# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Winamp veda ediyor
21.11.2013

Bir mp3 ağlıyor…

15 yıldır mp3 kavramıyla özdeşleşen program Winamp, artık yeni sürüm yayınlamayacağını duyurdu.

Tekmelenmeyen lama kıçı kalmasın diyor, hayatımızda yer ettiği için teşekkür ediyoruz.

Şarkı da verelim.

  Yorum alanı

“Winamp veda ediyor” yazısına 29 yorum var

  1. atoutlemonde says:

    Belki daha iyileri vardır ama yıllardır Winamp’tan şaşmadım. Bir müzik oynatıcısının görevi müzik oynatmaktır, ekstra bir beklentim yoktur. Mevcut sürümler de yapıyor zaten. Aynen devam.

    estante

    @atoutlemonde, aynen katılıyorum usta. klasik skini bile değiştirdiğimi hatırlamıyorum.

  2. Lefthandpath says:

    tam da yeni sürümünü bekliyordum. en azından windows 8 için uygulama olarak. yavaş olmasına rağmen müzik kütüphanesinin düzeni yüzünden bir türlü bırakamıyorum. bir dönemin efsanesiydi.

  3. Haberdeki winamp benim kullandığımın screenshot’ı. 1998′den beri en basit, en minimal, en düz, en özelliksiz şekilde winamp kullanıyorum. Hayatımda dinlediğim ilk mp3′ü de (Greenday – Basketcase) bu şekilde dinlemiştim, şimdi de böyle dinliyorum. Winamp candır ve bundan sonra da kullanmaya devam edeceğim.

    cenk özmercan

    @Ahmet Saraçoğlu, aynen ben de. bir kere bir skin falan kullanmadım. ama son yıllarda videoları da çalarız tavrına biraz kıllanıyordum ama yine de audio dedin mi winamp’tır olay.

    Ahmet Saraçoğlu

    @cenk özmercan, evet, daha iyisi, hızlısı, güzeli elbet vardır ama mp3 denen olayla winamp’le tanışınca bi daha vazgeçemiyo demek ki bazı insanlar. Yani sanki “bira soğuk içilir” der gibi, “mp3 winamp’ten dinlenir”. En azından benim için. :) Çünkü o kadar net ve basit ki, bir sürü fonsiyonlu diğer programları kullanmaktansa böyle dümdüz winamp’te çalmak daha güzel geliyo.

    Elvan

    @Ahmet Saraçoğlu, Bilgisayarda müzik dinlemek için ilk (ve tek) kullandığım program Winamp ve ben de aynen ekran görüntüsündeki hâliyle yıllardır bıkmadan usanmadan kullanıyorum. Diğer oynatıcılara ve karmaşık yapılarına neden kasar insanlar anlamıyorum; alt tarafı müzik çalacak bu meret, hadron çarpıştırmayacak.

    Veda olayına gelince, yeni sürüm çıkarsa da çıkarmasa da bir şey farketmeyecek benim için, zira yeni sürümlere karşıyım ve zerre güncelleme yapmıyorum Winamp’ıma, o kadar düzüm yani :) O bakımdan beni etkilemiyor bu veda. Ama nedense üzüldüm lan! Winamp sanki çocuğum gibi, onun hakkında olumsuz bir şey duymak, birilerinin eleştirdiğini, bok attığını görmek filan üzüyor beni :(

    cannibal fetus

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben de tam aksine şekilden şekile soktum hep winamp’ı. Bir arkadaşımın “migros media player” gibi saçma bir esprisi üzerine oturup migros skini hazırlayıp kullanmışlığım bile var. Bu klasik skin ise Korn’un Follow the Leader albümüyle özdeşleşmiştir benim için. 98-99 gibi filan Carrefour’dan gayet yasal bir şekilde içinde Korn, Oasis, Marilyn Manson, Green Day, Hootie and the Blowfish ve şu an hatırlamadığım bir iki grubun daha birer albümü bulunan toplama bir mp3 cd’si almıştım. Winampla tanışmama da o cd vesile olmuştu. Halen winamp kullanan bir insan olarak da üzüldüm habere..

  4. Can says:

    aimp kullanıyorum o daha iyi

    Aykan

    @Can, +1 . Ezelden Winamp dostuyumdur. Kardeşim gibi severim ama Aimp zaten Winamp’ı 1-2 yıl öncesine kadar yiyeceğini belli etmişti. Sadelik, fonksiyon, hız. Yüksek kalite isteyen ve Winamp’ın sade halini sevenlere duyurulur.

  5. Kaan says:

    winamp tan başka hiçbirşey kullanmadım kullanmam da.

  6. fatih uçar says:

    1999 dan beri winampı takip eden biri olarak açıkcası aimp nin winampı bitireceğini düşünütyordum. aimp ile tanıştıktan ve onun üstün özelliklerini gördükten sonra winampla kıyas bile yapamıyorum. hız görsellik ve ses kalitesine ek olarak onlarca özelliğiyle winampı geride bıraktı. winamp bir türlü yenileyemedi kendini. sürpriz olmadı bu karar.

    Lefthandpath

    @fatih uçar, aimp’i çok beğeniyorum ama arayüzüne entegre bir müzik kütüphanesi olmaması ona terfi etmemi engelliyor. hazırlanmış skinleri bile harika aimp’in.

    fatih uçar

    aimp bu sorunu aştı kütüphane sorunu yok artık kullandığınız skiğnden kaynaklanıyor olabilir. son sürüm yüklü değilse güncellemeleri denetleyin. ve farklı bir skinle deneyin. çünkü entegre kütüphane bende mevcut son sürümdeki düzenlemelerle ufak tefek sorunlarda kaldırılmış ses düzeltme hatası falan gibi. şiddetle tavsiye ederim. albüm albüm liste istenen şarkıyı pasif yapma uyandırma otomatik kapanma 18 band ekolayzer, yüklü dsp herşeyi ile müthiş sistemi de hiç yormuyor.

    Lefthandpath

    @fatih uçar, demek istediğimi anlamadın. ben tıpkı mp3 çalarlardaki gibi sanatçı>albümler>şarkılar şeklinde bir menü yer almasını istiyorum. kütüphanesi var ama ayrı bir pencere olarak açılıyor ve yine ayrı liste oluşturuyor. benim winamp düzenim şu şekilde: http://i40.tinypic.com/wt8500.jpg

  7. Winamp iyidir, güzeldir, laf etmeyeyim. Ama hayatım boyunca hiç ısınamadım kendisine, özellikle foobar ve enfes ekolayzırı ile tanıştıktan sonra pek aklıma bile gelmedi açıkçası. Neyse, yazık tabii. RIP.

    sonra spotify geldi, foobar’ı da unuttuk gerçi.

    çaksu

    @Batuhan Bekmen, Özellik bilmem de kuş gibi foobar ya. Winamp kasıla kasıla gelirdi. Bu basmadan açılıyo. Bu da benim kriter.

  8. Exorsexist says:

    hayatımda neredeyse hiç kullanmadım. arayüzünü de sevmem, azılı bir foobar2k kullanıcısı olarak.

  9. Ugur says:

    “mepe3 mü? e müzik cd’leri var ya.Ayrıca neden sadece winamp denilen program çalıyor bunları? birşey anlamadım ben bu işten.”

    yıl 1998, ben.

  10. Lefthandpath says:

    ileriki günlerde kullandığımız müzik dinleme araçları hakkında bir konu açılmalı sitede. müzik çalarlar, kulaklıklar ve benzeri cihazlar hakkında. zamanımızın önemli bir kısmını müzik dinlemeye ayıran insanlar olarak mutlaka bunlar hakkında tecrübelerimiz olmuştur. bilgilendirici bir konu olacağı kanısındayım.

  11. Melkor says:

    Media player oldum olası çok gıcığıma gitmiştir. o yüzden hep winamp kullanırdım. bayadır kullanmama gerek kalmıyor ama.

  12. deathamphetamine says:

    Aimp’le tanıştıktan sonra yüzüne bile bakmadım

  13. dice says:

    bir bahaneyle ahmet’in playlistini öğrenmiş olduk

  14. Tompa says:

    Güncellemelerin durması bizler gibi old school Winamp’çiler için daha da güzel bir haber : )

    Bu arada Media Monkey’i de tavsiye ederim dostlar, eskiden winamp flac çalmazken tanışmıştım. Hala da kullanırım. Klasörler arası geçiş kolaylığı açısından çok iyidir.

  15. OMustafar says:

    Listedeki Chopstick Suicide ve TttS – Şarkı 1 (Demo) çok dikkat çekici.

    Bekleyiş…

  16. baha says:

    Foobar’ı aimp’i spotify’ı media player’ı ve diğerlerini hep denedim ama winamp’ın o sıcaklığı hiç yok. Duygusal bağ oluştu aramızda. En iyisinin köküne kibrit suyu. Kullanmaktan vazgeçmem.

  17. emptytrashcan says:

    katır gibi yüklendiler programa, zibilyon tane plugin, neyse. kullanmadığımdır yıllardır.

    bu arada listede gentle giant ve yes de varmış, hemi de going for the one

  18. Nightwing says:

    Valla son yıllarda Windows’un Media Player’ından bile kullanışsız hale gelmişse ortada bi sorun var demektir.

    Tamam hepimizin üzerinde hakkı var Mp3 denen naneyi Winamp sayesinde öğrendik kabul ama yılların Winampçısı ben bile artık Media Player’ı tercih etmeye başlamışsam isabet olmuş kusura bakmasınlar.

  19. Deniz says:

    ben de ilk mp3 müziğimi winamp’dan dinledim, bıraktığımda 5′li sürümleri varken ben hala 2.8 classic sürümünü kullanıyordum ama winamp sevdamı bastıran da foobar2000 oldu, tavsiye ederim. linux platformunda ise clementine ve deadbeef tavsiye ederim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.