# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
En sevdiğimiz şarkı sözleri
| 16.04.2014

Kağıt kalem.

Eğlenceli günler ve kahkaha dolu akşamlar geçirdiğinizi umduğum bu güzel Nisan gününden hepinize merhaba. Bu hafta köşemizde şimdiye kadar yer vermemiş olduğumuza şaşırdığımız bir konuya, sitemizin katılımcılarından DrAQA’nın önerisiyle yer veriyoruz: En sevdiğimiz şarkı sözleri! Sayfanın çılgın bir kopyala/yapıştır cennetine dönmemesi açısından bunu makul bir çerçeveye dâhil edelim.

Paylaşmanızı arzu ettiklerimiz:
- En sevdiğiniz şarkı sözlerinden bir kuple
- Sizi anlattığını düşündüğünüz bir kuple
- Hayatınızda önemli yer tutan bir kişi ya da olaya hitap ettiğini düşündüğünüz bir kuple

Bunlara ek olarak, bir şarkının sözlerini “en sevdiğiniz” yapan faktörlerden, sözleri beğenmenizde vokal tarzının etkisi olup olmadığından, sözlerin hangi dilde olduğunun bir önemi olup olmadığından ve hangi dildeki şarkı sözlerini daha çok sevdiğinizden, bir şarkının sözlerini başarılı yapan ayrıntılardan ve aklınıza gelen diğer tüm hususlardan gönlünüzce bahsetmenizi diliyoruz. Konumuzun tadını çıkaracağınızı tahmin ediyor, birbirinden güzel haberler aldığınız efsanevi bir hafta diliyorum.

  Yorum alanı

“En sevdiğimiz şarkı sözleri” yazısına 43 yorum var

  1. patognomonic says:

    şimdilik sadece bunu yazayım:” This is satanic black metal!”
    aslolanı,sonra geniş geniş yazarım

  2. OnurOnur says:

    Vokal tarzı önemli kesinlikle.
    Dil konusunda tabiki de Fince der bitiririm. Öğrenip söylemesi o kadar güzelki.
    Daha sonrada sözler bölümünü yazmayı planlıyorum sdf

  3. zlayeric says:

    Şarkı sözü metal müziğin üvey evlat muamelesi gören yönü. mesela sitenin bu başlığı üstte de dendiği gibi bu kadar geç açmasıda buna örnek aslında.Gerçekten özgün yöz yazan grup bulmak özgün müzik yapan grup bulmaktan daha zor.Çoğu grup tıpkı müziklerinde olduğu gibi söz konusunda belli reçeteleri uyguluyo sadece.black metal yapıyosan belli sözler, power metal yapıyosan yine belli konseptler vs vs..çok grup var ama gerçekten söyleyecek birşeyleri olan pek az grup var.
    Bu kadar yazdım ama aslında söz konusunda bende çok seçici değilim.Bodomla Annihilator dinlemeyide sözleri yüzünden bıraktım o seviyede olursa ayrı.

  4. Durakonis says:

    Kendimi suçladığımda veya aciz hissettiğimde tutunduğum iki tane şarkı sözü kuplesi var. Biri:

    How could I be condemned
    For the things that I’ve done
    If my intentions were good
    I guess I’ll never know
    Some things under the sun
    Can never be understood

    Kamelot – Soul Society

    Diğeri:

    By the mercy of our sins we live our lives
    In a world made of dreams

    Keldian – Beyond the Stars

  5. zlayeric says:

    Şarkı sözü metal müziğin üvey evlat muamelesi gören yönü
    .Mesela sitenin bu başlığı üstte de dendiği gibi bu kadar geç açmasıda buna örnek aslında.Gerçekten özgün söz yazan grup bulmak özgün müzik yapan grup bulmaktan daha zor.Çoğu grup tıpkı müziklerinde olduğu gibi söz konusunda belli reçeteleri uyguluyo sadece.black metal yapıyosan belli sözler, power metal yapıyosan yine belli konseptler vs vs..çok grup var ama gerçekten söyleyecek bir şeyleri olan pek az grup var.
    Bu kadar yazdım ama aslında söz konusunda bende çok seçici değilim.Annihilator dinlemeyi sözleri yüzünden bıraktım o seviyede olursa ayrı.Özellikle iron maiden gibi edebiyattan(tercihen bilimkurgu ve lovecraft) beslenen sözleri ayrı severim, misal kendimde bir Dune sever olarak to tame a land.
    Dinlemeyeli belki de 1 yıl oldu ama en sevdiğim sözlerden biri Hetfield tan gelsin nedeni bana kalsın
    So wash your face away with dirt
    It don’t feel good until it hurts

    saw you drown

    @zlayeric, Gayet doğal bir şey. Yapısı gereği enstrümanları ön planda olan bir müzik türü sonuçta. Tabi ki üvey evlat muamelesi görecek.

    Cattle Bilmemne

    @saw you drown, Söz yazmasını bilene hava civa gerçi gerisi. Yüz tane hard rock grubu bir araya gelsin bir Chuck Schuldiner gibi, bir Anders Friden gibi söz yazabilir mi?

    zlayeric

    @saw you drown, orası öyle müziğin enstrümantel tarafında iş yoksa sözü ne yapıcan ama bu yinede power metal gruplarının yazdığı sözler için bi özür olmamalı.Sözde müziğe derinlik katan ögelerden biri nasılki vasat bi davul şarkının ulaşabileceği potansiyeli düşürürse vasat sözlerde öyle.tabi metal gibi geniş bir müzikte genelleme yapmak yanlış eğer teknik death metal dinliyosam sözlere pek bakmam bende.

    saw you drown

    @zlayeric, Tabi türe göre değişkenlik gösteren bir şey. Teknik death metal örneği güzel. Bence de pek önemli değil o müzik için. Power metal de önemli olabilir.

    Cattle Bilmemne

    @saw you drown, O aslında gruptan gruba da değişen bir şey, aynı şeyi Chuck Schuldiner, Anders Friden falan için de söyleyebilir miyiz mesela? :) Ben tam tersini düşünüyorum, hakkı vererek yapıldığında bu işe en uygun müzik türü metal müzik bence.

    saw you drown

    @Cattle Bilmemne, Abi bence Anders Friden’ı abartıyorsun:D

    Cattle Bilmemne

    @saw you drown, Biraz fanboyluk yapmış olabilirim Friden konusunda. :) Bu arada geçen mesaj yazdığımı unutmuşum yanlışlıkla iki tane yazmışım, kusura bakmayın beyler. :D Travis Ryan da çok iyi bak, Friden yerine onu da örnek gösterebiliriz.

  6. angryson says:

    “the face of all you’re fears!” ve “yu ar may LEYTAAAAAA” der kaçarım.

  7. B U R Z U M says:

    Suddenly…life has new meaning…

  8. northern says:

    “Hayatınızda önemli yer tutan bir kişi ya da olaya hitap ettiğini düşündüğünüz bir kuple”:

    kuple değil de doğrudan “schism”. her cümlesi korkutucu derecede gerçek(ti) benim için. maynard ile ortak bir noktamız varmış, ikimiz de zamanında mental olarak sınırları zorlayan bir ilişki yaşamışız. ha tabi farkımız şu; adam ilişki bittikten sonra gidip böyle bir sanat eseri yaratmış, ben de hatırladığım kadarıyla “sen kaybedersin kızım” diyerek gidip cm oynamıştım. (01/02 tabi)

  9. Bunu biraz da üzülerek söylüyorum ki, ben adam akıllı şarkı sözlerine önem veren biri değilim. Özellikle açıp pek bakmam, genellikle aklımda kalmaz, ezberleyemem vs. vs. Sadece bazı şarkıların nakarat kısımları, o da belki, aklımda kalıyor, eşlik ettiriyor falan.

    Ama, bunu aştığım bir şarkı var ki böyle bir konu açıldığında direkt aklıma o geliyor.

    Bloodbath – Eaten

    Şarkıyı ilk yada ikinci dinlediğimde şarkı sözlerini öğrenmiştim bile. Açıp sözlere bakarak kontrol etmiştim, arkasında yatan hikayeyi bayağı araştırıp okumuştum (ki bu hikaye ortamlarda sağlam ilgi çeken, ilginç denebilecek bi hikaye). Bunun dışında öyle pek de bahsedilecek kadar önemli, etkileyici bir şarkı sözü gelmiyor aklıma açıkçası.

  10. the philosopher says:

    “Do you feel what I feel, see what I see, hear what I hear
    There is a line you must draw between your dream world and reality
    Do you live my life or share the breath I breathe
    Lies feed your judgment of others
    Behold how the blind lead each other
    The philosopher…
    You know so much about nothing at all.”

    Çevirisi:

    “Benim neyi hissettiğimi hisseder misin, ne gördüğümü görür müsün, ne işittiğimi işitir misin? Senin hayal dünyan ile gerçekliğin arasında çizmek zorunda olduğun bir çizgi vardır. Yaşamımı yaşar mısın yada aldığım nefesi paylaşır mısın? Senin aklın bizzat kendine ait değildir, nasıl farz edeceğim hakkında vaaz verirsin, lakin kendi cinsel özelliklerini bilmezsin. Yalanlar senin diğer kararlarını besler. Filozof…Sen her şeyi en iyi şekilde bilirsin.”

  11. Baybora says:

    All that’s not been broken
    On streets I dare not walk
    Freedom is an illusion
    I build my fences high
    If there was something out there
    I’ve learned not to expect
    There’s a hundred million reasons
    Not to care

    …As always in these matters
    You broke the deal of deals
    And wasted what was given
    To revel in your mess
    I gave up all for nothing
    I tried my best
    And failed
    There’s a thousand million reasons
    Never to share again

    Dark Tranquillity’nin herhangi bir şarkısı gelebilir gerçi buraya, aynı şey Deathspell Omega için de geçerli.

  12. Osman says:

    bata batari batari batabatari bata batari batari batabatari bata batari batari batabatari bata batari ….. SWING!!!

    Şarkı sözleriyle alakam bu kadar, hemen hemen hiç dikkat etmem, ama vokaller çok önemli be hacı. Ayrıca Japonca, İzlandaca, İspanyolca candır.

  13. suat says:

    Şu giriş beni her zaman etkilemiştir.

    Jesus died for somebody’s sins but not mine
    Meltin’ in a pot of thieves
    Wild card up my sleeve
    Thick heart of stone
    My sins my own
    They belong to me, me

    Patti Smith – Gloria

  14. “Ne dedin gardaş ne dedin sen?”

    İşin şaka kısmını bir kenara bırakalım, yabancı dilde duyduğumu farklı yorumladığımdandır, sözlerle pek alakam olmadı. Vokal melodisi ile rifflerin danette misali karışıp gitmesinden daha çok haz alıyorum.

    Lakin yerli kelimelere aşinalığımızdan bazı şarkılar, farklı dillerde söylenmiş türdeşlerine göre daha hafif kalıyor. (Thrash niyetine …aaaarrghh… dinliyorum :D )

    İlla ki birkaç mısra paylaşacaksam, şu delikanlı dörtlüğü huzurlarınıza getiriyorum:

    “e dedin gardaş ne dedin sen?”

    İşin şaka kısmını bir kenara bırakalım, yabancı dilde duyduğumu farklı yorumladığımdandır, sözlerle pek alakam olmadı. Vokal melodisi ile rifflerin danette misali karışıp gitmesinden daha çok haz alıyorum.

    Lakin yerli kelimelere aşinalığımızdan bazı şarkılar, farklı dillerde söylenmiş türdeşlerine göre daha hafif kalıyor. (Thrash niyetine …aaaarrghh… dinliyorum :D )

    İlla ki birkaç mısra paylaşacaksam, şu delikanlı dörtlüğü huzurlarınıza getiriyorum:

    “e dedin gardaş ne dedin sen?”

    İşin şaka kısmını bir kenara bırakalım, yabancı dilde duyduğumu farklı yorumladığımdandır, sözlerle pek alakam olmadı. Vokal melodisi ile rifflerin danette misali karışıp gitmesinden daha çok haz alıyorum.

    Lakin yerli kelimelere aşinalığımızdan bazı şarkılar, farklı dillerde söylenmiş türdeşlerine göre daha hafif kalıyor. (Thrash niyetine …aaaarrghh… dinliyorum :D )

    İlla ki birkaç mısra paylaşacaksam, şu delikanlı dörtlüğü huzurlarınıza getiriyorum:

    “Düşman olmak mertlik değil,
    Korkaklığın iradesi.
    Kurnazlık marifet değil,
    Aptalların tesellisi.”

    Özellikle şu kısmı şarkının geri kalanından on kat daha seviyorum. Açık, mert ve korkusuz dört dize…

    Bir de bugün merak edip sözlerini araştırdığım Metalium parçası vardı:

    “Believe in god
    In his angels
    In his messiah
    In his kingdom
    To be a good man
    Just say the words
    In the last fifteen minutes”

    Az söz çok anlam, böyle güzel özetleyip bir de üzerine gaz mı gaz riff yazmışlar ya, gruba olan saygım üçe beşe katlandı.

  15. THRASH says:

    Iron Maiden – Infinite dreams sözleri. Aklımda değil şuan yazamayacağım.

  16. eXozmen says:

    Time will go on and we are drifting away in the night
    I’ve been searching so long, but I will find you even if it takes my whole life
    But tonight I feel so alone and I know that you are forever gone
    Oh time, don’t fade away when I need you here, oh please don’t leave me now

    İşte en sevdiğim budur dostlar. Bilmeyen yoktur ama belirteyim; Wintersun-Time. Yeri ayrıdır bende. Özellikle de “I’ve been searching so long, but I will find you even if it takes my whole life” kısmı bambaşkadır.

    Ayrıca Killswitch Engage’in ‘You Don’t Bleed for Me’ parçasından şu sözler var;

    It’s clear to me now you’re not what you claim
    You don’t speak, you don’t speak for me
    There is no mistake, it’s written on your face
    You don’t bleed, you don’t bleed for me
    Bleed for me

    ve daha hatırlayamadığım bir kaç şarkı..

    Şarkı sözleri benim için önemli. Çok önemli. Mesela parça güzeldir, hoşuma gider, ama sözlerini okurum, Allahsızlık(hey Baybora Topaloğlu, how ya doin!?) içeriyorsa uzak dururum.

  17. Ugur says:

    “And the one you hate,will suddenly be yourself,and it’s all to late.”
    -Grand Failure Anthem, Soilwork

    “Is this the holy thing to see?
    Is this the land that sun shines above the Heaven?
    Hear those children’s desperate cries:
    Oh children do they cry?
    Do they hear their fathers’ sigh?
    Is this the fertile place to be?
    Is this the land that sprouts green reach gardens?
    Hear those souls’ flickering cries!
    Do they beg?
    Do they smile?
    Do they frame the long line?”
    -Sanctus Diavolos, Rotting Christ

    Bu da RC diskografisinin en romantik sözleri sanırsam heh:
    “You my flesh, you my blood
    I see the truth
    When you die I’ll die
    I saw through your eyes
    I spoke with your tongue
    I name you with my name
    Flesh from my flesh
    Even if they harm you, you can’t die

    They can’t harm you
    They are only clouds
    Come with me in a higher sky
    Imagine your will and let it be”
    -You My Flesh, Rotting Christ

  18. dice says:

    tek bir sarkı uzerinden degil ama mastodon un sarki sozlerini oldukca basarılı buluyorum

  19. Deathamphetamine says:

    Dini görüşüm:
    I don’t need a book for saving, fellowship or days of praying
    Organizing means dilution and results in persecution
    Through it all I keep a vision, understand what I believe in
    Truth is not the faith you follow
    Its far more than you can ever know
    -Praise the Lord, Dying Fetus

  20. Korhan Tok says:

    Müthiş şeyler var da, “I owe myself life.”‘ı istediğin yere çek, al götür. Nerene istiyorsan orana vursun.

  21. DrAQA says:

    Konunun açılması için öneride bulunan biri olarak metalde şarkı sözlerini en az önemseyen kişi olmam biraz tuhaf biliyorum. :)

    Ancak Dark Tranquillity’i hayatımın merkezine koyduğum yıllarda ben de deli gibi şarkı sözlerini özellikle açar okur, hatta kendimce çevirirdim. O zamanlar en çok sevdiğim kısımları kısa kısa yazayım

    “Legend tells of a yesterworld
    a dreamscape of strange light
    “It’s much more than a dream”
    Transcendance of the soul
    All by the sign of the moon”
    - Yesterworld

    A Bolt of Blazing Gold’un tamamı, baştan aşağıya başyapıttır sözleri.

    “wordless, yet in soul so true
    nameless, yet it lives in you
    shapeless like the purity of pain
    lawful when all fear is slain”
    - Shadow Duet

    “Take me home to whence I came
    Where I’ll find light to feed my flame of life
    Or my heart will die without a whisper of hope…”
    - Alone

    “everything I want is in the end of this
    everything I need will be the end of me”
    - My Negation

    “Screaming out too no avail
    Have I become what for so long I’ve dread”
    - The Emptiness From Which I Fed

    Sonuç olarak Dark Tranquillity’nin herhangi bir şarkı sözü doğrudan bu listeye girebilir. Yani daha Emptier Still,
    At Loss For Words, Lethe, Nether Novas, Day to End, HEDON!, Misery’s Crown, Terminus, With The Flaming Shades Of Fall (AAAA!), Away, Delight, Away, Single Part Of Two, dünyanın en iyi ismine sahip Format C: For Cortex vesaire var. Bitmez.

    DT dışında ise şuan hemen aklıma gelen King Crimson – Moonchild var. Ki King Crimson’a girersem çıkamam evet.

    Genel olarak vokal tarzının etkisi olmadığını düşünsem de, “rööööğğr rööğğrhghrah” türünde bir şarkının sözlerine pek bakacağımı düşünmüyorum.

    Son olarak,

    “And I saw millions of souls
    Preparing for the last incarnation
    No more earthly pleasures no more life’s temptation
    And the ghosts of long forgotten societies
    Cast out wicked dreams from the heart of the lost
    The future is drowning in the ashes of the past
    And through the toxic stench of human tragedy
    A saviour appears in a red mask in front of me
    AND SATAN IS HIS NAME!!!!!”

  22. atoutlemonde says:

    Eşlik etmeyi sevdiğimden genellikle şarkı sözlerine dikkat ederim. Özellikle son dönem Death ve ilk dönem Dark Tranquility beni oldukça etkilemiştir.

    Şöyle çok kasmadan aklıma ilk gelenleri yazacak olursam:

    DT: Punish my heaven, Lethe, Hedon, Auctioned.

    Death: Empty words, 1000 eyes, Crystal Mountain, Perennial quest, Spirit crusher, Flesh and the power it holds, A moment of clarity.

    Iron Maiden’dan Hallowed be thy name.

    Konsept albümlerden Opeth’in Still life albümü. Özellikle The Moor şarkısında “I was foul and tainted devoid of faith, weared my death mask at birth” kısmı. Ve tabi ki Face of Melinda’da “My promise is made, but my heart is thine” kısmı. Melinda sanki bana demiş gibi hissediyorum.

    atoutlemonde

    @atoutlemonde, Bu arada Saints N Sinners’ın Seven years in hell şarkısı da üniversitede geçen 7 yılımı gayet güzel anlatmaktadır.

  23. angryson says:

    messenger of fear in sight
    dark deception kills the light

    hybrid children watch the sea
    pray for father roaming free

    fearless wreth
    insanity
    he watches
    lurkin’ beneaht the sea
    great old one
    forbidden site
    he searches
    hunter of theshodows is
    rising
    immortal
    in madness you dwell

    metallica’nın beni en çok etkileyen sözleri bunlardır bide tabi
    Society failed to tolerate me
    And i have failed to tolerate society
    Still i can’t find what you adore
    Inside i hear the echoes of an inner war
    Nothing can take the horror from me
    Your sick world the loss of all morality
    My hate has grown as strong as my confusion
    My only hope my only solution
    Is a violent revolution

    Violent revolution, violent revolution
    Reason for the people to destroy

    en sevdiğim şarkı sözleri listesinde açık ara birincidir. istenen duyguyu o kadar güzel veriyor, o kadar saf, okadar doğal ki.

    Nightwing

    @angryson, Yapma be tam buraya Violent Revolution’ı yazmaya gelmiştim.

    Valla Kreator çok öyle şarkı sözleriyle ön plana çıkan bi grup değil ama burda Petrozza hakkaten şarkı sözü dersi vermiş. O toplumsal cinneti, modern toplumun insana kafayı yedittirmesini damarlarında hissediyorsun.

  24. GoreMageddon says:

    Kataklysm serenity in fire’da bir speech bölümü var. Tek bir garanti var hepimiz cehenneme gidicez gibi birşeydi.

  25. Nightwing says:

    Bu da Mayhem’den:

    ”What you found was eternal death
    No one will ever miss you.”

    RIP Dead

  26. Eric E. says:

    DEAD AND GONE LYRICS – MOTORHEAD

    Woke up insane today
    Dreamed I was blown away
    Ten thousand called my name
    Asleep at the wheel again
    Turn me down, turn me down
    Take my head and turn it around
    Turn me on, turn me on
    Everything I do is wrong

    Woke up in hell today
    Spoke to the devil, he turned away
    All of my friends were there
    They didn’t have no time to spare
    Turn me down, turn me down
    Step back and I hit the ground
    Turn me on, turn me on
    Everything I do is wrong

    Out of the night comes a song that I know
    Twisted and ruined and black
    I can remember the people they were
    Nobody knows if they ever come back
    Lost in the ashes of time they still sing
    Echoes of romance gone bad
    I can remember them better than you
    I shared the darkness they had
    Dead and gone, dead and gone

    Woke up in my grave today
    I dreamed I heard you say
    All of eternity was pain
    I laid my head back down again

    Turn me down, turn me down
    Your lips move but you make no sound
    Turn me on, turn me on
    Everything I do is wrong

    Out of the night comes a song that I know
    Twisted and ruined and black
    I can remember the people they were
    Nobody knows if they ever come back
    Lost in the ashes of time they still sing
    Echoes of romance gone bad
    I can remember them better than you
    I shared the nightmares they had
    Dead and gone, dead and gone, dead and gone
    So long, so long, so long
    Dead and gone.

  27. mahmud says:

    Gojira, Vacuity’den;

    Is it the fear to fall in space that keeps us from understanding
    The only way to find the power is to look inside
    Increase your fall on purpose and let this river flow
    Now you hold this secret appeared out of the vacuum of space

    Remain in what you are, the center of your life
    You made it to this point no one can tell you how
    You crawled and bled all the way but you were the only one
    That was tearing your soul apart, you finally find yourself

    Gojira’yı aşırı derecede sevmem, yaptığı tarif edilemeyecek müziğin yanında kesinlikle şarkı sözleri. Severek dinlediğim ve metal müzik yapan bir çok grubun şarkı sözleri benim için hiç ama hiç bir şey ifade etmezken durum Gojira’ya gelince iş tamamen değişiyor. ‘Esoteric surgery’ ‘Global warming’ All the tears’ In the forest’ ‘L’enfant sauvage’ ‘Liquid fire’ sözleri aklıma ilk gelenler.
    Adamlar dünya üzerinde herhangi bir yerde veya herhangi bir zaman diliminde yaşayan/yaşayacak bütün insanlara dokunabilecek biçimde özdeyiş sunuyorlar. Aklıma gelenler:
    ‘intelligence of heart as only guidance’
    ‘the only way to find the power is to look inside’
    ‘the shell returns to dust’
    ‘open the door, enter your heart, you go so far’
    ‘we will see our children growing’

    Ama genel olarak birçok şarkı sözünün müziğin ahengini,ruhunu bozduğunu düşünmekteyim bu benim şahsi fikrim tabi. Gojira gibi ender projeler dışında tabiki.

  28. OMustafar says:

    RUSH – Armor & Sword
    Bu şarkının, kötü zamanlarımda beni motive edebilen bir gücü var. Betimlemeler o kadar yerinde ki…

    “Sometimes the damage is too great
    Or the will is too weak
    What should have been our armor
    Becomes a sharp and burning sword”

    RUSH – Time Stand Still
    İçimden geçenleri olduğu gibi yazmışlar meğer, ta 1985′te. Rush cidden bambaşka bir grup. Çok yüzeysel yazdım, farkındayım ama anlatacak kelime bulamıyorum.

    I turn my back to the wind
    To catch my breath
    Before I start off again.
    Driven on without a moment to spend
    To pass an evening with a drink and a friend

    I let my skin get too thin
    I’d like to pause
    No matter what I pretend
    Like some pilgrim
    Who learns to transcend
    Learns to live as if each step was the end

    (Time stand still)
    I’m not looking back
    But I want to look around me now
    (Time stand still)
    See more of the people and the places that surround me now
    Freeze this moment a little bit longer
    Make each sensation a little bit stronger
    Experience slips away
    Experience slips away

    I turn my face to the sun
    Close my eyes
    Let my defences down
    All those wounds that I can’t get unwound

    I let my past go too fast
    No time to pause
    If I could slow it all down
    Like some captain, whose ship runs aground
    I can wait until the tide comes around

    (Time stand still)
    I’m not looking back
    But I want to look around me now
    (Time stand still)
    See more of the people and the places that surround me now
    Freeze this moment a little bit longer
    Make each impression a little bit stronger
    Freeze this motion a little bit longer
    The innocence slips away
    The innocence slips away…

    Summer’s going fast, nights growing colder
    Children growing up, old friends growing older
    Freeze this moment a little bit longer
    Make each sensation a little bit stronger
    Experience slips away
    Experience slips away…
    The innocence slips away

  29. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Ben şarkı sözlerine çok önem veririm. Sözleri çöp gruplarla ilişkimin adını koymadığım çok olmuştur. :p Beğendiğim çok da şarkı sözü vardır aslında, bu aralar takıldıklarımı yazayım üç dene. :)

    “Slegami, (kurtar beni),
    dal mio remorso, (pişmanlığımdan)
    sei diverso, (sen farklısın)
    mentro muoio e poi risorgo dentro te. (öldükten sonra tekrar senin içinde hayat bulacağım)
    finchè vivrò, (yaşadığım sürece)
    ricordarti così, (seni bu şekilde hatırlamak)
    sarà una colpa eterna su di me.” (üstümde ebedi bir suç olarak kalacak)
    Lacuna Coil – Comalies
    İşte garı gız olayları, nedelim. :p

    “…poor is the man, whose pleasure depend on the permission of another.”
    Madonna – Justify My Love
    Bir manifesto, NOKTA.

    “What is it in my eyes?
    A piece of broken glass,
    Is this the time I should be on my knees for you?
    Is this your way of telling another has been found?
    Now I know it’s teargas in my eyes…”
    Katatonia – Teargas
    Kinaye sanatında zirve. Jonas Renkse lirikselliği. Haziran 2013 şarkısı, hem genel hem özel anlamda. :p

  30. sefagn says:

    cat stevens — lady d’arbanville. etkileyici bir ağıt, cat stevensın o kadife sesiyle buluşunca muhteşemliğe ulaşmış. zaten benim için insanların bizzat yaşadıkları acılar üzerine yazdıkları şarkı sözleri her zaman ayrı bir yere sahip olmuştur. evet felsefe,politika,siyaset falan gibi konular üzerine yazılan şarkı sözleri tabiki saygıdeğerdir, ama şahsi tecrübeler üzerine yazılmış bir eser gözümde daha başkadır.

    http://www.youtube.com/watch?v=vjfI3uSN8DQ&feature=kp

    my lady d’arbanville why does it grieve me so?
    but your heart seems so silent.
    why do you breathe so low, why do you breathe so low,

    i loved you my lady, though in your grave you lie,
    i’ll always be with you
    this rose will never die, this rose will never die.

  31. Bende Saklı Kalsın says:

    Sonu gelmez tabi…
    Ama şu an dinlediğimden:
    “Awake with me into glacial skies
    As the earth below lies august
    Should time be meek we may drink
    Of oceans of ageless silence”

    Bende Saklı Kalsın

    @Bende Saklı Kalsın, Şarkı sözü dendiğinde Teoman’ı es geçip ayıp etmeyeyim:
    “Hiç üfletme memur abi, nefesim doksan beş oktan.
    Valla patlarız alimallah yanımda kibrit çaksan.
    Sen sormadan ben söyleyeyim ne ehliyet, ne ruhsat,
    Ne de sigortam var sadece bu meymenetsiz surat…”

  32. Can says:

    Dave Mustain’in This Was My Life’taki söz sanatı icrası:

    In our LIFe, there is IF
    In our beLIEfs, there is LIE
    In our busSINess, there is ss ss SIN,
    In our boDIEs, there is DIEeeeeeeeeee….

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.