# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SCARS ON BROADWAY – Scars on Broadway
| 31.07.2013

Nedir ne değildir.

can can

Scars on Broadway, System Of A Down grubundan tanıyacağımız Daron Malakian’ın 2003 yılında kurmuş olduğu solo projesidir.

Malakian, 2003 yılında davulcu Zach Hill (Hella), vokalist Chasey Chaos (Amen/Grip Inc.) ve basçı Shavo Odadjian’ı (System of a Down) yanına alarak bir demo albüm çalışması yapmtı (Ghetto Blaster Rehearsals). System of a Down’ın “Steal This Album”ü sonrasında Scars On Broadway’e yoğunlaşan Daron, demo çalışmaları sırasında System of a Down’ın “Mezmerize” albümüyle Grammy kazanılan “B.Y.O.B” şarkısının demosunu ilk kez 2003 yılında Scars On Broadway grubuyla kaydetti. Sonrasında ise System of a Down’ın “Mezmerize” ve “Hypnotize” albümleriyle Scars of Broadway’e ara vermek zorunda kaldı.

System of a Down’ın ara vermesinden sonra Daron Malakian Scars On Broadway’in ilk albüm çalışmalarına başladı. Bu kez yanına System of a Down’dan davulcu John Dolmayan’ı alan Daron, ritim gitarı Franky Perez’e, bas gitarı Dominic Cifarelli’ye (Pulse Ultra), perküsyon ve klavyeyi ise Danny Shamoun’a emanet etti.

Grup 2008 yılının temmuz ayında grupla aynı adı taşıyan “Scars On Broadway” albümünü çıkardı. Albüm çıkmadan önce Coachella, Kroq, Rock n Sienne, Area 4 gibi festivallere çıkan grup, bunun yanında 2008 yazında da Metallica’nın alt grubu olarak 1 aylık turne yaptı. Malakian albüm hakkında, “Ermenistan ve Amerikan thrash, doom, death, black ve dark metal parçalarının ezgileri bulunuyor” demişti.

David Bowie, Brian Eno ve Neil Young’ı örnek alarak parçalarını yazdığını söyleyen Malakian, Scars On Broadway’i kısa sürede dünya piyasasına tanıtmayı başardı.

Şarkılar hakkında konuşursak eğer ; They Say grubun en bilinen şarkısıdır. Hem Amerikan politikasını eleştiren, hem de ritmi ve sound’uyla Scars On Broadway grubunu çok iyi açıklayan bir parçadır. Ardından World Long Gone geliyor; biraz bizim aldırmayışımızı ve insanların bilmemezliğini eleştiren, çok hoş bir nakarattan oluşan bir şarkı. Nakarat tekerleme etkisi yaratabiliyor.

Dinlenilmesi gereken diğer parçalardan Chemicals, Malakian’ın değişik bet sesiyle özdeşleşen, sıkılmadan dinleyebileceğiniz bir çalışma. Funny ise grubun belki de en eğlenceli şarkısı. Serious ilk dinlediğinizde hiçbir şey anlamayıp sonrasında tekrar dinlenebilme etkisi birakan şarkıyken, Stoner Hate ve Cute Machine ise Daron’ın sanki makina gibi çalıp söylediği parçalardan. Insane, 3005, Universe, Hungry Ghost, Whoring Streets, Babylon (ölen İranlı eski sevgilisine yazmıştır) şarkıları sizin zevkinize kalmış, çünkü Daron farklı söyleyiş tarzı ve bet sesiyle anlam katarak parçalarına gerek hüznü gerekse acıyı paylaştırmıştır. Enemy, Kill Each Other Live Forever şarkılarıy ise tam anlamıyla eğlenceyi en üst seviyeye çıkaran çalışmalar.

Scars On Broadway’in ilk albümü ABD’de ilk haftasında 17.000 satmıştır. Bu sayı 2010 yılına gelindiğinde 83.000, 2012 yılında ise 207.000′e ulaşmıştır. Bir detay olarak grup, 2009 yılındaki Soundwave Avustralya festivali turnesini Daron’un ses telleri ve özel hayatı nedeniyle iptal etmek zorunda kalmıştır.

2010 yılında Fucking isimli single yayınlandı. Sonrasında System of a Down’ın 2011′den beri aralıklarla devam eden turneleri olduğu için grup yine ara vermiştir. Daron 2012 Şubat’ında Guns are Loaded isimli single’ı paylaşana kadar hayranları Scars on Broadway’in ne zaman geri dönüş yapacağını bilemiyordu; nedeni Daron Malakian ın medyatik olmamasıydı.

Grup 2012 yılının Eylül ayında California Irvine’deki Epicenter Rock festivalinde hayranlarıyla tekrar buluştu. Deftones, Chevelle gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşan Scars on Broadway, yeni EP ve albüm müjdesini de verdi. Fakat System of a Down’ın 2013 yaz turnesi nedeniyle Scars on Broadway’in albümü yine askıya alındı. Daron 2013 Ocak ayında yaptığı açıklamada, “14 şarkı kaydettiğini, sadece uygun zamanı beklediğini” söylemiştir.

Scars On Broadway, tüm müzik araştırmacıları tarafından 100 üzerinden ortalama 77 alan bir gruptur. Grup ilk albümüne göre değerlendirildiğinde eğlenceli, hüzünlü ve günümüze anlam katan parçalar yapmaktadır.

İkinci albüm ne zaman çıkar bilemiyoruz ama canlı performanslarda Guns are Loaded, Dictator, F*ck N Kill, Sickening Wars parçalarının söylenmişliği var. Dinlemenizi tavsiye ediyorum, özellikle F*ck N Kill ve Guns are Loaded başarılı yapıtlar.

Daron 2. albümde “thrash metalimsi ve agresif sound’ların olduğu, bunun yanında melodik doom metale benzer parçaların da olduğunu” söylemiştir. Ben de yeni albümü merakla bekleyenlerdenim.

Albümün okur notu: 12345678910 (9.00/10, Toplam oy: 37)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2008
Şirket
Interscope
Kadro
Daron Malakian: Vokal, gitar, bas, klavye, org, mellotron
John Dolmayan: Davul
Şarkılar
1. "Serious"
2. "Funny"
3. "Exploding/Reloading"
4. "Stoner Hate"
5. "Insane"
6. "World Long Gone"
7. "Kill Each Other/Live Forever"
8. "Babylon"
9. "Chemicals"
10. "Enemy"
11. "Universe"
12. "3005"
13. "Cute Machines"
14. "Whoring Streets"
15. "They Say"
  Yorum alanı

“SCARS ON BROADWAY – Scars on Broadway” yazısına 7 yorum var

  1. burningeyes says:

    They Say muhteşem bir parça. Gerisini de pek dinlemedim zaten.

  2. Edit World says:

    Yan proje olmasına rağmen albümdeki 15 şarkıdan en az 5 i dinlenebilir türden. Daron un sesini geliştirdiğini takip edenler anlayabilir.

  3. DrAQA says:

    Severek dinlediğim bir albümdü kendisi, artık pek dinlemiyorum ama bir aralar oldukça vakit ayırıyordum bu albüme. Bence Daron’un en büyük problemi solo atmayı sevmiyor olması. Kendisi de bir aralar hit şarkı yapmanın bilmemkaç yolu gibi bir listede gitar solosunun çok gerekli olmadığını söylemişti. Ancak adamda riff yeteneği var yani şimdi, hakkını vermek gerek. Hem kolay çalınabilen hem de oldukça gaz riffler bulabiliyor bu adam. Kendini bu yönde geliştirmiş. Baterist gibi düşündüğünü söylemişti bir röportajında.

    Konseri olsa kesin giderim, oldukça eğlenceli şarkılar. Bir de China girl’in kısa bir coverını yapıyor, ohh tadından yenmez.

    Bana kalırsa Scars On Broadway’in ilk demo kayıtlarındaki şarkılar şu albümdekilere bin basar.

    http://www.youtube.com/watch?v=5Ldp8jDyB-E
    http://www.youtube.com/watch?v=qcmgu8bsGVk

    vs.

  4. Aycan says:

    Çok kapsamlı olmuş, eline sağlık dostum. Grubu yeni tanıyanlar için gayet yararlı. Ah bir de şu albümü çıkarsalar artık.

    ” This for the abused and this is for the abuser
    I know you didn’t choose it, this is fucking life. ”

  5. rauf says:

    Davulda John Dolmayan değilmi yahu? Kadro kısmında Jules Pampena yazıyo, anlamadım.

    Edit World

    @rauf, 2012 yılında John Dolmayan grubla çalışmayacağını açıkladı çünkü yok comics diye çizgi roman çalışması var internet satış yapıyor. Ve bide Soad In 6. Albümünü çıkarma taraftarı zaten soad ın 29.07.2013 teki Hollywood bowl daki konserinde bi dahaki sefere burda yeni albümü çalacağız dedi.

  6. Matryoshka says:

    Scars on Broadway´i cok severim,biricik idolum Daron Malakian´in sesini betten guzele cikaran gruptur,ama ikinci album degil de SOAD´a altinci album gelse keske…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.