# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Varg Vikernes Fransa’daki duruşmasında suçlu bulundu
09.07.2014

“Norveç gizli polisine göre..”

“Internet üzerinden birçok ırkçı ve savaş suçlarını yüceltici içerikli açıklamalar” yapmakla suçlanan Vikernes’in, 3 Haziran’da Fransa’da başlayan duruşması sonuçlandı. Varg Vikernes, kişisel blogunda yazdığı içeriklerde bulunan “ırklara yönelik nefret söylemleri, savaş suçlarını yüceltmek, Müslümanlara ve Yahudilere ayrımcılık” gibi suçlardan dolayı suçlu bulundu. Norveçli müzisyen 8.000 € para cezası veya 6 ay hapis cezasıyla karşı karşıya.

Geçtiğimiz sene, eşiyle birlikte bir katliam planladığı iddiasıyla Fransa’da tutuklanan Varg Vikernes, polisin yaptığı aramalarda terörist saldırılar veya hedeflerle ilgili somut bir kanıt bulunamaması nedeniyle bu suçlarla yargılanmaktan kurtuluştu. Ardından 2013 Ekim ayında, bu sefer “Internet üzerinden bir çok ırkçı ve savaş suçlarını yüceltici içerikli açıklamalar” yapmakla suçlanan Vikernes’in bu suçlamalar için yapılacak olan duruşması ertelenmişti.

Bu davanın duruşmaları, 3 Haziran 2014′de başlamış. Varg Vikernes, suçsuz olduğunu, suçun kendisini taklit eden insanlar tarafından işlendiğini söylemiş ve eklemiş: “Mahkeme celbinde bahsedilen şeyleri ben yazmadım.”

Mahkemeye, “Norveç gizli polisine göre, Facebook’ta bir dakika içerisinde bile Varg Vikernes gibi davranan 350 kişi bulunabileceğini ve herhangi birinin kolayca, kendisininkilerden biri gibi görünen bir blog hazırlayabileceğini” söyleyen Vikernes,  Fransa’da gözaltına alındığı anda polisle Fransızca konuşmasına yardımcı olan tercümanın Fransız değil, Danimarkalı olduğunu ve bunun bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş olabileceğini de eklemiş.

Le Monde gazetesinin haberine göre Vikernes, Fransız İstihbarat Teşkilatı tarafından “bir katliam hazırlığında olma” şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Şimdilik bilgilerimiz bunlar.

  Yorum alanı

“Varg Vikernes Fransa’daki duruşmasında suçlu bulundu” yazısına 67 yorum var

  1. komedi_komedi says:

    2. fedon – rotting christ benzeri kekleme operasyonu sesleri, seviyorum sizleri hoş adamlarsınız vesselam .)

  2. Exorsexist says:

    ne ara fransız eşi ve 3 çocuğu oldu bu adamın…

  3. Adamın başı bir kurtulamadı olaylardan. Rahatça oturup sevemedi çocuklarını :)

  4. Yersiz ve zamansız bir şakamız olsaydı keşke bu. Ne yazık ki fazlasıyla tatsız ve gerçek bir haber, adam insanlığa tepki olarak dünyaya gelmiş resmen.

  5. aliihsan balı says:

    O kadar sene hapis yattı, 3 çocuğu falan ama yine de “Yapmaz” diyemiyosun. Yapabilir çünkü..

  6. junkman afatsum says:

    #direnvarg

  7. makemespinn says:

    fena kafaya takmislar herifi…

  8. Sacrifist says:

    Bence yerinde olmuş.Bu adamın son zamanlarda kendi blog’unda yazdıklarını okusanız ne dediğimi anlarsınız.En son gördüğüm sözde Bosnalı müslümanların katlettiği sırplara ait fotolarmı dersin.Atatürk’e dil uzatması mı dersin hertürlü rezillik var.Cahil,saplantılı ve tehlikeli bi adam bence.

    devrim

    @Sacrifist, cahil ve saplantili oldugunu dusunmuyorum ama tehlikeli oldugu dogru. thuleande yazdigi young turks yazisindan bahsediyosun sanirim da, varg in zilyon komplo teorisinden bi tanesi yani, cok ciddiye almamak lazim.

    Sacrifist

    @devrim, Ciddiye aldığım zaten yok da,sırpların bosnada yaptığı katliamları tüm dünya gördü lanetledi.İşledikleri savaş suclarından yargılandılar.Bu adam bunları bilmiyorsa ya zır cahildir yada saplantılıdır benim gözümde.

  9. bathory says:

    mapuslara düşerse sazı tekrar eline alır

  10. makemespinn says:

    Iddialarin dogruluk derecesini henuz kimse bilmiyor ama one surulenler dogru ya da yanlis olsa bile, bence icra ettigi muzigin birebir yansimasini hayat tarzina entegre olmasini saglayabilmis ender muzisyenlerden.Bu noktada metal muzigin bir hobi ya da getiri saglanan bir is ten cok bir yasama bicimi oldugunu dusunuyorum.

  11. tranquillist says:

    Ya yok artık

  12. Murat says:

    Bu adamın başı beladan bir türlü kurtulmuyor..Dön müziğine biz ölene kadar destekleriz be abiciM üzme bizi :(

  13. moruk says:

    Sözcü 2. Breivik olarak bahsetmiş Varg’dan.. Ama adını vermiyor, eski metalci olduğundan bahsetmiyor… Norveçli yakalandı felan diyor.. http://sozcu.com.tr/2013/dunya/ikinci-breivik-fransada-yakalandi.html

    Açıkçası Varg ve Breivik arasında ne gibi bir benzerlik var çözemedim… Ben göremiyorum açıkçası… Breivik’in metal dinlediğini de sanmıyorum…

    aliihsan balı

    @moruk, ahaha Haberi kim yazdıysa ağır Burzum hastası ve kıyamamış Varg’a çok belli..

    decayinpeace

    @moruk, Satanist demişler lan adama

    devrim

    @moruk, sozcude calisanlarin kafasi patates

  14. Nightwing says:

    Facebook sayfasında bu aralar inşaatlı minşaatlı böyle kendi halinde resimler paylaşıyordu dedim ki tamam artık çoluğa çocuğa karıştı artık hem metali de bıraktı sen yoluna ben yoluma derken şimdi bu haberi gördüm. Facebook Burzum sayfasında Varg’ın serbest bırakılmasına dair kampanyalar başlamış. Gerçi sitesinde saçma sapan yazılar yazıyordu. En azından öyle kendi çapında yazar, eyleme dökmez diyordum. Şimdi tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş amk. Bi rahat dur be adam.

    Ama ne yalan söyliyim haberi görünce güldüm :)

  15. lexicon says:

    ne olucaktı bunca zaman sen black metal yap öyle böyle değil ta iliklerinde hissedercesine onca sene içerde yat, black metali bi hobi deyilde yaşamtarzının tam göbeğine koy onla yatıp kalk. ne yani bu yaştan sonra çifliğine çekilip çoluk çocukla sukünet içinde mutlu bi hayatmı geçiricek. gerçi ben bekliyordum hacı bi kere adam öldürmenin tadınıda almış. bi yanlışlıkla kazada öldürmek var , bide kurbanının gözlerinin içine bakarak her bıçağı saplayışta kurbanın bir kez daha ölüme yaklaşıp, akan kanın süzülmesini izlemek var. adam bu yapıcak bişey yok. kimileri bu dünyaya huzur içinde yaşamak için gelir kimide acı çekip herkezden tiksinerek yaşar.ah varg reiz bırakmıcaktın black metali ne güzel dizginliyordu seni. bak neoldu şimdi…

  16. saw you drown says:

    Varg alnının akıyla bu suçlardan aklanacaktır!

  17. onurtoptas says:

    yerli ve yabancı gazetelerin tepkisi ilginç: “breivik sempatizanı” , “ikinci breivik” , vs. diyorlar.

    sevgili iç ve dış basın; bu adam her ne kadar insanlık düşmanı olsa da siz yaptığınız yanlı ve açıkça yalan olan bu ifadelerle adamı haklı çıkarıyorsunuz. ben blogunu sık sık takip etmeye çalışırdım. adam breivik sempatizanı olmadığı gibi breivik’e ve zihniyetine etmedik küfür hakaret bırakmazdı.

    hatta işin aslı breivik ve siz basının aynı safta yer aldığınızı anlatırdı.

    kesinlikle katılmadığım ırkçı düşünceleri vs. haricinde gayet de güzel şeyler yazardı. doğa yaşamı, tv’den, beyin yıkayan boyalı medyadan kaçınmak gerektiği, bankadır şudur budur kapitalist kurumların köpeği olmamak gerektiğini filan anlatırdı kendi çapında. hatta bir yazısında köy evi yapımından bile bahsediyordu. ben de bu tarz konular için takip ederdim zaten. pagan kökler, ari ırk vs. yazıları umrumda değildi.

    ben adamın tarlasında nükleer silah ya da hidrojen bombası bulundurduğuna inanmıyorum. ve bu son yapılan haberlerle ekstrem karalama kampanyası da adamı doğruladığı için son sözüm şu: bu adama ne kadar güvenemeyeceksek iç-dış basına da o kadar güvenemeyiz. gerçi iç basına güvenmemek gerektiğini 2 aydır zaten biliyorduk.

    moruk

    @onurtoptas, katılıyorum…

    zamanında ingiliz gazetelerinden birinde death metal dinleyen bir çocuğun intiharından bahsediyordu… death(ölüm!) metal dinlediği için intihar etti demeye getiriyorlardı…

    Bende haberin altına bir yorum döşedim…: ”death metalin çok fazla varyasyonu var… brutaldan melankolik uca kadar arada onlarca grup var, doom etkileşimli olanı var, progresif rock’a yakın olanı var..var oğlu var…. eleman hangi grubu dinliyordu o bile belli değil…şahsen vikinglerden bahseden amon amarthı ya da insomniumu dinliyorum sıkça ve hiç de intiharı düşünmedim…” dedim…

    tabii yorumumu yayınlamadılar… kendi ezberleri var ya da toplumun genel algısına oynuyorlar… o yüzden vargın dediği gibi asla körü körüne basına güvenmemek lazım…

  18. Bende Saklı Kalsın says:

    Bir de Ergenekon ya da Balyoz ile birleştirirlerse tam olur.

    Deniz

    @Bende Saklı Kalsın, ahahahhaha :D

  19. TAAKE says:

    Vay anasina valla şaka sandim

  20. hocao says:

    ulan Varg ne adamsın ya :)

  21. sercan says:

    Varg Ataturke dil uzattiysa bir daha dinleme cidden dogrumu bu?

  22. Exorsexist says:

    nedense bişeyler yazma gereği hissettim; hala “atatürk’e laf söylemiş, yazıklaaaar oollsuunnn!!!” şeklinde sızlanan arkadaşlara sorarım, elin norveçlisi Atatürk’ü sevmek ve saymak mı zorunda lan? çocuk gibi olmayın plx thx.

    Sacrifist

    @Exorsexist, Sanırım beni kastediyorsun.Tabiki herkes sevmek zorunda değil!İyi okursan yazdıklarım yazıklar olsun şeklinde değilde, Oh olsun iyi olmuş şeklinde de algılanabilir:)Bu arada İnsan olarak sevmesemde müzikal açıdan çok beğendiğim bi şahsiyet kendileri:)

    Exorsexist

    @Sacrifist, Yoo, mesele tam olarak ‘ahmet, mehmet’ değil, sadece insanların “kör göze parmak” yapıp “anama küfür etmiş, bir daha asla dinlemem!!” gibisinden söylenmesi. Gerek yok böyle şeylere.

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Exorsexist, http://thuleanperspective.com/2013/06/20/young-turks/ şu sayfanın her bir noktasından irin akıyor yaw? Olay Atatürk’ü sevmek-sevmemekten de öte. Basit ırkçılık.

    aliihsan balı

    @Ubeydullah İndiroğlu, Facebook’ta önüne gelene “Ermeni piçi, Rum dölü” vs… yazan Kenan Akkuş diye bi adam var. Kullandığı görsellere falan bakınca aklıma Kenan geldi..

    https://www.facebook.com/eskisehir.kenanakkus?ref=ts&fref=ts

    Exorsexist

    @Ubeydullah İndiroğlu, tüh, okuyamadan yazı kaldırılmış :<

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Exorsexist, harbiden niye kaldırmışsa?

    Ben de tam okumadım çünkü über saçmalamıştı. Her zaman ki gibi olayı Yahudilere bağlamış, Atatürk de Yahudiymiş, biz de Yahudilerden gelmeymişiz, bizi Orta Asya’ya geri göndermek lazımmış vs… saçmalamalar vardı. Alttaki yorumlar da benzer ırkçı bebelerin Varg’ı yalamaları doluydu. Adamın müzisyenliği bir yana, cidden hastalıklı bir zihniyet. Hoş, bence Dunkelheit dışında müziği de kofti ama burası zevk-renk olayı. :p

    saw you drown

    @Ubeydullah İndiroğlu, Uzun uzun yazacaktım ama gerek duymadım. Varg’ı savunacak değilim ama sen de saçmalamışsın.

    Ubeydullah İndiroğlu

    @saw you drown, napalım, kafatasçıyız kardeş.

    saw you drown

    @Ubeydullah İndiroğlu, Amacım seni kafatasçı olarak nitelendirmek değildi. Yanlış anlaşıldıysam üzgünüm.

    riser

    @Ubeydullah İndiroğlu, hatırladığım kadarıyla jöntürklerin masonik bir teşkilat olduğundan bahsediyordu(kısmen doğru), ek olarak bosna’daki sırp soykırımından(olayı götünden anlamak). düşman olarak yahudiler ve çingeneler ile aynı seviyede görülmeliymişiz.

    bi “key to the gate” açayım bari, varg’ın da iyi taraflarını almak lazım :)

  23. Melkor says:

    Eee başka haber yok mu lan? evinde bi şey çıkmış mı? hala tutuluyor mu? falan filan

  24. hipernova says:

    “Cem Uzan’a hapis şoku” ve “Haluk Levent gözaltına alındı” etkisi yaratıyor Varg’ın başına gelen bu tarz vakalar.

  25. Bende Saklı Kalsın says:

    Şaka maka iyi reklam oldu yalnız Kristian Efendi’ye.

  26. ataman says:

    Dilediğini yap, istediğini yaz, içinden geleni söyle… Şu naçizane hayatıma sonsuz anlamlar katan şahsa, Varg Vikernes’ e içiyorum… Ve var olduğuna bir minnet borcu olarak bir kez daha Back to the Shadows diyorum…

  27. baha says:

    dünyanın en zeki insanlarından biri değil. ne yapmaya çalışır onu da anlamam. burada onu savunmaya çalışanları da anlamam. adam falso, son çıkardığı albüm de taklitten öte gidememiş, dünyada ota bo*a saldırarak var olmaya çalışan insanlardan sadece birisi. biraz yararın dokunsun. türkiye’deki dünyaya zarar veren insanlığa zarar veren insanları eleştiren kitle bu adamı neden dinler neden savunur onu da anlamamışımdır. her taraf çelişki yumağı.

    saw you drown

    @baha, Neden savunur neyse de.. Neden dinler ne demek oluyor yahu? Buna sen mi karar vereceksin?

    onurtoptas

    @baha, “neden dinler anlamam”

    faşizm böyle sinsi ve ince bir anlayışsızlık sorusundan başlar kardeş. bu sonra; “biz biliriz” , “biz iyi biliriz” , “hangi müziğin iyi olduğunu da sizden öğrenecek değiliz!” , “dinlenecek müzik varsa onu da biz seçeriz!” kabadayılığına kadar gider. dinleyip sevmek ayrı bir olaydır. zevk meselesi, estetik beğeni meselesidir. bu yüzden “neden savunur?” sorunu “neden dinler?” sorunla birleştirmen ilk soruyu geçerliyken geçersiz yapıyor. her neyse, oyuna gelmemek gerek.

  28. Ubeydullah KAHVECİ says:

    Müziği bırakıp karanlık bir köşeye çekilip yeter artık çekeyim elimi ayağımı demesini beklemedigim bir adamdı. Benide yanıltmadı. Habere inanmış değilim. Ama beklentimde yok değil. Bu adamın ruh hastası oldugunu biyografisini okudugumdan beri düşünmüyor degilim. İmmortal,Gorgoroth,Emperor,Enslaved,Hades ALMIGHTY bu tür black metal yapan gruplardan nefret eden 92-93 senesinde kurulmuş olan bu grupların hepsine pis farelerden oluşuyor olması demesi (ki kesinlikle haklı özellikle IMMORTAL!) Hristiyanlıga ve yahudilige ve en kötüsü (onun için) müslümanlıga olan düşmanlıgı, hatta var oluş sebibi ve kovaladıgı dava olan paganlık ve intikam peşinde olan hiç bitmek bilmeyen o dürtüsü, ve şaşırılacak nokta bazı pagan ideolojilerinden hatta hayranlarından bile nefret etmesi ve daha fazlası kendi yaptıgı müziğe bi saçmalık gözüyle bakan bir adama göre bence gayet sakin bir adam bu haberler Varg’a az bile. Şimdi bu haberin üzerine bir zamanlar black metalin marşı olan Dunkelheit’i açıp bir kez daha saygı duruşunda dururum :)!

  29. patognomonic says:

    Biliyorsunuz bu varg satanist

    Jester

    @patognomonic, Bunun babası da Cradle of Fith vokalisti, tabi bunları söylememe bile gerek yok.

  30. Can Gelgeç says:

    Al birini vur ötekine.

    Siyasete dair bir muhabbet yapma taraftarı değilim. Blogunu ve yazdıklarını okumadım, okuyup süzgeçten geçirmenin elbette bir faydası olacağını düşünüyorum, okumaktan zarar gelmez, katıldığım bir nokta bile olmasa farklı bir görüşün bakış açısını öğrenmiş olurum. Balon medya, varolan sistemin içindeki yolsuzlukların ve bezirganlıkların diz boyu olması vb gibi konulara dair kafamda olan düşünceleri kaleme döktü ise muhtemelen hak vereceğimdir. Azıcık aklı olan ve çizgiden sıyrılmayı bilen birisi zaten mainstream basının nasıl çalıştığını biliyordur. Mevcut olan düzende herhangi bir şekilde çarkların dönmesine (veyahut bir takım şahısların ceplerinin dolmasına) “aykırı” bir fikir beyanında, ideolojide (bu son derece toz pembe ve hümanist, etik olarak kayıtsız şartsız haklı durumda bulunduğunuz bir yaklaşım olsa dahi) olduğunuzu aleni olarak belli ettiğiniz zaman zaten her halükarda ötekileştirilir, blacklisted olur, çeşitli cezalardan tutun linç edilmeye kadar yaptırımlara tutulabilirsiniz, zilyonlarca defa örneği görülmüş bir şey sonuçta.

    İşin “katliam” ve “törörislik” boyutuna geldiğimiz zaman ise, gerçekleştirdiği takdirde benim için sokaktaki bastırılmış problemlerini ve psikolojik sapkınlıklarını kontrol altına alma yetisinden yoksun olan çocuk tecavüzcüsünden, serial killer’ından tutun bilimum sayısız örneğini gördüğümüz ekstrem teröristten, diktatörden, tirandan bir gram bile farkı yoktur.

    “tükaka sataniz mattalci atayis acizmendiğ” yaftalamasına gelene kadar ise, eminim ki herkes biliyordur dünya üzerinde ortalıkta (sözde) dininin, imanının buyurduklarını yerine getiriyormuş gibi gözüküp (Müslüman, Hristiyan, Musevi veyahut ne olursa olsun, isterse Pastafaryan veyahut çiğ köfte worshipper olsun) hakkında yazılıp çizilen, bas bas bağırılan “insanlık değil bu” dediğimiz türden davranışların ve olayların en aklın hayalin almayacağı şekilde iğrenç hallerini gerçekleştirenlerin umursamazcasına el kol sallayarak gezdiğini.

    Ek olarak bir de şahsen kimseyi idolize etmemek gerektiğini düşünüyorum sonuçta, yukarıda dediğim gibi, fikirlerin kesiştiği ve benzeştiği yerler olabilir, olmayabilir. Bir kişinin “insanlık düşmanı” veyahut daha usul bir şekilde “mizantrop” olabilmesi için binbir türlü yaşanmış veya öğrenilmiş sebebi ve tecrübesi olabilir. Jon Nödtveidt’in ve MLO/TOTBL’ın fikirleriyle, düşünceleriyle bazı yerlerde ortak paydaya da varabilirim, (ki dipnot olarak belirteyim, Dissection ve Watain’i herşeyden önce yaptığı müzik/ses olarak gerçekten çok severim) aynı anda İmam Gazali ile de. Ama bu benim homofobik olmam, kilise yakmam anlamına gelmez, aynı şekilde cübbe ile elime mikrofon alıp kamera karşısında Nişantaşı’nı “işte vahim durumdaki Osmanlı torunları” diyerek yerden yere vurma hakkını vermez.

    Daha fazla wall of text döşemek istemiyorum ama, insan her yerde insan, psikopat her yerde psikopat. Dünya malesef gerçekten iğrenç bir yer, ama bunun daha az iğrenç olmasını sağlamak tamamen bizim elimizde olan bir şey.

    Hepinize ışıklar saçan unicornlarla ve gökkuşağı sıçan kelebeklerle dolu günler dilerim.

  31. THRASH says:

    Suç işlemek adamın hobisi haline gelmiş.

  32. B U R Z U M says:

    o diil de adam 3 gün önce yeni albüm çıkardı…ilgilenenlere duyurulur…
    http://www.metal-archives.com/albums/Burzum/The_Ways_of_Yore/409483

    yutub dan bi kaç parçasını dinledim ve baya sevdim…özellikle autumn leaves isimli parçayı tavsiye ederim.

    Reroute to Remain

    @B U R Z U M, valla güzel şarkıymış

  33. 002728 says:

    bunlar danimarka ülkücülerinin oyunları hep.

  34. Reroute to Remain says:

    M.Kemal ırkçı değildi belki ama asimile edici bir milliyetçiliği savunuyordu. Çokta fark yok arada.

    Ugur

    @Reroute to Remain, http://i.imgur.com/Kpj60QQ.jpg

    Kuaför Tugay

    @Ugur, yazan kuyruk acılı bir azınlık mensubu olabilir ama yazdıklarında doğruluk payı var

    WARA WARA

    @Reroute to Remain, iyi hoş da abi bunları klasik Türk insanına anlatamazsın, siktir et.

  35. atilla says:

    fazla üzerinde konuşmaya değmez bence gençler, adamın ne olduğunu az çok hepimiz biliyoruz. suç işlemişse zaten fransa mahkemeleri gereken cezayı verir boşverin siz :) bakın “rise against” yeni albüm yayınlıyormuş, onu dinleyin biraz neler anlatır bu grup biraz okuyun, araştırın, adi bakalım yeni nesil metalci gençlik :)

  36. Nightwing says:

    Valla şu katliam olayının aslını astarını bilmiyorum o konuda bi şey diyemem ama saçma sapan düşünceleriyle insanları galeyana getirdiği bir gerçek.

    Ayrıca burzum.org Burzum’un offical sitesidir hiç kıvırmasın şimdi.

  37. Nahilath says:

    Varg’a verilecek en güzel ceza, gözüne kahverengi boya enjekte edilip; solaryumda saatlerce tutulmak olacaktır.

    Cattle Bilmemne

    @Nahilath, Haha adamı intihar ettireceksin. :)

  38. Nightwing says:

    Beyler şu sıralar facebookta adminliğini bir Türk’ün yaptığı, güya Burzum’un offical face sayfası diye insanları kekleyen BurzumOffical diye bi sayfa var. Burzum’un gerçek Offical sitesi olarak bilinen Burzum.org’da göreceğiniz üzere bu sayfa fakedir ve Varg’ın herhangi bir face, twitter, myspace hesabı yoktur. Admin olacak zerzevat güya Varg Vikernes gibi görünmek için Atatürk’e falan saydırıyor. Bu sayfanın Vargla alakası yoktur. Böyle iğrenç hareketlere itibar etmeyiniz. Bilgilendireyim dedim.

  39. Ferdi Hasdal says:

    Varg Vikerness asla Atatürk’e hakaret etmez. Haberlerin yalan olduğu müslüman ve yahudi karşıtlığı demesinden belli. Özellikle ‘hristiyanlıktan’, dedelerinin katili ve İskandinav kültürünü yok olma aşamasına getirmelerinden ötürü özellikle ”hristiyanlıktan’’ nefret etmektedir. Bakınız ‘’hristiyanlardan’’ demiyorum. Bu sebeblerden 3 veya 4 adet ”kilise yakmıştır’’. Hatta ‘’Kristian olan adını değiştirip Varg adını almıştır’’. Birileri atalarınızı kılıçtan geçirip, öldürüp kendi dinine mensup etmeye ve kendi gibi yaşamaya mecbur etmedikçe kimseden nefret etmeye çalışmayınız. İçinizdeki nefretin yöneltemediğiniz yada asla yöneltemeyeceğiniz asıl sahibini düşünüp bulunuz ki bazı hakettiğiniz sevgilerden mahrum kalmayınız.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.