# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
REVOCATION
04.08.2013

Saçmalıyoruz muntazaman.

Bu haftaki röportajımız, son yılların en hızlı parlayan gruplarından, ABD’li teknik thrash/death metal grubu REVOCATION. Aslında REVOCATION’ı bir tür içine sokmak çok kolay değil, çünkü zaten grup, bir sürü elementi müziklerine yedirip, çeşitli ilhamları ve tarzları REVOCATION potasında eritmeyi başardığı için metal dünyasının en çok konuşulanları arasında yer alıyor.

Bu röportajın önceki röportajlarımıza göre farklı iki yanı var. Birincisi röportaj sorularının bir kısmı PASİFAGRESİF okurları tarafından hazırlandı. Bu soruları yanlarında soran kişilerin kullanıcı adlarıyla görebilirsiniz. Yanında isim olmayan sorular ise Ahmet Saraçoğlu’na ait. Röportajı ilginç kılan diğer konuysa, REVOCATION’ın bugüne dek iki kez röportaj yaptığımız ilk grup oluşu. Önceki röportajı da şuradan okuyabilir, grubun kurucusu, ana bestecisi, gitaristi, vokalisti, kısacası beyni konumundaki Dave Davidson 2 yıl önce neler demiş, şimdi neler diyor karşılaştırabilirsiniz.

Lafı daha fazla uzatmadan, sizi günümüz metal dünyasının en iyi gitaristlerinden biri olan Dave Davidson ve REVOCATION’la baş başa bırakıyoruz.

Selam Dave. Öncelikle nefis yeni albümünüz için kutlamak isterim. Relapse albümün promosunu yolladığından beri durmadan dinliyorum. Yeni albümünüz “Revocation” hakkında neler söylemek istersin? ”Chaos of Forms“a göre farklılıkları ne sence?

Selamlar! Bence “Revocation”, “Chaos of Forms”a göre daha odaklanmış bir albüm. Bir sürü yeni şey denedik ve yeni albümün daha hedefe yönelik, daha konsantre, daha net olduğunu düşünüyorum. Ayrıca “Chaos of Forms”dan daha sert ve karanlık bir albüm.

Summer Slaughter nasıl gidiyor? İnsanların yeni şarkılara olan tepkisi nasıl? Yeni şarkılardan hangilerini çalıyorsunuz?

Slaughter çok iyi gidiyor. Konserler hep çok kalabalık ve herkes çılgnılar gibi tepiniyor! Hayranlar yeni şarkılara epey ilgi gösteriyor. Invidious sırasında her seferinde ortada bir “circle pit” oluyor. Summer Slaughter’da “The Hive” ve “Invidious”ı çalıyoruz ama headliner konserlerimizde bunlara “Spastic” ve “Fracked”i de ekliyoruz.

“Chaos of Forms” öncesindeki röportajımızda, o albümdeki çoğu şarkının “Existence is Futile”dan bile önce yazılmış olduklarını söylemiştin. “Revocation”da durum nasıl? Albüm ne zaman yazıldı?

Yeni albümdeki şarkılardan bazıları 2 yıl öncesine kadar dayanıyor, bazılarıysa yepyeni. O yüzden bu albümdeki şarkıların geniş bir zaman dilimine yayılarak yazıldıklarını söyleyebilirim.

Peki en eski ve en yeni şarkılar hangileri? Bir tahmin yapayım, “Scattering the Flock” ve “The Gift You Gave” yeni şarkılar, “The Hive” ise eski bir şarkı. Bilebildim mi, haha.

Evet haklısın, “Scattering the Flock” yepyeni bir şarkı (Oley bildim 1! – Ahmet). O şarkıyı Dan yazdı ve stüdyodya girmeden önce o şarkının provalarda şekillendiğini görmek çok güzeldi. En eski şarkı da tahmin ettiğin gibi “The Hive” (Oley bildim 2! – Ahmet), ama köprü kısmı çok sonradan yazıldı. “The Hive”ın açılış rifini uzun yıllar önce yazmıştım, neyse ki yeni albümde kullanabildik.

Peki albümdeki şarkılardan hangileri Dan’a ait?

Dan “Scattering the Flock” ve “A Visitation”ı yazdı, diğerleriyse bana ait.

Bir önceki röportajımızda Anthony gruptaydı, şimdiyse yok. Ayrılık sebebi nedir? (Soru: Jester)

Başka müzikal projelere yoğunlaşmak için REVOCATION’dan ayrıldı. Yoğun turne programımız onun başka şeylerle ilgilenmesini imkânsız kılıyordu ve bu yüzden ayrılma yolunu seçti

Yeni albümün kapağı farklı tepkiler uyandırdı. Bence cesur bir tercih, ancak albümün genel havasını da iyi yansıttığını düşünüyorum. Bir de ilginçtir ki, REVOCATION’ın eski adı olan CRYPTIC WARNING ile çıkardığınız “Sanity’s Aberration” albümünü kapağına biraz benzetiyorum. Bir bütün olarak değil elbet, ancak genel tasarım, yani bir daire içerisindeki tuhaf bir yaratık ve minimal bir arka plan, biraz benziyor. Köklerinizi yansıtmak amacıyla mı böyle bir şey düşündünüz yoksa tesadüfi bir benzerlik mi?

İlginç bir noktayı yakalamışsın. Daha önce bunu söyleyen olmamıştı. Ancak yine de kasıtlı bir şey yok, tesadüfi bir benzerlik olmuş diyelim. Kapak konusunda derin fikirlerim yok; çizecek kişiye kafamdaki fikirleri söyledim ve o da ne istediyse onu yaptı. Albümün genel havasını yansıttığını düşünüyorum. Abstrakt ve neredeyse saykodelik bir havası var, o yüzden bakan kişiye göre değişen anlamlar ifade edebileceğini düşünüyorum.

“Revocation”da eskiye oranla biraz daha karanlık bir yöne gittiğinizi hissettiren detaylar var. Mesela “Scattering the Flock”un açılış rifinin GORGUTS’ı anımsatması gibi. Senin de, örneğin DEATHSPELL OMEGA’yı sevdiğini biliyoruz. O sevilesi REVOCATION havanızı koruyacağınızdan şüphemiz yok, ama sence REVOCATION’ın sound’u ileride daha karanlık yerlere de kayabilir mi? (Soru: sscf_, Mert)

Bence o sıcak tarafımız da, daha karanlık tarafımız da bir arada ileriye gideceklerdir. Rahatsız ve karanlık bölümlerimiz var evet, ancak sound’umuzda bir rock tınısı da varbve bunu her zaman koruyacağımızı düşünüyorum. Bir sonraki albümün neye benzeyeceğini söylemek için çok erken tabii, ancak kendimizi daha ileriye götürmek adına her zaman bir uğraş içinde olduğumuzu ve hep daha fazlasını yapmaya çalışacağımızı söylememe gerek yok sanırım.

“Chaos of Forms”daki üflemelilerden sonra, “Revocation”da da banjo kullandınız (Invidious) ve çok da güzel yaptınız. İleride kullanmayı planladığınız daha büyük dış elementler olabilir mi? Teknik REVOCATION rifleri arkasında bir orkestra olması ilgini çeker miydi mesela?

Gelecekteki albümlerimizde orkestra olması harika olurdu ancak şimdilik böyle bir planım yok. Bence önemli olan müziğin hissettirdiği ve gerekli olduğuna inandırdığı şeyleri kullanmak. Kim bilir, belki gelecekte blast beat’ler eşliğinde kazoo kullandığımız bir şarkımız olur haha.

Sahnede kullandığın ekipmandan bahseder misin? (Soru: 12ParmakBağırsağı)

Gitarlarım Jackson, amfilerim EVH, pick up’larım ve kablolarım Dimarzio, penalarım Intune Guitar, tellerim de D’Addario.

Gitar çalışın herkes tarafından övülüyor. Hiç solo albüm çıkarmayı düşündün mü? (Soru: 12ParmakBağırsağı)

Günün birinde bunu yapmayı çok isterim, ancak REVOCATION tüm zamanımı aldığından şu anda böyle bir planım yok.

Sahne şovu namına, headliner olduğunuz konserlerde yaptığınız veya ilerde yapmayı planladığınız şeyler var mı?

Çılgın bir sahne şovu sergileyecek bütçemiz ve ekibimiz yok, o yüzden konserlerimize gelenlerin tek göreceği, sahnede çıldıran dört tane adam. Umarım ilerde sahne şovu konusunda bir şeyler yapabiliriz. Summer Slaughter Doğu yakasında bittiği için, evimize dönerken yol üstünde bazı şehirlere uğrayıp headiner konserler vereceğiz, belki bir şeyler deneriz haha.

Konserlerinizi kapattığınız, son şarkı olması dolayısıyla milletin çıldırdığı, delice tepindiği şarkınız, kısacası “Angel of Death”iniz hangisi?

“Dismantle the Dictator” veya “No Funeral”. Genelde bunlarla kapatıyoruz.

Şu Scion A/V olayı tam olarak nedir? Scion, Toyota’ya bağlı bir şirket ve böyle devasa bir şirketin REVOCATION, ARSIS, ENSLAVED, MESHUGGAH gibi grupları destekleyip onlara EP’ler yapmasının arkasında yatan sebep nedir? Sonuçta çok daha fazla para kazanabilecekleri isimler dururken neden size yatırım yapıyorlar? Metal dinleyicilerinin Toyota bayilerine akın etmesini beklemiyorlar herhalde.

Scion’da bu işlerle görevli kişi tam bir metal hastası, bu yüzden de zaten parası olan kişilerle çalışmaktansa, sevdiği underground gruplarla çalışmayı, onlara destek vermeyi seçiyor. Bu işlere neden girdiklerini ve bunun otomobil satışlarına yansıyıp yansımadığını bilmiyorum ama sonuçta onlar adına bir işe yarıyor olmalı ki desteklerini sürdürüyorlar.

Bu da geleneksel sorumuz: Röportajın manşetini senin belirlemeni istiyoruz. İlk aklına geleni söyle haha.

“We Trippy Mane”. (Not: “We Trippy Mane”, “kafamız iyi, saçma sapan şeyler yapıp çok eğleniyoruz” tadında bir anlama sahip olan bir kalıp. Bu ibareyi barındıran tişörtler, şarkılar var; lâkin bu ifadeyi aynen Türkçe’ye çevirip manşete koyduğumuzda çok anlamsız olduğundan, ona en yakın kalıbı seçtik.)

Hepsi bu kadardı, müziğin ve zaman ayırdığın için teşekkürler. İki yıl önceki röportajda umarız sizi yakında Türkiye’de görürüz demiştim, üçüncü röportajımızda bu dileği tekrar etmemeyi umuyorum.

Gelmeyi biz de çok isteriz, röportaj için teşekkürler!

Röportaj
PASİFAGRESİF okurları
Ahmet Saraçoğlu

Tercüme
Ahmet Saraçoğlu

etiketler:
  Yorum alanı

“REVOCATION” yazısına 16 yorum var

  1. saw you drown says:

    Samimi ve gayet açıklayıcı bir röportaj. Teşekkürler.

  2. patognomonic says:

    Gerçekten güzel röportaj olmuş ama benim takıldığım nokta, şu eski ve yeni albüm kapaklarinin benzerligi arasinda bir baglanti olmaması.
    Nasıl olmaz lan ?

  3. bhe says:

    relapse records’ a halen yakınsanız bir zamanlar o şirkete bağlı olan misery index’ le bir röportaj patlatsanız, ne oluyor ne bitiyor bir öğrensek kendi ağızlarından. albüm istediğimizi, hatta yeni albüm için çıldırdığımızı söyleyebilsek :D

    bu röportajla tamamen ilgisiz olsa da, kendimi tutamadım.

  4. Sheva says:

    Keşke gelseler de, şu sahnede çıldıran dört adamı bir görsek. Hoş röportaj olmuş, eline sağlık abi.

  5. Jester says:

    Valla sorduğum sorunun cevaplandığını görünce albüme bir şans daha veresim geldiyse de, albümü pek sevmedim ben. Neyse o da benim sorunum, röportaj çok güzel olmuş bence de. Adam 0 ego ve sonsuz üretkenlikle ne yapabilirse yapıyor, günümüzde zor bulunur senin gibi adam Dave. Belediyemize başkan adayı ol oy vereyim Dave. Sen iste meydanlarda Dismantle the Dictator çalınıp dillere marş olsun Dave. BAŞGANIM.

  6. owlboss says:

    Pasifagresif çalışıyor, bizler ÇOK iyi şeyler okuyoruz. Saolun, varolun. \m/

  7. MakeMeSpinn says:

    garip bir sekilde bu adamlarin en sevdigim yapiti teratogenesis. chaos of forms ve existence is futile nin de belli bir olgunlugu var bence ama 5 parcadan olusan bir e.p icin fazla iyi olan teratogenesis farkli benim icin.

    madem bu adamlarin bahsi acildi, ahmet hocaya bir kez daha tesekkur etmek gerek “bakin boyle de herifler var” dedigi icin, iyiki tanistirmis.

  8. Beleg says:

    Abi başlığı ilk gördüğümde “lan bunun ingilizcesi ne acaba?” diye düşünüp durdum ama “we trippy mane”i de çeviremedim açıkçası. Röportaj yine kaliteli olmuş, aziz dostumuz davidson kendini bozmadan bu şekilde ilerlerse hakikaten çok çok iyi şeyler dinlemeyi sürdürürüz biz bu adamdan. Sorular ve cevaplar gayet doyurucu olmuş uğraşan herkesin emeğine sağlık. Bir de gelseler de dünya gözüyle görsek hakikaten şu adamları.

  9. Ufuk Sönmez says:

    ahmet abi’nin sorduğu scion, kapak, angel of death soruları çok iyi sorular bence. su gibi aktı röportaj, herkesin eline sağlık.

  10. SeventhSon says:

    Anthony’nin gidişine dair bişey göremedim ben sitede merak edenler için.
    http://www.youtube.com/watch?v=hnVgkQh6S0s
    adam popçuymuş amk.

    SeventhSon

    @SeventhSon, görmez olaydım. gözlerim kör olaydı. http://www.youtube.com/watch?v=vt4afEaKnEQ

  11. İlker says:

    Güzel röportaj olmuş, David Davidson seviliyorsun abicim. Yalnız yazıda spam yerler var.

    Ahmet Saraçoğlu

    @İlker, eski röportajlarda o sorun var maalesef. Gördükçe/vakit oldukça düzeltiyoruz. Sağ ol bunu da düzelttim.

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, Evet evet biliyorum, bu aralar boş zamanım olduğundan o an dinliyor olduğum albümün/grubun eski kritiklerine/röportajlarına bol bol bakıyorum, gerek spam yazılar gerek şarkı listesi veya kritikteki bazı fark ettiğim hataları gördükçe yazıyorum, umarım sürekli sitenin açıklarını arayan biri gibi görünmüyorumdur ahah.

    Ahmet Saraçoğlu

    @İlker, sağ olasın, yok gayet işe yarıyor uyarıların ve düzeltmelerin. Her düzeltme yorumunu onaylamıyorum, fark etmişsindir ama bahsettiğin şeyi düzeltiyorum. Buradan hepsi için bir seferde teşekkür etmiş olayım. :)

  12. feel the groovity says:

    zamanında okumuştum, gene şimdi baştan sona okudum yine. arkada da invidious şarkısı denk geldi okuma süresince tesadüf :) bence bu adamların en baba dönemleri existence is futile-teratogenesis-revocation albümleri dönemleriydi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.