# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İzmirli OBSTRUCTED’tan 2 yeni şarkı
11.12.2014

I Declare War.

2013 Şubat ayında Ozan ERKMEN (vokal), Kaan KARASU (gitar) ve Köksal KAYA (bas) tarafından kurulan OBSTRUCTED, çalışmaları süren ilk albümü öncesinde iki parçadan oluşan “I Declare War” isimli bir promo CD yayınlandı.

Şarkılar aşağıdan dinlenebilir:

  Yorum alanı

“İzmirli OBSTRUCTED’tan 2 yeni şarkı” yazısına 6 yorum var

  1. Can Yakay Darbaz says:

    Çok iyilermiş ulan.. Neler çıkıyo ülkemizden artık cidden seviniyorum böyle şeyler görünce

  2. dega says:

    izmirden; üreten, kayıt yapan, yaptığı ürünü cd ye basma ve albüm kitapçığı hazırlama gibi kaygıları olan ve muhtemelen herşeyi kendi cebinden karşılayıp, sonsuz emek harcayan grupların devri kapanmış gibiydi. sonuncusu yıllar önce çıkmıştı bu tarz işlerin, albümlerin, ep lerin.

    saygılar, tebrikler.

    işin içinde yıllardan beri olan insanların farklı projeler ile yola devam ediyor olduğunu görmek, ve çabalarına tanık olmak çok güzel.

    tavsiyem davulcu bulmaları ya da davulları gerçek bir davulcuya yazdırmaları. onun haricinde herşey gayet iyi olacak gibi duruyor.

  3. Kahraman.sualp says:

    Siteye uzun zamandır yorum yazmıyordum bu da vesile oldu çünkü bu şarkıları dinleyip yazmamak olmazdı.Nedense doğru düzgün iki kişi dışında yorum yazma ihtiyacı bile duyulmamış buna yorum yapıp özel bir nedene bağlama hakkım pek tabi doğru olmaz fakat bunu söylememin bir sebebi var o da şu ki sitede bariz şekilde sadece bir kısım yerel grupların en ufak ve hatta bazen en kıytırık çalışmasına dahi her türlü methiyeler dizilip, desteklenirken -ki benim de desteği farklı yollardan kendimce sunmaya çalıştığım yerel gruplar var- diğer taraftan gerçekten iyi ürün verip desteklenmesi gereken ve sitede esamesi bile okunmayan grupların böylesi çalışmaları takılmıyor bile.
    Bu arada yeri gelmişken böyle büyük destekler alması gereken grupşara PA’nın haber değeri vermesini de ayrıca minnet duygusuyla karşılıyorum.Çünkü izmirde yaşayan biri olarak bu grubu takip etme şansı yaratmış oldu… Grubun ilk albümü olacakmış , merakla beklemedeyim.Bateri konusunda da yukarda gerekli yorum yapılmış.İyi bir prodüksiyonda albüm sunmanın da ne kadar külfetli olduğunu bildiğimden bu kısımda yorum yapmayı doğru bulmuyorum.Başarılar dilerim sıkı takipçileri olacağım.

    dega

    @Kahraman.sualp, aslında bahsettiğin şeyi, ya da en azından benim anladığım kısmını, en fazla biz izmir de kendimiz yapıyoruz.

    aslında pek de matah olmayan, ortaya ciddi bir materyel koyamamış, yıllardan beri 2-3 şarkıyla iş yapan, ortaya yeni materyal koyma ihtiyacı duymayan, yeni rakip gelmediğive organizasyona yakın olunduğu sürece her konserde öyle ya da böyle kendine yer bulma imkanı olan grupları, izmirliler olarak poh pohlamayı çok seviyoruz ve de bu poh pohladığımız yere göğe sığdıramadığımız grupların izmir dışında aslında bir hiç olduğunu pek bilmiyoruz. o yüzden maalesef kendi içimizde bir kısır döngü yaratıyoruz yıllardan beri. bu da gelişimi engelliyor. bunun dışına çıkabilmiş pek grup yok.

    bu nedenlerden dolayı, izmirli grup dendiğinde ortaya çıkan işten ziyade ben niete bakıyorum. bu nedenle yıllardan beri çıkan ilk iş dedim ben bu işlere. yoksa iş var iş sayarsan.

    Kahraman.sualp

    @dega, Haklısın adamım ve bu konuya İzmir özelinde değindiğin de iyi oldu çünkü İzmir’deki mekanlarda çalınan ve dinlenen müzik piyasası; üretmekten aciz, zerre müzikalite kaygısı taşımayan , özensiz ve berbat bir pop kırması cover’larla mekanlarda boy gösteren zibilyon tane gruplarla dolu. Ve doğal olarak piyasa kaygısı gütmeden çalıp orjinal bir şeyler yaratmayı düşünecek yok denecek kadar az grup var. En basit örnek ,
    Bornova’da yaşıyorum ve inan bana yıllardır gidip de takılabileceğim, dinleyebileceğim bir mekan ya da grup olmadı.
    Bileceğin üzre burdaki bar ve cafelerde çalınan müzikler de tiksinç bir düzey var. Orjinal bir gruba rastlamak olsa olsa istatistik kalıyor. Varmak istediğim noktaya gelince , dediğin gibi bu biraz da dinleyici kitlesiyle alakalı bir durum. Uzatıcam biraz ama şahsi bir örnek de vereyim ; şu an geçen ay kurduğumuz bir grupla tamamen maddi kazanç üzre repertuar yapma derdindeyiz ve doğal olarak piyasada giden ve sözüm ona rock çalınıyor diye geçinen mekanlarda bile çalınan repertuarlara bakıyoruz , o kadar tiksinç bir durum var ki. 24 şarkı çalabilecek vaziyetteyiz ve neler çaldığımızı buraya yazsam benden bile tiksinirsin ama yapacak bir şey yok çünkü çaldığın kitleden ötürü müzikalite kaygısı güdemiyorsun.

    En basitinden heavy metal yapıp da para kazanman mümkün değil izmir ortamında -denemiş biri olarak söylüyorum- şu ortamda.
    Neyse haberin başlığından çok saptım ama bu grubun şu iki şarkısına bile yorumunda verdiğin değeri ve anlatmak istediklerini de çok iyi anladığımdan ve aynı duyguları yaşadığımdan böyle dallanıp budaklandı biraz..

  4. freeasgod says:

    Gerek ACT gerekse OBSTRUCTED i dinleyince bir İzmir’li olarak -en şoveninden- duygularım kabardı :) Her şey gayet yerli yerinde. Promo kayıt olması bakımından davullar gözardı edilebilir(ki o kadar da kötü değil sanki). Gruba başarılar dilerim. Umarım İzmir’e geldiğimde bir konserlerine denk gelebilirim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.