# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Mathcore
| 08.04.2014

Metalcinin ufuk genişletme rehberi – Bölüm 5

Baharın gelişiyle içimizi kıpır kıpır eden konser haberleri ve ülkenin gündeminin biraz da olsa durulmuş olması sayesinde iyi kötü hayatımıza devam ettiğimiz bu gri/sarı Nisan gününden hepinize merhaba. Bu hafta, tartışma köşemizde iki ay önce başlatmış olduğumuz ufuk genişletme seanslarımıza devam ediyoruz. Hatırlayacağınız üzere 2013’ün Mayıs ve Ekim ayları arasında köşemizde gerçekleşen “Ülke Haftaları”nda, bir hafta bir ülkeyi, bir hafta ise başka bir konuyu konuşmuştuk. Bu tartışma dizisinde de aynı şekilde köşenin tekdüzeleşmemesi adına bir hafta “Metalcinin ufuk genişletme rehberi”, bir hafta da başka bir konu düzeniyle ilerleyeceğiz. Yeni konu dizimizin ana amacı sitemizde sıklıkla yer bulmayan, ancak metal dinleyicisinin ilgisini çeken veya çekebilecek türleri tanımak ve tartışmak. Bu haftaların büyük bir çoğunluğunda yapısal veya kültürel olarak metal ile organik bağı bulunan türleri tartışacağız. Şu anda neredeyse yarıladığımız, 11 müzik türünden oluşan bir listemiz bulunuyor. Konuşulmasını önereceğiniz türleri ve diğer konulardaki önerilerinizi guzidearslaner@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Zaten listemizde bulunmuyorsa, önerdiğiniz türe öncelik vereceğiz. Yani e-posta ile önerdiğiniz türü (araya giren bir haftalık dizi dışı diğer tartışma konusu ile birlikte) en geç iki hafta sonra sayfamızda görebileceksiniz.

Serimizin bu haftasında insan işi olmayan en can türlerden mathcore üzerine konuşalım. Önemli bir nüfusun dinlediği –core sonekli türlerle aynı atayı paylaşmasının yanı sıra, çoğumuzun gönlünde ayrı bir yeri olan progresif metal ile önemli kesişim noktaları bulunan bu türe hakim olan sound’u, teknikleri, temaları; türün ilk örnekleri olan grupları, önemli kişileri ve olayları, türün günümüzdeki yabancı ve yerli müzik ortamındaki yansımalarını konuşalım.

Konunun doğası gereği tabii ki grup tavsiye edebilir, bağlantı paylaşabilirsiniz. Ancak özellikle türlerin yapısı, karakteristik özellikleri, bu türlerin neden özellikle ilginizi çektiği gibi noktaları paylaşmanızı, olabildiğince bilgi ve yorum içerikli mesajlar göndermenizi rica ediyoruz. Hepimizin müzik ufkunu genişletmesinin yanı sıra, uzun vadede Pasifagresif veri tabanını da zenginleştireceğini umduğum bu tartışma dizisinin zevkli ve eğlenceli geçmesini umut ediyor, hava durumuna dikkat ettiğiniz bir hafta diliyorum.

  Yorum alanı

“Mathcore” yazısına 4 yorum var

  1. dice says:

    psyopus bu konuda sanırım güzel bir örnek
    https://www.youtube.com/watch?v=LnJCndRp8aU

    Batu Sarıtürk

    @dice, Sanırım benim Mathcore kavramı ilk tanıştığım gruptur Psyopus. Hatta direkt Duck Tape Smile ile karşılaşıp ağzımın açık kaldığını bilirim yani.

    https://www.youtube.com/watch?v=yl4Q25Ks6Qs

    dice

    @Batu Sarıtürk, aslında bu grup ve bu türün sıkıntısı bence şöyle, ilk dinlendiginde agızları acık bırakan bi seviyede enstruman kullanımı var ama bi kac dinlemeden sonra muzigin icerdigi surprizleri de ezberleyince, geride muzikal bir yapının – en azından mantıklı sekilde – kalmaması bence

  2. owlbos says:

    Bu akımın ilk örneği sanırım Botch. PA’da türe ön yargısı olmayan her dinleyici ”We are the Romans” albümünde kafayı yer. O zaman şimdi neden yemeye başlamayasınlar ki? Buyrun efendim: http://www.youtube.com/watch?v=brqZ6jZiOFE

    Bunun yanında Converge’den Jane Doe(HASSASIYIM <3) hardcore-punk’ı yadırgamayan dinleyiciler için 2000lerde tür adına en mühim bir kaç albümden biridir. Hatta yanılmıyorsam Decibel dergisine göre 2000-2009 arası çıkan 100 mühim ekstrem albüm arasında 1 numaraydı. Kurt Ballou kalp.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.