# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
HI-VOLTAGE 2014, 22 Haziran 2014, Maslak Arena
| 23.06.2014

Hayaletler ve daha fazlası…

Kadir TAŞKIRAN

Il Padre
Il Filio
Et Lo Spiritus Malum
Omnis Caelestis
Delenda Est
Anti Cristus
Il Filio De Sathanas
INFESTISSUMAM

Evet sevgili PA okurları. Bu konser için yazılamayacak kadar güzel şeyler düşünüyorum. Hi-Voltage ilk duyurulduğunda Trivium’u nasılsa izledik diyerek gidip gitmeme konusunu düşünürken Ghost’un açıklanmasıyla birlikte içsel büyük patlamamızı yaşadık. Tabii ki bir çoğumuzun merak ettiği, benim ise meraktan öte yakından da görmek istediğim gruplardan birisi daha kutsal toprakların tozunu almaya gelecekti. Hetfield sayesinde tanıdığım Ghost, benim için festivalin tek hedefiydi.

Takribi olarak sahne önünün şu kısmında yerimi aldıktan sonra ilk grup Furtherial için beklemeye başladık.

Daha önce dinlemediğim bir grubu ilk defa konser sırasında dinliyorsam, bu o grubu bir daha dinleyip dinlemeyeceğim konusunda en büyük paya sahip oluyor. Furtherial genel itibarı ile çok güzel bir performans sergiledi. Ses sistemi de kıvamında olunca tadından yenmedi. Alt grupların dezavantajı da sahne süreleri elbet. Tam alıştım diyorsun, pat diye bitiveriyor. Umarım ülkemizdeki adı unutulmuş gruplar gibi olmazlar. Şayet böyle giderlerse pek olacak gibi de değiller, başarılar diliyorum kendilerine.

Ivory bu festival için doğru bir seçim miydi tartışılabilir fakat tanımama ve sevmeme vesile olduğu için pek tartışmayacağım. Her biri birbirinden yetenekli insanlar. Özellikle bas ve klavye ön planda olduğunda müziğin bambaşka boyutlarına ulaşılabiliyor. İlk 2 şarkıdan sonra Camel, Dream Theater, Jethro Tull kombinasyonu oturmuştu beynimde. Davul tonları grubu Dream Theater’laştırırken bas ve klavye Camel civarlarında tutuyordu. Flüt de eklenince Tull kısmı da tamamlanmış ve çok güzel dengelenmiş bir grup izlenimi verdiler. Eren Başbuğ klavyesini konuşturmakta gecikmedi, aynı şekilde bas da fazlasıyla hoş melodileri derinden değil, göze kulağa soka soka verdi.

Ghost’tan sonra en çok beklediğim gruplardan bir diğeri de tabii ki Thrown to the Sun idi. Tanıdık diye söylemiyorum, müzikleri Türkiye standartlarının çok üzerinde bir grup. Fakat festivalin ilk fark edilebilir problemine de denk geldiler. Sağdaki büyük kolondan gelen sesin çatlaması biraz zorlasa da monitörlerin desteğiyle gayet iyi dinledim diyebilirim. Umarım yarım saatten daha fazla süreli bir konserlerine yine böyle büyük bir organizasyonda denk gelebiliriz. (Tam alıştım derken bırakıp gitmeler olmuyor Ahmet abi.)

Thrown to the Sun setlist’i şöyleydi:

Burning Symphonic (intro)
Adrift
Ravenous Sun
Inward Reflection
Gnomon
Locus of Nullity + Kaczynski

İç Anadolu’nun bağrından kopup gelen ve dünyaya açılan Black Tooth ise ortamın alevini yükseltmeye daha sahneye adım atar atmaz başlamıştı. Arkada Pantera’dan Walk çalarken sahnede beliren Tuna Vural, performansa başlamadan önce bu şarkı ile seyirciyi seyirci olmaktan çıkartıp katılımcı olmaya teşvik etti. Ben arkaları pek göremedim fakat dedikleri gibi ortamı yıkmakta yeterince başarılı oldular. Pogolarla, wall of death’lerle 45 dakikayı geçen bir performansla bünyelerde birikmiş sinirleri boşalttılar. Sahneden kalabalığa içki ikramları olsun, sahneye bir sürü adam çıkartıp hep beraber headbang yapmak olsun… İşte bunlar olması gereken şeyler. Bir ara crowdsurfing’e başlayan Tuna Vural sahneye geri döndürülürken bileğime fazla oturmuş olsa da başına bir iş gelmeden indirebildik.

Sahneden biraz geç inen Black Tooth, Karnivool ekibinin eteklerini tutuşturmuştu. Asıl adamları olduğunu düşündüğüm adam Karnivool sahneden inene kadar duramadı. İlk defa Türkiye’ye gelen Avustralyalı grup beklediğim gibi çok güzel bir performans sergiledi. Daha fazla sevebilmem için fullsetlist izlemekten başka seçeneğim kalmadı anlaşılan. Avustralya sadece coğrafi olarak değil, bence bu tip bir müzik için de çok çok uzak bir memleket ve Karnivool gayet iyi bir temsilci.

Süreden dolayı olsa gerek 1 şarkı eksik çaldılar ve

Shutterspeed
Goliath
C.O.T.E.
The Refusal
We Are
Set Fire to the Hive
Simple Boy
Themata
New Day

Setlisti ile ilk Türkiye performanslarını gerçekleştirdiler. Umuyorum ki tekrar izleme şansım(ız) olur.
Ve artık beklenen an geliyordu…

Önce hayaletlerle dolacak bu sahne, daha sonra Papa’nın kontrolüne geçecekti. Benim için dakikalar geçmek bilmiyordu ki yorgunluğun da etkisiyle kendimi bir anda Ghost intro’sunda buldum.

Masked Ball kulaklarımıza ulaşmaya başladığı an çığlık, kıyamet ortalığı esir almıştı. Artık herkes şeytanın hüküm süreceği yaklaşık 1 saat 15 dakikalık zaman dilimine hazırdı. Masked Ball bitmek üzereyken hayaletler daha fazla çığlık eşliğinde sahnedeki yerlerini almışlardı.

Infestissumam’ın sözleri ile birlikte müthiş olacak bir performans başlamış oluyordu.

Hemen ardından Per Aspera ad Inferi’ye başlayan grup, sahneyi Papa’nın doldurmasıyla birlikte kontrolü devrediyordu.

Gittiği her ülkenin dilinde selam vermeyi ihmal etmeyen Papa, geleneğini burada da sürdürdü. Hayaletler Papa’ya oranla çok daha rahat hareket edip şarkılara tempo tutabilirken Papa maskesinin altında nasıl sadece el temposu tutabiliyor o arkadaş bilemiyorum. Her şarkıda ön planda olan enstrümanı alkışlatan, seyirciyle iletişimi elden bırakmayan, el hareketleriyle enstrümanları kontrol eder gibi imaj sergileyen Emeritus II, simgeselliğini çok iyi kullandı. Ses konusunda da bir sıkıntı yaşanmadığından inanılmaz zevk aldım. Birkaç defa Papa ile göz teması kurmak insanı değişik bir tribe sokuyormuş. Maske olsun, boya olsun, lens olsun tüm bu ögeler büyük etken. Maskesiz olsalar bu kadar büyüleyici olmaları neredeyse imkânsız.

Infestissumam
Per Aspera ad Inferi
Ritual
Prime Mover
Con Clavi Con Dio
Elizabeth
Here Comes the Sun
Stand by Him
Genesis
Year Zero
If You Have Ghost
Ghuleh/Zombie Queen
Monstrance Clock

ile sahnesini alan grup Türkiye’de azımsanmayacak kadar hayranı olduğunu da göstermiş oldu. Her bir elemanı oldukça kaliteli ve yetenekli. Özellikle davulcunun her iki eliyle de ritm tutabiliyor olması ve bunu fark ettirmeden, seri bir şekilde yapabilmesi çok takdir edilesi.

İslam ülkesi denilebilecek bir ülkede böyle bir kalabalığı “Hail Satan!” diye bağırtmak da ayrıca büyük başarı. Umuyoruz ki daha birçok defa ağırlarız, görürüz, dinleriz. Ghost mutlaka tekrar edilmesi gereken bir tecrübe.
Her alkışta seyirci önünde eğilen bir Papa düşünün… Kimse göründüğü gibi olmuyor. Biz sizi görmeden sevdik!

2012’de Megadeth’in alt grubu olarak yine Hi-Voltage’da ilk defa sahne alan Trivium, 2 sene sonra yine aynı festivalde bu sefer headliner olarak karşımızdaydı. 2012’de de tam setlist izlemiştik fakat headliner çıkmak farklı bir duygu olmuştur onlar için mutlaka. Run to the Hills introsu ile sahne alan Trivium’un setlisti ise:

Brave This Storm
Built to Fall
Strife
Black
Throes of Perdition
A Gunshot to the Head of Trepidation
Through Blood and Dirt and Bone
Watch the World Burn
Like Light to the Flies
Anthem (We Are the Fire)
Dying in Your Arms
Pull Harder on the Strings of Your Martyr
Down from the Sky
In Waves

şeklindeydi. Matt, vokal sorunları nedeniyle sık sık çay yudumladı. Metallica’dan falan bu tip hareketler beklenirken oldukça genç bir grubun alkolsüz sahne alması güzel bir şey.

2012’deki vokalleri ile kıyaslarsam bu seneki biraz daha düşük gibiydi. A Gunshot to the Head of Trepidation bittiğinde sahne önünden çıkıp en arkaya gittim. Ses arkalara çok daha iyi geliyordu her zamanki gibi. Daha net bir ses ile izlemeye devam ederken gözüm bir yandan maskesiz Ghost elemanlarını arıyordu. Bulamadım tabii ki.
Ayrıca çok düşük sayıda bir katılım vardı. Muhtemelen beklenti de buydu. Tam tamına biz bize bir festival yaşadık. Mekânın üstünün kapatılmış olması da Ghost’u karanlıkta izlememize olanak sağladı. Türk yemeklerine düşkünlüklerini, seyirciler konusundaki yorumlarını okudukça ve gördükçe Trivium muhtemelen düzenli olarak gelecektir bu vakitten sonra.

Festivalin yaptığı Twitter yarışmasıyla birlikte bir adet imzalı t-shirt kazanmış da oldum. 3 adet imzayı koskoca tişörte daha ne kadar küçük atabilirlerdi bilemiyorum ama hatıranın her türlüsü iyidir.

Emeği geçen herkese teşekkürler. Özellikle Ghost’u bol bol getirmelerini temenni ediyor, eksik veya yanlış bir şeyler yazdıysam özür diliyorum.

Görüşmek üzere.

kadirtaskiran34@gmail.com
twitter/@kadirtaskiran

  Yorum alanı

“HI-VOLTAGE 2014, 22 Haziran 2014, Maslak Arena” yazısına 67 yorum var

  1. B U R Z U M says:

    Ghost mu????????????????????????? Hade len!!!!!

  2. carolus rexx says:

    Hail Satan !!!

  3. wılwıl says:

    bu kadar konser çok fazla gelecek seneyede biraz saklasalar iyi olcak

  4. Belus says:

    Tırıvırı ibnelerini salla Ghost şahane olmuş.

  5. Exodus says:

    alllam sana geliyooorm hortlaklar sonundaaa be :) Machine Head de gelirse tamamdır:=)

  6. Ediz Mudul says:

    NERDE OKUDUN

  7. patognomonic says:

    Allah Triviumun belasini versin yeter ki Ghost gelsin.

  8. Jester says:

    Tobias’mışcasına sevindim.

    http://bit.ly/1ikmeUK

    Ahmet Saraçoğlu

    @Jester, ahah. Discipline daddy.

  9. progressive says:

    Dream Theater dan caydım şimdilik buna gidicem. Ha para olursa ona da giderim o ayrı :D

  10. Bathory says:

    bu sene geldiğine en çok sevindiğim ikinci grup gojiradan sonra ghost gerisi yalan

  11. baha says:

    sevenleri kaçırmayacaktır ama ben almayım. dream theater’a ise gidecektim fakat james’in live at luna park konserindeki rezil şarkı söyleyişinden dolayı daha doğrusu söyleyememesinden dolayı ondan da vazgeçtim.

    Jester

    @baha, Heyecanını ne kadar kolay tüketiyorsun abi. :)

    Kemal

    @baha, ben daha gecen hafta once Boston’da izledim, gayet iyiydi performans. Bence git derim :)

  12. Narcosynthesis says:

    abi 2 yıl önce trivium fenaydı yalnız :) shogun ‘ı bile artık öyle zevkle dinleyemez olmuşum haberle birlikte ‘bir koyayım’ dediğimde anladım.
    genelde vasat değiller aslında yetenekli ama hala istenileni verememiş -gençler demeyeceğim 10 yıldır aynı şey- bu adamlara bu kadar bok atmak acımasızlık lan :)
    ghost hakkaten bomba haber.bu kadar.

  13. saw you drown says:

    İki grubuda dinlemem ve sevmem. Ne tuhaf. Bu yaz bu kadar grup gelecek. Beni bir tek Gojira heyecanlandırabildi.

  14. Korhan Tok says:

    Pull Harder ve aynı albümdeki Fire’lı falan bir şarkı dışında Trivium bilgim 100 üzerinden 3 falan. Ghost’un yanına biraz daha heyecanlanacağım bir şey gelseymiş ne güzel olurmuş.

    İstanbul’dakine iyi de Ankara’dan 1 ay içinde 4-5 tur İstanbul mu yapalım organizatör canlarım, durup durup neden bokunu çıkartıyorsunuz birden lan. Otobüs firmalarıyla ortak mı çalışıyorsunuz lan yoksa. Öf uykum var.

    Korhan Tok

    @Korhan Tok, Fire’lı dediğim “Like Light to the Flies” çıktı. 2′ye düşürdüm puanımı.

  15. ben says:

    Metalik(lol) müzik dinleyen gençler Maslak’ta ayin yaptı.İşte o görüntüler.Bla ble blö.

  16. Nahilath says:

    Şeytanını seven herkes bu konsere gitmeli.

  17. trashback says:

    Onu bunu bilmemde bu yaz o kadar çok konser varki bazı gruplar beklediği ilgiyi bulamaya bilir onumuzdeki butun konserlere saha içi yada normal olarak gidilse heralde ekim e kadar 1000 liraya yakın para harcamak lazım

  18. Kerem Kaan says:

    Beyler İzmir’den gelecek olan varsa bir ulaşabilir mi ya? Tek gitsem kaybolurum oralarda. O kadar bilmiyorum İstanbul’u.

    progressive

    @Kerem Kaan, Ben gidicem İzmir den. Bende bilmiyorum istanbul u pek ama arkadaşlarım var okuldan yardımcı olurlar.

    Kerem Kaan

    @progressive, Varsa ulaşabileceğim bir yer verirsen daha detaylı konuşabiliriz. Ya da direk twitter’dan da ulaşabilirsin bana.

    harpy

    @Kerem Kaan, usta ben de izmirden gelicem büyük olasılıkla ve istanbulu hiç bilmiyorum, konuşalım.

  19. Deathamphetamine says:

    O Thrown To The Sun ne amk ya orjinalini koyaydınız.

  20. dice says:

    ghost neden trivium un altında

    Ediz Mudul

    @dice, olması gereken de o zaten???

  21. Jester says:

    Bir power metal grubu olarak TTTS, eheh. Abi Ghost ile ne yaşayacaksanız her saniyesini anlatın çok merak ediyorum.

  22. EKK says:

    afişi kim yapmış? yazıklar olsun yani… daha çirkini yapılamazmış

  23. Kerem Kaan says:

    Afiş olmamış. Yani abi paint’te yapmışlar resmen.

  24. Emrah says:

    bu afişi yapan arkadaş kör olmuş diyorlar.

  25. trashback says:

    fiyatlar iyiymiş uyanlız tebrik etmek lazım diğer festivallere göre gayet uygun

  26. Burak says:

    3 ana grup haricinde tırt. Afiş zaten yorumsuz. Gördüğüm en dandik afiş. Ver drop shadow’u, ver outer glow’u. Sonuç bu. Kusura bakmayın.

  27. cayci b.c. says:

    ghost geliyo laaaan…
    önce güldüm sonra aldım sahne önünden biletimi :D

  28. gerekli says:

    black tooth hala “aynı southern muzıgı” mı icra ediyor ?

  29. redriveroutside says:

    Yerli grup seçimleri net kötü.

    progressive

    @redriveroutside, Lütfen sen daha iyisini yap, sen çal bu konserlerde.

    redriveroutside

    @progressive, sizin nesliniz tükenmedi mi hala? eleştiri hakkına sahip olabilmek için meçhul bir daha iyiyi mi ortaya koymamız gerekiyor her zaman? kötü işte, klas gruplar varken memlekette ne gerek var eş dost hatrına sahneye çıkarılanlara.

    progressive

    @redriveroutside, Esas senin gibi troller bitmemiş hala sevmeyebilirsin ama kötü demek çok komik :)) Hiçbirşey üretmeyen insanların yorumlarını ciddiye almıyorum üzgünüm. Beste yapmanın zorluğundan haberin yok! Emek vermeden sadece eleştirmek ne kadar kolay!

    redriveroutside

    @progressive, hakkında hiçbir şey bilmediğin bir kişinin üretim kapasitesi ve mevcut olarak ortaya koyduklarıyla ilgili ahmak kesmek de harika, serin, oh :)

    Ama beste yapmak zor :’(( diye kötü grup mu savunacağız allasen ya.

    Trollük yaptığım yok. Kötü işte. Bir daha yazayım: KÖTÜ. Ghost dinlemeye gidecektim sadece, yarraque kürreque ortam olacak. Ondan da caydım.

    progressive

    @redriveroutside, Cayman iyi olmuş :) En azından müzik anlamında hiçbirşey üretmediğin yazdıklarından çok açık. Hayatta başarılar :))

    Ş. Yıldırım

    @progressive, grup seçimleri net kötü diyen arkadasa ben de katılmıyorum ama bana göre senin karsılık verme biçimin oldukça yanlış. Emek vermiyoruz diye elestirmeyecek miyiz yani anlayamadım ben. Sanat bu mudur. Sanatı sadece sözkonusu sanatı icra edenler mi elestirebilir. Sanat böyle bir kısır döngü degildir. Beste yapmak zor diye bütün gruplara “çok iyi çok da güzel iyi” demek hangi mantığa sığar ki. Bence artık vizyonu genişletmenin zamanıdır

    progressive

    @Ş. Yıldırım, Kimse sana eleştirme demiyor ama net kötü demek geröekten komik. Beğenmeyebilirsin ama kötü demek? Kime göre, neye göre kötü? Sadece bu duruma sinirlendim yoksa bi sorun yok. Sonuçta bende beğenmediğim işleri dinlemiyorum sırf emek veriyorlar diye. Ama Türkiye de insanlar zor şartlar altında bu işleri yapıyoşar zaten en basitinden maddi boyutu yüksek. Biraz daha saygılı olunabilir. Benim beğenmemem bi grubu kötü yapmaz.

    sefagn

    @progressive, ahah “Kime göre, neye göre kötü?” ne demektir abi allahaşkına. bu soruya karşılık “bana göre ve benim standartlarıma göre kötü” der noktayo koyar.

    progressive

    @sefagn,ona göre kötü olsun o zaman,yüksek standartlarıyla insanlara mutluluklar, ama o standartlar genel algıyı değiştirmiyor ne yazık ki…adam zaten konsere de gelmiyor niye uzadıysa konu asfsdfsdff

    Püre

    @progressive, ahahahah yemin ediyorum komedisin arkadaş :) o zaman senin mantığınla beste yapmanın zorluğu diye serdar ortaçı tanrı mertebesine falan koyacaz sonuçta adamın bi dünya bestesi var. Adam yerli grupları beğenmemiş eleştirmiş ve sınırları aşmadığı sürece istediği gibi eleştirirde bundan daha doğal ne olabilir? Hayır bu konserde yer alacak yerli grupların avukatı falan olsan anlıyacamda bu ne anlamsız bi tepki sana ne oluyor? Haklıymışsın gibi üste çıkmışsın de ahahah komik :)

    progressive

    @Püre, metal janrıdan serdar ortaç a nasıl geçtin bilmiyorum. Hayır avukatı değilim konserde çıkacak grupların hepsini dinledim sadece furtherial canlı izlemedim. Bu kötü eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu düşünüyorum sadece. Haklı olup olmadığımda beni ilgilendirir. Esas sana ne oluyo?

  30. zlayeric says:

    Mekanda tanıdığı olan yok mu hiç sahne arkasında falan şu ghoulların kimliğini öğrenmeli artık adamlar ayağımıza kadar gelmiş.Olmadı Thrown To The Sun ekibinden özel bi çaba bekliyorum.

  31. Ufuk Sönmez says:

    thrown to the sun logo değiştirmiş, eski black metal günlerinden uzaklaşmış.

  32. eXozmen says:

    Şöyle afişleri görünce ‘ben işsiz kalmam lan’ diyorum.
    Ghost taşıyacaktır.

  33. DrAQA says:

    Elbette orada olacağım, ancak afiş doğrudan, Photoshop – Blending Options Lesson 1.

  34. ihsanoird says:

    Şaka maka Ghost’un İstanbul’a gelmesine 42 gün var. Çok acayip. Benim için gezegeni dev bir asteroidin teğet geçmesi gibi sıradışı bir durum. İnanamıyorum lan hâlâ. Daha konser olmadı bile hesap edin artık.

  35. cayci b.c. says:

    hazır gelmişken ghost la bi röportaj falan ayarlayın be hacılar @ahmet saraçoğlu @batuhan bekmen

  36. Korhan Tok says:

    Maddi durumlar nedeniyle gelemiyorum. TTTS’a bol şanslar, izleyicilere de iyi eğlenceler dilerim. Güzel güzel ALLAH’a şirk koşun Ghost ile.

  37. Beorn says:

    Konser kapıları kaçta açılıyor, kim hangi saatte çıkıyor bilen biri lütfen aydınlatsın. Biletix sayfaları dahil detay yazmıyor adamların.

  38. OnurOnur says:

    Ne yazık ki ben de gelemiyorum, TTTS’a başarılar gidicek herkese iyi eğlenceler! :)

  39. Beorn says:

    Olm milelt telefonu bırak TABLET BİLGİSAYAR ile vidyo çekiyodu lan. Bırakın her şeyi güvenliklerin hunharca pataklayıp dışarı atması lazım bence bu insanları. Sinirimi atamadım hala.

    Güzide Arslaner

    @Beorn, Güvenlik, insanlar sağlıklı şekilde eğlenebilsin diye olan bir kavram. Eğlence hizmeti satın alıp oraya gelmiş insanları “hunharca pataklayıp” dışarı atması gereken barbar bir oluşum değil.

    Beorn

    @Güzide Arslaner, Sinirden abartmışım, onda haklısın.

    Beorn

    @Güzide Arslaner, Ama bahsettiğim olay için de mutlaka bi önlem alınması gerekiyor. O kadar çok kamerayla uğraşan var ki hakikaten doğru düzgün sahneyi bile göremiyosun ortalama bi boyun varsa.

  40. Oğul says:

    Ivory hakkında en ufak bir fikrim yoktu. Gittiğimde sahnedelerdi ve Eren Başbuğ’u görmek muazzam güzel oldu. Pain of Salvation ve Dream Theater coverlarına yetiştim, gerçi tüm sahneleri de o olabilir zira yarım saatlik bir dilim ayrılmıştı kendilerine. Akabinde TTTS çıktı. Geçen hafta Dorock’taki setlistten yanılmyorsam 2 şarkı eksikti. Burning Circle ve Seized idi onlar da. Harika bir performans sergiledi TTTS da. Kaczynski’de ses sistemi error verir gibi oldu fakat Enver yine de duyururdu o sesi malum kısımda bize. Black Tooth ise beni açmadı açıkçası. Pantera’nın düşüşünü izledim hatta konserde. Trivium tayfası Pantera ile coştukça içim acıdı. Ayrıca vokalleri de Phil Anselmo’nun Türk versiyonu. ‘Buranın amına koymaya geldik, buranın şimdi amına koyucaz, koyuyoruz, koyduk’ ve de ‘şu arkayı da azıcık karıştırın’ aklımda kalan Black Tooth şarkıları oldu. Pantera’dan Domination coverladılar bir de. Ondan söz etmeden geçemem.

    Karnivool ise ilk kez dinlediğim bir gruptu fakat hasta olduk arkadaşımla. Sondan bir önceki şarkı (Themata imiş ismi, bilmiyoruz isimleri tabii o esnada) çok iyiydi dediğimde arkadaşım ‘hepsi iyiydi’ diyerek karşılık verdiğinde yalnızca ‘haklısın’ diyebildim.

    Ghost gecenin benim adıma headliner’ı idi. Karnivool daha sahnedeyken dakika sayıyordum Ghost için. Masked Ball girdiğinde kalabalık Ghost! Ghost! diyerek tempo tuttu ve de Ghoullar sahne girdi, Infestissumam ile açtılar konseri alışık olduğumuz üzere. İlk albüm ağırlıklı bir setlist vardı ve beni tatmin etmişti. Çünkü ilk albümü ikinciye nazaran daha çok severim, Infestissumam’dan favori üç şarkımı da çaldılar zaten. Bir tek Satan Prayer’ın yokluğunu hissettim bütün Ghost diskografisinden. Monstrance Clock ile kapanması farz olan konser yine bu muazzam şarkıyla kapandı fakat şarkıya girmeden önce Papa’nın çok hoş bir konuşması oldu. Trivium’a gelenler muhtemelen alınmıştır o konuşmaya ancak çaktırmamışlardır diye düşünüyorum. Çünkü adam bildiğin ‘bu şarkının sözlerini bilmiyorsanız siktirin’ dedi. Sonra da gönül aldı. ‘Ama öğrenebilirsiniz de’

    Netice olarak Papa bizi sevdi bence, aforoz etmez, üstüne bir ziyarette daha bulunur önümüzdeki seneye diye umut ediyorum.

    Trivium’a gelince. Ghost’tan sonra mekandan ayrıldım. Onu izleyen arkadaşlardan okursunuz.

  41. Bathory says:

    konser alanına girdiğimde furtherial son şarkısını söyleyip indi ivory beklediğimden daha iyi çıktı.Thrown to the sun bu konserde benim için ghosttan sonra konsere gelme amacımdı çok iyi bi performans sergilediler ama son şarkılara doğru ses sisteminde bişeyler patlıyodu kaczynski sonunda enverin vokalinin yarısını duyamadım o kısım koydu işte.Black tooth seyirciyi coşturmada başarılıydı wall of deathten sonra beklemediğim bi anda iri yapılı bi seyirci beni kaldırıp pogoya fırlattı..
    Karnivoolu açıkcası pek dinlemeden gittim fakat gerçekten iyi müzik yapıyolarmış.
    Ghost muhteşemdi herşeyiyle, benim içinde son grup ghosttu opus eponymoustan beklediğim bi kaç şarkı daha vardı onları çalmadılar, monstrance clock çalmadan papanın konuşması iyiydi adam yakında türkçesiyle geçicek demaioyu heralde gelir gelmez kapmış bi kaç kelime ghosttan sonra bende çıktım triviumdan haberim yok

  42. Ediz Mudul says:

    enfes bi festivaldi.furtherial’ın son şarkısına anca yetişebildim, ama onlar da çok sağlamdılar.Ivory DT klasikleri çalarak kalbimizi çaldı orada.Bu arada yanılmıyorsam Ivory’nin vokal ve gitar “Kanca” isimli grupta da çalıyorlardı.Her neyse, ama Ivory’nin basçısına da değinmeden geçemeyeceğim. En zor riffleri atarken bile coolluğundan ödün vermedi adam helal olsun.tonu da tuşesi de mükemmeldi.Thrown to the sun’da çok iyiydi,sadece o ses kesilmeleri biraz tadımızı kaçırdı.Black Tooth’da allahtan o ses kısılmaları başlamadan çok kısa aralar verildi de bir daha yaşamadık o olayı(cidden sinir bozucu çünkü).Black Tooth ilk kez canlı dinledim ve bayıldım diyebilirim. Pantera çakması diyenler var, elbette. Ama dünya olarak Pantera’ya açız ve bu adamlar en iyi Pantera rip-off’u diyebiliriz.Klişe laflar da olsa seyirciyi coşturup kanını kaynattı mı, gerisi yalan…Karnivool için pek bişey diyemeyeceğim lakin pek de beğenmedik soundlarını.Şu festivalde belki de olmaması gereken tek gruptu.Ya da yeri Ivory’den sonra falan verilebilirdi.Ghost güzeldi, fena değildi.Çok hastası olduğum bir grup değildi açıkçası.Trivium için oradaydım ben.Trivium gelmeden çıkan arkadaşlar da çatlası bence muhteşem bir performans kaçırdılar.Beraber geldiğim arkadaş grubuyla Ghost tam sahneden inerken TEKBİR ALLAHUEKBER diyerek uğurladık, baya küfür falan yeriz diye düşünüyorduk üstüne bir de reaksiyon olarak bize katıldılar eğlenceliydi o detay da :) Trivium’a gelecek olursak, ben hiç bi konserde bu kadar coştuğumu hatırlamıyorum gerçekten güzel bir setlistti fakat herkesin şikayeti gitarlardan birinin duyulmamasıydı.Şöyle ki, Corey’inki duyuluyorsa Matt’in ki duyulmuyordu ya da tam tersi vs. Ancak seyircinin kabarmasından da Trivium’un ne kadar büyük bir grup olma yolunda ilerlediğini görüyoruz.Devamını bekliyoruz umarım yine böyle güzel gruplar gelir seneye

  43. günhan says:

    Allah Karnivool’u organizasyona dahil edenlerden razı olsun. Ghost için orada bulunsakta pazardan beri kesintisiz Karnivool dinliyorum. Adamların yaptığı müzik çok direk ve çok net.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.