# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Jeff Loomis ARCH ENEMY’ye katıldı
17.11.2014

VATDIFAK.

ARCH ENEMY, son albüm “War Eternal“da yer alan Nick Cordle’ın gruptan ayrıldığını ve yerine Jeff Loomis’in ARCH ENEMY kadrosuna dâhil olduğunu açıkladı. Loomis ARCH ENEMY’nin 2015′teki tüm konserlerinde gruba eşlik edecekmiş. Sonrası için henüz bir açıklama yok.

Vay arkadaş diyoruz.

  Yorum alanı

“Jeff Loomis ARCH ENEMY’ye katıldı” yazısına 91 yorum var

  1. LAN. OOLUM. LAN.

    Biz seni Chris Broderick’e örnek gösteriyorduk, sen gittin ne yaptın be abi. ABV JEFF.

    Çağrı Tunç

    @Çağrı Tunç, Şaka bir yana Arch Enemy kadrosu kariyerinde ilk defa bu kadar güçlü oldu. Alissa + Jeff + Amott + Daniel. MMMHHH

  2. Vay anasını sayın seyirciler diyor, bu geçişin çok da iç açıcı bir sonuç yaratacağına inanmıyorum. Şarkı yazımı kısmında Loomis’in pek rol alabileceğini düşünmüyorum, yalnızca sololar kısmında kendisini görebileceğiz gibi.

    Diğer yandan Michael Amott Arch Enemy’i süper grup haline getirme konusunda bayağı ısrarlı gördüğümüz üzere.

  3. Melkor says:

    Böyle aptal bi grupta loomis’in ne işi var? anlamakta güçlük çekiyorum.

  4. lefthandpath says:

    jeff loomis’e birkaç gömlek küçük bir grup. umarım sadece turne için birlikte olacak.

  5. Beste sürecinde ne kadar katkısı olur bilmiyorum ama Loomis kartı doğru oynanırsa Arch Enemy net şahlanır ve bu sadece ticari düzlemde kalmaz. Jeff Loomis cidden mevcut Arch Enemy için fazla bir gitarist. Umarım sadece tura çıkıp, ekmeğine bakmak için katılmamıştır. Ama öyle yaptıysa da anlarım valla.

  6. Ufuk Sönmez says:

    arch enemy hayranları:

    http://bit.ly/1qPnnrh

  7. Harun says:

    Futbol takip eden bir insan olmadığımdan şok transfer haberlerinden mahrum kalıyordum. Bu iyi oldu.

  8. ÖNCÜL says:

    Sadece konserler için mi, yoksa grupta aktif rol de alacak mı ? Cevap hangisi olursa olsun çok şaşırtıcı.

  9. Sheva says:

    Açıkçası Loomis, Arch Enemy’nin başına gelebilecek en güzel şey herhalde ama Loomis cephesinden pek aynısı geçerli değil bence. Nevermore sonrasındaki işlerinin samimiyetine pek inanmasam da, kartlar iyi oynanır ise olayın hem ticari anlamında hem de müzikal anlamında epey yürüyüp gidebilirler. Tabi sadece takılıp, parasına bakmaya da katılmış olabilir.

  10. GoreMageddon says:

    Değil Jeff, kırk katilsa bir halt olmaz şu yeni vokalistli AE’den. M.amott eski kafada değil ki stıgmata veya burning bridges dolaylarında bir iş çıksın ortaya. Şu son albümün çıkacağı bilinse kaç kişi doomsday’e burun kıvırırdı meçhul.

    Gössow’un ayrılıp yerine şu punk-pop grubunda söylediğini zanneden kişinin alındığı haberini ilk duyduğumda, bünyemde “AE dağıldı” algısı yaratmıştı. Nitekim album çıktıktan sonra keşke dağılsalarmış dedırttiler yani. Keşke grubun ismini degıstırseymiş Mr. Ammott. İyi hatırlardik ae’yi.

  11. Metal dinleyen dinlemeyen herkes çılgın gibi bu haberi konuşuyor arkadaşlar. Henüz yorum yapamayacak kadar şaşkınım.

  12. MERİH says:

    la t-shirt’ü kimse mi fark etmedi.. babalar gibi THROWN TO THE SUN giymiş efendiii…

  13. GoreMageddon says:

    Şu son albümle edinilen fan kitlesinin Jeff loomis’ten bı’ haber olduğu gerçeği?!

  14. saw you drown says:

    Maalesef ekmeğine bakmak için katıldı.

  15. Cemali says:

    Beynim anlamakta güçlük çekiyor. Lütfen troll olabilir mi?!

  16. Yiğit Zeren says:

    Loomis’in gelişi iyi oldu da grubu yerden yere vurmuşunuz. İlk 3-4 albüm taş gibi. Anthems keşke çıkmasaydı diyorum ama ona bakarsan ROTT gibi hayvan bir albüm var AE’de. Neyse olay şu ki Arch Enemy 2015 de çok sağlam işler çıkaracak kartları iyi oynarsa. Umarım Loomis abimiz sadece turnelik değil ömürlük girmiştir işin içine.

  17. Çok şaşırtıcı bir haber hakikaten. Ama bir yandan enstrümantal projelerle de bir yere varamayacağı aşikârdı.. Umarım beste sürecine filan katılmaz da Nevermore tekrar kurulabilir..

    Yiğit Zeren

    @Berker İlhan, Abi düşünmüyorum bence Nevermore daha olmaz.

  18. Loomis’in gruba yeni albüm turu esnasında, takvimde yeni müzik yazım süreci falan yokken dahil olması ve 2015′deki tüm konserlerde grupla birlikte sahnede olacağının duyurulması işin salt PR olduğunun kanıtı gibi. EŞŞEK YÜKÜYLE para almıştır muhtemelen.(bununla bir derdim yok)

    Tamam son albüm, son dönem Arch Enemy albümleri arasından sıyrılacak kadar iyi ama Loomis’in sahnede o tabiri caizse “heyecansız” şarkıları çalması yazık lan. Turlamayı, grup muhabbetini özlediysen Nevermore’u toplayaydın ya vicdansız herif.

    Tabii bu ekip oturup “hadi lan süpersonik bir albüm yapıp ortalığı dağıtalım” dese baya akıl çıkaracak bir albüm yapabilirler. Loomis’in aktif katkısıyla yazılacak yeni Arch Enemy albümü fikri gayet merak uyandırıcı oluyor yalan yok.

  19. Hernan Crespo says:

    Guzel t-shirt.

  20. Onur Sancu says:

    “Çünkü neden olmasın.”

  21. funubu says:

    İlk heyecanla: Ağlıcam amk ya. Hüzünden mi mutluluktan mı onuda kestiremiyorum. Ya o Amott bu jeffin çaldığı riffleri bile çalamaz ya. Fazla aşırı fazla o grup için. Ya Conquering Dystopia? Yetim mi kalacak biri cevaplasın. Jeff cok kaypakmışsın ya. Keith’e de satışı koydun anında.
    O değil de bence asıl amac 6 telli schecter jl serisi reklamı. Ellerinde kaldı heralde.
    Düzgün yorumum: Cidden şaşırdım. Sadece tur için mi kalıcı mı net değil galiba. Ortaya nasıl bişeyler cıkar merak içindeyim. Jeffi tekrar vokalli bir grupta görmek güzel olacak o yönden mutlu oldum. Arch enemy bambaşka bir grup şu an gözümde. Bi nevermore değil tabi de. Jeff biraz daha popülerliğin zararı olmaz diyerek gruba katıldı bence. Yada karıyı beğendi. Unutmadan Arch enemy nin esas elemanı da kardeş chris’tir herzaman benim gözümde.Yine de hayırlı olsun taraflara.

    funubu

    @funubu,Ekleme: Riff çalamaz vs tamamen espri ya. yanlış anlayanlar olmuş heralde. Amott kardeşleri de cok severim sayarım ayrıca.

    Deniz

    @funubu, espri ya da değil jeff arch enemy için bir nimetken arch enemy jeff için kariyerinde kara bir leke olarak kalacak. muhtemelen kamyonla para verdiler de böyle tuhaf bir karar verdi. jeff nightwish’e katılsaydı bu kadar şaşırmazdım, hala birinin çıkıp 1 nisaaan manyak mısınız lan ehe demesini bekliyorum, sazanlık yapmayayım diyorum ama resmi hesaplardan duyuruldu.

  22. Şu bir gerçek, bundan sonraki ilk konserlerini oldukça merakla izleyeceğim. (ki şu zamana kadar bir kere açıp AE konseri izlemişliğim yok)

  23. Alexandris says:

    FUUUUUUUUUUU

    Şu an Jeff’i aşağı çekecek beste açısından falan o tarz yorumlara katılamıyorum. Ben daha çok iki tarafın da deneyselliğe inandığını düşünüyorum, güzel bir albüm de bekliyorum aslında. Lan kafam karışık zaten bi de bu geldi.

  24. Berca B. says:

    Tamam gerçekten çok acayip bir gelişme ama bi yandan da birçok kişi Michael Ammott’a müzik bilmeyen dünkü çocuk muamelesi yapıyor ona da çok şaşırdım. Arch Enemy’nin son hallerinden memnun olmayabilirsiniz tamam ama bu adamın müzisyenliğinden, besteciliğinden şüphe duyuyorsanız buyrun her albümüyle TAŞ gibi Spiritual Beggars var, herkesin taptığı Kreator, The Haunted, Annihilator, Michael Schenker gibi adamlar bu adamı albümüne konuk ediyor falan. Rif çalamaz lafları biraz komik olmuş.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., Carcass – Heartwork’te çalmış adam bi yandan da. Arch Enemy’den hoşlanmayan insanlar var elbet ama Michael Amott İsveç’in metale kazandırdığı en yetenekli gitaristlerden biri.

    Çağrı Tunç

    @Berca B., Katılıyorum. Kariyerindeki herhangi bir albümünü dinleyince bile adamın yeteneği anlaşılıyor. Kaldı ki diğer elemanlara da büyük haksızlık yapılıyor bence. Daniel bayağı deneyimli bir davulcu, Alissa da kendini kanıtlamış biri. Değişiklik sadece lafta kalmazsa güzel şeyler duyacağız bence.

    GoreMageddon

    @Çağrı Tunç, m. Amott ilk 3 AE albümüyle nasıl bir yaratık olduğunu herkese gösterdi. Adamın yeteniğine kimse laf edemez. Ama grubun geleceğiyle ilgili aldığı kararlar tartışılıyor.

    Çağrı Tunç

    @GoreMageddon, Abi bu gruba Jeff Loomis gibi bir adamı almaktan daha iyi nasıl bir karar alabilir, bana açıklar mısın?

  25. michael amott’un bu kadar küçümsenmesi cehalettir.

    adamın carcass yılları, arch enemy’deki yaptıkları..

    tamam loomis amott’dan daha iyi bir gitarist ama jeff’in rifflerini çalamayacakmış falan filan geçiniz bunları.

    bütün müslüman alemine hayırlı olsun.

    Yiğit Zeren

    @Hüsamettin Balamiroğlu, Hocam ağzına sağlık ya!

    Michael Amott

    @Hüsamettin Balamiroğlu,

    sevgili hüsamettin, değerli yorumların için teşekkür ederim.

    buradan jeff loomis ile bizi birbiribimze kırdırmaya çalışan arkadaşlara da sitemlerimi ayrıca belirtmek istiyorum.

    bütün samimiyetimle söylüyorum ki bizim ekmek parası dışında herhangi bir müzikal kaygımız olmadı. dikenli bilekliğimden, belimdeki zincirime, kolumdaki dövmemden kızıla çalan saç boyama hepsi helal parayla alınmış mukaddes nimetlerdir.

    ha dersiniz ki jess loomis senden daha yetenekli ve daha zeki, kabulümdür. ama şöyle düşünün, isveç metali sadece zeki ve yetenekli oyuncularla gelişmez. bakın milan devler ligini alırken kakanın arkasında gattuso vardı. fenerbahçe sevilla’yı elerken alex’in arkasında maldonado vardı.

    hem ayrıca allasen elinizi vicdanınıza koyun, açın bir no love lost klibini izleyin. jeff loomis ömründe o kadar hızlı pena sallamış mıdır 012 tellerle si düzeninde?

    Jeff Loomis

    @Michael Amott, Aynen kardeşim. Bizi kimse birbirimize düşüremez. Çok güzel işler yapacağız birlikte inşallah. Herkes müsterih olsun. Hem dystopia da parmaklarım kollarım çok yoruluyordu. Biraz nefes alırım.

    Diğer yandan Arifin arkasında oynayan George Haci olmak da bir şereftir bence. Tüm samimiyetimle Pena sallama olayında da 010 fa düzeninde sallamıştım o kadar yalan yok. Yıl 2000, Dead Heart sıraları. Ne günlerdi be…

  26. benim merak ettiğim jeff loomis efendi wacken’da nasıl sahneye çıkacak?

    seyirci küfür ederse gitarını bırakıp isveç’in yolunu mu tutacak?

    tamam küfüre hepimiz karşıyız ama sen orda isveç insanını temsil ediyorsun. tamam, konsere gene çıkma ama en azından seyircilerin arasında ya da sahne arkasında dur.

    ayriyetten adam tutup efendi efendi konser izleyen metalci gothik kardeşlerimizin üzerine pogocu adamları salmak da nedir?

    acilen metal müziği bırakıp japonya’da jason becker anma turneleri düzenlemelidir..

  27. Ben Jeff’i hep Scar Symmetry’ye yakıştırmıştım bu arada, hala daha kulağa müthiş geliyor.

  28. wılwıl says:

    gruba erkek vocal lazım

  29. wılwıl says:

    ayrıca böyle bir haber de var

    USA fans will be able to catch a special reunion as Christopher Amott (the brother of ARCH ENEMY founder/bandleader Michael Amott) has joined the band for the remainder of their American headlining tour.

    Berker İlhan

    @wılwıl, Tamamdır Facebook sayfalarındaki Loomis gönderisinde yazıyor gördüm fakat devamında diyor ki : “We’re also super grateful to my brother Christopher for stepping in to finish the current American tour!”

    GoreMageddon

    @wılwıl, erkek vokal almak, bı anlamda altın yumurtlayan tavuğu kesmek olur AE için. Amott öyle bir şey yapacak olsa gossow gittikten sonra yapardı zaten.

    GoreMageddon

    @GoreMageddon, bir üst yoruma yazacaktim pardon.

    wılwıl

    @GoreMageddon, benimkisi de fantezi işte. vokalde dan swanö veya peter tartgren olsa 2. bloodbath vakası olmaz mı? tabi burada yapılacak müzik açısından kastetmedim

  30. emre says:

    İlginç olay. Şu aşamada hemen yeni materyal beklemek ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama Jeff kalıcı olacak gibi, herhalde yaparlar yeni bir şeyler.

  31. Deniz says:

    ilk şoku atlattıktan sonra yazıyorum.

    gerçi bunun hala 17 kasım isveç şaka gününe özel yapılmış başarısız bir espri olduğunu düşünüyorum. yarın “olm gerçek olsa inanacaksınız demek ki manyak mısınız lan ahaha” filan diye açıklama yapmalarını da beklemiyor değilim.

    gerçek olduğunu kabul edersek ki bence hala olmama ihtimal var; hadi diyelim gerçek… yau biz jeff’i megadeth’e bekliyorduk. biraz hevesini alsın, keith’le filan takılsın sonra yeniden grupla turlamayı özler, megadeth chris’i şutlar yerine jeff’i alır diyordum. oldukça da yüksek bir ihtimaldi bence bu. jeff megadeth’e yakışırdı. chris çıban gibi duruyor orada, adam sarışın değil bir kere. gitarcıdan çok wcw güreşçisi gibi herif.

    bence jeff istese dave megadeth’in anahtarını bile verirdi jeff’e. 16 yaşında büyü de gel dediği jeff’i gecikmiş de olsa gruba katar, bir iki albüm yaptıktan sonra bundan sonra grubun frontman’i sensin, grup sana emanet deyip emekliliğin tadını çıkartırdı. artık arch enemy ile turlamış bir jeff kirk’ün bile yerini alamaz arkadaşlar. maalesef jeff ismini amott gibi gitaristler ile birlikte hatta albüm filan kaydederlerse onun da arkasına yazdırarak yeteneğini hiç etmiştir.

  32. Jeff Loomis Şiyiri

    çalıştı nevermore’u kurdu
    isveç metali oldu bir ordu
    çekemeyen yaptı hep dedikodu
    adam gibi adamdı jeff loomis

    solo albümle aldı akılları
    saçları altın gibi sapsarı
    arch enemy’nin vokali kocakarı
    adam gibi adamdı jeff loomis

    tapping’leri cümle aleme ders
    sweep’leri arch enemy’ye ters
    kimbilir belki gözleri lens
    adam gibi adamdı jeff loomis

  33. gariban says:

    Çok şaşırtıcı bir açıdan da endise verici bir haber… Eğer ki Michael salaklık yapıp, chris i harcadığı gibi Jeff de harcasa rezillik olur. Resmen kocaman bir fırsatı tepmiş olur. Ancak jeff i de beste yapımına katarsa Arch enemy bambaşka bir boyuta getirir işi.. iki yetenekli tecrübeli besteci… Aynı zamanda jeff ın müthiş tekniği… Bence tadından yenmez.. lâkin hiç olacak gibi durmuyor ama bakalım… Ama öyle olursa muhteşem olur hem Jeff için de iyi olur bir dikis tutturamamışti ayağını sabit tahtaya basar biraz… Ama en büyük korkum Michael ın Jeff ın beste yetenegini kullanmasına fırsat vermemesi.. Tam salaklik olur yani

  34. Hakan Yeşil says:

    Görünüşe göre konu jeff Loomis- Micheal Amott kıyasına doğru kaymış.Doğaldır. Ben de bu konuda 1-2 kelam etmek isterim.

    Öncelikle Amott iyi bir gitarist. Evet cidden iyi. Ama o kadar. Öbürünün geçmişinde Nevermore var. Şu chris Broderick in dayanamayıp ayrıldığı grup. Loomis, Conquering Dystopia gibi hayvani bir işten geliyor. Yani Mars’tan geliyor gibi bişey bu. Bu haliyle micheak Amott da ancak onu gören masum köylü olacak.

    wılwıl

    @Hakan Yeşil, “Şu chris Broderick in dayanamayıp ayrıldığı grup” bu söylediğin şehir efsanesi gibi. gerçeklik payı olduğunu zannetmiyorum

    Deniz

    @wılwıl, vılvıl metal dünyasındaki birkaç elit grup ve gitarist dışında kime megadeth’de ikinci gitarist olarak çalmayı teklif etsen evini arabasını karısını çocuğunu satar basar gider. chris belki nevermore’dan jeff yüzünden kaçmamış olabilir ama onun yanında çok ikinci planda kaldığı da aşikardı, megadeth’de hem şan, şöhret, para ve yeteneklerine daha uygun bir ortam buldu.

    wılwıl

    @Deniz, jeff’in yanında zaten ikinci planda kalmayacak fazla gitarist yok. şimdi arch enemy yeni albüm çıkarırsa grubun sahibi michael amott’un durumu oldukça garip olacak. yine de amott oldukça yetenekli gitarist.

    Hakan Yeşil

    @wılwıl, https://eksisozluk.com/entry/18791116 Yani şakaysa bile her şakanın altında bir gerçek vardır. Unutmayalım.

    Deniz

    @Hakan Yeşil, hakan kaynak olarak ekşi sözlük’ü göstermek de ayrı bir zeka ürünü olmuş. altında bu sitede yazanların hepsi yalandır yazan bir site için özellikle. hepimizin ekşi sözlük hesabı var, girer tersini yazarız sorun değil yani.

    Hakan Yeşil

    @Deniz, 1.si eksi sözlük kutsal bilgi kaynağı olarak tanımlanır.
    2.si hepimizin var demişsin benim ekşi hesabım yok. inciciyim. kendi adına konuş.
    3.sü varsa hesabın tersini yaz da görelim.
    4.sü şaka olabileceğini zaten belirttim.

    Deniz

    @Hakan Yeşil, hakan senin amacın ne dostum jeff’in amott’dan kötü gitarist olduğunu konuşuyorduk konuyu nerelere çektin ne yapmaya çalışıyorsun sen lütfen konuya dönelim çok uzadı bu mevzu.

    Hakan Yeşil

    @Deniz, Aynen haklısın. Ama ben jeffin amotta göre insan üstü olduğunu savunan taraftayım. Hem teknik hem teori hem de tekniğin müzikal yaratımda uygulanması anlamında. Dünya ya Amottlar çok gelir ama Marty friedmanlar, Jason beckerlar, Gary moorelar,Al di meolalar, chuck berryler,bb kingler, jeff loomisler kolay kolay gelmez. Değerlerini iyi bilelim. Afedersin ergen gruplarında harcanmalarına izin vermeyelim. Hele de para için.

    Deniz

    @Hakan Yeşil, hakan yazdığın isimlerin çoğunu bilmiyorum, şey aslında hiçbirini bilmiyorum. eminim hepsi çok kıymetli gitaristlerdir. jeff loomis ve michael amott’da çok değerli gitaristler. şunu unutmayalım, başarılı gitarist demek dülülü yapmak demek değildir, gitaristler ortaya koydukları eserler ile efsane olurlar. jeff loomis bu konuda nevermore’da ortaya koyduğu yüksek perdeden çaldığı riffler ile ve solo kariyerindeki duygusuz soloları ile bence o basamakların henüz çok başında. örneğin mesela belki bir slash jeff kadar hızlı çalamaz ama hiçkimse jeff’e slash’den daha iyi gitarist de diyemez böyle bir şey mümkün değil. ben bu konuda amott’un da hakkının yendiğini düşünüyorum. ae’yi tek başına var eden ve ilk dört albümündeki efsane performansı yine onu klasik gitarcılar arasına sokmasa da burada eleştirildiği kadar haksız bir konuma getirmiyor diye düşünüyorum. hatta ileri gidiyorum ve kulvarları tamamen farklı iki gitaristten bahsettiğimizi düşünüyorum. işte bu yüzden jeff’in amott’un yanına yancı olması şaşırtıcı bir hadise çünkü ikisi zıt kutuplar gibi ters mıknatıslanma yaparlar, bu belki turne sırasında ortaya çıkacak bir detay olmayabilir ama albüm yapımında birinin diğerine baskın gelmek isteyeceği ve çatışma çıkacağı aşikar. amott kendi grubunda bir nevi misafir olarak aldığı jeff’in eline dizginleri çok fazla vermek istemeycektir. işin ucunda arch enemy’nin soundından uzaklaşmak da var, hayranlarını hayal kırıklığına uğratmak da var. çünkü jeff loomis transferi tek başına koskoca köklü bir grubun tüm soundını derinden etkileyebilecek kadar büyük bir hadisedir. geç olduğu için okumadan gönderiyorum, imla hatalarım var ise şimdiden kusura bakayın arkadaşlar.

    Hakan Yeşil

    @Deniz, yani açıkcası bb kingi bilmeyen bi adamla yazışmak istemem ama yazında katıldığım şeyler var. Benim tek umudum senin yazdığın gibi jeff’in AE nin soundunu değiştirmesi. Ve o hayran kitlesine gerçek müziği tattırması. Amotta 7 telliyi öğretmesi. Kamyon gibi bi soundla coşturmaları. Yoksa herşey yalan olur. Herkese selamlar.

    Hüsnü Mübarek

    @Hakan Yeşil,

    Amott’a 7 telliyi öğretsin gibi cahilce bir yorumda bulunmuşsun,

    birincisi birlikte çalmaları için amott’un da 7 telli gitar çalmasına gerek yok. çünkü amott’un gitarı si düzeninde zaten. loomis’in alttan bir fazla ince mi teli var, öyle düşün. sololarda ekstra kullanabilir ama ritm’lerde, ana riff’lerde ikisinin de gitarı aynı düzende.

    ikincisi jeff loomis çok çalışkan bir gitarist. riff konusunda bir deha, nevermore’dan bildiğimiz müthiş yaratıcılıkta riff’leri var. ama marty friedman filan denmiş, o sınıfta bir solo gitarist değil. marty friedman çaldığı anda 200 metre öteden tuşesinden anlarsın friedman’ın çaldığını. gary moore’u bend’lerinden, brian may’i tonundan, satriani’nin penalı taplerinden çok rahat ayırt edersin. ama jeff loomis bu kadar özgün bir gitarist değil. müthiş bir besteci, şarkı yazarı. çok çalışkan bir solo gitarist, çok teknik. ama saydığım gitaristler sınıfında değil.

    amott dediğiniz adam da carcass’ta müthiş işler çıkartmış bir gitarist, carcass’ın beyni. evet jeff loomis kadar teknik olmayabilir ama jeff loomis’in çalışkanlığı da onu amott’un yanında insanüstü bir konuma sokmaz.

    ego problemleri yaşamazlarsa bence süper şeyler çıkabilir ortaya, son olarak bununla bitireyim.

    Hakan Yeşil

    @Hüsnü Mübarek, Sevgili Hüsnü, o muazzam bilginle cahilliğimi örttüğün için teşekkür ederim. Bilmediğim şeyler var onları da açıklarsan sevinirim. Yavaştan başlayalım.

    Öncelikle jeff ne ara Si düzenini kullandı da Amott da onu kullanıyor olsun? Bu adam nevermore’da 2000 sonrası 7 telli devirde bütün düzen yarım düşük la diyezde (A#) değilmiydi devamlı ? C. Dystopia da sadece üst tel 1 ton düşük drop A(la) değilmiydi. Onu gectim Amott’un gitarı nasıl Si düzeninde şu anda yada kaç AE şarkısında? Arch enemy nin geneli(hepsi de olabilir) 6.teli Do ((C) okunuşu si ordan tutturdun bak) değilmi şarkılarının. Si(B) yi ne ara kullandı yıllaar once Carcass da değilmi. Şimdi yaptığı kaç bestede ,çaldığı kaç şarkıda 6 tellide bu adam Si yi kullanıyor? Bu konuda da cahilliğimi giderirsen sevinirim.

    İkincisi 6 telliyle 7 tellilerin anatomileri farklı bir kere. Naparsan yap o çeşitliliği sağlayamazsın eşitleyemezsin o gitarları. onu geçtim 6 Telliyi siye cekmek için halat gibi tel takmak zorunlu değilmi?. Tamam bunu yaptın 6 telliyle 7 telli gitardan alacağın sound aynı mı oluyor? nota aynı oluyor. Yoksa boşuna mı çıkıyor o extended scale gitarlar bilmem neler. Yada “alttan fazla bi mi var o kadar yea” diye mi düşünelim ?

    Üçüncüsü Jeff çok çalışkan bir gitarist, Marty de zeki ama çalışmıyor değil mi? Martyi tuşesinden 200 metreden tanırken “riff konusunda deha, müthiş yaratıcılıkta riff’leri olan” adamı tanımıyoruz onu o sınıfa sokmuyoruz öylemi ? Teşekkürler

    Deniz

    @Hüsnü Mübarek, oo hakan bey ince görmüş, donanımlı bir beyefendi olduğu belli. şahsen 7 telli gitarlar hakkında hakan beyin hüsnü’den daha çok bilgili olduğunu düşünmeye başladım. bu atağa karşılık hüsnü’den bir cevap bekliyorum ben şahsen, çok güzel olur okuruz bilgileniriz kültürleniriz.

    Hakan Yeşil

    @Hüsnü Mübarek, Arkadaş yanlış adama çattı. 10 yıldır gitar çalan, 5 yıldır 7 telli, 2 yıldır 8 telli şu anda da 9 telli bakan bir adama… Yani Hüsnü bence şu anda google’a “7 telli vs 6 telli” falan yazıp nevermore, AE tablarına falan bakıyor olsa gerek.

    Ülkemizin güzide gitar forumlarının birinde “22 perdeli vs 24 perdeli” gibi garip bir başlığa daha da garip olarak “almışken 24 al” önerileri veriliyordu. Ülkemiz gençlerinin gitarla ilişkisi bu düzeyde malesef. Bakalım bekliyoruz.

  35. sefagn says:

    ilerki süreçte birlikte devam ederlerse(ki ederler gibime geliyor) ya loomis arch enemy’i uçurur yada arch enemy loomisi aşşağı çeker diye düşünüyorum. artık hangisi olur bilemem

  36. Roquen says:

    Konu ile alakalı çok yorum yapmak istemiyorum. Takıldığım nokta, bir arkadaş “kimse Loomis’e Slash’dan iyi gitarist diyemez” gibi bir şeyler yazmış yukarıdaki yorumlardan birinde. Çok açık yazayım: Loomis, Slash’ten 350 gömlek falan daha iyi bir gitarist. Çok daha üstün bir müzisyen. Hatta şu anda piyasada bulunan en iyi 3-4 gitaristten biri. Kendisinden, yahut kendisi kadar iyi kimler var mesela? Rusty Cooley olabilir, M.Angelo olabilir, Tosin Abasi olabilir, Hasan Cihat Örter olabilir. Şaka lan o olamaz.

    Bak bir daha diyeyim iyi anlaşılmamış olabilir: Loomis, 367 kere daha iyi Slash’ten. Anlaştık?

    saw you drown

    @Roquen, Ne saçma bir görüş bu. Loomis’i daha çok seviyor olabilirsin ama, Slash’ten 367 kere daha iyi ne demek oluyor. Gitarist olmak salt teknik değildir. Loomis’in tekniği belki daha iyidir ki Slash’inde tekniği kötü değildir. Ayrıca iş duyguya gelince bana göre de Slash, Loomis’ten çok çok iyi bir müzisyendir. Hiç GNR dinlemedin herhalde. Slash bu be. Biraz saygılı olun. Sıradan bir gitarist’ten bahsediyormuş gibi konuşuyorsunuz.

  37. Adcl says:

    İçime sindiremedim bir türlü ve aslında AE’nin ilk üç albümünüde oldukça severim. Yani AE’nin hatırı sayılır bir yeri var ama çok garip geldi bana… Belki de benim aklım hala Nevermore’da. Belli ki Nevermore bile Nevermore bundan sonra.

    Hayırlısı olsun.

  38. Oğuz Hanneman says:

    Allah belanı versin Loomis

  39. İlker says:

    Başyapıt da çıkarsa, inanılmaz sıradan bir albüm de çıkarsa (yıllardır değişmeyen şekilde) şaşırmayacağım bir kadrosu var şu an Arch Enemy’nin. Asıl mesele Amott’un Loomis’i nasıl kullanacağı. Doğru adımlar atarsa inanılmaz sonuçlar doğurabilecek bir kadro değişimi. Neler olacak bakalım.

    Enteresan olaylar.

  40. Nassarien says:

    Böyle mallık yapacağına gidip sanctuary’e katılmayı deneseymiş keşke.

  41. Korhan Tok says:

    İnfial çikti lan resmen dsf.

    Berker İlhan

    @Korhan Tok, Harbiden abi millet müzik otoritesi kesildi bir yandan sdfds. Loomis 7 telli gitarı öğretsin Amott’a filan acayip yorumlar. Amott gibi metal dünyasının iyi gitaristlerinden birine düpedüz haksızlıktan başka bir şey değil :)

  42. OnurOnur says:

    Bazen yazılanları hayretle okuyorum hahah

  43. Rashid says:

    Bence Arch Enemt için çok güzel bir olay oldu. Umarım Jeff grupta kalıcı olur. Ha Amott-u küçümseyenlerin her halde Carcass-tan haberleri yok.

  44. Nakruf says:

    cebini doldur sonra solo albümlere devam jeff reyiz.

  45. ÖNCÜL says:

    Ahahah neler olmuş yahu, Michael Amott’lar, Jeff Loomis’ler, daha önce sitede hiç görmediğim nickler. Mustaine, Akerfeldt ve Arch Enemy siteyi ayakta tutuyor asdf.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.