# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Müzik dinleme araçları
| 24.11.2013

Kusursuz kulaklığın peşinde geçen bir ömür.

Teknolojiyi yakından takip eden, bilişimin nabzını tutan tüm Pasifagresif okurlarına merhaba.

Bu hafta sitemiz katılımcılarından Lefthandpath’in önerisi ile müzik dinlerken kullandığımız kulaklık ve hoparlör gibi sistemler üzerine konuşacağız.

Her bir detayına son derece önem verip gönülden bağlandığımız metal şarkılarının tadını doyasıya çıkarmak için ses sistemlerine önem veriyor ve elimizden geldiğince vakit ve bütçe ayırarak onları hayatımızdan eksik etmiyoruz.

Bu konudaki görüşlerinizi, deneyimlerinizi ve özellikle de uzun süre kullanıp memnun kaldığınız ya da büyük ümitlerle alıp hiç memnun kalmadığınız ses sistemlerine dair yorumlarınızı paylaşmanızı arzu ediyor, şikayetsiz bir hafta diliyorum.

  Yorum alanı

“Müzik dinleme araçları” yazısına 111 yorum var

  1. kty says:

    Sennheiser cx200 pro street II kullanıyorum… Fiyat performans açısından oldukça başarılı.. İddia edildiği üzere dış sesleri yalıtmada oldukça etkili.. Dış sesleri almadığınız için kendinizi müziğe kaptırdığınızda arabanın altında kalma riskiniz yüksek… Birkaç kere başıma geldi ucuz atlattım… En iyi kulaklık mıdır? Tabi ki değildir… Ama iyidir!!!

  2. serdar91 says:

    Skypal marka dynamic stereo sistemine sahip bir kulaklık kullanıyorum. Bas ile tiz sesleri dengeli bir şekilde sunuyor, ne yoğun bas sesine ne de aşırı tiz sese maruz kalıyorum. Bu kulaklığı alma sebebim ise dandik laptop hoparlörüydü. Ceviz büyüklüğünde “tek” hoparlörün müzik zevkimi tatmin etmeyeceği ortadaydı! Kulaklığımdan memnunum efendim.

  3. Durakonis says:

    Grado igi kulaklik kullaniyorum. 100 dolar alti urunler arasinda en iyi kulakicilerden. Fabrikasyon olmamasi, elle birlestirilmis olmasu farkliliklarindan. Muzik calar olaraksa iriver spinn kullaniyorum. 4 yili gecti. Memnunum ikisinden de.

  4. kantele says:

    2 adet Koss (biri kafa üstü, diğeri kulak üstü), 1 adet AKG kulakiçi, 1 adet Creative EP-630, 1 adet Sennheiser CX-500 kullandım, kullanmaktayım. Hiçbirisi de mükemmel değil. Arayışa devam ediyoruz. Bir de şu var, metal müzikle kulaklığın tam performansı anlaşılamıyor galiba.

  5. Swedish says:

    Evimde kullandığım ses sistemim

    Pioneer stereo turntable PL 512 Pikap
    Pioneer CS 979 2×120 hoparlör
    Fisher CA 7000 anfi
    Bu sistemimden çok memnunum.Özellikle davul kick leri ve mid desler çok harika duyuluyor.Mesela Katatonia Brave Murder Day plağını dinlerken davullar acayip güzel.Death Sound of Perseverance albümünde ziller harika.Ayrıca vintage olması gayet göze hitap ediyor.

    Seyyar olarak kullandığım Beats Wireless kulaklık.Bu kulaklık özeliikle tüm dış sesi yalıtıyor.Bass sesleri biraz daha ağır ama genel olarak dengeli gibi.Ayrıca kablo derdi olmadan sağda solda evde çok rahat müzik dinlemek için harika.Wireless iken ses kaybı hiç farkedilmiyor.

    Son olarak Grado marka kulaklığı çok merak ediyorum

  6. harpy says:

    Geçen ay Koss ruk-30 aldım. Baslar ve tizler dengede denemez, baslar daha önde ama 100 tl altı denediğim kulaklıklar arasında en iyisi. Kablosu şerit şeklinde, birbirine dolanmıyor. Ses yalıtımı iyi. Tek eksiği kulakta durmuyor, düşüyor benimkisi yürürken. 3 çeşit silikon var ama beğendiremedim kulağıma.

    Kulaküstü olarak Creative HQ-1600 var. Ses yalıtımı yok gibi ama kullandığım en iyi kulaklık diyebilirim. Diğer kulaklıklarda duyamadığım detayları çok rahat duyuyorum. Eksi yanı basları. Baslar çok az daha vurgulu olsa daha iyi olabilirdi. Bana en uzun süre dayanan kulaklık ayrıca, 1.5 senelik birlikteliğimiz bakalım daha ne kadar sürecek.

  7. kty says:

    Kaliteli müzik dinlemek de para işi…

  8. Osman says:

    Ben evimdeyken ucuz Marshall amfilerinden MG series kullanıyorum. Clean tonunda reverbü fulleyince, özellikle Black Sabbath, Can gibi vintage gruplarla çok iyi gidiyor. Denemeyen denesin.

  9. crowkiller says:

    ben müzik sistemimi de internetten indirdim

    baya bildiğin torrentten çektim. Cre4tive speaker 192 kbps (bribery rip)

  10. Berca B. says:

    Kulaklık olarak Audio Technica CKS70 kullanıyorum. Bildiğim gördüğüm kadarıyla ülkemizde pek bilinen bir kulaklık markası değil fakat yurtdışında baya tercih ediliyor(muş). Metal müzik için en iyi kulaklık olup olmadığından emin değilim ancak tüm müzik türlerini hesaba katarsak şimdiye kadar en iyi sonucu aldığım kulaklık bu diyebilirim. Aşırı dengeli, nefis bir bas dolgunluğu. Kulaklık = Sennheiser yanılgısından kurtulmanız için şöyle de bir link vereyim belki faydası olur:

    http://forum.donanimhaber.com/m_40943693/tm.htm

    Bunun dışında daha düşük bütçeye hitap edebilecek Koss SparkPlug kullandım uzunca bir süre. 30 desibel’e kadar ses izolasyonuyla bundan daha iyi gürültü kesen bir kulaklıkla karşılaşmadım. O kadar uzun süre o eski kırmızı horhor İETT’lere bindim, o iğrenç motor sesini bir kere bile duymadım bu kulaklıkla. Gel gör ki kablo kalitesi berbat, en olmadık zamanda yarı yolda bırakabilir. Bana da öyle oldu ve askerde bir gece nöbeti sırasında ses kesilince 3 saat yalnızlığa mahkum olmak zorunda kaldım.

    Bunun dışında her ne kadar monitör-kulaklık olsa da Shure SE315 ve üstü modelleri denemeyi çok istiyorum.

  11. Kulaklık olarak genelde belli modele sadık gibiyim. En başlarda Creative EP-630 kullanıyordum. Bozuldukça yenisini alarak galiba 3 tane falan eskittim. Ondan sonra Sennheiser CX-200′e geçtim. Bundan da sanırım 3, 4 tane kullandım. En son olarak artık headphone’a geçeyim dedim ve Urbanears Plattan aldım. Hiç biri öyle çok pahalı, çok iyi kulaklıklar değil ama hepsinden de memnundum/memnunum.

    Oynatıcı olarak ilk Creative Zen kullanıyordum. Çok da memnundum kendisinden. Yani “Ben bunu hep kullanırım.” kafasındaydım. Fakat bozulunca mecburen değiştirdim ve Sony NWZ-A864 aldım. Ondan da memnunum, ama Spotify Premium’a geçtiğimden beri pek kullanmadım. Samsung Galaxy S3 ile müzik dinleme serüvenime devam eder vaziyetteyim şu günlerde.

    Batu Sarıtürk

    @Batu Sarıtürk, Evde dinlerken ne kullandığımı yazmamışım. Kendi evimde CD veya plak dinleyebilecek ayrı bir aletim yok. Ailemin yanında olduğumda CD’leri dinlemek için ev sinema sistemini kullanıyorum :) Laptop’tan kendi hoparlörü veya kulaklık ile dinliyorum. Uzun bir süre Media Player kullandım, fakat son 2 senedir Winamp kullanıyorum. Tabi bunlar hep Spotify’dan önceydi. Ama Spotify’da olmayan albümler için hala Winamp kullanırım.

  12. Önceleri Creative, Sennheiser, Koss falan kullandım; ama yıllardır JVC’nin aynı modelini (şu: http://www.amazon.de/gp/product/B003ARNJW6/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=ce-de) kullanıyorum (bir defa bozup aynısından bir daha aldım), kesinlikle inanılmaz bir ses kalitesi var, hem de eski bir model olduğu için fiyatı çok uygun. Kafada çok abuk duruyor, en büyük (hatta bence tek) eksisi bu. Bu çok umrunuzda değilse direkt atlayın derim. Bu derece reklam gibi yorum yazdıysam baya memnunum demektir haha.

  13. Elvan says:

    Carrefour’dan 7 tl’ye aldığım Philips marka kulaklık kullanıyorum.

    Edit: Fakirim :(

    angryson

    @Elvan, bende biliyom onu siyah bişey.yalnız ben o 7 liralık şeyi 2 yıldır kullanıyom(ipodun kulaklığının bir ayda bozduydum, sağ kulağa ses gitmiyodu)

  14. eXozmen says:

    Samsung telefonumun kendi kulaklığı var. Yanımdan ayırmıyorum. Bir de bilgisayarın emektar hoparlörü var 2+1..

    Yakın zamanda bi kulak üstü alma niyetindeyim.

  15. dice says:

    surada sac bas yoldurtmalık bir karsılastırma degerlendirme listesi var,

    http://www.head-fi.org/t/478568/multi-iem-review-302-iems-compared-1964ears-v6-stage-added-11-12-13-p-806

    100 doların altında olup sound olarak en yükseklerde olan vsonic gr06′i herkese tavsiye ederim

  16. Can Gelgec says:

    Önceden 3-4 defa CX200 ve CX300 kullanmışlığım var her seferinde ölene kadar, başka kulaklıklara pek yanaşmamayı tercih ederdim, ne de olsa evde müzik dinlediğim zaman KRK V8 referans monitörlerinden dinliyorum diye, ta ki geçtiğimiz baharda Köln’e gidene kadar. Beyerdynamic DTX-101 edindim ve aşırı derecede memnun kaldım. Memnuniyetimin en büyük sebebi de olabildiğince flat ve dolgun midrange’e sahip olduğundan, telefondan adamakıllı EQ/DSP app’leriyle çok güzel şekilde tonu ince ayarlayabilme yetisi, muhtemelen başka bir kulaklık almak zorunda kalırsam aynı fiyat menzilinde daha iyisini bulduğum takdirde alırım diye düşünüyorum. Hoş öyle kolay kolay bozulacağını da zannetmiyorum, ORTA BOY KAYNAR KAHVENİN İÇİNE DÜŞTÜ, kapsüllerinin yapışkanları gitti, akşam yatarken kurutup sabah elektrik bandıyla yapıştırdım, seste zerre değişiklik olmadan çatır çatır çalışmaya devam ediyor, sadece DIY bir hipster kulaklığı gibi gözüküyor dışarıdan.

    Neticede kesinlikle tavsiye ederim, Türkiye’de mevcut mu herhangi bir fikrim yok da, 90 euro’ya almıştım Köln’de bir MediaMarkt’tan.

  17. Hiçbir zaman istediğim kalitede bi kulaklığım olmadı nedense. Bası iyi olanın tizi olmuyor, tizi olanın bası olmuyor falan, o yüzden pahalı kulaklıklara para verme riskine girmeden hep ortalamalarla idare ettim bugüne kadar. Sürekli müzik dinleyen biri için saçma bi durum tabii. Philips’in 19 TL’lik kulaklıklarını kullanıyorum son 4 yıldır falan. Ondan öncekiler de daha pahalı değildi açıkçası. Gerçekten adam gibi ses veren ve metal dinleyen tecrübeli dinleyicilerin kefil olacağı bir kulaklığa para bayılabilirim.

  18. Baybora says:

    Konunun kulaklığımın bozulduğu gün açılması manidar.

  19. elovitnas says:

    Kulaklık konusunda uzun arayış ve denemeler sonucunda Urbanears Bagis’te karar kıldım. Her frekansta çok dengeli bir kulaklık olması beni cezbeden tarafı oldu açıkçası. Kulakiçi kulaklıklarda genel sıkıntım fazla tiz ya da fazla bas olmaları idi. Bagiste ikisi de çok dengeli. Midler de oldukça doygun. Türkiye’de 80 lira civarına satılıyor ki bence bu fiyata ses kalitesi oldukça iyi. Bundan daha iyi birşey almak istesen 150-200 liralara çıkmak lazım ki ne gerek var. Sonuçta müziği Samsung Galaxy S3 ten dinliyorum onun da çıkış gücü belli. Gidip hi-fi audiophile kulaklığa para bayılmaya gerek yok.

    PC’de de Edifier M3300SF model 2+1 ses sistemini kullanıyorum. Basları sönük olsa da tizleri ve midleri acayip sağlam. Görüntüsü şık, ses kalitesi güzel, fiyatı da 100 liranın altındaydı en son. Daha ne olsun.

  20. ihsanoird says:

    Şu ana kadar kullandığım kulaklıklarla küçük bir dükkân açardım rahatlıkla :) Yaklaşık 1 yıl boyunca Sennheiser CX 300-II kullandım. Kulak içi kulaklıkların zararlı olduğu hakkında bir şeyler okumuştum. Ondan beridir kulak deliğimin içinde bas bas bağıran kulaklık takma fikri pek cazip gelmiyor.

    Artık sadece kafa üstü kulaklık kullanıyorum. Sennheiser HD 202 şu ana kadar sahip olduklarım içinde en iyisi. Garanti süresinin dolmasına 5 gün kala bozuldu, 19 iş gününde yapıp geri verdiler. Yenisini almaya çok yaklaşmıştım :D Şimdilik onu kullanıyorum. Bekleme faslında yedek kulaklık almıştım. Vivanco Aircoustic tra 7072, tizleri çok kaliteli veren bir kulaklık. Sennheiser’ın tizlerinin yetersiz olduğu noktada baya yardımcı oluyor. Fiyatı da 70-80 tl falan.

    Müzik çalar olarak iPod kullanıyorum ama değiştirmeyi düşünüyorum. Önerileriniz varsa ‘cevab ver’e nazikçe tıklamaya çekinmeyin.

  21. Ugur says:

    Sennheiser bile 6-7 ayda bozulduktan sonra kimse bana bir kulaklığa eşek yüküyle para verdirtemez.Önce uzun ömürlü kulaklık yapmayı öğrensiler.

    Swedish

    @Ugur, mart ayında aldığım beats wireless kulaklık canavar gibi çalışıyor.Genelde kulaklıklar kablonun kulaklık ile birleştiği yada mp3çalara giren yerlerdn tmassızlık yaparak bozuluyor.Bu modelde kulaklığın her 2 ucu da çıkarılıp takılabildiği için sorun yaratmıyor.Zaten wireless kulaklık olduğu için kablo bozulma riskide sıfıra yakın.Üstelik wireless ses kaybı yok.
    Bu ürün başlangıçta çok pahalı gibi görülebilir fakat 3-4 kez sennheiser değiştiren bir insan evladı da 600 lira gibi bir mebla bayılıyor kulaklığa.
    Bir göz at derim nacizhane

    Ugur

    @Swedish, Önerin için teşekkürler.Şuan elimde olan bütün kaynakları PS4 için kullanacağım.Kulaklık meselesini bir kez daha bilinmeyen bir tarihe ertelenedim haha.

  22. patognomonic says:

    Arkadaşlar,kulaklıklar iyi prodüksiyonlar kötü.

  23. OMustafar says:

    Uzun bir süredir Urbanears’ın Bagis modelini kullanmaktayım. Bunun dışında pek kulaklık kullanmıyorum, alacaksam yine Urbanears alırım sanırım.

    CD ve kasetlerimi evde Pioneer müzik setinden dinliyorum. Ders çalışırken çok yardımcı olmuşluğu var kendisinin. Sayesinde YGS-LYS kardeşleri atlatabildim.

    Bilgisayarda Spotify ve AIMP kullanıyorum, SRS Premium Sound ile de cilasını yapıyorum.

    Telefondan dinlerken Walkman uygulamasını kullanıyorum. Telefon dışında da bir Walkman mp3 çalarım var.

  24. blckrthm says:

    htc marka telefonun kulaklığını kullanıyorum. gayet memnunum. kulakiçi kulaklıklardan nefret ediyorum. kulağımda durmuyor bide rahatsız ediyor. kulakiçi ve kulaküstü dışında tavsiye edilecek bi model-marka varmıdır? 100 tl ve aşağısı…

  25. Yağız says:

    Selam arkadaşlar, metal muzik dendigi zaman bildiginiz gibi hizli davul ve gitar partisyonlari öne cikiyor. Bunlarin altindan kalkabilmek her kulakligin ve sistemin harci degil elbette. Yorumlardan gordugum kadariyla cogu kişi dinamik suruculu kulakliklar tercih etmiş, metal muzikte hizi ve detayi yakalamak icin oncelikle kendinize armatur suruculu kulakliklar edinmenizi oneriyorum. Bunlara birkac ornek verecek olursam başlangic icin, (oldukca fark edecektir metal muzikte dinamikten sonra) Phonak pfe, Brainwavz b2, ultimate ears triple fi-10 vb. Kullanabilirsiniz. Player ve daha spesifik kulakliklar icin başka konularda yardimci olmaya calişirim.
    Techno-fi.net’ten selamlar

    Yağız

    moruk

    @Yağız, kulakiçi kulaklıklardan nefret nefret nefret ediyorum… yani o kadar nefret ediyorum ki eskaza aldığım kulakiçi kulaklığı aldığım yerden değiştirmek için şehirlerarası seyahatimde dönüş güzergahımı bile değiştirdim…

    benim açımdan tam bir para israfı ve kullanışsız bir ekipman…

    patognomonic

    @Yağız, abi gerçekten söylüyorum,ben tatmin oldum

  26. atoutlemonde says:

    Minton marka 4 Gb emektar bir mp3 player’ım var. Silip silip yer açarak döndürüyorum. Telefondan falan hiç dinlemem, herkes işini yapsın. Kulaklığa gelirsek hiç adam gibi para vermedim. Bu açığı da mp3′ün ses kalitesiyle aşmaya çalışırım. 320 kbps’den şaşmam. Aslında ağırlıklı olarak kulaklıktan dinleyen biri olarak, paraya kıyıp sağlam birşey alasım var bir süredir. Buradaki önerileri dikkate alıcam. Herhalde büyük bir aydınlanma yaşarım.

    Bilgisayarda da bir başka emektar Creative 2+1 hoparlörüm var. Az çok beklentilerimi de karşılıyor.

  27. ali ihsan balı says:

    1.5-2 yıldır Samsung telefon kulaklığı kullanıyorum. Kendi telefonumun kulaklığını bozdum sonra annemin kulaklığını aldım ama ses olarak gayet iyi. Bana yetiyor en azından. Şu an kullandığım kulaklık ömrünü tamamlayınca 50 lira civarı bir kulaklık alabilirim ama..

  28. Yağız says:

    Kulakici kulakliklarla ilgili onyargili olmayin arkadaşlar, oyle kulakici kulakliklar var ust duzey kafaustlerini sattiriyorlar. Tabiki burada kullandiginiz player ve kayit turu de onemli. oncelikle bu dunyaya girecekseniz ve iyi bir kulakliginiz varsa kayitlariniz flac veya wav olmali.

  29. This is Anfield says:

    15 liralık Sony kulaklığım, yaptığım tüm kötü davranışlara rağmen bir kere bile yarı yolda bırakmadı beni, dile kolay 2 sene oldu, onun öncesinde de abim kullanmıştı düşünün artık, katbekat fazla para verdiğim kulaklıklar 6 ay dayanmazken yılları deviriyoruz birlikte ve abartısız her gün kullanıyorum, ama bir Sennheiserim olsa hayır demem.

  30. atahan uygur says:

    marshall major kulanıyorum 3 senedir 2.alışım oldu ses kalitesi mutiş bası biraz zayıf ama her 6 ayda 1 garantiye goturmek zorundasınız kablosu çok cabuk hasat oluyo

  31. Gereksiz biri says:

    Ben kulaklıkla müzik dinlemiyorum.Hi-Fi tercih edenlerdenim Klipsch RF-82 kullanıyorum.Odam 30 m2,hoparlör fazla geliyor istediğim performansa erişemedim.Rock-Metal müzik dinleyenler için cidden ateşli hoparlör.Hassasiyetide yüksek bu yüzden lambalı amfilere karşı cevabıda çok iyi yine JBL ES100 Rock ve Metal müziği başarılı çalıyor,işin detay kısmına yoğunlaşınca çok daha başarılı hoparlörler var hemen hemen aynı bütçelerde Kef,Dali,B&W gibi markaların ama özellikle JBL ES100′ün tonalitesi bu müzik türünü dinleyenler için muazzam.Amfi olarak Harman Kardon HK3490 kullanıyorum.Hoparlörlerime göre biraz kötü ama yakında uprade etme durumu var tabii.Amfimin dijital bağlantısı olduğu için ses kartımdan dijital bağlantı yapıyorum.320 kbps nadir dinliyorum.Genelde flac üzerine yoğunlaşıyorum.Normalde Hi-Fi sistemlerde player olarak pc pek önerilmez ama imkanlar dahilinde idare ediyor.HK3490′ın dijital bağlantısı kurtarıyor epey.

    RF82 şöyle bir şey 2000-3000 TL arasında 2.el hoparlör arayışında olan herkese gözüm kapalı tavsiye ederim.Pişman olmazsınız. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=P19LEYcnsk0

  32. Berca B. says:

    Ya aramızda audiophile varsa ekipmanını yazsa ya, çok merak ediyorum neler kullanıyorlar, nasıl yatırımlar yapıyorlar. Bildiğim kadarıyla kablosuna kadar her şeyi hesaplayıp alıyorlar ama çok net bir bilgim yok. Bu olayla ilgisi olan biri varsa aydınlatırsa sevinirim.

    Gereksiz biri

    @Berca B., O çok uçuk bir konu oluyor.Audiophile işinde olay artık müzikten çıkıp sesin derinliklerine inmek oluyor :) Hi-Fi piyasasını az çok bildiğim için böyle insanlarda tanıyorum haliyle.Zaten olay o zaman Hi-Fi’dan çıkıp Hi-End oluyor genelde.Şu kadarını söyleyeyim bir kaç metre kablonun fiyatı bile 2000-3000TL tutabiliyor.

    http://www.denizfoto.com.tr/Bi-Wire-2x5m,PR-6713.html

    Ki bunun yanında diğer bir sürü ekipmanı birbirine bağlayan sayısız kablo.

    Mesela örnek olarak bir setup.

    http://www.youtube.com/watch?v=pBnEUFERqB4

    Giriş seviyesi diyebiliriz.Giriş seviyesine takılmayın en az 20.000 TL’lik bir setup.Sadece o Klipsch RF7′ler 10.000 lira civarında sıfır fiyata sahipti.Bu işin sınırı yok.En basitinden şu videoda.

    http://www.youtube.com/watch?v=U1tWyOGaylY

    Önde o çalan mavi hornlu speakerlar hatırladığım kadarıyla 70.000$ etikete sahipti.Sadece arkada görünen dijital McIntosh amfilerin tanesi Türkiye’de 150.000 TL. :)

    http://www.denizfoto.com.tr/MC2KW-1-x-2000W-Power-Amplifier,PR-5210.html

    Yine o videoda arkada görülen büyük Rey Audio hoparlörler 120.000 $ gibi bir fiyata sahipti.Her türlü bütçeye hitap eden bir durum Hi-Fi , Hi-End meselesi.Sadece 500.000 lirayı bir hoparlöre bile bağlayabileceğiniz bir piyasaya.

    http://gsaelektronik.com/urun/kef-muon-kule-tipi-hoparlor_553.aspx?CatId=172

    Hani bizim bildiklerimiz hiç bir şey ama gözlemlerimden şunu söyleyebilirim ciddi anlamda Audiophile olan adamlar evin duvarlarının köşelerinde ki açılardan hoparlörün milimetrik açısına kadar her şeyi hesaplıyıp yapıyor bu işleri.Ve o kadar lanet bir piyasa ki yukarıda yazdığım gibi RF-82 hoparlörlerimi ilk aldığım zaman “Bundan daha ne olabilir ki bir ses ne kadar daha kaliteli olabilir.” diye söylenirken daha fazla değil abisi RF-7′yi dinleyince bile dünyam başıma yıkıldı.Onu boşverin aynı hoparlör ve amfilerin farklı kablolarla inanılmaz farklı sesler verdiğine şahit oldum şoklar yaşadım.30-40.000TL’lik hoparlörlere müzik dinleyince zaten hani şu bana son nokta olarak gelen hoparlör bile cep telefonu kaldı yanlarında.Binlerce çeşit amfi,hoparlör,kablo,player,dac vs.’nin olduğu bir ortamda düşünün yapılacak ses kombinasyonlarını.Hani cidden bir kere kendinizi kaptırınca hastalık yapışıyor üstünüze.Eşiyle boşanan insanlar tanıyorum bu yüzden. :D Ama şunu diyeyim cidden 60-70.000 lira civarlarına son nokta stereo sistemler kurulabiliyor.Atıyorum 30.000 liralık setup ile 70.000 liralık setup arasında %50 fark oluyorsa.70.000 liralık bir setup ile 500.000 liralık bir setup arasında oluşan fark bu %50′den çok çok ufak.

    Berca B.

    @Gereksiz biri, abi çok sağol bilgiler için. Gerçekten çok merak ediyorum o odalardan birinde müzik dinlemenin nasıl bir his olduğunu. Hele o 2. videoda gerçekten aklım çıktı artık. Bir bu tesisatın olduğu bir yerde bulunmayı çok istiyorum, bir de şu meşhur “dünyanın en sessiz odası”nda bulunmayı (http://evrimagaci.org/fotograf/47/3720/).

    Umarım bir gün nasip olur.

    Gereksiz biri

    @Berca B., İstanbuldaysanız eğer hi-fi işi yapan mağazalara giderseniz demo odalarında gayet güzel setuplar olabiliyor.Bir test etme imkanınız olur.Ayrıca sahibinden üzerinden pek çok cihaza ulaşılabiliyor.Her bütçeye uygun çözümler var.700-800 lira bütçeyle bile bir çift hoparlör bir çift amfi alınıp şu bilgisayar için satılan multimedya setlerden 15 kat kaliteli ses alınabilir. :)

    http://www.sahibinden.com/ev-elektronigi-ev-ses-sistemi

  33. Cemre says:

    “Kusursuz kulaklığın peşinde geçen bir ömür.”

    Çok iyi bir alt başlık olmuş bayağı güldüm buna.

    Birkaç senedir ne yazık ki ben de bu hastalığa yakalananlardanım. Ama mali imkanlar el verdiği sürece işte kendi çapımda uğraşıyorum. Daha önce vsonic gr02 pro ii kulakiçi tecrübem oldu. Aslında fiyatına göre gayet iyiydi özellikle mid-range aralığında güzel bir performansı vardı fakat kablo kurbanı oldu her ne kadar çok iyi davransam da. Ondan sonra da bir süre kanal-içi sevdamı sonlandırıp temiz ses verebilecek türkiye distribütör garantili kulak-içi kulaklık arayışına girdim ve Sennheiser mx580′de karar kıldım. Bir süredir hala bu kulaklığı kullanıyorum. Temizliği, berraklığı yönünden çok iyi bir kulaklık fakat basslarının hacimsizliği ve midlerin sönüklüğü arada üzmüyor değil. O yüzden bir sonraki kulaklık arayışımı ara ara açar sürdürürüm. Fakat bir türlü tam olarak istediğim kulaklığı bulamadım daha. Bu başlık sayesinde bu arayışım tekrar alevlendi ve umarım artık bu arayışa bir son verip mutlu mesut yaşayabileceğim bir kulaklığa kavuşabilirim :D

  34. zlayeric says:

    Philips in kulak içi she3570 ini kullanıyorum 2 yıldır.Fiyatı 30-35 arasında değişir genelde alınan yere göre.kararsız olan herkese öneririm.

  35. Yağız says:

    @Cemre
    Mx serisindeysen daha cok uzun yollarin var diyebilirim. Türkiye garantili olarak urun ceşidi oldukca dar.
    Bozuk kulakliklarinizi cope atmayin, tamir konusunda yardimci olabiliyorum.
    forum.donanimhaber ve techno-fi dan bana kornography nickiyle ulaşabilirsiniz.

    Ayrica kulaklik, dac, amfi, daplarla ilgili de bolca kaynak mevcut techno-fi da.

  36. Mustafa Koz says:

    Aerial7 Pheonix marka (Kulaküstü) Dj kulaklığı kullanıyorum indirimle almıştım.Basları çok iyi fakat tizler çok güçlü değil bu nedenle metal müzik dinleyicisine hitap etmiyor (sitelerdeki indirime kanıp sakın almayın) pc den yapılan basit ayarlarla bir nebze idare edilebiliyor ama yinede metal müzik dışındaki türler için önerebilirim (özellikle post rock dinlediğim zamanlarda çok çok iyi sonuçlar almıştım)..Kulaklık benim için olmazsa olmaz, bir ses sistemine hiç bir zaman gerek duymadım.Geçenlerde Grado SR-60 denedim direkt yutube den gorguts açtım ”bu zamana kadar gorguts’tan bişey anlamamışım ben birader”dedirtti şuan para biriktiriyorum. :D

  37. angryson says:

    Piranhanın black arrow serisi mp3 çalarları çok iyidir. İşimi görür hani. Küçüktür (iki serçe parmağım kadar) cebime rahatlıkla sığar. Fakat kulaklık girişleri biraz dandiktir 7-8 ayda bozulur. Zaten 50-55 lira arası ,bir süre telefondaki thrash ve death metal playlistleriyle idare edip yenisini alırım.

  38. çaksu says:

    Sansa Clip Plus ve gözüm dönüp de aldığım Creative T20′ye büyük sevgi besliyorum.

  39. DrAQA says:

    ULTRASONE Edition 10 adında 1,679.00 €’luk bir kulaklık kullanıyorum. Empedans’ı 32, OhmSes Şiddeti 99 dB, Ağırlık 282 gram, 40 mm Titanyum Kaplama, mıknatıs Türü ise NdFeb, Aramid Fiber İle Güçlendirilmiş 3 metre kablosu var. Bassları ve Tizleri ayırmayı bırak, vokalin sesini falan bile ayırıyor kendisi doğrudan. Verdiğiniz paraya değer kesinlikle.

    Şaka şaka Electro World’den 10 liralık kulaklık kullanıyorum. :(

  40. moruk says:

    kulaklık amfileri?

  41. Peki mesela 200 TL’ye kadar alınabilecek kulak içi/kafa üstü fark etmeksizin en iyi kulaklıklar hangileridir, önerisi olan var mı? Bazısı diyor ki rock dinleyeceksen şunu al, elektronik dinleyeceksen şunu al, vs. Metal dinleyen bir adamın alabileceği 200 TL civarı en alınabilir kulaklık nedir sizce?

    Durakonis

    @Ahmet Saraçoğlu, kesinlikle grado derim. Sr60i ve igi 200 civarina bulunur sanirim. Kisisel olarak da tavsiye ederim, ayriyetten gradonun metalde en iyisi oldugu global olarak da sikca soylenir.

    Ufuk Sönmez

    @Durakonis, grado igi’nin izolasyon konusunda iyi olmadığını okumuştum. doğru mudur? alacağım kulaklık otobüste metroda felan dinlerken dış sesi tamamen izole edecek bir kulaklık olmalı, benim de ilk kriterim bu be abi :D

    Durakonis

    @Ufuk Sönmez, dogru duymussun, iginin izolasyonu cok guclu degil. Evde fazla kullanmayacaksan ideal olmayabilir. Muhtesem alet yalniz. Sennheiser cx serisine hayatta donmem bi daha.

    Durakonis

    @Ahmet Saraçoğlu, Bi ekleme daha yapayım. Grado igi’nin metalde gösterdiği performanstan memnun olsam da, kimisi igi’nin grado’nun en övülen şeyi olan rock/metal’de iyi olmadığını söylüyor. Ben sr’lerle veya cx200 dışında, dinamik sürücülü başka bi kulakiçiyle kıyaslamadığımdan bişey diyemem. Kıyaslamadan söylersem gayet iyi ama. Bir de, arada dinamik sürücülü iem’lerdeki “punchy” denen bas olayından bıktığımda dinlemek için armatür sürücülü bi model düşünüyorum. İgi’nin basları her ne kadar gaza gelmek için ideal olsa da, bazen gaza gelmeden orta frekansların tadını çıkarasım geliyor. O durumlarda bi sennheiser kafaüstüyle idare etsem de, kulakiçi sevdamdan ötürü Sony xba-1 alıcam bi tane, armatür sürücülü. 143 liraya buldum. İzlenimlerimi yazarım alınca.

  42. Ufuk Sönmez says:

    electro world’de promotör olarak çalışırken depoda kalmış 2 adet shebilmemne philips kulaklığı toplamda 2 tl’ye almıştım. 1 tl’lik kulaklık kullanmış biri olarak, rekor bende arkadaşlar fazla kasmayın diyorum.

    şu anda da sony’nin nw-a808 model mp4 playerının içinden çıkan, kanal içi MDR-EX082 model kulaklığını kullanıyorum, fena bi kulaklık değil, yabancı reviewlerde ne kadar doğru ama “high quality earphone” diye anlatılıyor. e-bay’da adamın teki 35 euroya(95 tl) satıyor. şu an silikonsuz dinlediğim için dışardan gelen sesleri izole edemiyor. bi silikon alıp deneyeyim, olmadı izolasyonu başarılı başka bi kulaklık alacam.

  43. Nightwing says:

    Dandik bir starcom marka mp3 çalar ve onun kulaklığıyla şimdilik idare ediyoruz. İşimi görüyor mu görüyor.

    Ama ilerde şöyle pahalısından bir mp3 çalar, bas ve tizi iyi dengeleyen iyi bir kulaklık ve ev içinde şöyle sağlam bir ses sitemi ve bangır bangır hoparlör düşünmüyor değilim. Ne zaman olur tabi allah kerim.

  44. oncetin says:

    Kulaklık olarak 4-5 adet Sennheiser Mx-470 eskittikim. Öncede n direk kulagin içini mıncıklayan kulaklıklar pek hosuma gitmezdi. Bu yüzden Mx-470 gayet cazipti. Simdi ise Nokia telefonların icinden cikan sari renkli, metal müzik karşıtı gibi görünen kulaklığı kullaniyorum. Inanilmaz rahat geliyor bana. Basları ve tizleri gayet güzel ayırt ediyor.

    iPod benim icin simdiye kadarki en iyi mp3 calar oldu. Hediye gelen 3.nesil iPod Nano’mu yaklasik 5 yil kullandım ve tus takımında bozulmalar olusmaya başladı. Su anda ise daha yeni cikan minicik ekrandan ibaret olan iPod’lardan var. Tekrar soyluyorum, dunyanin en güzel müzik cihazı!

  45. hysteresis says:

    MP3 çalar olarak Sony NWZ-A815, kulaklık olarak da yanında gelen Sony MDR-EX082′iyi herhalde 4-5 yıldır kullanıyorum, ses anlamında bana yetiyor. Ama son yıllarda dinlediğim müzik skalası feci genişlediği için 4GB hafızası az geliyor.

    O yüzden, verebilecek varsa daha yüksek kapasiteli MP3 çalar tavsiyesi istiyorum ben de.

    Ufuk Sönmez

    @hysteresis, dostum öncelikle aynı kulaklığı kullanıyoruz :) mp3 çalar konusunda, ben “sansa clip+” almayı düşünüyorum. mikro sd ile 32 gb’a kadar arttırılabiliyor. türk bi sitede sıfırını 130 tl’ye satıyorlar. nereyi okusam ses konusunda sandisk sansa clip’i tek geçiyorlar. clip+’ın clip’ten farkı sd kart desteği. clip’in 2,4 ve 8 gb’lık seçenekleri var. yani sansa clip de gayet alınabilir ve üstüne de rockbox kurularak gayet nefis flac keyfi sürülebilir. sansa’nın ayrıca fuze, fuze+ ve zip modelleri de varmış. dediğim gibi ben daha önceden kullanmadım ama sansa clip+ almayı düşünüyorum.

    Durakonis

    @Ufuk Sönmez, Flac desteği olan az model var ülkede uygun fiyata. Sony’nin sizin aletlerin f uzantılı bi modeli vardı (NWZ-F), çok uçuk bir fiyattaydı. Gittigidiyor’dan falan alınabilecek iriver’ın e-100, e-150 modelleri uygun. Senin düşündüğün sansa da genelde övülen bir model. Yurt dışında da epey tutulan bir model. Meizu’nun oynatıcıları da aynı şekilde. Bi de Philips’in GoGear Azure modeli var. 2013 üretimi bi model sanırım, fiyatı son derece uygun satılıyor büyük teknoloji mağazalarında. (175-200 lira arası). Bu fiyata Vatan, Bimeks gibi yerlerden alınabilecek başka flac oynatıcı yok. Philips’in eski bi mp3 çaları vardı bende, idare ederdi. Ama kimisi de rezalet diyor philips mp3 çalarlar için. Keşke deneme fırsatı olsa da öyle alınabilse. Ama neticede sandisk sansa’nın rezalet olmadığı garanti bi durum. Beğenmeyenler var elbette, ama üst sikletteki pahalı aygıtlarla kıyaslayanlar onlar genelde.

    Ufuk Sönmez

    @Durakonis, @çaksu sağolun beyler konuyu desteklediğiniz için.

    Lefthandpath

    @Durakonis, ben de philips’in go gear hdd1620 modelini 7 sene kullandım :) ama fazlsıyla yazılımsal sorun vardı. philips’lerdeki yazılımsal sorunlardan şiakyetçi olan benim gibi çok insan var. piyasaya erken sürülüyor gibi philips ürünleri. ses kayıplarını azaltan fullsound teknolojisiyle geliyorlar ama sony’de de buna paralel hatta ekstra olan bir çok çözümü var. cowon ve iriver gibi alternatifler türkiye’de de satılmadığı için en iyi yurt içi seçenek sony bana göre. ama sony’nin de ürün yelpazesi türkiye için baya sınırlı. yüksek vergiler spesifik ürünlerin gelmesini engelliyor maalesef.

    çaksu

    @Ufuk Sönmez, Fuze’un şarjı sanırım 2 kat falan daha fazla gidiyor. Tercih sebebi olabilir.

    Clip’lerin de fanıyım ya. Açma kapama düğmesi bozulan, usb ile çakmak şarj yapmak istemediğimden kapatmadan kullandığım Clip Plus’ımın şarjı biterse ikinci el aldıktan sonra ekranı kararan, bilgisayara takıp değişiklik yapınca ana menüye geldiğini bildiğimden öyle yapıp orta tuşa defalarca basarak “Play all” seçeneğini kullandığım, çalma sırasını kontrol edemediğimden içine youtube’dan birkaç full albüm atıp kurcalamadan dinlediğim Clip’im var. Canlarım benim. Plus’ın donduğu oluyor sık olmasa da. Resetle düzeliyor. O da açma kapama düğmesi ile olduğundan içini açıp kalemle reset atıyorum hehe.

    Ses süper ama.

    hysteresis

    @Ufuk Sönmez, cevaplar için teşekkür ederim. Bendeki Sony’den ses ve batarya ömrü olarak çok memnunum. İlk aldığımda 36 saat gidiyordu, hala da ona çok yakın. Söylediğiniz modelleri inceliyim. Zaten sürekli çantayla gezdiğim için yeni bi alet alsam bile eskisini de yanımda gezdiririm.

    hysteresis

    @hysteresis, bi de Türkiye’de Sansa Clip+ veya Fuze+ satan yer var mı?

    çaksu

    @hysteresis, Mağaza yok bildiğim kadarıyla. Ben bu arkadaştan almıştım. İletiştiğimiz kısa süre içinde ilgiliydi, verirken tavsiyelerde bulunmuştu. İyi bi insan olmalı.

    http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=70421

    Amazon da gönderiyormuş ekşi’de yazdıklarına göre.

    Ufuk Sönmez

    @hysteresis, ustam şurdan 110 tl’ye 4 gb sansa clip plus satın aldım. satıcı çok ilgiliydi, ürünü çok iyi paketlemiş olarak kargoladı, prize takılan şarj aletini de hediye etti.

    http://www.sanalpazar.com/Sandisk-Sansa-Clip-4gb-%5Bblack%5D__isp12449010

    hysteresis

    @Ufuk Sönmez, @çaksu, ikinize de teşekkür ettim. Vaktim olunca bakıcam, sağolun.

  46. Fitil. says:

    Hi-fi isine girdigimden beri muzik zevkim bozuldu..Ozellikle metal albumlerinin produksuyonlari cok yuksek butceli olmadigindan(bilhassa 90′lar 2000′ler), iyi kulakliklar tum eksikleri carpiyorlar yuzunuze..

    Suana kadar onlarca kulaklik kulanip atmisimdir, bunlar arasinda adi nami duyulmamis cin markalari da dahil olmak uzere hepinize BRAINWAVZ M2(kulakici) oneriyorum, ozellikle metal icin karanlik bir ses yelpazesi var..

    Onun disinda, metal dinleyecekseniz 100lerce euro dokup, uzerine DAC/AMP isine girip sonunda kendinize aci verirken bulabiliyorsunuz.. Aman diyeyim..

  47. Lefthandpath says:

    ben de geçen hafta sony nwz-e475 aldım yurtdışından. sony 16 gb’lık versiyonlarını türkiye’ye getirmiyor bu nedenle sanalpazar.com üzerinden bir satıcı sayesinde yurtdışından aldım. mp3 çalar alacak olan varsa minimum nwz-e470 serisini tavsiye ederim. ama a860 serisinde bendeki 4 ses teknolojine ek olarak s-master digital anfi kullanılmış. 16 gb ve üzeri versiyonlarını bulamadığım için e470 serisinden bir ürün aldım. benim gibi sadece müzik dinlemek istiyorsanız android’li versiyonlar yerine a serisine öncelik verin derim.

  48. moruk says:

    pc’de şu ürünü kullanıyorum.. http://static.productreview.com.au/pr.products/102885_logitech_audiohub.jpg

    zamanında 60 liraya almıştım… görüntüsü hayli şık ve hubları tek gövdede topladığı için hayli ergonomik.. ses kalitesi de hoparlör çıkışlarının ağzına oranla kuvvetli, ama 15 watt RMS’si ile bana yeterli gelmiyor artık..

    en kısa zamanda 50 RMS’lik audio engine a5′e geçmeyi planlıyorum… logitech iyi hoş ama elektronik müzik ile 60′ların dım tıs çaklı ördek sounduna daha uygun…

    kullaklıklardan yana şansım da hiç iyi gitmedi… iphone’nun kulaklığını hayli kullandım sesi kuvvetli diye, ama onun da rengi beyaz beyaz fazla cırtlaktı,,, zaten de bozuldu sonradan…

    Lefthandpath

    @moruk, 5. nesil iphonelarla gelen kulaklıklar kaliteli ses veriyor. ama öncekileri rezaletti. her yerde itin götünse sokarlardı apple kulaklıkları da ben o kadar da kötü olamaz derdim hep. 15 liralık sennheiser kulaklıklar bile daha iyi.

  49. sefagn says:

    ben bu ses sistemlerinden pek anlamam ama az önce ipod classicimin orjinal kulaklığı kırıldı çocuğum öldü gibi üzüldüm lan :(( şaka bir yana dinlediğim en iyi sesi o kulaklardan aldım ben mi ses sistemlerinden pek anlamadığım içinmi yoksa gerçektende kulaklıklar çok kaliteli olduğu içinmi böyle bir izlenimim oldu bilmiyorum bilen varsa berigelsin tabi.

    ayrıca yeni kulaklık önerisi olanlar bilgilendirirse de mutlu olurum tabi.

    konuyla alakasız olarak: ya abi burda bir haftada “cover” meselesinin tartışmasını yapsak çok güzel olmaz mı. orjinalinden iyi kavırlar batırılan kavırlar kavır albümleri kavır gurubu olarak ortaya çıkan gurupkar falan söyleyecek çok sözümüz olur bu konuda diye düşünüyorum.

  50. B U R Z U M says:

    kanal tipi kulaklıkları sevmediğim için ben şu ana kadar, sennheiser mx760 ve sennheiser mx580 i uzun süre kullandım…hatta bilgisayar için şu an kulağımda mx 580 var…memnunun ama çok önemli bir konu var oda KULAKLIK SÜNGERİ. sanırım yukarıda kimse bahsetmemiş ama kulaklıklar için gerçekten hayati önem taşıyor…belirttiğim sennheiser modellerinde sünger olmadan 10 liralık kulaklık sesi alıyorsunuz neredeyse ama süngeri taktığınızda iş değişiyor.mesela şu an mx760 ımın süngeri yok o yüzden kenarda bekliyor. söylemeyi unuttum mx760 1 saatten sonra kulakları maalesef acıtıyor. rahatsız bir kulaklık…belirttiğim olumsuzluklar yüzünden şu an apple earpods (5. nesil iphone ve ipod touch kulaklığı) dışarıda kullanıyorum ve ben fazlası ile memnunum. çünkü kulaklık süngeri gerektirmiyor. sünger olmadan bile ses kalitesi tatmin edici. ayrıca kulaklarda harika duruyor. kulağınızda olduğunu hissetmiyorsunuz. ve en önemli nokta emektar ipod classic im ile çok uyumlu. üzerindeki kumanda sayesinde ses aç-kapa, play-pause ve şarkı geçişleri çok kolay…bu kulaklığı merak eden arkadaşlara kullanmalarını tavsiye ederim…bu arada yine belirtmek isterim ki kulaklık süngeri gerçekten çok çok çok önemli lan…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.