# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Kerry King’den SLAYER’ın geleceğine dair açıklamalar
03.11.2013

“İleride bir albüm daha çıkaracaksak…”

Kerry King, SLAYER’ın yakın ve uzak geleceğine dair birtakım açıklamalarda bulunmuş. İşte bazı satır başları.

“Benim için SLAYER, her zaman olduğu gibi, her şeyiyle bir iş olarak kalacaktır. Şu anda 14 şarkı mevcut ve 7 tanesinin de sözlerini yazmış durumdayım. “World Painted Blood“la kıyaslayınca şu anda çok daha hızlı bir evre geçiriyorum.”

“Gary Holt konusuna gelince, albümde birkaç solo çalmasının ilginç olacağını düşünüyorum. Sonuçta SLAYER her zaman için ikili bir gitar saldırısıdır. Ancak konu şarkı yazımına gelince, birincisi, SLAYER hayranları böyle bir şeye hazır değiller. İkincisi de bu Gary’yi kurtların önüne atmaktan farksız olurdu. Eğer bu albümden sonra bir SLAYER albümü daha olursa ve Gary de o zamana kadar bizimle kalırsa, ona “Hey Gary, istersen sen de birkaç rif yaz, onları da kullanırız” diyebilirim.”

“Yeni albüm de bildiğiniz SLAYER olacak. Dinleyiciler değişmemizi istemiyorlar. METALLICA “Load” ve “ReLoad“u çıkardığında ne kadar çok insanı kızdırdı farkında mısınız? İnsanlar SLAYER’ı SLAYER olduğu için seviyorlar. Müzisyenler olarak kendi türünüz içerisinde gelişirsiniz, her şeyi tersine çevirip başka bir şeyler olmaya çalışmazsınız.”

Jeff’in ölmeden önce yazdığı bazı şeyleri yeni albümde kullanmak konusunda diyebileceğim ise şu: Tarihte, zamanında yaptıkları, ancak herhangi bir şekilde yayınlanmamış, ancak ölümlerinden sonra yayınlanan yapıtları olan insanlar var. Bu şeylerin bu insanlar hayattayken yayınlanmamış olmalarının bir sebebi var herhalde. İnsanların Jeff’ten duyacakları son şeylerin ortalama kalitede bir şeyler olmasını istemem.”

SLAYER vokalisti ve bas gitaristi Tom Araya da kısa bir süre önce, Jeff Hanneman’ın ölümünden sonra grubu geleceği ile ilgili bir takım şeyler söylemişti.

Şu an devam ettiğimiz tur bittikten sonra Kerry ve ben oturup nasıl ilerleyeceğimizi konuşmak zorundayız, tabii eğer ilerlemek gibi bir isteğimiz varsa. Kerry’yle oturup konuşmak için hiç zamanımız olmadı. Turluyorduk fakat hiç ciddi ciddi oturup bunun hakkında konuşmadık. Jeff ve ben çoğu zaman işbirliği içinde hareket ederdik. Ve Jeff bana yazma ya da onunla işbirliği içinde olma fırsatını sundu. Dediğim gibi, ilerlemek ya da en azından bir şeyin çaresine bakmak için tartışmamız gereken şeyler var.

Kimse Jeff’in hayatını kaybedeceğini düşünmedi. Ben de iyileşeceğini ve tekrar sahneye döneceğini düşündüm. Son iki yıldır tekrar stüdyoya girmek hakkında konuşuyorduk, Jeff de bunun bir parçası olacaktı. Devam etmesi gereken bir şeydi. Jeff’in ölümü her şeyi değiştirdi. Onun kenar çizgisinde olduğunu bildiğim zamanlarda içim rahattı. Hep “Jeff geri dönecek” gibi bir his vardı. Daha sonra hayatını kaybetti ve “Neden şu an bunu yapıyorum ki?” diye sormaya başladım. Onun ölümü bazı şeylere karşı tutumumu değiştirdi. Birisi “Turlamaya karar vererek önünüze bakabilmeniz gerçekten çok harika” demişti fakat bu turlar önceden planlanmıştı.

Zor. Avrupa ve Güney Amerika’yı turladık. Giderek kolaylaştı fakat ilk iki hafta çok zordu. Konserin ilk bölümü harika. Tüm o heyecan ve kalabalığın gürlemesi devam etmeni sağlıyor. Ama sonlara yaklaştıkça tekrar acı verici hale geliyor. Son iki şarkıda, Angel of Death ve South of Heaven, üzerinde Hanneman yazılı Heineken logosu olan bir fon indiriyoruz. Hemen hemen ilk hafta kontrolümü kaybetmeden vokal yapmak konusunda zorluk çektim. Şimdi daha iyiyim ama farklı. Yine de, ne kadar böyle hissetsem bile sahnede %100′den fazlasını ortaya koyuyorum. Şov harika.

  Yorum alanı

“Kerry King’den SLAYER’ın geleceğine dair açıklamalar” yazısına 14 yorum var

  1. dega says:

    çok duygulandım. samimi ve acı verici bir açıklama… aynılarını önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde judas maiden metallica üyelerinden duyacağız şimdiden içim acıdı.

  2. Son of Moonshine says:

    benim için slayerın geleceği pek parlak görmüyor. grubun yarısı yok resmen. aynı adla daha devam etmeleri zor gibi gözüküyor. hem zaten Paul Bostaph’la en fazla zorlansa bir albüm gider. şu anki en uç ulaşılabilinecek nokta o gibi gözüküyor. bir yandan da 30 sene boyunca müzikten başka hiçbir şey yapmadan gül gibi geçin, sonrada grubu dağıtma noktasına gelip para sıkıntısını düşün. Eminim ki ne Tom un ne Kerry’in şu an müziği bıraksalar şimdiki hayat sıdandartlarını yakalayamazlar. O kadar çok kazanmaları pek mantıklı görünmüyor bunca yıla rağmen. Jeff Hanneman’ın ölümünden sonraki turlar, albüm yapmalar “çamaşırın suyunu çıkarana kadar sıkama” durumu bu yüzden olsa gerek. 50 yaşına gelince sonuçta bir standartın oluyor onu bozmasıda koyar adama. Kafanızda daha iyi canlanması için şu filmi tavsiye ederim. The Wrestler (2008). Çuk diye oturuyor.

  3. Görkem Şahin says:

    ‘Yine de, ne kadar böyle hissetsem bile sahnede %100′den fazlasını ortaya koyuyorum. Şov harika.’ ???????

  4. Koray says:

    JEFF …
    Hayattan bir kez daha soğudum.

  5. Exorsexist says:

    heralde son 5 yıldır devamlı olarak grubun durumu, devam mı tamam mı muhabbetleri var. sanırım tek devam etmek isteyen kerry.

  6. Korhan Tok says:

    Haklarında hayırlısı neyse o olsun.

  7. S.P.Q.R says:

    güzel açıklama fakat zaten efsaneseniz 30 seneyi dolduran bi grupsunuz bu saatten sonra her şeyi deneseniz bile müzik olarak gene dinlenirsiniz.

  8. northern says:

    7-8 sene önce bu adamı (king) headbanger’s journey belgeselinde izlediğim zaman “vay amk ne kafa herifmiş” dediğimi hatırlıyorum da son 2-3 senedeki demeçleriyle tam bir güney kerestesi olduğunu defalarca gösterdiğine tekrar tekrar şahit olmak ne gariptir.

    “Müzisyenler olarak kendi türünüz içerisinde gelişirsiniz, her şeyi tersine çevirip başka bir şeyler olmaya çalışmazsınız.”

    sanatçı adam kendine sınırlar çizer, onun içinde oynar yani, hiçbir denemeye kalkmaz? ya, neyse. müzik grubunu “her şeyiyle bir iş” olarak görüp müzisyenliği “doğrudan” para kazanmaya bağlayan adamdan ne beklenir ki zaten.. (nu metalin patlama yaptığı zamanda diabolus in musica’nın çıkma nedenini “müzikal merak” ile “istediğimizi yapıyoruz” olarak düşünen benim gibi naif adamlara son bir açık cevap)

    opeth, in flames, morbid angel vs. gruplara zamanında (ve bazen şimdi dahi) yaptıkları, yapabildikleri sebebiyle daha çok saygı duyuyorum artık, müzik kaliteleri ne olursa olsun. bazı durumlarda niyet, sonuçtan daha değerli oluyor çünkü.

    ya arkadaş, “her şeyiyle bir iş” nedir ya? müzik endüstrisi, hele ki zamanımızda, “işe” olasıya yakınsamakta tamam da, slayer gibi dondan bile para kazanır hale gelmiş bir grupta “dinleyici kızdırıp para kaybetmekten” hala korkup geliyorsan, afedersin ama sktir git artık ya..

    yarın bir gün iommi baba çıkıp justin bieber’la single yayınlasın, yemin ediyorum slayer’ın yeni albümlerinden daha “doğru” gelir. yok artık değil, o kadar.

  9. ZartarxiS says:

    Kolpasın Kerry!

  10. Exorsexist says:

    ”90ların sonu 2000′lerin başında yeterince load reload yaptık, para kaybettik. artık rakamlara oynamalıyız” demek istemiş. kk tek başına slayer’ı kurtarabilecek kapasitede değil, bence. gary holt’u kullanmamak çok embesilce bir davranış, anca zaten kk gbi bir adam yapabilir.

    S.P.Q.R

    @Exorsexist, aynen katılıyorum bu saatten sonra Gary Holt’u sonuna kadar kullanmalılar.

  11. mfeci says:

    Tam bir malsın be kerry. Seni onca sene nasıl tuttular ulan o grupta. Zamanında atsalarmış keşke. Hey Allahım ya

  12. Erşah says:

    Slayer bitti. Önce Jeff’in ölümü, sonra Lombardo’nun gruptan şutlanması. Yapımcı kölesi olup piyasa gibi görünmeyen ama kralını olmuş bir grup. Yazık hakikaten. Eskileri çevirip çevirip hüzünleneceğiz, gaza geleceğiz. Yapacak bir şey kalmadı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.