# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GRAND MAGUS – Triumph and Power (SoundCloud İncelemesi)
| 20.03.2014

Güç bende artık.

  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2014
Şirket
Nuclear Blast
Kadro
Fox Skinner: Bas
JB Christoffersson: Gitar, vokal
Ludwig Witt: Davul
Şarkılar
01. On Hooves Of Gold
02. Steel Versus Steel
03. Fight
04. Triumph And Power
05. Dominator
06. Arv
07. Holmgång
08. The Naked And The Dead
09. Ymer
10. The Hammer Will Bite
11. Blackmoon (bonus)
  Yorum alanı

“GRAND MAGUS – Triumph and Power (SoundCloud İncelemesi)” yazısına 21 yorum var

  1. Ömer Kus says:

    Kritigi daha dinlemedim isteyim su an ama Grand Magus’u yeni dinlemeye basladim ve baya baya sevdim yahu. Su ana kadar hep “vay ne guzel album kapaklari yapiyorlar” deyip geciyordum hic dinlememistim, sevecegim bir tarz gibi durmuyordu. Sonunda dinlemeye karar verdim gayet guzelmis valla.

    Ahmet’in kisa sure önce inceledigi Intervals gibi Grand Magus’un ilk dinledigim ve kasimi söyle bi kaldirip “hmm iyiymis bu” dememe sebep olan sarki Like the Oar Strikes the Water da Anders Friden’in listesindeydi.

  2. dice says:

    sesli kritiklerin çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum, sesine sağlık

  3. gerekli says:

    Tam aksi ! Ahmet Saraçoğlu hep yazmalı..kalemi ve hayalgücü çok kuvvetli. Sesi ve tonu için aynı şeyleri söyleyemem

    owlboss

    @gerekli, kardeşim aslında çığır açan bir albüme yada Meshuggah, DEP gibi çok sevdiğim grupların incelemesi bu şekilde olsa sanırım senin gibi düşünebilirdim ama bence özellikle şu son 2 ”tape” yerinde bir inceleme olmuş. Tabii bu da benim düşüncem.

    Ahmet Saraçoğlu

    @gerekli, nezleyim baya. :) Ama nezlem geçince de David Attenborough’ya dönüşmeyeceğim tabii.

    gerekli

    @Ahmet Saraçoğlu, aslında tam olarak demek istediğim yazarken hislerini karşı tarafa gerçekten iletebilmen.

    Ahmet Saraçoğlu

    @gerekli, tabii ki, o açıdan haklısın, ayrıca teşekkür ederim. :) Yazarken daha bi planlı programlı olabiliyorsun, yazdığını siliyorsun falan ama konuşurken daha spontan oluyor, “şu araya da espri katayım”, “duygulara dokunayım” gibi olaylara giremiyorsun. owlboss’un yukarıda dediği bence doğru, daha sofistike bi albümü ya da klasik bir albümü sesli anlatmak pek olmaz. Yazarken insanın aklında farklı sıfat, betimleme, vs. düşünecek fırsat olduğundan daha zengin bir şey çıkıyor ortaya.

    Ama bu sesli kritikleri de zenginleştirmeyi planlıyorum. Mesela “Bakın mesela şu rif çok süper” deyip arkasına o rifi koyabilirim falan, dinleyen de neden bahsettiğimi daha iyi anlayabilir. Böyle eklemeler, ilginçlikler katabiliriz sesli kritiklere. Sonuçta bilgisayar kullanan insanlarız ahah. Böylece hem anlatmalı hem de bahsettiğim şeyden örnekler içeren sesli kritikler de daha ilginç hale gelebilir.

    OnurOnur

    @Ahmet Saraçoğlu, dün onu yazıcaktım abi, araya 30sn-1dklık falan bölümler konursa dahada güzel olur

  4. owlboss says:

    Bu adamları çok uzun zamandır biliyorum ama daha adam gibi hiç dinlemedim. Yakın zamanda bakacağım. Ayrıca Ahmet abiden bi ”evli barklı çocuklu” coverı beklesek döver mi bizi :)))

  5. Deathamphetamine says:

    Aslında bu soundcloude olaylarını toplu bi şekilde yapsanız daha hoş olur 3-4 kişi toplanıp albüm merkezli bi muhabbet belki. Yoksa Ahmet kritik yazıların bu incelemelere bin basar :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Deathamphetamine, daha önce 2′li 3′lü takıldığımız (mmmmm…) oldu aslında ama bu sesli kritiklerin olayı zaten hızlı ve kolay yapılabilmesi. Normalde bi albüm kritiği 20 dk-1 saat arası sürebiliyor ama bi sesli kritik kaydetmesi ve edit’lemesiyle 20 dakikayı geçmiyor. O açıdan tek yapmak daha pratik. 2-3 kişi bir araya geldiğimizde albüm kritiğinden ziyade PATV’deki gibi belli bi konudan bahsetmeyi tercih ediyoruz. Ama geçen Kemal’le yaptığımız gibi 2′li sesli kritik yaparız tabii sık sık.

    GoreMageddon

    @Ahmet Saraçoğlu, “daha önce 2′li 3′lü takıldığımız (mmmmm…)” ahahaha.

  6. saw you drown says:

    Kritik dediğin yazı ile yapılır. (bana göre)

  7. GoreMageddon says:

    Yıllardan beri ilk defa sesli kritik dinlemek farklı olacak. Hemen indiriyorum.

  8. Geçen JB aradı açmadım.

  9. Ömer Kuş says:

    Şimdi dinledim kritiği. Vokalist hakkında söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Nasıl mükemmel bir ses rengi var bu adamın ya. Nasıl daha önce dinlemem ulan bu grubu? Niye uyarmadı hiç kimse? :( Hastası oldum direk.

    Dominator’a nasıl ısınamadın Ahmet? Yapma bunu, yapma. Albümde en sevdiğim şarkılardan oldu. Zaten boş yok bence. Iron Will’i bir kere dinledim bugün, ona da daha çok bakmam lazım. Ama bu albümü defalarca döndürdüm şimdiden.

    Ömer Kuş

    Bu arada Dominator’ın sözlerine de dikkat edelim. Zamanlaması manidar.

    Berca B.

    @Ömer Kuş, nasıl uyarmadı kimse ha nasıl? Senelerdir Spiritual Beggars dinleyin diye yapmadığım maymunluk kalmadı, ZAHMET EDİP AÇSAYDIN AYNI SESLE KARŞILAŞIRDIN…………. :(

    http://www.pasifagresif.com/2011/05/spiritual-beggars-demons/

    http://www.pasifagresif.com/2012/02/spiritual-beggars-on-fire/

    Ömer Kuş

    @Berca B., valla ayıp etmişiz. Yorumu görür görmez sabah gittim Spiriçuıl Begırz açtım Demons albümünü. Onu da beğendim ama şimdilik Grand Magus’taki tarzı daha çok hoşuma gitti. Ama Spiriçuılı dinlicem daha fazla.

    Öyle güzel güzel kritik yazmican, gelip benim kafama vurcan demek ki bundan sonra dsf.

  10. ismail vilehand says:

    Grand Magus ezelden beri severim ama bu albümü ayrı bi tuttum. gayet epik, gayet akıcı. diğer albümleriyle kıyaslamaya giremiyorum ama uzun zamandır benzer türde dinlediğim en iyi albüm.

  11. ertan yılmaz says:

    grand magus u daha öncekı hunt albumunden bır kac parca dınlemıstım bu son albumude bastan sona defalrca dınledım cok basarılı bır grup her yunuyle cok begendım ben puan vermem gerekırse 10 uzerınden 9 rahat verırım nıce guzel albumlere grand magus

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.