albüm çıktıktan sonra da cidden öyle oldu zaten.Davul tonundan,James’in kirli sesine hepsinin bir anlamı vardı.Tabi bunların hepsi sadece benim fikrim :D

  13. Aykutikula says:

    vokalist sesini aşırı şekilde james’e benzetmeye çalışmış amacı albümü sevdirmek içinse kabul edilebilir ama

  14. OMustafar says:

    Çoğunluğun aksine St. Anger’ı çok seven birisi olarak, bu yapımı beğenmedim. Emeği takdir ediyorum, ama albümün kendine has karakteristiğini ve -albümün en önemli elemanı olan- ruhunu barındırmıyor.

  15. Bahri says:

    Uzun süredir bu albümü dinlemiyordum, çok iyi bir iş çıkardıklarını düşünüyorum. Davullar, Lars Ulrcih’in davul sound’una nazaran hiç ama hiç rahatsız edici değil.

  16. saw you drown says:

    Bu ne yaw herkes St. Anger’cı oldu. Bu kadar sevilen bir Metallica albümü olduğunu bilmiyordum haha

  17. saw you drown says:

    Neyse. Ben de bir yorum yapayım bari sevgili St. Anger albümü için. Bok gibi bile değil. Nu-metal mastürbasyonlu, müzik popülistliğinin nirvasına ulaşabilmiş, ne idüğü belirsiz, berbat ötesi bir albüm(!) Ne ruhu abi. Ne ruhundan bahsediyorsunuz? Bu albümde ruh varsa, AJFA’da ne var, Ride the Lightning’te ne var, çok merak ediyorum. Nitekim Metallica da, albümü kara bir leke olarak gördüğü için 360 derece manevra yapıp Death Magnetic’i çıkardı ve namusunu temizledi.

    Osman

    @saw you drown, özlediğim saw you drown <3

  18. OBLOMOV says:

    Bilmiyorum ama Metallica’yı bu albüm ile keşfetmem farklı arayışlara yönelmem açısından iyi oldu belkide. İlk albümlerini daha sonradan dinleyip vay babam dedim ve şapka çıkardım orası ayrı. Ama deneysel işlere girmekle cesur davranmaları açısından da takdir edilesi bir grup Metallica.
    Elemanların düzenlemesiyle daha dinlenilesi bir hal almış. Güzel.

    Thrash Tech

    @OBLOMOV, Metallica ve deneysellik olayını bağdaştıramadım, tarzın dönüşümünden mi söz ediyoruz burada?

    OBLOMOV

    @Thrash Tech, Birbirinin kopyası olan albümler yapmak yerine farklı ürünler yaratma düşüncesi kastettiğim.

  19. pencere says:

    şu albümü metallica yerine başka bir grup yapsaydı, bok atan elemanları göremezdik. gerçi onlar da kendi içlerinde haklı. neyse st anger ı unutursak kalbimiz kurusun.

    bora

    @pencere, bok atmayı bırak, şu kayıt bu amatör arkadaşlarla kendi isimlerinde ilk kez yayınlıyor olsaydı yılın en iyi metal albümü listelerinin alayının ilk 3′ünde olurdu.

  20. ertan yılmaz says:

    metallicanın benım acımdan death magnetic bır her yönu ıle bır basyapıt yenı albumde o yoldan gıderse gözum acık gıtmem

  21. Thrash Tech says:

    Ne var ki dorockta falan sürekli çalınıypr zaten.

  22. alperdem says:

    Orijinal albümüne 5 dk. tahammül edemeyen biri olarak 25 dkdır keyifle dinliyorum. Demek ki albümdeki şarkılar tenekeyle çalınmayınca dinletiyor kendini. Orijinali beklentileri düşürdüğü için de kulağa bu yenisi hoş geliyor olabilir.

  23. bazen bazan, bazan bazen says:

    Bi albüm yapın da dinliyek. ağzı olan konuşuyo hesabı..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.