# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
İnternet radyoları
| 03.11.2013

Aç bi şarkı da neşemizi bulalım.

Teknolojiyi saniyesi saniyesine takip eden, interneti verimli kullanmanın el kitabını yazan Pasifagresif kullanıcılarına bu güzel sonbahar sabahından merhaba diyorum. Bu hafta bilgi alışverişinde kıyasıya bir yarışın olmasını umduğum bir konuyla karşınızdayız: İnternet radyoları, akış (stream) yoluyla yayın yapan siteler, şarkı listesi oluşturularak paylaşılabilen siteler, sosyal ağ işlevi de gören ancak birinci amacı müzik dinlemek olan siteler ve İnternet üzerinden de dinlenebilen radyo istasyonları. Aleni olan mecraları şans eseri henüz karşılaşmamış olanlar için de sıralayabiliriz, hatta bu haftanın ilk yorumunu atacak kişiden bunu üstlenmesini rica ediyorum. Ancak tahmin edeceğiniz üzere bu haftanın esas amacı daha az bilinen müzik dinleme kaynaklarını paylaşmak. Üyelik sistemi olan sitelerdeki profillerinizin bağlantısını vererek de uzun vadeli paylaşım ve fikir alışverişlerine yelken açabilirsiniz.

İşte haftanın soruları: İnternet radyolarını ve stream sitelerini kullanıyor musunuz? Favori siteleriniz ve buralarda dikkat çekmek istediğiniz işlevler, ayrıcalıklar neler? Bu sitelerin müzik endüstrisine ve özellikle metale ne yönde etkisi olduğunu düşünüyorsunuz? Bu gibi sitelerden müzik ya da abonelik satın alıyor musunuz? Bu konudaki kararınızı neye göre veriyorsunuz? Yeni gruplar ve müzik türleri keşfetmenin haricinde bu sitelerde vakit geçirmek müziğe dair algınızı ne şekilde geliştiriyor?

Örneğini vereceğiniz sitelerin yapısına bağlı olarak soruları geliştirmenizi ve yeni sorularla cevaplar eklemenizi umuyor, harika haberler alacağınız bir hafta diliyorum.

  Yorum alanı

“İnternet radyoları” yazısına 17 yorum var

  1. BelGarath says:

    Sorulara cevap vermekten kaçınarak ve biraz da utanarak sadece internet radyolarında takıldığımı belirtir ve en çok sevdiklerimi aşağıda paylaşarak uzaklaşırım…

    1 – http://www.lagrosseradio.com/radio-metal/ecouter-radio-metal/
    Hem arşiv zenginliği hem de bilinen ve bilinmeyen (en azından benim açımdan) çaldığı bir çok grup ile favorim. Biraz sert seçimleri var genelde ama black sabbath tan immortala kadar geniş bir yelpazeyi, rastgele mp3 sırasıyla değil de bir dj nidasında sunuyorlar yani geçişler iyi.
    Ayrıca good ve bad şeklinde iki oy hakkınız var.

    2 – http://puremetal.radio.de
    Telefondan dinlerken/ararken bulduğum bir radyo. Tam gaz, tam coşku, tam kafa… Kesinlikle tavsiye ederim.

    3 – http://death.fm/
    Adından ne çaldıkları çok bariz olan bir radyo ve kendilerinden hiç taviz vermiyorlar. Tabi iş yerinde bir kaç saatten sonra biraz yorucu bir radyo oluyor ama iyidir.

    Son olarak tabiki çok yaşa http://www.shoutcast.com/ Yasak olsa da yasağa takılan yoktur sanırım…

  2. hayvanat says:

    Radyo yayınları ile alakam olmasa da 8tracks gibi ortamlardan umduğumu bulabiliyorum, metal müzik olaylarında da kendimce bir şeyler yapmış idim, yeni bir şeyler keşfedecek olanlar olursa ne mutlu bana.

    http://8tracks.com/hayvanat

  3. İnternetin hayatımızın merkezine oturduğu son 15 yılın 2004′ten bu yana olan döneminde metalle ilgili bir şeyler yazıyorum. Bu nedenle de çıkan birtakım albümleri, sadece dinlemiş olmak için değil, yazmak için de dinlemem gerekti, gerekiyor.

    Bu yüzden de son 10 yıldır sürekli olarak, karşımda dinlenmesi gereken albüm listeleri oluyor. Bu da “yeni bir şeyler keşfedeyim” düşüncesiyle internet radyolarına yönelmemi engelledi, engelliyor maalesef. Hayatımda herhangi bir sitede bir internet radyosu açıp da 2-3 şarkıdan fazlasını dinlemişliğim yoktur misal. Bir keresinde, belki 7-8 yıl önce bir black metal radyosunu açıp birkaç parça dinlediğimi hatırlıyorum o kadar.

    Bu yüzden, “arkada çalsın” kavramı benim için neredeyse hiçbir zaman geçerli olmadı. Sırf bu yüzden last.fm’i bile neredeyse hiç kullanmadım. Çünkü oraya scrob olan şarkılar benim sevdiğim ve müzikal beğenilerimi yansıtan şeyler değil, sadece yazmak için dinlediğim/dinlemek zorunda olduğum şeylerdi.

    Dolayısıyla da last.fm’de son dinlediğim şarkı olarak Jorn – We Brought The Angels Down gözüküyor, dinlenme tarihi de Haziran 2010.

    En çok dinlediğim isimler de;

    1- Bloodbath – 138 dinleme (The Fathomless Mastery kritiğini yazarken dinlemişim)
    2- Megadeth – 137 dinleme (Endgame’i yazarken çok dinlemişim)

    Tabii ki yok böyle bi şey, en çok dinlemeyi geçtim, sıklıkla bile dinlemiyorum bu iki grubu. Aslına bakarsanız, birkaç istisna albüm dışında hiçbir grubu sıklıkla dinleyemiyorum. Çok üzülüyorum. Pasifagresif müzik zevklerimi, müzikten aldığım keyfi yok ettin lan, mahvettin bitirdin resmen. Olmaz olsun böyle şey, kapatıyorum siteyi.

    Radyolara dönersek, evet, maalesef internet radyosu olayı benim için hiç olamadı. Bir şeylerle uğraşırken arkada çalan radyoda bir şey beğenip “ooOOOOooOooOOoo bu neymiş böyle” diye radyonun sayfasını açıp çalan şeyin ne olduğuna bakmak, bu şekilde grup keşfetmek muhakkak ki çok hoş bir şeydir ama olmadı, olamadı.

    Bu arada internet radyosu demişken, sitenin geleceğiyle ilgili planlarımız arasında… Öhöm.

    Ufuk Sönmez

    @Ahmet Saraçoğlu, abi inan ki ben de öyleyim ya, şöyle arka fonda bişeyler çalsın, kafamı dinliyim olayı yok. sanki, o an ne çalıyorsa hangi grubun şarkısı olduğunu bilmek zorundaymışım gibi hissediyorum. karışık müzik dinlemeyi sevmiyorum. gorod’sa gorod, nile’sa nile dinliyorum üstüste. badi salonunda hoca, metallica’nın arasına başka bişeyler koysa, “hocam metallica’dan konsept olarak gidelim” diyorum. öyle takıntılıyım yani.

    ama bütün bunlara rağmen, netten karışık bişiler dinliyceksem pandora’yı, belli bi grubu dinliyceksem grooveshark’ı tercih ediyorum.

  4. Nergis says:

    tuneIn indirin cep telefonunuza orada Dünya’nın her yerinden her türden çeşit çeşit lezzetli müzikler mevcuttur. Benim favorim radio thrash 24 saat aralıksız thrash çalışıyor adından belli olduğu üzere. Bu bağlandınız mı kopamıyorsunuz. Bilmediğiniz gruplarla tanışmak yeni tatlara varmak için bence internet radyoculuğu 10 numara yol. Girin çünkü çıkışı yok. Afiyet olsun

  5. harpy says:

    Ben de 2 yıl kadar önce bir süreliğine Snakenet Metal radio ya takıldığımı hatırlıyorum, o kadar.

    BelGarath

    @harpy, snakenet sanırım bu işi piri (metal radyoculukta) bir nevi maiden ı.

  6. atoutlemonde says:

    Ben planlı programlı adamım, genelde de torrentten cart diye indiren bir insanım. Ama özenmiyor değilim, “acaba şu çalan ne” diye merak edip azimle bulduktan sonra yaşanan hazza varmak isterim. Verilen sitelere bir göz atayım bakalım.

  7. ZafeR says:

    Film müzikleriyle ilgilenenler için tavsiyem; http://www.cinemix.us/

    özellikle kitap okurken çok iyi gidiyor.

  8. DrAQA says:

    Genel olarak hiçbir zaman radyo kullanmadım, ihtiyaç duymadım. Zevkli bir şey olduğunu düşünmüşümdür ama, yurtta kalırken oda arkadaşlarımın çoğu radyo dinlerdi ve sırf radyo dinlemek için bir iki saat erken yatağa girdiklerini falan bilirim. Nedense hiç içimden gelmez dinlemek.

    5-6 Sene önce yeni gruplar keşfetmek için radyo kullanabilirim diye düşünmüş, google’a “Metal Radio” biçiminde arattırıp ilk karşıma çıkan siteden bir kereye mahsus dinlemiştim. Tek kazancı Iron Maiden’dan Blood Brothers şarkısının live versiyonu oldu bana.

    Bu sayfada paylaşılan linklere bakacağım ama, her ne kadar kullanmasam da radyonun güzel bir şey olduğuna inanıyorum hala. :)

  9. TAAKE says:

    Metal radioların en gelişmiş ve en cevvali herşeyiyle mükemmel
    http://www.blackmetalradio.com/

    S.P.Q.R

    @TAAKE, hakkaten dostum ya en son 5 sene önce girmiştim bu siteye iyi hatırlattın.

  10. Melkor says:

    Hiç radyo kültürüm olamadı. arada bi heveslenip açıyorum reklam falan çıkınca kapatıyorum. yani olmuyor. playlisti kendim hazırlamadan rahat edemiyorum.

  11. beterin bateri says:

    http://www.radiometal.com/player/index.php

    fransa menşeili, gayet güzel playlisti olan bi radyo. radyodan metal dinleyeceksem sadece bunu kullanırım.

  12. Crimson Idol says:

    Merhabalar ben 2010′dan bu yana kendi internet radyomu işletiyorum, 2016′ya kadar Türkçe yaptığım radyoyu en sonunda “amaan bu ülkede sanki dinleniliyor mu bunlar ? Kime ne müzik çalıyorum” diyerek kapattım ve global olarak tekrar açtım. Şu an müzik arşivi çok kısıtlı ve uygulamada eksikler var, ancak tamamlamaya çalışıyorum yavaş yavaş. Ciddi bir death-black-trash-heavy-hair arşivi var yüklenecek ama düzenlenmesi uzun zaman alıcak, tabi ki sadece metal çalan bir radyo olmayacak. Bakmak isteyen veya destek olmak isteyen arkadaşlar http://crimefm.com adresini ziyaret edebilir. Uygulamamız da https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crimefm.crimefm adresinden android telefonlar için indirilebilir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.