# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
29.10.2013 – HAFTA 48
| 29.10.2013

METALLICA’yla Buzda Dans, SLAYER’ın bitişi, başka birtakım şeyler.

Çok cana yakın ve bir o kadar da adrenalin tutkunu sevgili Pasifagresif okurları, merhaba.

Öncelikle HATE ETERNAL’ın yeni albüm yapıyor olması haberinin bile şimdiden beni yorduğunu söylemek isterim. HATE ETERNAL müziği herkese göre değil elbet, ancak kanımca metal dinleyen, hatta death metal dinleyen kitle içerisinde de herkese göre olmayan bir müzik yapıyorlar. Genel anlamda YORUCU olarak nitelesem de, Erik’in (Rutanlar’ın Erik) nasıl şeyler yapacağını da merak etmiyor değilim. Bir tek dileğimmm vaaaaar…. Mutlu olllll yeğeterrrr… Tek dileğim var, o da “The Art of Redemption” gibi başlayan ikinci bir şarkı yapmamaları. Nolur yapmayın lan. Çoluk çocuk evde perişan.

Bu hafta bahsedilmesi gereken diğer bir konu, 6 yıldır kalıcı bir kadro oturtan ve dünyanın en çalışkan grupların biri olan THE OCEAN’ın aynı anda 2 üye kaybetmesi. Müzikleri yazan kişi Robin Staps (Robin… Stahp…) olduğuna göre grup bu ayrılıklardan fazla etkilenmeyecektir, ancak neredeyse 2 ayda bir yeni materyal sunan THE OCEAN’ın, en azından turlamaya biraz ara vereceği ve yeni bir şeyler yazmak adına zaman bulacağı da aşikar. Her ne olursa olsun grup 2014′ü de boş geçmeyecektir diye düşünüyorum.

METALLICA’nın Antarktika’da konser verecek olması kesinlikle müthiş bir şey. Grubun olanaklarını ve mekanın epikliğini düşününce, ortaya enfes görüntülerin çıkacağı gün gibi ortada. Konseri kaç kişi izleyecek, elemanlar nasıl giyinecek, hepsi muamma; ancak izlemesi çok zevkli olacak, orası kesin.

Max Cavalera, THE DILLINGER ESCAPE PLAN vokalisti Greg Puciato, MASTODON’dan Troy Sanders ve THE MARS VOLTA’nın eski davulcusu David Elitch’in ortak projesi KILLER BE KILLED‘den beklentilerim var. Bu beklentinin oluşmasındaki son kişi Max. Hatta grupta onun yerine bir başkası olsaydı daha bile mutlu olabilirdim. Bunu, SOULFLY’dan hiç hoşlanmadığım ve Max’ın yer alacağı her şeyin öyle ya da böyle SOULFLY’a benzeyeceğinden korktuğum için söylüyorum. Peki neden beklentim var? Çünkü Greg Puciato grupta gitar çalıyor. Evet, bu yüzden ilginç bir şeyler çıkabileceğine dair ümit taşıyorum. HATE ETERNAL’la ilgili kısmın son bölümünü, Max’in bu grubu SOULFLY’a benzetmesi konseptine uygulayarak aynen okuyabilirsiniz.

BAHT yeni bir şarkı yayınladı. Evet. BAHT yeni bir şarkı yayınladı. Hatta kapağı da canımız arkadaşımız Duygu Topçu çizdi. Dinleyin, dinletin.

Bahsetmek istediğim son konu da SLAYER’ın bitiyor oluşuna dair. Evet arkadaşlar, korkarım, çok büyük ihtimalle, neredeyse kesin şekilde, son SLAYER albümünü beklemekteyiz. Araya’nın açıklamaları, geleceğe dair yaptığı hedefsizlik dolu açıklamalar, grubun artık tam anlamıyla SLAYER olmaması gibi faktörler de eklenince, SLAYER’ın bu albümü de -mecburen- çıkarıp ardından yola devam etmeyeceğine kesin gözüyle bakıyorum. Neden mi?

1- Hanneman olmayınca King’in şarkı yazımını tek başına sırtlaması zor gözüküyor ve sanırım Tom Araya da böyle düşünüyor.
2- Daha albüm çıkmadan, albüme dair net hiçbir şey söylenmeden, Araya’nın “Şu turne bitsin de Kerry’yle bir oturup konuşmamız lazım” diye demeç vermesi.
3- SLAYER’ın sırf devam etmek ve turnelerden paraları cukkalamakla varlığını sürdüremeyecek kadar görkemli bir geçmişinin olması, metal tarihine kazınmış SLAYER markasının böyle iki esas elemanla sürdürülmesinin SLAYER kavramına zarar vermesi.
4- Araya’nın turlamaktan nefret ettiğini açıklaması, sağlık sorunları yüzünden zaten halinden süper memnun olmadığını da belli etmesi.

Bu sebeplerden dolayı, çıkacağı kesin olan (Tom Araya: “Yeni albüm mükemmel olmak zorunda.”) yeni albümün ardından, turlamalarla, Hanneman’a yönelik çeşitli anmalarla falan, SLAYER’ın noktalanacağını düşünüyorum, en azından yeni albüm yapmayacaklarından neredeyse eminim.

Evet bu haftanın sonuna geldik. Yukarıdaki konulara dair düşünceleriniz varsa yazın geyik olsun, muhabbet olsun. Harbiden.

Geçen ay kardeşimle Gözümün Nurû‘nun Adana Altın Koza Film Festivali’ndeki galasına gitmeden önce Adana’daki bir kebapçıda otururken, kardeşim “Hatırlıyo musun HELLOWEEN’in bi şarkısı vardı, vokal melodisi ne güzeldi” dedi ve ben de zamanında çok sevdiğim ama 10 küsür yıldır dinlemediğim o cici şarkıyı hatırladım. yazıyı o şarkıyla noktalıyorum.

Fırsatınız oldukça kan sporuyla haşır neşir olun.

  Yorum alanı

“29.10.2013 – HAFTA 48” yazısına 8 yorum var

  1. kerry bu kafa ile bence yeni vokalist alıp slayer’ı devam ettirebilir

  2. Levent Yıldırım says:

    kerry den başka herkes bunu istiyor zaten, hatta slayer için ruhumu satarım diyen hayranlar bile…

  3. B U R Z U M says:

    gary holt a karşı hayranlığım çok fazla büyük ama bana göre kim olursa olsun hanneman ın slayer daki yerini dolduramaz…zaten lombardo da yok aq…maalesef kabul etmek istemesemde efsanenin sonu geldi…sadece can çekişiyor şu an…üzücü……..

  4. angryson says:

    slayer en sevdiğim gruptur… 14 yaşımdayken annem git şunu al dediğinde reign in blood albümünü baştan sona dinleyebilmek için uzaktaki markete yürürdüm, albüm bitmesse yolu uzatırdım. bunu söylemek bana çoğu kişiye verebileceğinden daha çok acı versede: slayer bitti. ve malesef son ürünleri birkaç model güneş gözlüğü…

  5. Deniz says:

    Ben olası bir slayer dağılması durumunda Kerry King & The Illegals tadında bir şeyler bekliyorum.

    12ParmakBağırsağı

    @Deniz, aynen çıkmış yalnız.

    Ahmet Saraçoğlu

    @12ParmakBağırsağı, oha buraları dolaşanlar mı var bunca yıl sonra ahah

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Hahaha ben bu haftalık raporları çok seviyordum çıktığı zamanlar. Max Cavalera’yla ilgili bişey ararken denk geldim yine.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.