# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE BLACK DAHLIA MURDER – Majesty DVD
| 02.12.2013

Bu kadar ot içmek beni susattı, biraz da çiş içeyim.

PANTERA’nın doksanların başında çıkardığı VHS’leri izlemiş olanlar, hayatları boyunca peşlerini bırakmayacak bir dertten muzdariptirler. Bu dert, sonradan izlenen tüm grup DVD’lerini bu VHS’lerle kıyaslamak ve özellikle de eğlence kısmının öne çıkarıldığı DVD’lerde aradığını bulamamaktır. O VHS’lerde içilen otun, tüketilen alkolün, saçmalamanın haddi hesabı yoktur. O VHS’lerdeki gibi eğlenceli turne görüntüleri, sahne arkası saçmalamaları, başka DVD’lerde yoktur. Elbet çok eğlenceleri vardır, ancak PANTERA’nınkiler kadar yoktur. PANTERA adamın amına kor.

THE BLACK DAHLIA MURDER, bildigimiz üzere yakın geçmişimizin ve günümüzün en heyecan verici, en azgın, en dizginlenemez ve daha da önemlisi en çalışkan gruplarından biri. Turlamadık yer bırakmayan, sahne şovlarıyla konsere gelenleri her daim eğlendirmeyi başarmış, taş gibi bir grup. Bu DVD’de de net şekilde görüldüğü üzere, gerçek anlamda, her şeyiyle bir grup.

Konu müzik olunca son derece ciddi olan, sahne performanslarında kusursuzluğu ilke edinen THE BLACK DAHLIA MURDER, iş turlamanın eğlenceli kısımlarına geldiğinde de yine profesyonel düzeyde sağlam dağıtmayı, eğlenmeyi ve eğlendirmeyi biliyor. “Majesty” boyunca, oturmuş ve adını duyurmuş bir grup olarak turlamanın ne kadar eğlenceli bir şey olabileceğini defalarca görüyor, kimi yerlerine imrenerek baktığımız görüntülerde yaşananların içinde olmayı istiyoruz. Bu yüzdendir ki bu DVD’de yer alan basçı Bret’in gruptan ayrılma haberine “Hadi beee… Niye lan?” diye üzülüyoruz (hep birlikte üzülüyoruz, sarılarak).

THE BLACK DAHLIA MURDER gerçekten de eğlenmesini bilen bir grup. Zaten çoğu zaman kafaları dumanlı olduğundan hiç beklemediğiniz şeyler yapabiliyorlar; ancak hepsinden önemlisi ve olayı “eğlenceli adamlar”dan çıkarıp saygı boyutuna taşıyan şey ise, grubun sahnede dehşet bir performans sergilemesi ve tabiri caizse her konserde ortalığı sikip atması. Bu sebepten, DVD boyunca THE BLACK DAHLIA MURDER’ın türlü saçmalıklarını izlerken aklınızın bir köşesinde baki kalan bir “bu adamlar ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar” düşüncesi oluyor.

“DVD boyunca” kısmını biraz açalım, zira “Majesty” baya dolu ve her açıdan zengin bir ürün. Öncelikle 2 saatten uzun bir yol belgeseli var ve DVD’nin ağır topu olarak da bu bölùm göze çarpıyor. 2 saat boyunca sayısız eğlenceli ve komik şeye tanık oluyor, zaman zaman kahkaha atmaktan kendinizi alamıyorsunuz.

Grubun hiçbir şekilde götü kalkık olmayışı, ağır death metalci abi triplerine girmeden her an gülümsemesi ve eğlence peşinde oluşu, “Majesty”yi çok keyifli bir izlemelik haline getiriyor.

2. DVD’de ise grubun çeşitli ülkelerde verdiği konserlerden derlermiş ve en hit şarkılarını içeren kapsamlı bir canlı performans, o zamana kadar çekilen tüm klipler ve yarim saatten uzun süren bir “belgesele giremeyen kısımlar” bölümü yer alıyor, ki burası da 1. DVD’deki yol belgeseli kadar saçma sapan şeylerle dolu. THE BLACK DAHLIA MURDER zaten konser performansları ile nam salan bir grup olduğundan, konser kısmının ne kadar iyi olduğunu vurgulama gereği duymuyorum.

Ciddi anlamda hiçbir eksik bulamadığım “Majesty”yi -yine de tam not vermedim, metal dünyasında bundan daha dolu DVD’ler de var- özetleyecek 10 madde yazıp yazıyı noktalıyorum.

1- THE BLACK DAHLIA MURDER elemanlarının giydiği tüm grup tişörtleri mükemmel, hepsinden istiyorum.

2- Minibüste pet şişelere işemek, çok fazla sarhoşken çiş içmek.

3- Mükemmel goril kostümü.

4- Trevor Strnad’ın death metale dair her şeyi dünyada en iyi bilen kişi olması.

5- Ot.

6- Ot.

7- Ot.

8- Ot.

9- Ot.

10- Ot.

9/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.94/10, Toplam oy: 31)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Metal Blade
Kadro
Bart Williams: Bas
John Kempainen: Solo gitar
Shannon Lucas: Davul
Brian Eschbach: Ritim gitar
Trevor Strnad: Vokal
Kareem: Goril
Şarkılar
DVD 1:
- Turne saçmalamaları belgeseli (2 saat)

DVD 2:
- Belgesele konmayan bazı görüntüler (30 dk)
- Klipler
- Konser:
1. Elder Misanthropy
2. Funeral Thirst
3. I'm Charming
4. Flies
5. A Vulgar Picture
6. Statutory Ape
7. Miasma
8. Everything Went Black
9. Worship
10. What a Horrible Night to Have a Curse
11. Deathmask Divine
  Yorum alanı

“THE BLACK DAHLIA MURDER – Majesty DVD” yazısına 5 yorum var

  1. nepenthe says:

    Sentenced’ın DVD’si de özellikle Ville’nin ilkokul çocuğu seviyesindeki cinsel şakaları ile kendisinden iğrenmenize neden olacak yeterlilikte saçmalık içeriyor.

  2. Mert says:

    Baya oldu TBDM dinlemeyeli Miasma’yla Nocturnal’la az coşmamıştım.

  3. Avcı says:

    Trevor Strnad’in Death Metal apaçiliğini öğrenmek için 3-4 saat DVD izlemeye gerek yok.The Black Dahlia Murder’ın Twitter’dan paylaştığı acaip gruplara bakmak yeterli.Ya da Trevor Strnad’in her yıl sonu yaptığı “top 10″ listesine bakmak yeterli.Bu adam hayatını Death Metal’e adıyor.

  4. owlboss says:

    Yazıyı henüz okumadım ama metal blade bu dvd’nin tamamını geçen haftalarda youtubedan paylaştı arkadaşlar. Çok iyi çok da güzel..

  5. crowkiller says:

    sanırım 5 kez falan izledim bu dvd yi

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.