# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
SCAR SYMMETRY’den yeni stüdyo videosu
03.10.2014

Per Nilsson at studio (w/alcohol)

Yakın zamanda gitarist Jonas Kjellgren ile yollarını ayıran İsveçli delişmen grup SCAR SYMMETRY, konsept yapıda olacak üç albüm üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Grup, 3 Ekim’de çıkacak olan “The Singularity (Phase I: Neohumanity)”  isimli albümden “Cryonic Harvest” adlı şarkı için hazırlanan şarkı sözü videosunu sundu.

Per Nilsson, albüm kaydı sırasında çekilen bir stüdyo videosunun ilk bölümünü paylaşmıştı:

Bu da stüdyo videosunun ikinci bölümü:

Daha önce de albümden “Limits to Infinity” adlı parça için hazırlanan şarkı sözü videosu paylaşılmıştı.

Gitarist Per Nilsson, albüm hakkında şunları söylemişti:

“Geçen sene Henrik bu muhteşem konsept fikriyle geldi fakat  konu öylesine kapsamlı ve kompleksti ki tek albümde anlatılamayacağında karar kıldık. Ve sonunda kararımızı verdik; bir albüm yerine üç albüm yapıyoruz, kariyerimizin en iddialı çalışması olacak. İlk albümün ismi  The Singularity (Phase I: Neohumanity).

Önümüzdeki yıllar içerisinde yapay zeka ve transhümanizmin gelişimine ve insanlığın insan düzeyinin de üzerinde düşünme kapasitesi olan zihinler yaratmasına şahit olacağız. 2030 yılında dünyanın en büyük sanayilerinden biri, gerçekten zekice ve faydalı düşünebilen ‘Artilect’leri yönetme amaçlı gelişen yapay zeka sektörü olacak. İnsanlar araba almaktansa bir artilect sahibi olmak için daha fazla para harcayacaklar. Yani yaklaşık on yıl kadar sonra hızla gelişen bir yapay zeka endüstrisi oluşacak ve neredeyse herkes 2-3 yılda bir güncellenecek bir artilect sahibi olacak. Her yeni nesil artilect öncekinden daha zeki ve faydalı olacak ve böylece yapay zeka ile insan zekası arasındaki fark her geçen gün azalıp türün egemenliğinin tartışılması kaçınılmaz olacak. Yeni teknolojiye karşı çıkanlar ve onu destekleyenler hatta vücutlarına yapay eklemeler yaparak artilect tanrısı olmayı hedefleyenler olacak. Artilect ve sayborgların çoğalması insan kültürüne olumsuz etkide bulunup insanların birbirine yabancılaşması ve kin tutması artacak. Artilectler ve nanoteknolojiden ilham alan çocuklar, ebeveynleri tarafından insan kılığında birer sayborg oldukları düşünülerek hor görülecekler. Yapay zekanın gelişime karşı olanlar hemen harekete geçmek zorunda olacaklar, yoksa gelişen artilect türü tarafından çökertilecekler.”

Albüm kapağı ve şarkı listesi ise şöyle.

01. The Shape Of Things To Come
02. Neohuman
03. Limits To Infinity
04. Cryonic Harvest
05. The Spiral Timeshift
06. Children Of The Integrated Circuit
07. Neuromancers
08. Technocalyptic Cybergeddon

  Yorum alanı

“SCAR SYMMETRY’den yeni stüdyo videosu” yazısına 35 yorum var

  1. Jester says:

    Sonunda ya. Keşke biz de dinleseydik, en azından 10 dakikalık olanı. :( Çok beklettiler bu sefer, Unseen Emipre’ı aşarlarsa (ki zor) uçarım.

  2. Umut says:

    Dark Matter Dimensions’dan sonra Unseen Empire çok (çok) iyi gelmişti. Seers of the Eschaton, Draconian Arrival falan ayarında şarkılar yaparlarsa yine Alvestam’lı dönemi bile unutabilirim.

  3. Berca B. says:

    Alvestam’lı dönem bildiğin müziğe bakış açımı değiştirmiş, bu kulakların duyabileceği en güzel müziklerden birini yapmış olsa da ben de artık bu dönemi aştım ve yeni Scar Symmetry’yi kabullendim (Unseen Empire sağolsun). Jonas’sız Scar Symmetry de kulağa garip gelse de, albümü büyük bir heyecanla bekliyorum ve 2 albüm aradan sonra tekrar yaptıkları uzun epik şarkıları için sabırsızlanıyorum.

    C’mon.

  4. Berca B. says:

    Birkaç gün önce okudum bunu hala etkisinden kurtulamadım. Buraya gel yeni albüm, çabuk.

    Jester

    @Berca B., Abi Per Nilsson’ın koyduğu video’yu gördün mü, asıl ben onun etkisinden kurtulamadım. Bayağı rezillik lan eheh.

    Berca B.

    @Jester, ahah hangisi? Kaçırmış olabilirim, linkleyebilir misin?

  5. ali ihsan balı says:

    ‘O zaman ben de senin ağzıya sıçaram şom ağızlı pezevenk’

  6. dice says:

    scar symmetry diye geldik ayreon çıktı

  7. atilla says:

    konsept ilgimi çekti açıkçası, birde bu albüm kapağı iyimiş ya, leonardo da vinci çalışmalarına gönderme yapan, oradan ilham alan işler hep ilgimi çekmiştir…

  8. Berca B. says:

    Şu albüm serisi çıktığı zaman keyiften ağlayacakmışım gibi bir his var içimde. Anselmo hazretlerinin söylediği gibi:

    YOU BRING IT OOOOONNN

    http://www.youtube.com/watch?v=5EsLfenryhA

  9. Ugur says:

    ‘Holographic Universe’ tadı aldım.Gayet güzel.

  10. Cattle Bilmemne says:

    Klavyeler biraz fazla ön planda sanki. :I

  11. Berca B. says:

    Sadece yeni şarkıya bakılacak olursa Jonas’ın gidişi baya belli etmiş kendini. Bunu kötü anlamda söylemiyorum ama bildik Scar Symmetry’den biraz farklı tınlıyor şarkı. Özellikle clean vokallerde Kansas, Mastedon-vari 80ler prog rock havası var. Dediğim gibi olumsuz bir düşüncem yok, hatta şarkı hakkında genel hissim olumluya daha yakın. Neyse bir albüm çıksın da.

  12. saw you drown says:

    Limitleri zorlamışlar. Beğendim.

  13. Osman says:

    Yani başıma bişey gelmeyecekse kötü şarkı. Başta klavyeler olsun, vokaller olsun “i’m happy and gay” diye bağırıyor bildiğin, sözler desen müzikle alakasız “Sirius new world order ülümünatü” falan. Sonra birden heavy metal dorock tayfa kafası gereksiz bir riff. Ondan sonra hayvanlar gibi gaz bir riff giriyor, sonra Per’in hayvanlar gibi solosu… Vokalist sonra “yeter işte amk infinit” falan diyor ve şarkı saçma sapan bir şekilde bitiyor. Sevmedim.

    Osman

    @Osman, Abi bide şu konsepti yeni bişeymiş gibi gösteriyorlar ya, bu konsepti işlemeyen prog metal grupları azınlıkta sayılır.

    Cattle Bilmemne

    @Osman, “yeter işte amk infinit” Altıma işedim gülmekten. :D

  14. Genel olarak beklediğim müthişlikte olmasa da sona doğru güzelleşiyor ve de genel olarak da gayet kabul edilebilir bir şarkı. Umarım albümdeki diğer şarkılar daha iyidir.

  15. Berca B. says:

    Per Nilsson facebook hesabında death metal meets AOR yazmış, bundan daha doğru bir tabir olamaz herhalde. Ben de boş boş kasıyorum Kansas, 80ler prog rock diye.

  16. B U R Z U M says:

    Cok afedersiniz ama bence y.rrak gibi olmus parca…

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, hahahaha sırf bu samimi yorumun dikkatimi çekti onun için dinledim şarkıyı hakkaten y.rrak gibi. Christian Alvestam zamanları bu grubu dinliyodum sonra bıraktım hiç dinlemedim. yanlış hatırlamıyorsam 2010 yılında bi festivalde canlı performanslarına denk geldim “aaa Christian Alvestam’ın eski grubu bi bakayım diyip önlere koştum, ilk şarkı girdi ve clean vokali duyar duymaz muhahaha diye koşarak kaçtım. o derece kötü bana göre de.

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, muhahahaha diyerek kosarak kactim kismina koptum:):):):) ahahahahahahahaha:):):):):):)

  17. Ben pek beklediğimi bulamadım, hatta dinlerken baya bi sıkıldım denebilir. O kadar lafa, sıfata bilmemneye rağmen gayet özelliksiz geldi bana. Neyse bi albüm çıksın hele.

  18. Berca B. says:

    Konu dışı ama youtube’daki en iyi Scar Symmetry vokal cover’larından birini buldum sanırım. Adam ağır akıyor

    Slaves to the Subliminal: http://www.youtube.com/watch?v=9tmpj9SHfNM

    Prism and Gate (o.O): http://www.youtube.com/watch?v=Xbuhtv_48xU

    Cattle Bilmemne

    @Berca B., Crawl Through Knives yorumu efsanedir.

    Furkan Keskin

    @Berca B., Oha adam çok iyi.

  19. Tny says:

    Buram buram Dan Swanö kokuyor.

  20. Ugur says:

    Meh.Bunu o kadar beğenmedim.

  21. Birkaç yerde 10/10 gördüm, delicesine merak ediyorum albümü. Noolur iyi olsun lan, The Unseen Empire köpek gibiydi, tekrar Dark Matter’a dönmesin kalite.

  22. Berca B. says:

    Ben henüz ısınamadım, hala uğraşıyorum.

  23. Ugur says:

    Mükemmel gitar işçiliği, çok sıradan ‘clean’ vokaller.

    Bugün işten gelirken 4. kez dinledim.4. kez şarkılarda ‘hadi şimdi nakarat geliyor evet!’ şeklinde heyecanlanıp ortada kaldım.Hiç mi akılda kalıcı vokal melodisi yazamadınız arkadaş, hepsi mi birbirine benzer garip cidden.Yani artık şunu söylemek yersiz belki ama Alvestam olacaktı ki…Scar Symmtery’nin birincil güçlerinden biri ‘clean’ vokal olduğuna göre bu sıradanlığı göremezden gelemiyorum malesef.Yoksa gerçekten iyi bir albüm olmuş.

    Berca B.

    @Ugur, aynen. Scar Symmetry’nin en büyük kozlarından biri acayip akılda kalıcı ve catchy olabilmesi. Bu tırt Dark Matter Dimensions’ta bile böyleydi. Ama buradaki şarkılar bir türlü kafama girmiyor. Albümü 10 kere falan dinlemişimdir, bir kere bile herhangi bir şarkının herhangi bir bölümünü mırıldandığımı hatırlamıyorum. Bilmiyorum albümde belki benim anlama kapasitemi aşan çok derin mevzular dönüyo ama yok yani. Unseen Empire’ın yarısı kadar sevemedim hala.

    Ugur

    @Berca B., Dark Matter Dimensions’da bile akılda kalıcı nakaratlar vardı gerçekten.Bilmiyorum belki de bilinçli bir tercihtir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.