# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
IRON MAIDEN – Live After Death
| 09.05.2014

Konser Albümüne Giriş 101.

Seksenler, konser albümü kavramı namına çok önemli yıllardı. Müziğin her türündeki en önemli konserler, müzik harici birtakım performanslar, stand-up gösterileri, kısacası pek çok efsanevi kayıt hep seksenlerde yapılmıştı ve her ne kadar günümüzün cilalı DVD’leri, blu-ray’leri, devasa konser salonları, şekilli sunumları falan çok büyük gelse de, konser, gösteri, şov kavramı seksenlerde şimdikine oranla çok çok daha büyük bir şeydi.

Şimdinin sahneye doğrultulmuş akıllı telefon ışıkları, seksenlerdeki çakmaklarının yerini tutamaz; günümüzün konser sırasındaki sosyal medya paylaşımları, seksenlerin müzik aşkının, tutkusunun elbette ki yanına yaklaşamaz.

IRON MAIDEN, kariyerinin doruk noktasında yayınladı “Live After Death”i.

1985.

Iron Maiden”, “Killers”, “The Number of the Beast”, “Piece of Mind”, “Powerslave” çıkmış, IRON MAIDEN net şekilde dünyanın en büyük ve önemli heavy metal grubu konumunda.

Bu noktada çıkan “Live After Death”, gerçek anlamda bir klasikler geçidi. Metal tarihine yön vermiş, sayısız insanın metal dinlemeye başlamasını sağlamış şarkılar, ardı ardına geliyor ve IRON MAIDEN’ın bu müziğe olan katkısını, etkisini, hiç silinmemecesine tarihe kazıyorlar.

Baştan sona kusursuz bir icra barındıran “Live After Death”, zamanın nemli basın organları tarafından da en üst raddede övülmüş, Kerrang! albümü “muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi konser albümü” olarak özetlemişti. 17 Mart 1985’te Long Beach, Kaliforniya’da kaydedilen albüm, grubun aynı yerde arka arkaya verdiği dört konserin sonuncusunu içeriyor ve daha da önemlisi, IRON MAIDEN’ın ilk konser albümü olma niteliğini taşıyor. Ve grup bunun hakkını öyle bir veriyor ki…

Albümü bugün bile dinlediğinizde, konserin havasına girebiliyor, Bruce’u karşınızda koştururken, Steve’i öne doğru uzanıp bas gitarını seyirciye doğrulturken hayal edebiliyorsunuz. Baştan sona enerji dolu, tutkulu… Seyirci sesleri, kaydın canlılığı, şarkılar arasındaki gaza gelmeler, hepsi de kusursuz konser albümünü yaratmak adına mükemmel bir uyum içine bir araya gelmişler.

“Live After Death”e dair sayfalarca yazı yazmak kolay değil, çünkü “Live After Death” dünyanın en ünlü gruplarından birinin en ünlü şarkılarını barındıran, klasik bir konser albümü. Kapağından introsuna, Bruce’un şarkı anonslarına kadar her şeyi, bir metal dinleyicisinin ezberinde olması gereken, ders niteliğinde bir eser.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.22/10, Toplam oy: 78)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1985
Şirket
EMI Records
Kadro
Bruce Dickinson: Vokal, gitar (Revelations)
Nicko McBrain: Davul
Steve Harris: Bas
Adrian Smith: Gitar
Dave Murray: Gitar
Şarkılar
1. Intro: Churchill's Speech
2. Aces High
3. 2 Minutes To Midnight
4. The Trooper
5. Revelations
6. The Flight Of Icarus
7. The Rime Of The Ancient Mariner
8. Powerslave
9. The Number Of The Beast
10. Hallowed Be Thy Name
11. Iron Maiden
12. Run To The Hills
13. Running Free
  Yorum alanı

“IRON MAIDEN – Live After Death” yazısına 9 yorum var

  1. aykut says:

    93 yılında aldıgım ılk metal ve ıron maıden albumudur. Albumu okadar cok dondurdum kı kıcı kırık walkmanımda pıl dayandırmayı bırak alet ısyan bayragını dıkmıstı. Pert olmustu. Kulaklıkları takıp evde aır guıtar taklıtlerı yapıp bruce reıs gıbı kolonlardan kolanlara atlarken bende kolduklardan sandalyelere oradan masalara zıplamaya calısıp delıler gıbı headbang yaparken kafayı az duvarlara masa kenarlarına çakmadım. Dedıklerı gıbı gelmıs gecmıs en ıyı konser kaydı. Sarkıları dınlerken o konser alanın havasını resmen cıgerlerınıze cektıgınızı anlıyorsunuz sankı. Vr haladaha ıddıalıyım boyle bı konser haladaha yapılmadı. Bukadar samımı ıcten. Hey gıdı gunler. Bu arada ahmet bu eskı gunlerıme benı tekrardan dondurdunya eyvallah hacı. Bazen hala takıp dınlerım herseferınde bı ınsanı coştururmu hıc degerı yıtırılmezmı bı albumun ıste o albumlerden bırı bu.

  2. aykut says:

    Puanlamayı unutmusum tabıkı bu metal tarıhının bı klasıgı kılometretası oldugundan 10 basarım hatta 100 le punlansa 100 bıle basarım gozumu kırpmadan.

  3. THRASH says:

    Benden 11 alır. Şaheser.

  4. Yalnız hala Killers kritğinin olmaması :(

    arple

    @Angel of Deth, Hala daha yok. Belki ilk albümün 40. ı yıldönümünde bir sürpriz yaparlar diye beklemiştim ama yok

  5. northern says:

    arkdaş şu albüme nasıl 4 yorum olur lan… herhalde “daha ne yazılır ki buna?” diye düşündü herkes.

    ayrıca her şarkı bir yana, rime of the ancient mariner bir yana. maiden’ın bütün diskografisi silinip sadece bu bırakılsa bile bir kayıp sayılmaz. inanılmaz şarkı, inanılmaz konser icrası.

  6. Kapağı, Maiden’ın bazı stüdyo albümlerininkilerden daha güzel. Hatta rahat ilk üçe girer.

    aykut

    @bascivegobekli, the xfactor album kapagınıda unutmamak gerek oda sahanedır. Hatta o albumude cok severım maıden ın karanlık tarafıdır resmen. Aynı ayın karanlık yüzü gibi.

  7. dega says:

    2 cd lik versiyonunda yer alan ve daha sonra first ten years serisinin running free bölümüne de koydukları phantom of the opera nın kaydı kesinlikle şaheserdir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.