# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
AXXIS – Kingdom of the Night
| 22.05.2014

Bir zamanlar gece krallığı vardı.

Görkem ŞAHİN

Axxis, Almanya Dortmund’dan çıkmış sıkı bir melodik heavy metal grubu. 1988 yılında BernhardWeiss önderliğinde kurulan grup, yıllardır Bernhard ve saz arkadaşları olarak müzik yapmaya devam ediyor. Nacizane incelemeye çalışacağım albüm grubun ilk ve aynı zamanda en ünlü albümü.

Kingdom Of The Night internette yazana göre Almanya’da gelmiş geçmiş en çok satan hard rockdebut albümü. Şahsen ben grubun müziği için melodik heavy metal tanımını kullanmayı tercih ediyorum.

Albümün, daha doğrusu grubun en karakteristik özelliği Bernhard’ın özgün vokali. Ses rengi itibariyle türdeşlerine benzemeyen harika bir vokalist. Bestelerin hepsini gitarist Walter’la beraber kotardıkları için olsa gerek, müziğe çok yakışan vokal melodileri yazmış. Tertemiz vokaller ve benzerlerine göre nispeten daha hafif siklet müzikal sertlikten dolayı radyo dostu bir çalışma olmuş. Bu da albümün ticari başarısında çok önemli bir etken.

Albümü, yeni müzik arayışıyla sağa sola saldırdığım bir dönemde, alakasız bir alışveriş merkezinde kaset formatında bulup almıştım. Dolayısıyla, kasede burun kıvırıp, CD’ye teknoloji mucizesi olarak baktığım o günlerde, aslında analog kayıttan dinlemiş oldum bu güzel çalışmayı.

Axxis de niceleri gibi müthiş bir ilk albüm yapıp, seneler boyunca o başarının altında ezilmeden devam etmeye çabalamış bir grup. Maalesef bu çabalar pek sonuç vermemiş gibi görünüyor. 2000 yılında BackTo The Kingdom albümünü çıkardılar. 2 ay önce ise çift CD’lik Kingdom Of The NightII’yu yayınladılar. Şahsen son dönemlerdeki düzensiz yaşam tarzım sebebiyle yeni albümlerini henüz dinleyemedim. Kısacası, kendileri de olayın farkındalar ve eski günlerine dönmek istiyorlar. Umarım bir üçüncüsü daha çıkmaz çünkü artık gerçekten kabak tadı vermeye başladı. Geçmişin ekmeği de bir yere kadar yenir diye düşünüyorum.

Albüm LivingIn A World’le hareketli bir başlangıç yapıyor, ve gaz bir parça olan Kings Made Of Steel’le veda ediyor. O kadar iyi besteler var ki, bir an olsun sıkılmıyorsunuz. Bernhard’ın güzel vokalleriyle hayat verdiği Tears Of The Trees isimli dokunaklı balada ev sahipliği yapan çalışma, dilinize pelesenk olacak nakaratıyla Kingdom Of The Night, eğlenceli yapısıyla YoungSouls ve oturaklı ve görkemli yapısıyla The Moon gibi nefis şarkılara yer veriyor.

Vokal melodisi nasıl yazılır, iyi beste nasıl yapılır gibi sorularınıza cevap bulabileceğiniz çok güzel bir albüm. Axxis’le son dönemlerde tanştıysanız duyduğunuz herşeyi unutun. Burada gerçekten iyi müzik var, benden söylemesi.

9,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.79/10, Toplam oy: 19)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1989
Şirket
EMI Music
Kadro
Bernhard Weiß: Vokal, gitar
Richard Michalski: Davul
Werner Kleinhaus: Bas
Walter Pietsch: Gitar, geri vokal
Şarkılar
1. Living in a World
2. Kingdom of the Night
3. Never Say Never
4. Fire and Ice
5. Young Souls
6. For a Song
7. Love Is like an Ocean
8. The Moon
9. Tears of the Trees
10. Just One Night
11. Kings Made of Steel
  Yorum alanı

“AXXIS – Kingdom of the Night” yazısına 1 yorum var

  1. dasda says:

    little look back ve touch the rainbow grubun favori parçalarım… talisman’in de ortada giren yarmış solosu çok hoşuma gidiyor..

    kısacası eğlenceli müzik yapan adamlar… another day in paradise coverlarını ise vocal renginin uyumsuzluğundan dolayı sevemedim… collins’in sesine yakın bir renk olsa daha dinlenebilir olabilirdi… bu haliyle kulak tırmalıyor biraz…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.