# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
16.09.2013 – HAFTA 42
| 16.09.2013

TttS, AR, NECRO, A7X, Jason, OPETH, ALCEST.

Çeşitli nedenlerden dolayı bir süredir yazamadığımız editör yazımızdan herkese selamlar. Arada iş güçle alâkalı böyle durumlar yaşanabiliyor, ileriki haftalarda tekrarlanmamasını dileyerek yazıya başlıyorum.

Bu hafta bahsetmek istediğim konulardan ilk ikisi beni de bizzat ilgilendiriyor. İlki grubum THROWN TO THE SUN ile, ilk albümümüzdeki “Burning Circle” için hazırlamış olduğumuz senfonik şarkı “Burning Symphonic“. Şarkının orijinaline sadık kalmakla beraber, başlı başına yeni bir karaktere de sahip olmasını istediğimiz ve bence bunda başarılı olduğumuz, güzel bir çalışma oldu.

Direkt benle alâkalı diğer bir konu, site kadrosundaki diğer bir arkadaşımız olan Nazım Kemal Üre ile başlatığımız ACHROMA RISING‘in yeni logosuna kavuşmuş olması. Logoyu tasarlayan ve eski bir Pasifagresif üyesi olan Ege Tekmen’e tekrardan teşekkür ediyoruz (etrafımızda çok becerikli adamlar var, ne mutlu).

Son birkaç haftada cereyan eden ve bahsetmek istediğim konulara gelince…

Öncelikle NECROPHAGIST davulcusu Romain Goulon’un yeni albüme dair bir çıkışı oldu bildiğiniz gibi. Bu olay hepimizi sevince boğdu, ancak hepimiz, albümün pat diye çıkmayacağını biliyoruz. En naif ve iyimser halimi takınırsam dahi, daha en az 1 sene bekleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Yeni AVENGED SEVENFOLD albümü dünyanın tozunu attıradursun, albümdeki bazı şarkıların başka büyük grupların bazı şarkılarındaki formülleri aşırı benzer şekilde tekrar ediyor olmaları bence bir hayli garip bir durum. Grubun vokalisti M. Shadows’un da itiraf ettiği üzere, albümdeki bazı şarkı, metal dünyasındaki bazı klasiklerin adeta türevi, integrali durumunda. Yani, bir METALLICA – Sad But True’yu düşünüp, bir de şunu dinleyince, insan “Nasıl yani?” demekten kendini alamıyor.

Çok acayip cidden.

Bu haftanın en güzel haberlerinden biri, elbette ki dünyalar cicisi insan Jason Becker’ın yeni albümü üzerinde çalışıyor olması. Diyecek çok bir şey yok. Jason her anlamda bir ilham kaynağı.

OPETH’ten de yeni albüme dair haberler geldi. Bence yeni albüm “Heritage”a göre daha bir DEEP PURPLE olacaksa da, çeşitli OPETH’liklerle grup yine kendine özgü bir tını ortaya koyacaktır. Çıkacak şeyi merak ediyorum, ancak önceki OPETH albümleri çıkarken yaşadığım heyecandan eser yok şimdi.

Bir yeni albüm haberi de ALCEST’ten. “Shelter” gibi İngilizce bir isim koymaları, albümde İngilizce sözler olup olmayacağını merak ettiredursun, bence grup, arkasına aldığı bu rüzgardan yararlanmak adına mutlaka İngilizce söz yazmaya başlamalı. Sonuçta müzik yapıyorsun ve daha çok insana ulaşmaya çalışıyorsun. İlle de kendi dilimiz diye kasmanın ne gereği var? I mean come on…

Bu haftaki editör yazısı da bu kadardı. Yazıyı çok tatlı bir şarkıyla bitirirken, Eylül ayının hepinize üç renk çikolata kaplı kahve çekirdekleri getirmesini temenni ediyorum.

  Yorum alanı

“16.09.2013 – HAFTA 42” yazısına 5 yorum var

  1. ozgur says:

    AVENGED SEVENFOLD’un son albümü için Robb Flynn da “çok güzel bir cover albümü olmuş.” demişti geçenlerde. Komik cidden.

    Edgucation

    @ozgur, Aynen ama harbi Cover Albüm gibi o albüm .

  2. ismail vilehand says:

    Avenged Sevenfold’un son albümündeki şarkı benzerliklerine bende katılıyorum, hatta özet çıkarmam gerekirse durum şöyle;

    1. şarkı: Megadeth
    2. şarkı: AC/DC – Thunderstruck ve Iron Maiden
    3. şarkı: Guns N’ Roses
    4. şarkı: Metallica – Sad But True
    sonrasına bir kalıp bulamadım.

    1980lerden beri 10/10 verdiğmiz, köpeği olduğumuz grupların benzer şeyleri yıllardır yaptığından ve bu benzerliklerin neden bu kadar Avenged Sevenfold’un başına kaldığından sonra bahsedeceğim. bunlardan bahsetmek için sitede bir kritik yayınlanmasını bekliyorum. büyük ihtimalle Bahadır yazar ve orta yada düşük bir puan verir, o zaman albümle ilgili daha ayrıntılı şeyler yazacağım.

    özet olarak şunu diyebilirim bu albümü Avenged Sevenfold değilde Savenged Avenfold adlı barlarda 50 kişiye çalan bir grup yapsaydı yılın süpriz albümü olurdu. helal olsun gençlere denilirdi.

    konu albüm kritiği ile devam edince size ayrıntılarıyla örnekleriyle durumu anlatmaya çalışacağım. Billboard’ta tepeyi vurunca insanların aklı başına geldi. yoksa Black Sabbath’tan beri herkes bişileri taklit ediyor zaten. metal müzik dinleyen her adamın Avenged Sevenfold’a küfür etmesi, eli ayağı düzgün her teenager’ın Justin Bieber’a bela okuması gibi bir şey. metal kütal farketmez göz önünde olan adam kalayı yer yani. uzun lafın kısası Max Cavalera bile yıllardır “Ektomorf nedir la?” dememişken, Avenged Sevenfold’a çakma diyen adamların durumu belli zaten. Robb Flynn mesela bitmiş okey dönüyor. Avenged Sevenfold ile girdiği polemiği kazansa kral olsa bile kaç yazar?

    bunun gibi bir çok fikir var bu durumla ilgili. papağanlık yapmadan konuyu tartışanlar olursa seviyeli bir biçimde bu konuyu masaya yatırıp irdeleriz. Avenged Sevenfold’un tek günahı satış rekorları kırmasıdır bence. barlarda 50 kişiye çalıp aynı albümü bedava dağıtsın bakayım neler oluyor…

  3. osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi says:

    Şu sözlere kesinlikle katılmıyorum…”Sonuçta müzik yapıyorsun ve daha çok insana ulaşmaya çalışıyorsun. İlle de kendi dilimiz diye kasmanın ne gereği var?”

    Bu zihniyetle anca piyasaya göre büyük olursun, ama gerçekten büyük bir sanatçı/yazar/ressam/müzisyen vs olamazsın…

    Alcest fransızca devam etmeli…

    Cattle Bilmemne

    @osuruğu öksürük ile absorbe eden kişi, Babalarının hayrına sanat yapsınlar diyorsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.