# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
İlginç istatistikler
| 22.10.2013

40 yapar.

Muhterem Pasifagresif katılımcılarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu hafta biraz hesap makinelerini, fazlaca da kafaları kullanmalık bir konumuz var. Adına ilginç istatistikler dedim ama tabii ki açıklamak gerekiyor.

Örneğin sahip olduğunuz albümleri yüzdelik olarak hesaplarsanız yüzde kaçı hangi janr içerisinde yer alıyor? Yahut dinlediğiniz tüm müzikler içerisinde metalin yüzdesi yaklaşık olarak kaç? Last.fm, iTunes gibi dinlediğiniz müziğin kaydını tutan bir hizmet/yazılım kullanıyorsanız, buralarda yer alan istatistikleri de paylaşabilirsiniz.

Günün yüzde kaçında müzik dinliyorsunuz? Metal dinlemeye başladığınız zamandan bu yana tahmini dinleme saatini dikkate alarak hayatınızın yüzde kaçını metal dinleyerek geçirmiş olabileceğinizi hesaplayın mesela.

Bütçenizin yüzde kaçını metalle ilgili şeylere ayırıyorsunuz? Müzik dinlemek haricinde metalle ilgili haber okuma, araştırma yapma gibi şeylere ne kadar zaman ayırıyorsunuz? Dinlediklerinizin yüzde kaçı müzik zevkinizin değişmez kısmını temsil ediyor? Açıkçası her şeyi delicesine yüzdeye vurmanızı istiyoruz, maksat eğlenelim gülelim, bir kelime bir işlem, 90’lar, Bizimkiler ve daha nicesi.

Dört işleme tabi olabilecek her türlü metalik detayı sayfalarımıza taşımanızı umuyor, sağlıklı ve eğlenceli bir hafta geçirmenizi diliyorum.

  Yorum alanı

“İlginç istatistikler” yazısına 7 yorum var

  1. OMustafar says:

    Aldığım albümlerin yaklaşık %82′si Metal. Yaklaşık 170 CD ve henüz saymadığım kasetlerim + 1 adet de LP’im var (dinleyemesem de var işte, havam olsun diyerekten aldım).

    Günümün %67′si ise müzikle geçmekte, buna içimde mırıldandıklarım da dahil.

    Bütçemin epey bi kısmını zaten albüm almaya ayırıyorum. Her gün düzenli olarak 5 kez zaten Pasifagresif, Loudwire gibi sitelere giriyorum, girdim mi en az 45 dakikam gidiyor.

    Dinlediklerimin %73′u değişmeyecek bir kitleden oluşuyor, içerisinde çeşitli tarzlar bulunmakta.

    Bunların dışında her gün gelen ilhamlarımın %32′sini değerlendirebiliyor ve kullanılabilir materyal haline getirebilmekteyim.

  2. Jester says:

    Örneğin sahip olduğunuz albümleri yüzdelik olarak hesaplarsanız yüzde kaçı hangi janr içerisinde yer alıyor?

    - %50. 4 tane albümüm var, metal olanlar Pantera ve AC/DC. AC/DC saymazsak %25.

    Yahut dinlediğiniz tüm müzikler içerisinde metalin yüzdesi yaklaşık olarak kaç?

    - Yüzde çok. Metal dışı çok şey dinlesem de metal müzik iktidarda bende.

    Last.fm, iTunes gibi dinlediğiniz müziğin kaydını tutan bir hizmet/yazılım kullanıyorsanız, buralarda yer alan istatistikleri de paylaşabilirsiniz.

    - İsmime tıklayınca çıkıyor last.fm şeysi.

    Günün yüzde kaçında müzik dinliyorsunuz?

    - Şu sıralar 1-2 saat dinliyorum en fazla, eskiden daha çoktu. Jeff Nevermore’dan ayrıldığından beri eskisi gibi müzik dinleyemiyorum mesela. :/

    Müzik dinlemek haricinde metalle ilgili haber okuma, araştırma yapma gibi şeylere ne kadar zaman ayırıyorsunuz?

    -Gazete okuma sürem ile hemen hemen eşit. Çok paralel şeyler benim için.

    Dinlediklerinizin yüzde kaçı müzik zevkinizin değişmez kısmını temsil ediyor?

    - Şu aralar bayağı büyük kısmını.

    Ayrıca telefonumdaki hafıza yerinin çok büyük kısmını müziklerim oluşturuyor, hafıza kartı almamın tek sebebi de bu.

    Bunun yanında sırf “albüm bitsin, şarkı bitsin” diye uzattığım yolların haddi hesabı yok, kim bilir kaç kalori yaktım bu yöntemle.

  3. Bad Joke says:

    okula gitmeyen sadece sınavlara girerek okulu bitireceğini sanan asosyal bir kişilik olarak sabah kalktığım andan yatacağım ana kadar sadece film izlemek için müziği durdururum .yüzde işine falan girersem fena mallayacağım ama net olan şey şu ki yiyecek bir şeyler almaya veya oturmaktan götüm uyuştuğu için bir yürüyüşe çıkayım dediğim anlarda da mp3 girer devreye.bütün gün müzikle geçer işin kısası.bu olayın tek güzel yanı bir albümü çok az dinleyerek ‘evet,artık bu grupla ilgili de bilgim var’ gibi genelde görülen ”fazla grup bilince metalcinin tillahı olursun” kafasından kurtulmuş olmam.albüm ne kadar zor olursa olsun üstüne gidiyorsun ve aydınlandığını zannediyorsun.ego tatmini işte.
    konunun dışına çıktım gibi biraz ama olay bu bizde.metal bütçesi için az diyebilirim.üniversiteye başladığım 2011 yılından beri 25 albüm falan aldım.çünkü o kadar vaktim var ki dinlemek istediğim gruplar birikiyor ve hepsine para vermem imkansız.türk grupların albümlerini bulup almaya özen gösteriyorum genellikle.

  4. Ufuk Sönmez says:

    aklıma bir grup ismi geliyor, onu pleer.com’dan aratıp 5 şarkısını indiriyorum. toplamda 1 günde 4-5 veya 6 farklı gruptan yaklaşık 20-25-30 arası şarkı dinliyorum. bunları mp3 player’ıma atıyorum, kanal içi kulaklıktan dinlemeyi seviyorum.

    bunun haricinde beğendiğim videoları saklama huyumdan dolayı youtubedownloaderhd’den videonun maksimum çözünürlüğünde indirip, ekim 2013 ya da kasım 2013 gibi isme sahip klasörlere atıyorum. böylelikle aradığım bir videonun youtube’tan kaldırılmış olma riskiyle karşılaşma ihtimalini ortadan kaldırıp, müzikal ilgimin periyodik yönelimlerini gözlemliyorum.

    her gün facebook, hotmail, ekşi sözlüğe girdiğim gibi mutlaka pasifagresif’e de bakmaya çalışıyorum. kimi zaman yorum yazmasam da her gün gözüm pasifagresif’te diyebilirim.

    bunun haricinde söyleyebileceğim bi de şu var:

    http://www.youtube.com/watch?v=RJEiHuC3bcA

  5. Aeonian_Lich says:

    Tarzlar arasında bir denge kurmuşken, uzun süreli %80′ini metalin oluşturduğu müzikleri, aylarca hatta belki bir yıl, yakın bir istikrarla dinliyorum. Bazen ise full metal dinleyesim geliyor, 1-2 ay kadar sadece metal müzik dinliyorum. Ondan sonra ya eski tempoma dönüyorum, ya da serin sulara atlayıp akustik, caz, klasik müzik gibi tarzlara yöneliyorum bir süre, dengelemek için.

    Metal müzik dinlemeye başladığım zamandan sonra, 12 veya daha fazla yıl, metale bütçemin belki %40′ını falan ayırmışımdır. Ondan sonraki 10 yıla yakın sürede ise %2 falandır maksimum. Ortalama %20′ye yakın diyebiliriz yani.

    Metalle ilgili okumaya ayırdığım sürenin çoğunu PA’da harcıyorum. Hemen hemen tüm kritik ve röportajları okuyorum son 2 yıldır. İki kere ara verdim, o dönemde 15 kadar kritik arada kaynadı. Bir de ayda veya iki ayda bir bi dolu yabancı kritik veya genel bağlamda metal sitesini gezinip, kısaca tarıyorum, ilgimi çekenleri okuyorum.

  6. eXozmen says:

    -Günümün %65′i müzikle geçiyor.

    -Haber okuma ve araştırma mevzusuna her gün vakit ayırırım. Normal bir günümün %10′unu oluşturur bu da.

    -Metal müziğe gönül vereli henüz 2,5 sene oldu ve hala metal’le alakalı herhangi bir objeye para harcamadım.

    -Arşivimde sayısı her geçen gün artan müziklerimin %99,9′u metal oluşturuyor.

    -Türlerin %55′i metalcore. Geriye kalan %45′lik kısmı diğer alt türlere paylaştırabiliriz.

    Bu kadar.

  7. sama says:

    yaklaşık sanıyorum ilk metal albümümü aldığım 1998′den bu yana eğer öğrencilik yıllarımı saymazsam şu anda bütçemin büyük kısmı %60 – % 70′ini albüm alıyorum .. bu albümlerin büyük bir kısmı da metal müzik ve türevleri .. geri kalanı ise daha çok yerli, yabancı rock gruplarına gidiyor .. tabii yerli rock grubu demişken Nekropsi, Kök, Nemrud vb. örnekleri takip ediyorum ..

    Arşivimin %60′ı ise metal albümleri .. Bir de albüm alırken daha çok yerli grupları almayı tercih ediyorum .. bunda hem albüm fiyatları, hem de yerli grup olmaları etken oluyor ..

    Neler okuduğuma gelecek olursam .. Pasifagresif sitesi başta olmak üzere, Düşler ve Kabuslar, Delikasap vb. metal müzik içerikli forumları internetten sıklıkla takip ediyorum .. Bunun yanı sıra Piramit, Destroy, Total Death vb. fanzinler ile Headbang Dergisi gibi dergileri takip ediyorum .. Bazen de Metal Hammer okuyorum ..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.