# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
EREN BAŞBUĞ
02.03.2014

DREAM THEATER’ın orkestralı DVD’sini izledim ve “Ben daha iyisini yaparım” dedim.

“TÜRK BİLİM ADAMI ABD’DE GÜNÜN KONUSU OLDU!”, “TÜRK GENCİNİN BÜYÜK BAŞARISI!”, “TÜRK DOKTOR ÖLÜMSÜZLÜĞÜ BULDU!”, “KONYA’NIN ŞEBİKLER KÖYÜNDEN ÇIKAN GENÇ AYSEL KENDİ İMKÂNLARIYLA YAPTIĞI UZAY GEMİSİYLE NASA’NIN BAŞKANI OLDU!” manşetleriyle yoğrulmuş insanlar olarak, insanımızın yurt dışındaki başarılarını her zaman “eheh, negzel lan” türü bir sevinçle karşılamışızdır. “Bizden birileri çıkıp herkesçe takdir gören, hayranlık duyulan bir şeyler yapıyor” diye düşünmüş, gurur duymuş, belki de NECROPHAGIST gitaristinin adının Muhammed Suiçmez olduğunu ilk duyduğumuzda “NEEEEE???? AAAAAAAAAAAAAA!!!!” diye böğürmüşüzdür…

Bugün siteye, Pasifagresif’in bugüne kadarki en uzun röportajını koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aşağıda tam 1 saat 21 dakikalık bir röportaj sizleri bekliyor. Ancak süre olarak uzun oluşu, bu röportajın en önemli kısmı değil.

Bilkent Üniversitesi’nde okurken YouTube’a koyduğu DREAM THEATER orkestrasyon videolarıyla tanınan ve dehasıyla kısa sürede geniş bir çevrenin ilgisini çeken, ardından Jordan Rudess’le bağlantıya geçip DREAM THEATER’ın son albümündeki orkestrasyonları yapmaya kadar giden, Berklee School of Music öğrencisi Eren Başbuğ ile konuştuk.

Yakında DREAM THEATER ve orkestrayla birlikte sahneye çıkmaya hazırlanan 22 yaşındaki Eren ve Boston’daki arkadaşımız Nazım Kemal Üre, Massachusetts Institute of Technology’de oturdular ve yurt dışında okuyan iki Türk ve aynı zamanda iki müzik sevdalısı ve aynı zamanda iki progresif rock/metal hayranı olarak, elbette ki çok uzun bir sohbete imza attılar.

Normalde röportajları kırpıp biçip, olabildiğince kısa sunmaya çalışsak da, bu sohbette kesilecek hiçbir şey bulamadık ve olduğu gibi yayınlamaya karar verdik. Süresi uzun olsa da, tek seferde izleyemeyecek olanların bile farklı zamanlarda devam ederek bu röportajı izlemelerini tavsiye ederiz. Eren, başta DREAM THEATER’la olan ilişkileri ve Türkiye ile ABD’nin eğitim ve müzik sistemleri arasındaki farklar olmak üzere, pek çok konuda son derece ilgi çekici şeyler anlattı ve ortaya da bu keyifli röportaj çıktı.

Röportaj için Eren’e bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

etiketler:
  Yorum alanı

“EREN BAŞBUĞ” yazısına 20 yorum var

  1. Burak says:

    inanilmaz! tesekurler pasifagresif!

  2. baha says:

    röportaj için teşekkürler. türkiye için gurur kaynağı bir isim ancak ben kendisinin progresif müziğe daha farklı bir şekilde başladığını ne bileyim daha bilinçli bir şekilde başladığını zanediyordum bu benim için hayal kırıklığı oldu. a change of seasons’ı dinleyip kapatıp silmesi lise döneminde olmuş hadi o bir derece şaşkınlıkla ya da bu müzikle daha içli dışlı olmadan dinlemesi normal sayılabilir ama şimdiki yaptıklarına bakıldığında insan temelden-rock müzik kastediyorum- çok ciddi bir müzikal temelden geldiğini zannediyor. ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. eğer kendisi dream theater ile değilde klasik müzik altyapılı prog metal grubu olan shadow gallery ile başlamış olsaydı ya da ghostship’i the queen of the city of ice’ı dinlemiş olsaydı eminim çok daha manyak işler çıkarırdı. her şeye rağmen iyi şeyler yapıyor tabi.

  3. 20 yaşındasın, sevdiğin gruba zor şartlar altında orkestrasyon yapıyorsun ve grubun bir üyesi işini çok beğenip sana ulaşıyor, albümlerine katkıda bulunuyorsun, aynı sahneye çıkacaksınız. Binlerce insanın hayali bu adamın gerçeği olmuş. Bravo.

    Cidden, çok çok keyifli bir sohbet olmuş. Utanarak söylüyorum, Eren Başbuğ’u tanımıyordum. Salt müzisyenliğiyle değil, olaylara bakış açısıyla gerçekten saygıdeğer bir insanmış. Umarım üzerine koyarak devam eder ve burayla bağlantısını kesmez.

    Kemal’e ve emeği geçen diğer herkese çok teşekkürler. Çok sağolun.

  4. eXozmen says:

    Helal olsun, ne diyelim. Başarılar.

  5. progressive says:

    Şimdiye kadar ki en iyi röportaj. Tabi bunda Eren’in samimi tavrınında payı vardır. Bende Kemal’e teşekkür ediyorum bu şahane röportaj için.

  6. northern says:

    arkadaş bu yaşta empati ve olgunluğun kitabını yazmış. sanatçı insan böyle olunca daha da değerli oluyor benim gözümde.

  7. Jester says:

    Öncelikle PA’e ve Kemal’e teşekkürler, bir süredir PATV tam da beklediğim gibi (hatta beklemediğim gibi) aktif bir bölüm haline geldi. Umarım böyle devam eder, izlemesi gerçekten çok keyifli.

    Bunun dışında gerçekten doğru soruların sorulduğu ve dolu dolu cevapların olunduğu bir röportaj olmuş bence. Dream Theater’ı şaşırtıcı bulmaması ve eğitim sistemi ile ilgili sözleri içeriden biri olarak böyle net söylemesi de hoş. Klasik soru-cevap şeklinde değil de sohbet tarzında bir röportaj izlemenin en güzel yanı, bir konu hakkındaki görüşlerin (soru soran ve cevap veren içinde geçerli) tam anlamıyla ortalığa dökülmesi bence.

    Eren’e de teşekkürler, başarıları giderek artar umarım.

  8. Umut Can says:

    Endless Sacrifice yetmemeye başlamış.iyi günler

  9. Sheva says:

    Cidden dolu dolu, harika bir röportaj olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Eren’e de başarılar diliyorum.

  10. Birtan says:

    Çok keyifli bir röportaj olmuş, ben de ordaymışım gibi dinledim :)

  11. carolus rexx says:

    Röportajda beni en etkileyen kısım girişte losta yapılan atıf oldu

  12. Kemal says:

    Tesekkurler arkadaslar, begenmenize cok mutlu oldum :)

  13. Cattle Bilmemne says:

    Ne kadar hoş çocuk lan, samimiyet akıyor adamdan.

  14. Beleg says:

    Şahane bir röportaj, Kemal’e ne kadar teşekkür etsem az kalır. Eren Başbuğ’u sadece “Dream Theater’la bağlantılı bir Türk” olarak tanıyordum ama bugün en az 2-3 defa youtube videolarını izledim. Dream Theater gibi bir müziğe orkestrasyonu bu denli yakıştırmak hakikaten hafife alınacak bir şey değil, çok başarılı olmuş tüm parçalar. Grubu 10 üzerinden 8 seviyesinde seven birisi olarak(Scenes From A Memory’i ayrı tutuyorum) inanılmaz keyif aldım.
    Bu tarz muhabbet tarzındaki video röportajlar çok hoşuma gidiyor, hem tanıtılan insanların kişilikleri hakkında da fikir sahibi olabiliyoruz ve burada da Eren’in ne kadar samimi birisi olduğunu görmüş oldum. Progresif rock/metal ile ilgili söylediklerine büyük oranda katılıyorum, gayet güzel ifade etmiş düşüncelerini.
    Bir buçuk saati olan herkesin -grupla ilgili ilgisiz- izlemesi gereken bir röportaj olmuş, tekrar teşekkürler.

  15. Baybora says:

    Müthiş olmuş. Eren Başbuğ hep merak ettiğim, cidden de bu konuma nasıl geldiğini merak ettiğim birisiydi. Her anı beğeniyle izledim, duyduğum en iyi Türk basçılardan biri ve DREAM THEATER’a orkestrasyon hazırlayan iki şahsı aynı röportajda izlemek cidden güzel şey.

    Umarım ileride daha nice güzel, büyük işlere imza atar. Dream Theater başlı başına oldukça büyük bir olay zaten, ama umarım daha birçok farklı projede de kendini gösterme fırsatı bulur.

  16. Ongun says:

    İnanılmaz keyifli bir röportaj olmuş gerçekten. Prograsif müziğe aşırı bir ilgim olmasada Eren başbuğ ismini görünce direk merak ettim açıp dinlemek istedim. Önce röportajın süresini görünce “Oha abi bu ne ya neyse önemli posizyonları izler sararım” diye düşündüm. Ancak o kadar keyifli bir sohbet olmuş ki iki partide bitirdim. Sayenizde de eren başbuğ’u tanıma fırsatımız oldu. Tahmin ettiğimden çok da mütevazı çok daha efendi bir insana benziyor. Özelliklede çok temiz ve duru bir türkçesi var beklediğimden çok farklı biri çıktı.
    Emeği geçen pa çalışanlarına teşekkürler

  17. Cemre says:

    Çok zevkli ve akan bir röportaj olmuş oturup film gibi izledim baştan sona. Özellikle sonlara doğru özellikle eğitim sistemlerinin konuşulduğu dakikalar etkileyiciydi.

    Eren bir süredir takip ettiğim ve merak ettiğim birisiydi. Olgun ve mütevazi yapısı şaşırtmadı gerçekten. Ayrıca Kemal’e de samimiyet dolu röportajı için teşekkürler.

  18. dodothebird says:

    abi adam ecnebiliğin içinde yaşıyor, “dijent” diyor. o zaman biz yanlış biliyoruz. demek ki “cent” değil. bunun dışında tam benim gibi bi internet progresifçisiymiş kendisi, direktoraman düşüncelerimi adamın ağzından duymak hoşuma gitti. zaten çok başarılı, süper düper falan onlara girmiyorum. respekt.

  19. erleg says:

    Uzun ama dolu dolu bir röportaj olmuş. Ağzından dökülen her laftan doğru frekansta görüşler, doğru fikirler akmış adamın.

  20. sinan says:

    Röportaj çok başarılı ve akıcı olmuş.Elinize sağlık.80 dakika bir anda bitiverdi :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.